- Σε τι πιστεύουν οι μασόνοι? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Το μειγμα πρεπει να ειναι σαν ρευστη γαλατοπιττα....![]()
![]()
Κι εγώ τρελαίνομαι για γλυκόξινα και ειδικά με μέλι.
Το site το έδωσα λάθος, το σωστό είναι www.recipesource.com
Και voila μία συνταγή :
Λιβανέζικα κεμπάπ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (αν καταφέρετε να βρείτε αρνίσιο βάλτε μισό κιλό μοσχαρίσιο και μισό αρνίσιο)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κουτ. γλ. γαρύφαλλο σκόνη
1/4 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη
1/4 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκειά
1/2 κουτ. γλ. κύμινο σκόνη
1/2 κουτ. γλ. κολίανδρο σκόνη
1 κοτ. γλ. ξύσμα λεμονιού τριμένο
1/4 φλιτζανιού κουκουναρόσπορους αλεσμένους
1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαιντανό
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30' και πλάθουμε τα κεμπάπ στο μέγεθος που θέλουμε. Είναι ιδανικά για μπάρμπεκιου γιατί δεν διαλύονται.
Παιδια ειστε φοβεροι,δεν περιμενα τοση ανταποκριση σε αυτο το θεμα και το γεγονος οτι συνεχως εμπλουτιζεται με κανει ευτυχισμενο γιατι πολυ απλα ανταλασουμε συνταγες που μετα θα εφαρμοσουμε!!!!!!!!!!!!
Το σαββατο που περασε , εφτιαξα ενα Σπετζοφάι...απιστευτο!Μια κατσαρολα γεματη,με τη σαλτσουλα του την κοκκινιστη,τα κρεμμυδακια και τις πιπεριες και το λουκανικο το χωριατικο...δεν ξερω αν σας αρεσει παντως εγω ξετρελαθηκα και ολοι οσοι το δοκιμασαν!
Αγαπητε allzzaro τι κανεις?Εισαι καλα?Στο ερωτημα που θετεις η απαντηση ειναι οχι,δεν ειμαι ο Μαμαλακης!Ουτε και του μοιαζω,ευτυχως παρ'οτι μου ειναι πολυ συμπαθης.Στοχος μου ομως ειναι συντομα να ασχοληθω με τον τομεα της μαγειρικης και να σπουδασω το αντικειμενο μονο και μονο σαν προσωπικη μου επιθυμια και οχι για επαγγελματικο σκοπο.Η πιτσα που περιγραφεις μου ακουγεται πολυ μυρωδικη και νοστιμη αλλα , να , ειναι που δεν μου αρεσουν,τουλαχιστον για την ωρα τα "φτωχα" φαγητα...Α,ξεχασα να αναφερω κατι συμαντικο για μενα!Αν το φαγητο ειναι στεγνο,χωρις λαδια,χωρις σαλτσα και γενικα χωρις ζουμια,το απεχθανομαι.Δεν μπορει να παει κατω!Γι αυτο και τα λαδερα ειναι απο τα αγαπημενα μου!!!
Τι μου ηρθε τωρα πρωινιατικα στο μυαλο?Μια και λετε για γλυκοξινες,τι αλλο,η γλυκοξινη!Αυτα τα κινεζικα κολπακια πολυ μου αρεσουν,με τα κοτοπουλακια τους,με το χοιρινο τους,με κρεμυδακια τους...μιαμ μιαμ!Τα χορτα δεν μπορω καθολου παρα μονο το σπανακι στη σπανακοπιτα!
Keep doing the good job guys!
ps:οταν ημουν κι εγω στο Λονδινο και δεν ειχα και πολλες επιγολες διατροφης κι ετσι τα ανοστα υλικα τους τα μεταμορφωνα σε νοστιμα Ελληνικα φαγητα που αρεσαν οχι μονο σε μενα αλλα και στους φιλους μου τους Αγγλους!
"..την ωρα της δυστυχιας μην απελπιζεσαι..σκεψου πως απο μαυρα συννεφα πεφτει κρυσταλινη βροχη.."
