ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΡΩΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΡΩΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

konosk30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΚάθυΜέλος
02/01/2004, 12:37:47
quote:
Αυτό δεν μπορούμε να δούμε φίλοι/ες μου... Αυτόν που θα μας ταϊση πριν μας σφάξει...

Τι λες καλό μου;
Δεν τάμαθες τα νέα;
Πέθαναν και οι σφαγείς!

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

OannesΜέλος
02/01/2004, 14:06:08
Eξαιρετικό, κατά την προσωπική μου άποψη, θέμα.
Συγχαρητήρια στην ATMA που το επανέφερε.

Aς ψάξουμε μέσα μας για τον ήρωα.

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
02/01/2004, 21:44:08
χαιρομαι που η εμπνευση της στιγμης μου σας εφερε σε τουτο το δωματιο.
σημερα καθως επαιζε το χαζοκουτι μια επαναληψη χιουμοριστικης σειρας ακουσα το εξης...

θα γραψετε εκθεση με θεμα ..

ο τελειος ηρωας()..

(τρεις φιλοι, μια κοπελα/δυο αγορια)

τα αγορια ειπαν δυνατα:"να εχει πολλα λεφτα.."

η δε κοπελα ..:"να εχει μπρατσα και θεληματικο πηγουνι.."

ωραια θα μου πειτε ..πως αντιπροσωπευει την υλιστικη κοινωνια πως το κοριτσι ξεκινησε να γραφει αρλεκιν και τα αγορια να περιγραφουν καποιον celebrity...
μα δεν αναφερω τυχαια το γεγονος..!
ετσι μου ερχονται στο νου....
ο Αρνολντ κυβερνητης
ο Νιο σωτηρας....
Η Ζηνα/O Hρακλης
οι manga ηρωες των παιδιων (και οχι μονο)-
Η Ρευ-το πρωτο παιδι-στο"Ευαγγελιον"/το μετροπολις....)
οι μαγισσες (που λάτρευει και ο μικρος μας wicca)
O μαγος U-GI-OH
τα δυνατα κοριτσια
και τοσα πλασματα που ενσαρκωνουν τους ηρωες των παιδιων ...
δηλαδη των νεοενσαρκωθεντων ψυχων αλλη μια στον πλανητη.....

μηπως πρεπει να δουμε την διαφορα των ηρωων μας απο τους ηρωες των παιδιων μας....;

μπορει τα παιδια να μην γνωριζουν τον προμηθεα η τον εωσφορο η τον οδυσσεα ...τον χιραμ..
μα γνωριζουν σιγουρα τον Μ.Αλεξανδρο,τον Χριστο ...

απο το μελλον λοιπον....αλλα το μελλον ειναι το τωρα.-

καθυ καλη μου φιλη..
"καθε περυσι" μου θυμιζει....επιμηθεα...

ας δουμε και την αλλη πλευρα λοιπον!
αυτος που δεν γνωριζε αλλα εμαθε κατοπιν μαθηματος....(καρμα =πραξη/εργο/δραση...)

αν βρεθεις πανω απ'ολες τις συνθηκες που σε καθηλωνουν στο υλικο επιπεδο και παρολα αυτα δεν δεχεσαι
ascencion...

τοτε ναι!
εισαι ηρωας....μαστερ...μπαμπα...βουδας...
υιος....θεος....κρατας τον τροχο ...

αλλα τι λεω εδω μιλαμε για..ηρωες....

φως!

zezmpergΜέλος
03/01/2004, 07:17:02

Σας χαιρετώ.
quote:

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΑ ΨΥΧΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ
ΟΣΟ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝ....
ΟΣΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ...

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...
ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ....
ΑΣ ΔΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ....
ΑΣ ΦΙΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ....

