- ο κόσμος δημιουργήθηκε από ένα ιπτάμενο τέρας φτιαγμένο από μακαρόνια! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Υστερα από ομηρικούς καυγάδες για την αποχή από το σεξ, για τους γάμους των ομοφυλοφίλων, ή για την ευθανασία, οι Αμερικανοί έχουν διχαστεί τώρα στο θέμα της διδασκαλίας του Δαρβινισμού στο Λύκειο. Παρόλο που τόσο οι επιστήμονες όσο και μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης έχουν επισημάνει ότι πραγματικό θέμα δεν υπάρχει, η συζήτηση συνεχίζεται.
Το ζήτημα έλαβε τόσο μεγάλες διαστάσεις, ώστε έκρινε σκόπιμο να παρέμβει ακόμη και ο Τζορτζ Μπους. Στις αρχές του μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την άποψη ότι η παρουσίαση των διαφόρων σχολών σκέψης αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης.
Η δήλωση αυτή ενίσχυσε το στρατόπεδο των αντιπάλων του Δαρβινισμού, που υποστηρίζουν την άποψη του «ευφυούς σχεδιασμού» (Intelligent Design, ID) και διατείνονται ότι οι μαθητές πρέπει να ενημερώνονται για τα υποτιθέμενα κενά στη θεωρία της Εξέλιξης.
Ακόμη και κεντρώοι όπως ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν, που ελπίζει να αποτελέσει τον διάδοχο του Μπους, έχουν υποκύψει στις πιέσεις των χριστιανών φονταμενταλιστών. Την περασμένη εβδομάδα, ο ΜακΚέιν ισχυρίστηκε ότι στο μάθημα βιολογίας πρέπει να διδάσκονται όλες οι απόψεις για την προέλευση της ζωής.
Η συζήτηση δεν είναι καινούργια. Το 1925, υπενθυμίζει ο ανταποκριτής της Liberation στην Ουάσινγκτον, η Αμερική είχε παθιαστεί με τη «δίκη του πιθήκου». Ενας νεαρός καθηγητής των φυσικών επιστημών, ο Τζον Σκόουπς, είχε τότε παραβιάσει το νόμο του Τενεσί που απαγόρευε τη διδασκαλία των νόμων της Εξέλιξης. Ο καθηγητής καταδικάστηκε σε πρόστιμο, αλλά η αμερικανική κοινή γνώμη τάχθηκε με το μέρος του.
Σήμερα, οι χριστιανοί φονταμενταλιστές αποφεύγουν να μιλούν για τον Αδάμ και την Εύα, ή ακόμη και για το Θεό. Η προσέγγισή τους έχει «επιστημονική» χροιά: η θεωρία της φυσικής επιλογής, λένε, δεν μπορεί να εξηγήσει την πολυπλοκότητα της ζωής.
Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι να σχεδίασε τη ζωή κάποια ανώτερη δύναμη, εξωγήινη ή ιερή. Η νέα Βίβλος των φονταμενταλιστών λέγεται «Ανθρωποι και Πάντα» (Of Panda and People), και γράφτηκε από τους Πέρσιβαλ Ντέιβις και Ντιν Κένιον.
Ενα ίδρυμα με έδρα το Σιάτλ, που λέγεται Discovery Institute και χρηματοδοτείται τόσο από τη χριστιανική Δεξιά όσο και από μη θρησκευτικά ιδρύματα, όπως εκείνο του Μπιλ Γκέιτς, προσπαθεί να εκλαϊκεύσει το πρόβλημα ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς. Για τον σκοπό αυτό, χρηματοδοτεί έρευνες, εκδίδει βιβλία, γυρίζει ντοκυμαντέρ.
Οι οπαδοί του «ευφυούς σχεδιασμού» επαίρονται έτσι για το «ανοιχτό τους επιστημονικό πνεύμα». Δεν απαιτούν την αποβολή του Δαρβίνου από τα σχολεία, αλλά την ισότιμη διδασκαλία της δικής τους θεωρίας. Στο κάτω-κάτω, οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από τον Θεό...
Η εκστρατεία των φονταμενταλιστών έχει ήδη αποδώσει καρπούς. Στο Ντόβερ της Πενσιλβάνια, οι εκπαιδευτικές αρχές αποφάσισαν φέτος να διαβαστεί στους μαθητές την πρώτη μέρα του μαθήματος βιολογίας το εξής κείμενο: «Ο ευφυής σχεδιασμός αποτελεί μια εξήγηση για την προέλευση της ζωής που διαφέρει από τις θεωρίες του Δαρβίνου. Οι μαθητές που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το θέμα αυτό μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο Ανθρωποι και Πάντα».
Οι αντίπαλοι του Δαρβίνου προτίθενται τώρα να επεκτείνουν τον αγώνα τους σε όλη τη χώρα και ελπίζουν ότι θα καταγάγουν την πρώτη μεγάλη τους νίκη στο Κάνσας. Οι τοπικές εκπαιδευτικές αρχές, που πρόσκεινται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να περιλάβουν από φέτος τον «ευφυή σχεδιασμό» στη διδακτέα ύλη.
Η συζήτηση στην πολιτεία αυτή έχει φουντώσει εδώ και μήνες. Στο Ορεγκον, ένας φοιτητής της φυσικής, ο Μπόμπι Χέντερσον, αποφάσισε να πολεμήσει τους οπαδούς του «ευφυούς σχεδιασμού» με τα δικά τους όπλα. Με επιστολή του προς το εκπαιδευτικό συμβούλιο του Κάνσας, ζητά να διδάσκονται στους μαθητές όχι μόνο η θεωρία της εξέλιξης και ο «ευφυής σχεδιασμός», αλλά και η θεωρία του «πασταφαριανισμού», σύμφωνα με την οποία ο κόσμος δημιουργήθηκε από ένα ιπτάμενο τέρας φτιαγμένο από μακαρόνια!
Η πρωτοβουλία του βρήκε μιμητές: τον τελευταίο καιρό, το εκπαιδευτικό συμβούλιο βομβαρδίζεται από e-mail πασταφαριανιστών.
ΑΠΕ
Επιστήμη - Τεχνολογία: Περισσότερες ειδήσεις
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=646399&lngDtrID=252
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Edited by - τυχερουλης on 30/08/2005 23:34:08
quote:
ζητά να διδάσκονται στους μαθητές όχι μόνο η θεωρία της εξέλιξης και ο «ευφυής σχεδιασμός», αλλά και η θεωρία του «πασταφαριανισμού», σύμφωνα με την οποία ο κόσμος δημιουργήθηκε από ένα ιπτάμενο τέρας φτιαγμένο από μακαρόνια!
Για να είμαστε ακριβολόγοι το όλο λάθος από τους πανύβλακες (για άλλη μια φορά!) Αμερικανούς έγκειται στη λέξη που τόνισα: Τη Δημιουργία!
Ο Darwin δεν έδωσε μια θεωρία δημιουργίας, αλλά μία ΘΕΩΡΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ (το λέει και η λέξη ρε παιδιά,άλλωστε!). ΕΞΕΛΙΞΗ, λοιπόν σημαίνει τον ΤΡΟΠΟ με τον οποίο πορεύτηκε/μεταβλήθηκε/βελτιώθηκε/τροποποιήθηκε/κλπ/κλπ μια ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ/ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ κατάσταση/δημιουργία/είδος/κλπ/κλπ,
Από την άλλη πλευρά η Θεωρία του "Ευφυούς Σχεδιασμού" δεν ξέρω κατά πόσο είναι α) Θεωρία Δημιουργίας μόνον, β)Θεωρία Εξέλιξης μόνον, γ) Το (α) και το (β) μαζί
Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να είναι ή το (α) ή το (γ), αλλά σίγουρα δεν μπορεί να είναι το (β)! Αλλά και το (γ) να συμβαίνει είναι σίγουρο πως ρίχνει περισσοτερο βάρος στην πλευρά της δημιουργίας και όχι της εξέλιξης (διότι όλη η φαιά ουσία στον "σχεδιασμό" καταναλώνεται στην Αρχή/Δημιουργία και μετά αφήνονται κάποιες λεπτομέρειες να διευθετηθούν στην πορεία.
Το κλου λοιπόν είναι ότι οι χαζοαμερικανοί έστησαν μάχες ολόκληρες χωρίς αιτία! Διότι αν είναι το (α) η θεωρία του Ευφυούς Σχεδιασμού [Η θεωρία του Darwin είναι στάνταρ το (β) αυτό δεν συζητιέται!] τότε είναι άσχετες και δεν διασταυρώνονται αφού ασχολούνται με διαφορετικό κομμάτι μελέτης, ενώ ακόμη και αν ο ευφυής σχεδιασμός υπάγεται στο (γ) δεν σημαίνει ότι καταναγκη θα αντιστρατέυεται τη θεωρία της εξέλιξης καθώς θα μπορούσε κάλλιστα να την εμπεριέχει και να την περικλείει ως υποσύνολό του (στον τομέα της εξέλιξης και όχι της δημιουργίας)...
quote:
Νέος μεσαίωνας... Ένα δεν καταλαβαίνω: Γιατί να διδάσκεται αυτό ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ??? Δεν θα έπρεπε να είναι στα θρησκευτικά?
Η οποιαδήποτε θεωρία εξέλιξης των ειδών και της υφιστάμενης "δημιουργίας" εφόσον αφορά έμψυχα/έμβια όντα πρέπει να διδάσκεται στη Βιολογία. Αν αφορά πέτρες, βουνά και θάλασσες διδάσκεται στη Γεωλογία.
Όταν περνάμε όμως σε θεωρίες ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, τότε μπαίνουν μέσα όλες οι επιστήμες από τη ΦΥΣΙΚΗ μέχρι τη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Edited by - PY8AGORAS on 31/08/2005 00:36:21
quote:
Ενα ίδρυμα με έδρα το Σιάτλ, που λέγεται Discovery Institute και χρηματοδοτείται τόσο από τη χριστιανική Δεξιά όσο και από μη θρησκευτικά ιδρύματα, όπως εκείνο του Μπιλ Γκέιτς, προσπαθεί να εκλαϊκεύσει το πρόβλημα ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς. Για τον σκοπό αυτό, χρηματοδοτεί έρευνες, εκδίδει βιβλία, γυρίζει ντοκυμαντέρ
εκει ειναι η ουσια.
οταν εχεις αρκετο χρημα για ξοδεμα φτιαχνεις οτι σου κανει κεφι....
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
ανοίγω αυτο το θέμα για όσους ενδιαφέρονται για τον ήλιο.
Σε περίπτωση που γίνεται αλλοίωση μερικών φωτογραφιών γίνεται επίτηδες απο εκείνους που τις βλέπουν πρώτοι είτε απο
διάφορα άτομα στο νετ.
Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση που φωτογραφίζονται ανωμαλίες που δεν αλλοιώνονται και απλώς δεν τους δίνουν σημασία
και δεν σχολιάζονται είτε επίτηδες ή μή.
Όπως και να έχει η κατάσταση, αντικείμενα είναι με τις χιλιάδες που έχουν ενδιαφέρον στον ήλιο. Μπορείτε να διακρίνετε
και απο τα διάφορα κλίπς ότι τα αντικείμενα κινούνται με πολύ μεγάλες ταχύτητες. Τώρα αν είναι
όλα κομήτες ή υλικό διαστήματος που βρίσκεται εκεί και τυχαίνει να περνούν απο τον ήλιο ΚΑΘΕ μέρα και είναι τόσο τεράστια
προσωπικά δεν το νομίζω.
Οι πιο κάτω φωτογραφίες είναι μερικές που κυκλοφορούν. Σε όλες διακρίνονται αυτά τα αντικείμενα που απορώ πως οι άνθρωποι
που ήταν υπεύθυνοι του SOHO πρόσεχαν τις κηλίδες και όχι αυτά. Μετά απο μερικές χιλιάδες έβαλαν φίλτρα έτσι ώστε να μην
διακρίνονται αυτά τα αντικείμενα. Άρα μάλλον τα έβλεπαν και αυτοί τελικά.
Παρόμοιους τρόπους χρησιμοποιούν και στα βίντεο STS που όταν διακρίνονταν ΑΤΙΑ απλώς έκαναν
zoom out έτσι ώστε ο κόσμος που παρακολουθούσε να μην τα έβλεπε εύκολα και επίσης το γελοίο είναι ότι αποφεύγουν επίτηδες
να τα σχολιάζουν σαν και εμείς που τα βλέπουμε ζωντανά δεν καταλαμβαίνουμε αν είναι "debris", μικροί μετεωρίτες ή οτιδήποτε
άλλο 3-4 χιλιομέτρων σας παρακαλώ. Πάντως είναι καθαρό ότι χρησιμοποιούν ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, δεν είναι ανεξέλεγκτα (Δείτε STS βίντεος
για Αποδείξεις). Άρα τι εμποδίζει αυτά τα σκάφη να πηγαινοέρχονται και στον ήλιο.
Φυσίκα πάλι αρνούνται τα πάντα αυτοί που αν δεν το αποκαλύψουν εκείνοι του βάζουν μια νέον ταμπέλλα διαφόρων ιδιοτήτων.
Νομίζω είναι ασφάλες πλέον να πούμε ότι η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους "ανθρώπους" που κρατούν τα "κλειδιά των πυλών"
άρχισε τον κατήφορο.
Για μερικούς η ψυχή τους δεν είναι πιο σημαντική απο τη δουλειά τους.
Βάζω τις φώτο απευθείας για μή αλλάγη σελίδας κάθε μιάς.
Αργές ενώσεις κάντε υπομονή.

www.nascom.nasa.gov/data/www.esa.int/eit_304.jpg" border=0>

5 frames του Ήλιου http://www.spacew.com/c2/c2animbig.gif
Η πιο μεγάλη solar flare που έχουμε σε φώτο και αυτή με διάφορα μεγάλα αντικείμενα (1+ mbyte)
http://earthobservatory.nasa.gov/Newsroom/NewImages/Images/superflarecombo_lrg.jpg
VIDEΟ
1.http://earthobservatory.nasa.gov/Newsroom/NewImages/Images/lasco_20010824.mov
Satellite: SOHO
Image Date: 09-24-2001
Μπορείτε να βρείτε και πολλά άλλα μεγάλα βίντεο απο τα επίσημα σαιτς.
Θα προσπαθήσω ανεβάσω και το SOLARMAX IMAX ντοκυμαντέρ προσεχώς για όσους ενδιαφέρονται.
"You are only paranoid when you Imagine people are against you"
Edited by - Sagaviper on 17/01/2005 18:26:11
Με άρεσε εκεί που έγραψε both torpedoes fire!
Ναι ενδιαφερόμαστε για το ντοκυμαντερ!
...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism
Sagaviper ειλικρινά πιστεύεις οτι αυτά τα πέντε με δέκα ενωμένα Pixel που φαίνονται στις περισσότερες φωτογραφίες μπορεί να είναι διαστημόπλοια ή γενικά UFO;
Αυτές οι φωτογραφίες φωνάζουν οτι έχουν υποστεί επεξεργασία και μάλιστα με πρόγραμμα κακής ποιότητας. Μοιάζει σαν να έχουν επεξεργαστεί την εικόνα ζουμαρισμένη ώστε να βλέπουν τα Pixel και της πρόσθεσαν μερικά λευκά και γαλάζια επιπλέον.
Όταν λέω πως οι εικόνες έχουν υποστεί επεξεργασία, εννοώ απο κάποιους που μάλλον θέλουν να φαίνεται κατι κι όχι το αντίθετο. Συμφωνώ οτι αποκρύπτονται πολλά στοιχεία γενικότερα για τα UFO αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
quote:
Πάντως αν είναι διαστημόπλοια πρέπει να χουν τις τέλειες θερμικές ασπίδες για να προστατεύονται από τον Ήλιο και την ακτινοβολία σε τέτοια κοντινή απόσταση που είναι!
Νομίζω sceptic πως ούτε οι τελειότερες θερμικές ασπίδες θα βοηθούσαν απο τέτοια απόσταση. Αυτό θα μας το απαντήσει με σιγουριά όμως κάποιος πιο ειδικός.

I 'm Big in Japan!!
quote:
Sagaviper ειλικρινά πιστεύεις οτι αυτά τα πέντε με δέκα ενωμένα Pixel που φαίνονται στις περισσότερες φωτογραφίες μπορεί να είναι διαστημόπλοια ή γενικά UFO;
Αυτές οι φωτογραφίες φωνάζουν οτι έχουν υποστεί επεξεργασία και μάλιστα με πρόγραμμα κακής ποιότητας. Μοιάζει σαν να έχουν επεξεργαστεί την εικόνα ζουμαρισμένη ώστε να βλέπουν τα Pixel και της πρόσθεσαν μερικά λευκά και γαλάζια επιπλέον.Όταν λέω πως οι εικόνες έχουν υποστεί επεξεργασία, εννοώ απο κάποιους που μάλλον θέλουν να φαίνεται κατι κι όχι το αντίθετο. Συμφωνώ οτι αποκρύπτονται πολλά στοιχεία γενικότερα για τα UFO αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Για σου Loco,
Πιστεύω είναι UFO. Και διαστημόπλοια να ήταν Loco απο τη στιγμή που δεν είναι κάτι γήϊνο και αναγνωρίσημο το κάνει αυτόματα ΑΤΙΑ.
Οι επιστήμονες μας λένε ότι χρησιμοποιώντας το SOHO αναγνώρισαν περίπου 500+ κομήτες, αλλά όπως βλέπεις μόνο σε μια μέρα μπορεις να μετρήσεις πολύ παραπάνω απο 500 αντικείμενα.
Αν πιστευέις οτι ζούμαραν και έκαναν έντιτ τότε κατέβασε απο μόνος σου τις αρχικές φώτο απο τα επίσημα σαιτ και κάνε εσύ ζούμ και σύγκρινε.
Αν δεν σε πείθουν οι φώτο κατέβασε τα high-res videos κάνε παύση με ένα καλό πρόγραμμα και κάνε ζούμ ξανά για να καταλάβεις ακριβώς με ποιό τρόπο τις αλλοίωσαν αυτοί που το έκαναν αφού πιστεύεις ακράδαντα ότι αλλοιώθηκαν.
Προσωπικά δεν νομίζω ότι οι περισσότερες απο αυτές εδώ
αλλοιώθηκαν.
Αν αλλοιώθηκαν θα ήθελα να το ξέρω γιαυτό γράψε πίσω αν βρείς τίποτα.
AYTA TA ANTIKEIMENA EAN EINAI KONTA ΣTON HΛIO, ANAΛOΓIKA EXOYN THN ΔIAΣTAΣH THΣ ΓHΣ...
EINAI KONTA ΣTH ΓH AN YΠOΛOΓHΣEIΣ ME MIA ΔIAΣTAΣH 5 - 20 METPΩN...
AΠΛΩΣ TA "EΠIAΣE" TO SOHO...
ΔEN KOBANE BOΛTEΣ ΣTON HΛIO...
ValGraph
http://msnbc.msn.com/id/3077760/
Τα παραπάνω αναφέρονται σε αυτό το άρθρο: www.nascom.nasa.gov/hotshots/2003_01_17/NewspaperSOHOsmall.jpg" target="_blank">http://sohowww.nascom.nasa.gov/hotshots/2003_01_17/NewspaperSOHOsmall.jpg και επι την ευκαιρία εξηγούνε και τα υπόλοιπα που βλέπετε στις εικόνες...
Κάτι ξέρουν παραπάνω οι επιστήμονες Sagviper "που επιλέγουν να ασχολούνται με τις κηλίδες" και όχι με ηλιθιότητες... Αναρωτιέμαι πάντως αν μπήκες στον κόπο να ψάξεις για απαντήσεις πρωτού κάνεις αυτό το μεγάλο post. Αν βάλεις "SOHO UFO" στο google τα link που σου δίνω είναι από τα πρώτα... Δε θα ήταν κόπος... Ελεος δηλαδή.
Ηλία,
quote:
Αναρωτιέμαι πάντως αν μπήκες στον κόπο να ψάξεις για απαντήσεις πρωτού κάνεις αυτό το μεγάλο post. Αν βάλεις "SOHO UFO" στο google τα link που σου δίνω είναι από τα πρώτα
Ξέρεις Ηλία κανένας δεν σε ανάγκασε ενάντια στη θέληση σου να πιστέψεις οτιδήποτε. Αντιθέτως, εγώ πιστέυω ότι δεν πρέπει να αναγκάζουμε κανένα να πιστεύει σε κάτι.
Μερικοί δεν πιστεύουμε ότι μας ταίσουν και ο καθένας μπορεί να ερευνά και να καταλήγει εκεί που θα καταλήξει με όποιο τροπό θεωρεί σωστό.
Το αν εσύ τα θεώρεις ηλιθιότητες τότε δικαίωμα σου.
Για να σου απαντήσω στην ερώτηση σου, ναι έψαξα και βρήκα και τα λινκ που βάζεις απο πρίν αλλά όταν κάνω αναζήτηση στο νετ για ένα θέμα που πραγματικα με ενδιαφέρει δεν ανοίγω το google και να δώσω με τα μούτρα στα πρώτα λινκ που μου βγάζει όπως κάνεις εσύ.
Ξέρεις το νετ είναι λίγο πιο μεγάλο απο'τι νομίζεις.
