- Εμπομπη Χαρδαβελλα και Uri Geller - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Ειδα απο κοντα να λυγιζουνε κουταλι και ειναι πραγματικα παραξενο. Δεν χρησιμοποιησαν ταχυδακτυλουργια καθως ημασταν μια παρεα που απλως προσπαθησαμε να το κανουμε να δουμε αν πετυχει.
Αν καποιος φίλος σου μπορεί να το κάνει, ρώτα τον γιατι δεν παει να
παρει το 1 εκατομμυριο δολλαρια http://www.randi.org/research/index.html
Αν μεταφέρεις εδώ την απάντηση του θα σου ήμουν υπόχρεος.
Αγγελος
Όποτε όταν αυτά τα μέταλλά δεχτούν απότομη μεταβολή θερμοκρασίας συμπεριφέροντε διαφορετικά.
Και πως γίνεται αυτήν η απότομη μεταβολή θερμοκρασίας;
Απλά μπορεί το κουτάλι να βρίσκεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία – καταψύκτης.
Όταν λοιπόν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου τα μέταλλα διαστέλλονται δυσανάλογα προκαλώντας λυγισμό.
Κάτι ανάλογο με τον θερμοστάτη.
Γενικά οι απατεώνες του είδους ξέρουν πολλές τεχνικές να εξαπατούν τον κόσμο και να πλουτίζουν.
Το σπίτι του Γκέλλερ το προσέξατε στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα;
μεχρι πριν λιγους μηνες ολοι γνωριζαμε οτι η επισημη επιστημονικη κοινοτητα δεν δεχεται την υπαρξη της ψυχικης ενεργειας
με εκπληξη μαθαμε πως εδω και 6 χρονια το πανεπιστημιο του Πρινσετον την μετραει σε 60 σημεια στον πλανητη, συμπεριλαμβανομενης και της Αθηνας
αρα την αναγνωριζει ως υπαρκτη
οταν το γραφημα στην Αθηνα δημιουργησε μια κορυφη που διηρκεσε 15 λεπτα, μεχρι να μπει το γκολ του Χαριστεα, οι επιστημονες υποθετου δυο πιθανοτητες: ή οι Ελληνες γνωριζαν οτι θα μπει το γκολ ή βοηθησαν στο να μπει
και οι δυο εκδοχες δειχνουν παραδοχη στις δυνατοτητες της ψυχικης ενεργειας
αφου λοιπον αναγνωριστηκε η ψυχικη ενεργεια, θα πρεπει να αναγνωρισθει και η τηλεπαθεια και η τηλεκινηση, αφου θεωρουνται αποτελεσματα της ισχυος της
η δικη μου γνωμη για τα κουταλια που λυγισαν στα σπιτια ειναι οτι το προκαλεσαν οι ιδιοκτητες τους και οχι ο Γκελερ
αυτος επαιξε το ρολο "καταλυτη" για να εκδηλωθει η δικη τους ενεργεια
και παω στοιχημα πως σε οσους στραβωσαν τα κουταλια, δεν ανηκαν στους πιστους ουτε στους αμφισβητιες, αλλα ηταν απο αυτους που το εκαναν σαν παιγνιδι
δοκιμαστε με ενα παιδακι το πειραμα του Ραϊν με τις καρτες
φτιαξτε μερικες καρτες με διαφορετικα σχηματα και χρωματα και παιξτε το μαντεμα
οσο το παιδακι το θεωρει ενδιαφερον παιγνιδι θα βρισκει 8 στις 10 καρτες
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Επειδη δεν νιαζονται τοσο πολυ για τα λεφτα ή αν τους πιστευουν οι υπολοιποι. Ειναι ενα ειδος εσωτερικης ευχαριστησης γι'αυτους.
Προς Αιαντα:
To σκεφτηκα το θεμα με τις θερμοκρασιες αλλα λυγισαν και πηρουνια και κουταλια απο την κουζινα μας. Οπως ειπα πριν μπορει να υπαρχει επιστημονικη εξηγηση Αιαντα απλα να μην την γνωριζουμε ακομα. Για το Ουρι Γκελλερ μεγαλωσε Κυπρο και απο τι διαβαζω εζησε φτωχιες, αρα θα ηταν λογικο για καποιον να ηθελε να πλουτισει μετα απο ετσι ζωη που ειχε και δεν θα απεκλεια οτι μπορει να κανει οτι κανει για να γινει πιο πλουσιος. Αλλα πως μπορουμε να εξηγησουμε τους υπολοιπους που λυγιζουν τα κουταλια τους που δεν εχουν σκοπο να πλουτισουν.
quote:
Επειδη δεν νιαζονται τοσο πολυ για τα λεφτα ή αν τους πιστευουν οι υπολοιποι. Ειναι ενα ειδος εσωτερικης ευχαριστησης γι'αυτους.
