ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Να πεθαίνεις και να λες, ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!" Ν. Καζαντζάκης - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- "Να πεθαίνεις και να λες, ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!" Ν. Καζαντζάκης - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

amalia30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
09/04/2005, 02:00:04
quote:
ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ/ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Και ποιό το ώφελος;
Μόνοι μας κλεινόμαστε σε φυλακές.
Δεν γίνεται αλλιώς pixeldream, έτσι γεννιόμαστε. Με την πρώτη μας ανάσα, μπαίνουμε και στο πρώτο σύνορο.
Ποιό το ώφελος τότε;
ξαναρωτάω.

κλικ me
Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

09/04/2005, 16:48:24
[...]ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΜΟΥ
ΦΑΝΤΑΞΕ Ο ΝΑΟΣ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΣΦΗΝΩΜΕΝΟΣ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ
ΠΕΤΡΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ
ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΞΑ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥΤΕΣ,
ΕΝΙΩΣΑ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΕΚΗΜΕΝΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ
ΟΛΗΣ ΓΥΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΝΙΣΙΑΣ ΕΡΗΜΙΑΣ,
ΘΑΡΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ,
Η ΙΕΡΗ ΓΥΡΟΤΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΟΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
---
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΙΜΩ
ΜΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΣΑΣ
ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ; ΤΟΝ ΜΑΝΟ...
---

09/04/2005, 22:52:22

να ριξω λιγη ρεμπετικη ποιηση που συναδει με το Καζατζακειον πνευμα?

οσοι εχουνε πολλα λεφτα

ναξερα τι τα κανουν

αραγε σαν πεθανουνε, ψευτη ντουνια

μαζι τους θα τα παρουν...

ταχουν και τα θυμιαζουνε

δεν ξερουν να τα φανε

αφου στον αλλο τον ντουνια, παλιοζωη

λεφτα δεν θα περνανε...

οι αλλοι δυο στιχοι του ασματος ειναι ακαταλληλοι δια ανηλικους!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

09/04/2005, 23:50:02

και λιγη αναλογη φιλοσοφια απο τον μακαριτη Μπιθικωτση.

οταν ρωτηθηκε στην τελευταια του τηλεοπτικη συνεντευξη αν μετανιωνει για κατι που εκανε στην ζωη του, απαντησε: "γιατι να μετανιωσω? ολα δικες μου επιλογες ηταν!"

10/04/2005, 01:54:14
amalia
quote:
Και ποιό το ώφελος;
Μόνοι μας κλεινόμαστε σε φυλακές.
Δεν γίνεται αλλιώς pixeldream, έτσι γεννιόμαστε. Με την πρώτη μας ανάσα, μπαίνουμε και στο πρώτο σύνορο.
Ποιό το ώφελος τότε;
ξαναρωτάω.

ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ............ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΑΜΕ.......ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΕ ΣΦΙΚΤΕΣ ΓΡΟΘΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ.....ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ......ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.

lorenzoΜέλος
10/04/2005, 11:20:04
pixeldream
quote:
ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ............ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΑΜΕ.......ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΕ ΣΦΙΚΤΕΣ ΓΡΟΘΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ.....ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ......ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Το καλύτερο απο ΤΙ???

Μήπως απ' αυτό που ήταν πριν γεννηθούν?

Απ' αυτό που τους περιμένει?

Απαιτούν?... απο ποιόν???

Γιατί οι γονείς νοιώθουν "το χρέος" να το φροντίσουν???

Μήπως γιατί νοιώθουν το σώμα = φυλακή της ψυχής να τους περιορίζει

το "πέταγμα"???

Γιατί κλαίνε? γιαυτά που αποχωρίζονται ή για αυτά που τους

περιμένουν?

Γιατί ταυτόχρονα με την γέννηση της ζωής γεννιέται κι η φθορά =

θάνατος {κυτάρων}???

Μήπως Ζωή + Θάνατος = 1

Μήπως Ζωή = 1/2 του 1 και Θάνατος = 1/2 του 1 ή

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ή ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ ή ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ή ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ "ΟΛΟΥ" ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΉ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ή ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ

ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΟΝΤΟΣ ή ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΞΩΓΙΗΝΩΝ ή ...ή...

"ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ???"!!!!!

φιλία κι εκτιμηση

lorenzo

ΕυθύμηςΜέλος
11/04/2005, 00:42:15
quote:
Με την πρώτη μας ανάσα, μπαίνουμε και στο πρώτο σύνορο.
Ποιό το ώφελος τότε;

Εμ πώς θα "σωφρονιστούμε" και θα εκτιμήσουμε την ελευθερία αν δεν κλειστούμε και για λίγο στη φυλακή;

12/04/2005, 13:50:18
Καλημέρα!
Τα σύνορα υπάρχουν παντού. Ουσιαστικά τα σύνορα είναι ένα από τα
κύρια χαρακτηριστικά του κόσμου μας. Ένα σύνορο αρχικά προσδιορίζει
μια διαφορετικότητα, από τη μια πλευρά είναι έτσι, από την άλλη
αλλιώς. Έτσι, στα πάντα υπάρχουν σύνορα, αλλιώς τα πάντα θα ήταν
ένα αδιευκρίνιστο όλον, δηλαδή δε θα υπήρχε τουλάχιστον κόσμος
των μορφών.
Το σύνορο είναι ο δρόμος ή ο νόμος, το κάρμα και το δάρμα.
Κάρμα: ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος προσδιορίζει,
δηλαδή προδιαγράφει το πλαίσιο δράσης μας. Από τη στιγμή που
υπάρχει πλαίσιο δράσης, αποκτά νόημα και η έννοια του συνόρου,
που διαχωρίζει τα εντός και τα εκτός αυτού του πλαισίου.
Το να ξεπερνάς τα σύνορα αυτά -το κάρμα- είναι η πορεία του
εσωτερικού ανθρώπου.
Δάρμα: ο δρόμος που ρυθμίζει την εξέλιξη. Εδώ μπορούμε να εντάξουμε
πολλών ειδών περιορισμούς σε όλα τα επίπεδα, από το υλικό επίπεδο
και τη μορφή του σώματος που έχουμε μέχρι το νοητικό και τις
λειτουργίες του.
Εδώ, το να ξεπερνάς τα σύνορα -του δάρμα- είναι κατά τη γνώμη μου
μια ζεν ιδέα. Γιατί τα σύνορα αυτά πραγματικά δεν μπορείς να τα
ξεπεράσεις, αλλά να εναρμονιστείς μαζί τους, να μην τα βλέπεις ως
σύνορα αλλά ως προοπτικές. Να κάνεις τον περιορισμό δυνατότητα.

spiritΜέλος
15/04/2005, 15:00:06
Η ΣΙΓΗ
Μια Φλόγα είναι η ψυχή του ανθρώπου' ένα πύρινο πουλί, πηδάει από κλαρί σε κλαρί, από κεφάλι σε κεφάλι, και φωνάζει: «Δεν μπορώ να σταθώ, δεν μπορώ να καώ, κανένας δεν μπορεί να με σβήσει!»

Δέντρο φωτιά γίνεται ολομεμιάς το Σύμπαντο. Ανάμεσα από τους καπνούς κι από τις φλόγες, αναπαμένος στην κορυφή της πυρκαγιάς, κρατώ αμόλευτο, δροσερό, γαλήνιο, τον καρπό της φωτιάς, το Φως.

Από την αψηλή τούτη κορυφή κοιτάζω την κόκκινη γραμμή που ανηφορίζει' τρεμάμενο αίματερό φωσφόρισμα, που σούρνεται σαν έντομο ερωτεμένο μέσα από τους αποβροχάρικους γύρους του μυαλού μου.

Εγώ, ράτσα, άνθρωποι, γης, θεωρία και πράξη, Θεός, φαντάσματα από χώμα και μυαλό, καλά για τις απλοϊκές καρδιές που φοβούνται, καλά για τις ανεμογγάστρωτες ψυχές που θαρρούν πως γεννούνε.

Από που ερχόμαστε; Που πηγαίνουμε; Τι νόημα έχει τούτη η ζωή; φωνάζουν οι καρδιές, ρωτούν οι κεφαλές, χτυπώντας το χάος.

Και μια φωτιά μέσα μου κίνησε ν' απαντήσει. Θα 'ρθει μια μέρα, σίγουρα, η φωτιά να καθαρίσει τη γης. Θα 'ρθει μια μέρα, σίγουρα, η φωτιά να εξαφανίσει τη γης. Αυτή είναι η Δευτέρα Παρουσία.

Μια γλώσσα πύρινη είναι η ψυχή κι αγλείφει και μάχεται να πυρπολήσει τον κατασκότεινο όγκο του κόσμου. Μια μέρα όλο το Σύμπαντο θα γίνει πυρκαγιά.

Η φωτιά είναι η πρώτη κι η στερνή προσωπίδα του Θεού μου. Ανάμεσα σε δυο μεγάλες πυρές χορεύουμε και κλαίμε.

Λαμποκοπούν, αντηλαρίζουν οι στοχασμοι και τα κορμιά μας. Γαλήνιος στέκουμαι ανάμεσα στις δυο πυρές κι είναι τα φρένα μου ακίνητα μέσα στον ίλιγγο και λέω:

Πολύ μικρός είναι ο καιρός, πολύ στενός είναι ο τόπος ανάμεσα στις δυο πυρές, πολύ οκνός είναι ο ρυθμός ετούτος της ζωής' δεν έχω καιρό, δεν έχω τόπο να χορέψω! Βιάζουμαι!

Κι ολομεμιάς ο ρυθμός της γης γίνεται ίλιγγος, ο χρόνος εξαφανίζεται, η στιγμή στροβιλίζεται, γίνεται αίωνιότητα, το κάθε σημείο -θες έντομο, θες άστρο, θες Ιδέα' γίνεται χορός.

Ηταν φυλακή, κι η φυλακή συντρίβεται κι οι φοβερές δυνάμες μέσα λευτερώνουνται και το σημείο δεν υπάρχει πια!

Ο ανώτατος αυτός βαθμός της άσκησης λέγεται: Σιγή. Όχι γιατι το περιεχόμενο είναι η ακρότατη άφραστη απελπισία για η ακρότατη άφραστη χαρά κι ελπίδα. Μήτε γιατι είναι η ακρότατη γνώση, που δεν καταδέχεται να μιλήσει, για η ακρότατη άγνοια, που δεν μπορεί.

Σιγή θα πει: Καθένας, αφού τελέψει τη θητεία του σε όλους τους άθλους, φτάνει πια στην ανώτατη κορφή της προσπάθειας' πέρα από κάθε άθλο, δεν αγωνίζεται, δε φωνάζει' ωριμάζει αλάκερος σιωπηλά, ακατάλυτα, αιώνια με το Σύμπαντο.

Αρμοδέθηκε πια, σοφίλιασε με την Άβυσσο, όπως ο σπόρος του αντρός με το σπλάχνο της γυναίκας.

Είναι πια η Άβυσσο η γυναίκα του και τη δουλεύει, ανοίγει, τρώει τα σωθικά της, μετουσιώνει το αίμα της, γελάει, κλαίει, ανεβαίνει, κατεβαίνει μαζί της, δεν την αφήνει!

Πώς μπορείς να φτάσεις στο σπλάχνο της Άβυσσος και να την καρπίσεις; Αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί, δεν μπορεί να στριμωχτεί σε λόγια, να υποταχτεί σε νόμους' καθένας έχει και τη λύτρωση τη δική του, απόλυτα ελεύτερος.

Διδασκαλία δεν υπάρχει, δεν υπάρχει Λυτρωτής που ν' ανοίξει δρόμο. Δρόμος ν' ανοιχτεί δεν υπάρχει.

Καθένας, ανεβαίνοντας απάνω από τη δική του κεφαλή, ξεφεύγει από το μικρό, όλο απορίες μυαλό του.

Μέσα στη βαθιά Σιγή, όρθιος, άφοβος, πονώντας και παίζοντας, ανεβαίνοντας ακατάπαυτα από κορυφή σε κορυφή, ξέροντας πως το ύψος δεν έχει τελειωμό, τραγουδά, κρεμάμενος στην άβυσσο, το μαγικό τούτο περήφανο ξόρκι:

ΠΙΣΤΕΥΩ Σ' ΕΝΑ ΘΕΟ, ΑΚΡΙΤΑ, ΔΙΓΕΝΗ, ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΕΝΟ, ΠΑΣΧΟΝΤΑ, ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟ, ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ, ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΣΤ' ΑΚΡΟΤΑΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΣ, ΤΙΣ ΟΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΟΡΑΤΕΣ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤ' ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ, ΕΦΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΡΙΝΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΥΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΥΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΓΡΥΠΝΟ ΒΑΡΥΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΑΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΡΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ' ΤΗ ΖΩΟΔΟΧΑ ΠΗΓΗ ΦΥΤΩΝ, ΖΩΩΝ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΤΟ ΧΩΜΑΤΕΝΙΟ ΑΛΩΝΙ, ΟΠΟΥ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

«ΒΟΗΘΕΙΑ!» ΚΡΑΖΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ. «ΒΟΗΘΕΙΑ!» ΚΡΑΖΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ, ΚΙ ΑΚΟΥΩ.

ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ ΟΛΕΣ, ΚΙ ΟΛΗ Η ΓΗΣ, ΑΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΟΜΟ, ΜΕ ΧΑΡΑ, ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΣΟΥ.

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΧΥΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΛΥΤΡΩΣΟΥΝ, ΚΥΡΙΕ, ΚΑΙ ΛΕΝ: «ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΥ ΜΟΝΑΧΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.»

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΛΥΤΡΩΣΑΝ, ΣΜΙΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ, ΚΑΙ ΛΕΝ: «ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ.»

ΚΑΙ ΤΡΙΣΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ, ΚΑΙ ΔΕ ΛΥΓΟΥΝ, ΑΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΜΕΓΑ, ΕΞΑΙΣΙΟ, ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ:

ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

PHILOSOFOS-1Μέλος
15/04/2005, 15:18:35

ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΘΕΣΗ

ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΧΟΝΤΡΩΚΟΜΕΝΑ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΒΛΑΨΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΤΕ.

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ADMIN ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΜΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΞΑΝΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ.

gh

lorenzoΜέλος
15/04/2005, 16:09:33

Μια Φλόγα είναι η ψυχή του ανθρώπου' ένα πύρινο πουλί, πηδάει από κλαρί σε κλαρί, από κεφάλι σε κεφάλι, και φωνάζει: «Δεν μπορώ να σταθώ, δεν μπορώ να καώ, κανένας δεν μπορεί να με σβήσει!»

Μαγευτικός περίπατος... καλή μου spirit.

Νά 'σαι καλά!

15/04/2005, 23:00:01

quote:

Τα σύνορα υπάρχουν παντού. Ουσιαστικά τα σύνορα είναι ένα από τα
κύρια χαρακτηριστικά του κόσμου μας. Ένα σύνορο αρχικά προσδιορίζει
μια διαφορετικότητα, από τη μια πλευρά είναι έτσι, από την άλλη
αλλιώς.

εμεις τα δημιουργουμε ομως!

και εμεις "βλεπουμε" τον κοσμο χωρισμενο απ αυτα.

quote:

Έτσι, στα πάντα υπάρχουν σύνορα, αλλιώς τα πάντα θα ήταν
ένα αδιευκρίνιστο όλον, δηλαδή δε θα υπήρχε τουλάχιστον κόσμος
των μορφών.

μα ειναι ενα αδιευκρινιστο ολον!

οι μορφες της "πραγματικοτητας" ειναι αυταπατη, μαγυα...

quote:

Κάρμα: ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος προσδιορίζει,
δηλαδή προδιαγράφει το πλαίσιο δράσης μας.

τελικο συνορο θα τολεγα το καρμα.

quote:

Από τη στιγμή που υπάρχει πλαίσιο δράσης, αποκτά νόημα και η έννοια του συνόρου, που διαχωρίζει τα εντός και τα εκτός αυτού του πλαισίου.

εντος και εκτος καρμα?

απ ο,τι γνωριζω, "εκτος" μπορεις να βρεθεις μονο μετα την φωτιση.

αρα το συνορο που εννοεις ειναι η μαγυα, η ψευδαισθηση της πραγματικοτητας.

quote:

Δάρμα: ο δρόμος που ρυθμίζει την εξέλιξη.

ο δρομος για να ξεφυγεις απο την αυταπατη.

αλλα δεν ειναι ο μονος...

quote:

Εδώ, το να ξεπερνάς τα σύνορα -του δάρμα- είναι κατά τη γνώμη μου
μια ζεν ιδέα.

ζεν ιδεα ειναι και το να βρισκεσαι εκτος δαρμα και να φτανεις στη φωτιση!

και γινεται!

quote:

Γιατί τα σύνορα αυτά πραγματικά δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις, αλλά να εναρμονιστείς μαζί τους, να μην τα βλέπεις ως σύνορα αλλά ως προοπτικές. Να κάνεις τον περιορισμό δυνατότητα.

συμφωνω απολυτως!

15/04/2005, 23:02:21

quote:

ΚΑΙ ΤΡΙΣΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ, ΚΑΙ ΔΕ ΛΥΓΟΥΝ, ΑΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΜΕΓΑ, ΕΞΑΙΣΙΟ, ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ:

ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

16/04/2005, 03:57:09
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

17/04/2005, 20:31:32

quote:

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

ολα καλα!

στο σπιτι ολα καλα?

fohatΜέλος
18/04/2005, 12:15:38
quote:

"Η στερνή, η πιο ιερή μορφή της θεωρίας είναι η πράξη.

Όχι να βλέπεις πως πηδάει η σπίθα από τη μια γενεά στην άλλη,
παρά να πηδάς, να καίγεσαι μαζί της."

Αυτό τα λέει όλα!!

ΜΕΓΑ ΕΡΓΟ Η ΖΩΗ!

Apostolos12Νέο Μέλος
21/04/2005, 11:44:04
ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΡΔΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ (ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ) ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΒΥΣΣΟΣ. ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ.ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΥΠΝΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΑΛΛΑ ΓΑΛΗΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ.
ΧΡΗΜΑΤΑ, ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ, ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ, ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΟΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΑΛΗΝΙΩΝ ΚΑΡΔΙΩΝ ΠΟΥ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ. ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ Ο ΤΡΟΜΟΣ.

ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΛΥΓΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΣΤΑΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. Η ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΣΤΑΘΗΚΕ, ΛΥΓΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΣ ΕΣΠΑΣΕ. ΗΤΑΝ Ο ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΣΟ ΑΥΤΟΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΟΔΥΝΗΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΒΥΣΣΟΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ Ή ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ; ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ;

24/04/2005, 12:22:17
Να πεθαίνεις και να λες :

Βρε καλώς τον φίλο μας.
Τόσα χρόνια σε περίμενα συνειδητά και δεν εμφανιζόσουν.
Τώρα που θέλω να γλεντίσω λιγάκι την ζωούλα μου ,τώρα μου ήρθες .
Φύγε μάγκα όπως ήρθες ,πριν αγριέψω και σου μαυρίσω κανένα μάτι.

Ψιτ φίλε θάνατε,να σου πω .
Έλα όταν θα είμαι έτοιμος.

Και ρωτάει ο θάνατος ,γεμάτος απορεία.
Πότε θα είσαι έτοιμος ;;;

Του απαντώ.

Ποτέ γιατί θάνατος δεν υπάρχει.

Μετά απο αυτόν τον κόσμο , θα περάσω στον άλλον .

Ρωτάει πάλι ο θάνατος ;
Ποιον άλλον ρε φίλε , δεν υπάρχει άλλος .
Ότι φας και ότι πεις τώωωωωωωωωρα.

Επειδή θέλω να τελειώνω μαζί του μια και καλή ,του λέω :

Αυτές τις μπούρδες να τις πεις κάπου αλλού, εμένα δεν με αγγίζεις.
Και ξέρεις γιατί .

Επειδή δεν σε φοβάμαι ρέεεεεεε.

Ορμάμε εγώ και ο θάνατος ,στα μαρμαρένια αλώνια ,για να μονομαχήσουμε ,όπως παλιά τότε που μονομάχησε με τον δηγενή Ακρίτα.

Ποντάρεται παρακαλώ τα στοιχήματά σας.

Ποιος θα νικήσει ;;;

undeafetedΜέλος
28/04/2005, 19:35:31
και μονο απο αυτα που λες δεν υπαρχει πιθανοτητα να πεθανεις.πρεπει να ειναι αρκετα ανοητος ο θανατος για να τα βαλει μαζι σου.μπραβο αν πιστευεις πραγματικα αυτα.οστοσο μην τον υποτημας εχει πολλα οπλα για να μας ριξει,θα τα καταφερει???
NEVER!!!!!!!!
28/04/2005, 21:28:06
undeafeted
quote:
οστοσο μην τον υποτημας εχει πολλα οπλα για να μας ριξει,θα τα καταφερει???
NEVER!!!!!!!!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΠΛΟ...ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ...ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ...ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ...ΚΙ ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ...ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

alfa-omega

quote:
Ορμάμε εγώ και ο θάνατος ,στα μαρμαρένια αλώνια ,για να μονομαχήσουμε ,όπως παλιά τότε που μονομάχησε με τον δηγενή Ακρίτα.

Ποντάρεται παρακαλώ τα στοιχήματά σας.

Ποιος θα νικήσει ;;;

ΕΜΕΙΣ...ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ...ΜΑΡΜΑΡΕΝΙΑ ΑΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ...ΑΛΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΘΙΞΩ.