ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kapodistria60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
25/09/2010, 23:57:14
quote:
Εαρινός
Απο Αρεόπολη μεριά φίλε Σωτήρη...Οίτυλο..Λιμένι...γνωρίζεις..???

Από τον Βαχό και κάτω , χωριουδάκι χωριουδάκι , προσηλιακή κι αποσκιαδερή , φίλε Δήμο!Εμ 47 ολόκληρα χρόνια ανεβοκατεβαίνω !!!

*

Edited by - Sesostris on 25/09/2010 23:59:32

Edited by - Sesostris on 26/09/2010 00:04:45

26/09/2010, 00:20:39
quote:

quote:
Εαρινός
Απο Αρεόπολη μεριά φίλε Σωτήρη...Οίτυλο..Λιμένι...γνωρίζεις..???

Από τον Βαχό και κάτω , χωριουδάκι χωριουδάκι , προσηλιακή κι αποσκιαδερή , φίλε Δήμο!Εμ 47 ολόκληρα χρόνια ανεβοκατεβαίνω !!!

*

Edited by - Sesostris on 25/09/2010 23:59:32

Edited by - Sesostris on 26/09/2010 00:04:45

Άντε κι'απο κοντά φίλε μου να τα πούμε..

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
26/09/2010, 03:09:43
quote:

Αυτό πρέπει να το δούν όλοι!!!

http://www.youtube.com/watch?v=lFKSTnX0f4g

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Ο Πατέρας Ζήσης έχει απόλυτο δίκαιο.

Και, αφού σου αρέσουν τα βιντεάκια, όχι βέβαια μόνο σε σένα, ας δείτε ποιό κάτω ποιοί είναι αυτοί που δικαιώνουν τον Πατέρα Ζήση και τους Άγιους Πατέρες.

http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=IbNtZYkAEHE&feature=player_embedded

και αυτό είναι πολύ καλό!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=bUNhtPAtMBg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=fzNBleP9C9U&feature=related

***Αυτό το θέμα με το συγκεκριμένο βίντεο το έχουμε συζητήσει και παλαιότερα, αλλά ως φαίνεται αποτελεί αγαπητό παιχνίδι των νεοπαγανιστών.

Edited by - Ψηλός on 26/09/2010 03:17:24

26/09/2010, 13:17:36
quote:

quote:

Αυτό πρέπει να το δούν όλοι!!!

http://www.youtube.com/watch?v=lFKSTnX0f4g

Ο Πατέρας Ζήσης έχει απόλυτο δίκαιο.

Και, αφού σου αρέσουν τα βιντεάκια, όχι βέβαια μόνο σε σένα, ας δείτε ποιό κάτω ποιοί είναι αυτοί που δικαιώνουν τον Πατέρα Ζήση και τους Άγιους Πατέρες.

http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=IbNtZYkAEHE&feature=player_embedded

και αυτό είναι πολύ καλό!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=bUNhtPAtMBg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=fzNBleP9C9U&feature=related

***Αυτό το θέμα με το συγκεκριμένο βίντεο το έχουμε συζητήσει και παλαιότερα, αλλά ως φαίνεται αποτελεί αγαπητό παιχνίδι των νεοπαγανιστών.

Edited by - Ψηλός on 26/09/2010 03:17:24

Ψηλέ,νομίζω πως κανείς δεν θα διαφωνήσει
με την "αιχμαλωσία" αυτού του είδους,κάτι
όμως που ισχύει για σχεδόν όλο τον κόσμο,
όλες τις χώρες,όλα τα κράτη!!!
Αυτού του είδους η "φυλακή" σαφώς και δεν
είναι φαινόμενο ούτε του 19ου αι. ούτε και
του 20ου αι. Αυτή η "φυλακή" κρατά από τόσο
παλιά όσο το δικό σου κεφάλι,δεν μπορεί να
καταλάβει(πόσο δε μάλλον να νοήσει!!!).

Και ο "πόλεμος" στον οποίο ο Ελληνισμός βρίσκεται,
από χιλιάδες χρόνια πρίν έως και τις χαλεπές μας
ημέρες,
απλά επιβεβαιώνει του λόγου μου το ΑΛΗΘΕΣ!!!

Αλλά απ' τα παραπάνω,έως να λέει το στόμα παπά
πως θα ήταν προτιμότερο το τούρκικο φέσι,από την
λευτεριά της Πατρίδος μας,η απόσταση είναι
τέτοιου μεγέθους,όση και αυτή του Σύμπαντος!!!

Τώρα αν θες,τόσο εσύ όσο και κάθε άλλος (καλοπροαίρετος
ή κακοπροαίρετος,ανατολιστής-"Κιτσικιστής",δεν με νοιάζει),να εξετάσουμε το γιατί, πολύ ευχαρίστως.

26/09/2010, 13:45:24
quote:

dimitris2:

Πρέπει να είσαι ξανθιά.

(...)Τὸ πρόβλημα τῶν βλακῶν δὲν εἶναι ἐν τούτοις ἁπλοῦν ὅταν ληφθῆ πρώτον ὕπ᾿ ὄψιν ἡ στερεὰ καὶ ἀπολύτως ἀναγκαία θέσις, ἣν οὗτοι ἐπαξίως κατέχουν ἐν τῷ κοινωνικῷ διαφορισμῶ. Οἱ βλᾶκες διαιροῦνται οὕτως εἰς δυὸ ὅλως ἀντιθέτους μεταξὺ τῶν «ὁμάδας», διεπομένας ὅμως ἀμφοτέρας ὑπὸ τοῦ αὐτοῦ νόμου, τοῦ διαφορισμοῦ Ἡ πρώτη ἐκ τούτων ὁμὰς καταλαμβάνει ὡς γνωστὸν τὰς ὑποδεεστέρας ἐν τῇ κοινωνίᾳ θέσεις, ἤτοι εὑρίσκεται εἰς τὰς κατωτάτας βαθμίδας τοῦ κοινωνικοῦ διαφορισμοῦ. Πόσον εὐεργετικὴ διὰ τὴν κοινωνίαν εἶναι ἡ ὁμὰς αὕτη εἶναι περιττὸν νὰ τονισθῆ, διότι ἄνευ αὐτῆς δὲν θὰ ὑπῆρχεν ἐκμετάλλευσις καὶ ἄνευ ἐκμεταλλεύσεως δὲν θὰ ὑπῆρχε πολιτισμός. Εἰς δὲ τὴν γλῶσσαν τοῦ κοινωνικοῦ διαφορισμοῦ: Ἄνευ αὐτῆς δὲν θὰ ὑπῆρχε διαφορισμός, διότι ἀντὶ τῆς ἀνισότητος, θὰ ὑπῆρχεν ἰσότης, ἔστω καὶ ἐκ τῶν ἄνω, δηλαδὴ θὰ ἦσαν ὅλοι εὐφυεῖς, ὅπερ ἀπὸ τῆς ἀπόψεως τοῦ διαφορισμοῦ τὸ αὐτό: ὡς νὰ ἦσαν ὅλοι βλᾶκες· διότι ὁ διαφορισμὸς ἀπαιτεῖ ρητῶς καὶ εὐφυεῖς καὶ βλάκας, περικοπτωμένων δὲ οἱονδήποτε ἐκ τῶν δυὸ τούτων σκελῶν του, αἴρεται ὁλόκληρος. Ἄνευ δέ, κατ᾿ ἀκολουθίαν, τοῦ διαφορισμοῦ, καθισταμένου δυνατοῦ μόνον διὰ τῆς σοβαρᾶς συμβολῆς τῶν βλακῶν, δὲν ὑπάρχει κοινωνία. Τοιαύτη λοιπὸν ἡ τεραστία κοινωνικὴ σημασία τῶν βλακῶν, ἥτις ἄλλως τε ὑπὸ πάντων ἀναγνωρίζεται, μολονότι μόνον εἰς τὸν κοινωνιολόγον εἶναι ἐπιστημονικῶς γνωστή.

«Η επαναστατική μάζα και η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω σύγχρονω βίω»,Ευάγγελου Λεμπέση

Edited by - kapodistria on 26/09/2010 14:20:25

26/09/2010, 14:17:05
quote:

Εαρινός:

Εγώ πάω στοίχημα δεν είναι...

Βρε, τυχερέ!!!

27/09/2010, 14:35:32
Kapodistria
quote:

Ψηλέ,νομίζω πως κανείς δεν θα διαφωνήσει
με την "αιχμαλωσία" αυτού του είδους,κάτι
όμως που ισχύει για σχεδόν όλο τον κόσμο,
όλες τις χώρες,όλα τα κράτη!!!
Αυτού του είδους η "φυλακή" σαφώς και δεν
είναι φαινόμενο ούτε του 19ου αι. ούτε και
του 20ου αι. Αυτή η "φυλακή" κρατά από τόσο
παλιά όσο το δικό σου κεφάλι,δεν μπορεί να
καταλάβει(πόσο δε μάλλον να νοήσει!!!).

Και ο "πόλεμος" στον οποίο ο Ελληνισμός βρίσκεται,
από χιλιάδες χρόνια πρίν έως και τις χαλεπές μας
ημέρες,
απλά επιβεβαιώνει του λόγου μου το ΑΛΗΘΕΣ!!!

Τότε ποιο το πρόβλημα με τις δηλώσεις του Πατέρα Ζήση;

quote:

Αλλά απ' τα παραπάνω,έως να λέει το στόμα παπά
πως θα ήταν προτιμότερο το τούρκικο φέσι,από την
λευτεριά της Πατρίδος μας,η απόσταση είναι
τέτοιου μεγέθους,όση και αυτή του Σύμπαντος!!!

Γιατί γίνεσαι άδικη; Το κάνεις εσκεμμένα ή από απροσεξία;
Άκουσες προσεκτικά το βιντεάκι ; Άσε που είναι κοψωραμένο και με τα στημένα σχόλια αυτουνού που το παραθέτει.
Λέει ο Πατέρας Ζήσης πως "είναι προτιμότερο το τούρκικο φέση από τη λευτεριά της πατρίδος";;;

quote:

ή κακοπροαίρετος,ανατολιστής-"Κιτσικιστής",δεν με νοιάζει),να εξετάσουμε το γιατί, πολύ ευχαρίστως.

Ναι, θα ήθελα τη γνώμη σου.

27/09/2010, 16:52:52
quote:

kapodistria:

Ψηλός:

Ναι, θα ήθελα τη γνώμη σου.

Α, μάλιστα, θέλεις λοιπόν να εξετάσουμε
το «γιατί» δεν είναι προτιμότερο το
τουρκικό φέσι, από την λευτεριά της Πατρίδος μας;
Γιατί περί αυτού πρόκειται όσο και αν εσύ υποστηρίζεις
το αντίθετο, θέλοντας να το βάλεις στο στόμα του κ. Ζήση!!!
Διότι επί λέξει είπε: « Καλύτερα τούρκικο φέσι, παρά
καλύπτρα λατινική»!!!

Αν στην συνέχεια θέλησε να τα «μπαλώσει» ή ίσως ήθελε
να τα μεταφέρει στην σύγχρονη πραγματικότητα, έκανε λόγο
για τα « φράγκικα φράγκα»…
«Άλλωστε και οι άγιοι πατέρες, τότε αν ρωτούνταν», είπε, «το ίδιο
θα απέτρεπαν μια τέτοια εξέλιξη»!!!
Δηλαδή την εξέλιξη που είχε η επανάσταση του 1821. Άρα το αυτό :
« Καλύτερα τούρκικο φέσι, παρά καλύπτρα λατινική»!!!
Πιστεύω ότι στην ουσία μετέφερε στον λόγο του
εκείνη την πραγματικότητα, αφού οι «άγιοι πατέρες» τότε, την «πολιτική»
αυτή, επακριβώς, ακολουθούσαν, ασχέτως αν τους βγήκε ή όχι,
αυτή την φορά, η δοκιμασμένη συνταγή (βλέπε άλωση της Πόλης) !!!
Οι περίφημοι ανατολιστές και διάφοροι κιτσικιστές , που λαλάνε μέχρι
σήμερα για τερατογεννήσεις συνομοσπονδιών
Ελλάδος-Τουρκίας ( ανατριχιάζω κα που το αναφέρω)
ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν, δεν είναι και τόσο δύσκολο
να αντιληφθεί κανείς.
(Αλλά αυτό θα το αφήσω σε εσένα να δω μήπως και έχεις καταλάβει η ζυγαριά
κατά που θα γύρει…( Αν και αμφιβάλλω τα μάλα. )
Το παραμυθάκι της συνομοσπονδίας, μάλλον της τερατογέννησης αυτής,
( πώς δεν θέλω να στο πω εγώ , θα βρω τρόπο να το θέσω χωρίς …αποκαλύψεις),
εξυπηρετούσε την υπάρχουσα κατάσταση, τότε ( προ των βαλκανικών πολέμων) ,
δηλαδή ενόσω η Ελλάς είχε ως όρια την Θεσσαλία. Μια υποτιθέμενη
συνομοσπονδία με την προϋπόθεση αναγνώρισης εκ μέρους
μας της τουρκικής ηγεμονίας, επιστεύετο πως θα έδινε την δυνατότητα στην
Ελλάδα να εισχωρήσει στις εξουσιαστικές θέσεις και με την προϋπόθεση
πως αποτελεί φυσική κληρονόμος( εκ της ιστορίας) του πολιτισμού
αλλά και της γης της Ανατολίας θα επιτύγχανε στην ουσία την
ηγεμονία αυτής της ένωσης. Το ίδιο ακόμη έως σήμερα πιστεύετε από τους
οπαδούς αυτής της «θεωρίας».
Όμως θα ήταν ή θα είναι έτσι, άραγε;
Βεβαίως προσωπικά, με γνώμονα την Ιστορία ΠΑΝΤΑ, πιστεύω πως
ΟΧΙ !!!
Και αυτό καθότι ενώ πολλοί πιστεύουν πως οι Τούρκοι είναι οι
μπουνταλάδες που οι Έλληνες μπορούν να τους κάνουν ότι
θέλουν (έχει καταστεί πεποίθηση αυτό) παρ’ όλα αυτά οι
μπουνταλάδες αυτοί, οι άγριοι αυτοί ( στην κυριολεξία ), έχουν ηγήτορες
που τόσο καλώς παίζουν το παιχνίδι της «διεθνούς σπείρας», απόλυτες
μαριονέτες τους, και σαφώς εκμεταλλευόμενοι την γεωπολιτική θέση
της χώρας τους, έχει αποδειχθεί ιστορικώς πως επιτυγχάνουν να
παίρνουν το πάνω χέρι!!!
Δεν τίθεται λοιπόν θέμα, ούτε εξυπνάδας ελληνικής ( έχει σημασία ο προσδιορισμός),
ούτε ιστορικής πολιτιστικής κληρονομιάς !!!
Το συνονθύλευμα των λαών που απαρτίζουν την γείτονα, όσο και αν επιθυμούν
να καταστήσουν συστατικό μιας πολυπολιτισμικότητας και συγγένειας
δεν θα παύει ποτέ να αποτελεί τροχοπέδη στο σχέδιο αυτό.
Αυτό όμως προσπερνιέται από τους κιτσικιστές-ανατολιστές,
ως παρωνυχίδα αφού παρουσιάζουν τους Τούρκους
ως φυσική συνέχεια των λαών εκείνων και των σημερινών.
( Η παράδοση του Οτσαλάν στα χέρια των Τούρκων, ήταν μια
ένδειξη «καλής θέλησης» της Ελλάδος, για το μελλοντικό σχέδιο
της τερατογέννησης).

Φυσικά υπάρχει και το θέμα Νεότουρκοι(1908)
και απ' την δική μας πλευρά,
η επανάσταση στου Γουδή (1909)...
Μπορείς να δείς την σχέση αυτών;

27/09/2010, 22:29:03
Το ότι η επανάσταση ήταν υπόθεση Χριστιανών Ορθοδόξων, δεν πρέπει να ψάξουμε να το "ανακαλύψουμε" σε τρίτους ή σε σύχρονους απάτριδες, αλλά στους πρωταγωνιστές της επανάστασης.

Ας δούμε, λοιπόν, τη λέει ο μπαρμπαγιάννης Μακρυγιάννης:

«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»

Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: «Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».

Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: «Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο».

Έφυγαν αυτοί. Κι’ έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον. Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος. Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν.

Αυτοί που θυσίασαν αρετή και πατριωτισμόν, για να ειπωθεί ελεύτερη η Ελλάδα κι’ εχάθηκαν φαμελιές ολωσδιόλου, είπαν να ζητήσουν ένα αποδειχτικόν που να λέγει ότι έτρεξαν κι’ αυτοί εις την υπηρεσίαν της Πατρίδος και Τούρκο δεν άφηκαν αντουφέκιγο.

Πήγε να’ νεργήσει η Κυβέρνηση και βγήκαν κάτι τσασίτες και σπιγούνοι, που δουλεύουν μίσος και ιδιοτέλεια, και είπαν «όχι». Και είπαν και βρισιές παλιές δια τους αγωνιστές. Για να μην πάρουν το αποδειχτικόν, ένα χαρτί που δεν κάνει τίποτες γρόσια.

Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι’ αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα.

Θεέ, συχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε. Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την Πατρίδα. Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν. Και την Πατρίδα δεν την θέλουν Μητέρα κοινή. Αμορόζα εις τα κρεβάτια τους την θέλουν. Γι’ αυτό περνούν και ρεθίζουν τον κόσμον με τέχνες και καμώματα.
......

................

Την επανάσταση δεν την έκαναν ούτε άθρησκοι, ούτε νεοπαγανιστές.

Αντιθέτως, βλέπουμε καθαρά πως τους χαρακτηρίζει τους ανθρώπους αυτούς ο μπαρμπαγιάννης. Τέτοιοι άνθρωποι, δυστυχώς, υπάρχουν και σήμερα και το μόνο που κάνουν είναι να σπέρνουν διχόνοια και μισαλλοδοξία, προσπαθώντας, επιπλέον να καπηλευτούν και τους αγώνες των Χριστιαννών Ορθοδόξων Ελλήνων.

Λυπάμαι αν σας στεναχωρώ, αλλά υπάρχουν οι γραπτές μαρτυρίες των αγωνιστών, οι οποίοι πριν μπουν στη μάχη, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, πρώτα ευλογούσαν στα όπλα τους στις εκκλησιές και τα λάβαρά τους είχαν πάνω τον σταυρό. Από εκεί έπαιρναν κουράγιο και ποτέ δεν φοβήθηκαν την αριθμητική υπεροχή του τούρκου.

Αν δεν υπήρχε η ευλογία από το Θεό να τους δίνει θάρρος, με την ψυχρή λογική, αυτή που υποτίθεται πως όλοι εσείς αγαπάτε, δεν θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει καν την επανάσταση.

Οπότε, σας παρακαλώ, μην προσπαθείτε άδικα να καπηλευτείτε τα καταρθώματα των ηρώων, αρκετούς από τους οποίους, μάλιστε λοιδωρείτε (κάποιοι από εσάς).

****Το "γραπτό αυτό κειμήλιο" του Μακρυγιάννη είναι πολύτιμο!! Μας δίνει τόσες πληροφορίες, και αν το διαβάσει κανείς, αν είναι πραγματικός Έλληνας, δεν μπορεί να μη θυμώσει, βλέποντας πώς συμπεριφέρονταν οι φυγόπονοι απάτριδες, οι οποίοι και από πάνω ήταν αυτοί που εκμεταλλευτήκαν τις καταστάσεις και παραγκώνισαν και υποχρεώσαν τους αγωνιστές στην πενία.
Θυμό, επίσης, προκαλεί και η παρόμοια συμπεριφορά των σημερινών "σπιγούνων", που προσπαθούν να καπηλευτούν την ηρωισμό των Ορθόδοξων Χριστιανών και, από πάνω, λοιδορώντας τους ίδιους τους αγωνιστές!!!

Edited by - Ψηλός on 27/09/2010 22:39:40

27/09/2010, 22:52:34
Αναφέρει ο συνδίκτυος Ψηλός...:

-"Χριστιαννών Ορθοδόξων Ελλήνων...."

Αυτό , πρέπει κάθε Έλληνας να το θυμάται...!!!

"Χριστιανών" πρώτο απ'ολα τ'αλλα...ακόμα και η κοινή μας καταγωγή έπεται...!!!

Ακόμα και αυτή η πατρίδα μας..η Ελλάδα...έπεται του Χριστιανισμού...κατα την αντίληψή τους!!!

Ευτυχώς για πολλούς άλλους εκείνο που πρϊσταται πάντων ... ΠΑΝΤΩΝ ... Είναι η πατρίδα μας ... η Ελλάδα..!!!

Η χώρα μας , ένθεν θα πρέπει να μεθονομαστεί σε "Χριστιανάδα Ελληνοδόξων Ελλήνων"...!!!

Οι Καθολικοί θα πρέπει να αλλάξουν χώρα ασφαλώς εδώ είναι Ελλάδα και ασφαλώς κάθε άλλη παραλλαγ΄του Χριστιανισμού ή "αλλοφρόνων"...ορθόδοξη Ελλάδα...οι τύποι έβαλαν πόδι και στην πολιτική πλέον..!!!

Η πατρίδα μας θα είναι η "Χριστιανάδα"...ωραίοι ως Χριστιανοί και ΜΕΤΑ ως Έλληνες!!!

13/10/2011, 22:14:39
Ας ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας :

Η Γη , ανόργανη φυσαλίδα που την περιβάλλει μια κρούστα ζωντανή , στο σιωπηλό στροβίλισμά της μέσα στο διάστημα κουβαλάει ένα Σύμπαν εντελώς δικό της και που κανένας άλλος πλανήτης , του ηλιακού μας συστήματος , παγωμένος είτε φλεγόμενος , δεν διαθέτει παρόμοιο .

Ενδέχεται σε άλλα άστρα , σε άλλους γαλαξίες έξω από τον Γαλαξία μας , να υπάρχουν τα ισοδύναμα του Βιολογικού Σύμπαντος και του Ανθρώπου . Αιτίες λογικής τάξης και συμμετρίας μας παρακινούν να πιστέψουμε κάτι τέτοιο .

Το Σύμπαν της Ζωής είναι απόρροια του Μακρόκοσμου : είναι η εκδήλωση μιας κατάστασης υψηλής συνθετότητας της ύλης , που υπακούει σε ιδιαίτερη τάξη και είναι σε θέση να κατανικάει τη μοιραία εντροπία .

Ο ορισμός της ζωής με ακρίβεια , είναι κάτι που ξεπερνάει τις δυνάμεις μας δεν είναι ένα πράμα υλικό κι’ωστόσο μετράμε τις εκδηλώσεις της .

Είναι έννοια δημιουργημένη από τον Άνθρωπο .

Όλοι γνωρίζουμε έμβια όντα με σάρκα και οστά .

Κανένας όμως δε γνωρίζει τη ζωή αλλιώς , παρά σαν μια αλληγορία που εμείς τη βγάλαμε από το μυαλό μας .

Εντούτοις ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι πάει να πει κάνω τη ζωή μου και μπορούμε να την ξεχωρίζουμε από τον θάνατο .

Η ζωή είναι το αστάθμητο , το άπιαστο προϊόν της πιο πολύπλοκης μηχανής που υπάρχει .

Διαιωνίζεται ακατάπαυστα από μοναχή της .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

14/10/2011, 12:30:21
Φίλε Δήμο
Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε και με πατίνι.
Αν πάλι, παραβιάζοντας τη ροή της φυσικής εξέλιξης, της φύτρωνε άξαφνα και κάτι άλλο, τότε θα μπορούσαμε να φωνάζουμε και παππού.

Μέχρι να γίνουν όμως όλες αυτές οι κραυγαλέες φυσικές ανατροπές, - και να επιβεβαιωθούν - θα παραμένει μια συμπαθητική μπαμπόγρια, και καλό θα ήταν για την ισορροπία και τη σοβαρότητα μας, να συνεχίζουμε να αποκαλούμε , καλή μας γιαγιούλα.

Τώρα όσον αφορά την εκτροπή εκτός θέματος, αναλογιζόμενος την σοβαρότητα απόδοσης νοήματος στο όρο “ζωή” , μιας κατάστασης που ενυπάρχει μέσα στο σύμπαν, και που δεν μπορεί να νοηθεί αφεαυτής και χωρίς αυτό, δεν ξέρω κατά πόσο είμαστε εκτός θέματος, κουβεντιάζοντας όλες τις παραμέτρους.
Δες τώρα, για παράδειγμα, τέθηκε το θέμα της πανσπερμίας.
Αυτό έχει να κάνει με την προέλευση της ζωής στη γη, και σχετίζεται με ένα σύνολο θεμάτων κοσμολογίας , αστροβιολογίας, και φυσικής,
Η ορθότητα της άποψης είναι συζητήσιμη, με την έννοια πως δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά.
Η συζήτηση της θα μπορούσε να θεωρηθεί εντός θέματος, αλά από μια άλλη οπτική, θα μπορούσε να είναι ένα θέμα από μόνο του.

Το ίδιο ισχύει για την απάντηση στο ερώτημα “τι είναι ζωή”.
Πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω, απαντώντας (αν γίνεται) στο ερώτημα της “πρώτης αρχής”, και αν είναι απαραίτητα αναγκαίο να υπάρχει “αρχή” που οδηγεί οπωσδήποτε και σε ένα “τέλος”, μιας και δεν μπορεί να νοείται κάτι με αρχή δίχως τέλος.
Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα από μόνο του, που όμως σχετίζεται με την κουβέντα μας..
Βλέπεις Δήμο μου πόσο αλληλένδετα είναι αυτά τα θέματα?

Αυτό που θέλω να επισημάνω, για να μην μακρηγορώ φίλε Δήμο, είναι πως, το θέμα μας είναι πολύ πλατύ , και η συζήτησή του οδηγεί σε πολλές “παρενθέσεις”.

Πιστεύω πως θα συμμεριστείς τους “εκτροχιασμούς”, και θα δείξεις ανεκτικότητα.
Να είσαι καλά

14/10/2011, 12:31:24
quote:
Κηφέας

Η ζωή είναι το αστάθμητο , το άπιαστο προϊόν της πιο πολύπλοκης μηχανής που υπάρχει .

Διαιωνίζεται ακατάπαυστα από μοναχή της .

Φίλε Κηφέα καλημέρα.
Η ζωή σίγουρα είναι η περιπλοκότερη μηχανή που υπάρχει.
Το ανθρώπινο σώμα είναι το τελειότερο βιολογικό εργαστήρι που γνωρίζουμε.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος το τελειότερο γνωστό μας όργανο σε ολόκληρο το σύμπαν.

Ναι, πιστεύω πως η ζωή τελικά θα διαιωνίζεται χωρίς σταματημό, σε όλους τους “κόσμους”.
Θα διακινδυνεύσω μια προσωπική πρόβλεψη, πως σε γενικές γραμμές, η ζωή λειτουργώντας πανομοιότυπα σε όλους τους κόσμους, και προσαρμοζόμενη στις τοπικές ιδιαιτερότητες, με την ίδια μεθοδολογία της καλύτερης προσαρμοστικότητας, θα εξελίσσεται παρουσιάζοντας τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά στα φυτά, στα βακτήρια και στα έμβια ζώα.
Τα έμβια όντα για παράδειγμα, θα έχουν κεντρικό νευρικό σύστημα, και πεπτικό σύστημα.
Στις εξελιγμένες τους μορφές, θα φέρουν άκρα για να μετακινούνται στην στεριά, αισθητήρια όργανα και εγκέφαλο που θα επεξεργάζεται τις πληροφορίες του περιβάλλοντος.
Οι αισθησιακές, ανατομικές, και μορφολογικές ιδιαιτερότητες, θα υπάρχουν και ενδεχομένως να είναι απροσδιόριστες και πολύ παράξενες με τα γήινα δικά μας κριτήρια, η βασική δομή θα παραμένει η ίδια.

Σχετικά με την εξέλιξη της ζωής πάνω στην γή, μια και έγινε λόγος αν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ή άποψή μου είναι μάλλον όχι, ακόμη και στην πανθεϊστική προσέγγιση πιστεύω και εκεί έχει ορισθεί ο τρόπος, δεν έχει προδικαστεί το αποτέλεσμα.
Η ροή της είναι απροσδιόριστη και προσαρμοστικότητα της άγνωστη στη τελική δομή της κάθε στιγμής, μια και οι λόγοι που οδηγούν και ευθύνονται για τις μεταλλάξεις είναι χαοτικοί.
Θα με ρωτούσες.
Μα το χάος δεν υπακούει στον ντετερμινισμό.
Ναι βεβαίως το χάος του μακρόκοσμου είναι ντετερμινιστικό, και η αδυναμία ασφαλούς πρόβλεψης οφείλονται στην αδυναμία προσδιορισμού όλων των εμπλεκόμενων παραμέτρων και των τιμών των μεταβλητών, καθώς και η χρήση των δεκαδικών ψηφίων, μειώνει την ακρίβεια πρόβλεψης σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Προσωπικά όμως πιστεύω πως όσον αφορά τις μεταλλάξεις στα έμβια όντα, μια από τις βασικές αιτίες τους είναι η ακτινοβολία (όλων των μορφών).
Κατά συνέπεια μιλάμε για κβαντικό χάος, που είναι απροσδιόριστο, με μη δυνατή ασφαλή πρόβλεψη της ροής της εξελικτικής διαδικασίας.

Βεβαίως αυτές είναι δικές μου εκτιμήσεις και με ευχαρίστηση θα ακούσω οποιαδήποτε ένσταση που θα με βοηθούσε να κατανοήσω ασφαλέστερα τον κόσμο μας.

Όσα περισσότερα μαθαίνουμε φίλε μου, τόσο περισσότερο επιβεβαιώνεται η άγνοιά μας, γιατί η λύση ενός προβλήματος μας δημιουργεί πολλαπλάσια άλλα.

Δεν θυμάμαι ποιος το έχει πει, αλλά είναι γενικά σωστό ότι , “απορεί κανείς, όταν έχει την δύναμη να εννοεί”

14/10/2011, 13:17:17
quote:

Φίλε Δήμο

Αυτό που θέλω να επισημάνω, για να μην μακρηγορώ φίλε Δήμο, είναι πως, το θέμα μας είναι πολύ πλατύ , και η συζήτησή του οδηγεί σε πολλές “παρενθέσεις”.

Να είσαι καλά

Kαι πολύ καλά κάνεις και οδηγείσαι και οδηγούμαστε σε [αρενθέσεις φίλε μου , ενίοτε και γώ συμφωνώ ότι θα πρέπει να "πέφτουν" στο τραπέζι των συζητήσεων και καινούργιες απόψεις...
Εφόσον όμως δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για να συμπεριλάβουμε στην γενικότερη συζήτηση την θεωρία που προτείνεις , προσωπικά θεωρώ ότι επι της παρούσης δεν μπορεί να ληφθεί υπ'οψιν μας , διότι επι της ουσίας μας αποπροσανατολίζει...
Στον αντίποδα έχουμε πληθώρα στοιχειων που έχουν προκύψει απο την μελέτη της συμπεριφοράς των ανθρώπων και χρησιμοποιώντας τα μπορούμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη προσέγγιση του θέματος!
Δεν ήταν ωστόσο -το καταλαβαίνω- ίσως ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο θέλησα να επισημάνω τον "εκτροχιασμό" του θέματος και ίσως ήμουν και λίγο καυστικός...συμφωνώ και το παραδέχομαι!
Απόδωσέ το σε δική μου εκτροπή και σφάλμα μου!
Θεωρώ όλους τους συμμετέχοντες ικανότατους να προσφέρουν στην προώθηση του θεματος και ίσως επειδή η παραμονή σε θεωρίες αναπόδεικτες κρατάει επι μακρόν , γι'αυτό και έγινε και η "άκομψη" παρέμβασή μου!
Ξαναλέω ότι τόσο ένα καλαμπούρι και ίσως και η εισαγωγή νέων σκέψεων να κρίνονται ως ανθρωπίνως επιβεβλημμένες , ωστόσο -κατα την άποψή μου- δεν θα πρέπει να κυριαρχούν και αυτό διότι -πάλι κατα την άποψή μου- "εκτρέπουν το θέμα που συζητάμε!

Και "ανεκτικότητα" δείχνω αλλα και την επιζητάω και γώ φίλε μου!

14/10/2011, 13:32:28
quote:

quote:
gianipseftis :

Φίλε Κηφέα πρόκειται για αμιγώς δική μου ιδέα/σενάριο (δεν τολμώ να την πω θεωρία), που με απασχολεί τα δυο-τρία τελευταία χρόνια.
Υπάρχουν κάποια προβληματάκια που θέλω κάποιο χρόνο να τα σκεφτώ.
Την κουβεντιάζω, και ακούω παρατηρήσεις και ενστάσεις, που θα οδηγήσουν σε βελτίωση ή πλήρη απόρριψη.
Το πρόβλημά μου είναι πως είμαι μπλοκαρισμένος από καταπιεστικές άλλες έγνοιες μεγαλύτερης προτεραιότητας,
Οποιαδήποτε ιδέα/ένσταση, είναι φυσικά καλοδεχούμενη.

Φίλε gianipseftis , χαίρομαι που συζητώ με έναν άνθρωπο που έχει τέτοιους προβληματισμούς στην σημερινή εποχή μας . Αν ποτέ έχω κάποια ιδέα που κατά τη γνώμη μου μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθειά σου αυτή , θα βρω κάποιο τρόπο να σε ενημερώσω .

Φίλε Κηφέα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Για μένα είναι πάντα καλοδεχούμενη και πολύ υπολογίσιμη η γνώμη σου.

Κάνοντας μια παρένθεση πάνω στις σκέψεις που σου ανέφερα, θεώρησα σαν μια πιθανή αιτία της επιταχυνόμενης κίνησης μια “περιστρεφόμενη” τεράστια μαύρη τρύπα.

Έκανα ιδική αναφορά σε περιστρεφόμενη και όχι στατική μαύρη τρύπα, γιατί αυτή θα μπορούσε μόνο να δώσει την ίδια κατεύθυνση στην κίνηση των γαλαξιών, ώστε να δημιουργηθεί το αραίωμα του χωροχρόνου.

Για όσους ισχυρίζονται πως οι παρατηρούμενες ταχύτητες απομάκρυνσης των πολύ μακρινών κβαζαρς μπορεί να είναι και υπερφωτεινές , ας λάβουν υπόψιν και την διαστολή ( ή την αραίωση ) του χωροχρόνου.

Δεν παραβιάζεται η σχετικότητα υπό αυτές τις προϋποθέσεις.

Έτσι πιστεύω εγώ .

14/10/2011, 13:47:31
quote:

quote:

Φίλε Δήμο

Να είσαι καλά

Kαι πολύ καλά κάνεις και οδηγείσαι και οδηγούμαστε σε [αρενθέσεις φίλε μου , ενίοτε και γώ συμφωνώ ότι θα πρέπει να "πέφτουν" στο τραπέζι των συζητήσεων και καινούργιες απόψεις...
Εφόσον όμως δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για να συμπεριλάβουμε στην γενικότερη συζήτηση την θεωρία που προτείνεις , προσωπικά θεωρώ ότι επι της παρούσης δεν μπορεί να ληφθεί υπ'οψιν μας , διότι επι της ουσίας μας αποπροσανατολίζει...
Στον αντίποδα έχουμε πληθώρα στοιχειων που έχουν προκύψει απο την μελέτη της συμπεριφοράς των ανθρώπων και χρησιμοποιώντας τα μπορούμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη προσέγγιση του θέματος!
Δεν ήταν ωστόσο -το καταλαβαίνω- ίσως ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο θέλησα να επισημάνω τον "εκτροχιασμό" του θέματος και ίσως ήμουν και λίγο καυστικός...συμφωνώ και το παραδέχομαι!
Απόδωσέ το σε δική μου εκτροπή και σφάλμα μου!
Θεωρώ όλους τους συμμετέχοντες ικανότατους να προσφέρουν στην προώθηση του θεματος και ίσως επειδή η παραμονή σε θεωρίες αναπόδεικτες κρατάει επι μακρόν , γι'αυτό και έγινε και η "άκομψη" παρέμβασή μου!
Ξαναλέω ότι τόσο ένα καλαμπούρι και ίσως και η εισαγωγή νέων σκέψεων να κρίνονται ως ανθρωπίνως επιβεβλημμένες , ωστόσο -κατα την άποψή μου- δεν θα πρέπει να κυριαρχούν και αυτό διότι -πάλι κατα την άποψή μου- "εκτρέπουν το θέμα που συζητάμε!

Και "ανεκτικότητα" δείχνω αλλα και την επιζητάω και γώ φίλε μου!

Δήμο μου αν αναφέρεσαι σε ένα δικό μου σενάριο/υπόθεση που εξηγεί διαφορετικά τη παρατηρούμενη διαστολή του σύμπαντος, ήταν μια σκέψη μου που προκάλεσε το ενδιαφέρον του φίλου Κηφέα, και όφειλα να δώσω μια συντομότατη εξήγηση.
Δεν νομίζω πως υπήρξε πρόθεση, ούτε από μένα, ούτε από τον Κηφέα να κουβεντιάσουμε αυτή την άποψη τουλάχιστον στο χώρο αυτού του θέματος.

Όλα αυτά που λες είναι πολύ καλά, και θα επιθυμούσα να κουβεντιαστούν με συγκεκριμένες θέσεις.
Η συμμετοχή η δική σου – αλά και άλλων - θα βοηθούσε πολύ στην ανάλυση του θέματος

14/10/2011, 15:47:33
quote:
Γιάννης
...ώστε να δημιουργηθεί το αραίωμα του χωροχρόνου

Αραίωμα του χωροχρόνου!Κάτι τέτοια ακούω και εκεί που δεν θέλω να αναμιχθώ μου βγαίνει...το μάτι!

Διαβάστε,προσεκτικά!!!

Σήμερα τα διαστημόπλοιά μας που φέρουν ισχυρά τηλεσκόπια, βλέπουν (χονδρικά) 13 δισεκατομμύρια έτη φωτός στο παρελθόν, στην αρχή του σύμπαντος, εφ' όσον τότε κοντά ξεκίνησε να υπάρχει το σύμπαν. Αυτή σημαίνει, ότι το φως που βλέπουμε τώρα, ξεκίνησε από εκείνα τα άστρα, πριν από 13 δισεκατομμύρια έτη, τρέχοντας με ταχύτητα 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Όμως, στην αρχή του σύμπαντος, ήταν εκεί και η ύλη του δικού μας ηλιακού συστήματος, και η ύλη ημών των ιδίων. Όμως η ύλη αυτή, ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ όσο το φως. Μάλιστα τρέχει ασύγκριτα λιγότερο. Πώς γίνεται να είμαστε εμείς εδώ σήμερα, να έχουμε φθάσει ήδη τόσον καιρό πριν, και το φως να φθάνει μόλις τώρα, ΜΕΤΑ από εμάς; Μήπως λοιπόν οι χρονολογήσεις της Κοσμολογίας είναι λάθος; Γιατί υπάρχει αυτή η αντίφαση;"

Εκ πρώτης όψεως, ένα τέτοιο επιχείρημα φαίνεται λογικό. Και πράγματι θα ήταν λογικό, ΑΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

Η απάντηση σε αυτό το επιχείρημα, είναι η φάση του "Πληθωρισμού", μια σύντομη περίοδο απότομης διαστολής που υπέστη το σύμπαν στην αρχή της δημιουργίας του από τον Θεό. Μάλιστα η φάση αυτή διαστολής, είναι τόσο σημαντική από κοσμολογικής πλευράς, που αν δεν συνέβαινε, εμείς δεν θα υπήρχαμε ποτέ.

Η απάντηση λοιπόν είναι, ότι στη φάση της Πληθωρισμικής διαστολής του σύμπαντος, δεν ήταν τα άστρα αυτά που κινούνταν και απομακρύνονταν μεταξύ τους. Ήταν Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ! Ο Χωροχρόνος ΔΕΝ είναι ένα συμβατικό σύστημα μέτρησης, όπως νομίζουν ορισμένοι. Είναι ένα ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΑΡΚΤΟ και διακεκριμμένο συστατικό της ύπαρξης. Όπως υπαρκτή είναι η ύλη και η ενέργεια, έτσι και ο Χωροχρόνος. Και όπως διάφορα υλικά συστέλλονται και διαστέλλονται με τη θερμοκρασία, έτσι και ο Χωροχρόνος, στην αρχή του σύμπαντος διεστάλη. Και τα άστρα ή οι γαλαξίες απομακρύνθηκαν μεταξύ τους, όχι επειδή κινήθηκαν αυτά καθεαυτά, αλλά επειδή "ξεχείλωσε" ο χώρος στον οποίο βρίσκονταν! Όπως ένα μπαλόνι στο οποίο ζωγραφίζουμε αστεράκια, καθώς φουσκώνει, αυτά απομακρύνονται το ένα από το άλλο ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΛΑΣΤΙΧΟΥ του μπαλονιού που διαστέλλεται, έτσι και ο σαν λάστιχο χωροχρόνος, διεστάλη, και οι γαλαξίες απομακρύνθηκαν.

Αυτό σημαίνει, ότι το φως που ξεκίνησε τότε, δεν πρόλαβε ποτέ να φθάσει σ' εμάς σήμερα, επειδή ο χώρος που είχε να διανύσει για να μας φθάσει, όχι μόνο δεν μειωνόταν, αλλά αύξανε όλο και περισσότερο! Κι έτσι, σήμερα πλέον μας φθάνουν κάποιες από τις ακτίνες του φωτός που ξεκίνησαν στην αρχή του σύμπαντος, και βλέπουμε το ίδιο μας το παρελθόν, σαν να μην ήμασταν ποτέ εκεί.

Αυτο ήθελες να πείς κυρ-Γιάννη?
Μήπως αυτο?:

Η μετρούμενη αδυναμία της βαρύτητας σε αποστάσεις μεγαλύτερες του 1mm οφείλεται στην παρουσία νέων χωρικών συντεταγμένων στις οποίες οι δυναμικές γραμμές της βαρύτητας διαχέονται και η αραίωσή τους αυτή προκαλεί τη μείωση της έντασής της. Η ιδέα ότι μπορεί να υπάρχουν νέες χωρικές σδιστάσεις στη φύση ανάγεται πίσω στη δεκαετία του 20 και αποτελεί κεντρικό συστατικό της σύγχρονης θεωρίας των χορδών.
Παρόλα αυτά οι διαστάσεις αυτές θεωρούνται ότι κανονικά τυλίγονται σε μικροσκοπικούς κύκλους διαμέτρου περίπου 10-33 cm, κάνοντας αδύνατη την πειραματική ανίχνευσή τους. Οι διστάσεις σ’ αυτή τη νέα πρόταση είναι συγκριτικά τεράστιες, ίσως της τάξης του 1mm. Το ότι δεν τις έχουμε ακόμη ανιχνεύσει οφείλεται στο ότι μόνο η βαρύτητα διαδίδεται σ’ αυτές τις νέες διαστάσεις. Τα σωματίδια και οι δυνάμεις από τις οποίες αποτελείται η ύλη είναι “προσκολλημένες” σε ένα τρισδιάστατο “τοίχο” μέσα στο σύνολο των νέων διαστάσεων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η νέα αυτή εικόνα δεν αποκλείεται από καμιά γνωστή πειραματική παρατήρηση σε εργαστηριακό, αστροφυσικό ή κοσμολογικό επίπεδο.

ή μήπως ήθελες να πείς παραμόρφωση και όχι αραίωση του χωροχρόνου?

Ετσι για να καταλαβαίνουμε τι λέμε και τι μας λέτε!

Υ.Γ.
θα ήθελα να εχω παρακαλώ την συνταγή αραίωσης του χωροχρόνου,επειδή πνιγομαι και θέλω να αραιώσω τα πεδία γύρω μου!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

14/10/2011, 16:05:36
quote:
Δεν νομίζω πως υπήρξε πρόθεση, ούτε από μένα, ούτε από τον Κηφέα να κουβεντιάσουμε αυτή την άποψη τουλάχιστον στο χώρο αυτού του θέματος.

Ναί , αυτό είναι αλήθεια που αναφέρει ο φίλος gianipseftis . Μάλιστα είχα στο μυαλό μου ότι δεν εξηγήσαμε επαρκώς στο topic "Τι είναι ο χρόνος ?" γιατί ο χρόνος νίκησε τον Einstein . Νομίζω , όμως , ότι είναι θέματα αρκετά δυσπεπτά για μεγάλο μέρος των αναγνωστών , και δεν είμαι σίγουρος αν τέτοιες αναλύσεις ενδείκνυνται για ανάλυση . Παρόλα αυτά επιφυλάσσομαι για το αν θα πρέπει να ανοιχτούν παρεμφερή θέματα σε άλλα topics του forum μας .

14/10/2011, 16:34:30
Ας πούμε , όμως , μερικά πράγματα για την έλευση της "ζωής" στην ζωή μας!

Το σύμπαν της ζωής κλείνεται στον εαυτό του σαν ατσάλινος κρίκος .

Στη γη , όπως είναι σήμερα , το σύμπαν αυτό έχει αποκοπεί από την αδρανή ύλη μολονότι η ζωή δεν μπορεί να διατηρηθεί παρά μόνο αν δανείζεται ενέργεια από την ύλη αυτή .

Η ζωή καταργεί την εντροπία οικειοποιούμενη μιαν ενεργοκρατούμενη ύλη , που τη μεταμορφώνει και την κάνει κτήμα της – πρόκειται για τη λεγόμενη αφομοίωση .

Μια αδιάκοπη προσπάθεια , μια αδιάπτωτη πάλη ενάντια στο θάνατο , η με κάθε θυσία διατήρηση της τάξης , της ισορροπίας που χωρίς αυτά ο οργανισμός πεθαίνει , ιδού ποια είναι η αποστολή κάθε έμβιου όντος , και του Ανθρώπου φυσικά .

Όλα αυτά είναι με τέτοια ακρίβεια ρυθμισμένα και λειτουργούν τόσο ανεπαίσθητα , ώστε δεν τα παίρνουμε είδηση , και τον αγώνα που διεξάγεται μέσα μας ουδέποτε τον συνειδητοποιούμε απευθείας .

14/10/2011, 17:38:10
Είναι στιγμές που μου δίνεται η αίσθηση ότι ο άνθρωπος και όλο το σύμπαν δεν είναι τίποτ'άλλο παρά ένα πείραμα που εξελλίσσεται και προμηθεύει στοιχεία τον οργανωτή και εμπνευστή του...
Κάτι στο οποίο επιδίδεται και ο ίδιος ο άνθρωπος σε πολλά επίπεδα εξάλλου...
Αντίρροπες δυνάμεις παντού..
Μέσα μας , στην κοινωνία , στο σύμπαν ολόκληρο...παντού!
Δυνάμεις που τείνουν να ορίσουν τον θάνατο και δυνάμεις που ανθίστανται σε αυτό...
Ωστόσο το τέλος είναι θάνατος???