- Εσείς τι δηλώνετε - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
οτι δεν γνωρίζω τίποτα...
δεν πιστευω σε τίποτα...
και αυτο γιατί δεν με αφηνουν να βρω αυτο που πρεπει να βρω...
ολα μου θυμιζουν multiple choice test...οπου κυκλωνεις μια οποιαδηποτε απαντηση την υποστηρίζεις και οτι γινει,εγινε...
not for me...
αλλα δεν παυω να πιστευω οτι ειμαι πολυ "μικρός" για να καταλαβω...
Είμαι ερευνητής ταξιδευτής,αλλά γνωρίζω πως κάτι πιθανόν να μην γνωρίζω!!!!!!!!!!Κάτι πιθανόν να μου ξεφεύγει!!!!!!
Ναι δηλώνω φίλος του αγνωστικισμού με την καθολική έννοια!
Αλήθεια φίλοι μου τι σημαίνει αγνωστικισμός για εσάς?(αν δεν ξεφεύγω από το θέμα)
SIMORIL .......
ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΡΙΑ..
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ?
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΗ ΦΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ?
Η ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ,ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ,ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ,ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ,ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ,ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ...
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ Ο ΝΟΥΣ ,ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ..ΣΑΡΚΑ,ΑΙΜΑ,ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΨΕΙΣ,ΗΛΕΚΤΡΟΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...
ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΚΟΜΑ,ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ..ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ !!
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Άθεη
Και τούτο γιατί μέσα στις συμπαντικές διαδικασίες δεν είμαι παρά ένα υπερατελές κομμάτι. Δεν έχω απαντήσεις και δεν μπορώ να κατανοήσω πράγματα πέρα από αυτά που μου προσφέρονται με τις γνωστές αισθήσεις μου, τις πέντε ή τις έξι, στο γήινο περιβάλλον που ζω.
Άν δήλωνα άθεη, θα ήταν σαν είχα λύσει όλα τα μυστήρια που με περιβάλλουν, θα ήταν σα να δεχόμουν πως έχω φτάσει στο ανώτατο - αν μπορεί ποτέ να υπάρξει - επίπεδο γνώσης και αυτοτέλειας.
Υ.Γ. Είμαι νέος μέλος- Δείξτε λίγη κατανόηση!!
Aν πρέπει να ΔHΛΩΣΩ κάτι...
Θα'ναι αυτό...
"Oι "ετικέτες" ασκούν βία στους ανθρώπους"...
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
quote:
Εσείς τι δηλώνετε
Οτι θέλω..![]()
Γιώργος![]()
αμαρτία Νο12: κοντοσούβλι
δυναμης ή δυναμεων που "κυβερνουν" το συμπαν και που οι ανθρωποι
ονομαζουν Θεους.Απλως δεν νομιζω αυτος ο Θεος να κατοικει σε κανενα Ναο
και να ασχολειται με το αν πηγαινεις σε καποια Εκκλησια και αν προσευχεσαι,ουτε κανει
θαυματα,ουτε ασχολειται με το το καθε ανθρωπο ξεχωριστα εχοντας
στειλει τους φτερωτους αγγελους του.Ποτε δεν θα καταλαβουμε το τροπο
με το οποιον λειτουργει αυτος ο Θεος,ποτε δεν θα καταλαβουμε το νοημα
της ζωης παρα μονο ισως μετα το θανατο αν υπαρχει μεταθανατια ζωη
και φυσικα δεν υιοθετω αστειες θεωριες περι παραδεισων και κολασεων που ειναι κατασκευασματα των ανθρωπων.Δυστυχως οι περισσοτεροι
ανθρωποι απο τα σχολικα χρονια αντι να ψαχνουν και να μελετουν τις διαφορες κοσμοθεωριες και θρησκειες μενουν προσκολημενοι σε αυτα που
τους εχουν μαθει στο σχολεια οπου διδασκονται κυριως την επισημη θρησκεια της χωρας τους και αυτα που ακουνε απο τα ιερατεια.Δεν ειναι
τυχαιο οτι το μεγαλυτερο ποσοστο ανθρωπων στην Ελλαδα δεν γνωριζουν
τιποτα για αλλες θρησκειες και κοσμοθεωριες εκτος απο αυτα που αφορουν την Ορθοδοξη πιστη τους.Μαθαινουν απο μικρα παιδια οτι ο αληθινος Θεος ειναι αυτος που μας διδασκει η Ορθοδοξη Εκκλησια χωρις
κανενας να τους εχει μαθει για αλλες θρησκειες.