ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τεκτονισμός - η γνώμη σας... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Τεκτονισμός - η γνώμη σας... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Mara30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
FMΜέλος
10/10/2003, 16:13:18

Αν κάποιος κάνει μια επιλογή και ύστερα μεταμεληθεί τότε τα λεγόμενά του μπορεί να έχουν κάποια βαρύτητα. Άν όμως μπει κάπου για να γράψει ένα βιβλίο για να πουλήσει και να "κονομήσει" δεν έχουν καμμία βαρύτητα. Όπως επίσης και αν μπει με σκοπό να γίνει αρχηγός και δεν τον έκαναν και θέλει να εκδικηθεί.

Κάτι ιστορικό τώρα. Ο ιδρυτής της ΕΟΝ, ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν Τέκτων. Για την σχέση Τεκτονισμού και Γυναίκας, όπως και για τις πηγές που χρησιμοποιεί ο καθένας μας, θα είχες βγάλει τα συμπεράσματά σου Αίον εάν διάβαζες τα μηνύματα όλων των φίλων. Δυστυχώς, φαίνεται ότι διαβάζεις μόνο τα δικά σου.

Διαπίστωσα και σε άλλα topic, σε όλα όσα συμμετέχεις δηλαδή, ότι και εκεί εκτροχιάζεις την κουβέντα και παραφέρεσαι. Έχω την εντύπωση ότι αυτό κάνεις και στην καθημερινή σου ζωή και δεν ξέρω τελικά αν σου έχει μείνει κανένας φίλος για να μιλήσεις και για αυτό εκτονώνεσαι μέσα στο esoterica. Αρκετά όμως, τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σου.

Άν και οι διαχειριστές δεν μπορούν να σε μαζέψουν, θα εγκαταλείψω κι εγώ την συζήτηση. Δεν έχω όρεξη να σε παιδαγωγήσω, ούτε κανένας άλλος εδω μέσα φαντάζομαι...

Oculatis AbisΜέλος
10/10/2003, 16:34:46
Απ' ότι βλέπω πάλι αρχίσαμε να πέφτουμε σε κενά...αέρος. Για όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να ασχοληθούμε με την ουσία, προτείνω να γυρίσουμε σε θέματα πιο εξειδικευμένα για να μάθουμε και κάτι.

Πιο πριν είχα ρωτήσει για τον αποσυμβολισμό των τριών τελειών (.'.) στις μασωνικές υπογραφές. Γνωρίζει κανείς τίποτα;

Sub rosa

MaraΜέλος
10/10/2003, 16:44:21
Μα είναι αναγκη να εγκαταληψουμε μια συζητηση επειδη καποιος είναι επιμονος στην γνωμη του? Εχουμε χασει ηδη 3 σελιδες , έχοντας κολλήσει σε ένα σημειο και έχοντας βγει παντελως από το θεμα.

Απλα ας προσπερασουμε τα μυνηματα που δεν μας κανουν, και ας ασχοληθουμε λιγο με τα μυνηματα που εχουν καποια βαση και σχεση με το θεμα αυτό.

Ελπιζω οι διαφημισεις να εχουν λαβει τελος και αν ασχοληθουμε λιγο περισσοτερο με την εννοια του Τεκτονισμου

Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

10/10/2003, 21:01:56
Καλησπέρα σε όλους...

Καταρχάς να δώσω μια απάντηση στη φίλη Αβαλλον για την ερώτηση που μας παράθεσε...
Λές λοιπόν και ρωτάς:

quote:
Φίλε μου ομοιοτρόπως κάποιος που μπαίνει σε ένα Σατανιστικό κύκλωμα παρασυρμένος από τα πάθη του ή από άλλους όταν ξυπνήσει από τον λήθαργο και δει που έπεσε θα πρέπει να μείνει αδρανής και να παραμείνει εκεί? Για σκέψου το λίγο...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ...
Κανένας και ΠΟΤΕ δε θα πρέπει να ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ...
Ομως η "σοφιστεία σου" αυτή καλή μου φίλη είναι ΔΙΑΤΡΥΤΗ...
Και την αποκαλώ "σοφιστεία" ΑΚΡΙΒΩΣ γι'αυτό το λόγο...
Γιατί ΑΓΝΟΕΙΣ το ΥΨΙΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ του Μεταφυσικού Ερευνητή, αυτό της ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ!!!

