- 666 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Κάποιος που θεωρεί ότι μπορεί να γράφει κρίνοντας πολλούς επισκόπους για το τι έχουν η δεν έχουν κάνει σίγουρα δεν αναφέρεται μόνο στην δευτέρα παρουσία.
Αυτός ο κύριος μας εξιστορεί μια σειρά από γεγονότα που όπως αναφέρει θα γίνουν. Ερωτώ απλά λοιπόν. Μπορείτε να αναφέρετε έστω και ένα μετά από 1900 χρόνια? Μην προσπαθήστε να το ταιριάστε. Να πείτε ότι έγραψε ΑΥΤΟ και έγινε τότε.
Γράφτηκε για άψινθο, 666 στο barcode, και άλλα τέτοια που απάντησα ξεκάθαρα ότι δεν έχουν σχέση με το η τα όνειρα του εν λόγω συγγραφέα. Αν δεν το καταλαβαίνεις λυπάμαι.
Δεν έδωσα καμιά ερμηνεία σε ακρίδες και άλλα τέτοια. Άλλοι προσπαθούν να δώσουν, μάλλον ανεπιτυχώς.
Τέλος μας μιλάς για μετανόηση. Δεν έχω κλέψει, δεν έχω σκοτώσει, δεν παντρεύτηκα την αδελφή μου, δεν έκανα έρωτα με τα παιδιά μου, αλλά με τον θεό δεν μίλησα όπως κάποιοι Πατριάρχες των Εβραίων τους οποίους κατά τα άλλα υμνολογείς τον Οκτώβριο. Αυτοί, πότε μετανόησαν?
δεν μας αφορά αν οι Πατριάρχες μετανόησαν ή όχι.Ο καθένας κρίνει τον εαυτό του και από τον εαυτό του ξεκινά.Ο Ιωάννης δεν έκρινε κανέναν.Έγραψε αυτά που τον "φώτισε" ο Θεός.
Νομίζεις ότι μόνο αυτά που αναφέρεις θεωρούνται"εγκλήματα"?
Μπορεί τα γεγονότα που αναφέρονται να είναι επιλεκτικά για κάποιο λόγο που αδυνατούμε να καταλάβουμε.
Κάπου στην αρχή νομίζω αναφέρεται κάτι για τα μέντιουμ.Να μην παρασυρθούμε κ.τ.λ.Πάντως το βρίσκω πιο επίκαιρο από την ανακάλυψη της Αμερικής,που μάλλον ήταν το μεγαλύτερο λάθος του ανθρώπου.
σχετικα με το οτι 145.000 ανθρωποι θα σωθουν και ολοι οι υπολοιποι
θα καουν στην κολαση.Δεν εχω διαβασει την αποκαλυψη του Ιωαννη
και αν οντως αυτο το λεει μεσα στην αποκαλυψη τοτε τι ελπιδα
υποτιθεται οτι δινει στην ανθρωποτητα,μονο φοβο προκαλει.
ο φόνος, η κλοπή, κλπ. είναι εγκλήματα, και μάλιστα ποινικώς κολάσιμα σύμφωνα με τον νομικό κώδικα. Αν ζούσαν σήμερα αυτοί οι "πατριάρχες" θα είχαν σαπίσει στην φυλακή. Μόνο που κάποιοι τους υμνολογούν χωρίς αιδώ.
Μέσα στο κείμενο υπάρχουν κρίσεις ιεραρχών. Το αν είναι από θεού η όχι είναι μια ιστορία που σηκώνει συζήτηση. Ο οιοσδήποτε ακόμη και σήμερα κριτικάρει μητροπολίτες και επισκόπους. Γιατί όχι και τότε?
Και πάλι ζητώ να μου ονοματιστεί ένα γεγονός. Η αοριστολογία παρομοίων κειμένων είναι από τα βασικότερα συστατικά τους. Κάπου μου θυμίζει τους σεισμολόγους που τσακώνονται με το αν έγινε πρόβλεψη σεισμού η όχι. Αν σου έλεγα ότι στο μέλλον θα γίνει σεισμός, είμαι προφήτης? Το ξέρεις και μόνη σου. Αν σου πω όμως μέρα και ώρα? Τότε αλλάζει το πράγμα.
Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί η ανακάλυψη μιας ηπείρου είναι κακό πράγμα. Ο άνθρωπος όπου και να είναι δεν αλλάζει. Όσο υπάρχει το κτητικό ΜΟΥ που να συνδέεται με το χρήμα δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό.
...είπα να μπω και εγώ λίγο στην παρέα...λοιπόν...
φίλε Viking,
δεν υπάρχει νούμερο 145.000 αλλά 144.000. Επίσης δεν λέει πουθενά ότι αυτοί μόνο θα σωθούν. (Μάλλον αυτοί θα μας σώσουν!). Τα νούμερα που βρίσκοντε μέσα στην "Αποκάλυψη" προϋποθέτουν τουλάχιστον αριθμοσοφία (για να μην πω Άγιο Πνεύμα) για να τα εξετάσει κανείς. Ας πούμε για παράδειγμα το 144 είναι το 12χ12. Μέτρα επίσης πόσες φορές εμφανίζεται το 7 και το 3. Όλη η "Αποκάλυψη" είναι συμβολική. Φυσικά εγώ είμαι πολύ μακριά για να μπορέσω να σου δώσω έστω και ελάχιστες εικασίες των νοημέτων αυτού του βιβλίου.
φίλε Pete,
λες: Όσο υπάρχει το κτητικό ΜΟΥ...
...εκεί βρίσκεται το όλο θέμα! Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!
Αναρωτιέμαι...μήπως πρέπει να το ψάξεις καλύτερα; Είσαι πολύ κοντά χωρίς να το ξέρεις!
Θα έλεγα σε όλους μας...Τι λέτε, πριν πάμε πανεπιστήμιο είστε για μια βόλτα από το δημοτικό;
την αγάπη μου στην ωραία παρέα!
Να τονίσω κάτι.Δεν είπα ότι εγώ είμαι ΙΚΑΝΗ να ερμηνεύσω την Αποκάλυψη.Είναι όπως λέει και ο φίλος hrismig συμβολική.Μου άρεσε η θεωρία ότι οι 144.000 θα μας σώσουν.Ποτέ δεν ξέρεις.Μου φαίνονται προκαθορισμένα όλα.Δυστυχώς δεν έχω την Αποκάλυψη στα χέρια μου, για να τα θυμηθώ λίγο καλύτερα.Έχει πολλά χρόνια που την διάβασα.
Όποιος έβλεπε εφιάλτες διαβάζοντάς την, είναι σε καλό δρόμο.
Φίλε VIKING,
μην νομίζεις ότι ο φόβος είναι πάντα κάτι αρνητικό.Μερικές φορές μπορεί και να σε σώσει.
Φίλε pete,
τι εννοείς όταν λες μέρα και ώρα?Αναφέρεσαι στην Δευτέρα Παρουσία?
Όσο για την Αμερική,μην το παίρνεις στα σοβαρά.Ένα πικρόχολο σχόλιο ήταν.
Pete κανεις δεν ξερει την ερμηνεια της Αποκαλυψης.Αυτα που παρουσιασα ηταν καποιες απο τις πολλες ερμηνειες που εχουν δοθει κατα καιρους.Ειμαι πολυ μικρη για να κρινω εγω το εργο και την σοφια του Θεου.Για τα δυο κερατα εχω διαβασει μια αλλη εκδοχη που αναφερεται στον παπισμο εξαιτιας της τιαρας που φοραει ο παπας.
Θα σε παραπεμψω σε μια αλλη ιστιοσελιδα που περιεχει πολλα στοιχεια που ελπιζω να σε διαφωτισουν.
http://users.aias.gr/oode/oxlos1.htm
Αν επειδη τα πιστευω μου ερχονται σε αντιθεση με καποιων αλλων, αυτο με κανει πορωμενη στα ματια μερικων,τοτε ειμαι πορωμενη και πολυ περηφανη για τα πιστευω μου!!!
Αν χρειαζεσαι περαιτερω πληροφοριες περι 666 το email μου ειναι στην διαθεση σου.Αν και πορωμενη θα ειμαι οσο πιο κατατοπιστικη μπορω με τις ταπεινες γνωσεις που διαθετω!
Να ειστε ολοι καλα!
από ότι βλέπω άναψε η συζήτηση. Καλό αυτό.