Αυτό μου λέει πολλά για σένα και δεν θα κάτσω εγώ να σου εξηγήσω ότι τα MSNBC,ΨΝΝ,FOX, BBC κ.τ.λ δεν ασχολούνται με δημοσιογραφία και έρευνα πλέον.
Παρακολουθούσα και τα ποστς σου με τον ALOS και τον skeptic και κάποιος που τα παρακολουθούσε μπορεί να σε καταλαβει εύκολα οτι είσαι πίστος του mainstream.
Θα σε παρακαλούσα να μάθεις να κάνεις αναζήτηση σωστά πριν να κάνεις ποστ και πρίν να βγαίνεις σε συμπεράσματα είναι πολύ σημαντικό.
quote:
Δε θα ήταν κόπος... Ελεος δηλαδή.
Όχι μόνο μας ταίσες λινκ του MSNBC(αν είναι δυνατόν) για να αποκαλέσεις ηλιθιότητες με ότι δεν συμφωνείς εσύ.
Και αμέσως μετά έχεις και το θράσος σε παρακαλώ να μου πείς δε θα ήταν κόπος να κάνω αναζήτηση και μετά βάζεις και τη λέξη έλεος! Σκέφτου αν εσύ χρησιμοποίησες τη λέξη έλεος τι λέξη πρεπει να χρησιμοποιήσω εγώ για σένα!
Πολλά πράγματα που αναφέρεις είναι ασυναρτησίες πάντως και φαίνεται ότι σε έχουν πολύ εκπαιδευμένο.
Ας αφήσουμε τους αναγνώστες απο μόνοι τους να αποφασίσουν αν πιστεύουν τα ΨΝΝ σου και αν τα εμπιστεύονται για ενημέρωση και να φτάσουν σε συμπεράσματα δικά τους, έστω και αν κάποιος άλλος τα που νομίζει ότι τα "ξέρει" όλα να τους λέει διαβάστε MSNBC και τα πρώτα αποτελέσματα του google για να δείτε ότι είναι ηλιθιότητες αυτά που διαβάζετε!
Συγνώμη ρε Ηλία αλλά αν βγάλεις καμιά τρύπα στις παρώπίδες σου θα βλέπεις καλύτερα.
Μάθε επίσης τι σημαίνουν οι λέξεις "Σύγκρουση Συμφερόντων" θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στην έρεύνα σου.
Είναι απο τις μοναδικές σοβαρές έρευνες που έγιναν για ΑΤΙΑ.
Τις ανεβάζω εδω.
Αυτά τα έγγραφα είναι για όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν για ΑΤΙΑ.

Summary:
quote:
EΛEOΣ PE ΠAIΔIA...
AYTA TA ANTIKEIMENA EAN EINAI KONTA ΣTON HΛIO, ANAΛOΓIKA EXOYN THN ΔIAΣTAΣH THΣ ΓHΣ...
EINAI KONTA ΣTH ΓH AN YΠOΛOΓHΣEIΣ ME MIA ΔIAΣTAΣH 5 - 20 METPΩN...
AΠΛΩΣ TA "EΠIAΣE" TO SOHO...
ΔEN KOBANE BOΛTEΣ ΣTON HΛIO...
ValGraph
Και πιο είναι το πρόβλημα δηλαδή, αν αποδεχτούμε την εκδοχή των διατημοπλοίων θα μπορούσε να είναι κάλλιστα τεράστιοι πλανήτες πολέμου σε διαστρική μάχη, κοντά στον Ηλιο... ![]()
Βέβαια όπως πάντα η απλούστερη λύση τείνει να είναι και η σωστή. Προσοχή όμως, ΤΕΙΝΕΙ, δεν σημαίνει ότι είναι και η απαραίτητα σωστή, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως μια αδογμάτιστη έρευνα (αδογμάτιστη από κάθε πλευρά, και των UFOλόγων, και των Επιστημόνων)
Sagaviper, ευχαριστούμε πολύ για το link με το ντοκιμαντέρ! Είναι τεράστιο, θα προσπαθήσω να το κατεβάσω!
Τι περίπου δείχνει!!!;;;
Καλύτερα πήγαινε στο λινκ που σου παραθέτω.
Αξίζει πάντως να το έχεις στη συλλογή σου.![]()

quote:
Ξέρεις Ηλία κανένας δεν σε ανάγκασε ενάντια στη θέληση σου να πιστέψεις οτιδήποτε. Αντιθέτως, εγώ πιστέυω ότι δεν πρέπει να αναγκάζουμε κανένα να πιστεύει σε κάτι.
Το «δεν πρέπει να αναγκάζουμε κανένα να πιστευεί σε κάτι» είναι μια γενική άποψη και ως γνωστόν οι γενικές απόψεις σπάνια έχουν παντού εφαρμογη. Και η εξήγηση για την περίπτωση μας είναι απλούστατη: Οι λάμψεις που βλεπεις στις φωτογραφίες του SOHO έχουν προφανή επιστημονική εξήγηση. Είναι κατακτημένη γνώση. Οφείλονται σε γνωστά φυσικά φαινόμενα ή τεχνικά ζητήματα (δες το link που έδωσα). Oποιαδήποτε άποψη περι UFO είναι ηλιθιότητα και συνεπώς οφείλουμε να επιμείνουμε στην προσπάθεια να το καταλάβει κάποιος αυτό .
Στο συγκεκριμένο θέμα οι απαντήσεις είναι γνωστες: αντικειμενικά υπάρχει σωστή και λάθος άποψη. Δεν υπάρχει υποκειμενικότητα ώστε «να πιστεύει ο καθένας ό,τι θέλει». Δεν είναι κάποιο ανοιχτό επιστημονικό ζήτημα όπου χωράνε ακόμα πολλές ερμηνείες. Ούτε ειναι μουσική για να πει ο καθένας τη γνώμη του. Είναι τελειωμένο ζήτημα. Υπάρχουν ενα κάρο ενδιαφέροντα και ανοιχτά επιστημονικά ζητήματα με τα οποία μπορείς να ασχοληθείς αν θες να κανεις εικασίες. Αν εσύ θες να χάνεις το χρόνο σου για να αποδείξεις πως το μαύρο είναι ασπρο, επικαλούμενος δημοκρατικά δικαιώματα «ας πιστευει ο καθένας ό,τι θέλει», κακό του κεφαλιού σου. Εγώ πάντως δε μπορώ να βλέπω βλακείες και να μην το σημειώνω.
quote:
Μερικοί δεν πιστεύουμε ότι μας ταίσουν και ο καθένας μπορεί να ερευνά και να καταλήγει εκεί που θα καταλήξει με όποιο τροπό θεωρεί σωστό.
Το αν δεν πιστεύεις σε αυτά που διαβάζεις δε μου λεει τίποτα. Δεν δείχνεις να έχεις τις γνώσεις που χρειάζονται για να εξηγήσεις αυτά που βλεπεις, ούτε για να αξιολογήσεις αν αυτά που δίνονται ως εξήγηση είναι σωστα. Συνεπώς, το μόνο που μπορεις να κάνεις είναι να πιστεύεις το σενάριο που σου ταιριάζει περισσότερο – στην προκειμένη περίπτωση τα UFO. Αλλά επειδή αυτό είναι αποτέλεσμα μόνο πιστης και όχι «πιστης+κατανόησης», στην κριτική σου οφείλεις να είσαι προσεκτικός («γιατι ασχολούνται οι επιστήμονες με κηλίδες»).
Απο κει και πέρα, αν θες να κατανοήσεις και να ερευνήσεις πραγματικά αυτά που βλεπεις, να σπουδάσεις τις σχετικές επιστήμες. Αν δε θες να το κάνεις αυτό, μπορεις απλά να διαβασεις και ενα κάρο εξηγήσεις που έχουν γραφτει με απλό τρόπο σε site που σου παρέθεσα (και σε πολλά αλλα που δε σου παρέθεσα). Το αν σου φαίνονται επαρκείς αυτές οι εξηγήσεις, δεν ξέρω. Εγώ ξέρω όμως πως η ερμηνεία με UFO είναι για γέλια (και αυτό είναι θέμα κατανόησης, όχι πίστης), ο τρόπος που «θεωρείς σωστό» να ερευνάς είναι λάθος, και είναι υποχρέωση μου να το σημειώσω.
quote:
Για να σου απαντήσω στην ερώτηση σου, ναι έψαξα και βρήκα και τα λινκ που βάζεις απο πρίν αλλά όταν κάνω αναζήτηση στο νετ για ένα θέμα που πραγματικα με ενδιαφέρει δεν ανοίγω το google και να δώσω με τα μούτρα στα πρώτα λινκ που μου βγάζει όπως κάνεις εσύ. Jέρεις το νετ είναι λίγο πιο μεγάλο απο'τι νομίζεις. Αυτό μου λέει πολλά για σένα και δεν θα κάτσω εγώ να σου εξηγήσω ότι τα MSNBC,ΨΝΝ,FOX, BBC κ.τ.λ δεν ασχολούνται με δημοσιογραφία και έρευνα πλέον.
Κάθεσαι και γράφεις όλα αυτά χωρίς να ασχοληθείς με το πιο βασικό απ’ ολα: το περιεχόμενο των όσων σου έδωσα να διαβάσεις (αλλά τι σημασία έχει αυτό, ε;). Αφού αναζητάς την αλήθεια Μόλντερ, δεν οφείλει η ερευνά σου να είναι προς κάθε κατεύθυνση; Παραθέτεις 15-20 φωτό και αναρωτιέσαι τι βλεπεις. Η απάντηση: «UFO! Πως εξηγούνται αλλιώς αυτα; Γιατί οι επιστήμονες δεν το παραδέχονται; Γιατί ασχολούνται με τις κηλίδες;». Τέτοιες ερωτήσεις διατυπώνεις μόνος σου. Αφού τις διατυπώνεις, προφανώς θες τις απαντήσεις. Ε, απλά σου λέω πως οι απαντήσεις βρίσκονται πανεύκολα, χωρίς κόπο, με λίγο ψάξιμο στο google. Αλλά φυσικά αυτό δε σου αρκεί...
Γιατί κατ’ εσένα για να είναι σωστή η έρευνα πρεπει να διαβάζουμε ιστοσελίδες από τη 10η σελίδα αποτελεσμάτων του google (να μη μας πουν πως δεν ψάξαμε κιόλας), και φυσικά οι σελίδες να «τη λένε» στους επιστήμονες (μη μας πούνε και δογματικούς). Και φυσικά το link της ιστοσελίδας να μην έχει απαγορευτικές λέξεις (gov, msnbc, cnn, nasa…)... Αυτό θα πει έρευνα!
Το περιεχόμενο των ιστοσελίδων ποιος το χέζει, ε; Αυτό μετράει μήπως; Μπαααα...
quote:
Παρακολουθούσα και τα ποστς σου με τον ALOS και τον skeptic και κάποιος που τα παρακολουθούσε μπορεί να σε καταλαβει εύκολα οτι είσαι πίστος του mainstream.
Και εκτός από πιστός του mainstream είμαι και οπαδός του Παναθηναϊκού. Αυτό δεν το διαπίστωσες από τα post μου;
Τι mainstream και πράσινα άλογα άνθρωπε μου; Αυτό σου έμεινε από αυτές τις συζητήσεις; Αυτό σε ένοιαξε; Για κάνε μια ανασκόπηση στα όσα έχω γράψει εκεί και διάβασέ τα με λίγη σοβαρότητα μπας και μάθεις τίποτα. Παρέθεσα ένα κάρο εξηγήσεις και link και δημοσιεύσεις. Και απ’ ολα αυτά εσένα σε πείραξε ο,τι δε μιλάω για κούφια σελήνη, για εξωγήινους στον Άρη και για συνομωσία κάλυψης της τρύπας στους πόλους;
Γιατί φυσικά και εδώ το περιεχόμενο δε μετράει. Ο χρόνος που αφιέρωσα για να τα γράψω όλα αυτά δε μετράει σε τίποτα. Το μόνο που μετράει είναι οτι οι απόψεις μου είναι οι «επιστημονικές». Και αυτό για σένα είναι απαράδεκτο. Γιατί στο χώρο του μεταφυσικού σωστές είναι οι απόψεις που μιλάνε για συνομωσίες, που απλά έχουν κάτι περίεργο, που βγάζουν τους επιστήμονες ψεύτες. Δεν έχει σημασία το περιεχόμενο των απόψεων. Αρκει να είναι περίεργες για να μας πουνε ανοιχτόμυαλους και όχι δογματικούς...
Άλλα όχι, δε λειτουργεί έτσι. Δογματικός (mainstream όπως λες εσύ) δεν είναι αυτός που υποστηρίζει την καθιερωμένη εξήγηση για ένα ζήτημα. Δογματικός είναι αυτός που την πιστεύει χωρίς να κατανοεί και δεν έχει διάθεση να αλλάξει γνώμη. Ανοιχτόμυαλος δεν είναι αυτός που πιστεύει την περίεργη άποψη. Ανοιχτόμυαλος είναι αυτός που έχει τη διάθεση να ψάξει προς κάθε κατεύθυνση για να ερευνήσει ένα θέμα, ακόμα και αν τα στοιχεία του στο τέλος τον οδηγήσουν στο να υποστηρίξει τις συμβατικές απόψεις.
Για κάνε ένα έλεγχο να δεις τι συμβαίνει εδω: Εγώ είμαι αυτός που έχω σπουδάσει θετικές επιστήμες, έχω ασχοληθεί και δουλέψει σε διαστημικά θέματα και αποστολές και ταυτόχρονα εγώ είμαι αυτός που μπαινω σε site όπως esoterica, το metafysiko.gr και πολλά άλλα και διαβάζω τις απόψεις σου, του skeptic, του ALOS και αρκετών άλλων και τις συζητάω. Και εσύ είσαι αυτός που υποτίθεται ξεκίνησες μια έρευνα για τις φωτό του SOHO και για τις οποίες δεν έλαβες υπόψη με την εξήγηση από τη NASA (δεν παρέθεσες καν το link που βρήκες). Εσύ είσαι αυτός που κατακρίνεις τα link απλά επειδή έχουν .gov και επειδή εκφράζουν mainstream απόψεις (φοβερά επιχειρήματα), αγνοώντας πλήρως το περιεχόμενό τους. Και μετά απ’ ολα αυτά, με αναφέρεις ως «mainstream», μου λες να βγάλω παρωπίδες, με άλλα λόγια με παρουσιάζεις δογματικό και στενόμυαλο μυαλό. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...
quote:
Μάθε επίσης τι σημαίνουν οι λέξεις "Σύγκρουση Συμφερόντων" θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στην έρεύνα σου.
E, μετά από αυτό το πολύ συγκεκριμένο επιχείρημα, πάω να σκίσω τα πτυχία μου και να δηλώσω συμμετοχή στο επόμενο συνέδριο ουφολογίας...
Διάβασε ένα απόσπασμα από site του Θανάση Βέμπου www.vembos.gr (που γράφει στην Πτήση και το Mystery – εγκρίνεται Sagviper? Δεν έχει .gov το site. Kαι ο Βέμπος γράφει σε ολόκληρο «Mystery» - καθόλου mainstream! Είδες που μαθαίνω...). Καλό θα σου κάνει.
Αυτό το τελευταίο θυμίζει το "The truth is out there", το θρυλικό motto των X-Files. Μιας αλήθειας όμως που έχει θρησκευτική χροιά και δεν έχει πολλή σχέση με το αποτέλεσμα μιας έρευνας βασισμένης στη λογική. Σήμερα η καχυποψία έχει εξαπλωθεί σε παγκόσμια κλίμακα και σήμερα δύσκολα μπορούμε να αναφέρουμε κάποια κινηματογραφική ταινία στην οποία μια κρατική υπηρεσία αναπαρίσταται σαν μια ομάδα από ικανούς και τίμιους ανθρώπους που εργάζονται για το καλό της πατρίδας τους. Αντίθετα, κάθε τέτοια υπηρεσία είναι συνήθως μια ομάδα από μοχθηρούς, κακούς και αντιπαθητικούς τύπους που καταδιώκουν τον βασικό ήρωα (ή ηρωίδα) ο οποίος προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια (την οποία κατά περίεργο τρόπο γνωρίζει μόνο αυτός). Τηλεοπτικές σειρές όπως X-Files, Blue File και Dark Skies προπαγανδίζουν απροκάλυπτα την παράνοια με συνθήματα του στυλ "Μην εμπιστεύεστε κανέναν", ή "Η ιστορία είναι ψέμα". Και φυσικά, όποιος τολμήσει να προβάλλει το αντίθετο επιχείρημα στο χείμαρρο των παρανοϊκών συνομωσιολογικών ισχυρισμών, "αποστομώνεται" με το αντεπιχείρημα: "Εσύ το αποκλείεις αυτό;". Οχι βέβαια. Οπως δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα ο διευθυντής σύνταξης της "Πτήσης" να είναι μεταμφιεσμένος εξωγήινος από τον Αλγκόλ...
quote:
... και φαίνεται ότι σε έχουν πολύ εκπαιδευμένο.
Και φτάνουμε στο αποκορύφωμα της αχαριστίας... Τι ακριβώς εννοείς άνθρωπέ μου; Πως εγώ τα τελευταία έξι χρόνια που σπουδάζω και δουλεύω για τα θέματα που μου αρέσουν, είμαι απλά αντικείμενο μιας παγκόσμιας συνομωσίας. Ή μήπως πως στο πανεπιστήμιο και στη δουλειά μου με εκπαιδεύσανε να κοροιδεύω τον κόσμο για να απορρίπτω και να κρύβω συνομωσίες; Ή μηπως πως στο πανεπιστήμιο και στη δουλειά μου, όλοι οι συμφοιτητές μου, όλοι οι συνάδελφοί μου, οι καθηγητές μου έχουν αφιερώσει τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής τους για να ασχολούνται με απόκρυψη δεδομένων, με τη δημιουργία ψευδοεπιστήμης που απορρίπτει πως στους πόλους της Γης έχουμε τρύπες (και η μπάλα πήρε και μένα); Υπονοείς πως μπήκα εδώ και πως παραπληροφορώ εν γνώση μου με τις απαντήσεις που γράφω για να κρύψω αυτά που στο πανεπιστήμιο μας μάθανε πως πρεπει να μείνουν μυστικα; Συγχαρητήρια! Την έλυσες την πλεκτάνη... Ποιος ακούει το μεγάλο αφεντικό τώρα...
Κοίταξε να δεις: τέτοιου είδους σχόλια μπορεις να τα βάλεις εκεί που ξέρεις. Εγώ εδώ έχω αφιερώσει τόσο χρόνο για να εξηγήσω μερικά πράγματα που έχω μάθει από τις σπουδές μου και την εμπειρία μου. Βρήκα ελεύθερο χρόνο αυτή την περίοδο και είπα να τον αφιερώσω εδώ και να μεταδώσω ό,τι μπορώ και ξέρω. Το ότι υπάρχει μανία σε τέτοια site να αντιμετωπίζονται όλες οι επιστημονικές απόψεις ως «παραπλανητικές» για τον πολύ κόσμο το ξέρω και ήταν κάτι που περίμενα να συναντήσω – και προσπάθησα να εξηγήσω πως κάτι τέτοιο είναι λάθος. Αλλά το να με πει κάποιος ψεύτη, πουλημένο, εκπαιδευμένο παραπληροφοριοδότη ή ότι άλλο παρανοϊκό εννοεί ο/η Sagviper δεν το περίμενα.
Εσύ δε θες να ερευνήσεις (και ας λες ότι κάνεις έρευνα). Εσύ απορρίπτεις δεδομένα επειδή απλά παρατίθονται σε site της NASA που είναι κυβερνητικός οργανισμός... Έτσι απλά «τα γράφεις». Και εσύ, μετά απ΄ολα αυτά, έρχεσαι να με αποκαλέσεις όπως με αποκάλεσες...
Εγώ φταίω τελικά που κάθομαι και ασχολούμαι...
quote:
Άλλα όχι, δε λειτουργεί έτσι. Δογματικός (mainstream όπως λες εσύ) δεν είναι αυτός που υποστηρίζει την καθιερωμένη εξήγηση για ένα ζήτημα. Δογματικός είναι αυτός που την πιστεύει χωρίς να κατανοεί και δεν έχει διάθεση να αλλάξει γνώμη. Ανοιχτόμυαλος δεν είναι αυτός που πιστεύει την περίεργη άποψη. Ανοιχτόμυαλος είναι αυτός που έχει τη διάθεση να ψάξει προς κάθε κατεύθυνση για να ερευνήσει ένα θέμα, ακόμα και αν τα στοιχεία του στο τέλος τον οδηγήσουν στο να υποστηρίξει τις συμβατικές απόψεις.
FULL MARKS!!!
Οφείλω να συμφωνήσω απόλυτα εδώ σε αυτό το σημείο με τον Ηλία και επίσης να τον ευχαριστήσω που αφιερώνει τόσο χρόνο για να απαντήσει αναλυτικά σε διάφορες απορίες εδώ μέσα... Άλλωστε είναι και θετικός επιστήμονας αν δεν κάνω λάθος οπότε σε αυτά τα θέματα ξέρει κάτι παραπάνω (ή αρκετά παραπάνω) από κάποιον που δεν είναι.