ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ρόλος της Λίλιθ (Μαύρης Σελήνης) στο γυναικείο ωροσκόπιο - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

- Ο ρόλος της Λίλιθ (Μαύρης Σελήνης) στο γυναικείο ωροσκόπιο - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

asteroid31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
thothΙδρυτικό Μέλος
14/06/2003, 09:23:17
Με φώναξε κανείς;;;

Εδώ είναι ένα άρθρο μας
http://www.esoterica.gr/articles/occult/ancntfly/ancntfly.htm

Και εδώ ένα άλλο ανάλογο topic στο forum
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=550

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

14/06/2003, 10:17:04
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΜΜΕΣΗ ΑΝΑΤΑΠΟΚΡΙΣΗ...!!!

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

14/06/2003, 12:13:49
Πάντως εγώ θα ήθελα να μου λυθεί μια απορία : Τα περί της εμφάνισης του Εχετλαίου αναφέρονται όντως σε κάποιο ιστορικό κείμενο ή το όλο θέμα είναι κάτι σαν αρχαιοελληνικό urban legend; Όποιος γνωρίζει κάτι ας απαντήσει παρακαλώ.

κώσταςΜέλος
14/06/2003, 15:23:56
quote:
Εάν ο όμηρος περιγράφει πτήσεις ή οτιδήποτε άλλο, στο γένος του το ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ είναι γιατί το είχε ακούσει και όχι γιατί συνέβαινε στις μέρες του. ( το θέμα σε ποιο γένος συνέβαιναν αυτά στο γένος των Ηρώων, το Χάλκινο, ή το Χρυσό..?) Ο πόλεμος της Τροίας συνέβη γύρω στο 1200 π.χ.

Φίλε Πλωτίνο, νομίζω ότι η παρακάτω πληροφορία ενισχύει αυτή την άποψη:

Δεν είναι πολύ γνωστό οτι έγιναν δύο (2) εκστρατείες εναντίον της Τροίας.

Μια εκστρατεία με αρχηγό τον Αγαμέμνονα, και μια άλλη με αρχηγό τον Ηρακλή. Στο ανατολικό αέτωμα του ναού της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα απεικονίζεται η εκστρατεία του Ηρακλή στην Τροία ενώ στο δυτικό η εκστρατεία του Αγαμέμνονα.

quote:
Η γλυπτή διακόσμηση του ναού της Αφαίας Αθηνάς είναι εξαιρετικής τέχνης. Στα αετώματα του δεσπόζει η μορφή της Αθηνάς, ενώ μορφές πολεμιστών την πλαισιώνουν από τα δεξιά και τα αριστερά. Στο ανατολικό αέτωμα απεικονίζεται πιθανώς, η εκστρατεία του Ηρακλή στην Τροία ενώ στο δυτικό η εκστρατεία του Αγαμέμνονα.

πηγή http://www.mfa.gr/arxeion-web/hwebct.exe?-V=hindex_uk&-A=16095&-w=ΑΦΑΙ~_&-P

Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε οτι το 1250 π.Χ. έγινε η εκστρατεία του Αγαμέμνονα και αρκετές χιλιάδες ίσως χρόνια πιο πριν η εκστρατεία του Ηρακλή.

Το έπος της εκστρατείας του Ηρακλή χάθηκε στους αιώνες ή δεν έγινε ποτέ γνωστό στους κοινούς ανθρώπους. Πάνω σ' αυτό το άγνωστο και πανάρχαιο έπος υποθέτω ότι θα γράφτηκαν τα έπη του Ομήρου, που ευτυχώς διασώθηκαν μέχρι τις μέρες μας. Έτσι δικαιολογούνται οι υπερφυσικές πράξεις, όπως πτήσεις θεών από την Τροία στον Όλυμπο σε λίγα λεπτά, αλλά και περίεργα όντα όπως κύκλωπες, σειρήνες, κένταυροι κ.α.

