ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
KarnaughΝέο Μέλος
06/10/2005, 23:05:46
Αγαπητέ Βασίλη

quote:
Κι όμως όπως εσύ διέκρινες τον σεβασμό και την εκτίμησή μου στις Θετικές επιστήμες, έτσι διέκρινα κι εγώ την πίστη σου στον Εβραίο Θεό.

Ήμουν σίγουρος ότι έχεις διαβάσει την Παλαιά διαθήκη και μεταχειρίστηκα ένα σχήμα λόγου για την κουβέντα μας.

Αν και απέχω πολύ από το να χαρακτηρίζεται η πίστη μου στον Δημιουργό όμοια με την πίστη που έχει ένας χριστιανός άνθρωπος της καθημερινότητας, θεωρώ πως είμαι ένας ευνοικά διακείμενος άνθρωπος ως προς τις θρησκείες, και εγώ ο ίδιος πιστεύω σε ένα μυαλό που προκάλεσε την δημιουργία μας, με σκοπό πίσω από αυτό.
Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό καθιστά την υπόθεσή σου καθ'όλα σωστή, πάντως μάλλον δεν έπεσες πολύ έξω.

quote:
Σε εσένα μπορεί να αρέσουν οι Εβραίοι. Στους Έλληνες γενικώς μάλλον δεν αρέσουν.
Γενικά αυτό ποσώς με ενδιαφέρει.
Με ενοχλεί μόνον ότι οι Χριστιανοί συνπατριώτες μου δοξάζουν Εβραίο Θεό. Με την έννοια ότι είναι ξένος Θεός.
Προτιμώ σίγουρα τους "Νεοπαγανιστές", αν και άθεος, διότι αυτοί έχουν ντόπιους Θεούς.

Δηλαδή θα προτιμούσες έναν εγχώριο/ντόπιο Θεό;
Η παραπάνω σου δήλωση πάντως σημαίνει πως μέσα στο μυαλό σου δεν συμπεριέλαβες τον παράγοντα "πραγματικότητα", γιατί παίρνεις σαν δεδομένο ότι Θεός δεν υπάρχει.
Θα προτιμούσα και εγώ το ίδιο, δηλαδή οι Έλληνες να δόξαζαν "τον Θεό των Ελλήνων", αν δεν υπήρχε Θεός. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας το ότι Θεός υπάρχει, σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελα έναν Θεό για κάθε έθνος.
Γιατί πολύ απλά όλα μαζί θα είχαν για Θεό το έθνος τους, και κανένα από αυτά τον αληθινό Θεό.

quote:
Μα φίλε Karnaugh εδώ έχω να σου απαντήσω το εξής σημαντικό:

Ο Θεός είναι ένα ακόμη αποκύημα της ανθρώπινης φαντασίας

Για εμένα φίλε Βασίλη, δεν είναι ο Θεός το αποκύημα της ανθρώπινης φαντασίας, αλλά ο άνθρωπος το αποκύημα της Θεικής φαντασίας.

quote:

Για την ταπεινότητα ισχύει αυτό που είπα ακόμη κι αν κατάλαβα λάθος τον σχολιασμό σου.
Και ερωτώ ξανά: Μπορεί ένας Θεός με τόσα εγκλήματα εις βάρος άλλων λαών να είναι ταπεινός?

Μπορείς να μου κάνεις μια συγκεκριμένη αναφορά μέσα σε κάποιο από τα ιερά βιβλία του Ιουδαιοχριστιανισμού, για το που αναφέρεται στο ότι ο Θεός ο Πατέρας είναι ταπεινός;
Ή αναφέρεσαι στα περί του Ιησού, ο οποίος ταπεινώθηκε στην Γη;
Λέω γιατί οι έννοιες είναι λεπτές, τόσο λεπτές που η λογική συνέχεια επιτυγχάνεται δύσκολα.
Ρωτάω, όχι επειδή θέλω να σε βάλω σε κόπο, αλλά επειδή εγώ ο ίδιος δεν θυμάμαι ακριβώς αν έχω συναντήσει κάπου τον χαρακτηρισμό "ταπεινός" για τον Θεό Πατέρα.

Και ένα τελικό και βασικότερο ερώτημα: θα μπορούσες να προσδόσεις σε κάποιον άνθρωπο έναν χαρακτηρισμό, και να είσαι βέβαιος ότι ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός ταιριάζει/περιγράφει πλήρως τον άνθρωπο αυτό;
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το παιχνίδι των χαρακτηρισμών είναι στην πραγματικότητα μια ανασφάλεια του ανθρώπου. Από εκεί και πέρα είναι παντελώς άχρηστο και ανίκανο για τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

quote:
Τελειώνοντας θέλω να πω ότι το δήθεν "μαγευτικό, σαγηνευτικό και άπιαστο για τον ανθρώπινο νου" έχει όψη και ιστορία (αιματοβαμμένη) και το λένε Εβραίο Θεό.

Ή για κάποιον άλλο, ο Αδήριτος Νόμος και η Τάξη.
Αιματοβαμμένη ιστορία δεν μπορεί να έχει, γιατί πολύ απλά δεν έχει ιστορία.

Edited by - Karnaugh on 06/10/2005 23:34:01

VasiliscmΜέλος
07/10/2005, 01:07:08
Αγαπητέ Karnaugh,

Λες:

quote:
Για εμένα φίλε Βασίλη, δεν είναι ο Θεός το αποκύημα της ανθρώπινης φαντασίας, αλλά ο άνθρωπος το αποκύημα της Θεικής φαντασίας.

Από επιστημονικής πλευράς ο λόγος σου αυτός είναι αυθαίρετος.

Είναι γνωστό ότι ο προιστορικός άνθρωπος θεοποίησε στην αρχή τον Ουρανό, τα ποτάμια, τον κεραυνό. Γενικότερα θεοποίησε ότι δεν μπορούσε να ερμηνεύσει.

Σήμερα δεν υπάρχει λόγος να πιστεύεις σε θεούς και δαίμονες. Υπάρχει επαρκής επιστημονική εξήγηση για όλα τα φαινόμενα.

Φιλικά Βασίλης

VasiliscmΜέλος
07/10/2005, 01:09:37
Αγαπητέ Karnaugh,

αύριο θα έχεις περισσότερα στοιχεία για την αιματοβαμμένη ιστορία του Εβραίου Θεού.

Φιλικά Βασίλης

KarnaughΝέο Μέλος
07/10/2005, 14:37:38
quote:
Από επιστημονικής πλευράς ο λόγος σου αυτός είναι αυθαίρετος.

Από επιστημονικής πλευράς είμαστε μια ανωμαλία της φύσης, ένα δίποδο ζώο το οποίο αποφάσισε πως οι νόμοι της εξέλιξης θα πρέπει να καταπατηθούν. Η δε δημιουργία του ανθρώπου είναι αυτό που λένε "θαύμα της τύχης" για πολλούς που δεν δέχονται την έννοια του Θεού. Τυχαία λένε η ύπαρξή μας.
Δεν πιστεύω στην τύχη. Βρείτε κάτι καλύτερο για να με πείσετε. Βαφτίστε την "επιστήμη", βαφτίστε την "Θεό", πάντως όπως και να την βαφτίσετε, εγώ δεν πιστεύω σε αυτήν.

quote:

Είναι γνωστό ότι ο προιστορικός άνθρωπος θεοποίησε στην αρχή τον Ουρανό, τα ποτάμια, τον κεραυνό. Γενικότερα θεοποίησε ότι δεν μπορούσε να ερμηνεύσει.

Τι οδυνηρό άραγε! Ο αρχαίος άνθρωπος θεοποίησε τον κεραυνό, την βροχή τον ήλιο. Πίστεψε πως τα στοιχεία της φύσης είναι θεοί, λάτρεψε τον υλικό, τον φθαρτό κόσμο για Θεό του, και όχι τον Δημιουργό.
Και ήρθε μια εποχή, στην οποία ο άνθρωπος σταμάτησε να λατρεύει τον υλικό κόσμο ως θεούς, και λάτρεψε τον δημιουργό της φύσης ως Θεό.
Και τώρα, μετά από όλη αυτή την διαδικασία, ο άνθρωπος έρχεται να ξαναλατρέψει τα στοιχεία της φύσης, στο όνομα του Spinoza.

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Θεοποιώ ότι δεν επιδέχεται ερμηνεία, όχι ότι το μυαλό μου δεν μπορεί να ερμηνεύσει.

quote:

Σήμερα δεν υπάρχει λόγος να πιστεύεις σε θεούς και δαίμονες. Υπάρχει επαρκής επιστημονική εξήγηση για όλα τα φαινόμενα.

Αφού λοιπόν υπάρχει επαρκής επιστημονική εξήγηση για όλα τα φαινόμενα, τότε οι επιστήμες δεν χρειάζονται πια.

Προσωπικά διαφωνώ καθέτως.

VasiliscmΜέλος
07/10/2005, 17:19:26
Αγαπητέ Karnaugh,

Λες:

quote:
Αιματοβαμμένη ιστορία δεν μπορεί να έχει, γιατί πολύ απλά δεν έχει ιστορία.

Μιλάς πάντοτε για τον Εβραίο Θεό. Το Εβραίος είναι προσδιοριστικό δικό μου για να ξέρουμε ότι μιλούμε για τον θεό της Παλαιάς διαθήκης.

Παραθέτω απόσπασμα της βίβλου:
"Ο κύριος είπε στον Ιησού (του Ναυή): " Μην τους φαβάσε όλους αυτούς, αύριο τέτοια ώρα, εγώ θα τους παραδώσω νεκρούς στους Ισραηλίτες, θα κόψεις τους τένοντες των αλόγων τους και θα κάψεις τις άμαξές τους."
(Ιησούς του Ναυή 11,6)

Έτσι λοιπόν ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ο Κύριος ο Θεός σου τους Βασιλειάδες του Βορρά και τον στρατό τους. Πάρε και διάβασε την Βίβλο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Λίγο παραπάνω στην βίβλο διαβάζουμε :
"Ο Ιησούς κυρίεψε όλη την χώρα: Την Ορεινή περιοχή και τις περιοχές του νότου....Εξολόθρευσε όλους τους Βασιλειάδες της χώρας, καθώς και κάθε πλάσμα ζωντανό. Δεν έφησε κανέναν να ξεφύγει, όπως τον είχε διατάξει ο Κύριος, ο Θεός του Ισραήλ."
(Ιησούς του Ναυή 10,40)
Έτσι λοιπόν ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ο λαός του Ισραήλ με την προτροπή του Θεού σου, τους ταλαίπωρους νότιους κατοίκους της Χαναάν.

Μην νομίσει όμως ο απλός αναγνώστης των μυνημάτων ότι το αίμα από τα χέρια του Θεού της Βίβλου και των Χριστιανών, σταματά σ'αυτές τις δύο παραγράφους.
Είναι δεκάδες οι σελίδες όπου ο Θεός της Αγάπης (ο λεγόμενος) σφάζει και σκοτώνει στο πλευρό των Εβραίων.

Τόση αγάπη που ένιωσαν οι εχθροί των Εβραίων που να την έβαλαν άραγε?

Φιλικά Βασίλης

VasiliscmΜέλος
07/10/2005, 17:35:34
Αγαπητέ Karnaugh,

Ξεκίνησες με μια επίφαση επιστημονικότητας τα άρθρα σου αλλά τώρα το έχεις γυρίσει στο θεοκρατικό.
Φαίνεται να αγνοείς και βασικές πληροφορίες των φυσικών επιστημών.

Λες:

quote:
Από επιστημονικής πλευράς είμαστε μια ανωμαλία της φύσης, ένα δίποδο ζώο το οποίο αποφάσισε πως οι νόμοι της εξέλιξης θα πρέπει να καταπατηθούν. Η δε δημιουργία του ανθρώπου είναι αυτό που λένε "θαύμα της τύχης" για πολλούς που δεν δέχονται την έννοια του Θεού. Τυχαία λένε η ύπαρξή μας.
Δεν πιστεύω στην τύχη. Βρείτε κάτι καλύτερο για να με πείσετε. Βαφτίστε την "επιστήμη", βαφτίστε την "Θεό", πάντως όπως και να την βαφτίσετε, εγώ δεν πιστεύω σε αυτήν

Υπενθυμίζω λοιπόν ότι βάσει πειράματος που έγινε από βιολόγους επιστήμονες, προσομοιώθηκαν σε εργαστήριο οι συνθήκες που υπήρχαν στην Γη πριν από 3 δισεκατομμύρια χρόνια. (Υψηλές θερμοκρασίες, υψηλή περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε μεθάνιο , κεραυνοι κλπ.) Το αποτέλεσμα ήταν να παραχθούν αμινοξέα. Ως γνωστόν τα αμινοξέα συνθέτουν την αλυσίδα του DNA.

Η τύχη είναι συμπλήρωμα της αναγκαιότητας. Υπήρξαν οι αναγκαίες συνθήκες και οι αναγκαίες πρώτες ύλες και με τυχαίο τρόπο δημιουργήθηκε η ζωή. Όχι μια κι έξω αλλά σε πολλά στάδια.

Φιλικά Βασίλης

KarnaughΝέο Μέλος
07/10/2005, 17:43:10
Φίλε Βασίλη,

όλα όσα ανέφερες τα έχω συναντήσει όταν διάβαζα την Παλαιά Διαθήκη. Σε αυτά μπορείς να προσθέσεις πολλά ακόμη.
Ο λόγος που μου τα αναφέρεις, είναι για να ρωτήσεις:

quote:
Τόση αγάπη που ένιωσαν οι εχθροί των Εβραίων που να την έβαλαν άραγε?

Στην οποία και εγώ δεν μπορώ να απαντήσω. Αν θέλει κάποιος άλλος φίλος, ας το κάνει.
Πάντως ο τρόπος με τον οποίο ρωτάς, δεν επιτρέπει απάντηση.

Εγώ ρώτησα τα εξής:

quote:
1. Μπορείς να μου κάνεις μια συγκεκριμένη αναφορά μέσα σε κάποιο από τα ιερά βιβλία του Ιουδαιοχριστιανισμού, για το που αναφέρεται στο ότι ο Θεός ο Πατέρας είναι ταπεινός;
Ή αναφέρεσαι στα περί του Ιησού, ο οποίος ταπεινώθηκε στην Γη;
Λέω γιατί οι έννοιες είναι λεπτές, τόσο λεπτές που η λογική συνέχεια επιτυγχάνεται δύσκολα.
Ρωτάω, όχι επειδή θέλω να σε βάλω σε κόπο, αλλά επειδή εγώ ο ίδιος δεν θυμάμαι ακριβώς αν έχω συναντήσει κάπου τον χαρακτηρισμό "ταπεινός" για τον Θεό Πατέρα.

2. Και ένα τελικό και βασικότερο ερώτημα: θα μπορούσες να προσδόσεις σε κάποιον άνθρωπο έναν χαρακτηρισμό, και να είσαι βέβαιος ότι ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός ταιριάζει/περιγράφει πλήρως τον άνθρωπο αυτό;
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το παιχνίδι των χαρακτηρισμών είναι στην πραγματικότητα μια ανασφάλεια του ανθρώπου. Από εκεί και πέρα είναι παντελώς άχρηστο και ανίκανο για τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Τα οποία φυσικά και δεν απάντησες ως τώρα, γιατί στην ιεράρχηση που έκανες όσον αφορά την προτεραιότητα, θεώρησες ότι θα ήταν προτιμότερο να αναφέρεις τον σκληρό τρόπο με τον οποίο ο Θεός αντιμετώπισε τους ειδωλολάτρες, όπως περιγράφεται μέσα στην Παλαιά Διαθήκη.

Δεν διαφωνώ στο ότι τους αντιμετώπισε σκληρά, στο ότι δεν έδειξε το πρόσωπο αγάπης το οποίο τον έχουμε συνηθίσει να δείχνει ως Ιησούς επί της Γης, αλλά ένα σκληρό πρόσωπο προς τους λαούς της Χαναάν. Όλα αυτά έγιναν για να εγκατασταθεί ο Ισραήλ στην Γη της Επαγγελίας, και να προετοιμαστεί ο δρόμος για την έλευση του Σωτήρα, έγιναν δηλαδή με κάποιον συγκεκριμένο άξονα τον οποίο έθεσε ο Θεός.
Με τον Θεό δεν έχετε τα ίδια μέτρα και σταθμά. Αυτό το οποίο σε εσένα φαντάζει τρομερό και φοβερό, για τον Θεό φαντάζει ελάχιστο, και ανάποδα. Στην πραγματικότητα, ίσως καν να μην φαντάζει.

Διαφωνώ στο καλούπωμα, στην παγιοποίηση, στα στερεότυπα.

Τι είναι αυτό το οποίο ρωτάς ακριβώς; Ερώτηση δεν βλέπω στα όσα γράφεις, αν εξαιρέσουμε αυτήν που έκανα quote στην αρχή.

Εγώ είμαι πρόθυμος στο να απαντήσω σε ότι θέλεις να ρωτήσεις, αρκεί αυτό να είναι καθαρό και ξάστερο, και η ερώτηση να γίνεται με την προοπτική να επιδέχεται απάντηση, να προωθεί τον διάλογο.
Αν το συγκεκριμένο κείμενο το έγραψες με την προοπτική εγώ να μην μπορώ να προσθέσω μια απάντηση, τότε η θέση του είναι στα geocities, σε ιστοσελίδα σχετικά με το θέμα του, όχι σε forum, το οποίο είναι βήμα διαλόγου.

Περιμένω σαφή ερώτηση, και επίσης περιμένω και απάντηση στα όσα σε ρωτάω.

lancelotΜέλος
07/10/2005, 17:51:22
velial που χα8ηκες?το μονο που ξερεις να κανεις ειναι να βριζεις μια 8ρησκεια,την χριστιανικη!Μηπως πιστευεις στους 12 8εους σαν κατι αλλους χλαμυδοφορους?Εισαι ενας απο τους εθνικους?Για να ξερω πως 8α σου απαντησω.
KarnaughΝέο Μέλος
07/10/2005, 17:52:49
Αγαπητέ Βασίλη,

quote:

Φαίνεται να αγνοείς και βασικές πληροφορίες των φυσικών επιστημών.

Φίλε μου, ειλικρινά στο λέω, δεν νομίζω. Εκτός κι αν αυτό το οποίο φαίνεται σε εσένα (το ότι αγνοώ και βασικές πληροφορίες των φυσικών επιστημών) σου φαίνεται κατά παραγγελίαν.

Μπορείς πάντως να "νικήσεις" και χωρίς να το ρίξεις στον πόλεμο των εντυπώσεων, και των προσωπικών κρίσεων για τον συνομιλητή σου.

quote:
Υπενθυμίζω λοιπόν ότι βάσει πειράματος που έγινε από βιολόγους επιστήμονες, προσομοιώθηκαν σε εργαστήριο οι συνθήκες που υπήρχαν στην Γη πριν από 3 δισεκατομμύρια χρόνια. (Υψηλές θερμοκρασίες, υψηλή περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε μεθάνιο , κεραυνοι κλπ.) Το αποτέλεσμα ήταν να παραχθούν αμινοξέα. Ως γνωστόν τα αμινοξέα συνθέτουν την αλυσίδα του DNA.

Το γνωστό πείραμα των Miller και Urey. Προσωπικά δεν μου λέει τίποτα, παρά μόνο το ότι ο μηχανισμός υπάρχει.

quote:
Η τύχη είναι συμπλήρωμα της αναγκαιότητας. Υπήρξαν οι αναγκαίες συνθήκες και οι αναγκαίες πρώτες ύλες και με τυχαίο τρόπο δημιουργήθηκε η ζωή. Όχι μια κι έξω αλλά σε πολλά στάδια.

1. Τι είναι η τύχη;
2. Ο Θεός παίζει ζάρια;

lancelotΜέλος
07/10/2005, 18:08:42
arisseirios και λοιποι....δικαιωμα σας να αμφισβητειται τον χριστιανισμο...δεν εχω κανενα προβλημα μαζι σας..με ενοχλει ομως που συνεχεια τον λιδορειται...
φιλη μου zandark...αποτι καταλαβες επεσες σε σφηκοφωλια ατομων που εχουν τα μυαλα τους αιωνες πριν...σε λιγο θα μας πουνε να κανουμε και καμια θυσια στο Δια...
Αν θεωρουν επανασταση καποιοι να πιστευουν σε μυθολογιες ειναι βαθεια νυκτωμενοι.
Zandark αν θες να δεις τα ΧΑΛΙΑ μερικων που αποτι καταλαβα ειναι φιλαρακια του ερμοκρατη πηγαινε στο σιτε : www.ysee.gr .. Θα γελασεις με ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ!!!
Εγω προσωπικα δε θα κανω θυσια στους 12 θεους!Ας με κατακεραυνωσουν τωρα!!Τους περιμενω με ανοικτες αγκαλες!Εμπρος λοιπον μικροι μου χλαμυδοφοροι τι περιμενετε?