- Κανένα Ανέκδοτο να γελάσουμε? Part 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Πριν γραφτούν ορισμένα πράγματα, ας είναι ξεκάθαρο ετούτο! Μιλάω σαν φίλος προς φίλο, χωρίς καμία απολύτως ειδικότητα η εξουσιοδότηση για την ψυχή κανενός!
Αν λοιπόν τα πράγματα τα βλέπεις σαν να είναι πρώτη φορά, θα έλεγα πως είναι κάτι πολύ καλό εν συγκρίσει με τον κανονικό άνθρωπο.
Ο καθένας και ανάλογα με το Conditioning που έχει, μόλις δει κάτι, μέσα του αυτόματα λεκτοποιει. Αναγνωρίζει δηλαδή με το ΝΟΥ, άρα συνεχώς βλέπει το παρόν… σαν μια σχέση… μέσα από το παρελθόν…!
Θα πούμε λοιπόν, πως αυτό γίνεται με τους περισσότερους.. και αλίμονο αν δεν γινόταν…. πχ στην επιστήμη! Πως θα μπορούσε να υπάρξει εξέλιξη / μάθηση.. δίχως συσχέτιση?
Φυσικό και αναγκαίο λοιπόν όταν χρειάζεται…. Μα όταν δεν χρειάζεται, για ποιο λόγο να είμαστε συνεχώς μέσα στον κυκεώνα των σκέψεων? Και Βέβαια δεν διαθέτουμε ένα κουμπάκι, ώστε να το γυρίζαμε όταν δεν θέλαμε πια να σκεφτούμε…
Ξέρεις ποσά πράγματα που τα θεωρούμε ανάγκες η και μας προβληματίζουν …. δεν θα μας απασχολούσαν αν καταφέρναμε κάτι τέτοιο? Ξέρεις γιατί το ΣΕΧ η τα ηρεμιστικά… έγιναν τόσο σπουδαία στη Ζωή του ανθρώπου?
Ας μην γράφω λοιπόν πράγματα που πιθανόν γνωρίζεις, θα περάσω λίγο στον Εαυτο/Εγω…
Φαντάσου κάτι σαν ΚΕΝΤΡΟ. Αυτό το κέντρο είσαι ΕΣΥ, μα για καλύτερη κατανόηση λέμε πως όλα τα άλλα (πράγματα, άνθρωποι ιδέες…)… είναι στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Έχουμε μια ΚΙΝΗΣΗ λοιπόν από το κέντρο στην περιφέρεια και από την περιφέρεια στο κέντρο, που συνεχώς πλάθουν, τροφοδοτούν τον εαυτό! Εικόνες, Ήχος, Αισθήσεις, Λέξεις γνώση….εμπειρία…Εαυτός.
Κέντρο <____ΚΙΝΗΣΗ___> Περιφέρεια
Επειδή αυτά θα πάρουν λίγο χρόνο και είναι πολύ σπουδαίο να τα ξεχωρίσεις και να τα δεις πως γίνονται μέσα σου, θα πούμε και κάτι άλλο.
Αυτή η κίνηση από εξωτερική που ήταν….σιγά σιγά έγινε και εσωτερική!
Εξηγούμαι καλύτερα!
Αν κλείσουμε τα Μάτια….είμαστε σε θέση να φέρουμε στο μυαλό καταστάσεις που ήδη ζήσαμε! Πχ μια όμορφη εμπειρία! Με τις άσχημες εμπειρίες όμως δεν το κάνουμε…
να τι γίνεται…
Δεν γνωρίζουμε τον τρόπο ώστε αυτές να μην καταγράφονται σαν μνήμη…. εμείς απλά ρίχνουμε επάνω ένα σεντόνι….μα αυτές υπάρχουν μέσα, βαθιά όπως και έγραψες! Και είναι τόσο πολλές που η ζυγαριά γέρνει στο τέλος προς τα εκεί….να κανονίζει καθημερινά τη ζωή μας.
Μα το σπουδαίο είναι να δεις….πως και αυτές είναι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!!!
Δηλαδή ο ΦΟΒΟΣ που μιλάς και που είναι ριζωμένος σε όλους τους ανθρώπους…είναι μια σχέση με κάτι που έγινε σαν παρελθόν και άφησε σημάδι μέσα! Δηλαδή μια εικόνα από έξω η μια εικόνα δική μας…μια σκέψη που κάνουμε, δημιουργούν μια κίνηση και έχουμε ΦΟΒΟ!
Με ενδιαφέρει τα παραπάνω να τα διαβάσεις και να τα εμπεδώσεις, θα μου πεις τι σκέφτεσαι... και θα συνεχίσουμε!
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω, όπως και τον καθένα….πως αν κατανοηθεί, τελειώσει ο ΦΟΒΟΣ ….ο παράδεισος είναι ΕΔΩ και ΤΩΡΑ…
Μιλώ φυσικά για τον Ψυχολογικό φόβο…γιατί σαν ΣΩΜΑ στο ΔΝΑ μας, είναι έμφυτος σαν αυτοπροστασία….μα δεν έχει να κάνει απολύτως τίποτα με τους ψυχολογικούς φόβους που κουβαλάμε!
Σε χαιρετώ!
Θα περιοριστω λοιπον να σου απαντησω σε ότι με ρωτησες για το φιλο σου.Δεν ξερω τι ακριβως συνεβη και πως λειτουργουσε αυτή η σχεση αλλα αν εχεις ενοχες για κατι μπορει να είναι για το λογο ότι πηρες αυτη την αποφαση σε μια περιοδο εντονης συναισθηματικης φορτισης και τωρα που όπως λες ηρεμησες καπως να αμφιβαλλεις για το αν ηταν η διακοπη της σχεσης αυτό που ηθελες αληθινα. Αν ειχε <κλεισει> οριστικα το συγκεκριμενο κεφαλαιο μεσα σου δεν βρισκω το λογο ν α εχεις δευτερες σκεψεις για τη ν αποφαση σου να διακοψεις τη σχεση.
Ισως σου χρειαζεται χρονος χωρις επαφες με το φιλο σου για να επανεξετασεις την αποφαση σου ή να πεισεις τον εαυτο σου πως ηταν ότι επρεπε να κανεις ώστε να μην εχεις ενοχες.
Για την αναφορα που κανεις σε κατι που ειπα εγω (ότι πρεπει να σκεφτομαστε τις συνεπειες που θα εχουν στους αλλους οι πραξεις μας και όχι μονο τον εαυτο μας)σκεφτηκες μηπως την περιπτωση να ηταν ο φιλος σου αυτος που λειτουργουσε ετσι απεναντι σου,χωρις ουσιαστηκα να νοιαζεται ,και όχι εσυ?Για να φτασεις στο σημειο να θεωρεις δυσβασταχτη μια σχεση(ισως μεγαλο ποσο αρνητικης ενεργεις από τη μερια του φιλου σου)αν είναι ετσι εκεινος πρεπει να βασανιζεται για οσα σου προκαλεσε και όχι εσυ.
Κατι ακομα, όταν ζουμε μια πολύ επωδυνη κατασταση(όπως τα συμτωματα που περιγραφεις)μερικες φορες μπορει υποσυνειδητα να τα προβαλλουμε τον πονο,τον φοβο ,το θυμο από την κατασταση που αντιμετωπιζουμε δινοντας τους υποσταση σε καποιο πολύ κοντινο μας προσωπο.Με την ελπιδα (ότι αν μετατρεψουμε την αιτια των συναισθηματων μας από εσωτερικη σε εξωτερικη θα μπορεσουμε να απαλλαγουμε από αυτή πιο ευκολα.Ακριβως διακοπτωντας τη σχεση με το συγκεκριμενο ατομο(‘η χωρο ‘η κατι άλλο)εχουμε την ψευδαισθηση ότι αφου απομακρυνθηκε η<προσωποποιημενη αιτια>θα ανακουφιστουμε από τα συμπτωματα.
Δε θελω να σε μπερδεψω άλλο ,με δυο λογια ότι και αν συνεβη με το φιλο σου το να εχεις ενοχες δεν εχει νοημα.Θα ελεγα πως όταν τελειωνει μια σχεση οποιουδηποτε ειδους ποτε δε φταιει μονο ο ενας,ισως να μη φταιει και κανενας αλλα μονο οι σηνθηκες.
Προσπαθησε να αντιμετωπισεις τα προβληματα σου τωρα και μη σκεφτεσαι τοσο<το μετα>.<Εκει η λογικη είναι τελειως διαφορετικη και αυτό που σου φαινεται σε αυτή τη ζωη ασημαντο μπορει να είναι απιστευτα σημαντικο για την εξελιξη σου και ότι σου φαινεται εδώ σημαντικο να μην εχει κανενα νοημα <μετα>
.Μη μπερδευεσαι άλλο με τοσες σκεψεις.Ζησε κάθε στιγμη από τη ζωη που (πιστευω)εχεις προ—επιλεξει ,μαθε από τις εμπειριες σου και θα επαναλαβω κατι που θα λεω συνεχεια
Απλα παψε να φοβασαι την αγαπη και εκεινη θα ερθει και πιστευω πως θα σου φερει μαζι της και τον εαυτο σου που τοσο καιρο εχεις χασει.Εσυ και μονο εσυ με το να κρατας μακρια την αγαπη διωχνεις και τον ιδιο σου τον Εαυτο .Εσυ και μονο εσυ μπορεις να του ανοιξεις την πορτα να γυρισει.Δεν τον εχεις χασει απλα τον κρατας εξω.Είναι ότι πιο αληθινο εχω να σου πω .Χρησημοποιησε το κλειδι που κρατας….Εννοω ακριβως ότι σου λεω και αυτή είναι η αποψη μου.(<ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΘΕΙ , ΠΑΝΤΑ>)Ελπιζω να σκεφτεις λιγο το νοημα από αυτά που σου εγραψα στο τελος του μυνηματος και να σε βοηθησουν εστω και λιγο.
LOVE IS THE ONLY TRUTH
Ομολογω οτι αυτα που γραφεις δυσκολευτηκα να τα κατανοησω τελειως.
Τα καταλαβα ομως πιστευω καπως και συμφωνω.
Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου οτι αυτο που συμβαινει πριν τον φοβο ειναι μια σκεψη παντα αρνητικη που κανω αυτοματως τις πιο πολλες φορες υποσυνειδητα.
Ισως αν τα διαβασω πολλες φορες να τα κατανοησω καλυτερα.
ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ
Edited by - Κωστας on 25/05/2004 20:06:43
Χιουμορ πηγα να κανω δηλαδη.
Οι ενοχες εχουν να κανουν με το γεγονος οτι επιδη εχω βαλει εδω και αρκετο καιρο στοχο να νικαω τον εγωισμο μου και να κανω παντα προσεκτικες κινησεις/πραξεις/τι λεω.
Στην προκειμενη περιπτωση ομως αφου καταπιεζομουν και ετσι η αποπροσωποποιηση μου παντα γινοταν πολυ χειροτερη πηρα την αποφαση να ελευθερωθω.
Αυτα που γραφεις για την αγαπη ειναι σοφα.
Οταν αγαπησεις τον εαυτο σου μετα ανοιγονται ολοι οι δρομοι της αγαπης.
Να σαι καλα.
Αφού λοιπόν είσαι σε θέση να καλέσεις τον ΦΟΒΟ, έστω και με μια σκέψη αρνητική όπως την ονομάζεις, θα σε ρώταγα αν θα έκανες ένα πείραμα με τον εαυτό σου..
Ξέρεις τι κάνει ο κόσμος όταν φοβάται?
Τηλεόραση, Βιβλίο, εκκλησία, παπας, Φίλοι, Βόλτες, ψυγειο, σεχ, διαλογισμοι, κόκα, χάπια, ιντερνετ…. Και βαλε ότι θέλεις!
ΦΕΥΓΕΙ!!!
Άρα στην ΟΥΣΙΑ δεν μένει με τον φόβο να τον δει πως κινείται! Και αυτός ο φόβος που έρχεται είναι ΕΝΑ μικρό κλωνάκι από ένα πολύ μεγάλο ΔΕΝΔΡΟ, που είπαμε πως μεσα μας υπαρχει!
Μπορείς να ξαπλώσεις στο κρεβάτι όπως κάνεις όταν σκέφτεσαι να έχεις μια εξωσωματική εμπειρία, μα αντ αυτής….να καλέσεις ένα φόβο σου *(κλωνάρι) και να μεινεις μαζί του?
Θα μου πεις πονάω και δεν φεύγει!
Ο φόβος έχει δημιουργηθεί αγαπητέ Κώστα! Ίσως χρειασθεί καιρός…μα κάντο, μείνε μαζί του! Θα δεις στην αρχή το σώμα να τινάζεται…να μην θέλει….μα εσύ θα μένεις μαζί του! Θα φτάσεις πολλές φορές να τρέμεις…μα εσύ θα μένεις μαζί του….
θα τον κοιτάς στα μάτια όπως κοιτάς ένα φίλο! Με αλλα λογια αγαπα τον φοβο σου! Αγγαλιασε τον....κινησου μαζι του!!!
Κάντο, μέχρι κάποιο από τα κλωνάρια που πριν σε φόβιζαν….δεν το κάνουν πια! Και θα δεις πόσο ανάλαφρα, και με τη ομορφιά θα αρχίσεις να ζεις!
Σε προχωρημένες μαλιστα καταστάσεις….στα μεγάλα Κλωνάρια, θα αισθάνεσαι σαν να ξεψυχάς….μα θα αφήνουν το σώμα…ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!
Οι εικόνες θα γίνουν σιγά σιγά πιο έντονες και ο ήχος θα γίνεται ΕΝΑ με αυτές….μα αυτά είναι αρκετά μετά….πρώτα πρέπει να ασχοληθούμε με τα κλωνάρια!
Οι Αρχαίοι φιλόσοφοι, το ονόμαζαν…κάθαρση!
Σε φιλα... ο φοβος σου!
Σε βρισκω διαβασμενο και αρκετα σωστο.
Εχεις δικιο οτι "φευγω" απο τον φοβο.
Απολυτο δικιο.
Εχει γινει μετα απο τοσα χρονια αυτοματο αλλα θα σκεφτω πολυ σοβαρα την συμβουλη σου.
Βρισκομαι ηδη σε ενα σταδιο που γενικως τον φοβο μου για διαφορα προσπαθω να μην τον αποφευγω αλλα να τον κοιταω καταματα.
Εχω δει ο φοβος που σε οδηγει και τι αντιδρασεις δημιουργει.
Παντα σε βαζει σε αρνητικες σκεψεις και μπλοκαρει την συνειδηση.
Χαιρομαι που σκεφτηκες καποια νοηματα απο οσα σου ειπα.Ισως αν περα απο τη σκεψη προσπαθησεις να το δοκιμασεις λιγο στην πραξη ,ισως τοτε μπορεσεις να απαλαχθεις απο ενα μεγαλο μερος των προβληματων σου.
Εγω πιστευω πως αν το πιστεψεις πως μπορεις και το θελησεις πραγματικα θα καταφερεις να το ξεπερασεις.
Στο ευχομαι ειλικρινα με ολη μου την καρδια
Και μην ξεχνας πως ποτε δεν εισαι μονος στο δρομο σου.Αρκει μονο να σκεφτεις οταν χρειαζεσαι καποιον και θα βρεθει κοντα σου
LOVE IS THE ONLY TRUTH
Βασικα το τελευταιο ταιριαζει με μια εμπειρια μου.
Μπες εδω σε παρακαλω και πες μου την γνωμη σου.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2597&whichpage=1&ARCHIVE=
Αλλη μια συμπτωση?
Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου και να σαι καλα.

Edited by - Κωστας on 26/05/2004 21:22:45
διαβασα 'η μαλλον περισσοτερο ειδα
Για τις συμπτωσεις ,οπως μαλλον ξερεις ηδη,δεν πιστευω οτι υπαρχουν συμπτωσεις ουτε πως τιποτα ειναι τυχαιο.
Ολα συμβαινουν απο και για καποιο λογο,ακομα κιαν δεν μπορουμε να τον εντοπισουμε στο περιορισμενο πλαισιο της πραγματικοτητας που αντιλαμβανομαστε.
Κανεις ανθρωπος που συνανταμαι στη ζωη μας δεν εμφανιζεται τυχαια .Εμφανιζεται ειτε γιατι ειχαμε κανονισει να συναντηθουμε απο ενα αλλο επιπεδο ,ή γιατι τον καλεσαμε εστω και υποσυνειδητα ειτε γιατι αυτος μας εχει αναγκη .
Φυσικα και πιστευω οτι υπαρχουν οντοτητες που μας καθοδηγουν και μας προστατευουν παντα ειτε ειναι α¨υλες ειτε εχουν ανθρωπινη μορφη .
Και μια μικρη ιστορια που ειναι αληθινη...
Και οι<αγγελοι>πολυ παλια, λενε πως ηταν ανθρωποι που ολοκληρωσαν τον κυκλο τους στο υλικο επιπεδο και περνοντας απο αλλα ενδιαμεσα ,εφτασαν σε ενα πολυ ανωτερο επιπεδο εξελιξης στον πνευματικο κοσμο.
Ποτε ομως δεν ξεχασαν την ανθρωπινη θλιψη που εμαθαν καποτε .Και η πνευματικη τους εξελιξη ηταν τοσο μεγαλη που ειχαν τη δυναμη και το θαρρος και επελεξαν σαν αποστολη τους να εγκαταλειψουν για λιγο τη μακαριοτητα τους να πεσουν ξανα στην υλη και να γινουν προστατες και οδηγοι των ανθρωπων ,να τους παρουν απο το χερι και να να μην τους αφησουν ουτε μια στιγμη μονους στο δρομο μεχρι να τους περασουν με ασφαλεια <απεναντι>.Εκαναν τη θυσια να αφησουν <τον παραδεισο > και ν α ξαναρθουν <κατω>για να παρουν μεσα τους τον ΠΟΝΟ των ανθρωπων και με τη δυναμη της ΑΓΑΠΗΣ να τον μετατρεψουν και να τους τον δωσουν πισω σαν ΕΛΠΙΔΑ.
Πως θα καταλαβεις οτι ειναι αγγελοι;Αν δεν εχουν ανθρωπινη μορφη θα τους αισθανθεις οταν τους χρειαστεις -ακομα και στη στη βαθυτερη λυπη και μοναξια-σαν αερακι διπλα σου που θα σε ανακουφισει ή μπορει να ακουσεις και να σου ψιθυριζουν κατι.
Αν εχουν ανθρωπινη μορφη θα εμφανιστουν στις πιο δυσκολες περιοδους της ζωης σου,οταν νομιζεις οτι τιποτα δε μενει να σε κρατησει.
Δεν εχει σημασια πως και που θα τους συναντησεις ή τι ειδους σχεση θα εχεις μαζι τους, ,
απλα θα ξερεις οτι ειναι αγγελοι ,
γιατι σε αγαπουσαν πριν τους συναντησεις ,
γιατι σε ξερουν τοσο καλα απο την πρωτη στιγμη σαν να τους γνωριζες χρονια,
γιατι οταν εμφανιστουν στη ζωη σου οι αποριες που σε βασανιζαν θα απαντηθουν,,
γιατι τα προβληματα σου θα σου φαινονται σαν παιχνιδια,
γιατι θα νιωθεις την αγαπη τους να διαλυει τον πονο και τους φοβους σου , οσο μακρια σου και αν βρισκονται.
Θα ξερεις οτι ειναι παντα κοντα σου....
Κι αν δεις μια σκια στα ματια τους καμια φορα ή ενα δακρυ ,
θυμησου πως ειναι και αυτοι λιγο <πληγωμενοι>
γιατι εκοψαν τα φτερα τους για να ξαναγινουν ανθρωποι και αφησαν τον παραδεισο για χαρη σου.....για να σε οδηγησουν και σενα εκει καποτε ,δινοντας σου τα κομμενα τους φτερα εδω,
για να σε βοηθησουν <να πεταξεις >για να <φτασεις>εκει στον παραδεισο που σε θελουν μαζι τους ,παντα.
Αρκει να σκεφτεις πως τους χρειαζεσαι ,δε χρειαζεται να πεις τιποτα θα καταλαβουν και θα ερθουν....
Αυτα τα λιγα λογια αντι για αλλη μια φωτογραφια...
LOVE IS THE ONLY TRUTH
quote:Αγαπητέ ΠΛΑΤΩΝΑ, τα λόγια σου είναι ΣΟΦΑ.
Ξέρεις τι κάνει ο κόσμος όταν φοβάται?Τηλεόραση, Βιβλίο, εκκλησία, παπας, Φίλοι, Βόλτες, ψυγειο, σεχ, διαλογισμοι, κόκα, χάπια, ιντερνετ…. Και βαλε ότι θέλεις!
ΦΕΥΓΕΙ!!! ...
...θα τον κοιτάς στα μάτια όπως κοιτάς ένα φίλο! Με αλλα λογια αγαπα τον φοβο σου! Αγγαλιασε τον....κινησου μαζι του!!!
Ζήσε τη στιγμή!
quote:Αν εχουν ανθρωπινη μορφη θα εμφανιστουν στις πιο δυσκολες περιοδους της ζωης σου,οταν νομιζεις οτι τιποτα δε μενει να σε κρατησει.
Δεν εχει σημασια πως και που θα τους συναντησεις ή τι ειδους σχεση θα εχεις μαζι τους, ,
απλα θα ξερεις οτι ειναι αγγελοι ,
γιατι σε αγαπουσαν πριν τους συναντησεις ,
γιατι σε ξερουν τοσο καλα απο την πρωτη στιγμη σαν να τους γνωριζες χρονια,
γιατι οταν εμφανιστουν στη ζωη σου οι αποριες που σε βασανιζαν θα απαντηθουν,,
γιατι τα προβληματα σου θα σου φαινονται σαν παιχνιδια,
γιατι θα νιωθεις την αγαπη τους να διαλυει τον πονο και τους φοβους σου , οσο μακρια σου και αν βρισκονται.
Θα ξερεις οτι ειναι παντα κοντα σου....
Κι αν δεις μια σκια στα ματια τους καμια φορα ή ενα δακρυ ,
θυμησου πως ειναι και αυτοι λιγο <πληγωμενοι>
γιατι εκοψαν τα φτερα τους για να ξαναγινουν ανθρωποι και αφησαν τον παραδεισο για χαρη σου.....LOVE IS THE ONLY TRUTH
Αγαπητη φιλη x files σε ευχαριστω που διαβασες το λινκ που σου εδωσα και ολα αυτα που λες για τους αγγελους με ανθρωπινη μορφη ταιριαζουν ακριβως με τον νεο μου φιλο που περιγραφω τον Μιχαηλ.
Να προσθεσω επισης οτι νιωθει σαν να μην ειναι απο αυτο τον κοσμο,το λεει συνεχεια αυτο. Οι κακιες,αρωστιες και ολα αυτα....
"Την αγαπη που τοσο απλοχερα μου δινεις με την εμπειρια σου και αυτα που εμαθες απο εκει σου ευχομαι να την παρεις πισω διπλη και αληθινη αυτη την φορα οπως και σου αξιζει"
Να προσθεσω οτι μολις δημοσιευσα το θεμα δηλαδη πριν λιγο μετα απο 5 λεπτα με πηρε τηλ ενω ειχαμε χαθει λιγακι.
Συμπτωση....

Edited by - Κωστας on 27/05/2004 19:24:25
Edited by - Κωστας on 27/05/2004 19:34:58
ΞΕΡΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ <ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ>
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΛΙΓΟ
ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΤΗ ...ΖΩΗ
ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ < ΕΑΥΤΟ> ΣΟΥ
ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ....ΕΣΕΝΑ!!!!!!
<Μακαρι να μπορουσα να δωσω ολη την αγαπη που εχω μεσα μου ,για να παρω μακρια εστω και εναν κοκκο απο τον δικο σου πονο....>
<.....Αυτο θα εδινε ΖΩΗ απο το θανατο μου.......>...![]()
LOVE IS THE ONLY TRUTH
Για να επανελθω αγαπητε φιλε Κώστα θα ήθελα αν μπορουσες να μου οεις τρόπους αντιμετώπησης,εκτος φαρμακων γιατι αυτο είναι θεμα του γιατρού μου..
quote:
Φίλε Κωστα, μου εκανε εντύπωση που μου ειπες οτι το ξεπέρασες..Ειμουν πάσχων στην εφηβεια μου και το ξεπέρασα μονος μου..Φυσικα δεν δημιουργηθηκε απο μονο του αλλα υπηρχε αιτία..Δυστυχως στα 19 μου υστερα απο μια τρομαχτικη εμπειρια (υποψειες για AIDS) μου ξανασυνεβει..Το ξεπερασα για μια βδομαδα,ομως επανηλθε λογω ψυχολογικων προβληματων..Το ευχαριστο βεβαιως ειναι οτι δεν εχω AIDS,όμως λόγω της τρομακτικής αυτης εμπειριας,λογω συμβάντων στην εφήβεια μου και λόγω αλλων μεταγενέστερων συμβαντων οδηγήθηκα σε καταθλιψη και το πρόβλημα της αποποπροσωποποιησης έγινε πολυ έντονο..Το έχω τώρα 3 χρόνια και έχω βοηθηθει αρκετα απο τα αντικαταθλιπτικά..Θα ήθελα να πω σ'αυτους που διαβαζουν οτι ολα αυτα ειναι σοβαρα και δεν ειναι απλα <<ψυχολογικα>>..Οι ασθενειες οπως: καταθλιψη,ψυχωση,αποπροσωποποιηση και αποπραγματοποιηση κ.α εχουν να κανουν με ουσιες του εγκεφαλου οπως σεροτονινη,ντοπαμίνη κ.α.Το άτομο που πασχει απο τετειες ασθενειες δυστυχως δεν μπορει να αντιδρασει απο μονο του τις περισσοτερες φορες και χρειζει ψυχιατρικης βοήθειας..Δεν ειναι ντροπη!
Για να επανελθω αγαπητε φιλε Κώστα θα ήθελα αν μπορουσες να μου οεις τρόπους αντιμετώπησης,εκτος φαρμακων γιατι αυτο είναι θεμα του γιατρού μου..
Γεια σου φιλε. Τωρα ειδα το μηνυμα σου γιατι εχω χρονια να επισκεφτω το σαιτ. Αν εισαι ακομα εδω θα σου απαντησω. Οπως σωστα ειπες τα φαρμακα δεν τα σταματας. Εγω θα σου αναφερω απλα τι με βοηθησε απο την εμπειρια μου 17 χρονια με αυτον τον διαολο....
Αγαπητέ Κωστα
Διάβασα για λίγο τα όσα γράφεις και τον προβληματισμό σου προσπαθώντας να καθορίσω κάπως το ψυχολογικό σου προφίλ και σκέφτηκα να σου γράψω τα παρακάτω.
Φυσικά έψαξα πιο μπροστά τα προηγούμενα θέματα που ανέβασες στο esoterica.
1) ΘΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ
2) ΨΥΧΕΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
3) ΜΟΝΟΙ
4) ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΧΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
και το
5) ΕΣΥ ΧΩΡΙΣ ΕΣΥ (ΑΠΟΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ)
Όσοι μελετούν για πολλά χρόνια εσωτερική φιλοσοφία και έχουν φτάσει στο σημείο να κατανοούν ένα σημαντικό μέρος της διδασκαλίας του εσωτερισμού στην πράξη, θα σε βεβαιώσουν ότι η Αθάνατη Ψυχή είναι αυτή που δομεί την ανθρώπινη προσωπικότητά μας. Αυτή η διαδικασία της δόμησης της προσωπικότητας από την Ψυχή δεν συμβαίνει μόνον μία φορά αλλά εκατοντάδες φορές. Έτσι δημιουργείται (ή δημιουργήθηκε) η έννοια του θέματος της μετενσάρκωσης (από την σκοπιά της προσωπικότητάς μας γιατί από την σκοπιά της Ψυχής αυτό το θέμα της μετενσάρκωσης είναι γεγονός, αφού έτσι εργάζεται η Αθάνατη Ψυχή).
Η Προσωπικότητα είναι το προσωπείο της Ψυχής, η σκιά της, μία μάσκα, ένας συνδυασμός δυνάμεων που ντύνεται με ένα φυσικό ένδυμα, το φυσικό αντικειμενικό μας σώμα.
Η Αθάνατη Ψυχή είναι απρόσωπη και είναι Αθάνατη από την σκοπιά της προσωπικότητας γιατί από την σκοπιά του πνεύματος δεν είναι και τόσο Αθάνατη, … Η Ψυχή ζει Εκατομμύρια χρόνια και το πνεύμα (ποιος ξέρει;) ζει δισεκατομμύρια χρόνια. Η Αιώνια Ψυχή αλλάζει υπόσταση από Γύρο σε Γύρο ή αν είναι προχωρημένη Ψυχή από Φυλή σε Φυλή (εννοώντας τις ρίζες φιλές) και δεν θα μας απασχολήσει το θέμα άλλο εδώ, γιατί είναι άκρως αποκρυφιστικό θέμα.
Η Ψυχή εργάζεται απρόσωπα και πιθανότατα από την σκοπιά της εξωτερικής υλιστικής ακαδημαϊκής ψυχολογίας και της ψυχιατρικής (που δίδει ονόματα στις διάφορες περιπτώσεις που ερευνά) δημιουργήθηκε ο όρος «αποπροσωποίηση» που κατά την γνώμη μου είναι ο ίδιος όρος που χρησιμοποιείται ευρύτατα στον εσωτερισμό ως όρος «απρόσωπος», «απρόσωπη».
Όλοι οι μελετητές του εσωτερισμού που προσπαθούν να εφαρμόσουν έμπρακτα τους κανόνες της προαιώνιας σοφίας, κατά την διάρκεια της μαθητείας τους, εφαρμόζουν την απροσωπία στην καθημερινότητά τους. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που το κάνουν αυτό. Το κάνουν γιατί μαθαίνουν να ζουν στην καθημερινότητα ως να είναι η Αθάνατη Ψυχή. Η Ψυχή δεν έχει πρόσωπο είναι απρόσωπη. Είναι ένας συνδυασμός ενεργειών που στον εσωτερισμό συμβολικά την ονομάζουμε ως Ανώτερο Εαυτό, ως Ηλιακό Άγγελο, ως Αιτιατό Σώμα, κτλ.
Αυτός που ασχολείται έμπρακτα με τον εσωτερισμό για δεκαετίες, … για ενσαρκώσεις, μαθαίνει να ζει σύμφωνα με τους κανόνες της Ψυχής και επειδή λειτουργεί αντίθετα με τους κανόνες των προσωπικοτήτων (του περιβάλλοντός του και της κοινωνίας) μαθαίνει να λειτουργεί εντελώς διαφορετικά, «απρόσωπα». Γι’ αυτό οι άλλοι του συνάνθρωποι που λειτουργούν μόνον προσωπικά, δεν μπορούν να τον καταλάβουν.
Έτσι μαθαίνει να ζει μία διπλή ζωή αυτή των καθημερινών εξωτερικών δραστηριοτήτων «της προσωπικότητας» και αυτή την ζωή των εσωτερικών πραγματικοτήτων της Αθάνατης Ψυχής «απρόσωπα».
Η Αθάνατη Ψυχή λειτουργεί και κινείται πίσω από την σκηνή των εξωτερικών δραστηριοτήτων της προσωπικότητας και συνεπώς κινείται απρόσωπα. Το πρόβλημα με τους περισσοτέρους είναι ότι δεν καταλαβαίνουν τον συνδυασμό των δυνάμεων της προσωπικότητας γιατί ποτέ δεν έχει καθοριστεί (από κάποια εξωτερική ψυχολογική ομάδα) με ακρίβεια το τι είναι η προσωπικότητα, ή αν έχει καθοριστεί τότε αυτές οι αρχές έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές του εσωτερισμού.
Οι εξωτερικοί ψυχολόγοι όταν μιλούν για την προσωπικότητα την ταυτίζουν με το αντικειμενικό σώμα.
Όταν μιλούν για την ψυχή την ταυτίζουν με το συναισθηματικό σώμα των επιθυμιών.
Όταν μιλούν για πνεύμα το ταυτίζουν με τον διανοητικό παράγοντα και τις περισσότερες φορές με τον κοινό νου και καθόλου με τον αφηρημένο νου, που οι περισσότεροι δεν τον δέχονται και αμφισβητούν την ύπαρξή του.
Οι εσωτερική Ψυχολογία και γενικότερα η εσωτερική φιλοσοφία κα ο αποκρυφσιμός μιλάει για τους τρεις κόσμους της μορφής αφήνοντας να εννοηθεί για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν σε θέματα Αλήθειας, Αθανασίας, … ότι αυτοί οι κόσμοι της μορφής είναι οι κόσμοι της θνητής προσωπικότητας υποκείμενοι του θανάτου.
Η εξωτερική ψυχολογία ενδιαφέρεται μόνον για τα θέματα της προσωπικότητας και αγνοεί τα θέματα της Αθάνατης Ψυχής.
Για την εξωτερική ψυχολογία δεν υφίσταται το θέμα της Αθάνατης Ψυχής.
Γι’ αυτήν δεν υφίσταται Ψυχή, αφού κάθε τι μετά τον θάνατό μας εξαφανίζεται, …
Έτσι όταν διαπιστώνει (η Ψυχολογία) ορισμένα ψυχολογικά προβλήματα (κατά την γνώμη της) σε κάποιο άτομο προσπαθεί να το προσγειώσει (πολλές φορές ανώμαλα) στον κύκλο που δραστηριοποιείται η προσωπικότητα με διάφορες φαρμακευτικές και άλλου είδους ιατρικές αγωγές, … αντί να του εξηγήσει, τι μπορεί να συμβαίνει.
Έτσι οι καθημερινοί ασθενείς με διαφόρων ειδών ψυχολογικά προβλήματα που στην πραγματικότητα είναι συναισθηματικά προβλήματα με αφετηρία το αστρικό σώμα, αντιμετωπίζονται κάθε άλλο παρά σωστά, γιατί καθοδηγούνται στην ανώμαλη προσγείωση της αντίληψης των πέντε φυσικών αισθήσεων του αντικειμενικού σώματος, το οποίο κατά την γνώμη τους είναι το μόνο αποδεκτό ως αληθινή ύπαρξη, …
Για όλους τους αληθινούς μελετητές των κανόνων και αρχών της προαιώνιας σοφίας, δηλαδή τους σπουδαστές του εσωτερισμού, η προσωπικότητά μας είναι μάγια – αυταπάτη – πλάνη. Είναι μία αρνητική οντότητα που είναι υπεύθυνη για όλα τα παγκόσμια προβλήματα εδώ και χιλιετηρίδες και για όλο το κακό επάνω στον πλανήτη Γη.
Μάταια προσπάθησαν μέχρι τώρα οι Διάφορες Θρησκείες με τα διάφορα δόγματά τους να δώσουν ορθή κατεύθυνση στους ανθρώπους, …
Μάταια μίλησαν για την Ψυχή και το πνεύμα οι διάφοροι μεγάλοι φιλόσοφοι ανά τους αιώνες, …
Οι άνθρωποι προτιμούν το σκοτάδι (της προσωπικότητάς μας) από το Φως της Ψυχής.
Η Αθάνατη Ψυχή ενσαρκώνεται δεκάδες (εκατοντάδες) φορές ως προσωπικότητα προσπαθώντας να μάθει το τι συμβαίνει στους τρεις κόσμους της μορφής, τον φυσικοαιθερικό, τον αστρικό και τον κατώτερο νοητικό κόσμο.
Όταν είναι νεαρή ως ψυχή ταυτίζεται με τις υλικές μορφές αυτών των κόσμων και δεν διαχωρίζει την ύπαρξή της από αυτούς τους κόσμους. Έτσι νομίζει ότι είναι πρωταρχικά ο φυσικός αντικειμενικός φορέας, έπειτα οι επιθυμίες και τα συναισθήματα και τέλος ο διανοητικός παράγων. Όλο αυτό τον κύκλο των ενσαρκώσεων η ψυχή βιώνει τις διάφορες καταστάσεις ως προσωπικότητα.
Όλο αυτό τον κύκλο των ενσαρκώσεων η Αθάνατη Ψυχή παραμένει απόμακρα και δεν ενδιαφέρεται για τις δραστηριότητες της προσωπικότητας έως ότου κάποια στιγμή όταν ο άνθρωπος φτάσει σε ένα σχετικά υψηλό συνειδησιακό στάδιο αρχίζει για πρώτη φορά να ενδιαφέρεται και ο άνθρωπος τότε γίνεται σπουδαστής των κανόνων και αρχών του εσωτερισμού. Ακολουθεί μία περίοδος ενσαρκώσεων που η Ψυχή πολεμάει με την προσωπικότητα προκειμένου να αναλάβει Αυτή τον έλεγχο και να ελέγξει την προσωπικότητα. Την αρχική περίοδο η μάχη είναι υπέρ της προσωπικότητας. Αλλά η ψυχή δεν βιάζεται αφού σχετικά με τα 70 – 80 χρόνια της προσωπικότητας Αυτή (η Ψυχή) είναι αθάνατη, έως ότου σε κάποια ζωή υφίσταται ισορροπία μεταξύ της προσωπικότητας και της Ψυχής.
Έπειτα τον έλεγχο με ταχύ ρυθμό σε πολύ λίγες ενσαρκώσεις τον αναλαμβάνει όλο και περισσότερο η Αθάνατη Ψυχή.
Αυτό το θέμα εξετάζεται από την εσωτερική επιστήμη, ως η επιστήμη των μυήσεων. …
Πολλοί άνθρωποι που είναι αρκετά εξελιγμένοι ως Ψυχές αρχίζουν να φέρνουν αυτές τις εμπειρίες τους από τις προηγούμενες ζωές τους στην προσωπική τους ζωή που μπορεί να υπήρξαν μυστικιστές, μοναχοί, φιλόσοφοι κτλ. Αυτοί περνούν διάφορες φάσεις δυσκολιών λόγω αυτού του πολέμου που υφίσταται μέσα τους μεταξύ της προσωπικότητας και της Ψυχής τους. Ορισμένες φορές ο πόλεμος είναι τρομακτικός και οι άνθρωποι δεν ξέρουν στα αρχικά στάδια τι μπορεί να συμβαίνει. Έχουν δεκάδες συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα. Αλλά ο δρόμος προς την ελευθερία από την ταύτιση με της μορφές συνεχίζεται προς την μελλοντική Δόξα της Ψυχής.
Τώρα αγαπητέ φίλε μου Κώστα θα μου πεις γιατί σου τα έγραψα όλα αυτά; Γιατί νομίζω ότι όταν τα ξέρει κανείς όλα αυτά, τότε δεν θα πρέπει να αγωνιά και να φοβάται, γιατί αυτός που φοβάται στην πραγματικότητα είναι η θνητή προσωπικότητα και όχι η Αθάνατη Ψυχή.
Ελπίζω ότι σε προβλημάτισα λιγάκι. Σου έγραψα αυθόρμητα.
Σε χαιρετώ φιλικότατα
Γνώθι σαυτόν
Που βρίσκεσαι; Το ξεπέρασες το πρόβλημα; Πάσχω κι εγω από αποπροσωποποιηση-αποπραγματοποίηση πολλα χρόνια..
Θα χαρω πολυ αν ξαναμιλησω με ατομα απο παλια. Να ειστε ολοι καλα.
κωστας
DPisdefeated