Το κακό με εμένα είναι οτι δεν τρώω κρέας ... αλλά και λόγω ηλικίας δεν μπορώ να φάω και οτι θέλω..![]()
![]()
Πίτσες , Ζυμαρικά, και γενικά θερμιδούχα εχω να φάω αρκετά χρόνια...
Κάποτε οταν ήμουν νέος μου άρεσε ο μουσακάς...
Η μάνα ενός φίλου τον εφτιαχνέ καταπλητικό ...
Ξέρεις κανείς το μυστικό......??????
Γράφτε συνταγές... πολλές ...![]()
![]()
![]()
![]()
Θα τις εκτυπώσω και θα τις πουλήσω ... ![]()
![]()
με τέτοιες γαστρονομικές λεπτομέρειες ... θα γίνει χαμός....
Edited by - allzzaro on 19/04/2004 13:43:51
Φαγητά πλούσια σε συστατικά είναι τα λαδερά τα οποία νομίζω οτι είναι και αναντικατάστατα φτάνει να μην έχουν πολλά μπαχαρικά. Βέβαια ξέρω οτι αν δεν χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μπαχαρικά γεύση δεν υπάρχει....
Ενα φαγητό που αξίζει πολλά είναι αναμφισβήτητα ο ξακουστός μουσακάς ο οποίος είναι πολύ δύσκολο να τον πετύχει κάποιος.
Αλλο ενα καλό φαγητό και αρκετά υγιεινό είναι οι μελιτζάνες ιμάμ...
Edited by - allzzaro on 19/04/2004 14:31:16
quote:
και το οτι ζεις στην Αγγλια και δεν γευεσαι ελληνικο φαγητο σου δινει κανενα αλλοθι να εισαι αγενης και απολυτος με την κουζινα της Κινας, του Μεξικου η της Γουατεμαλας????
Αλήθεια... αυτοί οι άνθρωποι (οι Αγγλοι) τι τρώνε.. ξέρω οτι το εθνικό τους φαγητό είναι μπέικον με αυγά.. τρώνε λαδερά? φασολάκια, μελιτζάνες, κουκιά, ρεβύθια,
Δοκίμασα αυτή τη γλυκόξινη σάλτσα καθώς και τη σάλτσα μπαρπεκιου..
Η πρώτη δεν έλεγε και πολλά πράγματα .. είχε μια παράξενη γεύση ... ήταν ... τι να πώ δεν μπορώ να προσδιορίσω την γεύση της... η σάλτσα μπαρμπεκιου μου θύμιζε... κάπνα .. καπνιστή... δηλαδή....
Οι Αγγλοι τρωνε ετοιμα φαγητα που απλα τα ζεσταινεις η τα ψηνεις και δεν υπαρχει καθολου μεγαλη ποικιλια παρα μονο ορισμενα πιατα που τα βρισκεις στις Pub!
Τρελαινομαι για μουσακα αλλα μονο αν ειναι πετυχημενος!!!Μια φιλη τον κανει τελειο και κατεβαζω ολο το ταψι!!!
Λιγο πολυ η Ελληνικη κουζινα μοιαζει σε καθε περιοχη και λιγες ειναι οι διαφορες..κυριο στοιχειο τα λαδερα φαγητα που και εγω λατρεβω!Παντως καθε φαγητο για να νοστημισει χρειαζεται τα μπαχαρικα του!Κουραγιο στομαχακια μαααςςςςςςς
"..την ωρα της δυστυχιας μην απελπιζεσαι..σκεψου πως απο μαυρα συννεφα πεφτει κρυσταλινη βροχη.."
quote:
Οι Αγγλοι τρωνε ετοιμα φαγητα που απλα τα ζεσταινεις η τα ψηνεις και δεν υπαρχει καθολου μεγαλη ποικιλια παρα μονο ορισμενα πιατα που τα βρισκεις στις Pub!
Είναι απίστευτο.. Μά πώς αυτά είναι ολα κατεψυγμένα.. άσε που σε πιάνει το στομάχι σου απο τα πολλά συντηρητικά που έχουν.. κάποτε είχα δοκιμάσει κάτι έτοιμα ... και πως δεν
quote:
Τρελαινομαι για μουσακα αλλα μονο αν ειναι πετυχημενος!!!Μια φιλη τον κανει τελειο και κατεβαζω ολο το ταψι!!!
Ε.. τώρα ήταν απάντηση αυτή????
Μπορούσες να πείς... φίλε allzzaro αφού σου αρέσει τόσο να μην φάω ολο το ταψί... να σου φυλάξω ενα κομματάκι![]()
![]()
Αποψε παντως το μενου για μενα εχει Χοιρινο με ασπρη σαλτσα και μανιταρια αλλα με τι θα το συνοδευσω δεν ξερω ακομα...
quote:
Εχεις δικιο ειμαι απαραδεκτος!Θα σου κρατησω λοιπον ενα τερστιο κομματι την επομενη φορα που θα εχω μουσακα!!!!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ευχαριστώ ....
quote:
Αποψε παντως το μενου για μενα εχει Χοιρινο με ασπρη σαλτσα και μανιταρια αλλα με τι θα το συνοδευσω δεν ξερω ακομα...
Εεεε....με σάλτσα μπαρμπεκιου![]()
Δεν πάει ε...
εντάξει χοιρινό , άσπρη σάλτσα μανιτάρια,, τι αλλο....εντάξει είναι
``συνοδευμένο`` ποιός το μαγείρεψε???
quote:
Με σαλάτα εποχής και ημίγλυκο κόκκινο κρασί....και μετά συνέχισε με φρούτα πασπαλισμένα με κανέλα και γλυκό κόκκινο κρασί ή ημίγλυκο.... κάνει καλό και στην καρδιά, φίλτατε sonap.... ![]()
![]()
![]()
![]()
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβού
Θέλω να κάνω τις πένες με μελιτζάνες αλλά μάλλον θα περιμένω το σαββατοκύριακο.
Και το γλυκάκι μας ....
Cookies με διπλή σοκολάτα
2/3 φλ. Βούτυρο
1 φλ. Ζάχαρη
1 Αυγό
1 κ.γλ. Βανίλια
1/2 φλ. Κακάο
1/2 φλ. Γάλα
1 3/4 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. Baking Soda
1/2 κ.γλ. Αλάτι
1 φλ. Κομματάκια σοκολάτας
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ το γάλα και το κακάο. Το προσθέτουμε στο βούτυρο. Βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Παίρνουμε με κουταλάκι του γλυκού κουταλιές από το μίγμα και τις βάζουμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στον αέρα στους 180o C για 10’. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο είναι πολύ μαλακά αλλά μετά σκληραίνουν λίγο. Γενικά όμως πρέπει να είναι μαλακά και να μην θρυμματίζονται.
Βγαίνουν περίπου 45-48 μπισκότα.
Καλομαγειρεμενοι , κοκκινιστοι , γιγαντες στο φουρνο....με ξεροψημενη κρουστα , φετα και φρεσκο χωριατικο ψωμακι?
quote:
Δοκίμασα αυτή τη γλυκόξινη σάλτσα καθώς και τη σάλτσα μπαρπεκιου..
Η πρώτη δεν έλεγε και πολλά πράγματα .. είχε μια παράξενη γεύση ... ήταν ... τι να πώ δεν μπορώ να προσδιορίσω την γεύση της... η σάλτσα μπαρμπεκιου μου θύμιζε... κάπνα .. καπνιστή... δηλαδή....
φιλε allzaro χωρις παρεξηγηση αλλα δεν πειθεις ότι οντως εφτιαξες και τις δυο σαλτσες..
Αλλα ακομα και αν τις εφτιαξες πως τις εφαγες?? Με γιαουρτι που ειχες πει?? Ε, βεβαια και θα ηταν ανοστες,ανουσιες μη σου πω και αηδιαστικες! Οι σαλτσες αυτές είναι φτιαγμενες για κρεας. Μονο ετσι εξισορροπουν τη γευση του λιπαρου κρεατος και δινουν ένα ωραιο γευστικο αποτελεσμα.
Τωρα βεβαια, αν θελεις σαλτσα για γιαουρτι πολύ ευχαριστως να σου δωσω καποια…σιγουρα θα σου αρεσει καλυτερα.
Φιλικα
Golden ariadne
Edited by - golden_ ariadne on 21/04/2004 11:35:58
quote:
φιλε allzaro χωρις παρεξηγηση αλλα δεν πειθεις ότι οντως εφτιαξες και τις δυο σαλτσες..
Αλλα ακομα και αν τις εφτιαξες πως τις εφαγες?? Με γιαουρτι που ειχες πει??
Το σούπερ μάρκετ ... ήταν γεμάτο με διάφορες μάρκες ... οχι μόνο μπάρμπεκιου ... ή γλυκόξινη... οτι ήθελες είχε... πήραν μία μάρκα..στην τύχη ... Δεν την δοκίμασα σε γιαούρτι... σκέτη .. απο το μπουκάλι... δηλαδή.. είμαι αδαής στις γεύσεις τι θέλετε να κάνω ...
quote:
Μονο ετσι εξισορροπουν τη γευση του λιπαρου κρεατος και δινουν ένα ωραιο γευστικο αποτελεσμα
Δεν τρώω κρέας. Εχω να φάω απο μικρό παιδί μετά απο ενα ... άσχημο περιστατικό.... Στο μουσακά και στα μακαρόνια οταν τρώω , και αυτά σπανίως τα τρώω χρησιμοποιώ σόγια...
Γενικά με τις γεύσεις δεν τα πάω καλά. Δεν μου αρέσουν ... τα προτιμώ αγευστα... τα πάντα χωρίς μπαχαρικά , χωρίς αλάτι, χωρίς πιπέρι.
Τώρα αν χρειαστεί να φάω κάπου που έχουν χρησιμοποιήσει τα παραπάνω επειδή δεν είμαι συνηθισμένος, μάλλον, μου δημιουργούν προβλήματα..
Γενικά τα φαγητά μου είναι πολύ περίεργα ... εξω απο τα συνηθισμένα...
τα οποία φτιάχνω μόνος μου...
quote:
Τωρα βεβαια, αν θελεις σαλτσα για γιαουρτι πολύ ευχαριστως να σου δωσω καποια…σιγουρα θα σου αρεσει καλυτερα.
Τρώω πολύ γιαούρτι .. πάνω απο 3 κιλά την εβδομάδα... το φτιάχνω μόνος μου ....το έχω συνηθίσει έτσι σκέτο... κατεβαίνει πιο εύκολα.
Πές μου ομως μπορεί να μου αρέσει...
quote:
Εγω,ειμαι λατρης του φαγητου και τη λεξη διαιτα δεν τη γνωριζω!Ευτυχως ειμαι στα κιλα μου αν και τωρα τελευταια ξεφευγω λιγακι!Αγαπημενα μου φαγητα?
1)Γιγαντες στο φουρνο
2Γουρουνοπουλα
3)Στραπατσαδα και αλλα πολλα!!!Γραψτε συνταγες,γευστικες προτασεις και μυστικα του μαγειρεματος!Προτιμαω τα πικαντικα πιατα...και θεματα!Καλη ορεξη!!!

![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Είναι ορεκτικό....
Κροκέτες Λαχανικών
(περίπου για 8 άτομα)
Υλικά:
5-6 μέτριες πατάτες
1 μεγαλούτσικο κολοκυθάκι τριμμένο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 μέτρια πράσινη πιππεριά τριμμένη
1 μέτριο καρότο τριμμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 αυγό και 2 ασπράδια
1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις περνάμε από το μύλο (ή μπλέντερ) για να γίνουν πουρές.
Τρίβουμε το κολοκύθι και το αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει.
Τρίβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά (πιπεριά, καρότο, κρεμμύδι).
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανο και μαζί με το τυρί τα προσθέτουμε στον πουρέ της πατάτας. Βάζουμε και τα υπόλοιπα τριμμ΄ρνα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε το μείγμα σε μικρές κροκέτες.
Χτυπάμε τα ασπράδια και τον κρόκο των αυγών. Περνάμε τις κροκέτες πρώτα από τα αυγά και μετά από την φρυγανιά.... και είναι έτοιμες για το τηγάνι...
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβού