- Βρικόλακες στην Ελλάδα - Θρύλοι και δοξασίες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
macedon:
Εγώ το βρυκόλακα τον είχα μέσα στο σπίτι μου και μάλιστα για χρόνια, μια και ήταν μάνα της γυναίκας μου.
Μάλιστα!......μάλιστα!......βρικόλακας! η μητέρα της συζύγου....μας.....η μάνα των παιδιών μας!!!! (κατά την παροιμία "του παιδιού μου το παιδί! δυό φορές παιδί μου!!!") η γιαγιάκα!!!! των παιδιών μας!!! .....επιβραβεύουμε τον ξάδερφο......που δέρνει τη γυναίκα του......

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:quote:
γιαπετ
Τι θα ήσουν χωρίς τη γυναίκα σου, που δεν θα υπηρχε, χωρίς τη μάνα της, βρε;Ελεύθερος;
macedon
Τώρα....γιτί ξύνεις πληγές ;
Πάντως χωρίς πλάκα (!) η παρομοίωση μιας (κακιάς έ ) πεθεράς με τα βαμπίρια , μήπως....προσβάλλει τα τελευταία ; ![]()
![]()
quote:quote:
γιαπετ
Τι θα ήσουν χωρίς τη γυναίκα σου, που δεν θα υπηρχε, χωρίς τη μάνα της, βρε;Ελεύθερος;
macedon
Τώρα....γιτί ξύνεις πληγές ;
Πάντως χωρίς πλάκα (!) η παρομοίωση μιας (κακιάς έ ) πεθεράς με τα βαμπίρια , μήπως....προσβάλλει τα τελευταία ; ![]()
![]()
Η κρίση που περνάνε οι βουρδούλακες, πιστεύω, είναι ίδια με αυτή που περνάνε και άλλα πλάσματα, όπως τα τελώνια, που θρύλοι τους υπάρχουν στα περισσότερα νησιά μας, τα ξωτικά, οι γνώμοι των αλχημιστών κτλ.
Είναι το πέρασμα της προηγούμενης εποχής, και η αποκοπή από τη φύση, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Αν υπήρξαν δεν το ξέρω. Σέβομαι όμως ένα μύθο που υπάρχει χιλιάδες χρόνια.
Καταληγοντας , πολλα ατομα που μιλησαν πριν απο εμενα δικαιολογησαν με επιστημονικους τροπους την "υπαρξη" των βαμπιρ .Αρα προσωπικη μου αποψη πως ολα αυτα ειναι γεννηματα καποιας φαντασιας και μονο ¨.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/09/2009_298065
Κατά τ' άλλα φίλοι μου , αν κάνετε μιά βόλτα στον ΣΕΒ , θα συναντήσετε όσους βρυκόλακες θέλετε .
*
κοιταξτε δεν ξερω κατα ποσο υπαρχουν Vampires η οχι παντως η τρομακτικη εμπειρια των λεγομενων "ελικοπτερων" στο στρατο ενισχυει καθε αποψη περι υπαρξης τους ![]()
δεν εχω ασχοληθει ιδιετερα με το θεμα οποτε δεν θα εκφερω γνωμη
απλα παρακολουθω.
ευχαριστω τους παντες για τις "πληροφοριες" κ για την ευχαριστη παρεα
που μου κρατατε στην δουλεια ![]()
Spiral out ...