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ ΕΝΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ.....
ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ...
ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΜΕ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σε χαιρετώ καλέ μου φίλε AVATARGR.
Ναι τα λόγια σου αντηχούν σαν ύμνο προς τον έσω-άνθρωπο, αλλά;
Δεν αντιλέγω καλέ μου στον "εσωτερικό ήρωα" που θα πρέπει όλοι να αφυπνίσουμε για να μπορούμε τουλάχιστον να λεγόμαστε άνθρωποι και ίσως μετά από μεγάλο αγώνα, στο τέλος να ομοιοθούμε με τον ημίθεο Ηρακλή. Άλλωστε νομίζω, πως όσο πιο πολύ ανέρχεσαι την έσω-ατραπό τόσο πιο πολύ απομακρύνεσαι από τα εγκόσμια, κάτι που εκ των πραγμάτων (νόμων) της αλήθειας, διαφοροποιεί τις ιδιότητες των κλασικών ηρώων από τους έσω-ήρωες του πνεύματος!
Καλέ μου φίλε γνωρίζεις πως ο αγώνας του έσω-ήρωα, (πνεύμα-ψυχή) είναι συμπορευόμενος και η αιτία της γένεσης, της εμφάνισης του sapiens-sapiens ανθρώπου στον πλανήτη Γη όπου οφείλει ο κάθε αληθινός αναζητητής να το γνωρίζει και να εργάζεται για την θέοση.
Όμως καλέ μου, τοποθέτησα την άποψή μου για την κλασική έννοια της λέξης ήρωας, μέσα στο topic και που φυσικά ακόμα παραμένω στην αυτή άποψη. Ό,τι (ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ), διότι τα σημεία των καιρών, μας υποδεικνύουν μια φοβερή αλλαγή που κάποιοι έχουν συντελέσει (φέρει) στην διακίνηση της ελεύθερης βούλησης και των ιδεών.
Δες καλέ μου φίλε σήμερα, πολύ απλά, εάν κάποιος έχει το όραμα για μια καλλίτερη θέση της χώρας του, στον παγκόσμιο χάρτη. Αυτομάτως θα τον βαφτίσουν τρομοκράτη και θα πνίξουν την φωνή του δια παντός, όσο δικαιό κιαν έχει!
Είναι γνωστό το μαρτύριο των Παλαιστίνιων, των Αρμενίων των Κυπρίων και άλλων λαών...
Είτε λοιπόν το θέλουμε (μας αρέσει), είτε όχι (δεν μας αρέσει), οι φωνές των αισθήσεών μας προς τον Χ δυνάστη, ελέγχονται και άμα της γενέσεώς τους πεθαίνουν, πριν προλάβουν καν την εφηβική κατάσταση της αντρείωσεις των Χ ηρώων!!!
Δεν είμαι πεσιμίστρια αντίθετα από την φύση μου όλα τα αντιμετωπίζω με μια αισιόδοξη νότα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση των ηρώων, δεν μπορώ να πιστέψω πως ο παγκόσμιος "οφθαλμός" (που όλα τα βλέπει και όλα τα επεξεργάζεται), θα επιτρέψει σε κάποιον να γίνει ΗΡΩΑΣ...

Και μιά απάντηση προς την καλή φίλη Κάθυ.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε τον μύθο για την γέννηση και την ανατροφή του Διά, μακριά από τα μάτια του παιδοφάγου πατέρα του, Κρόνου-Χρόνου.
Εύχομαι λοιπόν καλή μου φίλη, να βρεθεί το σπήλαιο όπου η μάνα, του ήρωα-διαφωτιστή θα τον γεννήσει μακριά απ' τον παγκόσμιο οφθαλμό και εκείνες οι θεές που θα τον ανατρέφουν για να οδηγήσει το άρμα της διαφώτισης...
Όμως καλή μου φοβάμαι πως ίσως δεν θα υπάρξει σπήλαιο όπου θα κρίψει την γένεση τούτου του ήρωα, διότι εάν δεν τα έμαθες, εδώ στην Έλλάδα άρχισαν να πουλούν και τα σπήλαια!
Ώστε έτσι να έχουν καλλίτερο έλεγχο στα δρώμενα των σπηλαίων καλή μου φίλη...
Σας χαιρετώ.

ΚάθυΜέλος
03/01/2004, 22:47:01
Καλημέρα Άτμα,
Σαν καλό παιδί είπα να γράψω έκθεση...
Ανοησίες δεν είμαι καν παιδί...
Ο καύσων είναι που φταίει για τις ανοησίες, 41.8 βαθμούς...

Βλέπεις παλιά τα παιδιά νανουρίζονταν με υγιείς μύθους/παραμύθια
για να εξαφθεί η φαντασία τους ενώ σήμερα το χολλυγουντιανό
παραμύθι εξάπτει άλλα πράγματα.

Ο μύθος κι οι ήρωες σκοπό είχαν να λειάνουν την φαντασία των
μεγάλων.

Ως φαίνεται όμως η φαντασία λειάνθηκε τόσο
που ισοπεδώθηκε.

quote:
καθυ καλη μου φιλη..
"καθε περυσι" μου θυμιζει....επιμηθεα...

απλά, εννοούσα τα θέματα του "εσοτερικά" που σιγά-σιγά ανασταίνονται

ΚάθυΜέλος
03/01/2004, 23:00:51
quote:
Εμείς οι Έλληνες έχουμε τον μύθο για την γέννηση και την ανατροφή του Διά, μακριά από τα μάτια του παιδοφάγου πατέρα του, Κρόνου-Χρόνου.
Εύχομαι λοιπόν καλή μου φίλη, να βρεθεί το σπήλαιο όπου η μάνα, του ήρωα-διαφωτιστή θα τον γεννήσει μακριά απ' τον παγκόσμιο οφθαλμό και εκείνες οι θεές που θα τον ανατρέφουν για να οδηγήσει το άρμα της διαφώτισης...
Όμως καλή μου φοβάμαι πως ίσως δεν θα υπάρξει σπήλαιο όπου θα κρίψει την γένεση τούτου του ήρωα, διότι εάν δεν τα έμαθες, εδώ στην Έλλάδα άρχισαν να πουλούν και τα σπήλαια!
Ώστε έτσι να έχουν καλλίτερο έλεγχο στα δρώμενα των σπηλαίων καλή μου φίλη...

Καλημέρα Φίλη,
Και ο Χρόνος/Κρόνος τα έβλεπε όλα.
Το θεόπουλο όμως βρήκε ένα σπήλαιο έτσι ακριβώς
όπως θα βρει κι ο επόμενος ήρως το δικό του παραθυράκι
στη τερατώδη τεχνολογία μας.
Και θα είμαστε εμείς που θα τον βοηθήσουμε.

zezmpergΜέλος
04/01/2004, 08:13:49

Σας χαιρετώ.
quote:

Καλημέρα Φίλη,
Και ο Χρόνος/Κρόνος τα έβλεπε όλα.
Το θεόπουλο όμως βρήκε ένα σπήλαιο έτσι ακριβώς
όπως θα βρει κι ο επόμενος ήρως το δικό του παραθυράκι
στη τερατώδη τεχνολογία μας.
Και θα είμαστε εμείς που θα τον βοηθήσουμε.

Μακάρι καλή μου φίλη, μακάρι....
Είθε η συσσωρευμένη γνώση, να γεννήσει γνώση και όχι άγνοια.....
Κάποτε που ήμουν στην Adelaide, S.A. για σπουδές, είχα ακούσει για έναν μύθο από τους ιθαγενείς "aboriginal".
Έλεγε λοιπόν: <<Η φωτιά και το φίδι, θα ξαναφέρουν στην Γη τη δύναμη της γνώσης στον άνθρωπο, όπου θα ζει σαν τον κροκόδειλο, θα αναπτύσσεται σαν τον ευκάλυπτο και θα μετακινείται σαν το καγκουρο. Για να επαναφέρουν την χαμένη ενέργεια του κοάλα που του την στέρησαν τα έργα δημιουργίας των "τυφλών" ανθρώπων, και που δεν τους τα πρόσφερε η "μάνα" Γη.>>
Με λίγα λόγια, ετούτος ο μύθος καλή μου φίλη, λέει: Ό,τι η γνώση μας είναι τυφλή και εμείς πως τυφλοί είμαστε. Και κάποια μέρα που θα έρθει, από την φωτία για την εσωτερική γνώση η αφύπνιση (και που σήμερα ζούμε ίδια με την νωθρότητα των κοάλα) θα ομοιάσουμε της πνευματικής δημιουργίας.
Είθε καλή μου να ελθεί εκείνος που θα μας αφυπνήσει απ'τον μακάριο ύπνο μας για να τον "βοηθήσουμε" να μας ξαναδώσει ΖΩΗ!
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.

04/01/2004, 13:19:41
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ zezmperg ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

quote:
Είθε καλή μου να ελθεί εκείνος που θα μας αφυπνήσει απ'τον μακάριο ύπνο μας για να τον "βοηθήσουμε" να μας ξαναδώσει ΖΩΗ!

ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ??????

ΕΑΝ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΙΣΩΣ ΕΚΕΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

zezmpergΜέλος
04/01/2004, 19:15:44
Σας χαιρετώ.
quote:

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ zezmperg ΘΑ ΣΤΑΘΩ

ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ??????

ΕΑΝ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΙΣΩΣ ΕΚΕΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Καλέ μου φίλε AVATARGR σε χαιρετώ.
Συμφωνώ ό,τι όλα από εμάς ξεκινούν και όλα σε μας καταλήγουν, είτε σαν δέσμευση είναι ετούτα, είτε σαν απελευθέρωση!
Μα, δεν νομίζω πως είναι τόσο εύκολο, με το να σταθούμε μπροστά σ'ένα καθρέπτη και να βρούμε εκεί τον απολευθερωτή... Μα και ακόμα η αφύπνιση της έσω-διαδρομής είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποια/ος να την ανακαλύψει εκ του μηδενός!
Η προτελευταία απάντησή μου είχε να κάνει μόνο με το σκέλος απ' την απάντηση της καλής μας φίλης Κάθυ, που έλεγε:
quote:
<<όπως θα βρει κι ο επόμενος ήρως το δικό του παραθυράκι στη τερατώδη τεχνολογία μας και θα είμαστε εμείς που θα τον βοηθήσουμε>>.

Είμαι περίπου 23 χρόνια χορτοφάγος, μελετώ αρκετά γύρω από την ψυχή-πνεύμα, ασκούμε ήδη σε μια εσωτερική διαδρομή και ακόμα καλέ μου φίλε, νομίζω πως είμαι στα πρώτα βήματα για την επιστήμη της ψυχής.
Όσο προχωρώ, τόσο πιο πολύ ανακαλύπτω την άγνοια μου αλλά και τα πόσα εμπόδια υπάρχουν μπροστά...
Στα 47 χρόνια μου ξέρω μόνο ένα πράγμα ήδη: ότι δεν γνωρίζω τίποτα απ'την μυστηριακή αλήθεια του εσωτερισμού. Παρ'όλου που διέθεσα και διαθέτω ότι μου είναι δυνατόν για τον μοναδικό στόχο που είναι ο εσωτερισμός και η καλυτέρευση της ανθρώπινης υπόστασής μου.
Με τούτα καλέ μου, δεν θέλω να φανεί πως κάνω επίδειξη γνώσης ή εσωτερικής ανόδου, όπου και η παραμονή μου μέσα στο esoterica, δείχνει μόνο την αλήθεια για την άγνοια που με διακατέχει.
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.

ΚάθυΜέλος
06/01/2004, 12:47:38
quote:
Μα, δεν νομίζω πως είναι τόσο εύκολο, με το να σταθούμε μπροστά σ'ένα καθρέπτη και να βρούμε εκεί τον απολευθερωτή... Μα και ακόμα η αφύπνιση της έσω-διαδρομής είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποια/ος να την ανακαλύψει εκ του μηδενός!

Αν κοιτάξουμε τον καθρέπτη μας τι θα δούμε;
Ένα είδωλο...
Ε, λοιπόν, καιρός να γκρεμίσουμε και τα είδωλα.