- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
με τα γραφόμενα μου, απλά πως γινονται και
παρεξηγιούνται άλλοι με τα δικά μου αστεία...
΄Η εγώ πρέπει να βελτιώσω τα αστεία μου ή
κάποιοι να γίνουν πιο αντικειμενικοί...
Φίλε Γιάπετ μην τα κάνεις έτσι αποτομα αυτά...
Θα πάθω τίποτα... Μετά από τόσο καιρό που σε "ξέρω"
, βλέπω μια τόσο καλη ΄τοποθέτηση περί μιας ύπαρξης
που αμφσιβητείτε, 'ωστε παρα λίγο να νομίσω ότι είναι
αλλος ο απαντητής...
Το ξέρω΄οτι μπορούμε να συννενοούμαστε, καλή η πλάκα,
αλλά δεν είνια άσχημο καμιά φορά να μιλάμε έτσι...Κατάλαβες
τι εννοώ...
Φίλε, όλα αυτά που έγραψες είναι ενδεχόμενα και πιθανά. Γι αυτο
και πρέπει να καταλάβουμε εμείς τι ρόλο βαράμε...
ότι κάποιος άλλος απάντησε στη θέση σου;;;
Μήπως το διάβασες βιαστικά;;;
Γιατί εγώ το ξανακοίταξα και λάθος δεν έκανα κάπου...![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Μήπως πρέπει να τα ξαναδιαβάσεις εσύ;
quote:
Dying_Incubus:
Σχετικά με τον Διάβολο, δεν πιστεύω πως υπάρχει.
Τουλάχιστον όχι έτσι όπως έχει υιοθετηθεί στην χριστιανική παράδοση και θρησκεία.
Τι εννοείς? αγαπητέ μου φίλε?
quote:
Sesostris:
Το ίδιο κατανοητό είναι και να της απευθύνη κάποιους ύμνους . Το να προσκυνάη όμως μουμιοποιημένα πτώματα , η αντικείμενα όπως ζώνες , μαντήλια , σεντόνια , ή να παίρνη σπάγκο μετρημένο στο πτώμα κάποιου αγίου για φυλαχτό , ή ένα αγιασμένο μήλο για να γίνη καλά , αν αυτό δεν είναι δεισιδαιμονία και προκατάληψη , τότε τι είναι ;;;
Να πας να τα πεις αυτά σε αυτούς που προσκύνησαν μουμιοποιημένα πτώματα , η αντικείμενα όπως ζώνες , μαντήλια , σεντόνια και έγιναν καλά, ενώ η επιστήμη αδυνατούσε!
quote:
γιαπετ:
Ο διάβολος είναι ο κεντρικός κίωνας της πίστης στο θεό των εβραιογενών θρησκειών. Από τη μία, δικαιολογεί τα κακώς κείμενα και δίνει άλλοθι σ' αυτούς που "πρέπει" (ήταν θύμα του διαβόλου και πρέπει να τον φέρουμε στον δρόμο του θεού) και από την άλλη καταδικάζει αυτούς που "πρέπει" να καταδικαστούν (είναι όργανο του διαβόλου και πρέπει να πάει στο πυρ το εξώτερον).Στο συγκεκριμένο λοιπόν σενάριο, ο διάβολος είναι βασικός και καθοριστικός ρόλος, για να "βγει" το έργο...
Για πες μας στην αρχαία μας θρησκεία ποιος ήταν ο διάβολος?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες φίλε μου D Incubus,
αλλά δεν πιστεύω να εννοεις ότι τον διάβολο τον
κατασκευάσαν οι άνθρωποι;
Αυτό εννοώ, αγαπητέ.
Σχετικά με τον κερασφόρο θεό που απεικονίζεται σε κάποιες θρησκείες δεν υπήρχε κάποια ταύτιση του με το "δαιμονικό" στοιχείο αλλά τις πιο πολλές φορές με την φύση και την γονιμότητα.
Όσον αφορά τον Σατανισμό, εάν δεν υπήρχε ο Χριστιανισμός δεν ξέρω εάν θα υπήρχε κι ο Σατανισμός.
Οπότε δεν βλέπω κάποια τρομερή και μέγιστη αρνητική οντότητα που έχει υπάρξει αλλά ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα που χτίστηκε καλά μέσα στους αιώνες.
quote:
Τι εννοείς? αγαπητέ μου φίλε?
Αγαπητέ μου φίλε - αυτές οι ξαφνικές "γλύκες" με εκπλήσσουν (
) - δεν εννοώ τίποτα περισσότερο από αυτό που ανέφερα.
Είναι πολύ σαφές. ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Dying_Incubus:
Αγαπητέ μου φίλε - αυτές οι ξαφνικές "γλύκες" με εκπλήσσουν
Μαζεύω πελάτες για τις φορολογικές δηλώσεις του χρόνου.......πριν πεινάσεις μαγειρέψεις......

quote:
Για πες μας στην αρχαία μας θρησκεία ποιος ήταν ο διάβολος?
Δεν υπάρχει διάβολος εκεί.
Εγώ τον "γνώρισα" μέσα στις διαθήκες.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
είχε ως ιδιότητες αυτά που ο χριστιανισμός προσδίδει
στον διάβολο, απλά πιο έντονα,δλδ με τις συνέπειες τους...
Αυτό που εννοώ είναι ότι κι οι σειλινοί κι οι σάτυροι,του
αρχαίου 12θεου, ήταν αυτό που είναι για τον χριστιανισμό
ο δάιμονες: Πειράζουν τον κόσμο, ζητάν σεξουαλικά παιχνίδια
κλπ, αλλά απλά δεν αναφέρεται το τι ακολουθεί, το χαος, μια
κοινωνία που θα είναι ζωώδης και θα ακούει μόνο τα ένστικτα
του...
Δεν πιστεύω οτι είναι ότι καλύτερο. Υπάρχουν αώνια αγαθά πολύ
πολύ καλύτερα καιμε ποιότητα που τα ζωώδη χάνουν...
quote:
γιαπετ:
Δεν υπάρχει διάβολος εκεί.Εγώ τον "γνώρισα" μέσα στις διαθήκες.
Aμ, δε!!!! φυσικά και υπάρχει.....διάβασε λίγο:
Στην αρχαία ελληνική παράδοση η ψυχή πήγαινε στον Κάτω Κόσμο, τον Άδη. Ο κόσμος αυτός ήταν σκοτεινός και οι ψυχές ζούσαν σαν σκιές που ήταν ανάμνηση της προηγούμενης μορφής τους. Ο Πλάτων (Πολιτεία, Βιβλίο Ι΄, 615γ – 616α και 617γ-ε) αναφέρει ότι αρχικά οι ψυχές μετά τον θάνατο πήγαιναν στο "λιβάδι της κρίσης" όπου κρίνονταν από τους κριτές του ουρανού.
Βάση της ετυμηγορίας των κριτών, οι ψυχές είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν μόνες τους την τύχη που θα είχαν στην επόμενη ενσάρκωσή τους.
Για αυτούς που διέπραξαν εγκλήματα στη ζωή τους το στόμιο της εισόδου των νεκρών δεν τους δεχόταν, αλλά "μούγκριζε".
Ο Πλάτων αναφέρει τον Αρδαίο που διέπραξε μεγάλα εγκλήματα στη ζωή του ως τύραννος. Οι διάβολοι (τους αναφέρει ως "διάπυρους άνδρες" με αγριεμένη όψη, το διάπυροι σημαίνει ότι ήταν κόκκινοι και πυρακτωμένοι) τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον έριξαν στο έδαφος, τον μαστίγωσαν, τον έσυραν σε ασπαλάθους (ακανθώδεις θάμνοι) και τελικά τον πέταξαν στα "Τάρταρα".
Τα Τάρταρα ήταν ένα μέρος πιο βαθιά από τον Άδη που οδηγούνταν οι αμαρτωλοί για την αιώνια τιμωρία τους. Ήταν σαν αυτό που λέμε Κόλαση .
Στην αρχαιοελληνική μυθολογία υπήρχαν τα Ηλύσια πεδία, τόπος που αντιστοιχούσε στον χριστιανικό παράδεισο και τον οποίο τοποθετούσαν στον Ατλαντικό. Φυσικά, γίνεται αντιληπτό ότι τα παραπάνω με την Θεία κρίση, τους διαβόλους, τον Παράδεισο, την Κόλαση και γενικά την τύχη των νεκρών, έχουν αποτυπωθεί στις περισσότερες θρησκείες και ιδίως στην χριστιανική. Και όμως, οι αρχαίοι Έλληνες μίλησαν πρώτοι για αυτά............. 

Μάλλον έχεις εσφαλμένη εντύπωση.
Όσον αφορά στους ακόλουθους του Διονύσου, δεν εκφράζουν κάτι το κακό αλλά η φύση της Διονυσιακής λατρείας ήταν - μεταξύ άλλων - κι η επιθυμία των ανθρώπων να νιώσουν πιο ξέγνοιαστοι.

In anticipation of my resurrection...