ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εμπομπη Χαρδαβελλα και Uri Geller - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Εμπομπη Χαρδαβελλα και Uri Geller - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Angelos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
lamogioΜέλος
30/09/2004, 19:51:57
Επίσης:

Στην επόμενη εκπομπή, χορηγός θα είναι γνωστή μάρκα
κουταλοπήρουνων, με ευνόητα επακόλουθα

skepticΜέλος
01/10/2004, 01:59:10
Συνέχισε να τους τα λες ΑΙΑΝΤΑ. Είσαι πραγματικός ΑΙΑΣ!. Συνέχισε και εγώ θα κάνω απλή παραπομπή των μηνυμάτων σου

quote:

quote:

beyond

TO ONOMA OI 7 ΑΔΕΡΦΕΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ?

Μα δεν έχεις καταλάβει ότι αυτοί που κατέχουν τις 7 αδελφές προωθούν και τον Ούρι Γκέλλερ στα μέσα ενημέρωσης τα οποία και διοικούν;
Δικό τους κατασκεύασμα είναι, προς αποβλάκωση βέβαια της ανθρωπότητας.
Και ας πούμε ότι δεν είναι έτσι.
Τι φοβήθηκαν δηλαδή οι 7 αδελφές…… δεν μας λες να καταλάβουμε και εμείς;
Μήπως αντί για βενζίνη στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου αρχίζουμε να βάζουμε ολίγον από σκέψη και κινούμαστε ελεύθερα και οικονομικά;
Εξάλλου αν ο Γκέλλερ δεν υπηρετούσε το αρρωστημένο παγκόσμιο σύστημα δεν θα είχε ανδρωθεί επικοινωνιακά στην Αγγλία που είναι η φωλιά του Διεθνούς Σιωνισμού ούτε θα τον προέβαλλαν στα κανάλια τους.
Θα τον είχε φάει το μαύρο σκοτάδι.
Και αν συνέχιζε…..και το μαύρο χώμα.

quote:
Twilightfairy

Επισης , να προσθέσω οτι υπάρχει μέταλλο το οποιο εχει σημειο τήξης τους 36 βαθμους , δηλαδη τη θερμοκρασια του ανθρωπινου σωματος
(το κουταλι του χαρδαβελα δε νομιζω οτι ηταν τετοιο βεβαια , αν οντως το πηρε απο το ξενοδοχειο )

Και ποιος σου είπε ότι ο Χάρδας πήρε το κουτάλι από το ξενοδοχείο.
Σαν πολύ ηθικό στοιχείο δεν νομίζεται ότι θεωρείτε τον Χάρδα;
Ένας απατεώνας είναι και αυτός που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα κάνει νούμερα.

Γκέλλερ, Χαρδαβέλλας. Φιλαράκια είναι και οι δύο, δεν τους είδες.
Έχουν κοινό συμφέρον από αυτήν την ιστορία.
Ό Χάρδας διαφημίσεις και νούμερα, ο Γκέλλερ προβολή, δόξα, συρροή θυμάτων και από την Ελληνική αγορά κλπ.

quote:
Twilightfairy

Και ρε παιδια δεν παιζει οι χιλιαδεσ μαρτηριες που ισχυριστηκε ο χαρδαβελας να μην ειναι όλες πραγματικες ?Ως πιθανοτητα το αναφέρω

Το συζητάς;
Πολλοί καταρχήν έκαναν πλάκα στέλνοντας ένα ψευδές φαξ.
Άλλοι είχαν παραισθήσεις ή οφθαλμαπάτες. Ήταν και περασμένη η ώρα…..
Τα φούσκωσε κιόλας τα νούμερα ο Χάρδας και ο κόσμος νόμιζε ότι χιλιάδες τηλεθεατές έστελναν πραγματικά μηνύματα. Μερικές δεκάδες ήταν και ο ανεκδιήγητος τις έκανε χιλιάδες.
Ψέμα Απάτη και Κοροϊδία.

