ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χαμένη Ατλαντίδα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Χαμένη Ατλαντίδα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Krisnna30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
KrisnnaΜέλος
24/12/2004, 15:34:55
Για το Ημερολόγιο έκανα κάποιο λάθος.
Οι Αιγύπτιοι (όπως και οι Σουμέριοι) είχαν το 60δικό Σύστημα Αρίθμησης και ο χρόνος ήταν μοιρασμένος σε 12 μήνες των 30 ημερών.
Οι Μάγιας είχαν το 20δικό Σύστημα και χώριζαν τον χρόνο των 360 ημερών σε 18 Μήνες των 20 ημερών. Το γινόμενο είναι κοινό και στους 2: 360 ενώ προσέθεταν έναν εμβόλιμο Μήνα 5 ημερών ώστε να συμπληρωθεί ο Αριθμός 365!
Οι Μάγιας είχαν και ένα δεύτερο Ημερολόγιο 13Χ20 Σύνολο 260 ημερών.
Τα 2 Ημερολόγια επαναλαμβάνονταν με Κύκλο 52 Ετών, δηλαδή τα 52 έτη ήταν γι'αυτούς η μεγάλη χρονική περίοδος.
Ο Αριθμός 260 είναι πολλαπλάσιος του 52 (52 Χ 5), ενώ ήταν στην Αίγυπτο και ο Ιερός Αριθμός του Thoth!
To κοινό ήταν η ιερότητα των Αριθμών: 52,260,360!
Όσον αφορά τις Τελετές οι ιερείς των Μάγιας φορούσαν δέρματα Ιαγουάρου, ενώ αντίστοιχα των Αιγυπτίων Αφρικάνικης λεοπάρδαλης!
Οι τελετές θανάτου των Φαραώ και των βασιλέων των Μάγιας ήταν όμοιες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

lamogioΜέλος
24/12/2004, 19:13:33
Μπέρδεμα.
Συνεχίστε εσείς με τους Μάγια, ενδιαφέρον.
Το μπέρδεμα αφορά στα προηγούμενα. Και χελπ μι πλιζ.
Σε μια περιγραφή λοιπόν του χαρτογράφου Μαρκιανού, ο οποίος περιέγραψε και τους δύο ωκεανούς, μιλώντας για τον ινδικό και φτάνοντας κάπου στον Περσικό κόλπο, αναφέρει πόλη με Ηράκλειες Στήλες:
«...εστι δε της Σουσιανής (Σούσα;) το μεν μήκος στάδια 3.500, το δε πλάτος στάδια 2.350. έχει δε έθνη ήτοι σατραπίας 6. πόλεις δε επισήμους και κώμας 17.ποταμούς επισήμους 4. πηλώδη κόλπον, πέλαγος αμμώδες, Ηρακλέους στήλαι...».
Αν και δε μου γεμίζει το μάτι ο τύπος, λέω τώρα καταχθονίως σκεπτόμενος, μπας και στο "ορίτζιναλ" κείμενο περί Ατλαντίδος υποννοούνται τούτες δω οι στήλες;
{Ασε που άκουσα οτι τέτοιες κολώνες (Ηράκλειες Στήλες) είχανε και στην Τύρο. Αλλά αυτό το βλέπουμε άλλη φορά γιατί μπορεί να κολλάει στο πακέτο με την "κυπριακή ατλαντίδα"}.
Ας μείνουμε άμα δε σας χαλάει λίγο στο Μαρκιανό, που φαίνεται να δίνει ένα πόιντ σ’ αυτούς που πουλάνε το πακέτο «atlantis in the east», αν στο μεταξύ δε βρούμε κι άλλες τέτοιες στήλες.

Εν πάση περιπτώσει,
Καλό Χριστούγεννο και το φετεινό αν δεν τα ξαναπούμε.

filosofos3Μέλος
24/12/2004, 19:48:26
Ο Μαρκιανός απλώς αναφέρει ότι έχει και Ηραλειες στήλες εκεί, κανοντας την περιγραφή της περιοχής, όπως πιθανόν υπήρχαν και σε άλλα μέρη. Αυτές όμως ήταν στην ξηρά νομίζω όχι σαν αυτές του Γιβραλτάρ που είναι ακριβώς στον πορθμό. Ο αρχαίος Απόλλώνιος ο Ρόδιος ίσως μας διαφωτίσει.

Όλα είναι τέλεια

lamogioΜέλος
24/12/2004, 20:00:37
Απο τον Απολλώνιο δεν έχω σχεδόν τίποτε φιλόσοφε.
Αν έχεις κάτι πρόχειρο σχετικό ρίχτο.
lamogioΜέλος
24/12/2004, 20:28:58
Να και ο τότε γνωστός κόσμος:

Κατά τον Εκαταίο το Μιλήσιο

Κατά τον Ηρόδοτο

Από το
http://www.livius.org/he-hg/hecataeus/hecataeus.htm

SpiralΜέλος
26/12/2004, 11:49:56
Ωραίοι οι αρχαίοι με τις αναζητήσεις τους.

Φαίνεται ότι οι στεριές που υπήρχαν (προ αρχαίων) εκεί όπου μετά υπήρξαν θάλασσες, έκαναν ευκολότερη την πρόσβαση από το ένα μέρος στο άλλο. Ίσως γι' αυτό βρίσκουμε ομοιότητες μεταξύ Νότιας Αμερικής και Αιγύπτου ή Αιγύπτου και Αιγαίου (αχ, αυτή η ρίζα Αιγ- ) και τα λοιπά. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να φέρουμε στη συζήτηση και εκείνους τους "φευγάτους" αναζητητές όπως το φον Νταίνικεν, τον θυμάται κανείς;

Τέλος πάντων, ψάχνοντας στο δίκτυο σας προτείνω τις εξής διευθύνσεις:

http://www.atlantida.gr/aigaio.htm

...περί Αιγηίδας, Ατλαντίδας, ετυμολογίας και άλλων

και

http://www.ancientgr.com/Unknown_Hellenic_History/ATLANTIDA.htm

...με Τίμαιο και χάρτη της Ατλαντίδας

Αν έχετε την υπομονή, ψάξτε και στις άλλες σελίδες αυτών των δικτυακών τόπων, θα βρείτε αξιοδιάβαστες πληροφορίες.

lamogioΜέλος
27/12/2004, 20:20:20
Ασχετο;
Δε βαριέσαι, ντόρος να γίνεται.
Κοίταγα αυτόν το χάρτη του 1560 περίπου * και με κούφανε ελαφρώς αυτό το "rumes nigra", που στα επεξηγηματικά του χάρτη λέει οτι είναι ένας "μαγνητικός βράχος" με περίμετρο 33 μίλια(!!!).
Επίσης, πάνω αριστερά έχει τη frisland ή freezeland, που φέρνει κατά τη Θούλη του Πυθέα.
Κάπου είχα διαβάσει κάτι περιγραφές του Πυθέα (μπορεί κι εδώ μέσα αλλά βαριέμαι να ψάχνω τα παλιά θρέντια) και κάποιες αναφορές του Κολόμβου για την περιοχή.
Οποιος έχει κάτι ας το ρίξει, με ενδιαφέρει η περιοχή (έχει φτηνά οικόπεδα).

ΤΣΟΝΤΕΣ:
1. Προσεχώς τα τελευταία νέα για την ατλαντίδα στην ανταρκτική, γιατί την έχομε παραμελήσει την καημένη.
2. Λέτε το πρόσφατο τσουνάμι να είναι έργο ατλάντιων; Αυτώνε του ινδικού που λέγαμε παραπάνω.

* ...που δείχνει το βόρειο πόλο, εντιτώνω.

Edited by - lamogio on 27/12/2004 20:36:18

SpiralΜέλος
27/12/2004, 21:49:23
Πού είναι το "rumes nigra"; Έχω και μια άλφα πρεσβυωπία.

Ο Κολόμβος, αν θυμάμαι καλά τι μου είχε πει, αναφερόταν και στα φαινόμενα που μετέπειτα θα τα λέγαμε "Τρίγωνο των Βερμούδων". Τον Πυθέα δεν τον πρόλαβα.

Θυμήθηκα όμως εκείνο τον άλλο το μυστήριο, τον Πίρι Ρέις και το χάρτη του, τον οποίο μεταφέρω για αντιπερισπασμό.

Κτηματομεσιτικό εδώ:
http://www.uwgb.edu/dutchs/PSEUDOSC/PiriRies.HTM

Εν αναμονή της Ατλαντίδας στην Ανταρκτική. Αυτή πια (η Ατλαντίδα) δεν είναι ήπειρος, είναι κινητό τηλέφωνο.

lamogioΜέλος
28/12/2004, 11:01:04
Λοιπόνε, αυτό το «Rumes nigra” είναι από αυτό εδώ:
http://www.library.yale.edu/MapColl/curious.html
απ' όπου κι ο χάρτης και είναι στα σχόλια για το χάρτη.

Μάλλον δεν το σύνταξα καλά πριν, δεν έβαλα στη θέση του το «που».

Πάμε τώρα παρακάτω.
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ & ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ:
http://www.flem-ath.com/aa1.htm
Η θεωρία, σχετικά καινούργια, μπλέκει μέσα και τον Αϊνστάιν σε ένα σημείο για να υποστηρίξει τη θεωρία του Hapgood περί μετακίνησης των πόλων κλπ.
Παλιά, πριν 9.600 χρ. ας πούμε (τί σύμπτωση!), η ανταρκτική δεν ήτανε και τόσο κρύα λέει, οπότε γιατί να μη ζούνε οι άτλαντες εκεί;
Γενικά έχει φάση.
Παρουσιάζει κι έναν χάρτη των αρχαίων αιγύφτιων με την ατλαντίδα υποτίθεται εκεί χάμω. Ολως τυχαίως τον είχα ξαναδεί κάπου και είναι αυτός εδώ:

Αυτός είναι του Θανάση Kircher απ' όσο ξέρω και δεν ξέρω τί δουλειά έχουν οι αγύπτιοι εδώ. Ενιγουέι.

Το βασικό κόλπο του τύπου νομίζω είναι οτι φέρνει τούμπα τη γη (το βορρά στο νότο) και, πιασμένος κι από το χάρτη αυτόνε (που έχει το βορρά τ' απίστομα), φτιάχνει μια αρκετά καλή σουπίτσα.

Σήμερα δε το πρωί, άκουσα στο ράδιο κι αυτό εδώ:
http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2087-1415627,00.html
Ζεσταίνεται το θέμα...

SpiralΜέλος
28/12/2004, 15:26:42
Φίλτατε Lamogio, το site περί Ανταρκτικής - Ατλαντίδας στο οποίο μας παραπέμπεις, είναι πολύ διαπαιδαγωγικό και θα πρότεινα σε όλους να το κοιτάξουν. Έχει και πολύ ωραία παρουσίαση.

Πριν φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι η Ανταρκτική είναι η Ατλαντίδα στην κατάψυξη και ότι οι πιγκουΐνοι είναι μεταλλαγμένοι Άτλαντες, θέτω τη θεμελιώδη απορία ότι η Ανταρκτική πέφτει κομματάκι μακριά από την ευθεία Νότιας Αμερικής - Αιγύπτου. Άρα, αν θεωρήσουμε ότι η Ατλαντίδα ήταν κάπου ανάμεσα και κάτι σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ Νότιας Αμερικής - Αφρικής, η Ανταρκτική δεν παίζει και πολύ εύκολα, παρά την καλή τεκμηρίωση που παραθέτει ο εν λόγω ερευνητής.

Πάντως ο Θανάσης τουμπάροντας το χάρτη έκανε ένα καλό βήμα στην προοπτική μας και ο Αλβέρτος συνέβαλε με τις δικές του απόψεις, δεν μπορώ να πω.

Ο χάρτης του Θανάση επανατουμπαρισμένος

Επιστρέφω στον Plato ο οποίος μας κάνει τη ζωή δύσκολη διότι ναι μεν είπε ότι η Ατλαντίδα βρισκόταν βγαίνοντας από Γιβραλτάρ, αλλά δεν μας είπε προς τα πού. Στην ευθεία; Τότε η Ατλαντίδα θα βρισκόταν καταμεσίς του σημερινού Ατλαντικού. Προς τα κάτω; Τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε την Ατλαντίδα και προς Ειρηνικό μεριά, όπου -καθώς μας δείχνουν και τα τελευταία δραματικά γεγονότα- η φύση έχει διαρκείς ανησυχίες και να κάτι τσουνάμια που τους παίρνουν όλους σβάρνα, Άτλαντες και τουρίστες μαζί. Προς τα πάνω; Τότε ναι, θα μπορούσε η Ατλαντίδα να βρίσκεται κάπου στη σημερινή Ανταρκτική. Και η θεωρία του ερευνητή λέει πως η σημερινή Ανταρκτική είναι τα ρέστα της Ατλαντίδας, τα οποία σκεπάστηκαν από πάγους και έρχεται και ο Αλβέρτος και αβαντάρει.

Η άλλη είδηση που μας παραθέτεις αναφέρει ότι στην Ανταρκτική αρχίζει να φυτρώνει πάλι -μετά από δεν ξέρω πόσες εκατονταετίες- χλοοτάπητας, ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό που ψάχνει για γήπεδο. Αν αυτό σημαίνει ότι λιώνουν οι πάγοι δεν είναι για να χαιρόμαστε και πολύ διότι καλά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, όμως αλλού θα το γυρίσουμε στο γουώτερ-πόλο.

Στέκομαι περισσότερο στους αρχαίους μύθους όλων των λαών. Όπως έλεγε περίπου και το ποίημα, Ω, δεν το αγνοεί κανείς, είναι η γη η Ατλαντίς. Ή μάλλον, "Ατλαντίς" είναι η πλατωνική ονομασία της καταποντισμένης ξηράς, σε άλλες διαλέκτους λέγεται αλλιώς αλλά η ουσία παραμένει ίδια.

Ίσως επίσης θα πρέπει να πάρουμε πιο σοβαρά την άποψη των κυνηγημένων ερευνητών που υποστηρίζουν ότι, παρά τη θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών και παρά τη δική μου για την εξέλιξη των πιγκουΐνων, παλιά (μα πολύ παλιά) υπήρχε ένας πολύ σούπερ πολιτισμός που έγινε φύλλο και φτερό. Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε και επ' αυτού.

28/12/2004, 15:43:52
Η αποψη μου ειναι πως σε οποιο μερος της γης και αν βρισκονταν , ερεπε να αφήσουν δειγματά του πολιτισμου τους . Αλλά και να μεταδοσουν τον πολιτισμο τους στους μετεπειτα , απογονους τους/κατακτητες τους.

Με βαση αυτή την αποψη αν βαλουμε την Ατλαντιδα σε οποιοδηποτε μερος του γνωστου κοσμου (πχ Ελλάδα/Ιταλια/Αμερικη/Ινδιες κτλ) πρπει να βρουμε α) πως μεταδοθηκε ο πολισμός αυτός;

Ενω δεν ειναι δυνατον απλώς να εξαφανιστηκε.

Αν τους Βαλουμε στον Ατλαντικο Ωκεανό . Σε καποια νησια . Τοτε καταρχην πρπει να βρουμε απομειναρια του πολιτισμου τους .

Οπώς οργανομενες πολεις , μεγαλά τειχοι κτλ. Πρεπει να βρεθουν δηλαδή ευρηματά . Να βρεθουν χρονολογιες . Και να βγουν συμπερασματά.

Ειμαι σιγουρός πως υπαρχουν ευρηματά να βρεθουν.

Τελικα για να ανακαλυξει καποιος την Ατλαντιδα πρεπει να μελετησει κατα πολυ τα ιστρικα στοιχεια , να βασιστει στην λογικη σκεψη. Και με τις σωστες δωσεις παρατολμης ενεργειας , μελετης παθους και μεγαλη δοση τυχης ισως και να την ανακαλυψει .

Με αυτες τις προυποθεσεις , αν καποιός δεν ανακαλυψει την ατλαντιδα , σιγουρα θα ανακαλυψει κατί αλλό.

Φυσικά η υποθεση Χαμενη Ατλαντιδα βασιζεται περισοτερο στην επιτευξη κερδους παρα στην ανακαλυξη της

Ποτε μην περιμαίνεις τους αλλούς να σε εγκρινουν

Εγκρινέ εσύ τον εαυτό σου

Το δρομό της λεφθερίας μόνος θα τον διαβαινείς .

Αν τον διαβανούν αλλοί δεν θα ναι δικός σου

lamogioΜέλος
28/12/2004, 18:02:41
Φίλτατε spiral, το οτι η χαμουτζίδικη ήπειρος πέφτει μακριά ουδόλως με αποθαρρύνει αν αναλογισθώ οτι είναι σχετικά στο πουθενά, ισαπέχει δλδ πάνω-κάτω από άλλες ηπείρους, των οποίων οι γεροντότεροι κάτοικοι έχουν άπαντες να θυμούνται και να περηφανεύονται οτι πρώτα ήταν κάπου αλλού, από όπου έφυγαν κακήν κακώς μετά από μια μεγάλη καταστροφή.

Τώρα, το ειδησάριο έχει να κάνει μεν με το βάσανο ονόματι ΠΑΟ, όπως εύστοχα επεσήμανες (αν και ψηφίζω δαγκωτό λεωφόρο) αλλά επίσης και με τούτο:
http://www.newscientist.com/channel/earth/mg18424785.800
Με τη λογική του νεουεπιστήμονα δλδ μπορεί κάποτε το γρασίδι να ήταν αρκετά παχύ και κάτω (ανταρκτική), όπως ήταν στην αρκτική (όπως πάνω έτσι και κάτω που λένε και οι εσωτερισταί), ώστε να μπορεί να ευδοκιμήσει εκεί το είδος των ατλάντιων. Βέβαια, εδώ έχομε μια ανεπαίσθητη διαφορά ετών σχετικά με τα Πλατωνικά (κοντά στα 70.000.000) αλλά μπρος στα κάλλη τί ειν’ ο χρόνος...
Το δε σημερινό λειώσιμο των πάγων (που δεν είμαι καθόλου βέβαιος οτι οφείλεται μόνο στην εξάτμιση και το καλοριφέρ μου), μπορεί να είναι επανάληψη σε κάποιο βαθμό παλιότερου παρόμοιου συμβάντος και να μας αποκαλύψει ποιός ξέρει τί.
Καλού κακού εγώ πήρα σπίτι σε βουνό και ταυτόχρονα ψάχνω κάνα καλό λινκ.

Τούτου δοθέντος, στριμώχνω εδώ και χαρτούλη που δείχνει πως ήταν η Γιβραλτάρ μεριά πριν λειώσουν οι πάγοι, αν και είναι από άλλο ανέκδοτο, αυτό που λέει οτι η ατλαντίδα ήταν το νησάκι που φαίνεται αμέσως ξεμπουκάροντας από τα στενά. Μακάρι να είχαμε χάρτη τέτοιο για όλη τη γη, δε μπορεί, κάπου θα υπάρχει ένας.

Κι επειδή ήξερα οτι ο Ελληνας θα σχολιάσει την ανυπαρξία ευρημάτων από τους υπερπολιτισμένους προγόνους, πήρα τηλ. το φίλο μου τον Chuvyrov και με έστειλε, αφού μου υπέδειξε αυτό:
http://english.pravda.ru/main/2002/04/30/28149.html
το οποίο, αν αποδειχθεί ορίτζιναλ, μας πάει ακόμη καμμιά 50ριά μύρια έτη πίσω αλλά είπαμε, ο χρόνος είναι σχετικός...και το οποίο επίσης (ειδησάριο) κάνει την εμφάνισή του και στο σάιτ του γνωστού και μη εξαιρετέου Γιούρι (άσχετο).

Τέλος, ασπάζομαι την τελευταία σου πρόταση και συνελπίζω.

SpiralΜέλος
28/12/2004, 22:16:38
Έλληνα, όλο και κάποια ίχνη πολιτισμού θα άφησαν οι Άτλαντες, μόνο που εμείς δεν ξέρουμε να τα προσδιορίσουμε.

Υπάρχουν παντού στον κόσμο εκπληκτικά μνημεία που δεν έχουμε πολυκαταλάβει ούτε το πώς χτίστηκαν, ούτε τη σημασία τους. Κάνε ένα νοερό ταξίδι από την Κεντρική Αμερική μέχρι την Αίγυπτο, τη Νότια Αφρική και τους ναούς που είναι εξαφανισμένοι στις ζούγκλες της Ασίας και θα υποψιαστείς.

Στην περιοχή του Μπίμινι, κατά Βερμούδες μεριά, στην επικρατέστερη περιοχή για την Ατλαντίδα, έχουν επισημανθεί βυθισμένα αρχαία ερείπια που κάτι δείχνουν κι αυτά. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχουν περάσει κάτι χιλιάδες χρόνια και ότι τα έγγραφα της βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας χρησίμευσαν ως καύσιμη ύλη, τότε που είχε ακριβήνει πάλι η τιμή του πετρελαίου.

Τα σημεία που αναφέρω παραπάνω δεν σημαίνουν απαραίτητα Ατλαντίδα, σημαίνουν πάντως μεγάλους πολιτισμούς.

Πάντως οι ειδικοί ακόμα ψάχνουν και όλο και κάτι ανακαλύπτουν.

Φίλτατε Lamogio, όσο το ψάχνουμε και εμείς, αρχίζω να υποθέτω ότι αυτός ο Plato αντέγραψε τον Κολόμβο. Λοιπόν, η μια σαϊτιά που μας παραθέτεις μου αντιστέκεται και δεν ανοίγει. Στην άλλη διάβασα για εκείνους τους παράξενους πέτρινους χάρτες που ζυγίζουν ένα τόνο ο καθένας. Σίγουρα δεν ήταν από αυτούς που τους διπλώνεις και τους βάζεις στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. Ή μήπως ήταν για γίγαντες; Η Σιβηρία έχει τα μυστικά της, πέφτουν και μετεωρίτες. Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε πρόσφατα, μπορεί να είχαν συμβεί και ορισμένες λαϊκές μετακινήσεις από Σιβηρία προς Ανταρκτική- αν δεν απατώμαι.

Τώρα θα γράψω και κάτι πολύ δραματικό. Ξεσκόνισα από τα ράφια τα αναρχικά ιστορικά μου βιβλία και τείνω να συμφωνήσω στο ότι η ιστορία δεν είναι αυτή που νομίζουμε πως είναι. Οι μυθολογίες είναι πιο αξιόπιστες.

KrisnnaΜέλος
29/12/2004, 06:18:36
quote:
Τώρα θα γράψω και κάτι πολύ δραματικό. Ξεσκόνισα από τα ράφια τα αναρχικά ιστορικά μου βιβλία και τείνω να συμφωνήσω στο ότι η ιστορία δεν είναι αυτή που νομίζουμε πως είναι. Οι μυθολογίες είναι πιο αξιόπιστες.

Kατ'αρχήν απο την στιγμή που δέν είμαστε μάρτυρες των Ιστορικών γεγονότων κάνεις δέν είναι δυνατόν να μας εξαναγκάσει να πιστέψουμε κάτι. Υπάρχουν πολλά ανεξήγητα (μεγαλιθικά κτίσματα στον βυθό του Ατλαντικού, Στόουνχετζ, μεγαλιθικά κτίσματα στην Ρωσία), για τα οποία η Ιστορία δέν έχει δώσει απάντηση ούτε πότε κτίστηκαν ούτε ποιοί τα έκτισαν. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όλες τις Αρχαιολογικές ανακαλύψεις (Έβανς, Σλήμαν) στον Ελληνικό χώρο.
Καμιά απάντηση, καμιά εξήγηση, καμιά χρονολόγηση, γιατί λοιπόν να πιστέψουμε κατά γράμμα την Ιστορία
Εγώ περιμένω ...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

29/12/2004, 17:25:24
Εχωντάς ξαναδιαβασεί το θεμά επιφυλασσόμαι ακόμα να γραψώ όλες μου τις αποψείς.

Σιγουρά δεν εχει βυθιστεί μονο η Ατλαντιδα .
Και οι ανθρωπινοι πολιτισμοι δεν ειναι μονο αυτοι που ξερουμε.

Μια αρχη για να βουμε τους χαμενους πολιτισμους ειναι οι σχεσεις των χαμενων πολιτισμων με των πολιτισμων που εχουν βρεθει .

Θελω να ερευθνησω λιγο , την θεωρια οπου οι Μαγιας ειναι οι Ατλαντες .

Ταιριαζουν σαν μεγαλός πολιτισμός που βρισκετε περα από τα στενα του Γιβραλταρ στον Ατλαντικο Ωκεανο.

Ενω εχω διαβασει πολλες φορες για τα ονοματά Ατλας που χρησιμοποιηται από του Μαγιάς . Τι σχεση μπορει αυτό να εχει με την υποθεσή Ατλαντιδά ;

Επισης καπου υπηρψε αναφορα για τις σχεσεις Μαγιας - Αιγυπτου . Αλλά και της ηπειρου της Αφρικης .

Καποιες ερωτησεις για δικες μου απορίες .

Ποσο χρονών ειναι περιπου (πΧ)ο πολιτισμος των Μαγιας .

Αυτό παντώς που δεν μου αρεσεί στην υποθεση της Ατλαντιδας , ειναι πως την ψαχνουμε για πριν 10 000 χρονια περιπου . Περιοδός την νεολιθικης εποχής .

Αλλό παραδοξο στα λογια του Πλατωνα ειναι πως βαζει τους Αθηναιους να νικανε τους τοτέ Ατλαντες .

Με βασή οτί υπαρχουν διαφοροι μεγαλοί πολιτισμοί ποιοι μπορει να ειναι οι Ατλαντες ;

Δεδομενου οτι η εποχη που ακμάσαν οι μεγαλοι πολιτισμοι (οι που μαλλον υπήρχαν ), ειναι μετά το 10 0000 τοτέ οι η χρονολογια ειναι λαθώς ή δεν ειναι κανενας από αυτούς .

Τοτέ όμως καποιος θα πει πως οι Ατλαντες ειναι ξεχωριστοι , με την τεχνολογια τους , ειχαν αποικείσει ολο τον κοσμό και μετά εξαφανιστικάν !

Δεν εχουυν βρεθει όμως τα απαραιτητα ευρηματά , για να μην πολυλογω το εξειγει καποιος εδώ καλυτερά από εμενα .
http://forum.atlan.org/viewtopic.php?t=231

Αρά οι Ατλαντες δεν αποικησαν ολο τον κοσμό .

Για την υπαρξη μεγαλου πολιτισμου το 10 000 υπαρχει και αλλό προβλημά
για το οποιο δεν ειμαι σιγουρός . Ποτε ητάν η τελευταία εποχή των παγετώνων ; Και πως μπορεσέ (και αν ναι υπο πιαιες συνθηκες) ενας πολιτισμός να αναπτυχθει τοσό γρηγορα ενω αλλοι λογω διαφορών προβληματων οχι .

Ενω πρεπει να αναφερθει πως ο ανθρωπινος πληθυσμός της γης ηταν πολυ μικροτερος από τον σημερινό.

Ενα αλλό προβλημα ειναι ο κατακλησμός . Καθως βρισκετε στους μυθους πολλών λαών . Το θεμά ειναι και από επιστιμονικες πυγες αλλά κυριως από τους μυθους ποτέ μπορει να εγινε ο κατακλυσμός ;

Αυτά τα ερωτηματά για την ωρά .

Ποια ειναι αληθεια η Ατλαντιδα ;
πως μπορουμε να την βρουμε ;
Και αν την βρουμε πως ξερουμε πως ειναι αυτή ;

Ποτε μην περιμαίνεις τους αλλούς να σε εγκρινουν

Εγκρινέ εσύ τον εαυτό σου

Το δρομό της λεφθερίας μόνος θα τον διαβαινείς .

Αν τον διαβανούν αλλοί δεν θα ναι δικός σου

lamogioΜέλος
29/12/2004, 18:06:31
-Μάλλον ήταν στη μέση του ατλαντικού.
-Και γιατί να ήταν εκεί;
-Και πού να ήταν;
-Να ήταν στον ινδικό.
-Και γιατί στον ινδικό;
-Ε πού να ήταν;
-Να ήταν στη μεσόγειο.
-Μπα, μάλλον στην ανταρκτική θα ήταν...
Και πάει λέγοντας.
Αυτό είναι μέσαις-άκραις το δικό μου συμπέρασμα απ’ το μέχρι τώρα ψάξιμο των απανταχού ερευνητώνε.
Οχι οτι με αποθαρρύνει και πολύ δλδ αλλά-εκτός συνταρακτικού απροόπτου-δε βλέπω να τη βρίσκουν σύντομα. Εκτός αν τσατιστεί και αναδυθεί μόνη της από κάπου.

Ομως, αυτή η απέλπιδα αναζήτηση έχει και τα καλά της, τουλάχιστον για μένα. Γιατί στην πορεία του ψαξίματος μαθαίνει κανείς πράγματα αρκετά σημαντικά και αρχίζει να βλέπει την ιστορία με άλλο μάτι. Βλέπει δλδ τις ομοιότητες στις παραδόσεις λαών σχετικές με κατακλυσμούς και τα συναφή, αξιολογεί διαφορετικά τα επίσημα ιστορικά δεδομένα και εν τέλει μπορεί αυτό να είναι και το νόημα του ψαξίματος.
Η εύρεση της ατλαντίδας από σκοπός γίνεται μέσον για ένα διαφορετικό ταξείδι στο παρελθόν.

Εβλεπα χτές εδώ
http://pubs.usgs.gov/fs/fs133-99//gl_vol.html
οτι αν λειώσουν όλοι οι πάγοι της ανταρκτικής, η στάθμη του ωκεανού (ουσιαστικά ένας είναι) θα ανέβει κατά 70 μέτρα τουλάχιστον. Βέβαια κάπως δύσκολο να λειώσουν όλοι μαζί αλλά και το 1/3 να λειώσει, το αποτέλεσμα συνιστά «κατακλυσμό».

Μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο παλιότερα; Μπορεί. Η μάλλον έγινε: http://pubs.usgs.gov/fs/fs2-00/
και μάλιστα κατά 125 μέτρα.
Μπορεί να έγινε τόσο απότομα που να προκάλεσε άμεσες καταβυθίσεις; Δύσκολο.
Να γιατί δε μου κολλάει η ανταρκτική ρε γαμώτο.
Πρώτον δεν καταβυθίστηκε (ακόμη) και δεύτερον όσα σεσουάρ και να είχαν δε θα μπορούσαν να τη λειώσουν ήλη σε μια μέρα.

Με την ευκαιρία, να μια καλή σαϊτιά, που λέει κι ο spiral, με την ανταρκτική σε καλή ανάλυση που μπορεί να παίξει κιόλας κι άμα είναι περίεργος κανείς βλέπει διάφορα πάνω της: http://terraweb.wr.usgs.gov/web-cgi/webvista.cgi

Για να καταβυθιστεί οιπόν ήπειρος τόσο απότομα, χρειάζονται πιό δραστικά μέτρα. Ενας σεισμός 10 ρίχτερ ας πούμε (κούφια η ώρα), ακολουθούμενος από ένα τσουνάμι (που είναι και επίκαιρο) ύψους πολλαπλάσιου του πρόσφατου.
Ενας μετεωρίτης του τύπου 13/04/2023 ημέρα Παρασκευή, που είναι επίσης επίκαιρος, στη μέση της θάλασσας, επίσης θα έκανε καλή δουλειά.
Τώρα, βλέποντας αυτά τα απομεινάρια παλιών πολιτισμών (με την ευρεία έννοια) σκορπισμένα παντού και τα περισσότερα κάτω απ’ το νερό και συνδυάζοντάς τα με αυτό:

τολμώ να συνυποθέσω όπως και πολλοί άλλοι οτι πολύ παλιά οι άνθρωποι ήταν πάλι πολλοί, κι έτσι αυξανόμενοι κατακυρίευσαν τη γη που λένε και κάτι γραφές, μέχρι που τους ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι και ξεκίνησαν απ’ την αρχή.
Με τις ημερομηνίες έχω ένα μικρό πρόβλημα όμως.

Απ’ τη μιά η Μαντάμ λέει για πολλά εκατομύρρια χρόνια.
Αλλοι πάλι για εκατομύρρια αλλά σαφώς λιγώτερα.
Ο δικός μας (Πλάτωνας) για κάτι χιλιάδες (κεφαλαιώδης διαφορά).
Οι μορφωμένοι της σήμερον, για κατακλυσμούς όχι τόσο μακριά όσο η Μαντάμ αλλά ούτε τόσο κοντά όσο ο δικός μας.
Το δοξασμένο αν και sapio είδος μας, λένε οτι έχει μικρό παρελθόν, ας πούμε 50.000 χρόνια χοντρικά και μάλιστα έγινε καθωσπρέπει ζώο πολύ πρόσφατα (ας πούμε 5.000 χρόνια.
Αν πιστέψω τα τελευταία σαϊνια και το μπαρμπαΚάρολο, πρέπει να κάνω πως δε βλέπω τα απομεινάρια που έλεγα πριν και δεν είναι του τύπου μου.
Αν πιστέψω τους άλλους, πρέπει τα «σαϊνια» να μου εξηγήσουν τί σχέση έχω εγώ ο sapios με πολύ παλιούς (αν και ακόμη ούτε για τα νεαντερταλάκια δε μου έχουν πει). Και μη μου πουν "καμμία" γιατί κάτι περίεργα μεγαλιθικά και άλλα διάφορα δε γίνονται από μόνα τους.

Να το λιανέψω λίγο ακόμη.
Ας πούμε οτι οι παλιοί καταποντίστηκαν και σκόρπισαν πριν 100.000 χρόνια (να μοιράσουμε τη διαφορά). Εχουμε δύο εκδοχές:
1. Τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι όλους και δεν έμεινε ούτε ωάριο.
2. Κάποιοι κωλόφαρδοι ή πιό πονηροί πήραν τα κανά τους κι έφυγαν για άλλες πολιτείες χωρίς όμως κομπιούτερ και κινητά. Δηλαδή ξεκίνησαν απ’ την αρχή.

Αν πάρουμε το 1. παναπεί οτι εγώ δεν έχω καμμιά σχέση ούτε καν ντιενεϊκιά μαζί τους, είμαι άλλο είδος δηλαδή, ας πούμε αυτό που κατέβηκε απ’ τη φτελιά και περπάτησε.
Αν πάρουμε την κουρτίνα 2, δε μπορεί, ακόμη και χωρίς πισί κάτι θα θυμόσαντε απ’ τα παλιά, έναν αναπτήρα θα πρόλαβε κάποιος να πήρε μαζί του στο κανό ρε παιδί μου, πώς διέσχισε ωκεανούς χωρίς πατατάκια κι εμφιαλωμένο; Οπότε πάλι στα ίδια είμαστε, πάλι άλλος εκείνος κι άλλος ο sapios.
Βέβαια, υπάρχει και το κουτί 3.
Δηλαδή να έγινε το 2 και μετά ξανά-μανά τσουνάμια και τα ρέστα. Αλλά κι αυτό να παίζει, πάλι δεν κολλάει ο sapios, δλδ δεν έχει σχέση με τους παλιούς, οπότε zong το κουτί. Οπότε από πού κράταγε η σκούφια των παλιώνε κι από πού του sapiou;

Θέλω να πω, οτι και λάθος να κάνω (που μάλλον κάνω, παράδειγμα ήταν) στις ημερομηνίες, κάτι δεν κολλάει στην όλη ιστορία και μάλλον πρέπει να το πάρω αλλοιώς.
Να πω ας πούμε οτι ναι μεν ατλάντιοι υπήρξαν κατά κάποιον τρόπο αλλά πριν απ’ αυτούς μπορεί να ήταν άλλοι και πριν απο κείνους άλλοι πάλι και πάει λέγοντας.
Κύκλος δλδ και γυρίζει ή λαϊκώτερα, εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις.
Πώς λέγαμε παλιά «1,2,3, πολλά πολυτεχνεία»; Ε, 1,2,3, πολλές ατλαντίδες κι ας μην κάνει ρίμα.
Οπότε μπορούμε να δώσουμε από μια σε κάθε θάλασσα και να μη μείνει καμμία παραπονεμένη.
Στο μεταξύ ψάχνουμε, δε μασάμε. Ο ευρών αμοιφθήσεται.

ΤΣΟΝΤΑ:
Η σαϊτιά και που έλεγες και σε μένα μουλάρωνε το πρωί spiral αλλά τώρα μαλάκωσε και με βάζει.
Για καλό και για κακό το κόπιασα και νάτο:

Arctic ocean was once a balmy sea
18 December 2004
From New Scientist Print Edition. Subscribe and get 4 free issues
HE frigid waters of the Arctic Ocean were once warm enough to swim in, according to an analysis of mud drilled from the ocean floor.
Fossil leaves from tropical plants and the remains of a cold-blooded crocodile-like reptile have previously been found in the Arctic, hinting at a warmer past. But because of the ice that blankets the ocean, few cores have been drilled from the seabed and none had yielded any data on past temperatures.
When Hugh Jenkyns of the University of Oxford examined a mud core that had been drilled in 1970, but lay wrapped in plastic in the basement of a US university, he found fossils that pinpointed the age of the core.
But the sample lacked the carbonate minerals that are usually used to calculate past temperatures. Jenkyns and his colleagues used a new technique of analysing the fatty acids produced by a type of plankton. These fatty acids contain carbon rings, and the higher the temperature of the water the plankton swam in, the greater the number of rings.
The team concluded that the Arctic Ocean was a balmy 15 °C about 70 million years ago (Nature, vol 432, p 888).
From issue 2478 of New Scientist magazine, 18 December 2004,

lamogioΜέλος
29/12/2004, 18:13:01
Τώρα "είδα" τον Ελληνα οπότε θα ξανάρθω, αν και πολλά απ' αυτά που ρωτάει υπάρχουν στα σάιτ.
29/12/2004, 18:32:08
quote:

Τι λέει για την Ατλαντίδα ο Πλάτων στον "Τίμαιο" 22-25:
Από το κείμενο αυτό γίνεται καταφανές ότι :
α) Πως κατακλυσμοί έγιναν πολλοί στην γη και όποιος λαός ισχυρίζεται πως είναι ο αρχαιότερος στην γη και γνωρίζει μόνο έναν αυτοαναιρείται, αυτοδιαψεύδεται.
β) Η Θεά Αθηνά λατρευόταν και στην Αίγυπτο κάτω όμως από διαφορετικά ονόματα.
γ) Ο πολιτισμός των Αιγυπτίων είναι κατά χίλια χρόνια νεώτερος του Ελληνικού (Αθηναϊκού)
δ) η Αιγυπτιακή νομοθεσία μοιάζει με την Αθηναϊκή νομοθεσία
ε) Η ατλαντίς είναι εχθρική δύναμη προς τους Έλληνες
στ) Η οργάνωση της πόλης των Αθηνών είναι τουλάχιστον 9.000 π.Χ. ετών

29/12/2004, 18:38:19
quote:

Αξίζει τον κόπo να ψάξουμε να βρούμε για ποιες εποχές μιλάει πιο κάτω η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ.

Οι ΕΠΤΑ ΡΙΖΕΣ ΦΥΛΕΣ της ανθρωπότητας είναι:
1. ……. (δεν είναι ανθρώπινη φυλή, με την σημερινή έννοια του ανθρώπου)
2. ……. (δεν είναι ανθρώπινη φυλή, με την σημερινή έννοια του ανθρώπου)
3. Λεμούριοι (Αδαμική)
4. 'Ατλαντες
5. 'Αρειοι (ΕΜΕΙΣ)
6. …….
7. …….

Και ο Ησίοδος, ΠΑΛΙ για επτά γένη ανθρώπων μίλησε.
Τα ΕΠΤΑ ΓΕΝΗ των Ανθρώπων κατά τον Ησίοδο είναι:
1. Το χρυσούν γένος
2. Το Αργυρούν γένος
3. Το Χάλκειον γένος
4. ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ
5. Το σιδηρούν γένος (ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ)
6. …….
7. …….

Πού ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ (γεωγραφικά) το Γένος των Ηρώων του Ησιόδου, θα δούμε ότι μας μιλά για "την νήσο των Μακάρων κοντά στον πολυκύμαντο ωκεανό" όπου ήταν "ΜΕΤΑ από τις Ηράκλειες Στήλες"!!!!

Edited by - allzzaro on 29/12/2004 18:47:39

29/12/2004, 18:54:23
quote:
Μάλλον ήταν στη μέση του ατλαντικού.
Νήσος των Μακάρων?

quote:
-Να ήταν στον ινδικό.
Λεμουρία?

quote:
-Να ήταν στη μεσόγειο.
Κήπος της Εδεμ?

quote:
Μπα, μάλλον στην ανταρκτική θα ήταν...
Θούλη η απωτάτη?? avallon?? Υπερβόρειοι??

Ολα εχουν κάποιο νόημα..

Edited by - allzzaro on 29/12/2004 18:56:55