ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Publius Lentulus και άλλα επίπλαστα... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Publius Lentulus και άλλα επίπλαστα... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
exotericaΜέλος
27/12/2003, 15:10:52
Χρονια Πολλά.
Συζητάτε για την επιστολή του Publius Lentulus και αν προκύπτει εξ αυτής κάποια απόδειξη για την ιστορικότητα του Χριστού. Νομίζω ότι η απόδειξη της ιστορικότητας του Χριστού είναι οι μαθητές του που τον είδαν και έδωσαν το αίμα τους γι΄ αυτή την αλήθεια, και οι τόσο άνθρωποι του αγίασαν μετά τον Χριστό και επιτέλεσαν και θαύματα στο όνομά Του. Αλλά το κυριότερο υπόγραψαν με το αίμα τους αυτή την αλήθεια μπροστά στους οπαδούς του 12 θέου που φώναζαν ΟΛΕ από τις κερκίδες όταν τρώγανε χριστιανούς τα λιοντάρια. Τύφλα ναχει ο Χίτλερ.

Exot.

27/12/2003, 16:22:07
exoterica,

μήπως θέλεις να μας δώσεις λίγα στοιχεία παραπάνω για αυτούς τους θρυλικούς τεμαχισμούς που δήθεν υπέστησαν οι οπαδοί της νέας θρησκείας?

Πότε και ποιοί ιστορικοί μιλάνε για το θέμα? Και δέν αναφέρομαι φυσικά στην παρέα των πλαστογράφων ("ευαγγελιστές", "Πατέρες" κτλ) αλλά σε ουδέτερους ιστορικούς.

Στο μωσαϊκό της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας φίλτατε ζούσανε ΕΙΡΗΝΙΚΑ πολλά έθνη αλλά και ΠΟΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ! Το κυνήγι αλλόθρησκων ομάδων, και η εξολόθρευση εκατομμυρίων ανθρώπων λόγω "ΛΑΘΟΣ ΘΕΟΥ" είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ "ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕΔΟΧΡΙΣΤΟΥ".

Όσοι διώκονταν, διώκονταν ΜΟΝΟ για έναν λόγο: για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ! Και το πολιτικό κίνημα των ιουδαιοχριστιανών ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΔΙΩΚΕ: κοσμική επιβολή και εξουσία υπο τον πανάρχαιο μανδύα της "θρησκείας".

Κοίτα λίγο γύρω σου να δείς ΤΙ προσκυνάς, και (ίσως...) θα καταλάβεις σε ΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ σκύβεις το κεφάλι σου.

Όσο για τους..."μαθητές Του" και τα σχετικά παραμύθια, έχε στο νού σου ότι όσα διαβάζεις είναι όσα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΡΑΨΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ!! Τόοοοση αξιοπιστία......

Δέν υπήρξε φίλτατε ΤΙΠΟΤΑ απο όλα αυτά που κόπτεσαι. Όλα είναι ενα άθλιο κατασκεύασμα μιάς ομάδας που στο διάβα του χρόνου άλλαξε, αφομοίωσε αλλά και προσάρμοσε ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο τελετουργικό της, ωστε να "χωράει" όλες τις ομάδες που έσπρωχναν στο χωνευτήρι τους.

Και για να μην μπερδεύεσε, δώσε τα στοιχεία σου σε παρακαλώ για την περίφημη "πόλη ναζαρέτ" απο όπου πήρε και το "ναζωραίος" ο Κύριος σας.

Πού αναφέρεται αυτή η "πόλη", εκτός τα περίφημα "ευαγγέλια"?

Ποιοί ιστορικοί την περιγράφουν?

Ανεξάρτητες πηγές που να την αναφέρουν σε σχέση με άλλα περιστατικά?

Αϊντε αϊντε εν έτι 2003.....

27/12/2003, 17:15:27
quote:
Και για να μην μπερδεύεσε, δώσε τα στοιχεία σου σε παρακαλώ για την περίφημη "πόλη ναζαρέτ" απο όπου πήρε και το "ναζωραίος" ο Κύριος σας.

γεια σου Swabe
νομιζω οτι τα ρωμαικα αρχεια δεν την αναφερουν πουθενα και ακομα πιο παραξενο ειναι το γεγονος οτι δεν την αναφερει ουτε ο Ιωσηπος που οι ρωμαιοι του ειχαν αναθεσει ακριβως αυτο...να καταγραφει τις ρωμαικες κατακτησεις στην ευρητερη περιοχη...
και το σκοτος συνεχιζει και εξαπλωνεται...
μα παρολα αυτα δεν νομιζω οτι εχει σημασια αν γεννηθηκε εκει ο Ιηαους
η' οχι...
αλλωστε αυτο φαινεται απο το οτι οι ανθρωποι που γραψανε τα ευαγγελια
πρεπει να ηταν εξελληνισμενοι εβραιοι μαλλον ζουσαν στην ρωμη η' ατην ελλαδα και ειχαν χασει την επαφη τους με την γλωσσα τους...ειναι ξεκαθαρο ψαχνοντας για την λεξη ναζαρετ το μονο που βρισκει κανεις ειναι στην παλαια διαθηκη την λεξη/ριζα Ναζαρ που το νομιζω οτι σημαινει αυτος που ακολουθει τον θεο...
μα ξεκαθαρα δεν αναφερεται σε πολη...

ακομα πιο παραξενο ειναι το γεγονος οτι υπαρχει η προφητεια που λεει οτι ο Χριστος γεννιεται στην πολη ναζαρετ ωστε να εκπληρωθει η προφητεια και να ονομαστει ναζωραιος...{γιατι οχι ναζωραιτεος?}
κατα την προφητεια του Ιζεκιηλ νομιζω και ο συγγραφεας μας παραπαιμπει στην παλαια διαθηκη οπου ομως δεν βρικα καμια απολυτως προφητεια για τον Ναζωραιο...

συγγνωμη αν υπαρχουν ανακριβειες στο κειμενο μου εγραψα οτι θυμομουν απο παλια...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

Edited by - ryche on 27/12/2003 17:17:32

AnounakisΜέλος
27/12/2003, 17:27:23
E να πω και εγώ κάτι.

Επιστολή είναι και αυτή.

Λοιπόν.

Όρκος του καθολικού επισκόπου πού απαγγέλλεται την ημέρα της χειροτόνησης του. Εδώ γίνεται μνεία για το « Μυστικό » της Εκκλησίας ( στον ενικό ). Απόσπασμα από το βιβλίο
« Χρίσμα του Επισκόπου κατά το Ρωμαϊκό Ποντιφικάτο »

Εγώ ό......εκλεγόμενος από
την εκκλησία......από τώρα καί
πάντοτε, θα είμαι πιστός καί υπάκουος
στον Πανάγιο Απόστολο Πέτρο, στην Αγία Ρωμαϊκή Εκκλησία,
στον "Αγιο Πατέρα Ημών, Πάπα ......καί
στους νομίμους διαδόχους Του.
Δεν θα συμβάλλω, ούτε με συμβουλή, ούτε με συγκατάθεση,
ούτε με δράση, σε συνωμοσία για την αφαίρεση της ζωής Του,
μέλους του σώματος Του, ούτε θα ασκήσω οποιαδήποτε
κακή μεταχείριση εναντίον Του.
"Όσο για το Μυστικό πού ίσως μου εμπιστευθεί
είτε ό ϊδιος είτε οί Ίεροπρέσβεις Του,
γραπτώς ή προφορικώς, δεν θα το
αποκαλύψω σε κανένα προς ζημίαν Του.

Θα τον βοηθήσω εναντίον πάντων
και με όλες μου τίς δυνάμεις να διατηρήσει και να
υπερασπίσει την "Εδρα της Ρώμης
καί τα "Αγια Δικαιώματα του "Αγιου Πέτρου.
Θα περιβάλλω με τιμή τον Λεγκάτο (αποστολικό ίεροπρέσβυ)
του Αποστολικού Θρόνου κατά τίς περιοδείες του
και θα τον βοηθήσω σε όλες τίς ανάγκες του.

ουυυυ...
27/12/2003, 19:14:55
Η ΝΑΖΑΡΕΤ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΕΝ ΤΗ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ.
Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ Ο ΙΩΣΗΠΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ.
ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΜΑΣ.
Η ΝΑΖΑΡΕΤ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΕΔΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΤΟΝ ΙΒ΄ΑΙΩΝΑ.

ΧΑΙΡΕΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ!
http://clubs.pathfinder.gr/SYNTAKTIKO
ΚΑΙ...ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ...

exotericaΜέλος
27/12/2003, 20:38:31
Ώστε δεν σφαγιάστηκαν χριστιανοί από τους ρωμαίους?
Τελικά το μικρός σου μυαλό πως εξηγεί το γιατι οι χριστιανοί ζήσανε κάτω από την γή μέσα στην ρώμη σαν ποντικοί στις κατακόμβες? Επειδή οι ρωμαίοι ήταν τόσο ευγενικοί βέβαια που φώτιζαν τις πλατείες με χριστιανούς που τους αλείφανε με πίσσα. Καλά βέβαια ας ξεχάσουμε το τι πέρασαν οι χριστιανοί από τους πέρσες του τούρκους του κομουνιστές και τους ισραηλινούς. Πριν μερικά χρόνια κατακρεούργησαν έναν παπα με δεκάδες τσεκουριές που κατοικούσε στο φρέαρ του Ιακώβ αν θυμάμαι.
Αυτά όλα δεν μπορεί να σκαρφιστεί άνθρωπος, μόνο δαιμόνιο μπορεί να τα σκαρφιστεί καλέ μου φίλε.
Πάρε και διάβασε ιστορία και μην ακούς το μυαλό σου και μερικούς χαζούς το τι λένε. Η ιστορία του χριστιανισμού είναι γεμάτη αίμα και κόπους. Διότι οι χριστιανοί δεν έχουν πολιτεία εδώ αλλά την μελλοντική επιζητούν. Σου το ξαναλεω η ζωή των αγίων και των μαρτύρων είναι η απόδειξη που ψάχνεις για τον Χριστό.

Exot.

27/12/2003, 22:34:48
THGI,

φίλτατε δέν χρειάζομαι την γνωστή και τετριμμένη "απάντηση" του παπαδαριού, μου είναι πολύ καλά γνωστή, αλλά ΣΟΒΑΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

Έχεις να μας υποδείξεις ΕΝΑΝ, μόνο ΕΝΑΝ, ανεξάρτητο ιστορικό, χρονικογράφο, ποιητή, βασιλιά, ή όποιαδήποτε άλλη πηγή που να μιλάει για μία πόλη Ναζαρέτ? Αϊντε ντε!

Διότι, εδώ δεν μιλάνε οι ΑΣΧΕΤΟΙ σας πλαστογράφοι για κανένα...χωριουδάκι αλλά ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ!

Αντί λοιπόν να μας φλομώνεις με αντίγραφα, κάνε κάτι πιο δημιουργικό, προσφέροντας στο δόγμα σου και λίγο καλύτερες υπηρεσίες, και παρέθεσε μας ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ και όχι τα πλαστογραφημένα εργαλεία του προσηλυτισμού σας.

Βλέπεις, έπρεπε ΚΑΙ ΕΔΩ να δώσουνε την αντίστοιχη "ερμηνεία" στις προφητείες της υφαρπαγμένης "Παλαιάς Διαθήκης", όταν διάβαζαν στο βιβλίο των "Κριτών" την φράση "..Ναζηραίος εις τον Θεόν".

Μόνο που για κακή τους τύχη, και δεδομένου ότι ούτε εβραϊκά μιλούσανε αλλά ούτε τα εβραϊκά τελετουργικά είχανε ποτέ τους βιώσει, παρα όλες τις πληροφορίες τις αντλούσανε απο την ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ (!), άλλο εννούσε με τον όρο "Ναζηραίος" ο εβραίος συντάκτης του μύθου ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΠΟΛΗΣ!!!

Στοιχεία λοιπόν, διότι "ΠΟΛΗ ΝΑΖΑΡΕΤ" ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ, πόσο μάλλον η όλη φαντασμαγορική ιστορία....

27/12/2003, 22:42:37
THGI,

και επειδή το ξέχασα, μιάς και είσαι και λάτρης των ιστοσελίδων, διάβασε μία φορά ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΜΕΣΣΙΑΣ", ΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΕΙ, ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ (σύμφωνα πάντοτε με τις προφητείες που κόπτεσαι..) ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΣ" (πόσο μάλλον δε...."Θέανθρωπος"!), ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ..."ΠΑΡΘΕΝΟ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟ, και όλα όσα γενικώς ΨΕΥΔΕΣΤΕ και ΕΞΑΠΑΤΑΤΕ τον αγαθό κοσμάκη ερμηνεύοντας δήθεν την Παλαιά Διαθήκη των Εβραίων!!

www.jewfaq.org/moshiach.htm

Καλή μελέτη.

27/12/2003, 22:59:55
exoterica,

Τα...λάδια και τα βούτηρα που αναφέρεις δημιουργήθηκαν απο τους ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΑΣ, ωστε να αποδείξουνε διωγμούς αλλά και να σκεπάσουνε την δικιά τους ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ.
Αυτό που είναι ιστορικό γεγονός, και προκύπτει απο πάμπολες αναφορές, είναι ότι η νέα εξ ανατολών ορμώμενη και Ιουδαιόφερτη θρησκεία ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΑΝΗΛΕΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ «ΕΘΝΙΚΟΥΣ». Δηλαδή τους Έλληνες……

Πάρτο χαμπάρι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ» ΔΕΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ «ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ». Αυτά είναι ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΣΑΣ.

Όταν οι Ρωμαίοι σκότωναν, σκότωναν μόνο για λόγους πολιτικούς. Ο λόγος που ορισμένοι οπαδοί του μεσσιανικού σας κινήματος εκτελέστηκαν είναι ότι ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΣΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΣΙΑΖΕΙ! Και είναι ευνόητο, διότι περι ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ επρόκειτο, και όχι περι της καραμέλας που πούλαγαν στο ποίμνιο τους για «Χριστούς» και πράσινα άλογα!

Και αν έχεις αντίρρηση τότε δώσε μου ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ» ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Ως και η σταύρωση του υποτιθέμενου Ιησου έγινε ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, και όχι για...θρησκευτικούς!

Και επειδή η συνηθισμένη «καραμέλα» που χρησιμοποιούνε, για να «αγιάσουνε» το άγος του ανθελληνισμού που καταπιέζει την συνείδηση τους και τα άτιμα τα «κιτάπια» είναι το ότι «δεν το κάναμε εμείς αλλά η εξουσία», ας παραθέσουμε ένα εξόχως αποκαλυπτικό κείμενο των «αποστόλων της αγάπης» για να καταλάβεις τι πάει να πεί... ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ!

« Αιτήσαι δει τους θρησκευτικωτάτους Βασιλείς, ώστε τα εγκαταλείματα των ειδώλων τα κατά πάσαν την Αφρικήν, κελεύσαι παντελώς ανακοπήναι. Και γαρ εν πολλοίς τόποις παραθαλασσίοις και διάφοροις κτήσεσιν ακμάζει έτι της πλάνης η αδικία, ίνα παραγγελθώσι και αυτά απαληφθείναι και οι ναοί αυτών οι εν τοις αγροίς και εν αποκεκρυμμένοις τόποις, χωρίς τινός ευκοσμίας καθεστώτες, παντί τρόπω κελευσθώσι καταστραφήναι!» (Πηδάλιο, σελ 497, Καρθαγ.Κανών 67)

Λοιπόν, «με κάθε τρόπο να καταστραφούνε!! Αυτά τα…….λόγια αγάπης, αφού τα «αγιάσανε» οι «Πατέρες» της ΝΕΑΣ Θρησκείας, εστάλησαν ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ στους αυτοκράτορες (….και καλούς χριστιανούς..) Ονώριο και Αρκάδιο.

Ετσι λοιπόν, όπως και στην συγκεκριμένη «εν Καρθαγένη τοπικής συνόδου», στέλνονταν τα ραβασάκια στους Θρησκόληπτους Ταλιμπανοχριστιανούς της εποχής!

Έτσι και χειρότερα λοιπόν για 1700 χρόνια αίματος….

ΜετρονΜέλος
28/12/2003, 00:59:58
Χεραιτω σαν νεο μελος του εσωτερικα τους συνελληνες και μη!
Λοιπον εδω εχουμε δυο εκδοχες !
Α
Συνφωνα με εγκριτους αρχαιολογους του κατεστημενου η Ναζαρετ ητανε ενα χωριουδακι με καμια δεκαρια οικογενειες ανεμσα στην Καναα και στην Νιν, βορεια της κοιλαδας Γεσρεελ αρκετα κοντα στην Σκυθοπολη!Δεν υπαρχει ενγεγραμενη λογο μεγεθους στης 45 πολεις της Γαλιλαιας του Ιωσηπου και στης 63 του Ταλμουδ γιαυτο και η απορια του Ναθαναηλ προς τον Φιλλιπο στο κατ Ιωαννην α 46, αλλα θεωρειτε οτι ειχε ομως δικη της συναγωγη (Τελος παντων).

Β

Εσσαιος απο το αραμαικο Οσσενες = Ο ακολουθος του νομου
με υπομαδα τους λεγομενους Ναζωραιους - Νασιρεους - Νασαρεους
απο αραμαικο Νασσαρ= παρακωλουθω , προσεχω
οι οποιη ειναι καταγεγραμενοι απο τον Ιωσηπο και σαν ανθρωποι χωρις σπιτι!

Φιλικα

28/12/2003, 01:22:52
καλως ηλθες Μετρον
καλη παραμονη εδω εσω...
σε ευχαριστουμε για τις πληροφοριες σου...

και παλι καλως ηλθες..

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...