- Α Λ Η Θ Ι Ν Η Ζ Ω Η - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Μα αφού πέζει ο Robin Williams . . . είναι δυνατόν να μην είναι καλή ?
Στα ελληνικά το έχουν μεταφράσει "Θα σε βρω στον παράδεισο".
Έμαθα απο την βιντεολέσχη seven ότι η ταινία αυτή, δεν έχει κυκλοφορήσει σε DVD .
Έμεινα με την όρεξη βέβαια αλλά δεν πειράζει , θα την έχω υπόψην μου ,κάποια στιγμή θα τον γευθώ και αυτήν την ταινία ,είμαι σίγουρος .
Ίσως μέσω της τελεοπτικής μετάδωσης στο κοντινό η μακρυνό μέλλον.
Όσο για τον πνευματικό καρπό της μελλοντικής μας συνάντησης & κεγώ θα ήθελα να τον δω να υλοποιείται .
Όλα γίνονται μόνο του σπανού τα γένια δεν ξαναφυτρώνουνε λέγαμε κάποτε ,τώρα με την τεχνητή εμφύτευση των μαλλιών και αυτό το δεδομένο έγινε παρελθόν .![]()
Τα πάντα είναι εφικτά , έτσι γνωρίζω .
Και σε Ίντερνετ καφέ γίνεται ίσως.
Υπάρχει και το πρόβλημα ότι δεν θα έχει υπότιτλους και αυτό δεν ξέρω αν λύνεται.
Τώρα μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν έχει κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη ταινία απο το 1998 αλλά ίσως να υπάρει σε βιντεοκασέτα.
Τώρα για τη συνάντηση: Εγώ θα ανέβω ή τέλος Φεβρουαρίου το οποίο το βρίσκω λιγότερο πιθανό γιατί μάλλον θα κατέβει ο φίλος μας απο τη Θεσσαλλονίκη στην Αθήνα, αλλά το καλοκαίρι σίγουρα. Έχουμε την αιωνιότητα και το γνωρίζουμε.
Η μία είναι η απλή .
Η άλλη είναι η πολύπλοκη, γνωστή ως δυισδυτική.
Η απλή έχει καταργηθεί , απο την πλειοψηφία επειδή δεν ζούμε πλέον σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον .( εντός της φύσης ).
Υπάρχουμε εμείς όλοι , που συγκεντρωθήκαμε εδώ κάτω απο το θέμα αληθινή ζωή , για να τον ξαναζωντανέψουμε .
Τον έναν τρόπο ,που είναι η αίσθηση τον αναπτύξαμε αρκετά βαθειά .
Βοηθάει όμως και κάτι άλλο πάρα πολύ στο να κάνουμε απλές σκέψεις .
Ο διαλογισμός .
Προσωπικά με αυτό το πολύτιμο εργαλείο ,έχω απλουστεύσει πολλές φορές στην καθημερινότητά μου ,τις πολύπλοκες σκέψεις .
Οι πολύπλοκες σκέψεις είναι δικαιολογημένες ,επειδή το περιβάλλον μας ( όλων ) ,είναι τεχνικής υφής .
Λείπει το φυσιολογικό ερέθισμα της μητέρα μας φύσης ,το οποίο έχει αντικατασταθεί με τον τεχνικό κόσμο όπου έχουμε περιέλθει .
Αυτά τα ερεθίσματα ( της φύσης ) δεν κάνουνε τίποτα άλλο, απο το να δείχνουνε σε κάθε θνητή ύπαρξη, ότι η φύση είναι ανώτερη .
Αυτή πάλι η γνώση μας οδηγεί στο να προσαρμοζώμαστε στους τέλειους νόμους της .
Πάει πέταξε όμως το πουλάκι,ζούμε πλέον εκτός φύσεως .
Έτσι λέω εγώ ,καλό είναι να κάνουμε πολύπλοκες σκέψεις ,μέχρι όμως εκεί που μας συμφέρει ψυχολογικά .
Τι ενοώ ;;;
Η πολύπλοκη σκέψη ,μας αγχώνει .
Το άγχος μας καταστρέφει εσωτερικά .
Προτιμήστε τον διαλογισμό .
Αν βέβαια κάποιοι απο εσάς έχεται πολλά υλικά πλούτη , είναι λίγουλάκι δύσκολο , διότι ο υλικός πλούτος τρέφεται αποκλειστικά απο τον πολύπλοκο τρόπο σκέψεως .
Εύκολος είναι όμως για όλους εμάς , που το μόνο που καταφέρνουμε είναι να επιβιώνουμε , σε αυτήν την ζωή .
Φιλοσοφόντας θα έλεγα , όσο ποιο λίγα υλικά αγαθά επιδιώκουμε τόσο περισσότερο γαλήνη κερδίζουμε ,μέσα στην ψυχή μας .
Προσωπικά το πιστεύω ότι έτσι είναι & προσπαθώ να είμαι στην ζωή μου αυτάρκης ,σεμνός στις επιθυμίες μου :
Ένας λογικός καταναλωτής ( υλικών αγαθών ).
Το συνειστό ανεπυφύλακτα σε όσους θέλουνε περισσότερο ηρεμία στην εφήμερη ζωή τους .
Τι λέτε κάνουμε μια προσπάθεια απο αυτήν την στιγμή και μετά να ζούμε με όσο ποιο δυνατόν λιγώτερα υλικά αγαθά ;;;
Η το θεωρείται μη εφικτό .
Αμάν ?
Παιδιά ξέχασα να πλερώσω την ΔΕΗ & τον OTE & το φροντηστήριο του γιού μου .
Πάω να πλερώσω & έπανέρχομαι .![]()
Στο μέλλον ADSL . Αμήν και πότε ![]()
Είπαμε όσο γίνεται λιγώτερα υλικά αγαθά .![]()
Πάντως ένα 6ρι στο τζόκερ δεν θα με χάλαγε καθόλου .![]()
Ένα αυτοκίνητο θα πάρω το καλοκαίρι αλλά αυτό δεν ξέρω αν μπορώ να το στερηθώ γιατί νομίζω ότι θα χαρίσει πολλές στιγμές σε μένα και σε πολλούς καλούς φίλους.
Συχνά είμαι στο τσακ να το παρατήσω κι αυτό.
Όπως και η ADSL έχει βοηθήσει απίστευτα εμένα και πολλούς άλλους.
Αλλά δεν έχει νόημα να την έχεις συνέχεια.
Πρέπει να γίνεται συντονισμός για να υπάρχει όταν χρειάζεται.
Απο κει και πέρα δεν καπνίζω, δεν παίρνω συνέχεια ακριβά ρούχα, ένα απλό κινητό έχω, φροντίζω πάντα όταν μου περισεύουν να βοηθάω ή να κερνάω έτσι ώστε να μην περισεύουν ποτέ για πολύ.
Τα χρήματα η γνώση και η αγάπη πρέπει να αλλάζουν χέρια, μυαλά και καρδιές για να δίνουν χαρά και ευτυχία σε όλους και να περνάνε όλοι καλά. Άσχετα που δεν το κάνουμε, αυτό είναι το νόημά τους.
Η σύνθετη σκέψη αντί να οδηγήσει σε μερικές βασικές αρχές περιπλέκει τόσο πολύ την κατάσταση που ξεφεύγουμε.
Καλά εμείς και τα προβλήματα που δημιουργούμε στον εαυτό μας, αλλά εκείνοι που υποφέρουν εξαιτίας μας θα είναι το μεγαλύτερο σφάλμα μας.
(Θα δω τι μπορώ να κάνω με την ταινία).
Edited by - weirdo on 03/02/2006 17:04:12
quote:
Πιθανόν να είσαι απο τους ανθρώπους που προτιμάν να μην γνωρίζουν πολά πολά οι άλλοι για αυτούς, απο αυτούς που χίλιοι να βρίσκονται γύρω του εκείνοι μέσα τους να νοιώθουνε μόνοι ή για να το εκφράσω καλύτερα μοναχικοί. Υπάρχη βέβαια και η άλλη εκδοχή, πως δεν βρέθηκε απεναντί σου το αυτί που να πιστεύεις πως θα μπορέσει μετά απο όσα του πεις να μείνει ακριβώς το ίδιο, χωρίς οίκτο για ότι άκουσε, χωρίς την ματιά του λυπάμαι για ότι συναίβει.
θα έλεγα πως είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι καλό είναι οι άλλοι να γνωρίζουν εμάς. Το αν θα γνωρίζουν οι άλλοι γι εμάς, αυτό εξαρτάται από την δική μας βούληση να αναφερόμαστε στην προσωπική μας ζωή ή όχι και αυτό είναι που ψάχνουμε. Από την άλλη μεριά δεν πιστεύω ότι αν έχουμε πολλούς ανθρώπους γύρω μας λύνεται το πρόβλημα της μοναξιάς. Δεν σημαίνει πως αν έχεις χίλιους ανθρώπους να σε περιβάλλουν μπορούν να σε καταλάβουν κιόλας. Και ακριβώς αυτό κάποια στιγμή θα σε οδηγήσει και στην μοναχικότητα.
Όσο για την εκδοχή που αναφέρεις, αν και δεν το βλέπω ακριβώς με την ένοια της λύπησης και του οίκτου, ευτυχώς είμαι στην ευχάριστη θέση να σε διαψεύσω
Φιλικά,
Trovadouros
quote:
Τις πτυχές του χαρακτήρα μας τις ξεδιπλώνουμε αν το επιθυμούμε αλλά η αναφορά σε πράξεις σωστές ή μη του παρελθόντος σε τι θα βοηθούσε την φιλία ?
Αφού δεν έχουν σχέση με το συγκεκριμένο άτομο τι θα αλλάξει?
Η διαφορά που μπορεί να υπάρξει είναι σε ότι αφορά την αποδοχή του άτόμου μας από τον άλλο. Αυτού του ατόμου όπως πραγματικά υπήρξε σε άσχημες και όμορφες στιγμές. Για παράδειγμα πες ότι μια καλή σου φίλη έπραξε για τους δικούς της λόγους το Α, που για σένα είναι κατακριτέο. Αν λοιπόν δεν στο πει αλλά το μάθεις εσύ έστω συγκυριακά από κάποιο τρίτο πρόσωπο, πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι στην φιλία σου? Μπορείς να πεις μάλλον όχι γιατί δεν σε αφορά. Όμως με την πράξη αυτή η εικόνα μέσα σου γι αυτήν λίγο ή πολύ πιθανόν να αλλάζει. Αυτή η μικρή ή η μεγάλη αλλαγή, αν υπάρχει, διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
quote:quote:
Καλή μου nst, μέσω της γραφής το άγνωστο γίνεται με τον χρόνο οικείο, και η εκτόνωση των συναισθημάτων παίρνει άλλο νόημα και χρώμα. Καταλαβαίνεις ότι ο ρομαντισμός δεν είναι και τόσο ατομική υπόθεση… Λυπάμαι αλλά καμία φορά ο χρόνος δείχνει άλλού και οι εμπειρίες διαψεύδονται.
Εγώ πάντως χαίρομαι αν υπάρξει πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.
Να χαίρεσαι γιατί πραγματικά υπάρχει η αυτή η πιθανότητα… να εύχεσαι να συμβεί κιόλας.
Φιλικά,
Trovadouros
quote:
Δεν υπάρχει κανόνας, ούτε όρκος πλήρους "ξεσκεπάσματος".
… τώρα αν κάποιος σε ξεσκεπάσει για λογαριασμό σου, απλά από ένα αληθινό φίλο θα ήθελα να ακούσω ρίξε κάτι πάνω σου να μην παγώσεις.
Φιλικά,
Trovadouros
Ο άνθρωπος την μισή ζωή του την περνάει εργαζόμενος .
Αυτό το γεγονός το αφήσαμε στα μαύρα σκοτάδια , η τουλάχιστον δεν το διευκρινίσαμε .
Για να ρίξουμε λίγο φως μπας και προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα με την αληθινή ζωή .
Προτείνω να αναφερθούμε αντικειμενικά ,εμπειρικά και όχι γενικά .
Τι ρόλο λοιπόν παίζει το επάγγελμα στην ζωή του καθενός μας ;;;
Δεν μπορεί κάποιες διαφορές θα υπάρχουνε , π.χ το επάγγελμα ως λειτούργημα .
Ποιοι απο εμάς το βλέπενουνε έτσι , η ακόμα καλύτερα το πράττουνε ως τέτοιο ;;;
Το ερώτημα το θέτω φίλοι μου για να δούμε προς τα που κλείνουνε οι απόψεις μας .
Δεν έχει σημασία εάν είναι κάποιος οδηγός ,ταξιτζής, τεχνικός ,δικηγόρος ,ιερέας, εργάτης, η οτιδήποτε άλλο .
Εάν κάποιος έχει ένα γυράδικο και έρθει κάποιος ο οποίος είναι νηστικός και δεν έχει να πληρώσει για μια μερίδα φαγητό , μπορεί να του το προσφέρει δωρεάν ;;;;
Ένας ταξιτζής να πάει κάποιον στον προορισμό του δίχως να του ζητήσει χρήματα , εάν του πει ότι δεν έχει χρήματα ;;;
Ένας δικηγόρος να αναλάβει την περίπτωση ενός πάμπτωχου συνάνθρώπου του ;;;
Σίγουρα είναι εφικτό αλλά όχι επί καθημερινής βάσεως .
Και όμως κάποιοι συνάνθρωποί μας το κάνουνε καθημερινά .
Θαυμάζω απεριόριστα τους γιατρούς δίχως σύνορα για το ήθος τους .
Στην ουσία αυτό που εισπράττουνε με την τεράστια προσφορά τους στον συνάνθρωπο , είναι η ηθική ικανοποίηση .
Το παράδειγμά τους μπορούμε να το μιμηθούμε και εμείς όλοι .
Γιατί, υπάρχει λόγος ;;;
Με τον τρόπο αυτόν εξασκούμεθα στην αληθινή ζωή έμπρακτα .
Πως ;;;
Αναβαθμίζοντας τις αισθήσεις μας .
Τι σημαίνει αυτό ;;;
Ευαισθητοποιούμαστε περισσότερο για τον συνάνθρωπό μας .
Ίσως να αρχίσετε να θαυμάζεται και εσείς τα παιδιά ( γιατροί δίχως σύνορα ) ,αν μπείτε στο site που σας προτείνω.
Δείτε το ως ένα ερέθισμα προς αυτήν την κατεύθυνση .
Μην το παρεξηγήσετε , δεν θέλω να σας κατευθύνω σε κάτι .
Έτσι και αλλιώς ελεύθερη βούληση έχουμε .
Παρακαλώ μπείτε διαβάστε και γράψτε μου , τις απόψεις σας .
Ευχαριστώ.
http://www.msf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=70