Και φυσικά μιλάω για τα γραφώμενά σου που ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ και ΟΜΟΚΑΤΑΤΑΣΟΥΝ δύο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ "ΘΕΜΑΤΑ"...
Τα "θέματα" της ΛΕΥΚΗΣ και της ΜΑΥΡΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ...
Δηλαδή κατά τη γνώμη σου ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ είναι ΟΜΟΙΟΣ με τον ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ;;;
Δεν νομίζω, αλλά περιμένω τη θέση σου επι αυτού και ΤΟΤΕ μπορούμε να συζητήσουμε την ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ...

Φίλε μου Αίον...
Με ρωτάς ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

quote:
Και να κάνω μια ερώτηση για το "ΕΝΑ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ" αφού πιά πάμε σε επίπεδο ΙΔΕΑΣ...
Το ένα ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ δέχεται την γυναίκα, Κέλσο ?

Και σου απαντάω το ΙΔΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...
Φυσικά και ΜΠΟΡΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ να συμμετάσχει στο Ελευθεροτεκτονικό Ιδεώδες...
Ο λόγος που υποστηρίζω την άποψη αυτή, μιά ΔΙΚΗ ΜΟΥ άποψη είναι γιατί στην ακροστιχίδα που είχα παραθέση και ΞΑΝΑΠΑΡΑΘΕΤΩ, δεν βλέπω το ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ το Τεκτονικό Ιδεώδες μια ΓΥΝΑΙΚΑ...

Ε-λευθεροτεκτονισμός! Εκφραση Ελευθερίας!
Λ-ύση του αινίγματος απτή... Φιλαδελφίας!
Ε-νωσις δικαστών και νόμων Πολειτίας!
Υ-πούργημα ισότητος δεσμός της Ευτυχίας!
Θ-ρίγκος και στέγασμα προστασίας της Ανθρώπινης Δυστυχίας!
Ε-κλαμπρος στήλη Πυρός και Φάρος Σωτηρίας!
Ρ-είθρα και νάματα ζωής, της του Θεού Σοφίας!
Ο-λου του Κόσμου άρωμα και φάρμακο Υγείας!
Τ-ίτλος τιμής υπέροχος και ξένος της Κακίας!
Ε-ιδωλο θείο, πρόγραμμα, Εικόνα της Αλήθειας!
Κ-άτοπτρον στίλβον Αρετής, Ακτίνα Δημιουργίας!
Τ-α σκότη διαλύουσα, της παγεράς Σκοτίας!
Ο- Αληθής παιδαγωγός, της Αληθούς Παιδείας!
Ν-ίκητής και Κράτος Εύνομον, της 'Ολης Κοινωνίας!
Ι-νδαλμα μεν Πλατωνικό, με άλλη ερμηνεία!
Σ-τηρίζον τις Ιδέες του επί Χρυσής Καρδιάς!
Μ-υστήριο και τελετή Ορθής Φιλοσοφίας
Ο-δηγός του Πλανήτου, Αστέρας Φωτεινός!
Σ-ήμα ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!

Μήπως καλέ μου φίλε θεωρείς, ότι μια ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ, δηλαδή να ΒΙΩΣΕΙ και να ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΕΙ τα παραπάνω ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ;;;
Μήπως επειδή το 1717 η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, παρά ήταν ένα ΣΚΕΥΟΣ ΗΔΟΝΗΣ, μια ΑΝΘΡΩΠΟΠΑΡΑΓΩΓΩΣ ΜΗΧΑΝΗ και μιά ΔΟΥΛΑ υπο την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ, σημαίνει πώς ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ δε θα πρέπει να ΜΕΤΕΧΕΙ και να ΒΙΩΝΕΙ τα ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ;;;
Μήπως μπερδεύεσαι ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΑΜΙΓΩΣ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΕΚΤΟΝΕΣ, απο την ΠΑΡΑΔΟΣΗ;;;;

Γιατί η ΠΑΡΑΔΟΣΗ και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ έιναι που ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ στον Τεκτονισμό (λόγος που ΗΔΗ ανέφερα)...
Μια ΠΑΡΑΔΟΣΗ που και στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία ΥΠΑΡΧΕΙ και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στη ΓΥΝΑΙΚΑ να γίνει Ιέρεια, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΓΙΕΣ που φυσικά ήταν ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ απο τους ιερείς που τις απαγόρευαν ΕΚ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ να γίνουν ιέρειες!!!!

Αλήθεια φίλε μου Εόν αλλά και εσύ καλή μου Αβαλλον...
Τη ΜΥΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ τη περνά ο ΑΝΤΡΑΣ, η ΓΥΝΑΙΚΑ ή η ΨΥΧΗ που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΛΟ;;;
Αλλά που είναι αυτή (η ΨΥΧΗ) που ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΙ και ΖΩΟΠΟΙΕΙ το ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ, που αυτό είναι που έχει τη διάκριση του φύλου σε ΑΡΣΕΝΙΚΟ & ΘΥΛΙΚΟ...

Μάλλον έχουμε χάσει κάπου την ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ και μένουμε στα ΑΝΟΥΣΙΑ ΤΥΠΙΚΑ...

Φιλικά,

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Υ.Γ Πολύ θα με ενδιέφερε να μάθω το ΓΙΑΤΙ η γυναίκα απο τον ΑΜΙΓΗ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ δεν γίνεται δεκτή στους κόλπους του...
Γιατί οι Τέκτονες του ΑΜΙΓΟΥΣ, στέλνουν τις αξιότιμες συζήγους τους σε ΜΙΚΤΕΣ ΣΤΟΕΣ;;;
Και το παράδοξο να ΜΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ τους Τέκτονες του ΜΙΚΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ "κανονικούς", ΑΡΑ και τις ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΟΥΣ τις οποίες ΕΚΕΙΝΟΙ κατευθήνουν στον ΜΙΚΤΟ, πράγμα που απλά, ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ σημαίνει πώς η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ είναι μια ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ!!!!!!!
ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΟΥΝΤΕ ή κάνω ΛΑΘΟΣ;;;;

drumx13Μέλος
10/10/2003, 21:37:04
Καλησπερα.
Ενα βασικο καθηκον του τεκτονα να να φροντιζει και να μεριμνα για την ομαλη λειτουργια της στοας του.
Φαντασου λοιπον τι θα γινοταν αν οικογενειακες καταστασεις (κρεβατομουρμουρας)αντιζηλιες και ερωτικα παιχνιδισματα(φλερτ) μεταφερονταν εντος στοας.

Ετσι με μια καλη εξηγηση κοντα στα ορια της.... δικαιολογιας.
(παραδοση) κρατιουνται οι γυναικες εκτος στοας (Αμιγης).

Αλλες στοες ομως που εχουν εμβαθυνει ισως περισοτερο και εχουν ξεπερασει στο παρελθον τετοιες φοβιες και δηλιματα εχουν ανοιξξει της πορτες τους στην γυναικα .
Παλι ομως για να γινει κατι τετοιο εγινε (πιθανων) ψηφοφορια μεταξυ των μελων και το καλως ενουμενο συμφερον επεβαλε το ανοιγμα της πορτας.

Βασικοτατο στοιχειο στην επιλογη ενος τεκτονα αλλα και στην πορεια του ειναι να πορευεται με βαση τα καλως ενουμενα συμφεροντα της στοας.
Τα συμφεροντα της στοας επιβαλουν την συγκεκριμενη στιγμη ετσι και την επομενη ενδεχομενος αλιως..
Ο τεκτονισμος προσαρμοζεται συνεχως και παραμενει ιδιος εδω και 300 περιπου χρονια.

Κατ εμε καλως και μενουν οι γυναικες στην απεξω αν αυτο προσταζουν τα συμφεροντα μια στοας και καθε στοα ειναι ελευθερη να κρινει. Τωρα το οτι υποτιθεται οτι ο αμιγως Τεκτονισμος δεν εχει ουτε επιτρεπει στα μελη του να εχουν σχεσεις με ταγματα του μικτου ειναι μια σταση που απο την μια αν δεν υιοθετηθει θα μιλουσαμε για ασυνεχεια και ασυνεπεια και απο την αλλη ειναι απαρεδεκτη καθως προσβαλει την ελευθερια του ατομου και κατι τετοιο απεχει απο τον τεκτονισμο.

Παντως η γυναικα του τεκτονα παιζει εκ θεσεως σημαντικο ρολο στην τεκτονικη του ζωη και εχει γνωμη και αποψη για πολλα θεματα.
Απο την αρχη αυτης της ζωης.
τα λεμε...

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

FMΜέλος
11/10/2003, 01:55:42

Μην δημιουργούμε εντυπώσεις. Κανείς Τέκτονας, που σέβεται τον εαυτό του και το Τάγμα, δεν στέλνει την γυναίκα του σε μικτή Στοά (που σημειωτέον έχει την μικρότερη εκτίμηση από οποιαδήποτε αυτοαποκαλούμενη Στοά).

Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Όταν κάποιος κάνει αίτηση για να μπει σε μια Στοά πρέπει απαραιτήτως να ενημερώσει την σύζυγό του. Μόνο όταν βεβαιωθεί η Στοά ότι η σύζυγος του υποψηφίου έχει γνώση και συμφωνεί ανεπιφύλακτα, τότε και μόνον τότε προχωρά η υποψηφιότητα στα επόμενα στάδια. Ειδάλλως, απορρίπτεται ασυζητητί. Και αυτό γιατί ο Τεκτονισμός, ως θεσμός υψηλών ιδανικών, προτιμά να χάσει έναν αδελφό παρά να προξενήσει διχόνοια σε μία οικογένεια.

FMΜέλος
11/10/2003, 02:03:18

Οculatis,

σου έχω απαντήσει για τις τρεις τελείες (στην πραγματικότητα δεν είναι τρεις τελείες, ο Τέκτων αναγνωρίζει κάποιον άλλο σχηματισμό). Δεν χρησιμοποιούνται μόνο στην υπογραφή. Τώρα πια εκεί χρησιμοποιούνται το λιγότερο. Όσον αφορά το νόημα τους. Όσοι δεν είναι Τέκτονες δεν ξέρουν να σου απαντήσουν, όσοι είναι γιατί να το κάνουν όταν χρειάστηκαν κάποια χρόνια μαθητείας από την πλευρά τους για να το κατανοήσουν και να έχουν την τιμή να το χρησιμοποιούν, αφού άλλωστε δεν πρόκειται να το αφομοιώσεις;

old tigerΜέλος
11/10/2003, 09:04:39
Καλημέρα σε όλους τους φίλους
Φίλε FM αναφέρεις
quote:
Κανείς Τέκτονας, που σέβεται τον εαυτό του και το Τάγμα, δεν στέλνει την γυναίκα του σε μικτή Στοά (που σημειωτέον έχει την μικρότερη εκτίμηση από οποιαδήποτε αυτοαποκαλούμενη Στοά).

