ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σε τι πιστεύουν οι μασόνοι? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σε τι πιστεύουν οι μασόνοι? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

2291 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
HermesΜέλος
28/09/2005, 12:14:54
CALAMUS SCRIPTORIUS

Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ-

1.ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ,2.ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ,3.ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ.(Elite)

ΑΥΤΟ ΔΙΑΚΥΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΑΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ ΑΥΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΜΗ ΑΔΕΛΦΩΝ(με σκοπο την αυτοπροβολη).ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑ( την πια?) ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΡΥΞΕΩΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΡΧΗ[ΘΕΟΣ],ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΟΣ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΡΘΩΣ,ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΙΣΤΙΚΗ,ΑΠΛΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΘΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΙΚΙΣΤΕΣ.Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ.ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ,ΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ,ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ/ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥΣ.

quote:
ΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ

Μπα αυτο ειναι ενα καλο ψεμα!

הצטרף לקרקס
28/09/2005, 15:58:40
ΦΕΡΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ.
HermesΜέλος
29/09/2005, 04:16:08
quote:
ΦΕΡΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ

"Φερε" μου τον λογο να σου φερω επιχειρηματα...

quote:
ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ

Ποιος ειπε το αντιθετο.

Οπως και πολυ σωστα ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.

הצטרף לקרקס
NemesiΜέλος
29/09/2005, 13:19:11
quote:

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΘΑΝΟ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ.

ΟΙ ΟΡΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΡΚΟΣ ΣΙΓΗΣ...

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ....

ΠΕΡΙ ΟΡΚΟΥ ΣΙΩΠΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ/ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ..
ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ (ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ), ΟΡΦΙΚΑ , ΚΑΒΕΙΡΙΑ....

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΑΠΟ-ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Νομίζω ότι απ' όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα (εκτός από μερικές εξαιρέσεις), είναι η καλύτερη επισήμανση και οι τοποθετήσεις σου και πιο πάνω εμένα τουλάχιστον με καλύπτουν. Πάντα σε όλα τα πράγματα υπάρχει το καλό και το κακό, ακόμα και στην καθημερινότητά μας και στον ίδιο μας τον εαυτό. Εμείς διαλέγουμε το δρόμο που θα πάρουμε. Έτσι και μέσα στις οργανώσεις, στις εταιρίες, στις ομάδες, όπως θέλετε πείτε το, υπάρχει το καλό και το κακό, οι καλοί και οι κακοί. Νομίζω ότι εμείς σ' αυτή τη συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα, κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος

Καλή σας μέρα
Φιλικά
Nemesi

30/09/2005, 00:21:57
Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΗ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ Η ΚΟΠΕΛΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ...ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ.ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.ΑΚΟΥΣΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.ΣΕ ΕΝΑ FORUM ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ.Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ...ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΑΛΛΑ ΟΛΥΣΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΧΑΛΕΠΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.

Edited by - CALAMUS SCRIPTORIUS on 30/09/2005 00:24:13

AnounakisΜέλος
30/09/2005, 06:57:48
Αγαπητέ Οανες

Στην ερώτηση

quote:
Και τότε ποιός ο λόγος να είναι μυστική εταιρία αν δεν έχει να κρύψει δλδ να φοβηθεί τίποτα;

Απαντας - ότι σωστά είναι μυστική εταιρία

quote:

Kαι τότε ποιός ο λόγος να χρησιμοποιούμε (κι εσύ κι εγώ και όλοι) nicknames μέσα σ' αυτό το forum και να μην χρησιμοποιούμε τα ονόματά μας; Ποιός ο λόγος αν δεν έχουμε να κρύψουμε δλδ να φοβηθούμε κάτι;

Γιατί να μην μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια συνεδρίαση της Iεράς Συνόδου ή αν θες να το πάω παραπέρα μια συνεδρίαση υψηλόβαθμων στελεχών της Xρυσοπηγής.

Γιατί να μην μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. μιας κρατικής εταιρείας, της Δ.E.H.για παράδειγμα, που στο κάτω κάτω της γραφής παίρνει αποφάσεις για το πόσο θα πληρώνουμε το ρεύμα;

Μετά όμως λες:

quote:
...ο ασφαλέστερος τρόπος να βγάζει κανείς συμπεράσματα, πάντα κατά την προσωπική και άρα υποκειμενική μου άποψη, είναι η βιωματική εμπειρία...

Λυπάμε αλλά φάσκεις και αντιφάσκεις αγαπητέ...

Πάντα φιλικά... Ανουνάκης.

ουυυυ...
NemesiΜέλος
30/09/2005, 10:02:34
quote:

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΗ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ Η ΚΟΠΕΛΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ...ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ.ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.ΑΚΟΥΣΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.ΣΕ ΕΝΑ FORUM ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ.Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ...ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΑΛΛΑ ΟΛΥΣΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΧΑΛΕΠΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.

NemesiΜέλος
30/09/2005, 10:05:57
quote:

Πόσο δίκαιο έχεις σ' αυτά που γράφεις...
Εντάξει άνθρωποι είμαστε και έχουμε πολλά πολλά ελατώματα, αλλά αφού προσπαθούμε να τα αποβάλουμε ή να τα διορθώσουμε (όπως θέλετε πείτε το), και νομίζουμε ότι όλοι όσοι ψάχνονται αυτό προσπαθούν, να φτάσουν τον ανώτερό τους εαυτό, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και ειδικά σε συζητήσεις όπως εδώ μέσα. Συγχωρήστε με αν κάπου κάνω λάθος, αλλά είμαι ακόμα... "νέο μέλος" εδώ μέσα

Καλή μέρα
Nemesi

HermesΜέλος
01/10/2005, 04:15:41
quote:

Ετσι...

quote:
Εντάξει άνθρωποι είμαστε και έχουμε πολλά πολλά ελατώματα

Ενω αν εισαι τεκτονας...εχεις αλλο "αερα",το λαθος δεν μπορει να αποτελεσει παρα μια ιδεα στον υπεροχο εαυτο σου...Και ακουμε μετα ρατσιστικες αποψεις απο "χρυσαυγητες" φασιστες να λενε πως ο Τεκτονισμος ειναι φιλο-εβραικη "σεκτα"...δηλαδη ντροπη!

הצטרף לקרקס

01/10/2005, 19:05:16
quote:

Ενω αν εισαι τεκτονας...εχεις αλλο "αερα",το λαθος δεν μπορει να αποτελεσει παρα μια ιδεα στον υπεροχο εαυτο σου...Και ακουμε μετα ρατσιστικες αποψεις απο "χρυσαυγητες" φασιστες να λενε πως ο Τεκτονισμος ειναι φιλο-εβραικη "σεκτα"...δηλαδη ντροπη!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΞΗΡΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΕΚΤΟΝΑ,ΟΥΤΕ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ.ΚΑΤΕΚΡΙΝΑ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ.ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ,ΜΙΛΗΣΑ "ΠΕΡΙ ΑΡΧΩΝ",ΟΧΙ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΤΕΚΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΤΩΝ ΟΤΙ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΜΥΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΕΙ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ[ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-Ο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΚΥΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΕΤΟΙΟΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...-ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΜΑΔΑ "ΑΛΑΦΡΟΙΣΚΙΩΤΩΝ"...].ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΙΠΠΟΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ,ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΥΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥΣ...
-sonap-Μέλος
16/04/2004, 08:49:43
Πένες με μελιτζάνες

Υλικά για 3-4 άτομα :
500γρ. πένες
4 μέτριες μελιτζάνες
λάδι για τηγάνισμα
4-5 φρέσκιες ντομάτες
1 κ.κ.γ. ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις αφήνετε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε λίγο λάδι και προσθέτετε τις ντομάτες περασμένες από τρίφτη, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Βράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σβήνετε τη φωτιά, προσθέτετε τις μελιτζάνες και τον βασιλικό ψιλοκομμένο. Βράζετε και σουρώνετε τα ζυμαρικά. Προσθέτετε τη σάλτσα και αναμιγνύετε 2-3 φορές πάνω στην ακόμη ζεστή εστία της κουζίνας. Σερβίρετε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Αχχχχχχ αχχχχχ αγαπημενο κι αυτο!

"..την ωρα της δυστυχιας μην απελπιζεσαι..σκεψου πως απο μαυρα συννεφα πεφτει κρυσταλινη βροχη.."

16/04/2004, 14:07:12
quote:
Φιλε allzzaro η παρουσια σου στο θεμα ειναι συνεχης και πολυ χρησιμη!Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον για μια ακομα φορα και για τις συμβουλες που δινεις σε ολα τα μελη!Απ'οτι γνωριζω,οι Ιταλικες πιτσες ειναι λιγο ανωστες εως απαισιες

Ευχαριστώ sonap και θα ανταποδώσω.
Οτι είχα να πώ για την υγιεινή διατροφή το είπα .. τώρα δεν εχω παρά να συμβάλλω και εγώ σαν γευσιγνώστης...... τρομάρα μου

Λοιπόν αυτοί που σε πληροφόρησαν για τις ιταλικές πίτσες... δεν ξέρουν να τρώνε.... Τους αρέσει να τρώνε μπούγιο.. δηλαδή ζύμη με λουκάνικα, τυριά, σαλάμια, γενικά μπούγιο.

Η Ιταλική πίτσα εχει λίγα πράγματα , προσεγμένα και μυρίζει .. μοσχοβολάει...

Τώρα sonap που διαβάζω αυτά που γράφεις... θέλω να σου κάνω μία ερώτηση.... μεταξύ σοβαρού και αστείου..... και να μας πείς την αλήθεια....

Μήπως είσαι ο Μαμαλάκης ινκόγνιτο...

16/04/2004, 16:33:03
Mμμμ... τώρα που πήρα το γεύμα μου και ήρθα στα ίσα μου, έχω να προτείνω μια "σαλάτα" που μπορεί να θεωρηθεί κυρίως πιάτο....

Φασολάκια μαυρομάτικα με ψιλοκομμένο μαϊντανο και πράσινο κρεμμυδάκι και τόνο νερού. Μπορείτε να προσθέσετε ντομάτα ή μαρούλι. Αλατάκι, λαδάκι, ξυδάκι και θα γλύφετε τα δάχτυλα σας... τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω....

Και για να μην σας αφήσω χωρίς επιδόρπιο...

Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα

Υλικά:
30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι (μεγάλα και μαλακά)
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
100 γραμμάρια κακάο σκόνη

Εκτέλεση:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στην φωτιά.
Πρίν αρχίσει να βράζει, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.
Αφήνουμε για ένα λεπτό και ανακατεύουμε σιγά σιγά στο κέντρο, προσθέτοντας και το μέλι, έως ότου να ομογενοποιηθεί.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
Γεμίζουμε με αυτή την κρέμα τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Τα βουτάμε στο κακάο, τα τινάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για μια εβδομάδα περίπου.

Εύκολο, γρήγορο, γευστικότατο... θα πάω από πνευματική υπερβολική δόση σοκολάτας...

Αν διάβασες αυτό το μήνυμα μου χρωστάς μια αγκαλιά.
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβού και αν μου απαντήσεις...τα χρωστάς όλα!
golden_ ariadneΜέλος
16/04/2004, 20:02:29
Narya σ'ευχαριστω για την συνταγη.
Θα τη δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια...
Λατρευω τις συνταγες που συνδυαζουν κρεας με φρουτα και μελι..αλλωστε κατι τετοιο δεν εκαναν και οι αρχαιοι Ελληνες?

Σας παραθετω λοιπον και εγω μια καπως αρχαιοελληνικη συνταγη-αυστηρα μονο για αυτους που τους αρεσουν τα γλυκοξινα!!!
Κοτόπουλο με μέλι και σουςάμι (γλυκόξινο)

Κοτόπουλο-με-μέλι-και-σουσάμι-(γλυκόξινο)

Υλικά:
 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε κομματάκια μεγέθους σπιρτόκουτου (μπουκίτσες)
 1 μπουκαλάκι σόγια σος

 μισό ποτήρι χυμό από λεμόνι

 μισό ποτήρι μέλι

 4-5 πατάτες κομμένες σε κυβάκια

 λίγο λάδι

 αρκετό σουσάμι

Εκτέλεση (Προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ):
 Κατ΄ αρχήν φτιάχνουμε το μείγμα που θα μαρινάρουμε το κοτόπουλο για αρκετές ώρες.
 Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη σόγια σος. Ανακατεύουμε το μέλι και το λεμόνι (τα οποία πρέπει να είναι σε ακριβώς ίσες ποσότητες δηλαδή από μισό ποτήρι το καθένα) και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
 Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας από σόγια, μέλι και λεμόνι και βυθίζουμε σε αυτό τα κομματάκια του κοτόπουλου.
 Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υγρά και να καλυφθεί με αυτά το κοτόπουλο.
 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και την βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Εκτέλεση (Την επόμενη μέρα):
 Όταν έρθει η ώρα να ψήσετε το κοτόπουλο, το βάζετε σε ταψί και στο ζουμί που έμεινε στην κατσαρόλα βυθίζετε για 5 λεπτά τα κυβάκια από τις πατάτες. (sos: Δεν πετάτε το ζουμί. Θα χρειαστεί στο ψήσιμο).
 Στη συνέχεια ρίχνετε και τις πατάτες στο ταψί, προσθέτετε λίγο λάδι, λίγο από το μείγμα του μελιού και αρκετό σουσάμι.
 Ψήνετε το φαγητό όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτοπουλάκι. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, όταν πίνει τα υγρά του το φαγητό, προσθέτουμε από το μείγμα του μελιού - λεμονιού - σόγια σος. Ίσως χρειαστεί να το προσθέσετε όλο.
 Σε καμμία περίπτωση δεν ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι ή οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό ή μπαχαρικό.

Καλη επιτυχια!!

Edited by - golden_ ariadne on 16/04/2004 20:08:54

golden_ ariadneΜέλος
16/04/2004, 20:07:53
Παρτε και ενα καπως πιο υγιεινο γλυκακι για επιδορπιο:

Γλυκες τυροκροκετες

Για το κουρκούτι
180 ml (3/4 φλιτζανιού) γάλα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ρακί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρόκος αυγού
210 γρ. (1½ φλιτζάνι) αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση
½ kg μυζήθρα γλυκιά (ή τυρί ρικότα)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή περισσότερη, αν κρίνετε ότι χρειάζεται)
1 κουταλάκι του γλυκού καννέλα
480 ml (2 φλιτζάνια) λάδι για τηγάνισμα

Χτυπάτε τα υλικά για το κουρκούτι, πρώτα τα υγρά και τους κρόκους των αυγών, προσθέτοντας αργά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι το κουρκούτι να μοιάζει με πηχτή γαλατόπιτα.

Λιώνετε τη μυζήθρα με τη ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να μαλακώσει. Αυτό μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό χτυπητήρι. Τόσο το τυρί όσο και το κουρκούτι μπορούν να έχουν ετοιμαστεί εκ των προτέρων.

Έχετε έτοιμη μια μικρή κατσαρόλα με καυτό λάδι για τηγάνισμα. Με το μείγμα τυριού κάντε μικρές μπάλες. Βουτάτε μία μία τις μπάλες στο κουρκούτι και τις αφήνετε λίγο στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Τις βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με μέλι ή ζάχαρη. Επειδή μαγειρεύονται πολύ γρήγορα, καλό θα ήταν να τις βγάζει κάποιος άλλος, ενώ εσείς τις ετοιμάζετε.

Καλη χωνεψη!

ΚάθυΜέλος
17/04/2004, 11:38:56
Αν τώρα δεν πετύχει η συνταγή σου, χρυσαφένια μου,
πώς θα μπορώ να ξέρω ποιός φταίει;

Σίγουρα θα την δοκιμάσω (το πολύ-πολύ να βάλω τη μαμά
να την "εκτελέσει" και παίρνει εκείνη όλη την ευθύνη )
Σ' ευχαριστώ Golden Ariadne.

Υ.Γ. Θα μας δώσεις και τη συνταγή της γαλατόπιτας;

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

17/04/2004, 12:46:47
golden ariadne,εγώ ανέφερα τη λέξη αηδία για τα γλυκόξινα κι όχι ο allzaro.
Σκέψου να μένεις στην Αγγλία για δυο χρόνια και να αναγκάζεσαι να γεύεσαι
όλες τις εκτός ελληνικού ουρανίσκου γεύσεις.
Οι επιλογές που είχαμε στην κωμόπολη που ζούσαμε
ήταν είτε Ινδικό,είτε Κινέζικο.
Γι'αυτό κι εμείς δεν τρώγαμε τίποτα...
anyway,γούστα είναι αυτά.
Και δεν ξύνω νύχια για καβγά.
Το τελευταίο πράγμα για το οποίο θα μάλωνα είναι η πάπια Πεκίνου!!
Κούλαρε λοιπόν κι απόλαυσε ότι σου αρέσει.
Εγώ θα προτιμήσω φακές.Πειράζει??
(μεταξύ μας τώρα,η καλύτερη κουζίνα παγκοσμίως είναι η Ελληνική και πιο συγκεκριμένα η Κρητική)

katiaΜέλος
17/04/2004, 16:24:05
ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ?ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΤΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ.

ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΤΕΙΜΩ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΛΥΑΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

golden_ ariadneΜέλος
17/04/2004, 17:46:56
quote:
golden ariadne,εγώ ανέφερα τη λέξη αηδία για τα γλυκόξινα κι όχι ο allzaro.

Φυσικα και εσυ την ανεφερες και οχι ο allzaro.Καμμια αμφιβολια περι τουτου, ποιος ειπε το αντιθετο?

quote:
Κινέζικο είναι φίλε μου allzaro.
Αυτοί τα τρώνε γλυκόξινα (και είναι μια ΑΗΔΙΑ-μπλιάχ,τι ήθελα και το'γραψα...)

quote:
Κούλαρε λοιπόν κι απόλαυσε ότι σου αρέσει.
Εγώ θα προτιμήσω φακές.Πειράζει??

Νομιζω οτι ειναι εμφανες ποιος χρειαζεται να ΚΟΥΛΑΡΕΙ.

...και το οτι ζεις στην Αγγλια και δεν γευεσαι ελληνικο φαγητο σου δινει κανενα αλλοθι να εισαι αγενης και απολυτος με την κουζινα της Κινας, του Μεξικου η της Γουατεμαλας????
Μηπως πρεπει να'ρθεις κατα Ελλαδα μερια να φας τη φασολαδα σου και να συνελθεις???

Υ.Γ. Μαθε επισης οτι οι γλυκοξυνες σαλτσες στο κρεας ηταν στο μενου των αρχαιων Ελληνων πολυ πριν φτασει να γινει κινεζικη η μεξικανικη σπεσιαλιτε. Ετσι για ενημερωση.

golden_ ariadneΜέλος
17/04/2004, 17:50:50
Καθυ ετσι ειναι η ζωη πρεπει να παρεις τα ρισκα σου!!

Παντως και οι δυο ειναι δοκιμασμενες και ακρως πετυχημενες....ειδικα η πρωτη απο την οποια ομως εγω αφαιρω τις πατατες....

Καλη επιτυχια σε σενα και την μητερα σου!