- UFO no1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ακόμα ένα: Υπάρχουν υπόγειες σπηλιές με δεκάδες πλάσματα τα οποία ΚΑΝΕΝΑ τους δεν αναπνέει οξυγόνο αλλά ζουν και αναπτήσονται, πετάνε και έρπουν. Λοιπόν που είναι το δύσκολο για την εξέλιξη και τις δυνατότητες της, να εξελίξη δηλαδή ένα πλάσμα τρομερά διαφορετικό από εμάς σε ένα άλλο πλανήτη;
Ένα από τα ποιό ωραία παρταδείγματα όμως βρίσκεται σε ένα βιβλίο και σε μία ταινία: Starship troopers. Ένα πλάσμα χωρίς χέρια ή πλοκάμια παρά μόνο με νόηση, ΠΟΥ ΟΜΩΣ κατάφερε να εξελίξη τα πλάσματα γύρω του και να δημιουργήσει πολιτισμό. Τόση διαφορετική ιδεολογία που σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ από τους κοινούς ανθρώπους δεν μπόρεσε να καταλάβει και το βιβλίο και την ταινία. Όταν όμως κάνουμε τους εξωγήινους - γήινους με διαφορετικά μόνο μαλλιά ή με κάνα στολίδι τρέχουν ΟΛΟΙ να το δούν και έργο και σειρά και παραμύθια για Grey.
Ξαναρωτάω λοιπόν απλά πράγματα:
α) Γιατί οι "εξωγήινοι" μας μοιάζουν καταπληκτικά αφού οι συνθήκες εξέλιξης ήταν τόσο διαφορετικές από τις δικές μας;
β) Γιατί χρησιμοποιούν τεχνολογία τόσο κοντά στην δική μας (π.χ. δισκοειδή σκάφη) όταν είναι σε θέση να κάνουν διαστρικά ταξίδια με σχετική "ευκολία"; (Για να θυμηθούμε το ununpentium 115...)
γ) Γιατί ακολουθούν ακόμα και την δική μας ιδεολογία και πολιτισμικά στοιχεία (π.χ. καπιταλισμό) όταν έχουν πολιτιστική απομόνωση εκατομμυρίων ετών;
Μας μοιάζουν γιατί είναι "κατ εικόνα και κατ'ομοίωση" του δημιουργου τους... όλα αυτά είναι μέσα από την ανθρώπινη φαντασία. Ο άνθρωπος γενικά σαν όν,είναι τόσο εγωιστής που αδυνατή να δώσει την θέση του κυρίαρχου όντος πάνω σε έναν πλανήτη σε κάτι που δεν είναι σαν και αυτόν!
Αγαπητή Ostria με τη θεωρία σου συμφωνώ σχεδόν πλήρως, λέω σχεδόν γιατί πιστεύω ότι οι πλανήτες που για μας είναι κατάλληλοι για άλλους πολιτισμούς πιθανόν να μην είναι. Και το αντίθετο βέβαια. Όσο για τους 80 πλανήτες, μα δεν έχουμε καν ξεκινήση το ψάξιμο. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της αρχής !!! Μετά αν κάποτε επιβεβαιοθεί η θεωρία του πολυσύμπαντος δεν το συζητάμε καθόλου. Α και μάλλον εννοείς τον τύπου 1 γιατί όπως λέει ο τύπος ο 2 είναι μερικές χιλιάδες χρόνια ποιο εξελιγμένοι.
Τώρα για τη συμβίωση. Χμμμ….. Χμμμμ……. Αν μας μοιάζει αυτό είναι σίγουρο . Αν όμως όχι ;;;
Εσύ τη λες ;;;
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ
quote:
ΟΧΙ, το ακριβώς αντίθετο γράφω!!! και προσπαθώ να δώσω δεκάδες παραδείγματα για αυτό... Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω...Ξαναρωτάω λοιπόν απλά πράγματα:
α) Γιατί οι "εξωγήινοι" μας μοιάζουν καταπληκτικά αφού οι συνθήκες εξέλιξης ήταν τόσο διαφορετικές από τις δικές μας;
β) Γιατί χρησιμοποιούν τεχνολογία τόσο κοντά στην δική μας (π.χ. δισκοειδή σκάφη) όταν είναι σε θέση να κάνουν διαστρικά ταξίδια με σχετική "ευκολία"; (Για να θυμηθούμε το ununpentium 115...)
γ) Γιατί ακολουθούν ακόμα και την δική μας ιδεολογία και πολιτισμικά στοιχεία (π.χ. καπιταλισμό) όταν έχουν πολιτιστική απομόνωση εκατομμυρίων ετών;
Ε τότε η διαφορά μας που είναι ;;;; Σου έδωσα την εντύπωση ότι πιστεύω το αντίθετο ;;; Για παρεξίγηση πρόκειται. Οπότε δεν χρειάζεται να σου απαντήσω γιατί συμφωνούμε. Αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να αποκλείσουμε τελείως την περίπτωση (αν βέβαια υπάρχει κάτι ) να μας μοιάζει. Αλλά ακόμα δεν καταλαβαίνω που κολλάνε όλα αυτά τα ζώα.
Όσο για τους Γκρέι το μόνο που μπορώ να πω είναι (κατά τη γνώμη μου πάντα έτσι ; ) το θέμα το θεωρώ,(χωρίς παρεξείγιση ) γελοίο .
quote:
Είναι απλό φίλε OANNHSEA...
Μας μοιάζουν γιατί είναι "κατ εικόνα και κατ'ομοίωση" του δημιουργου τους... όλα αυτά είναι μέσα από την ανθρώπινη φαντασία. Ο άνθρωπος γενικά σαν όν,είναι τόσο εγωιστής που αδυνατή να δώσει την θέση του κυρίαρχου όντος πάνω σε έναν πλανήτη σε κάτι που δεν είναι σαν και αυτόν!
Βρε δεν πάμε καλά .
Ποιος λέει κάτι τέτοιο ;;;
Μήπως έγραψε κανείς κάτι τέτοιο και το προσπέρασα ;;;
Υποστηρήζει κανείς αυτή την ιδέα ;;;
Στό ζήτημα της μορφής, έχει δίκιο ο stan. Από τότε που ο άνθρωπος απόκτησε αυτοσυνείδηση και ανέπτυξε λίγο την νοημοσύνη του, το πήρε πάνω του. Αυτό αντανακλάται σε όλες τις θρησκείες μας. Είναι πολύ δύσκολο να το βγάλουμε από μέσα μας, είναι μία παγκόσμια παράδοση χιλιετηρίδων.
Από κει και πέρα σίγουρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση κάποιοι εξωγήινοι να μοιάζουν με οποιοδήποτε πλάσμα γεννήθηκε πάνω σε αυτόν τον πλανήτη από την δημιουργία του μέχρι σήμερα (ακόμα και με εμάς).
Τουλάχιστον εδώ έχουμε μία σταθερή βάση για να ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας. Αυτό νομίζω ότι μελετούν οι εξωβιολόγοι. Η περίπτωση ένα εξωγήϊνο ον να είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι γνωρίζουμε (πχ ενεργειακή σφαίρα με νόηση ή ένα νοήμον νέφος) θα παραμείνει στην σφαίρα του φανταστικού, μέχρι να συναντήσουμε ένα τέτοιο ον, ή μέχρι να βρούμε κάτι ανάλογο εδώ πάνω με το οποίο θα μπορούμε να κάνουμε την σύγκριση και να το μελετήσουμε με επιστημονικά μέσα. (το Starship troopers δεν το έχω δει και δεν μπορώ να έχω γνώμη)
Στο θέμα της επικοινωνίας που προφανώς είναι πολύ σπουδαίο για να οργανωθεί μιά κοινωνία, πχ. κάποιος μίλησε για τηλεπάθεια.
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ξεκαθαρίσει αν υπάρχει ή όχι η τηλεπάθεια. Και δεν την έχουμε ανιχνεύσει σε κάποιο άλλο γήινο είδος. Από τα είδη που γνωρίζουμε αρκετά επικοινωνούν με ηχητικά σήματα.
Αλλα είδη (όπως τα μυρμήγκια ή οι πεταλούδες) επικοινωνούν μεταξύ τους με χημικά σήματα, μερικά επικοινωνούν με τον συνδυασμό των δύο.
Στο θέμα της τεχνολογικής ανάπτυξης, η σκέψη μου -αγαπητέ Κριέ- ήταν για έναν πολιτισμό που μόλις βγήκε από τον τύπο 1 και μπαίνει στον τύπο 2 (γι αυτό είπα τύπου 2). Είναι ο τύπος πολιτισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιεί σκάφη και ενέργεια για τα διαστρικά του ταξίδια που θα μπορούσαν να είναι μερικώς αναγνωρίσημα από εμάς (κατασκευασμένα όμως από άγνωστο μέταλλο όπως λέει ο open mind).
