- Dr. Know (Οι απαντήσεις που ψάχνατε) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Γιατί η Λίλιθ ήταν "γυναίκα του μπελά", όπως θα έλεγε και ο Άκης [ όχι ο υποβρυχιάκιας, o άλλος, ο Πάνου ] και συνεπώς μια τέτοια γυναίκα είναι ασύμφορη για την Εκκλησία. Συγκεκριμένα λέγεται πως η Λίλιθ θύμωσε με τον Αδάμ για λόγους φεμινισμού δηλ. και τον άρχισε στα καντήλια.
η ερώτηση έγινε από το μέλος erzebet_bathory στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11147
quote:Απόδειξη του ότι υπάρχω δεν είναι και το γεγονός ότι φθείρομαι και εν δυνάμει καταλήγω στην ανυπαρξία;;;
Ότι είναι ζωντανό, πεθαίνει. Μόνο οι πεθαμένοι δεν πεθαίνουν και μόνο κάτι που υπάρχει, κάτι που είναι υπαρκτό δηλ. μπορεί να περάσει στην ανυπαρξία. Συνεπώς, ναι, απόδειξη πως υπάρχεις είναι ΚΑΙ το γεγονός πως κάποια μέρα θα πάψεις να υπάρχεις. Το βέβαιον λοιπόν είναι ότι υπάρχεις αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι το πως υπάρχεις, δηλ. ο τρόπος που υπάρχεις. Αν υπάρχεις μηχανικά, τότε είναι σαν να μην υπάρχεις και δεν έχει κανένα νόημα για σένα αυτό που λες, ούτε έχει κανένα νόημα η ερώτησή σου. Αν υπάρχεις όμως συνειδητά με επίγνωση, τότε όλα έχουν νόημα και νόημα θα έχει και η ανυπαρξία σου.
Επανέρχομαι σε αυτό.Το γεγονός ότι υπάρχω λοιπόν με κάνει αντίπαλο της ανυπαρξίας;Δε θέλω να μπλέξω απαραίτητα την ύπαρξη με τη ζωή.Το γεγονός λοιπόν ότι κάτι υπάρχει δεν το κάνει ταυτόχρονα να αντιμάχεται την ανυπαρξία;;;
Όχι φυσικά. Γιατί να σε κάνει αντίπαλο ; Κανένας και τίποτε δεν μπορεί να σου κάνει τίποτε, αν πρώτα δεν του το επιτρέψεις εσύ. Συνεπώς, το ότι υπάρχεις δεν σημαίνει κατ' ανάγκην πως είσαι και αντίπαλος με την ανυπαρξία. Δεν είναι υποχρεωτικό δηλ. να είσαι αντίπαλος. Εκτός κι αν θέλεις εσύ να είσαι αντίπαλός της. Αυτό είναι θέμα δικό σου δηλ. θέμα δικής σου προσωπικής επιλογής.
Όχι απαραίτητα, ούτε υποχρεωτικά. Το ότι κάτι είναι αντίθετο με κάτι άλλο (π.χ ύπαρξη - ανυπαρξία) δεν σημαίνει κατ' ανάγκην και αντιπαλότητα. Σημαίνει αντίθεση, αλλά όχι και αντιπαλότητα. Σημαίνει συμπληρωματικότητα, ολοκλήρωση ή τελειότητα, όχι όμως και αντιπαλότητα. Οι αντίθετες έννοιες βρίσκονται σε μια αέναη εναλλαγή στο σύμπαν. Έχουμε συνηθίσει να λέμε πως βρίσκονται σε ένα διαρκή πόλεμο αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Η ύπαρξη με την ανυπαρξία (όπως και το καλό με το κακό) βρίσκονται στο σύμπαν πάντα σε ισορροπία. Δεν μάχονται μεταξύ τους αλλά εναλλάσσονται διαρκώς.
Ότι κάναμε και πριν την πτώχευση : Τίποτε.
Μισό λεπτό να ανατρέξω στα αρχεία μου γιατί με πας πολύ πίσω. Κατ' αρχήν, η ημερομηνία που δίνεις, το 2320 Π.Χ δηλ. σημαίνει πως αποδέχεσαι ως σημείο [0] την γέννηση του Jesus, του Χριστού ντε και την διαίρεση της χρονικής συνέχειας σε εποχή πρίν και μετά Αυτού.
Νομίζω λοιπόν πως μάλλον κάπου κάνεις λάθος σχετικά με την ημερομηνία ή κάπου κάνεις λάθος σχετικά με την αποκωδικοποίησή της. Δεν είναι αυτή που λες. Ξαναδές τα κείμενά σου ...
η ερώτηση έγινε από τον χρήστη αμοθεν στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11167
Μέσα μου έχω κάτι
που όλο με μαλώνει
του 'δειξα αγάπη
του 'δωσα τιμόνι
να με πάει με φόρα
στις στροφές του κόσμου
μα εκείνο άγκυρα
και με τραβάει εντός μου
Μη ρωτάς που πάω
μη ρωτάς που βγαίνω
μ' όποιους κι αν γυρνάω
πάντα ήμουν μόνος