- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Συγγνώμη που δεν τα ξαναδιαβάζω, αλλά σου έχω απαντήσει για την ιστορικό που πιπιλάς (διάβασε και τι γράφει για την Υπατία, αξίζει τον κόπο), επειδή είναι η τρίτη φορά που στέλνεις την άποψή της ως απόδειξη.
Πήγαινε λίγο πιο πίσω στο θέμα και θα είναι επίκαιρη η απάντησή μου.
Μόνο δυό πραγματάκια, πάνω στις "απορίες" σου:
quote:
Απορία..........."Γιατί τα κανονικά Ευαγγέλια δεν γίνονται πιστευτά? από τους Εθνικούς ή άθεους-άθρησκους? , αφού τα συγγράψανε 4 διαφορετικοί συγγραφείς ακόλουθοι του Ιησού!
Αυτό είναι μέρος της πλάνης όλων των "ευσεβών" χριστιανών. Τους έχουν ψήσει ότι τα ευαγγέλια τα έγραψαν αυτοί που αναφέρονται ως συγγραφείς και αγνοούν ότι δεν γνωρίζουμε ποιοί γράψανε τα ευαγγέλια, πλην μερικών ιεραρχών που, κατά καιρούς, κάνανε τις απαραίτητες, κατά την άποψή τους, διορθώσεις (Ιερώνυμος, Αυγουστίνος).
Κανείς απ' αυτούς που "γνώριζαν" τον χριστό, δεν ήταν σε θέση να γράφει...
quote:
και γίνεται πιστευτή η βιογραφία του Τυανέα που την συνέγραψε ο ρήτορας , ο Φιλόστρατος που δεν υπήρξε ακόλουθος του Τυανέα; ακόλουθος του Τυανέα όπως είναι γνωστό είναι μόνο ο Δάμις. Πώς λοιπόν ο Φιλόστρατος κατόπιν εντολής της Ιούλιας Δόμνας συμπληρώνει το έργο του Δάμι ;.............ε γιαπετ?"
Διότι δεν σου είπαν οι δικοί σου, ότι ο Φιλόστρατος συγκέντρωσε έργα του ίδιου του Απολλώνιου και του Δάμι, ο οποίος διατηρούσε για 50 σχεδόν χρόνια ημερολόγιο.
Και την είχε αυτήν την δυνατότητα ο Φιλόστρατος, επειδή δεν είχε εξαφανίσει η εκκλησία το έργο του Απολλώνιου, ακόμη.[/b]
Αν διαβάσεις και κατανοήσεις τα προηγούμενα μηνύματά μου, θα δείς ότι αναφέρεται πότε άρχισε η λύσσα των ιερωμένων για τον Απολλώνιο.
Αναφέρω και χρονολογία και το βιβλίο που στάθηκε αφορμή.
quote:
Για πες μας για τα δικά του γραπτά.......και τα ταξίδια του?
ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Αυτό είναι μέρος της πλάνης όλων των "ευσεβών" χριστιανών. Τους έχουν ψήσει ότι τα ευαγγέλια τα έγραψαν αυτοί που αναφέρονται ως συγγραφείς και αγνοούν ότι δεν γνωρίζουμε ποιοί γράψανε τα ευαγγέλια, πλην μερικών ιεραρχών που, κατά καιρούς, κάνανε τις απαραίτητες, κατά την άποψή τους, διορθώσεις (Ιερώνυμος, Αυγουστίνος).Κανείς απ' αυτούς που "γνώριζαν" τον χριστό, δεν ήταν σε θέση να γράφει...

Toυς είχες ρωτήσει????
quote:
γιαπετ:
Διότι δεν σου είπαν οι δικοί σου, ότι ο Φιλόστρατος συγκέντρωσε έργα του ίδιου του Απολλώνιου και του Δάμι, ο οποίος διατηρούσε για 50 σχεδόν χρόνια ημερολόγιο.Και την είχε αυτήν την δυνατότητα ο Φιλόστρατος, επειδή δεν είχε εξαφανίσει η εκκλησία το έργο του Απολλώνιου, ακόμη.
Αν διαβάσεις και κατανοήσεις τα προηγούμενα μηνύματά μου, θα δείς ότι αναφέρεται πότε άρχισε η λύσσα των ιερωμένων για τον Απολλώνιο.
Αναφέρω και χρονολογία και το βιβλίο που στάθηκε αφορμή.
Το θέμα είναι τι έργα συγκέντρωσε και τι λένε αυτά τα έργα.............. τα περισσότερα είναι πλαστά κείμενα που φτιαχτηκαν εκ των υστέρων από τους εθνικούς για να αντιμετωπίσουν το Χριστιανσιμό.........το ότι μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ενώ ο Χριστιανισμός βασιλεύει είναι η απόδειξη της αλήθειας απένατι στη σκευωρία..........
Είμαι περίεργος να δω τα έργα που λες.........την προηγούμενη φορά ανέφερες απλά ονόματα όπως του Φλαβιανού ........ έτσι αόριστα......για αυτό και την πάτησες.........να σαι τώρα ποιο προσεκτικός για να έχει ενδιαφέρον.........

quote:
europaios2:
Για πες μας για τα δικά του γραπτά.......και τα ταξίδια του?γιαπετ:
ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ...
Πάντως πρέπει από ότι γράφει ο Φιλόστρατος να έκανε οικονομικά ταξίδια...............ίσως τρίτη θέση....

να παραθέσεις λοιπόν όχι την ερμηνεία που δίνει ο Φιλόστρατος στο ημερολόγιο του Δάμη .........αλλά αυτά που γράφει ο Δάμης .[/b] .....την ερμηνεία μπορούμε να την κάνουμε και μόνοι μας....γιατί ο πρώτος πλαστογράφος της ζωής του Απολλώνιου ήταν ο ίδιος ο Φιλόστρατος..... αναμένω........

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Edited by - europaios2 on 23/07/2008 23:09:37
quote:
Το θέμα είναι τι έργα συγκέντρωσε και τι λένε αυτά τα έργα.............. τα περισσότερα είναι πλαστά κείμενα που φτιαχτηκαν εκ των υστέρων από τους εθνικούς για να αντιμετωπίσουν το Χριστιανσιμό...
Μπροστά ήσουν;;;![]()
![]()
![]()
Τελικά είσαι "ατραξιόν" όχι αστεία...
quote:
Πάντως πρέπει από ότι γράφει ο Φιλόστρατος να έκανε οικονομικά ταξίδια...............ίσως τρίτη θέση....
Όχι πήγαινε με γαϊδουράκι σαν τον "θεάνθρωπο"...![]()
quote:
την ερμηνεία μπορούμε να την κάνουμε και μόνοι μας....
![]()
![]()
Διαδόσεις...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
europaios2:
Το θέμα είναι τι έργα συγκέντρωσε και τι λένε αυτά τα έργα.............. τα περισσότερα είναι πλαστά κείμενα που φτιαχτηκαν εκ των υστέρων από τους εθνικούς για να αντιμετωπίσουν το Χριστιανσιμό...γιαπετ:
Μπροστά ήσουν;;;Τελικά είσαι "ατραξιόν" όχι αστεία...
Τα κείμενα έχουν εξεταστεί και οι ειδικοί έχουν αποφανθεί δε χρειάζεται να είναι κανείς μπροστά!!!!! εξάλλου ο ίδιος ο Φιλόστρατος, εφόσον έχεις το έργο του όπως λες........θα διαβάσεις ότι συχνά πυκνά γράφει........ο Απολλώνιος όμως εννοούσε αυτό.......ο Απολλώνιος εννοούσε εκείνο........ο Δάμης δεν είχε καταλάβει καλά....... φέρε εσύ τα κείμενε και θα γελάσουμε πάλι........

Δεν είπα ότι έχω το έργο του, σου είπα ότι αυτά που γράφω τα βλέπω σε όραμα...
Και κάτι άλλο.
Το "μπροστά ήσουν" το έγραψα επειδή στην αμέσως προηγούμενη πρόταση του μηνύματός σου, είχες γράψει:
"Toυς είχες ρωτήσει????"
σε... απάντηση αυτού που είχα γράψει εγώ:
γιαπετ:
"Αυτό είναι μέρος της πλάνης όλων των "ευσεβών" χριστιανών. Τους έχουν ψήσει ότι τα ευαγγέλια τα έγραψαν αυτοί που αναφέρονται ως συγγραφείς και αγνοούν ότι δεν γνωρίζουμε ποιοί γράψανε τα ευαγγέλια, πλην μερικών ιεραρχών που, κατά καιρούς, κάνανε τις απαραίτητες, κατά την άποψή τους, διορθώσεις (Ιερώνυμος, Αυγουστίνος).
Κανείς απ' αυτούς που "γνώριζαν" τον χριστό, δεν ήταν σε θέση να γράφει..."
απλά φέρθηκα σαν εσένα...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
europaios2:Toυς είχες ρωτήσει????">>
<<europaios2: "Το θέμα είναι τι έργα συγκέντρωσε και τι λένε αυτά τα έργα.............. τα περισσότερα είναι πλαστά κείμενα που φτιαχτηκαν εκ των υστέρων από τους εθνικούς για να αντιμετωπίσουν το Χριστιανσιμό..."
γιαπετ:Μπροστά ήσουν;;;
europaios2:Τα κείμενα έχουν εξεταστεί και οι ειδικοί έχουν αποφανθεί δε χρειάζεται να είναι κανείς μπροστά!!!!!>>

ότι ο Χριστός έζησε πρώτος και μάλλον το ξέρεις...
επμένεις έτσι από κοντρα....
quote:
Ακόμη και ..ομόδοξοι σου, φίλε Γιάπετ, παραδέχονται
ότι ο Χριστός έζησε πρώτος
Δεν είδα να το γράφει κανείς...
Εσύ πώς γνωρίζεις τι ξέρουν οι άλλοι; Είδες να λέει κάποιος άλλος, εκτός από εσένα, ότι ο Απολλώνιος έζησε το 300 μαχχ;;;
ϊσως το αναφέρουν τα αρχαία, ακυκλοφόρητα κείμενα που... έχεις στη διάθεσή σου!!![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Φαίνεται στην κ. διαθήκη, άσχετα αν δεν μπορείς να "δεις" εσύ!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
την ύπαρξή του? το ότι ήταν φιλόσοφος? τι? το ότι ήταν ελληνολάτρης?
περιμένω να δω την καινοτομία σου και όχι γνωστά πράγματα σαν τα παραπάνω.......... όχι τίποτα άλλο.......αλλά δε θέλω να πάει άδικος ο κόπος μου.........