Κατά την προσωπική μου γνώμη είναι εξαιρετικά απόλυτα αυτά που αναφέρεις (αναφέρομαι κυρίως στα περί του αυτοσεβασμού).
Για πιο λόγο να μην στέλνει την γυναίκα του; Λόγω "αυτοσεβασμού" ή σεβασμού του Τεκτονισμού ... ή λόγω καθαρά για την εξυπηρέτηση κάποιων μικροσυντεχνιακών ανόητων συμφερόντων και φαντασιώσεων περί αποκλειστικής κατοχής της Γνώσης, που εμποδίζει κάποιους να δουν πέρα από το δάχτυλό τους;
Που είναι εδώ φίλε μου το περιβόητο Τεκτονικό Τρίπτυχο "Ελευθερία-Ισότης-Αδελφότης";
Θα συμφωνήσω με τον φίλο Κέλσο σε όσα αναφέρει για τις ιστορικές συνθήκες που οδήγησαν στην μη αποδοχή των γυναικών στον Τεκτονισμό. Αυτό όμως έγινε επισήμως το 1717...από τότε πέρασαν 300 χρόνια. Δεν θα έπρεπε να αλλάξουν κάποια πράγματα;
Αυτό ευτυχώς το έχουν καταλάβει κάποιοι, οι οποίοι και επιτρέπουν πλέον στις γυναίκες να εισέρχονται.
Όσο για την ποιότητα και διαφορετικότητα των όσων διδάσκονται σε Αμιγή και Μικτά Τάγματα, έχεις δώσει ο ίδιος την απάντηση
quote:
Η μη αποδοχή των γυναικών είναι μία παράδοση αιώνων που ακολουθούν οι περισσότερες Στοές στον κόσμο. Άλλες τις δέχονται. Άρα και αυτές μπορούν να βιώσουν τον Τεκτονισμό. Η διαφορά είναι πολύ απλή. Αν κάποιος ανήκει σε μια μικτή Στοά (άντρας ή γυναίκα) δεν αναγνωρίζεται ως Τέκτονας από τις "αμιγείς" Στοές και δεν μπορεί να συμμετάσχει σε αυτές, που είναι και οι περισσότερες και πολυπληθέστερες παγκοσμίως. Κατά τα λοιπά και εκεί μπορεί κάποιος να μάθει ότι μαθαίνει και στις άλλες Στοές περίπου. Τόσο απλό.

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

11/10/2003, 10:29:18
Καλημέρα σε όλους τους φίλους...

Απαντώ ταυτόχρονα ΚΑΙ στο φίλο DrumX13 και στο φίλο FM που αποδέχονται τον αποκλεισμό της ΓΥΝΑΙΚΑΣ απο τη Τεκτονική Μυητική Διαδικασία...

Φίλοι μου, μα καλά στις στοές οι Τεκτονες προσέρχονται για να ΓΚΟΜΕΝΙΣΟΥΝ ή για να ΛΑΞΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΙΘΟ;;;
Και άντε να πούμε ότι στις στοές ΔΕΝ ΓΚΟΜΕΝΙΖΟΥΝ...
Μήπως θεωρήτε και πιστεύετε πώς η ΜΥΗΣΗ είναι ένα ΣΤΕΙΡΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΥΠΙΚΟ που λαμβάνει χώρα ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΤΟΑ;;;

Μα καλά, που είναι η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ;;;;
Η Στοά, είναι ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ που αναπαραστά σε ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ τον ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟ και ο μακρόκοσμος αυτός περιλαμβάνει ΚΑΙ την κοινωνία, την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...
Μήπως λοιπόν ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να αποκλείσουμε απο τη ΚΟΙΝΩΝΙΑ το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ για να ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΕ ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ;;;
Μήπως να φορέσουμε μια ΜΠΟΥΡΓΚΑ σε ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ άνω των 16 ετών για να ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΕ;;;;

Πολύ απλά, θεωρώ ΦΤΗΝΕΣ και ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ τα όσα μας ανάφερες φίλε μου DrumX13...

Εσύ φίλε μου FM, λές κάτι ακόμα πιό "τραβηγμένο" που μάλιστα το "ένα", ΑΝΑΙΡΕΙ το "άλλο"...
Λές πώς:

quote:
Μην δημιουργούμε εντυπώσεις. Κανείς Τέκτονας, που σέβεται τον εαυτό του και το Τάγμα, δεν στέλνει την γυναίκα του σε μικτή Στοά (που σημειωτέον έχει την μικρότερη εκτίμηση από οποιαδήποτε αυτοαποκαλούμενη Στοά).

Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Όταν κάποιος κάνει αίτηση για να μπει σε μια Στοά πρέπει απαραιτήτως να ενημερώσει την σύζυγό του. Μόνο όταν βεβαιωθεί η Στοά ότι η σύζυγος του υποψηφίου έχει γνώση και συμφωνεί ανεπιφύλακτα, τότε και μόνον τότε προχωρά η υποψηφιότητα στα επόμενα στάδια. Ειδάλλως, απορρίπτεται ασυζητητί. Και αυτό γιατί ο Τεκτονισμός, ως θεσμός υψηλών ιδανικών, προτιμά να χάσει έναν αδελφό παρά να προξενήσει διχόνοια σε μία οικογένεια.

Δηλαδή ΟΤΑΝ η σύζηγος του Τέκτονα ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΜΥΗΘΕΙ, τι κάνει;;;
Που απευθήνεται;;;;
Σε ποιά ΣΤΟΑ ή και σε ποιό ΤΑΓΜΑ;;;

Και καλά, αφού η ΓΝΩΜΗ και η ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ της συζήγου είναι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ, που απλά σημαίνει ότι την ΑΞΙΛΟΓΗΤΑΙ και την ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ο Αμιγής Τεκτονισμός, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΣΤΟΑΣ;;;
Που είναι το τρίπτυχο που αναφέρει ο Παλαιότιγρης :

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΙΣΟΤΗΣ
ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ

Μάλλον (ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ), ακόμα και σήμερα οι Τέκτονες του Αμιγούς Τεκτονισμού δέχονται τη ΓΥΝΑΙΚΑ όπως τη δεχόντουσαν το 1717
Δηλαδή ως ένα ΣΚΕΥΟΣ ΗΔΟΝΗΣ, μια ΑΝΘΡΩΠΟΠΑΡΑΓΩΓΩΣ ΜΗΧΑΝΗ και μιά ΔΟΥΛΑ υπο την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ.

Αλλά για εμένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ όλα αυτά δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ...
Αξία έχει αυτό που ρώτησα αλλά απάντηση ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ...

quote:
Τη ΜΥΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ τη περνά ο ΑΝΤΡΑΣ, η ΓΥΝΑΙΚΑ ή η ΨΥΧΗ που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΛΟ;;;
Αλλά που είναι αυτή (η ΨΥΧΗ) που ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΙ και ΖΩΟΠΟΙΕΙ το ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ, που αυτό είναι που έχει τη διάκριση του φύλου σε ΑΡΣΕΝΙΚΟ & ΘΥΛΗΚΟ...

Εμένα, στον ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ, αυτό με ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...
Η ΜΥΗΣΗ... και η ΨΥΧΗ η οποία ΜΥΗΤΑΙ...

Ενα αναμονή λοιπόν, καλημέρα σε όλους

Κέλσος ο Φιλαλήθης

OannesΜέλος
11/10/2003, 10:35:47
Ωραία ...!!! Μέχρι τώρα είχαμε διαμάχη μεταξύ τεκτόνων ή φίλα προσκείμενων με πολέμιους.
Τώρα έχουμε διαμάχη μεταξύ Αμιγούς και Μικτού.
Αύριο θα έχουμε διαμάχη μεταξύ μελών της «Μεγάλης» με την «Εθνική».

Τελικά αυτό το topic ποτέ δεν πρόκειται να γίνει χώρος συζήτησης

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME