ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

allzzaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/07/2009, 22:10:02
quote:
Ο ηλιος 2012.. ο πολυαγαπημένος μας ήλιος εχει απόλυτο δίκιο.
Ο τρόπος που τοποθετούμαι εδώ στο συγκεκριμένο τόπικ δεν εχει καμμία σχέση με το πως αντιλαμβάνομαι το θέμα.
Εδώ εκφράζομαι ως ενας απλός σκεπτόμενος αναγνώστης της βίβλου.
Σε οτι αφορά τη μορφή του ειδώλου θα μπορούσες να με δαφωτίσεις, μοσχάρι θυμάμαι έλεγε... μαλιστα αναφέρει οτι το έφτιαξαν τεχνίτες απο τα σκουλαρίκια που φορούσαν στα αυτιά τους οι ισραηλίτες..
Τελικά κουβαλούσαν πολύ χρυσό επάνω τους για πρόσφυγες...

Κυνηγημένοι ξεκυνηγημένοι ο χρυσός χρυσός!
Για το μοσχάρι έχουμε διάφορα να πούμε αλλα ας αφήσουμε να μιλήσει η Γουίκι μιας κ είναι σε όλους προσβάσιμη:

The creation of the golden calves may have been an attempt to identify the Lord with Baal. Among the Phoenicians, Baal was sometimes called the "calf", whereas the supreme god El (God) was called the "bull". Bovine whole-burnt offerings were an important part of Baal worship. The golden calf may have been a zoomorphic ark for Baal, just as winged lions (cherubim) were for the Lord. Making a calf pedestal, instead of a lion, would have been an attempt to identify the Lord with the Canaanite son of Dagon, Baal.
http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_calf

"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

12/07/2009, 22:18:24
quote:
Αγαπητέ μου allzzaro, η μετοικισία στην Αίγυπτο,έγινε
γιατί ήρθε πείνα στην ευρύτερη Μέση Ανατολή κι έτσι σώθηκε η φυλή του Σύρου Αβραάμ, τον οποίο ο Θεός προτίμησε, για να μεταφερθεί ο λόγος Του στον άνθρωπο

Σύρος?
Οχι βέβαια.
Εχει σημασία Βαγγέλη. Σουμέριος ήταν.. Συγκεκριμένα Χαλδαίος..

quote:
Εσύ, πως μιλάς σε έναν που νοιώθεις, ότι λόγω μόρφωσης, ή ότι άλλο, δεν σε αντιλαμβάνεται;Δεν χρη σιμοποιεις κάποιο τρόπο για να σε καταλάβει;Αυτό έκανε κι ο Θεός, επaναλαμβάνω, για να ακουστεί σε μια εποχή βίας...

Φίλε Βαγγέλη εγώ δεν νοιώθω οτι ο αλλος είναί αμόρφωτος ούτε τον κατηγόρησα ως αμόρφωτο.
Γιατί να μπώ στην διαδικασία να του δώσω να καταλάβει οταν ξέρω οτι δεν πρόκειται να με καταλάβει αφενός και αφετέρου αυτός γιατί δεν μπαίνει στη διαδικασία να μου δώσει να καταλάβω εγώ.

Εσύ βρε Βαγγέλη μου κινείσαι στο ιδιο μήκος κύματος με τον europaio αλλά δεν διυλίζεις τον κώνωπα ούτε διαστρεβλώνεις καταστάσεις ούτε μας κατεβάζεις κατεβατά τα οποία δεν διαβάζουμε, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να διαβάσουμε τα κατεβατά αυτά..
Οταν ομως βλέπεις οτι ο αλλος δηλώνει ευθαρσώς οτι μας ``γράφει στα π#@$$#@@α του`` ...
Τι τρόπο να χρησιμοποιήσω οταν σου λέει έτσι..

Δέχομαι λοιπόν τις κρίσεις σας για το φέρσιμο μου αλλά διαβάστε προσεκτικά τους διαλόγους allzzaro-europaios

Edited by - allzzaro on 12/07/2009 22:20:30

12/07/2009, 23:17:34
quote:
Για το μοσχάρι έχουμε διάφορα να πούμε αλλα ας αφήσουμε να μιλήσει η Γουίκι μιας κ είναι σε όλους προσβάσιμη:

Λές και δεν ήξερε ο παντοδύναμος οτι οι Ισραηλίτες θα ξαναγυρίσουν στην παλιά τους πίστη?
Τόσο πολύ λοιπόν εξεπλάγην που ήθελε να σκοτώσει 3.000 άτομα ετσι για επιδόρπιο... επειδή τιμούσαν αλλον θεό?

Ξέρεις Dr Jekyll Mr Hyde εκτός απο το μοσχάρι υπήρξε και κάτι αλλο αρκετά σημαντικό.
Στην περιοχή του Σινά έκανε για μία και μοναδική φορά την εμφάνιση του ο θεός σε πλήθος. Πρώτη φορά ο θεός μίλησε με την ιδια του τη φωνή.
Το παράξενο είναι οτι κανείς δεν τον καταλάβαινε.
Ακουγε μόνο βροντές, αστραπές και σφοδρό αέρα.

Εδώ ο θεός προσπαθεί να μιλήσει αλλά δεν τα καταφέρνει. Στην προσπάθεια του να επικοινωνήσει, τους φοβίζει..
Εδώ δλδ μιλάμε για κάτι το τρομακτικό.
Εκείνη την εποχή λέει ο τρεχαγύρευε μόνο με το φόβο, το σπαθί και τη βία μπορούσε κάποιος να επιβάλλει την πειθαρχία, την τάξη και τη λατρεία.

13/07/2009, 00:13:16
quote:
allzzaro:
Εσύ βρε Βαγγέλη μου κινείσαι στο ιδιο μήκος κύματος με τον europaio αλλά δεν διυλίζεις τον κώνωπα ούτε διαστρεβλώνεις καταστάσεις ούτε μας κατεβάζεις κατεβατά τα οποία δεν διαβάζουμε, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να διαβάσουμε τα κατεβατά αυτά..
Οταν ομως βλέπεις οτι ο αλλος δηλώνει ευθαρσώς οτι μας ``γράφει στα π#@$$#@@α του`` ...
Τι τρόπο να χρησιμοποιήσω οταν σου λέει έτσι..

Δέχομαι λοιπόν τις κρίσεις σας για το φέρσιμο μου αλλά διαβάστε προσεκτικά τους διαλόγους allzzaro-europaios

Bλέπεις που είσαι συκοφάντης?........όταν μου λέει ο άλλος ότι με γράφει, τι ήθελες να κάνω να του δώσω συγχαρητήρια για την αναίδειά του?

Και ξαναγράφω το σημείο απ' όπου ξεκίνησε η κόντρα:

europaios2: Έτσι ανταπαντώ σε όποιον-όποια γράφει: "Είναι κουραστικό το όλο πράγμα και πραγματικά δεν μπορώ και δεν θέλω να διαβάσω" απευθυνόμενος-η προς εμένα.

Βέβαια εδώ ο κύριος-α λέει την αλήθεια γιατί όντως όπως κι εσύ! ούτε μπορείτε να διαβάσετε ούτε θέλετε........και η δικαιολογία της κούρασης απλά σας βγάζει από τη δύσκολη θέση της τοποθέτησης.

Γι' αυτό κι εγώ απάντησα έτσι....

quote:
allzzaro:
Ασε ρε φιλαράκο.
Στο είπα απο την αρχή.
Εγώ φταίω που ξεκίνησα διάλογο μαζί σου..
Ελα μου σε φιλώ ..

Εσύ φταις όχι για το διάλογο......αλλά για το διαλογισμό σου!!!

Ωστόσο να σαι καλά!

quote:
allzzaro:
Λές και δεν ήξερε ο παντοδύναμος οτι οι Ισραηλίτες θα ξαναγυρίσουν στην παλιά τους πίστη?
Τόσο πολύ λοιπόν εξεπλάγην που ήθελε να σκοτώσει 3.000 άτομα ετσι για επιδόρπιο... επειδή τιμούσαν αλλον θεό?

Δεν έχει να κάνει με το τι ήξερε ή όχι, αλλά με το τι ήθελε. Και αυτό που ήθελε και θέλει,είναι αυτό το πολύ απλό! το "αγαθά κόποις κτώνται!"

-Δεν έχει να κάνει απλά με την απόδοση τιμών σε λάθος πρόσωπο, αλλά με αυτά τα οποία πρεσβεύει αυτό το πρόσωπο. Ο Θεός τότε κάτι αιώνες πριν το Χριστό, ξεκίνησε σύμφωνα με τη Βίβλο, σιγά σιγά την επαφή του με τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος τότε ούτε ηθικός ήταν ούτε δίκαιος.
Τον πλησίασε με τον δικό Του τρόπο και προσπάθησε σιγά σιγά να τον βάλει στο ίσιο μονοπάτι. Αν ήθελε θα πατούσε το κουμπί και θα γινόντουσαν όλα ως διά μαγείας! ......Όμως στον υλικό αυτό κόσμο που ζούμε αυτός ο τρόπος ως μέσο προσέγγιση του Θείου δεν ενδείκνυται για ευνόητους λόγους.
Μέσα λοιπόν από την ηθική πορεία του ο άνθρωπος και έχοντας ενημερωθεί πλήρως και με ποικίλους τρόπους για το τι θέλει ο Δημιουργός από του Δημιούργημά Του, είναι ο απόλυτα υπεύθυνος της εξέλιξής του........και αυτό είναι το νόημα!......Δεν αρέσει στο Θεό το έτοιμο φίλε allzzaro, αν του άρεσε θα ήσαν αλλιώς τα πράγματα.

quote:
allzzaro:
Ξέρεις Dr Jekyll Mr Hyde εκτός απο το μοσχάρι υπήρξε και κάτι αλλο αρκετά σημαντικό.
Στην περιοχή του Σινά έκανε για μία και μοναδική φορά την εμφάνιση του ο θεός σε πλήθος. Πρώτη φορά ο θεός μίλησε με την ιδια του τη φωνή.
Το παράξενο είναι οτι κανείς δεν τον καταλάβαινε.
Ακουγε μόνο βροντές, αστραπές και σφοδρό αέρα.

Εδώ ο θεός προσπαθεί να μιλήσει αλλά δεν τα καταφέρνει. Στην προσπάθεια του να επικοινωνήσει, τους φοβίζει..
Εδώ δλδ μιλάμε για κάτι το τρομακτικό.
Εκείνη την εποχή λέει ο τρεχαγύρευε μόνο με το φόβο, το σπαθί και τη βία μπορούσε κάποιος να επιβάλλει την πειθαρχία, την τάξη και τη λατρεία.

Το παράξενο που λες αγαπητέ allzzaro, δεν είναι αυτό. Το παράξενο είναι ότι παρ' όλη την κουβέντα που είχαμε συνεχίζεις να μην ελέγχεις ότι διαβάζεις δεξιά κι αριστερά.

Διάβασε προσεκτικά τα εδάφια στην Έξοδο στο κεφάλαιο 19 και θα δεις ότι κάνεις λάθος. Ο Θεός δεν πήγε να μιλήσει στο ίδιο το πλήθος παρά μόνο στον Μωυσή. Στον κόσμο απλά έδειξε την ύπαρξή Του μέσω του σύννεφου των βροντών, του καπνού, των ήχων της σάλπιγγας και των αστραπών που είχαν περιοριστεί στην κορυφή της συνάντησης με τον Μωυσή.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

13/07/2009, 01:32:24
Εγώ αναιδής??? Μην μου το κάνεις αυτό.

Συγχυστήκαμε φίλτατε.
Ξεφορτώσου με τώρα γιατί δεν μπορώ τις υστερίες.

13/07/2009, 08:58:22
Προσωπικά αγαπητοί μου φίλοι,απορώ με την τέλεια εικόνα,
που θέλουμε όλοι να έχουμε προς τα έξω για μας και άσχετα απο το
πόσο κοινωνικοί, ευγενικοί, ή ήπιοι μπορούμε είμαστε,γινόμαστε
κάφροι, για να αποδείξουμε την ελευθερία, την δημοκρατικότητα,
τις ιδέες και θέσεις μας....
Γιατί αυτό;Λέει κανείς μας κάτι καινούργιο,λέμε κάτι επαναστατικό;
Όχι,τα ίδια συζητάμε εδώ και αιώνες, αλλά το πάθος, πάθος..
Όλοι μας διεκδικούμε την αλήθεια, σαν κάτι δικό μας...Δεν είναι
έτσι, δεν μπορούμε να την συλλάβουμε ολόκληρη,ως έννοια....Γιατί,
βγάζουμε ο ένας τον άλλο άχρηστο;Ποιό το όφελος,πέραν της ζωώδους
ικανοποίησης,για επικράτηση;
Και το αστείο είναι ότι όλοι, είμαστε στο ίδιο σημείο,δίχως να
προχωράμε....Και δεν το καταλαβαίνουμε...
Αγαπητέ μου allzzaro,η βία εκείνης της εποχής, υπήρχε μέσα στον
άνθρωπο κι όχι έξω του, μόνο..Αυτή η βία η εσωτερική και τα πάθη,
δεν αφήνουν τον άνθρωπο να ακούει χαμηλούς τόνους, όσο ισχυροί κι
αν είναι...
Το ξέρεις ότι ο άνθρωπος μπορεί να απομονωθεί μέσα του...Να μην
ακούει τίποτε...Θα σου θυμίσω ότι όταν οι μαθητές Του ρώτησαν τον
Χριστό γιατί μιλά με παραβολές, ειπε μια πολύ χαρακτηριστική κουβέντα:"Ωστε να εννοήσουν οι συννόντες και να μην πειραχθουν
οι υπόλοιποι" Δηλαδή, όταν ο άνθρωπος μέσα του είναι ζώο,π.χ.,
μπορείς να του μιλήσεις για πνευματικά θέματα;
Ας μην κοροιδευόμαστε..Προσωπικά θυμαμαι τον εαυτό μου να κυνηγάει
ότι φοράει φούστα, απο τα ..2 μου χρόνια....
Αυτό το όν μέσα μας, το αναγνωρίζουμε;Γιατί το πνευματικό όν,
θέλει δουλειά για να βγει έξω....
Κι αυτό, πιστεύω ότι προσπαθούμε να κάνουμε με τον διάλογο..Και
δεν χρειάζονται οι κόντρες...Κανείς μας δεν μπορεί να εκπροσωπήσει
έννοιες τόσο μεγαλύτερες απο μας...
Ας μην είμαστε παιδιά...
Μπορούμε πολύ καλύτερα και κάποτε πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε
κι εφαρμόσουμε...
13/07/2009, 09:18:30

quote:

Στον ιδιο θεό πιστεύουμε φίλε μου alfaomega.
Κάτι μικρολεπτομέρειες ομως είναι πολύ σημαντικές.

Για όσους αποδέχονται την ύπαρξη ανώτερης δύναμης ,καλό θα ήτανε να υπάρχει μία θρησκεία ,ένα καταστατικό ,ένα δόγμα ,ένα ευαγγέλιο ,μία σούτρα, μία θεογονία …,

Για ποιο λόγο έχουμε τόσες πολλές που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα .

Επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε είναι η ίδρυση μίας ενιαίας παγκόσμιας θρησκείας .
Μήπως η διαφωνία βρίσκεται στο γεγονός ότι το ήθος & ο χαρακτήρας που δίδαξε ο χριστός είναι πεπερασμένος και πρέπει να αναπροσαρμοσθεί η διδασκαλία του ,στον σημερινό Άνθρωπο ;

Πάλι όμως δεν καταλήγει η πλειοψηφία της Ανθρωπότητας ,στην αποδοχή της .

Οι μικρολεπτομέρειες αγαπητέ allzzaro που διχάζουνε την ανθρωπότητα και συγκεκριμένα τα άτομα που προσπαθούνε να βρούνε το θέλημα της ανώτερης δύναμης και να προσπαθήσουνε τελικά να το υλοποιήσουνε , προκύπτουνε από την διαφορετικότητα .
Συγκεκριμένα υπάρχουνε αρκετοί χαρακτήρες , που ο κάθε άνθρωπος μπορεί να διαμορφώσει .

Ο πυρήνας όμως είναι ένας .
Ο πυρήνας από όπου οι χαρακτήρες διαμορφώνονται και εξελίσσονται σε θετικό η αρνητικό .

Ήδη υπάρχει η έννοια του θετικού και του αρνητικού ,δηλαδή τα αντίθετα στον κόσμο μας ,την κοινωνία μας ,τις κοινωνίες του κόσμου .
Ο πυρήνας όμως είναι ένας ,ενιαίος ,αδιάσπαστος .

Ο χριστός δίδαξε με απλό τρόπο τον χαρακτήρα που πρέπει να διαμορφώσει ο Άνθρωπος .
Σήμερα ο τυπικός χριστιανός δεν έχει ουδεμία σχέση με τον χριστιανό του παρελθόντος ,π.χ όσο ζούσανε οι απόστολοι .
Ο χρόνος λοιπόν αλλοιώνει στοιχεία , ντοκουμέντα , αφηγήσεις , παραδόσεις , διδασκαλίες που παραδόθηκαν από άνθρωπο σε άνθρωπο, για να μην γράψω πρώτα από θεό σε άνθρωπο και μπούμε σε διαδικασία ατελείωτης αντιπαράθεσης .

Έχουμε λοιπόν την διδασκαλία του χριστού .
Προσωπική μου άποψη είναι, ότι είναι μία ολοκληρωμένη διδασκαλία .

Δόθηκε από τον θεό στον άνθρωπο .
Από τον ίδιο θεό που πιστεύεται εσύ αγαπητέ allzzaro & αγαπητέ europaios 2.

Ο χριστός λοιπόν περιγράφει τον πυρήνα ,από όπου διαμορφώνονται οι διαφορετικοί χαρακτήρες .
Η διδασκαλία του ,αποτυπώνει έναν ακέραιο χαρακτήρα .

Τον οποίο βέβαια , κανένας από εμάς εδώ μέσα δεν έχει υλοποιήσει ακόμη πλήρως ,ακέραια .
Γιατί λοιπόν αγαπητοί φίλοι δεν μπαίνουμε στο ζουμί ,στην ουσία των πραγμάτων ,του πυρήνα από όπου διαμορφώνεται ο θετικός και ο αρνητικός χαρακτήρας ;

Έστω μέσω της διδασκαλίας του χριστού ? ( από κάπου πρέπει να πιαστούμε )

Τι δίδαξε ,προέτρεψε ,που ο καθένας από εμάς το αντιλαμβάνεται διαφορετικά ,ώστε να διαμορφώνει διαφορετικό χαρακτήρα και να παλεύουμε με τις λεπτομέρειες ,που δεν οδηγούνε ποτέ σε ένα τελικό αποτέλεσμα ?

Μήπως η διαφωνία βρίσκεται στο γεγονός ότι το ήθος & ο χαρακτήρας που δίδαξε ο χριστός είναι πεπερασμένος και πρέπει να αναπροσαρμοσθεί η διδασκαλία του ,στον σημερινό Άνθρωπο ;

13/07/2009, 10:11:51
Μα ένας Θεός υπάρχει αγαπητέ alfa-omega, εμείς οι άνθρωποι,
προσπαθούμε να τον κάνουμε κτήμα μας, με προσωπικές αξίες,
λές και μπορεί να μας ανήκει ο άπειρος Θεός και τον κάνουμε
7 δισεκατομμύρια κομμάτια...
Κάθε άνθρωπος και θεός...
Τέτοια ματαιοδοξία, ή αποτυχημένη εκδήλωση;
13/07/2009, 17:43:28
Ἄυτό όμως, που δεν μπορώ να καταλάβω πιο πολύ, είναι το
πώς γίνεται να έχουμε τέτοα γνώμη ο ένας για τον άλλο κι
όμως, να αποζητούμε τον διάλογο...Πως γίνεται να μην
καταλαβαίνουμε ότι όλοι βλέπουμε τα ίδια πράγματα, άρα, δεν
μπορεί να απέχουν οι θέσεις μας....
Κι όμως, δεν μας εντυπωσιάζει η λογική..Είναι λίγη....Αντί αυτής,
προτιμάμε την υποκειμενική θεώρηση...Όπου, ότι σκεφτούμε, είναι
πιθανό....
Αυτό είναι που λέμε, στείρες σκέψεις....
Και χάνουμε τόσες αλήθειες που κυκλοφοράνε ανάμεσα μας, μόνο και
μόνο για να είναι ο ένας μας καλύτερος απο τον άλλο...Πάντα σε
σύγκριση, λες κι είμαστε ζώα....
Γιατί αγνοούμε την ιδιαιτερότητα του καθενός;Γιατί αρνούμαστε
την διαφορετικότητα στον άλλο, όταν την θεωρούμε δεδομένη για
εμάς;
13/07/2009, 19:37:38
alfaomega
quote:
Έχουμε λοιπόν την διδασκαλία του χριστού .
Προσωπική μου άποψη είναι, ότι είναι μία ολοκληρωμένη διδασκαλία .

Δυστυχώς φίλε μου μαζί με την διδασκαλία του Ιησού μας πάσαραν και την διδασκαλία του γιαχβέ και οχι μόνο..
Το τι διδάσκει ο γιαχβέ?
Απο φόνους, πολέμους και αδικίες είς βάρος των εθνών εως τοκογλυφία.
Ο Ιησούς σταυρώθηκε απο τους ίδιους τους Εβραίους επειδή η διδασκαλία του ήταν εναντίον της εχθρικής πολιτικής που τους δίδαξε ο γιαχβέ.