quote:
Twilightfairy

Επισης , να προσθέσω οτι υπάρχει μέταλλο το οποιο εχει σημειο τήξης τους 36 βαθμους , δηλαδη τη θερμοκρασια του ανθρωπινου σωματος

Ε γι αυτό ο κουταλιανός Γκέλλερ όταν ήθελε να λυγίσει το κουτάλι είχε συνεχώς τα δάχτυλά του ενωμένα στο λαιμό του κουταλιού.
Αν ξαναδείτε το βίντεο θα καταλάβετε.

TwilightfairyΜέλος
01/10/2004, 14:39:57
Συγγνωμη , να ρωτησω ποιες είναι οι 7 αδελφές ή να αρκεστώ στο οτι δεν μου λεει τίποτα αυτή η φράση ??

Ad astra per Aspera

junk95Μέλος
01/10/2004, 14:56:07
quote:

Συγγνωμη , να ρωτησω ποιες είναι οι 7 αδελφές ή να αρκεστώ στο οτι δεν μου λεει τίποτα αυτή η φράση ??

Exxon, Royal Dutch Shell, BP-Amoco, Mobil, Texaco, Chevron, Gulf Oil.

Ήταν οι 7 μεγαλύτερες πετρελαϊκές του κόσμου.

TwilightfairyΜέλος
01/10/2004, 15:17:53
Ευχαριστω για την απαντηση ... Δηλαδη , οι μεγαλες πετρελαικες εταιριες προωθουν τον Γκελερ?Στοχος , δηλαδη , του Γκελερ τωρα ειναι να αποσπασει την προσοχη των ανθρωπων απο τα πλεον σημαντικα ζητηματα και να τους ωθησει να αναλωνουν την σκεψη τους σε φαινομενικα θαυμαστα γεγονοτα ... με αποτελεσμα να υποβαθμιζεται η βαρυτητα των βαρυσημαντων γεγονοτων καθε φορα που φαινομενα τυπου Γκελερ εμφανιζονται στο προσκηνιο ....Κατι μου θυμιζει αυτο ... Συχνοτατητακτικη που εχει καταντησει πια ρουτινα ... Οταν καποιος θελει να επισκιασει καποιο γεγονος στρεφει την προσοχη των ανθρωπων σε σκανδαλα(βλ Μπιλ Κλιντον) και σε "θαυματα"...

Θεαματα και αρτο δεν προσεφεραν και οι Ρωμαιοι αυτοκρατορες για να κρατουν τους πολιτες αποχαυνομενους???

Ad astra per Aspera

junk95Μέλος
01/10/2004, 16:11:27
quote:

Ευχαριστω για την απαντηση ... Δηλαδη , οι μεγαλες πετρελαικες εταιριες προωθουν τον Γκελερ?

Δεν είπα αυτό. Αυτό το λέει ο Αίαντας. Δεν ξέρω κατά πόσον
ισχύει ότι οι ιδιοκτήτες των πετρελαϊκών ταυτίζονται με τους
ιδιοκτήτες των ΜΜΕ που προβάλλουν το Γκέλερ. Σίγουρα στην περίπτωση
του Άλτερ αυτό δεν είναι αλήθεια . Εξάλλου οι 7 αδελφές έχουν
πάψει να υφίστανται ως εταιρείες (οι περισσότερες έχουν
συγωνευθεί μεταξύ τους και η Exxon χρεωκόπησε).

Ο Γκέλερ είναι ένας κοινός απατεώνας. Ο λόγος που έχει απήχηση είναι
ότι ο κόσμος γουστάρει απίστευτα οτιδήποτε το ανορθολογιστικό. Συμπεριλαμβανομένων των θεωριών συνωμοσίας.

ALOSΜέλος
01/10/2004, 17:33:22
Δηλαδή αρνείσαι την ύπαρξη διαίσθησης, ESP και απεδειγμένης
τηλεκίνησης ώς φαινόμενο σε διάφορους ανθρώπους μεταφράζοντάς την
ώς ανορθολογιστική λαγνεία. Μάλιστα.

(Όσο για τις συνωμοσίες δεν έχεις απαντήσει ακόμα)
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4680
καθαρά με ορθό-λόγο και λο-γική...

SagaviperΜέλος
01/10/2004, 19:27:03
Μπορειτε να αρχισετε να εξασκειτε την τηλεκινηση σας με ενα απο τα πιο ευκολα βοηθηματα το psi-wheel. Να πως να το φτιαξετε:

μετα

αν θελετε να εισαστε σιγουροι οτι η αναπνοη σας ή ο αερας του δωματιου δεν επηρεαζει μπορειτε να το καλυψετε με ενα ποτηρι ή κατι αλλο διαφανη. Εγω αρχισα με αλουμινοχαρτο(ασημοχαρτο) και μετα με χαρτι αλλα δεν παιζει πολυ ρολο ειναι θεμα σκεψης.

Υ.Γ Το να μην πιστευεις οτι ΔΕΝ μπορεις να το κανεις ΔΕΝ βοηθα.

skepticΜέλος
01/10/2004, 20:42:05
Καλό και αυτό!!!! Μου θυμίζει τους ραβδοσκόπους (αααλλη απάτη και αυτή)
Καλά έχεις ιδέα από τους νόμους της τριβής, της ατμοσφαιρικής πίεσης της βαρύτητας και της συνεπαγόμενης ισορροπίας ή διατάραξης αυτής από τους εν λόγω νόμους (και λίγους είπα) ή είναι ακαδημαϊκή η όλη συζήτηση ;
Αν θες να μου αποδείξεις την τηλε-κίνηση κάντο με τρόπο εμφανή και ελεγχόμενο. π.χ. Να μου μετακινήσεις την καρέκλα που κάθομαι τώρα! Τι λες μπορείς ε; μπορείς; Μετά από ώρες εξαντλητικής εξάσκησης με το ...χαρτάκι δεν νομίζω να είναι και τόσο δα δύσκολο.
Πρόσεχε όμως γιατί ζυγίζω και 100 κιλά
Συνεχίστε έτσι! Είναι πολύ διασκεδαστικό!

quote:

Μπορειτε να αρχισετε να εξασκειτε την τηλεκινηση σας με ενα απο τα πιο ευκολα βοηθηματα το psi-wheel. Να πως να το φτιαξετε:
αν θελετε να εισαστε σιγουροι οτι η αναπνοη σας ή ο αερας του δωματιου δεν επηρεαζει μπορειτε να το καλυψετε με ενα ποτηρι ή κατι αλλο διαφανη. Εγω αρχισα με αλουμινοχαρτο(ασημοχαρτο) και μετα με χαρτι αλλα δεν παιζει πολυ ρολο ειναι θεμα σκεψης.

Υ.Γ Το να μην πιστευεις οτι ΔΕΝ μπορεις να το κανεις ΔΕΝ βοηθα.

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism

BokkenΜέλος
02/10/2004, 01:55:23
Θα προσπαθήσω να εξετάσω το θέμα με τον Uri με βάση την λογική.
Δεν υποστηρίζω ότι θα δώσω απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.
Εξάλλου,για να είναι πειστικός κανείς δεν χρειάζεται να έχει και μια έξυπνη ερμηνεία για κάθε "ανεξήγητο" φαινόμενο.Φτάνει να παρουσιάσει ένα γενικότερο πλαίσιο λογικών συλλογισμών.Πάντα θα υπάρχουν Παπάδες να σε πιάνουν από τον γιακά και να σου λένε "Πως το ερμηνεύεις αυτό ε;Δεν μπορείς;'Ωστε η συμβατική επιστήμη δεν μπορεί να ερμηνεύσει τα πάντα" μπλα μπλα μπλα...Αν ερμηνεύσεις τα ανεξήγητα φαινόμενα που ταράζουν την ζωή της θείας σου της Ευτέρπης,μετά από μια εβδομάδα θα προκύψουν και τα κουτάλια της γειτόνισσας που στραβώνουν κτλ
Το λοιπόν:

Δεν νομίζω ότι μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι στην υπόθεση "μεταφυσικό" υπάρχει πολύ χρήμα.Μα πάρα πολύ χρήμα.Αστρολόγους θέλετε;Καφετζούδες θέλετε;Ξεματιάστρες θέλετε;Μάγους θέλετε;Επικοινωνία με τον νεκρό προπάππο σας θέλετε;Συσκευές που σας δίνουν θετική ενέργεια θέλετε;
Φενγκ Σούι θέλετε;Το ότι υπάρχει πολύ χρήμα στην υπόθεση από μόνο του Δ-Ε-Ν είναι ύποπτο.Και στον τομέα της επιστήμης υπάρχει μεγάλος τζίρος.Αλλά στο μεταφύσικό δεν υπάρχει ΕΛΕΓΧΟΣ.Δεν υπάρχουν μηχανισμοί εξυγίανσης.Είναι ξέφραγο αμπέλι.Ε θα πρέπει αν μη τι άλλο κανείς να είναι πάρα πολύ επιφυλακτικός.

(ούτως οι άλλως οι επιστήμονες ακολουθούν την επιστημονική μέθοδο και βασίζονται στο πείραμα,κάτι το οποίο δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια στον χώρο του μεταφυσικού,απλά τονίζω ότι ΕΠΙΠΛΕΟΝ η επιστήμη διαθέτει
και μηχανισμούς ελέγχου και εξυγίανσης που ΚΑΙ αυτοί απουσιάζουν από την άλλη πλευρά)

Κάθε λίγο και λιγάκι ο κάθε ελαφροϊσκιωτος μας παίρνει τα αυτιά με δήθεν συνομωσίες και επιστήμονες που κρύβουν την αλήθεια (αν και δεν μας λένε πως το μάθαν αυτοί,αφού υποτίθεται ότι είναι κρυμμένη.Αν τώρα την ΑΛΗΘΕΙΑ την ΑΛΗΘΙΝΗ την μάθανε παιδάκια 16χρονών που κάνουνε 4 ορθογραφικά λάθη ανά δύο λέξεις,είναι πράγματι κρυμμένη;;;)
Για τον κάθε λαλημένο όμως που λυγίζει-τηγάνια-μιλάει-με-νεκρούς-βάλε-ότι-θέλεις-εδώ δεν βλέπω την ίδια καχυποψία...

Λέτε δεν πάει ο Uri στον Randi γιατί δεν θέλει να αποδείξει τίποτα,και δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα.
Αλήθεια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Αλήθεια,τι δουλειά κάνει ο Ούρι;Μπετονιέρα και το βράδυ πακετάς;;;Το σπιτάκι του το είδατε;;;;
Αφού δεν έχει να αποδείξει τίποτα τότε γιατί έχει δεχτεί να τον εξετάσουν κατά το παρελθόν,όπως πχ από τον αείμνηστο Richard Feynman;;; (και...κόπηκε;;;)
Αφού το κάνει γιατί είναι μια-αθώα-πεταλουδίτσα-που-μεταδίδει-θετική-ενέργεια-σε-αυτόν-τον-άχαρο-
κόσμο-και-δεν-ξέρω-και-'γω-τι-άλλη-νεοεποχίτικη-μεταφυσική-μπαρούφα γιατί κυνηγάει σαν σκυλί με μηνύσεις
όλους αυτούς που προσπαθούν να τον ξεμπροστιάσουν;;;
Τι δουλειά κάνει ο Ούρι είπατε;
Και εν πάσει περιπτώσει ας πάει στον Randi,να περάσει το τεστ και ας δώσει τα λεφτά στα παιδάκια της Αφρικής βρε αδερφέ...

Τόσοι και τόσοι κάνουν τα τσαλίμια του Ούρι αλλά παραδέχονται ότι είναι τρυκ...

Ο Ούρι μας έχει πιαστεί ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ να την κάνει την λαδιά του χρησιμοποιώντας ταχυδακτυλουργία (το βίντεο είναι διαθέσιμο από το site του Randi νομίζω).
Τώρα,για να αποκτήσεις ταχυδακτυλουργικές δεξιότητες,απατείται μακροχρόνια εξάσκηση.Οπότε εγώ τι να πιστέψω;Ότι ναι,έχει πραγματικές δυνάμεις απλά έχει σαν χόμπι του την ταχυδακτυλουργία,
και στην συγκριμένη περίσταση όλως τυχαίως σκέφτηκε "Ρε συ,την έχω που την έχω χόμπυ την ταχυδακτυλουργία,δεν κάνω και λίγο εξάσκηση παραπάνω" ;

(αν κάποιος έχει το βίντεο παρακαλώ πολύ ας γράψει.Έχω κάποιες μικρές επιφυλάξεις γιατί θα πρέπει να ανατρέξω στις πηγές μου)

Ο Ούρι δεν είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι μπορεί να βοηθήσει κάποιες ομάδες να τα πάνε καλά (με το αζημείωτο φυσικά...)
και δυστυχώς όσες τις "ευλόγησε" πήγαν από το κακό στο χειρότερο;;;
Ακολουθεί φανταστικός (;) διάλογος μεταξύ χαροκαμένου μάνατζερ και του Ούρι-λέγε-με-κουταλοπνίχτη
"Hey,Uri!I now have 50000 bucks for you!!!Just make sure NOT to bless MY team this time!"
(αντίπαλος μάνατζερ καταφτάνει τρέχοντας)
"Νο no no no!!!80000 bucks to bless THEM!!!"

(!) Ρε μπας και η γκαντεμιά του είναι τελικά υπερφυσική;

Ας τα σκεφτούμε αυτά πρώτα όλοι μας,και μετά θα γράψω και για τους ανυπεράσπιστους τηλεθεατές που τα κουτάλια στράβωναν
μπροστά στα μάτια τους. (==> "Μαμά,μαμά!Το πηρούνι με δάγκωσε!")

>>αν θελετε να εισαστε σιγουροι οτι η αναπνοη σας ή ο αερας του δωματιου δεν επηρεαζει μπορειτε να το καλυψετε με ενα ποτηρι ή κατι αλλο διαφανη.<<

Μπα,η σιγουριά θέλει και κάτι παραπάνω από ένα βαζάκι μαρμελάδα... ;)
Με τις δονήσεις τι θα κάνεις;;;Ξέρεις τι καλά που φτάνουν οι δονήσεις
από τα φορτηγά μέσα στο σπίτι σου;Πρόσεξε,δεν είναι ανάγκη να τις νιώθεις ΕΣΥ.Tις νιώθει το χαρτάκι μια χαρά...
Με τον στατικό ηλεκτρισμό τι θα κάνεις;;;
Με τις μετοβολές της θερμοκρασίας τι θα κάνεις;;;

>>Υ.Γ Το να μην πιστευεις οτι ΔΕΝ μπορεις να το κανεις ΔΕΝ βοηθα.<<

Δεν χρειάζεσαι βοήθεια ούτως ή άλλως αγαπητέ,η συσκευή είναι εκ κατασκευής ασταθής.Ανεξήγητο θα ήταν:
α)να την...διατηρήσεις ακίνητη
β)να την ελέγχεις κατά βούληση

Έχεις πετύχει τίποτα;;;