- "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Για να το πω απλά, ότι γίνεται,δεν τον φτιάχνει ο άνθρωπος,
αλλά ο Θεός..Γι αυτό ο άνθρωπος δεν πρέπει να παρεμβαίνει,αλλά
να συνεργεί...Να βοηθάμε να δούμε το μέγα έργο του Θεού,τον άνθρωπο
σε ένα πολυπρόσωπο πεδίο,την έκφραση ενός Θεού, μέσα απο
7 δις ανθρώπους...Νοιώθετε πόσο περήφανοι έπρεπε να είμαστε,γι
αυτό που είμαστε;
Τον όποιο ζίπ, εγώ τον σέβομαι όσο κι εμένα τουλάχιστον....Απαιτώ
όμως, απο αυτόν, να φέρεται ανάλογα....Να είναι ωραίος,όχι μοιραίος...
europaios2
Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος στη γη με νοημοσύνη, που να μην ξέρει εάν αυτά που πράττει είναι σωστά ή καλά!.....
alfa-omega
Η νοημοσύση καθώς επίσης και η κοινή λογική έχουνε παραποιηθεί σε τέτοιο βαθμό , ( π.χ για το προσωπικό συμφέρον ) ώστε να παραμένει θεωρία ανεφάρμοστη .
Ο τύπος λοιπόν που πραγματευόμαστε γνωρίζει πολύ καλά ποιο είναι το κακό και ποιο το κακό! Πιστεύει όμως, για τη μεταθανάτιο διαδρομή της ψυχής του ανθρώπου ότι αυτή είναι ένα παραμύθι και τίποτα περισσότερο.
Αυτό φίλε μου ισχύει για την πλειοψηφία της Ανθρωπότητας .
Γιατί όμως προσπαθείς να εκτιμήσεις γραμμικά την τύχη ενός χαρακτήρα , με κριτήριο την ποσότητα ;
Σημασία έχει ότι αφού δεν πιστεύουμε στην ζωή μετά θάνατον, δεν μας νοιάζει πόσο κακοί θα γίνουμε ώστε να διεκδικήσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα .
Ο σκοπός λοιπόν αγιάζει τα μέσα .
Έτσι μή έχοντας κανέναν απολύτως ενδοιασμό για το τι θα συμβεί μετά! κάνει τη ζωή που κάνει.
Ισχύει για την πλειοψηφία των ανθρώπων του πλανήτη μας .
Ερχόμενος τώρα και πάλι στην ίδια με την προηγούμενη ζωή του κατάσταση δεν έχει κανένα απολύτως κίνητρο ν' αλλάξει χαρακτήρα!......και εάν στηριζόμαστε στο πότε θα δεήσει και να συνειδητοποιήσει ή μάλλον ν’ αλλάξει συμπεριφορά και χαρακτήρα προς τους συνανθρώπους του.....ζήτω που καήκαμε!!!!
Σε καταλαβαίνω .
Μετράς τα πάντα με τον χρόνο .
Θέλεις μία λύση που να είναι εφικτή σε αυτόν τον κόσμο , διότι το παρόν ζούμε .
Δεν υπάρχει άμεση λύση .
Μόνο μέσω της εξέλιξης θα έρθει κάτι θετικότερο από αυτό που έχουμε τώρα .
Και αυτή δεν πρέπει να παρακάμψει τον χρόνο .
Πρώτα θα ωριμάσουνε τα μυαλά και η νοημοσύνη της πλειοψηφίας της ανθρωπότητας και μετά θα έρθει η πρόοδος .
Αυτή η εξέλιξη χρειάζεται χρόνο ,πάρα πολύ χρόνο .
Η μόνη λύση για να παρακάμψει κάποιος τον χρόνο, είναι ο στοχασμός .
Και ο στοχαστής δεν πρέπει να είναι το μικρό εγώ μας , η ένα από αυτά που διαμόρφωσε η προσωπικότητά μας , αλλά η ψυχή στην οποία πιστεύουμε ότι υπάρχει .
Στην ουσία πρέπει να στοχαζόμαστε το αιτιατό σώμα .
Εδώ χωράει μεγάλη, πολύ μεγάλη συζήτηση ,διότι είναι κάτι το οποίο υφίσταται πέρα από τον χρόνο .
οι άλλοι οι αδικημένοι από αυτόν άνθρωπο που φονεύτηκαν!!!! πότε θα δικαιωθούν?......
Υπάρχει αξιόπιστη ανθρώπινη δικαιοσύνη .
Ένα σύστημα που είναι αποτελεσματικό . (όταν λαδώνεται στα κατάλληλα σημεία )
Αυτό πρέπει να δικαιώσει τους αδικημένους .
θα γυρίσουν κι αυτοί με τα ίδια βιώματα ως θύματα?......
Παίζει τον ρόλο της , η παράσταση .
Αν παίξουνε το θύμα δίχως επιλογή με σκυμμένο το κεφάλι , η αν το σηκώσουνε και τους το κόψουνε , η αν κάνουνε μία επανάσταση τύπου κάντι .
Σε κάθε τραγωδία φίλε μου ,είναι υποχρεωτικό να υπάρχουνε θύματα .
κάποιοι λοιπόν θα περνάνε καλά!!! μέχρι τότε που ενδεχομένως συνειδητοποιήσουν τι κάνουν!!! και κάποιοι άλλοι θα περνάνε άσχημα!!!!
Μέγα δράμα .
-Κάτι δεν μου αρέσει!!!
Αυτό είναι καλό .
Κάθε προβληματισμός είναι καλός ,εποικοδομητικός (σχεδόν κάθε προβληματισμός ) .
Ίσως αυτό που δεν σου αρέσει να είναι το στοιχείο της προβλεψιμότητας .
Προσωπικά για το μόνο πράγμα που πραγματικά δεν ανησυχώ διόλου είναι ένα και μοναδικό :
Η ΕΞΕΛΙΞΗ .
Επειδή είναι κρυφό θεϊκό σχέδιο , εμπιστεύομαι απόλυτα τον θεό στον οποίο πιστεύω και πιστεύεις .
quote:quote:
europaios2:
Για πες μου τι ήταν ο εν λόγο δολοφόνος ζάμπλουτος βιομήχανος στην προηγούμενη ζωή του? ........άγιος? ......και έτσι κέρδισε μια επόμενη ζωή γεμάτη ευκολίες?.....κι εδώ κάτι δεν μου κολλάει!!
snoopy
Και εμένα δέν μου κολλάει ... ούτε εγώ πιστεύω στην μετανσάρκωση απλά ήθελα να σου δείξω οτι η ψυχή έξω απο το σώμα σκέφτεται εντελώς διαφορετικά σε σχέση με πρίν. Όλα αυτά που αγωνιούμε με πάθος να τα αποοκτήσουμε σάν άνθρωποι τα βλέπει σάν ανέκδοτο.
Και η ποιο μεγάλη πλάκα είναι, ότι αυτός ( το εγώ ) που πιστεύει ακράδαντα στην ψυχή του , είναι απελευθερωμένος από την προσωπικότητα .
quote:
Νοιώθετε πόσο περήφανοι έπρεπε να είμαστε,γι
αυτό που είμαστε;
Κάποτε φίλε trexagireve είχα ενα φίλο Αιθίοπα.
Δεν έτρωγε τίποτα αν πρώτα δεν ευχαριστούσε τον Θεό.
Μα τυρόπιτα μα γλυκό μα παγωτό.
Αυτό που τρώω μου έλεγε μου το προσφέρει ο Θεός για να ζήσω, για αυτό τον ευχαριστώ.
Ο Αιθίοπας φίλε μου δεν ενδιαφέροταν ούτε να πάει στον παράδεισο , ούτε να κάνει τον ξερόλα, ούτε να προσπαθήσει να σε πείσει να προσευχηθείς και εσύ. Αυτός απλά ευχαριστούσε τον Θεό.
Είχε εναν πολύ ξεχωριστό τρόπο που ομοιό του δεν έχω ξαναδεί.
Ηταν καλός Χριστιανός και καλός άνθρωπος.
Εγώ γιατί να είμαι υπερήφανος φίλε μου trexagireve εχω να φάω τόσα που στην κυριολεξία τα πετάω. Τα αγοράζω και τα πετάω και παρόλα αυτά νοιώθω και μειονεκτικά επειδή δεν μπόρεσα να τα αγοράσω ολα για να πετάξω περισσότερα. Ποιόν Θεό να ευχαριστήσω λοιπόν αφού ο Θεός δεν με ευνόησε ώστε να τα αγοράσω ολα.
Αυτός λοιπόν που θα πρέπει να νοιώσει υπερήφανος είναι ο Αιθίοπας και οχι εγώ ο άπληστος αλλά ούτε και εσύ που τόσο καιρό εδώ μέσα δεν σε εχω ακούσει να λές ``δοξα το θεώ`` παρά γκρινιάζεις που σου μειώνουν το βιοτικό επίπεδο, που σου βάζουν κάμερες, που σου βάζουν φόρους...![]()
![]()
και μας αγχώνεις κιόλας..![]()
και κάνεις και το φουκαρά τον zip να γκρινιάζει..![]()
Γειά σου ρε zip .. γέλα λίγο ..ρε γμτ..![]()
Edited by - allzzaro on 23/07/2009 23:15:53
quote:
trexagirevequote:
Νοιώθετε πόσο περήφανοι έπρεπε να είμαστε,γι
αυτό που είμαστε;
Κάποτε φίλε trexagireve είχα ενα φίλο Αιθίοπα.
Δεν έτρωγε τίποτα αν πρώτα δεν ευχαριστούσε τον Θεό.
Μα τυρόπιτα μα γλυκό μα παγωτό.
Αυτό που τρώω μου έλεγε μου το προσφέρει ο Θεός για να ζήσω, για αυτό τον ευχαριστώ.
Ο Αιθίοπας φίλε μου δεν ενδιαφέροταν ούτε να πάει στον παράδεισο , ούτε να κάνει τον ξερόλα, ούτε να προσπαθήσει να σε πείσει να προσευχηθείς και εσύ. Αυτός απλά ευχαριστούσε τον Θεό.
Είχε εναν πολύ ξεχωριστό τρόπο που ομοιό του δεν έχω ξαναδεί.
Ηταν καλός Χριστιανός και καλός άνθρωπος.Εγώ γιατί να είμαι υπερήφανος φίλε μου trexagireve εχω να φάω τόσα που στην κυριολεξία τα πετάω. Τα αγοράζω και τα πετάω και παρόλα αυτά νοιώθω και μειονεκτικά επειδή δεν μπόρεσα να τα αγοράσω ολα για να πετάξω περισσότερα. Ποιόν Θεό να ευχαριστήσω λοιπόν αφού ο Θεός δεν με ευνόησε ώστε να τα αγοράσω ολα.
Αυτός λοιπόν που θα πρέπει να νοιώσει υπερήφανος είναι ο Αιθίοπας και οχι εγώ ο άπληστος αλλά ούτε και εσύ που τόσο καιρό εδώ μέσα δεν σε εχω ακούσει να λές ``δοξα το θεώ`` παρά γκρινιάζεις που σου μειώνουν το βιοτικό επίπεδο, που σου βάζουν κάμερες, που σου βάζουν φόρους...
και μας αγχώνεις κιόλας..
και κάνεις και το φουκαρά τον zip να γκρινιάζει..
Γειά σου ρε zip .. γέλα λίγο ..ρε γμτ..Edited by - allzzaro on 23/07/2009 23:15:53
Πιθανότατα ήτανε μία ατυχής έκφραση του τρέχα .
Στην πρότασή του αν αλλάξουμε τον χρόνο του ρήματος , βγαίνει ένα άλλο νόημα .
Μάλλον ήθελε να γράψει ,
Νοιώθετε πόσο περήφανοι έπρεπε να είμαστε, γι
αυτό που μπορούμε να γίνουμε ;
Υπάρχει όμως φίλε allzzaro και μία άλλη εκδοχή που ξεφεύγει από την κοινή λογική .
Όταν ένα άτομο έχει διαμορφώσει πλήρως το αισθαντικό σώμα και επέλθει κορεσμός (δεν μπορεί να προχωρήσει ποιο πέρα γιατί έφτασε τα όρια ) , αναζητάει την προσωπικότητα , τις προσωπικότητες , που διανύουνε το ίδιο σημείο συνειδιακής εξέλιξης , δηλαδή που είναι το ίδιο όπως αυτός αισθηματίες .
Η περίφημη αδελφή ψυχή δεν είναι μύθος .
Πολλοί είναι αυτοί οι χαρακτήρες ανθρώπων , οι οποίοι ψάχνουνε ,αναζητάνε , το επόμενο στάδιο της συνειδιακής τους εξέλιξης .
Στην αρχή ασυνείδητα και δίχως κάποιο σχέδιο, η μέθοδο .
Η αγάπη του Βαγγέλη για τον διάλογο ,είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της εξέλιξης της προσωπικότητας του .
Και βλέπεις ότι τον επιζητά .
Ενώ κάποιοι άλλοι χαρακτήρες , τα ξέρουνε όλα και δεν είναι ανάγκη να ασχολούνται με τον διάλογο .
Την τύφλα τους δεν γνωρίζουνε (σε θέματα εσωτερικά ,μεταφυσικά ) ,αλλά έτσι νομίζουνε, ότι γνωρίζουνε τα πάντα .
Έχω παρατηρήσει ένα τέτοιο άτομο και την συμπεριφορά του εδώ μέσα στο φόρουμ .
Δεν θέλω να τον εκθέσω και θα αναφερθώ ανώνυμα .
Λοιπόν είχε βρίσει χυδαία έναν συνομιλητή του .
Μετά από την προσπάθεια ενός άλλου μέλους να τον βοηθήσει να καταλάβει ότι η πράξη του ήτανε χυδαία , αυτός που έβρισε αιτιολόγησε τον εαυτό του και την συμπεριφορά του ,ότι ό άλλος είναι μπούφος ,τενεκές και αυτός ήτανε ο λόγος που έπρεπε να τον βρίσει .
Του είπε το άτομο που ήθελε να του προσφέρει νοητική βοήθεια :
- Ρε συ φίλε έχεις σοβαρό πρόβλημα , πάσχεις από αλαζονεία .
Που να καταλάβει όμως ο άλλος χαρακτήρας , ότι πράγματι είχε καβαλήσει το καλάμι και δεν το πήρε πρέφα ?
Αυτά όλα που σου γράφω έχουνε σχέση και με τον Αιθίοπα τον φίλο σου .
Όπου υπάρχει απλός τρόπος επιβίωσης , εξελίσσεται ομαλά η νοημοσύνη του ατόμου .
Εμείς εδώ ,ζούμε σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον .
Το μυαλό μας προσαρμόστηκε φυσικά σε αυτό και σκέφτεται πολύπλοκα .
Τόσο πολύπλοκα που ο ένας δεν θέλει να καταλάβει τον άλλον .
Γιατί αν τον καταλάβει θα πρέπει να συζητήσει ,να κάνει διάλογο μαζί του .
Αυτός ο τρόπος σκέψης ονομάζεται :
Δολοφονία των συναισθημάτων ( απέναντι σε κάθε συνάνθρωπο ).
Είμαστε πλειοψηφικά δολοφόνοι και το θύμα είναι ο διάλογος .
Να τον φτύσω όμως ,αυτόν τον διάλογο που πάμε να βάλλουμε στα σκαριά .
Φτου.., φτου.., ααα…φτου .![]()
Γιατί υπάρχουνε πολλά πονηρά μάτια (μυαλά ) και θα τον ματιάξουνε (ξεχαρβαλώσουνε ) .![]()
Λοιπόν που είχαμε μείνει ….,
Είχε δύο παιδιά τον Αλέξανδρο & την Χριστίνα .
Το ένα παιδί του (ο Αλέξανδρος ) δολοφονήθηκε .
Χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια του ζάπλουτου .
Το παιδί του το καθάρισαν οι κύριοι του συστήματος , οι οποίοι ήτανε ανταγωνιστές του σε συσσώρευση παγκόσμιας δόξας .
Ως αφορμή για αυτήν την δολοφονία , πήρανε το γεγονός ότι ο ζάπλουτος παντρεύτηκε την πρώτη κυρία της Αμερικής και μετά την χώρισε και μάλιστα με εξευτελιστικό τρόπο .
Έμεινε σχεδόν μόνος με την κόρη του ,να συλλογίζεται για το νόημα της επίγειας ζωής .
Αφού τα είχε αποκτήσει όλα ,αλλά έλειπε τώρα ο αρσενικός διάδοχός του ,θα έσβηνε το όνομά του .
Στράφηκε προς τον θεό και προσπάθησε να τον καταλάβει .
Τις τελευταίες στιγμές της ζωής του (τελευταία χρόνια ) ,άρχισε να κάνει δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα .
Άφησε επίσης μεγάλη περιουσία στην Ελλάδα .
Πάλι όμως περίσσευαν χρήματα .
Επειδή δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ο θεός (δηλαδή οι βοηθοί του ) ,παρακολουθούνε την εξέλιξή του , δεν αφοσιώθηκε στην προσπάθεια ανιδιοτελούς προσφοράς προς την ανθρωπότητα .
Είτε ζάμπλουτος είσαι ,είτε πάμφτωχος , η πορεία σε θέματα εσωτερικής σύνθεσης του ανθρώπου και η ατομική πρόοδος σε αυτά , δεν εξαρτάται από τα υλικά αγαθά .
Από τι εξαρτάται , γνωρίζουμε ;
quote:
alfa-omega:
Το παιδί του το καθάρισαν οι κύριοι του συστήματος , οι οποίοι ήτανε ανταγωνιστές του σε συσσώρευση παγκόσμιας δόξας .
Μπάαα, απλά ήταν ο πρωτότοκος...!
quote:
alfa-omega:
Η νοημοσύση καθώς επίσης και η κοινή λογική έχουνε παραποιηθεί σε τέτοιο βαθμό , ( π.χ για το προσωπικό συμφέρον ) ώστε να παραμένει θεωρία ανεφάρμοστη .
Eις γνώσιν όμως του κατόχου της.
quote:
alfa-omega:
Αυτό φίλε μου ισχύει για την πλειοψηφία της Ανθρωπότητας .
Γιατί όμως προσπαθείς να εκτιμήσεις γραμμικά την τύχη ενός χαρακτήρα , με κριτήριο την ποσότητα ;
Σημασία έχει ότι αφού δεν πιστεύουμε στην ζωή μετά θάνατον, δεν μας νοιάζει πόσο κακοί θα γίνουμε ώστε να διεκδικήσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα .
Ο σκοπός λοιπόν αγιάζει τα μέσα .
Δε διαφωνώ!! αλλά με μπερδεύεις!!! πως μιλάς για ζωή μετά το θάνατο!!! αλλά πιστεύεις στη μετενσάρκωση?....Δυο καρπούζια σε μια μασχάλη λίγο δύσκολο!!!
quote:
alfa-omega:
Σε καταλαβαίνω .
Μετράς τα πάντα με τον χρόνο .
Θέλεις μία λύση που να είναι εφικτή σε αυτόν τον κόσμο , διότι το παρόν ζούμε .
Δεν υπάρχει άμεση λύση .
Μόνο μέσω της εξέλιξης θα έρθει κάτι θετικότερο από αυτό που έχουμε τώρα .
Και αυτή δεν πρέπει να παρακάμψει τον χρόνο .
Πρώτα θα ωριμάσουνε τα μυαλά και η νοημοσύνη της πλειοψηφίας της ανθρωπότητας και μετά θα έρθει η πρόοδος .
Αυτή η εξέλιξη χρειάζεται χρόνο ,πάρα πολύ χρόνο .
Η μόνη λύση για να παρακάμψει κάποιος τον χρόνο, είναι ο στοχασμός .
Και ο στοχαστής δεν πρέπει να είναι το μικρό εγώ μας , η ένα από αυτά που διαμόρφωσε η προσωπικότητά μας , αλλά η ψυχή στην οποία πιστεύουμε ότι υπάρχει .
Στην ουσία πρέπει να στοχαζόμαστε το αιτιατό σώμα .
Εδώ χωράει μεγάλη, πολύ μεγάλη συζήτηση ,διότι είναι κάτι το οποίο υφίσταται πέρα από τον χρόνο .
Ποιος να στοχαστεί φίλε μου?.....και πότε θα επέλθει η δικαιοσύνη?... ποτέ?.......στη φύση υπάρχει μια ισορροπία αδιατάρακτη. Η ισοροπία όμως αυτή δεν υπάρχει μόνο στον ορατό αλλά και στον αόρατο κόσμο. Εκεί λοιπόν θα έρθει ο πέλεκις και δε θα κάθεται να περιμένει πότε θα καπνίσει του τάδε ή του δείνα και να συμμορφωθεί σε βάθος κόσμου.
quote:
alfa-omega:
Υπάρχει αξιόπιστη ανθρώπινη δικαιοσύνη .
Ένα σύστημα που είναι αποτελεσματικό . (όταν λαδώνεται στα κατάλληλα σημεία )
Αυτό πρέπει να δικαιώσει τους αδικημένους .
Να λοιπόν που χάνεται η ισορροπία!!!
quote:
alfa-omega:
Παίζει τον ρόλο της , η παράσταση .
Αν παίξουνε το θύμα δίχως επιλογή με σκυμμένο το κεφάλι , η αν το σηκώσουνε και τους το κόψουνε , η αν κάνουνε μία επανάσταση τύπου κάντι .
Σε κάθε τραγωδία φίλε μου ,είναι υποχρεωτικό να υπάρχουνε θύματα .
Τα κορόιδα δηλαδή!!! .....τα αιώνια θύματα!!!....αυτό λοιπόν έρχεται και μας διδάσκει ο Χριστιανισμός!! Ότι ο Θεός δεν έχει δημιουργήσει αιώνια θύματα και κορόιδα!! αλλά ότι τα βάσανα του κάθε αδικημένου είναι απλά μια προσωρινή κατάσταση μηδενικής αξίας μπρος την αιωνιότητα που τον περιμένει εφόσον αυτός παραμείνει στους δρόμους της αρετής και της εγκράτειας!.....γι' αυτό και τον προτιμώ απ' ότι τις συνεχείς ίσως χιλιάδες μετενσαρκώσεις που για ένα "θύμα" όπως γράφεις παραπάνω είναι αληθινό κολαστήριο!!!......δε χρειάζεται να ζήσει άλλη κόλαση!! ήδη την έχει ζήσει!!
quote:
alfa-omega:
Αυτό είναι καλό .
Κάθε προβληματισμός είναι καλός ,εποικοδομητικός (σχεδόν κάθε προβληματισμός ) .
Ίσως αυτό που δεν σου αρέσει να είναι το στοιχείο της προβλεψιμότητας .Προσωπικά για το μόνο πράγμα που πραγματικά δεν ανησυχώ διόλου είναι ένα και μοναδικό :
Η ΕΞΕΛΙΞΗ .Επειδή είναι κρυφό θεϊκό σχέδιο , εμπιστεύομαι απόλυτα τον θεό στον οποίο πιστεύω και πιστεύεις .
Εδώ διαφωνώ φίλε μου. Ο Θεός δεν είναι κρυψίνους.
Ο Θεός μας έστειλε το Λόγο Του και μας ενημέρωσε!! δε μας θέλει ως πρόβατα στη σφαγή!!! Γι' αυτό και θυσίασε και πόνεσε το ίδιο Του το σώμα!!!!
Δεν είναι κρυφό το σχέδιο του Θεού!!! Αν ήταν έτσι θα μπορούσα να πω ότι ο Θεός είναι ζαβολιάρης!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
απο τις θέσεις σας, καθώς εγώ πιστεύω ότι ημουν ξεκάθαρος, λέγοντας
ότι αν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο περήφανοι έπρεπε να ειμαστε για αυτό που είμαστε, όχι για ότι το καταντήσαμε...
Να δούμε τι είναι ο άνθρωπος, όχι πως τον καταντήσανε....
Μπορείτε να δείτε την διαφορά;
quote:
Όταν ένα άτομο έχει διαμορφώσει πλήρως το αισθαντικό σώμα και επέλθει κορεσμός (δεν μπορεί να προχωρήσει ποιο πέρα γιατί έφτασε τα όρια ) , αναζητάει την προσωπικότητα , τις προσωπικότητες , που διανύουνε το ίδιο σημείο συνειδιακής εξέλιξης , δηλαδή που είναι το ίδιο όπως αυτός αισθηματίες .
Η περίφημη αδελφή ψυχή δεν είναι μύθος .
Eχω τις επιφυλάξεις μου φίλε μου alfaomega για να μην μπώ οτι διαφωνώ.
Ο κάθε άνθρωπος βαδίζει μόνος του σε αυτό το μονοπάτι, νομίζω..
quote:
Η αγάπη του Βαγγέλη για τον διάλογο ,είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της εξέλιξης της προσωπικότητας του .
Και βλέπεις ότι τον επιζητά .
Ο Βαγγέλης εχει πράγματι μια μεγάλη αγάπη για διάλογο.
quote:
Ενώ κάποιοι άλλοι χαρακτήρες , τα ξέρουνε όλα και δεν είναι ανάγκη να ασχολούνται με τον διάλογο .
Την τύφλα τους δεν γνωρίζουνε (σε θέματα εσωτερικά ,μεταφυσικά ) ,αλλά έτσι νομίζουνε, ότι γνωρίζουνε τα πάντα .
Έχω παρατηρήσει ένα τέτοιο άτομο και την συμπεριφορά του εδώ μέσα στο φόρουμ .
Ζητώ συγνώμη που δεν συμφωνώ και πάλι μαζί σου αλλά γράφω σε αυτό το φόρουμς αρκετά χρόνια και μπορώ να πώ οτι γνωρίζουν και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Πολύ καλύτερα απο οτι νομίζουμε..
quote:
Το ένα παιδί του (ο Αλέξανδρος ) δολοφονήθηκε .
Χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια του ζάπλουτου .
Ως αφορμή για αυτήν την δολοφονία , πήρανε το γεγονός ότι ο ζάπλουτος παντρεύτηκε την πρώτη κυρία της Αμερικής και μετά την χώρισε και μάλιστα με εξευτελιστικό τρόπο .
Τον ρώτησαν κάποτε, είσαι ο μόνος άνθρωπος που κατάφερε να ανέβει στην κορυφή. Τι είδατε εκεί που ανεβήκατε.
Και απάντησε... ΤΙΠΟΤΑ..
Ενας άνθρωπος που ταρακούνησε την Γή.
Η Ελλάδα θα είχε πολύ διαφορετικό παγκόσμο κύρος αν ζούσε ο Αλέξανδρος σήμερα.
quote:
Να δούμε τι είναι ο άνθρωπος, όχι πως τον καταντήσανε....
Μπορείτε να δείτε την διαφορά;
Oχι φίλε μου Βαγγέλη δεν μπορούμε να δούμε τη διαφορά.
Το τι είναι ο άνθρωπος δεν το εχει αποδείξει εως σήμερα.
Ο europaios και εγώ σου έδωσα την απάντηση.
Καταστροφέας, άπληστος, αλλάζονας.
Τώρα αν είναι αυτό το αλλο που λές .. ο καιρός θα δείξει..
Κάποτε ο Θεός κατέστρεψε τα Σόδορα και τα Γόμορα
γιατί δεν βρέθηκε ούτε ένας καλός, ούτε ένας.
Το αυτό και με τον κατακυσμό του Νώε.
Ο Νώε έφερε αντιρρήσεις τον καταστροφέα οτι θα βρώ έναν, τουλάχιστον έναν καλό.
Θέλω να πώ Βαγγέλη οτι η κατάντια αυτή είναι το προπατορικό μας αμάρτημα.
ΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣΣΣΣ
quote:
alfa-omega:
Αυτό είναι καλό .
Ίσως αυτό που δεν σου αρέσει να είναι το στοιχείο της προβλεψιμότητας .Προσωπικά για το μόνο πράγμα που πραγματικά δεν ανησυχώ διόλου είναι ένα και μοναδικό :
Η ΕΞΕΛΙΞΗ .Επειδή είναι κρυφό θεϊκό σχέδιο , εμπιστεύομαι απόλυτα τον θεό στον οποίο πιστεύω και πιστεύεις .
quote:
Εδώ διαφωνώ φίλε μου. Ο Θεός δεν είναι κρυψίνους.
Ο Θεός μας έστειλε το Λόγο Του και μας ενημέρωσε!! δε μας θέλει ως πρόβατα στη σφαγή!!! Γι' αυτό και θυσίασε και πόνεσε το ίδιο Του το σώμα!!!!
Δεν είναι κρυφό το σχέδιο του Θεού!!! Αν ήταν έτσι θα μπορούσα να πω ότι ο Θεός είναι ζαβολιάρης!!!
Η εξέλιξη είναι κρυφό θεϊκό σχέδιο .
Αν δεν ήτανε , τα 2.000 χρόνια που πέρασαν μετά την διδασκαλία του χριστού , θα έπρεπε να είναι αρκετός χρόνος ,ώστε να συνειδητοποιήσει η Ανθρωπότητα ,αυτό που της ζητάει ο θεός .
Πώς να συνειδητοποιήσει όμως ένας κοινός άνθρωπος , ότι πρέπει να αγαπάει τον πλησίον ως εαυτόν , όταν δεν γνώθι σ’αυτον .
Μέσα σε αυτήν την γνώση, κρύβονται μυστήρια μυστηρίων ,μυήσεις .
Λοιπόν αφού έχεις την απάντηση, ότι ο Άνθρωπος γνώρισε τον λόγο του θεού , γιατί δεν τον ακολουθεί ;
Ποιο λογικό είναι ότι τον διάβασε αλλά δεν καταλαβαίνει γκρί …,(αναφέρομε στην συντριπτική πλειοψηφία) .
Τότε ο λόγος του θεού είναι πολύπλοκος .
Λίγοι τον συνειδητοποίησαν .
Εσύ ;![]()
αλλἀ, εγώ μεγάλωσα με γενιά που είχε αρ@@@ια, όχι ...γενιά
αρ@@@ια....Μεγάλωσα και πιστεύαμε σε αξίες,ναι είχαμε και τα
λάθη μας, αλλά,η πορεία ήταν συγκεκριμένη κι όχι συγχισμένη..
Πόσοι ξέρουμε που πάμε και τι θέλουμε;
Πόσο αυτο προβληματιζόμαστε, για το τι θέλουμε,αν το επιζητούμε,
αν ζούμε απο λαχτάρα για ζωή ή απο συνήθεια...
Κάπου, πιστεύω, εκφυλίστηκε η διάθεση μας για ζωή....
Κι η αφθονία, ο πλεονασμός, έφερε την αδράνεια και την αδιαφορία...
Αλλά, η ζωή είναι πολύ ωραία καί δεν τα έχει με άλλον...
Ζήστε, ρε!!!!!!
Βγείτε απο τις φυλακές δικών σας/μας επινήσεων και ας βρεθούμε....
Στον διάλογο και όχι μόνο...
Αλλά, πόσοι άνθρωποι, σήμερα, τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη;;
Πόσοι τολμούν να ξεχωρίζουν με τις θέσεις τους;
quote:
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αγαπητοί μου allzzaro alfa-omega,
αλλἀ, εγώ μεγάλωσα με γενιά που είχε αρ@@@ια, όχι ...γενιά
αρ@@@ια....
Βαγγέλη μου, ξέρεις, και εγώ εχω απο αυτά που λές..
και απο οτι είμαι σε θέση να αντιληφθώ αρκετοί απο εμάς, μάλλον ολοι μας έχουν..![]()
Σε οτι αφορά τις αξίες που λές καλέ μου φίλε, δεν υπάρχει οικογένεια που να μην είναι υπερήφανη για την καταγωγή της, για τις αξίες της και την ηθική της.
quote:
Αλλά, η ζωή είναι πολύ ωραία καί δεν τα έχει με άλλον...
Ζήστε, ρε!!!!!!
Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε..![]()
quote:
Αλλά, πόσοι άνθρωποι, σήμερα, τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη;;
Δύο..![]()
``Δύο πράγματα είναι σίγουρα για την απεραντοσύνη τους. Το σύμπαν και.. η ανθρώπινη ηλιθιότητα``... Albert einstain
``Βάστα τοίχο γιατί θα ζμπρώξω..`` Κώστας Γκουζγκούνης...
Αυτή είναι η άποψη τους.. για τον άνθρωπο..
..ξεράθηκα..
quote:
alfa-omega:
Η εξέλιξη είναι κρυφό θεϊκό σχέδιο .
Αν δεν ήτανε , τα 2.000 χρόνια που πέρασαν μετά την διδασκαλία του χριστού , θα έπρεπε να είναι αρκετός χρόνος ,ώστε να συνειδητοποιήσει η Ανθρωπότητα ,αυτό που της ζητάει ο θεός .
Ο Θεός φίλε μου ήταν σαφής. Περισσότερο σαφής! δε γινόταν να γίνει!
Ο άνθρωπος γνωρίζει, έχει συνειδητοποιήσει το τι θέλει ο Θεός! και αυτό γίνεται αισθητό μέσα από όλες τις θρησκείες.
Όλες μιλούν για δικαιοσύνη αγάπη κ.λ.π.....δεν εξετάζω το ποιος είναι ο αληθινός και ποιος ο ψεύτικος! αλλά το ότι αυτός ο Θεός! της όποιος θρησκείας ζητεί το ίδιο πράγμα!......την αγάπη και τη δικαιοσύνη.
Άρα ο άνθρωπος ξέρει το τι θέλει ο Θεός από αυτόν......θα μου πεις τώρα!! και τότε γιατί δεν το πράττει?.....γιατί πολύ απλά φίλε μου η τεράστια πλειοψηφία μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι ένθεη....αλλά οι πράξεις της καταμαρτυρούν το αντίθετο.
Δεν πιστεύει ο κόσμος στο Θεό! απλά προσποιείται. Εάν πίστευε θα εφάρμοζε το Λόγο Του και θα ήσαν όλα παραδεισένια!!!....
Προσωπικά, καλώ φίλο τον εαυτό μου του Χριστιανισμού και όχι Χριστιανό με την καθ' αυτή έννοια, αφού απέχω πολύ από τις επιταγές του Χριστιανισμού.
Δεν μπορούμε λοιπόν να κατηγορούμε τον Θεό για κρυψινισμό! ή δολοπλόκο που μας παιδεύει...κ.λ.π.! με αυτόν τον τρόπο είναι σα να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας!
Ο άνθρωπος είναι υλιστής και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχω σπίτι μου 3 τηλεοράσεις! υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν καμία! Ως καλός Χριστιανός δε θα έπρεπε να δώριζα τουλάχιστον τη μία? Δεν το κάνω κι έχω την υλιστική δικαιολογία "να πάει να δουλέψει!!!...όπως δουλεύω κι εγώ!!!"
Στα πλαίσια τώρα του υλισμού! το ένα φέρνει τ' άλλο....μία αλυσίδα είναι τα πάντα!!..... ο ένας κρίκος οδηγεί στον άλλον!!! .... στο τέλος της αλυσίδας του υλισμού βρίσκεται όχι ο Θεός αλλά ο ίδιος ο Μαμμωνάς!
Φαρισαίζουμε όλοι μας! άλλος λίγο άλλος πολύ!.....μην τα ρίχνουμε όμως στο Θεό! αυτός δεν φέρθηκε σαν Φαρισαίος αλλά σαν αγνό πρόβατο!! ....και τα πρόβατα τα σφάζουν!
quote:
alfa-omega:
Μέσα σε αυτήν την γνώση, κρύβονται μυστήρια μυστηρίων ,μυήσεις .
Λοιπόν αφού έχεις την απάντηση, ότι ο Άνθρωπος γνώρισε τον λόγο του θεού , γιατί δεν τον ακολουθεί ;
Ποιο λογικό είναι ότι τον διάβασε αλλά δεν καταλαβαίνει γκρί …,(αναφέρομε στην συντριπτική πλειοψηφία) .
Τότε ο λόγος του θεού είναι πολύπλοκος .
Λίγοι τον συνειδητοποίησαν .
Εσύ ;
Ο Λόγος Του φίλε μου είναι πολύ απλός!
Εγώ λοιπόν και με βάση όσα παραπάνω σου ανέπτυξα, τον έχω συνειδητοποιήσει όπως και εσύ αλλά και όλοι!...αλλά δυστυχώς δεν έχω την ικανότητα να τον εφαρμόσω όσο αυτός επιτάσσει .....γνωρίζοντας τις αδυναμίες μου προσβλέπω απλά σε μια καλή θεσούλα....τουλάχιστον να είμαι μακριά από τα χειρότερα!....όποια κι αν είναι αυτά!
allzzaro, έχεις φάση!!! 

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
γιατί οι εκφράσεις σου, μοιάζουν γνωστές...
Όσο για τα ..αμελέτητα, εννοείται ότι έχουν οι πάντες.....,
το θέμα είναι ότι πολλοί γίνονται κι όλας, ελαφρά
τη καρδία...
Οικογένεια;Που την είδες ρε φίλε;Εδώ δεν βρίσκονται μεταξύ τους,
να έχουν και δέσιμο;Έχουμε μεγάλη κρίση αξιών και το βλέπουμε
αόριστα,όταν μας ΑΦΟΡΆ ΑΜΕΣΑ...
Σε τι κοινωνικά σύνολα μάθαμε να ζούμε;
Ποιόν αποφεύγουμε και ποιόν ζητάμε;
Όχι.
Ούτε που έχω έρθει ποτέ μου.
Κατ`αρχήν αν έμενα εκεί κοντά θα είχα επιδιώξει εκείνο το τσιπουράκι που μου εχεις προτείνει.
Σκοπεύω να έρθω όμως.
Εκεί λίγο πιο πάνω κατά Κοζάνη μεριά.
Αν καταφέρω σε ένα χωριό στα Ιμερα, και από εκεί να βουτήξω στη Λίμνη του Πολύφυτου.
Εχω ακούσει για γιγάντια τέρατα, για γουλιανούς βάρους 500 κιλών, για βυθισμένα χωριά, παράξενες σπηλιές …
Είναι πραγματικά πολύ παράξενο για το πώς μπόρεσαν και αναπτύχθηκαν τέτοια πλάσματα σε μία τεχνητή λίμνη που κατασκευάσθηκε μόλις το 1975.
quote:
allzzaro, έχεις φάση!!!
Γεροντοξεσπάσματα
Λίγο πρίν την απόσυρση συμβαίνουν αυτά..
europaios
quote:
Άρα ο άνθρωπος ξέρει το τι θέλει ο Θεός από αυτόν......θα μου πεις τώρα!! και τότε γιατί δεν το πράττει?.....γιατί πολύ απλά φίλε μου η τεράστια πλειοψηφία μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι ένθεη....αλλά οι πράξεις της καταμαρτυρούν το αντίθετο.
Eδώ σε θέλω..
Ξέρεις, κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας.
Αραγε ποιός είναι ποιό κοντά στο Θεό.
Αυτός που τον προσκυνά, αυτός που σκοτώνει στο ονομά του, αυτός που νηστεύει, δίνει και κανένα 20λεπτο σε κανέναν εκεί εξω απο την εκκλησία και κοιτά στον ουρανό να δεί, τον είδε ο Θεός? ή αυτός που προσπαθεί να κάνει το θέλημα του.
Γιατί στον 20ο αιώνα ζούμε και δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε οτι ο Δημιουργός μας αρέσκεται στο να τον προσκυνάμε και να τον γλύφουμε..
λόγω δουλειάς, έτυχε να περνώ συχνά, για δημοσκοπήσεις, αφού έχουμε
και αυτή την επριοχή...
Είναι ωραία, αλλά, πολύ μολυσμένη, όπως έμαθα...Αρκετά εργοστάσια
ρίχνουν εκεί τα λήματα τους...Η καταστροφή του περιβάλλοντος,
έχει πολύ έργο στην Ελλάδα....
Ρε φίε, μου λές πιο πάνω ότι δεν λέω "δόξα τω Θεώ", αλλά κάνεις λάθος...Βλέπεις, κάθε μέρα το λέω, αλλά, σςν μπορώ να κοιτώ μόνο την πάρτη μου...Κι όπως έλεγε ένας καθηγητής μου παλιά, αν δεν κοιτάς τι
συμβαίνει στους γύρω σου, δεν θα καταλάβες πότε θα συμβεί σε σένα...
Ρε φίλε, ήπια σήμερα δυο τσίπουρα,με λίγο μεζέ, μια μπύρα με το φαγητό και πιστεύεις δεν είπα "δόξα τω Θεώ";
Φίλε μου, όλη τη ζωή έζησα αυτά που λές, τα ζώ ακόμη, αλλά, δεν ειμαι στο, "ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι καταλάβει το κεφάλι μας"...
Προσπαθώ να κρατώ ισορροπίες,γιατί η αρμονια, γίνεται κακοφωνία,
όταν ακούγονται μόνο τα πριμα....
Καλά περνάω,αλλά, σοκάρομαι απο την αναισθησία της κοινωνίας μας,
που όλο αδιαφορεί και συνηθίζει τα κακώς κείμενα...
Βλέπω να ευοδείται η αφασία και να αποεύγεται η πολύ σκέψη, "γιατί
βλάπτει"....
Και η πολύ σκέψη, έχει να κάνει με την κριτική των όσων κάνουμε,
όχι το πόσο καλά περνάμε...
Γιατί,σε μια κοινωνια που έχει τόσα, το να περνάμε καλά, είναι
πρόβλημα;