Αυτό σου το είπε ο φίλος σου που στράβωσε το κουτάλι ή το σκέφτηκες μόνος σου ?
Ο Σοφός λαός λέει
"ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ, ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ"
Εγώ πού είμαι λιγότρο ευγενικός λέω
"Κοοοοοτ Κοτ Κοτ Κοτ...."
Οσο για το αν ο Geller νοιάζεται για τα λεφτά ή όχι δεν νομίζω
οτι χρειάζεται να σχολιάσω.
jonniebegood
Οι επιστήμονες πολλα ψάχνουν και πολύ καλα κάνουν. Για το πείραμα έχω ακούσει
και φαίνεται ενδιαφέρον. Μην βιάζεσαι όμως να χαρείς. Πριν καταλήξουν
σε ασφαλή συμπεράσματα χρειάζεται πολύ και σκληρή δουλειά.
Παράδειγμα:
Και για τη θεραπεία του καρκίνου έχουν γίνει αναρίθμητες ανακοινώσεις εδώ και χρόνια αλλα ακόμα τίποτα.
Αυτό δεν το λέω για να σταματήσει η έρευνα. Νομίζω όμως οτι είναι καλό να είμαστε επιφυλακτικοί και να μήν ενθουσιαζόμαστε ευκολα με προκαταρκτικά αποτελέσματα πρίν αυτα επαληθευθούν απο ανεξάρτητα εργαστήρια.
ΑΙΑΝΤΑ
Η εμπιστοσύνη σου στους επιστήμονες με κολακεύει αλλα πρέπει να θυμάσαι οτι είμαστε ολοι άνθρωποι με αδυναμίες που κάνουμε λάθη. Θυμήσου την ψυχρή σύντηξη.
Αγγελος
Δεν έχουν κανένα λόγο να το κρύψουν. Θα ήταν μία επανάσταση στον χώρο της επιστήμης.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
αντίληψη και ικανότητα ESP. Eίτε αυτή μεταφράζεται ώς
διαισθητική πληροφορία είτε αυτή ώς ψυχοκινιτική ικανότητα.
Η εμπειρία μου με τρία συγκεκριμένα άτομα σε σημείο ανάγνωσης
της σκέψης κάνοντας το 99 το τέστ του Χαρδαβέλα με το καραβάκι
άφησε θετικά αποτελέσματα και το άτομο με το οποίο έγινε το
τέστ με ανοικτό το στόμα. Δέν μπορώ να λυγίσω κουτάλια πηρούνια
ή ακόμα και ένα χαρτάκι πάνω σε βελόνα μέσα απο ποτήρι αλλα
η ικανότητα για μένα να κουνήσεις το χείλος προς το πάνω ενός
δυστυχισμένου είναι πιό δύσκολη απο το να κουνήσεις ένα
γραμμάριο μέσα σε ποτήρι.
------------------------
Εμενα ουτε το κουταλι λυγισε ουτε το ρολοι εφτιαξε ...
Ειμαι πλεον πεπεισμενη πως ο,τι ψάχνει ο καθένας στο τέλος το βρίσκει . Δηλ , αν θες να δεις το κουταλι σου να λυγιζει επειδη πιστεψες οτι αυτος κανει θαυματα ε τοτε θα λυγισει που θα παει ...
Δεν αμφισβητω ωστοσο τις ικανοτητες του Γκελερ σε τηλεπαθητικο επιπεδο (σε τηλεκινητικο ναι)
Ad astra per Aspera
quote:
jonniebegoodμεχρι πριν λιγους μηνες ολοι γνωριζαμε οτι η επισημη επιστημονικη κοινοτητα δεν δεχεται την υπαρξη της ψυχικης ενεργειας
με εκπληξη μαθαμε πως εδω και 6 χρονια το πανεπιστημιο του Πρινσετον την μετραει σε 60 σημεια στον πλανητη, συμπεριλαμβανομενης και της Αθηνας
αρα την αναγνωριζει ως υπαρκτη
Αυτά δεν είναι πανεπιστήμια, επιχειρήσεις είναι.
Ρε παιδιά δεν σημαίνει ότι οτιδήποτε ξένο είναι και καλό.
quote:
SagaviperTo σκεφτηκα το θεμα με τις θερμοκρασιες αλλα λυγισαν και πηρουνια και κουταλια απο την κουζινα μας.
Κόψε την πλάκα ρε φίλε.
Λύγισαν κουτάλια και το λες έτσι ψύχραιμα;
Γιατί δεν άνοιξες καινούριο θέμα; (το λιγότερο που θα μπορούσες να κάνεις)
Γιατί δεν πήγες να το ανακοινώσεις κάπου;
Γιατί δεν πήγες σε μια επιστημονική ομάδα που ασχολείται με όλα αυτά;
Μήπως σου έκαναν πλάκα οι φίλοι σου, τα αδέρφια σου;
Ξαναλέω, αν μπορούσαν να λυγίσουν τα κουτάλια με την σκέψη θα αποτελούσε επαναστατική μέθοδο με τεράστια οφέλη στην βιομηχανία.
Οι επιστήμονες δεν θα είχαν λόγους να μην το δεχτούν
Ξέρετε πόσοι άνθρωποι εργάζονται νυχθημερόν για να ανακαλύψουν μια μέθοδο που θα βελτιώσει την παραγωγή ενέργειας και θα την κάνει πιο οικονομική;
(το κουταλι του χαρδαβελα δε νομιζω οτι ηταν τετοιο βεβαια , αν οντως το πηρε απο το ξενοδοχειο )
Και ρε παιδια δεν παιζει οι χιλιαδεσ μαρτηριες που ισχυριστηκε ο χαρδαβελας να μην ειναι όλες πραγματικες ?Ως πιθανοτητα το αναφέρω
Ad astra per Aspera

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Οι επιστήμονες δεν θα είχαν λόγους να μην το δεχτούν
Ξέρετε πόσοι άνθρωποι εργάζονται νυχθημερόν για να ανακαλύψουν μια μέθοδο που θα βελτιώσει την παραγωγή ενέργειας και θα την κάνει πιο οικονομική; "
TO ONOMA OI 7 ΑΔΕΡΦΕΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ?
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
Επειδή το esoterica προηγήθηκε του Χαρδαβέλλα, δείτε εδώ: URI GELLER
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2702
Καλά zadok φοβερο !
Αυτο δεν το είχα δει !
Μιλάμε για τετοιον ψωνισμένο Show-man και συζητάμε στα σοβαρά οτι μπορεί και
να είναι ειλικρινής ? Και μόνο που κάνει παρέα με το Michael Jackson θα έπρεπε να μας λέει κάτι. Μεχρι και ο George Bush μου εμπνέει περισότερη εμπιστοσύνη (λέμε τώρα).
Αγγελος.
quote:
beyondTO ONOMA OI 7 ΑΔΕΡΦΕΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ?
Μα δεν έχεις καταλάβει ότι αυτοί που κατέχουν τις 7 αδελφές προωθούν και τον Ούρι Γκέλλερ στα μέσα ενημέρωσης τα οποία και διοικούν;
Δικό τους κατασκεύασμα είναι, προς αποβλάκωση βέβαια της ανθρωπότητας.
Και ας πούμε ότι δεν είναι έτσι.
Τι φοβήθηκαν δηλαδή οι 7 αδελφές…… δεν μας λες να καταλάβουμε και εμείς;
Μήπως αντί για βενζίνη στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου αρχίζουμε να βάζουμε ολίγον από σκέψη και κινούμαστε ελεύθερα και οικονομικά;
Εξάλλου αν ο Γκέλλερ δεν υπηρετούσε το αρρωστημένο παγκόσμιο σύστημα δεν θα είχε ανδρωθεί επικοινωνιακά στην Αγγλία που είναι η φωλιά του Διεθνούς Σιωνισμού ούτε θα τον προέβαλλαν στα κανάλια τους.
Θα τον είχε φάει το μαύρο σκοτάδι.
Και αν συνέχιζε…..και το μαύρο χώμα.
quote:
TwilightfairyΕπισης , να προσθέσω οτι υπάρχει μέταλλο το οποιο εχει σημειο τήξης τους 36 βαθμους , δηλαδη τη θερμοκρασια του ανθρωπινου σωματος
(το κουταλι του χαρδαβελα δε νομιζω οτι ηταν τετοιο βεβαια , αν οντως το πηρε απο το ξενοδοχειο )
Και ποιος σου είπε ότι ο Χάρδας πήρε το κουτάλι από το ξενοδοχείο.
Σαν πολύ ηθικό στοιχείο δεν νομίζεται ότι θεωρείτε τον Χάρδα;
Ένας απατεώνας είναι και αυτός που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα κάνει νούμερα.
Γκέλλερ, Χαρδαβέλλας. Φιλαράκια είναι και οι δύο, δεν τους είδες.
Έχουν κοινό συμφέρον από αυτήν την ιστορία.
Ό Χάρδας διαφημίσεις και νούμερα, ο Γκέλλερ προβολή, δόξα, συρροή θυμάτων και από την Ελληνική αγορά κλπ.
quote:
TwilightfairyΚαι ρε παιδια δεν παιζει οι χιλιαδεσ μαρτηριες που ισχυριστηκε ο χαρδαβελας να μην ειναι όλες πραγματικες ?Ως πιθανοτητα το αναφέρω
Το συζητάς;
Πολλοί καταρχήν έκαναν πλάκα στέλνοντας ένα ψευδές φαξ.
Άλλοι είχαν παραισθήσεις ή οφθαλμαπάτες. Ήταν και περασμένη η ώρα…..
Τα φούσκωσε κιόλας τα νούμερα ο Χάρδας και ο κόσμος νόμιζε ότι χιλιάδες τηλεθεατές έστελναν πραγματικά μηνύματα. Μερικές δεκάδες ήταν και ο ανεκδιήγητος τις έκανε χιλιάδες.
Ψέμα Απάτη και Κοροϊδία.
quote:
TwilightfairyΕπισης , να προσθέσω οτι υπάρχει μέταλλο το οποιο εχει σημειο τήξης τους 36 βαθμους , δηλαδη τη θερμοκρασια του ανθρωπινου σωματος
Ε γι αυτό ο κουταλιανός Γκέλλερ όταν ήθελε να λυγίσει το κουτάλι είχε συνεχώς τα δάχτυλά του ενωμένα στο λαιμό του κουταλιού.
Αν ξαναδείτε το βίντεο θα καταλάβετε.
Σχετικα με την ESP
Στο Γυμνασιο εγω και η διπλανη μου προσπαθουσαμε να διαβασουμε η μια τη σκεψη της αλλης .Αποφασισαμε να σκεφτομαστε 3 χρωματα τη φορα και η μια θα προσπαθουσε να τα βρει ... Περιττο να πω οτι τις περισσοτερες φορες τοσο εγω οσο και αυτη τα βρηκαμε .
Δηλαδη , εχει να κανει καθαρα με το ποσο προσπαθουμε για να πετυχουμε το αποτελεσμα .Παω στοιχημα , οτι αν πιστεψουμε οτι θα λυισουεμ ενα κουταλι και προσπαθησουμε πολλες ωρες στο τελος θα τα καταφερουμε . Λετε οτι αν ενας πατερας δεν μπορουσε να ταισει τα παιδια του και πιστευε οτι εχει την ψυχικη δυναμη και του ελεγαν για το 1 εκατομμυριο δολλαρια δε θα λγιζε το κουταλι ..?
Μην ξεχναμε οτι ο Γκελερ ειναι απογονος του Φρουντ και η μητερα του του ελεγε οτι πρεπει να εχει "κληρονομησει" καποιες ασυνηθιστες ικανοτητες....Αν το πεστεψε αυτο απο πολυ μικρος....Τοτε ...
Ad astra per Aspera
ομως δεν εφτιαξε μονιμα.
αυτα.
------------------------
quote:
Μην ξεχναμε οτι ο Γκελερ ειναι απογονος του Φρουντ και η μητερα του του ελεγε οτι πρεπει να εχει "κληρονομησει" καποιες ασυνηθιστες ικανοτητες....Αν το πεστεψε αυτο απο πολυ μικρος....Τοτε ...
Αν όντως ο Γκέλλερ είχε τέτοιες δυνάμεις,στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν αρχηγός της NSA και στην χειρότερη περίπτωση...πειραματόζωο στα χέρια επιστημόνων και ερευνητών.Δεν νομίζω πως θα έκανε μια τόσο ευρεία επίδειξη.Τσαρλατανισμό μυρίζομαι...![]()
Εξάλλου πολλοί είπαν πως ο Γκέλλερ χρησιμοποιεί μεθόδους υποβολής στα διάφορα show που κατα καιρούς κάνει.![]()
quote:
εγω να επαναλλαβω οτι, κατεγραψα την ωρα που ελεγε το ρολοι και μετα το πειραμα ηταν εφτα λεπτα πιο κει.ομως δεν εφτιαξε μονιμα.
Κάνε το πείραμα κάθε 7 λεπτά και είσαι εντάξει![]()