Τα έπη του Ομήρου είναι έργα μοναδικά και ανεπανάληπτα. Ούτε ο Βιργίλιος ούτε ο Γκαίτε, ούτε κανείς άλλος τον έχει ξεπεράσει.

Ποιος να ήταν αυτός ο Ομηρος για τον οποίο δεν γνωρίζουμε ούτε που ούτε πότε έζησε;

14/06/2003, 22:12:51
quote:

Πάντως εγώ θα ήθελα να μου λυθεί μια απορία : Τα περί της εμφάνισης του Εχετλαίου αναφέρονται όντως σε κάποιο ιστορικό κείμενο ή το όλο θέμα είναι κάτι σαν αρχαιοελληνικό urban legend; Όποιος γνωρίζει κάτι ας απαντήσει παρακαλώ.

Αν δεν κανω λαθος αναφορα κανει ο Ηροδοτος.
Προς fear οι Ελληνες δεν ηταν οι μονοι που κατειχαν την τεχνολογια αλλα και αλλοι λαοι οπως αναφερω.Την γνωση την πηραν απο εξω!?

fearΜέλος
15/06/2003, 01:17:16
Φίλε gigenis δεν ξέρω αν είχαν και άλλοι λαοί αυτη την τεχνολογία πάντος ναι εχείς δίκιο οι Έλληνες πείραν την τεχνολογία απο έξω

Η αλήθεια είναι εκεί έξω

15/06/2003, 08:54:31
quote:
Μια εκστρατεία με αρχηγό τον Αγαμέμνονα, και μια άλλη με αρχηγό τον Ηρακλή. Στο ανατολικό αέτωμα του ναού της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα απεικονίζεται η εκστρατεία του Ηρακλή στην Τροία ενώ στο δυτικό η εκστρατεία του Αγαμέμνονα.

Πολύ καλή πληροφορία αυτή που μας δίνεις φίλε Κώστα, ΔΕΝ την γνώριζα.
(Λόγω της ιστοσελίδος προφανώς είναι έγκυρη ως πληροφορία).

Αυτό ενισχύει την άποψη μου περί της ταύτησης των γενεών ΤΟΥ ΗΣΙΌΔΟΥ και των ρίζων φυλών της "εσωτερικής φιλοσοφίας".

Και αυτό διότι γνωρίζουμε ότι ο Ηρακλής ήταν ήρωας και Ημίθεος. Σύμφωνα λοιπόν με την Ελληνική παράδοση το γένος των Ημίθεων και των Ηρώων ήταν το τεταρτο πρίν απο το δικό τους και το δικό μας πέμτο. Σύμφωνα επίσης με την "εσωτερική παράδοση", οι Ατλάντιοι ήταν η τέταρτη ρίζα φυλή..

κώσταςΜέλος
15/06/2003, 17:27:25
Φίλε Πλωτίνο,
quote:
Σύμφωνα επίσης με την "εσωτερική παράδοση", οι Ατλάντιοι ήταν η τέταρτη ρίζα φυλή

"εσωτερική παράδοση" εννοείς κυρίως τις θεωρείες της H. P. Blavatsky;
Έχω διαβάσει πολλά κείμενά της. Θα μπορούσα να πω ότι τη θεωρία της περί γενεών την έχει πάρει από τον Ησίοδο.
Ο Ησίοδος από που να τις έχει πάρει άραγε;

Έχω ακούσει για μυστικές βιβλιοθήκες στα αρχαία ιερατεία. Είναι γνωστό ότι κανείς δεν επιτρεπόταν να κοινοποιήσει τα μυστικά με ποινή θανάτου. Μυστήριο είναι μέχρι τώρα η άριστη πληροφόρηση που είχε το μαντείο των Δελφών. Από αυτό πήρε ο Λυκούργος της Σπάρτης τη νομοθεσία της Σπάρτης.
Υποπτεύομαι ότι και ο Σόλων πήρε από το μαντείο των Δελφών τους πρώτους Δημοκρατικούς νόμους.

Σχετικά με τον Ηρακλή, δεν είναι γνωστή επίσης η εκστρατεία του προς τις Ινδίες και το ότι έχτισε Ηράκλειες στήλες και στις Ινδίες. Υποθέτω πριν από την εκστρατεία του Διονύσου.

SatΝέο Μέλος
16/06/2003, 04:27:33
Η θεωρια που θελει τον Ομηρο να αντανακλα στα εργα του μια παλαιοτερη γνωση με την μορφη θολης αναμνησης ειναι πολυ πιο ικανοποιητικη και πολυ πιο συζητησημη απο την προηγουμενη που παρουσιαζε τον Τρωικο (των Ατρειδων) πολεμο σαν ταινια επιστημονικης φαντασιας. Ωφειλο ομως να επισημανω μια σημαντικη αδυναμια. Τετοια απωλεια γνωσης,και για να χρησιμοποιησω τα λογια του φιλου Πλωτινου, απο το χρυσο στο σιδηρουν γενος δεν εχει καταγραφει,τουλαχιστον, ιστορικα. Και εξηγω: Ειναι πολυ μεγαλο το πισωγυρισμα για το ανθρωπινο γενος. Ακομα και κατα τον μεσαιωνα,κατα την διαρκεια του οποιου κατα κοινη ομολογια εκτος απο την στασιμοτητα υπηρξε και ενα κοματι της ανθρωπινης σοφιας που χαθηκε στην ληθη, δεν παρατηρηθηκαν τοσο σημαντικες υποτροπες στην πολιτισμικη εξελιξη του ανθρωπου. Η τελευταια θεωρια που διατυπωθηκε απαιτει τον ανθρωπινο γενος να φτανει σε μια εκπληκτικη ακμη και μετα να ξαναπεφτει σε μια κατασταση που αγνωει ακομα και την γραφη, την οποια στην συνεχεια (ξανα;;;)ανκαλυπτει ετσι ωστε να διασωσει με την μορφη προφορικης αρχικα και στην συνεχεια γραπτης παραδοσης την αναμνησει μιας παλαι ποτε ακμαζουσας εποχης. Ειναι εξαιρετικα ενδιαφερουσα αλλα και ελενξιμη θεωρια.

Θα ηθελα σε αυτο το σημειο να εκφρασω και την δυσφορια μου, αν και δεν ειχα αρχικα σκοπο να δωσω συνεχεια, στον τροπο με τον οποιο εκφραζουμε τις διαφωνιες μας. Ο διαλογος ειναι στειρος χωρις αντιθετες αποψεις αφου μπορει να συνοψιστει σε δυο γραμμες.
-Συμφωνω
-Κι εγω συμφωνω.

Απο κει και περα ανεξαρτητα απο την ενταση με την οποια εκφερεται ο καθενας ειναι το λιγοτερο ανανδρο να καταφευγουμε σε επι προσωπικου κατηγοριες αφου η ασφαλεια της ανωνυμιας του διαδυκτιου μας επιτρεπει να γινομαστε οσο καυστικοι και προσβλητικοι θελουμε χωρις επιπτωσεις.
Δεν θα συζητησω με κανεναν, προφανως, το επιπεδο των γραμματικων μου γνωσεων. Αλλωστε ενας απλως ορθογραφικος ελεγχος φτανει για να ειμαστε ολοι ορθογραφοι. (Ενεκα η τεχνολογια των υπολογιστων) Εγω δεν τον χρησιμοποιω γιατι δεν νιωθω οτι ωφειλω να αποδειξω το ποσο καλα γνωριζω την ελληνικη. Επειδη ομως οσο καλος και να ειναι ενας ορθογραφικος ελεγχος δεν μπορει να διορθωσει το υφος και το ηθος μιας δηλωσης, ειναι εξαιρετικα θλιβερο ενας αναλφαβητος σαν και εμενα να επιδεικνυει μικροτερη αμετροεπια απο εναν εις βαθος γνωστη της ελληνικης γλωσσας οπως ειναι ο κυριος GEO1980.

Δεν ειναι κανεις σε θεση να γνωριζει, ουτε και εχω σκοπο να το διαφημισω, ποσο καλα γνωριζω το εργο του Αρχιμηδη η σε ποιο βαθμο ειμαι σε θεση να αντιληφθω το αρχιτεκτονικω μεγαλειο της κατασκευης του Παρθενωνα. (Και οχι του συνολου της Ακροπολεως, την οποια αναφερει ο GEO1980, Αφου το Ερεχθειο για παραδειγμα ειναι ενα κοινο, για τα δεδομενα της εποχης, κτισμα.)

Συνοπτικα των γνωστη και τον αυστηρο κριτη ξερω να τον κανω και εγω πισω απο μια οθονη.
Τα δυσκολα αρχιζουν μετα το περας της προσομοιωσης. Οταν θα μαθω να γραφω σωστα ελληνικα και μαθω και τα τεχνολογικα επιτευγματα των προγονων μου θα εχω γινει καλυτερος ανθρωπος. Αλιμονο σε αυτους που δεν εχουν περιθωρια βελτιωσης.

Θεωριτικά δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην θεωρία και την πράξη. Πρακτικά υπάρχει.

18/06/2003, 00:45:30
Η απάντηση μου καθυστέρησε λόγω...απουσίας μου. Αγαπητέ Κωστα ρωτάς
quote:
"εσωτερική παράδοση" εννοείς κυρίως τις θεωρείες της H. P. Blavatsky

όχι μόνο αλλά κυρίως, μιάς και η Blavatsky επηρέασε όσο κανείς άλλος τον σύγχρονο εσωτερισμό.

Μία απλή επισήμανση. Το μαντείο των Δελφών ονομάστηκε έτσι απο τον Α-πόλλωνα ο οποίος ήταν ο τέταρτος κατά σειρά ιδιοκτήτης του μαντείου, με πρώτη την ΓΑΙΑ...Πόσα χρόνια χωρίζουν την πρώτη ίδρυση του μαντείου μέχρι τον ερχομό του Απόλλωνα ..άγνωστο.

Ο φίλος sat παρατηρεί

quote:
Τετοια απωλεια γνωσης,και για να χρησιμοποιησω τα λογια του φιλου Πλωτινου, απο το χρυσο στο σιδηρουν γενος δεν εχει καταγραφει,τουλαχιστον, ιστορικα.

Όταν αναφέρουμε το χρυσό γένος ΔΕΝ μιλάμε για ιστορικά χρόνια, ούτε καν για τον άνθρωπο όπως τον ορίζουμε σημερα....

SatΝέο Μέλος
18/06/2003, 05:54:30
Πολυ σωστα δεν τιθεται χρονικο ζητημα. Επαναλαμβανω οτι η θεωρια ειναι εξαιρετικα ενδιαφερουσα και προκειμενου να την στηριξουμε πρεπει να απαντησουμε σε μερικα ερωτιματικα. Εγω δεχομαι το μοντελο της "ατυχισασης" κοινωνιας η οποια κατερευσε. Πολυ ευκολα ομως δεν χαθηκε στην ληθη μια τοσο ισχυρη και κραταια οντοτητα. Εδω εμεις που δεν εχουμε και πολλα να πουμε εκτος απο εναν στειρο τεχνοπολιτισμο και θα αφησουμε τα σημαδια μας για πολλους αιωνες μετα την θεαματικη καθ΄όλες τις προβλεψεις αποχωρηση μας απο το θεατρο των επιχειρησεων του πλανητη. Απλα ρωτω, δεν αμφισβητω. Το αντικειμενο μου ειναι σχετικα αγνωστο και προτιμω να μαθω παρα να αποριψω...

Θεωριτικά δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην θεωρία και την πράξη. Πρακτικά υπάρχει.