Για την διαστρέβλωση του barcode δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά. Με άσχετους που νομίζουν ότι μπορεί να γνωρίζουν και στην συνέχεια να διαλαλούν περί του 666 μέσα σε αυτό, δεν έχει νόημα κάποια συζήτηση. Απλά, διαβάστε την θεωρία και αν βρείτε κανένα 666 να μου το πείτε.
Να επαναλάβω ότι η μεσαία μπάρα είναι 1-1-1-1 ενώ το 6 στην δεξιά της πλευρά είναι 1-1-1-4.
Διάβασα ότι η αποκάλυψη επιβεβαιώνεται. Έκανα το απλό ερώτημα προς αυτούς που το λένε. Πείτε μου κάτι που να το αποδείξτε. Όταν αναφέρθηκαν κάποια στοιχεία και τα αντέκρουσα, τώρα ακούω ότι κανείς δεν μπόρεσε να την εξηγήσει.
Άρα επομένως, μετά από 1900 χρόνια ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να αναφέρει έστω και ΕΝΑ γεγονός που να την επιβεβαιώνει.
Φίλοι μου τι περιμένετε? Ότι όλα θα συμβούν στο παρά ένα? Κάποιος που γράφει όλα αυτά γιατί να μην έχει δώσει και απτά – ξεκάθαρα – μηνύματα που ο καθένας να μπορεί να επιβεβαιώσει? Γιατί αυτή η ομίχλη στον τρόπο παρουσίασης?
Ανέφερα ένα καθαρό Χριστιανικό εμφύλιο με τις εικονομαχίες. Κράτησε περίπου 130 χρόνια και είχε 80 εκ νεκρούς. Ουδείς ζήτησε συγγνώμη, ΟΥΔΕΙΣ έκανε ένα μνημόσυνο προς τα θύματα, μόνο να το γιορτάζουν σαν Κυριακή της Ορθοδοξίας ξέρουν. Και ο μεγάλος συγγραφέας της αποκάλυψης ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ.
Λυπάμαι, αλλά στην ζωή μου έχω μάθει να κρίνω. Δεν αποδέχομαι εύκολα κάτι. Κάποιος μίλησε (έγραψε) για πόλεμο πολιτισμών. Πιθανόν να γίνει και αυτό με τους Μουσουλμάνους. Η έχθρα που υπάρχει προς τους «Χριστιανούς» μεγαλώνει.
Το αν ποτέ γίνει και άλλος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιθανό. Έχουν γίνει πάρα πολλοί από την αρχαιότητα. Πέρσες, Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Γάλλοι (θυμάστε τον Ναπολέοντα?) και πολλοί άλλοι. Ένας ακόμη δεν αποτελεί πρόβλεψη αλλά κάτι το αναμενόμενο.
Πρόβλεψη είναι να πείτε ότι θα γίνει ΤΟΤΕ. Μπορείτε?
Θα δείτε αυτό και αυτό να συμβαίνουν πριν από αυτόν. Μπορείτε?
Ο άνθρωπος που έγραψε το κείμενο που το ονόμασε ‘αποκάλυψη’ δεν αποκαλύπτει τίποτα. Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Είτε γιατί κανείς δεν το καταλαβαίνει (άρα είμαστε όλοι ηλίθιοι συμπεριλαμβανομένων και όλων των Αγίων μέχρι σήμερα) είτε γιατί όντως έγραψε αοριστολογίες-χαζομάρες.
Επιλέξτε. Είναι τα μόνα πιθανά σενάρια.
Γιατί σε ποιους τελικά απευθύνεται ένα τόσο δυσνόητο κείμενο? Αν ο θεός όντως ήθελε να αποκαλύψει κάτι θα έβρισκε ένα άνθρωπο να το γράψει με τρόπο τέτοιο που τουλάχιστον θα είχε αποκρυπτογραφηθεί. Εσείς τι πιστεύετε? Σε ποιους τελικά απευθύνεται όταν κανείς δεν το καταλαβαίνει?
Άρα δεν πρόκειται περί αποκάλυψης. Πρόκειται περί ενός ονείρου κάποιου χωρίς άλλη πρακτική αξία. Αυτή είναι η αλήθεια, είτε θέλετε να το πιστέψτε είτε όχι.
ΑΡΚΕΤΑ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΝΕ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ..ΟΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ..ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ..