ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- O ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- O ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gigenis21 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
22/08/2005, 02:04:23
για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα
η σελιδα των αρχαιολατρων που παρεθεσε ο ψηλος για μενα εχει την ιδια βαρυτητα που εχει και η σελιδα του απολογητη
δλδ και οι δυο γραφουν μπουρδες

οχι οτι δεν γραφουν κατι που εχει γινει αλλα αρκετα απο αυτα ειναι διαστρευλομενα

το μονο που κανουν ειναι να φανατιζουν τους οποιους βλακες τα διαβαζουν και δεν διαταυρωνουν οτι διαβασαν

<<Αν βγω και εγώ και πω τα ίδια για σένα, για την οικογένειά σου. Αν πω πως είσαι σκοταδιστής, πως έχει διαπράξει αδικίες, πως μόλις την έχεις κοπανήσει από το Δαφνί, πως έχεις καταστρέψει ολόκληρες οικογένειες, θα σου αρέσει;;
Να πω και εγώ γούστο μου καί καπέλο μου;;;
Δεν θα αντιδράσεις;; Το πρώτο που θα κάνεις, δεν θα είναι το να μου ζητήσεις το λόγο και να σου αποδείξω τα όσα σου καταλογίζω;;>>

το μονο προβλημα ειναι οτι για την μεν εκκλησια υπαρχουν στοιχεια για οτι κατηγορητε για τον δε Dying_Incubus δεν υπαρχουν

<<Ούτε ο El Idio αλλά ούτε και κανείς άλλος θα δεχθει επίθεση.
Μόνο τα όσα γράφει ο καθένας δέχονται εξέταση και τίποτα άλλο.>>

και ο χαρακτηρισμος εγκαθετος,προβοκατορας,αναρχοκουμουνηστοφασιστας,παραχαρακτης,διαστρεβλοτης της αληθειας
και αλλοι χαρακτηρισμοι που εχεις δωσει στα διαφορα μελη τι ειναι αν οχι προσωπικη επιθεση;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

22/08/2005, 02:48:08
Γηγενή,
ε όχι και να εξισώνεις τώρα την ιστοσελίδα του Απολογητή με την ιστοσελίδα με την Ελληνική Θρησκεία!!!

Έχω άδικο να σε λέω παραχαράκτη και διαστρευλωτή της αλήθειας τότε;;

Που είδες στη σελίδα του Απολογητή χαρακτηρισμούς και προτροπές σαν και αυτούς

"Δεν δικάζει τον εχθρό. Τον εξοντώνει. Δεν διεξάγει πόλεμο κατά ατόμων. Εξολοθρεύει ομαδικώς τις αντεθνικές δοξασίες. Δεν ψάχνει για στοιχεία που να αποδεικνύουν αξιόποινες πράξεις ατόμων.

Όλα τα μαλθακά συναισθήματα φιλίας, ανοχής, αγάπης πρέπει να καταπνιγούν.

........

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα προκειμένου να βγούμε λάδι φίλε μου!!!!!!

*****Τελικά να δεις που θα βγουν αρκετοί εδώ μέσα που ασπάζονται τα όσα λέει αυτή η ιστοσελίδα.
Τέτοιες τακτικές και προτροπές οδήγησαν την ανθρωπότητα στον όλεθρο και την καταστροφή.

Τέτοιες ακραίες και φασιστικής κοπής ιδέες, καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με τα ιδεώδη των αρχαίων μας. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα είναι καταδικαστέες και παραδείγματα προς αποφυγή και δεν πρέπει να τύχουν καμιάς άλλης αντιμετώπισης.

Φιλικά όπως πάντα

actrΜέλος
22/08/2005, 02:59:17
quote:
Δεν δικάζει τον εχθρό. Τον εξοντώνει. Δεν διεξάγει πόλεμο κατά ατόμων. Εξολοθρεύει ομαδικώς τις αντεθνικές δοξασίες. Δεν ψάχνει για στοιχεία που να αποδεικνύουν αξιόποινες πράξεις ατόμων.

Φέρνει πάντως αρκετά στις προτροπές του Γιαχβέ προς τους Εβραίους για την καταστροφή των υπόλοιπων Εθνών.
Αλλά ναι, ξέρω αναμασάω συνέχεια ότι μου μαθαίνουν

22/08/2005, 03:39:58
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν δικάζει τον εχθρό. Τον εξοντώνει. Δεν διεξάγει πόλεμο κατά ατόμων. Εξολοθρεύει ομαδικώς τις αντεθνικές δοξασίες. Δεν ψάχνει για στοιχεία που να αποδεικνύουν αξιόποινες πράξεις ατόμων.

--------------------------------------------------------------------------------

Φέρνει πάντως αρκετά στις προτροπές του Γιαχβέ προς τους Εβραίους για την καταστροφή των υπόλοιπων Εθνών.

Φυσικά και αναμασάς ότι σου μαθαίνουν. Μήπως έχεις την εντύπωση ότι με την προηγούμενη απάντησή σου είπες και τίποτα το καινούργιο;; Πρόσφερες κάτι τις παραπάνω;; Παράθεσες μήπως κάποια στοιχεία τα οποία και θες να τα συζητήσουμε;;

Όχι γιατί αν έκανες, έστω και ένα από τα παραπάνω, τότε είμαι τυφλός και δεν το είδα.

Φιλικά όπως πάντα

actrΜέλος
22/08/2005, 03:43:50
quote:

Θες όντως στοιχεία γιαυτό παλικάρι μου ή με τσιγκλάς άδικα?

22/08/2005, 03:49:13
Ναι ρε παληκάρι θέλω στοιχεία, γιατί σε τσιγκλάω;;
Μήπως πρέπει να φοβηθώ μην ξυπνήσει ο τέρας;;

Αν δεν μιλάς με στοιχεία, τότε τι κάνουμε, μιλάμε για να μιλάμε;;

Φιλικά όπως πάντα

*****Αν είναι να μου φέρεις τα γνωστά, και φτου και πάλι από την αρχή, άσε μην μπαίνεις στον κόπο. Κάνε μια βόλτα σε προηγούμενα μηνύματα να δεις ότι άλλοι, πριν από εσένα, τα έφεραν ήδη τέτοια στοιχεία.
Δηλαδή, για να καταλάβω, εφόσον ο Γιαχβέ που λες εσύ μιλάει και αυτός έτσι, δικαιούνται αυτοί στην ιστοσελίδα να προτρέπουν τον κόσμο σε πράξεις μίσους;;

Ωραίος είσαι βρε παληκάρι!!!

Edited by - Ψηλός on 22/08/2005 03:52:21

actrΜέλος
22/08/2005, 03:59:28
Τί κάνω 4 τη νύχτα ο άνθρωπος....

Λοιπόν έξαλλος ο Θεός της αγάπης (αφού τάχει πάρει στο κρανίο:
Δευτερονόμιον,κεφάλιοΖ',εδάφιο 5
"Ουτω ποίησον αυτοίς: τους βωμούς αυτών καθελείτε και τας στήλας αυτών συντρίψετε και τα
άλση αυτών εκκόψετε και τα γλυπτά των θεών αυτών κατακαύσετε πυρί"

Για δώσε εσύ μια μετάφραση γιατί θα με κατηγορήσεις για ακόμη μια φορά για παραγραφέα της αλήθειας
Και μια εξήγηση βέβαια

actrΜέλος
22/08/2005, 04:02:01
quote:
Δηλαδή, για να καταλάβω, εφόσον ο Γιαχβέ που λες εσύ μιλάει και αυτός έτσι, δικαιούνται αυτοί στην ιστοσελίδα να προτρέπουν τον κόσμο σε πράξεις μίσους;;

Αν μιλάει ο Θεός έτσι και του δίνεις ελαφρυντικό τότε σαυτούς τί θάπρεπε να δώσεις?

22/08/2005, 04:07:55
Είπαμε πολλές φορές βρε actr για την Π.Δ., πόσες φορές θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Δεν είναι το μόνο κομμάτι που μιλάει έτσι.

Ευτυχώς που υπάρχει και η Π.Δ. και πιάνεστε.

Δεν μας λες όμως γιατί ήταν έξαλλος ο Θεός της αγάπης και τα είχε πάρει στο κρανίο;; (έδωσες ήδη τη μισή απάντηση από μόνος σου)

Θα ήθελα ειλικρινά τη γνώμη σου: πώς είναι δυνατόν από τη μια, να προτρέπει σε πράξεις αγάπης και καλοσύνης και από την άλλη να τον βλέπουμε να πρωτοστατεί σε πράξεις βίας;;

Πώς θα το ερμήνευες εσύ κάτι τέτοιο;; και μη μου πεις ότι δεν υπάρχουν αναφορές στην ΠΔ όπου βλέπουμε τον ίδιο Θεό να μιλά για αγάπη και βοήθεια προς τον συνάνθρωπο;;;

Φιλικά όπως πάντα

actrΜέλος
22/08/2005, 04:22:58
quote:
Ευτυχώς που υπάρχει και η Π.Δ. και πιάνεστε.

Δεν παίζεσαι ρε φίλε ώρες ώρες

quote:
Δεν μας λες όμως γιατί ήταν έξαλλος ο Θεός της αγάπης και τα είχε πάρει στο κρανίο;;

Παραθέτω κατευθείαν τη μετάφραση λοιπόν αφού δεν μπαίνεις στον κόπο να το κάνεις εσύ
Δευτερονόμιον,κεφάλιοΖ',εδάφια 1-16
Αν λοιπόν σε εισάγει Ο Θεός σου στη χώρα στην οποία πηγαίνεις να μπείς και να την κληρονομήσεις, θα καταστρέψεις εντελώς τα μεγάλα έθνη που θα βρεθούν μπροστά σου, Χετταίους, Φερετζαίους (ξεχυλίζει απο αγάπη), Χαναναίους, Αμοραίους κλπ
Επτά έθνη πολυάνθρωπα και δυνατότερα απο εσένα (ααα αναρωτιόμουν και εγώ γιατί...)
Θα τα παραδώσει ο Θεός στα χέρια σου και θα τα χτυπίσεις και θα τα αφανίσεις με αφανισμό. Δεν θα συνάψεις μαζί τους καμιά συμφωνία ούτε θα τους λυπηθείς. Δε θα συμπεθεριάσεις μαζί τους.
... Ούτε την κόρη τους θα πάρεις για το δικό σου γιό γιατί θα τον αποστατήσει απο εμένα και θα λατρεύσει άλλους θεούς και θα οργιστεί με θυμό ο κύριος εναντίον σας και θα σας εξολοθρεύσει αμέσως (με λιγα λόγια πίστευε σεμένα γιατί αλλιώς τη γ@μησες).
Αλλά έτσι θα κάμεις σ'αυτούς: Τους βωμούς τους θα γκρεμίσετε και τις κολώνες τους θα συντρίψετε και τα δάση τους θα κόψετε και τα γλυπτά τους θα κατακάψετε με φωτιά.

Δεν άκουσα Ψηλέ τί είπες?

actrΜέλος
22/08/2005, 04:44:45
Ζωρίσου λιγάκι ακόμη θα τη βρείς την απάντηση
Με χιούμορ και καλή διάθεση πάντα
(οχι τίποτα άλλο για νη μην ξεφυτρώσουν και τα τσιράκια πάλι)

22/08/2005, 09:13:35
Φίλτατε actr, εσύ τα λές αλλά και τι έγινε?
Μακάρι να καταλάβαιναν όλοι οτι η Παλαιά κι η Καινή Διαθήκη βρίθουν από ανθελληνικά εδάφια κι από εδάφια που δείχνουν το μίσος τους για άλλους λαούς.
Πολύ απλά ο Χριστιανισμός είναι η μυθολογία των Εβραίων και μέσα από αυτόν και το βιβλίο που καταγράφεται, φαίνεται οτι απλά θέλουν να υποτάξουν τους άλλους λαούς.
Απόδειξη αυτών που λέω, κάτι τέτοια επίμαχα εδάφια σαν αυτά που παρέθεσες, αγαπητέ μου.
Έχω παραθέσει κι εγώ αρκετά από αυτά.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

22/08/2005, 15:53:27
Όταν μάθετε να διαβάζετε και να καταλαβαίνετε αυτό που διαβάζετε, αφού απαλλαχτείτε από τα χαλινάρια σας, τότε ίσως μπορέσουμε να δούμε μαζί τα όσα γράφτηκαν στην ΠΔ, πώς γράφτηκαν, από ποιούς, και γιατί γράφτηκαν. Και ίσως βοηθηθώ και εγώ να καταλάβω ορισμένα πράγματα από την ΠΔ.

Ως τότε, συνεχίστε τον ύπνο του δικαίου, συνεχίστε με την ίδια θέρμη που σας χαρακτηρίζει τώρα.
Κάποτε θα μεγαλώσετε και όταν κοπάσει λίγο ο αυθορμητισμός-παρορμητισμός σας (δεν είναι κακό αυτό βέβαια), τότε ίσως μπορέσετε να συζητήσετε και κάτι άλλο πέρα από τι κάνατε χτες βράδυ και πόσα ουίσκι ήπιατε.

Εύχομαι μόνο, πως παρότι κρατάτε σφιχτά τα μάτια σας κλειστά, μέσα σας να σπέρνεται ο σπόρος της αμφιβολίας για όλα αυτά που αποστηθίσατε και πιπιλίζετε συνεχώς.
Πάμε παρακάτω.

Φιλικά όπως πάντα

22/08/2005, 15:55:58
<<Που είδες στη σελίδα του Απολογητή χαρακτηρισμούς και προτροπές σαν και αυτούς>>

ειδα αυτα τα λιγα για αρχη

Ο Ανώνυμος Απολογητής δεν ασπάζεται πλήρως τις ιδέες του Απολογητή Τατιανού, εντούτοις μερικές από αυτές είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες για να περιγράψουν τους σημερινούς «αρχαιολάτρες»:

Τι σας βλάπτομεν, άνδρες Έλληνες (νεοπαγανιστές); Διατί μισείτε τους ακολουθούντας τον λόγο του Θεού ως μιαρωτάτους; Εις ημάς δεν παρατηρείται ανθρωποφαγία· οι τάχα μορφωμένοι εγίνατε ψευδομάρτυρες. Αντιθέτως εις σας ο Πέλοψ έγινε δείπνο των θεών, αν και ήταν ερωμένος του Ποσειδώνος, και ο Κρόνος κατατρώγει τους υιούς και ο Ζευς την Μήτιν.

Παύσατε να θριαμβολογείτε δια ξένους λόγους (των αρχαίων προγόνων) και να στολίζεσθε ωσάν ο κολοιός με πτερά τα οποία δεν είναι δικά σας…

Ενώ ζητείτε ποιος είναι ο Θεός, αγνοείτε τα ιδικά σας· χάσκοντες δε προς τον ουρανόν πίπτετε κάτω εις τα βάραθρα…

Διατί ισχυρίζεστε ότι η σοφία είναι μόνο εις σας, ενώ δεν έχετε άλλον ήλιον ούτε άλλους αστερισμούς και δεν διαθέτετε διαφορετική γένεση και θάνατο υπεροχώτερον από τους άλλους ανθρώπους; (και από τους Έλληνες Χριστιανούς) Αρχή της φλυαρίας σας έγιναν οι γραμματικοί και διαμοιράζοντες την σοφία απεκόπητε από την κατά αλήθεια σοφίαν, τα δε ονόματα των μερών τα απεδώσατε εις ανθρώπους (Δαυλός, Ρασσιάς, Μαρίνης, Καλόπουλος, Βερέττας, Κεραμμυδάς, Αμυράς). Και τον μεν Θεόν αγνοείτε, πολεμούντες δε προς αλλήλους καθαιρείται αλλήλους*. Δια τούτο δεν είσθε τίποτα όλοι, ιδιοποιούμενοι μεν τους λόγους, συζητούντες δε όπως ο τυφλός με τον κωφό.

1. όταν σας μιλάνε για «καμένες» βιβλιοθήκες από Χριστιανούς, να θυμάστε πως εκείνοι είναι που κρατούν την αναμμένη δάδα στα χέρια τους και σεις είστε βιβλιοθηκάριοι.

2. όταν σας μιλάνε για την ιερά εξέταση, να θυμάστε πως εκείνοι είναι οι εξεταστές και σεις οι «ασεβείς - αιρετικοί»

3. όταν σας μιλάνε για κυνήγι «μαγισσών», να θυμάστε πως εκείνοι οι κυνηγοί και σεις οι «μάγοι - μάγισσες»

4. όταν σας μιλάνε για διωγμούς, να θυμάστε πως εκείνοι είναι οι διώκτες και σεις οι διωκόμενοι

5. όταν σας μιλάνε για ελευθερία ή ελευθεροπρέπεια, να θυμάστε πως εννοούν τον φασισμό και την υπακοή - υποταγή

6. όταν σας μιλάνε για την δύναμη του λόγου, να θυμάστε πως εκείνοι είναι δυνατοί μόνο στο παγκράτιο

7. όταν σας λένε πως «τα βιβλία είναι η δύναμή μας», να θυμάστε πως τα βιβλία είναι η αχίλλειος πτέρνα τους

8. όταν σας μιλάνε για αναγέννηση, να θυμάστε πως εκείνοι είναι οι μεσαιωνικοί σκοταδιστές

9. όταν εκλιπαρούν να αναγνωριστεί η θρησκεία τους, να θυμάστε πως αν ήταν η μόνη αναγνωρισμένη θα απαγόρευαν δια πυρός και σιδήρου την δική σας θρησκεία και θρησκευτική γνώμη

10. όταν δακρύζουν παριστάνοντας τα θύματα, να θυμάστε πως εκείνοι κλαίνε ως οι κροκόδειλοι

11. όταν μιλάνε για φιλοσοφία, παριστάνοντας τους έξυπνους, να θυμάστε πως μιλάνε για δόγμα

12 .όταν σας μιλάνε για αθλητισμό και ευγενή άμιλλα, να θυμάστε πως εννοούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και κυριαρχία

13. όταν σας μιλάνε για το ότι η «ιστορία πρέπει να ξαναγραφεί», να θυμάστε πως εννοούν πως πρέπει εντελώς να χαλκευτεί

14. όταν σας μιλάνε για καταστροφές του πολιτισμού, να θυμάστε πως αυτοί είναι οι βάρβαροι

15. όταν σας μιλάνε για την Ελλάδα, θα θυμάστε πως εννοούν την Περσία

16. όταν σας μιλάνε για την ηθική, να θυμάστε πως εννοούν την ανηθικότητα

17. όταν σας μιλάνε για την αλήθεια, να θυμάστε πως εννοούν τα ψέματα

18. όταν σας μιλάνε για ιστορία, να θυμάστε πως εννοούν την μυθολογία

19. όταν μιλάνε για ειρηνική συμβίωση, να θυμάστε πως εννοούν την πνευματική και φυσική εξόντωσή των αντιπάλων

Edited by - gigenis on 22/08/2005 16:09:39

22/08/2005, 23:42:36
Και κατά τα άλλα πρέπει να εντερνιζόμαστε τα όσα λέει ο Απολογητής...

23/08/2005, 00:26:57
Dying_Incubus

<<Και κατά τα άλλα πρέπει να εντερνιζόμαστε τα όσα λέει ο Απολογητής...>>

ετσι ειναι γιατι στην αντιθετη περιπτωση ειμαστε εγκαθετοι παραχαρασουμε την ιστορια .........

nomadΜέλος
23/08/2005, 00:36:15
τη παλαιά διαθήκη τη διδάσκουν ακόμα στη δευτέρα δημοτικού?
Αν ναι γιατί? Τι σκοπό εξυπηρετεί κάτι τέτοιο σε 7χρονα Ελληνόπουλα απο?

Και εν των παντων εν, και εξ ενος πάντα (Ηράκλειτος)

InvaderΜέλος
23/08/2005, 00:40:46
quote:
Θα ήθελα ειλικρινά τη γνώμη σου: πώς είναι δυνατόν από τη μια, να προτρέπει σε πράξεις αγάπης και καλοσύνης και από την άλλη να τον βλέπουμε να πρωτοστατεί σε πράξεις βίας;;

Ας τπο δούμε αντίστροφα: Πως είναι δυνατόν απο την μία να προτρέπει σε σφαγές, λεηλασίες, εθνοκαθάρσεις και σκοταδισμό και απο την άλλη να μιλάει για αγάπη, συμπόνοια, ταπεινότητα και ελευθερία?
Ολίγον θρασύ θα έλεγα...Παιδιά, παρτε το χαμπάρι: Η Παλαιά Διαθήκη είναι απλά η μυθολογία των Εβραίων. Περιγράφει την δική τους εκδοχή για την δημιουργία του κόσμου, την πορεία τους ως έθνος κτλ. και δεν διαφέρει και πολύ ως προς την δομή της με την αντίστοιχη μυθολογία όλων των άλλων εθνών της εποχής. Η Καινή Διαθήκη, τώρα, έχει σαφέστατα ένα πιο παναθρώπινο και οικουμενικό μύνημα. Βέβαια, δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό το μύνημα να το θεωρούμε σαν θέσφατο αλλά τέσπα, απόψεις είναι αυτές. Και το πιο σημαντικό:
Άλλο Εκκλησία, άλλο Χριστιανισμός! Και ο νοών νοείτω...

''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''

23/08/2005, 07:19:03
quote:
Ολίγον θρασύ θα έλεγα...Παιδιά, παρτε το χαμπάρι: Η Παλαιά Διαθήκη είναι απλά η μυθολογία των Εβραίων. Περιγράφει την δική τους εκδοχή για την δημιουργία του κόσμου, την πορεία τους ως έθνος κτλ. και δεν διαφέρει και πολύ ως προς την δομή της με την αντίστοιχη μυθολογία όλων των άλλων εθνών της εποχής.

Αυτό λέω κι εγώ, αγαπητέ, αλλά πολλοί πέφτουν να με φάνε....

quote:
Η Καινή Διαθήκη, τώρα, έχει σαφέστατα ένα πιο παναθρώπινο και οικουμενικό μύνημα. Βέβαια, δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό το μύνημα να το θεωρούμε σαν θέσφατο αλλά τέσπα, απόψεις είναι αυτές. Και το πιο σημαντικό:
Άλλο Εκκλησία, άλλο Χριστιανισμός! Και ο νοών νοείτω...

Η δική μου γνώμη είναι πως ναί μέν έχει ένα πιο πανανθρώπινο μήνυμα κι ο Ιησούς ήταν ένας ειρηνιστής της εποχής του, αλλά ως εκεί.

bleumoonΝέο Μέλος
23/08/2005, 10:37:55
Τι σημασία έχει σε τι πιστέυει ο καθένας; Καλός άνθρωπος να 'ναι κι ας πιστεύει και σε πέτρες. Πρωσωπικά πιστεύω στον δωδεκαθεισμό και τι μ' αυτό. Εν εξαίρεση να αναφέρω πως δεν λέω ότι δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι σατανιστής ,κάνει τελετές μαγείας κτλ. Γιατί κατά αυτόν τον τρόπο βλάπτει κάποιον δεύτερο. Όποια θρησκεία κι αν επιλέγει ο καθένας πρέπει να έχει ελεύθερο πνεύμα και καθαρό νου. Αγαπώ και προσεύχομαι στον Χριστό γιατί ήταν ... όπως το πάρει ο καθένας , που πρόσφερε πολλά στην ανθρωπότητα, πραγματικά τον θαυμάζω με όλη μου την καρδιά΄.Όμως δεν μπορώ να δεχτώ τη σημερινή κατάντια του δόγματος του χριστιανισμού γιατί το έχουν μολύνει οι άνθρωποι. Ο Χριστός μόνο καλά έκανε , κάποιοι όμως που μισούσαν τις φιλελέυθερες ιδέες του έγιναν ιερείς για να μολύνουν την εκκλησία. Ειδικά αυτά που βγήκαν στην τηλεόραση για τους ιερείς άφησαν άφωνους όλους τους ανθρώπους που δεν γνώριζαν τι κρύβεται πίσω από τη σκηνή. Όπως αναφέρει ένας σημερινός φιλόσοφος ( δεν θυμάμαι το όνομά του) : Μ' αρέσει ο Χριστός αλλά δεν μ' αρέσουν οι Χριστιανοί.