- ΚΑΤΑ ΙΗΣΟΥΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Θέλω και εγώ να βάλω ένα πετραδάκι στην συζήτηση μας, και να σας προλάβω δεν έχω σκοπό να διαπληκτιστώ με κανέναν, απλά καταθέτω την άποψη μου.
Υπάρχουν τριών ειδών εξουσίες.
Η πολιτική
Η θρησκευτική
Και η Αθλητική.
Όλες οι παραπάνω είναι οργανωμένες με παρόμοιο τρόπο, και εξηγώ.
Όλες διαθέτουν πρωθυπουργό, υπουργούς βουλευτές, ψηφοφόρους.
Πολιτική : Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Βουλευτές, ψηφοφόροι.
Θρησκεία: Αρχιεπίσκοπος (Πρωθυπουργός), Υπουργός (Μητροπολίτης), Βουλευτές ( Ιερείς), Λαός (ψηφοφόροι{να θυμίσω το άξιος, άξιος})
Αθλητισμός : Πρόεδρος (Πρωθυπουργός), Υπουργός (Παράγοντας ομάδος), Βουλευτές (ποδοσφαιριστές) Λαός (φίλαθλοι)
Διαλέξτε λοιπόν ποια μορφή μαντριού σας κάνει!!
Επίσης θα ήθελε να τονίσω ότι ,όταν αναφέρομαι στον Λαό ,δεν υπάρχει σχέση με το γνωστό κόμμα.
Των οποίων άρχει η θεμελιώδης και εξ'αυτής ορίζονται όλα τα υπόλοιπα που ανέφερες φίλε manager...
Αυτή του υποσυνειδήτου!!!
soul
quote:
Θέλω και εγώ να βάλω ένα πετραδάκι στην συζήτηση μας, και να σας προλάβω δεν έχω σκοπό να διαπληκτιστώ με κανέναν, απλά καταθέτω την άποψη μου.
Υπάρχουν τριών ειδών εξουσίες.
Η πολιτική
Η θρησκευτική
Και η Αθλητική.
Όλες οι παραπάνω είναι οργανωμένες με παρόμοιο τρόπο, και εξηγώ.
Όλες διαθέτουν πρωθυπουργό, υπουργούς βουλευτές, ψηφοφόρους.
Πολιτική : Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Βουλευτές, ψηφοφόροι.
Θρησκεία: Αρχιεπίσκοπος (Πρωθυπουργός), Υπουργός (Μητροπολίτης), Βουλευτές ( Ιερείς), Λαός (ψηφοφόροι{να θυμίσω το άξιος, άξιος})
Αθλητισμός : Πρόεδρος (Πρωθυπουργός), Υπουργός (Παράγοντας ομάδος), Βουλευτές (ποδοσφαιριστές) Λαός (φίλαθλοι)
Διαλέξτε λοιπόν ποια μορφή μαντριού σας κάνει!!
Κατ΄ αρχήν ..καλώς ήλθες !
Θεωρώ όμως ότι η "ομογενοποίηση" των εξουσιών που αναφέρεις είναι άστοχη . Στη μία από τις τρεις ο λαός δεν έχει κανένα λόγο ούτε στην λειτουργία της , ούτε πολύ περισσότερο στην εκλογή "πρωθυπουργού" , "υπουργών" κ.λ.π. Μάντεψε ποια.
Στις άλλες δύο περιπτώσεις ο λαός (η συντριπτική πλειοψηφία του τουλάχιστον) ΘΕΛΕΙ και έχει αυτές τις μορφές εξουσίας τις οποίες αλλάζει στο κάτω - κάτω . Άν και δεν θεωρώ εξουσία την διοίκηση ....μιάς ποδοσφαιρικής ομάδας. Αλλοίμονο....
Υπάρχουν όμως και άλλες μορφές εξουσίας . Π.χ. η εξουσία του τύπου και των ΜΜΕ . Αυτή και άν είναι εξουσία..! Μπορεί να καθοδηγήσει άνετα....και αυτούς που δεν θέλουν εξουσία !!! ![]()
quote:
[quote]Π.χ. η εξουσία του τύπου και των ΜΜΕ . Αυτή και άν είναι εξουσία..! Μπορεί να καθοδηγήσει άνετα....και αυτούς που δεν θέλουν εξουσία !!!
Πόση αλήθεια κρύβεται φίλε μου σ'αυτό που κατάθεσες...πάρα πολύ..ίσως η μεγαλύτερη αλήθεια στην σημερινή εποχή...όπου τα ΜΜΕ..αποτελούν τον Δούρειο ίππο προκειμένου μηχανισμοί καθυπόταξης και χειραγώγησης χρησιμοποιούν εντέχνως για να μας "καθοδηγήσουν"...και να μας χρησιμοποιήσουν , προς ικανοποίηση των επιθυμιών κάποιων κέντρικών εξουσιών!
soul
quote:
manager
Φίλε manager καλώς ήλθες στην παρέα μας και καλή παραμονή . Στο σημείο αυτό φίλε μου θα μου επιτρέψης να σε διορθώσω , γιατί στην περίπτωση της θρησκείας , στην Ελλάδα τουλάχιστον , ο λαός δεν είναι ψηφοφόροι που συμμετέχουν στην εκλογή του κάθε αρχιερέα , αλλά ένα κοπάδι που επευφημεί αυτόν που αποφάσισε μια κλειστή κάστα αρχιερέων ερήμην των πιστών , με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι , και ενίοτε πάνω στο....κρεβάτι .
Μόνο στην Κύπρο αν δεν κάνω λάθος , ο αρχιεπίσκοπος εκλέγεται από τον λαό .
*
quote:
με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι , και ενίοτε πάνω στο....κρεβάτι .*
Πάνω στο κρεβάτι???
Και πώς γίνεται αυτό...?![]()
![]()
soul
quote:
Εαρινός
Πάνω στο κρεβάτι???
Και πώς γίνεται αυτό...?
Κάτω στην υπογραφή μου έχει και ένα λινκ, για ρίξε μια ματιά, λες να εννοεί αυτό.....? ![]()
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:quote:
Εαρινός
Πάνω στο κρεβάτι???
Και πώς γίνεται αυτό...?Κάτω στην υπογραφή μου έχει και ένα λινκ, για ρίξε μια ματιά, λες να εννοεί αυτό.....?
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
Τι θα δώ...εκείίί...???
soul
Γιατί αλλοιώς, μόνο απο διάθεση κουτσομπολιού,μπορει να σταθεί, μια τέτοια ανάρτηση...
Και τέτοιο κουτσομπολιό,δεν είναι και πολύ έξυπνο...Νομίζω....
Εκτός αν είναι μόδα..Πρέπει μια κοπέλα, να είναι μέσα στα πράγματα...
quote:
Πρέπει να εκφράζει κάποιον η υπογραφή του, αγαπητή μου ar_ia...
Γιατί αλλοιώς, μόνο απο διάθεση κουτσομπολιού,μπορει να σταθεί, μια τέτοια ανάρτηση...
Και τέτοιο κουτσομπολιό,δεν είναι και πολύ έξυπνο...Νομίζω....
Εκτός αν είναι μόδα..Πρέπει μια κοπέλα, να είναι μέσα στα πράγματα...
Βαγγέλη , έχω την αίσθηση , ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν αποτελεί κουτσομπολιό αλλα θλιβερό γεγονός...και αυτό αποδεικνύει ότι οι θρησκείες δεν μπορούν να μεταβάλλουν την εσωτερική ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου , παρά να δώσουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές ...προκειμένου κάποιος να εμφανίζεται ως καλός , κάνοντας ότι προστάζει αυτός ο κώδικας και μάλιστα δεν είναι τυχαίο ...το γεγονός ότι επικρέμαται η τιμωρία και η "ποινή" εφ'οσον δεν ακολουθηθεί η εν λόγω προσταγή...εσύ τι λές φίλε μου???
soul
«Αυτό το ευαγγέλιο, που λες, αν είχε γραφεί,απο τον ίδιο τον Χριστό, θα ήταν η αλήθεια, μιλώντας δογματικά, αλλά, ποιός θα μπορούσε να την κατανοήσει, τότε;»
Η αλήθεια, μπορεί πάντοτε να γίνει κατανοητή με λίγα λόγια. Όπου χρειάζονται πολλά λόγια, πολλές (βολικές..) αλληγορίες και άλλα παιχνίδια του Λόγου, τότε η αλήθεια κατοικεί αλλού.
trexagireve:
«Υπήρχε το πνευματικό επίπεδο, σπο την πλειοψηφία των ανθρωπων, ώστε να εννοήσουν την αλήθεια;»
Υπάρχει κάτι πνευματικό σήμερα, και δεν υπήρχε τότε? Δεν νομίζω.
trexagireve:
«Ενώ, γραφόμενο απο τους συγκεκριμένους 4 ευαγγελιστές, μπόρεσε να διαβαστεί και γίνει αντιληπτό..»
Πρώτον δεν είναι αλήθεια (ιστορική) ότι υπήρξαν 4 ευαγγελιστές, αλλά ότι η δογματική κατεύθυνση που επικράτησε (γνωρίζουμε πως..) ΕΠΕΛΕΞΕ ανάμεσα απο πολλά ευαγγέλια ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 4.
Το ότι βέβαια π.χ. ο Παύλος και ο Λουκάς δεν είδαν ούτε την σκιά του Χριστού, αλλά κατα τα άλλα.....φρόντισαν να γίνει «αντιληπτός ο Λόγος του», ξεφεύγει κάθε ιστορικής και ουσιαστικής αξίας.
trexagireve:
«Είναι μεγάλο θέμα το ευαγγελιο του Χριστού, που αναφέρεις.»
Ναι, και κατα την γνώμη μου δεν θα βόλευε σε πολλά σημερινά δόγματα...
trexagireve:
«Βλέπεις, σύμφωνα με την Αποκάλυψη, θα έρθει νέο ευαγγέλιο, που θα μάθει σε όλους τους ανθρώπους την αλήθεια και είναι αυτό που λές..»
Η (δήθεν) Αποκάλυψη του Ιωάννη, είναι ένα ακόμα έωλο βήμα στην μετα-Κωνσταντίνεια Χριστολογία. Δεν βοηθάει σε τίποτα και σε καμία αλήθεια, αλλά απλά μοιράζει κατα αόριστο τρόπο ευρύτερα την εσχατολογική προσμονή.
Σωστά δεν την δέχονταν για αιώνες ακόμα και η σημερινή εκκλησία, ωστόσο μετά άλλαξαν (για μια ακόμη φορά) οι ανάγκες και οι διάφορες φωνές..