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ΑΝ τα ufo και οι επιβάτες τους είναι εξωγήινα, τότε δεν θα πρέπει είναι πολλούς αιώνες πιο εξελιγμένοι από μας. Μπορούν να καταφέρουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε, αλλά δεν έχουν τεχνολογία "πέρα από κάθε φαντασία" (όπως αυτή που υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να έχει ένας πολιτισμός τύπου 2 σε προχωρημένο στάδιο, ή ακόμα περισσότερο ένας πολιτισμός τύπου 3).
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος - όπως και οι σημερινοί επιστήμονες - τον τρόπο ανάπτηξης και εξέλιξης των ειδών. Για παράδειγμα τα ψάρια του γλυκού νερού στα νησιά Γκαλάπαγκος. Πως στα κομμάτια έφτασαν εκεί ενώ έχουν συγγενείς από την αμερικάνικη ενδοχώρα;
Το ίδιο συμβαίνει με την ψυχολογία των εξωγήινων πλασμάτων. Υπάρχει ο όρος εξωψυχολογία και οι ελάχιστοι επιστήμονες που την αναλύουν. Το παράδειγμα που έδωσα με την ηθελημένη διακοπή της κύησης το πήρα από εκεί, δεν το είχα σκεφτεί πιο πριν πόσο σημαντικό είναι αν και το γνώριζα...
Το αυτό με τις επιστήμες όπως η εξωβιολογία και η εξωζωολογία.
Krios,
Για να καταλάβεις ξεκίνησα και εγώ κάπως έτσι πριν από 20 χρόνια. Στην μέση όμως μπήκαν οι σπουδές και τότε ανακάληψα πως μας κοροιδεύουν οι παραμυθάδες ασύστολα. Τις δυνατότητες τις ιπτάμενης πτέρυγας και του δίσκου τις κατάλαβα στο μάθημα της αεροδυναμικής και της μηχανικής ρευστών. Παράδειγμα που δεν είναι τυχαίο αν αναρωτηθείς πόσοι άνθρωποι ξέρουν αεροδυναμική στην Ελλάδα...
Ostria,
Ο όρος "άγνωστο μέταλλο" είναι τουλάχιστον αδόκιμος για την τεχνολογία του αύριο. Πάρε για παράδειγμα τις θωρακίσεις ή άλλες κατασκευές του σήμερα. Ποιό είναι το κυρίαρχο υλικό; Ο άνθρακας. Γιατί; Όσο πιο απλό είναι το υλικό - τόσο πιο πολλές μορφές μπορεί να πάρει. Υπάρχουν αεροσκάφη αυτή την στιγμή που είναι κατασκευασμενα ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ από σύνθετα υλικά, κυρίως βασισμένα στον άνθρακα και στα υαλονήματα. Ακόμα και η ασπίδα του διαστημικού λεωφορείου είναι βασισμένη στον άνθρακα και τα πλακίδια από κάτω του είναι ΚΕΡΑΜΙΚΑ. Το μέταλλο είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ στις δυνατότητες εξέλιξης για ταξίδια στο σύμπαν, επιπροσθέτως ένα είδος μπορεί να βρει περισσότερο άνθρακα στους αέριους πλανήτες παρά μέταλλα...
Open mind, τι δουλειά κάνεις και γράφεις κάθε μέρα το πρωί; Όπως βλέπεις εγώ γράφω λίγο πριν πιάσω δουλειά...
GENUS PANTHERAS FELIDAE
...and the Predators will prevail...
quote:
Open mind, τι δουλειά κάνεις και γράφεις κάθε μέρα το πρωί; Όπως βλέπεις εγώ γράφω λίγο πριν πιάσω δουλειά...
ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΝΑΙ
ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ .
OANNHSEA ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ FORUM?ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ
ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΛΕΩ
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ
ΕΓΡΑΨΕ Η Ostria ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ.
ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ostria ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ.
ΦΑΝΤΑΣΤΤΗΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ 4-5 ΑΙΩΝΕΣ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ
ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΙΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΣΟ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΗ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ?.
ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ
ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ .
quote:Για να καταλάβεις ξεκίνησα και εγώ κάπως έτσι πριν από 20 χρόνια. Στην μέση όμως μπήκαν οι σπουδές και τότε ανακάληψα πως μας κοροιδεύουν οι παραμυθάδες ασύστολα. Τις δυνατότητες τις ιπτάμενης πτέρυγας και του δίσκου τις κατάλαβα στο μάθημα της αεροδυναμικής και της μηχανικής ρευστών. Παράδειγμα που δεν είναι τυχαίο αν αναρωτηθείς πόσοι άνθρωποι ξέρουν αεροδυναμική στην Ελλάδα...
Φίλε ΟΑΝΝΗΣΕΑ παραμυθάδες, υπήρχαν, υπάρχουν, και θα υπάρχον. Όσο για τον τύπο που μας είπε η Ostria εμένα δεν μου φάνηκε για τέτοιος. Αν πάρουμε όλα αυτά που είπε σαν θεωρία, νομίζω ότι έχει βάση, σαν θεωρία πάντα. Αλλά ψάχνοντας φίλε μου (ντοκιμαντέρ BBC και τέτοια παρόμοια ) συνεχώς, ολοένα και περισσότερο αρχίζω να πιστεύω ότι αν υπάρχει κάτι εκεί έξω, θεωρώ εντελώς απίθανο το γεγονός να μας μοιάζει σε κάτι, αλλά όχι και αδύνατο. Όταν λέω να μας μοιάζει εννοώ σε όλα εμφάνιση, τεχνολογία, στην αεροδυναμική που μας λες, στα σύνθετα υλικά, και κυρίως στη βάση, τον άνθρακα. Γιατί το λέω αυτό ; Με τις λίγες γνώσεις που έχω υπολογίζω, ότι μάλλον, δεν θα υπάρχει πλανήτης που να μοιάζει με τη γη. Οπότε αν κάπου έχει αναπτυχτεί ζωή, λογικά θα πρέπει να είναι τελείως διαφορετική. Λόγω βαρύτητας, ατμόσφαιρας, σύνθεση του πλανήτη κ.α. .(χωρίς όμως να αποκλείετε και το αντίθετο ). Αυτό που έγραψε χτες ο φίλος ο PREDATOR με προβλημάτισε πολύ. Αν στον πλανήτη μας ζουν πλάσματα σε τέτοιες συνθήκες γιατί να μην μπορούν και αλλού ; Που θέλω να καταλήξω ; μα στον όρο άγνωστο μέταλλο, γιατί όχι θα μπορούσε να υπάρξει. Και στο σύνθετο υλικό, κάτι τελείως διαφορετικό, χωρίς να έχει ως πρώτη ύλη τον άνθρακα. Ίσος υπάρχει πρώτη ύλη άγνωστη σε μας, και καλύτερη από τον άνθρακα.
Είναι εντελώς αδύνατον να συμβαίνει κάτι τέτοιο ;
Και ξαναλέω αν υπάρχει ένα πλάσμα εξελιγμένο σε κάποιο μακρινό πλανήτη, είναι αδύνατον εκτός από τα παραπάνω να έχει και διαφορετική αντίληψη του χρόνου αλλά και των αποστάσεων ;;; Για προβληματηστήτε λίγο σας παρακαλώ. Ειδικά για το τελευταίο .
quote:
Δεν ξερω ποσοι απο εσας ειδατε την χθεσινη ταινια της NET που ειχε σχεση με μια επανρωμενη αποστολη στον ΑΡΗ και βρηκανε δειγματα εξωγηινης ζωης (μεσα στο "Προσωπο") καθως και ενα "βιντεο" που εξηγουσε τι ειχε γινει στον Αρη και πως "ηρθε" η ζωη στην Γη...
Φίλε PREDATOR εμείς εδώ βλέπουμε μόνο τη δορυφορική ΝΕΤ. Τι εννοείς βρήκανε δείγματα ζωής στο Άρη ; Γιατί εγώ χτες έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ του BBC που έλεγε ακριβώς το αντίθετο. Για πες μας σε παρακαλώ . Έχει ουσία αυτό.
Καλα, Krios, που ζεις και βλεπεις μονο δορυφορικη ΝΕΤ???
GENUS PANTHERAS FELIDAE
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΙΘΑΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΜΕ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ DRAKE ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 1000 ΚΑΙ
ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ DRAKE ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
http://www.physics4u.gr/articles/2002/seti7.html
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ
ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΓΗ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
http://news.nationalgeographic.com/news/2005/04/0406_050406_exoplanets.html.
quote:
Tαινια ηταν... οχι Ντοκυμαντερ... αλλα "βρηκανε" στοιχεια οτι οι "μοιαζαμε" με τους εξωγηινους-αρειανους, γιατι αυτοι ηταν που στειλανε το DNA στην Γη και δημιουργηθηκε η ζωη...
ΟΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩΑΡΕΙΑΝΟΙ
Τεσπα...
Το θεμα ειναι οτι για να υπαρχει καπου ζωη, πρεπει να συμβαλλουν πολλες πιθανοτητες και προϋποθεσεις...
GENUS PANTHERAS FELIDAE
quote:
Καλα, Krios, που ζεις και βλεπεις μονο δορυφορικη ΝΕΤ???
Στην Κύπρο… προς το παρόν… ελπίζω…
Εννοώ ότι δεν βλέπουμε ΝΕΤ και ΕΡΤ.
quote:
Το θεμα ειναι οτι για να υπαρχει καπου ζωη, πρεπει να συμβαλλουν πολλες πιθανοτητες και προϋποθεσεις...
Σαφέστατα έτσι είναι, αλλά μήπως δεν είναι αναγκαίο, να είναι οι ανθρώπινες ;
http://www.angelfire.com/co2/tspan/area51.html
GENUS PANTHERAS FELIDAE
quote:
Παντως, η ΖΩΗ στον Πλανητη εγινε απο τυχη, μετα απο μια προσκρουση με μετεωριτη (συμφωνα με "ειδικους")...και αυτο φαινεται, γιατι αποτελουμαστε απο τα "ιδια" συστατικα των "αστεριων"
GENUS PANTHERAS FELIDAE...and the Predators will prevail...
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω,εδώ αγαπητε predator.
Το γεγονος ότι αποτελουμαστε από ατομα (ανθρακας,αζωτο,οξυγονο κτλ) που δημιουργήθηκαν με μεταστοιχειωση των απλων υλικων (υδρογονο) από τα οποια αποτελουνται τα αστρα,όταν τα αστρα καταρρέουν και αναπτυσσονται τεραστιες πιεσεις και θερμοκρασιες στο εσωτερικο τους ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι τα βιομορια ηρθαν εδώ με μετεωριτη.
Θα σου υπενθυμισω το πειραμα του Miller.
Η υποθεση που εκαναν οι επιστημονες τοτε ηταν η εξης:
Eνα αστρο καταρρεει και τα βαρυτερα άτομα που δημιουργηθηκαν με μεταστοιχειωση εκτοξευονται στο συμπαν και καταληγουν σε ένα πλανητη.
Ετσι εχουμε έναν πλανητη με ανθρακα,αζωτο,οξυγονο,φοσφωρο κτλ
Τα βιομορια δημιουργουνται απο συνενωση των δομικων τους ατομων (ανθρακα,υδρογονου,οξυγονου,αζωτου,φωσφορου κτλ) σε αναγωγικη ατμοσφαιρα και η ενεργεια για την συνενωση τους δοθηκε από τους κεραυνους.
Ο Miller αναπαρηγαγε τις συνθηκες αυτές στο εργαστηριο και ΠΡΑΓΜΑΤΙ από απλα μορια,σε αναγωγικες συνθηκες και με ηλεκτρικη ενεργεια ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ αρχικα αμινοξεα,νουκλεοσιδια κτ.λ και κατοπιν σε επομενα πειραματα ακομα πιο πολυπλοκα βιομορια.
Να λοιπον μια εξηγηση για την δημιουργια των βιομοριων που απογοητευει μεν τους λατρεις της εξωγηινης ζωης αλλα τυγχανει πειραματικης επιβεβαιωσης…

quote:
Να λοιπον μια εξηγηση για την δημιουργια των βιομοριων που απογοητευει μεν τους λατρεις της εξωγηινης ζωης αλλα τυγχανει πειραματικης επιβεβαιωσης…
Δεν βλέπω γιατί να απογοητεύει τους λάτρεις της εξωγήινης ζωής αγαπητή μου medtech. Εφ όσον αυτό που συνέβει εδώ, μπορεί να συνέβει και αλλού -εκεί που οι συνθήκες ήταν εξίσου κατάλληλες-, μόνο στο θέμα της μορφής της ζωής υπάρχει μία επιφύλαξη.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-