ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- OΣΙΡΙΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΒΑΚΧΟΣ - ΜΙΘΡΑΣ - ΙΗΣΟΥΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- OΣΙΡΙΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΒΑΚΧΟΣ - ΜΙΘΡΑΣ - ΙΗΣΟΥΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

MANAG30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
MANAGΜέλος
30/01/2004, 13:48:08
Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης κλπ κλπ. Πολλοί πριν το Χριστό είχαν βρει την αλήθεια και πολλοί λαοί είχαν βρει ψίγματα αλήθειας. Δεν είναι τυχαία τα λόγια του Σωκράτη για κάποιον άλλο απεσταλμένο, ούτε του Προμηθέα δεσμώτη που λέει για κάποιον Θεό γέννημα παρθένας που θα τον απαλλάξει από τα βάσανα χωρίς να δώσει σημασία στο Δία.
Πρόσεξε τί συνέβη
Όταν ο Δίας τιμωρεί τον Προμηθέα επειδή ο Προμηθέας έκανε καλό στους ανθρώπους, ενώ οι άλλοι «θεοί» φθονούσαν την ευτυχία τών ανθρώπων, ο Προμηθέας «φτύνει» και τον Δία και τον απεσταλμένο του τον Ερμή, με τα εξής λόγια: «Απλώ λόγω τους πάντας εχθαίρω θεούς». (Αισχ. Προμηθέας δ΄, στ. 975). Εκεί λοιπόν, ο Αισχύλος δια στόματος Ερμή, πετάει την εξής προφητεία στους στίχους 1026-1028: «Σ’ αυτά τα βάσανά σου τέρμα κανένα να μην περιμένεις πριν να φανεί και να θελήσει κάποιος απ’ τους θεούς να πάρει τα βάσανά σου επάνω του και να πάει στον σκοτεινό Άδη στα σκοτεινιασμένα βάθη του Ταρτάρου».

Πρόσεξε προφητεία! Προδιέγραψε εδώ ο Αισχύλος, τη βούληση του Θεού Λόγου, του Ιησού Χριστού, να πάρει πάνω του τα βάσανά μας, και να κατεβεί ως τον Άδη με τη σταυρική του θυσία για να μας σώσει!

Όμως δεν τελειώνει εδώ το θέμα. Ο Αισχύλος κάνει μια ακόμα πιο εντυπωσιακή προφητεία για τον Ιησού Χριστό, αυτή τη φορά μέσα από τα λόγια του Προμηθέα, σε διάλογό του με την ΠΑΡΘΕΝΑ Ιώ:

ΙΩ: «Ποιος είναι που θα σε λύσει χωρίς τη θέληση του Δία;»
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: «Ένας από τους δικούς σου απογόνους πρέπει να είναι».
ΙΩ: «Πώς είπες; Αλήθεια δικό μου παιδί θα σ’ απαλλάξει απ’ τα βάσανα;»
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: «Τρίτης γενιάς γέννημα θα είναι μετά από δέκα γενιές».

Όσο για τους Εβραίους πρόσεξε με τί τρόπο τους μιλάει

Έξοδος 19/ιθ΄ 5,6: «Τώρα λοιπόν, εάν πράγματι υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είσαστε σε εμένα, ο εκλεκτός από όλους τους λαούς. Επειδή δική μου είναι όλη η γη. Και εσείς θα είσαστε σε εμένα, βασίλειο ιεράτευμα, και έθνος άγιο».

Πότε θα ήταν οι Ισραηλίτες «εκλεκτός λαός»; Μόνο αν παρέμεναν πιστοί στη διαθήκη που έκαναν με τον Θεό. Ας δούμε όμως ακριβέστερα, τι εννοούσε ο Θεός με τα λόγια του αυτά, όπως μας γράφει ο απόστολος Πέτρος στην Καινή Διαθήκη, στο Α΄ Πέτρου 2/β΄ 9 ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΘΝΟΥΣ:

«Υμείς δε γένος εκλεκτόν, βασίλειον ιεράτευμα, έθνος άγιον, λαός εις περιποίησιν, όπως τας αρετάς εξαγγείλητε, του εκ σκότους υμάς καλέσαντος εις το θαυμαστόν αυτού φως».

Τελικά δηλαδή, βλέπουμε ότι το εκλεκτό αυτό έθνος, είναι πλέον ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και όχι οι Ισραηλίτες. Γιατί οι Ισραηλίτες παρέβησαν τη Διαθήκη, και σταύρωσαν τον ίδιο τον Γιαχβέ όταν ενανθρώπισε. Και εδώ είναι η απάντηση:

Οι Ισραηλίτες, ήταν ξεχωρισμένοι από τους άλλους λαούς, επειδή ήταν ο προηγούμενος λαός που εισήλθε στην Εκκλησία του Θεού. Και είναι επίσης, ένας από τους λίγους λαούς που βρίσκεται σήμερα έξω από την Εκκλησία, και στερείται αυτής της αγιότητας για την οποία μίλησε ο Θεός. Ο Θεός το είχε ξεκαθαρίσει, ότι οι Ισραηλίτες θα ήταν «εκλεκτοί», μόνο όσο θα παρέμεναν στην Εκκλησία του Θεού. Δεν τους ξεχώριζε λοιπόν κάποια ρατσιστική επιλογή σε βάρος άλλων λαών, αλλά το ότι ανήκαν στην Εκκλησία του Θεού. Ομοίως, σήμερα, μήπως είναι ρατσιστικό, το ότι οι Ισραηλίτες ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στην Εκκλησία του Θεού, δεν ανήκουν δηλαδή στον «εκλεκτό λαό», αλλά ανήκουν τα άλλα έθνη;

Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης. Εμείς επιλέγουμε αν θα είμαστε «εκλεκτό έθνος», ή όχι. Μόνο εμείς. Ο Θεός και οι Χριστιανοί δέχονται ανθρώπους από κάθε έθνος. Δεν είναι ρατσιστές όπως οι Νεοειδωλολάτρες, που δέχονται (υποτίθεται) μόνο όσα είναι Ελληνικά!

Μήπως λοιπόν ο Θεός είναι προσωπολήπτης και βοηθάει τον Ισραήλ, ενώ καταστρέφει τους άλλους λαούς; Για να δούμε ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, για το τι λέει ο Θεός όταν ο Ισραήλ ασεβεί:

ΩΣΗΕ 1/α΄: 4. «Και είπε ο Κύριος προς αυτόν, Κάλεσον το όνομα αυτού Ιεζραέλ, διότι έτι ολίγον και θέλω εκδικήσει το αίμα του Ιεζραέλ επί τον οίκον Ιηού, και θέλω καταπαύσει την βασιλείαν του οίκου Ισραήλ. 5. Και εν τη μέρα εκείνη θέλω συντρίψει το τόξον του Ισραήλ εν τη κοιλάδι του Ιεζραέλ» … «διότι δεν θέλω ελεήσει πλέον τον οίκο Ισραήλ αλλά θέλω σηκώσει αυτούς διόλου» ….. 10. «…δεν είσθε λαός μου, εκεί θέλει λεχθή προς αυτούς, Υιοί του θεού του ζώντος»

ΗΣΑΙΑΣ ΚΕΦ 1/α΄: 2. «Ακούσατε, ουρανοί και ακροάσθητι, γη διότι ο Κύριος ελάλησεν Υιούς έθρεψα και ύψωσα, αλλ’ αυτοί απεστάτησαν επ, εμού 3. Ο βους γνωρίζει τον κτήτορα αυτού και ο όνος την φάτνην του Κυρίου αυτού. Ο Ισραήλ δεν γνωρίζει, ο λαός μου δεν εννοεί 4. Ουαι, έθνος αμαρτωλόν, λαέ πεφορτωμένε ανομία, σπέρμα κακοποιών, υιοί διεφθαρμένοι, εγκατέλειπον τον Κύριον, κατεφρόνησαν το Άγιον του Ισραήλ, εστράφησαν εις τα οπίσω 5. Δια τι παιδευόμενοι θέλετε επιπροσθέτει στασιασμόν; Όλη η κεφαλή είναι άρρωστος και όλη καρδία κεχαυνωμένη 6. από ίχνους ποδός μέχρι κεφαλής δεν υπάρχει εν αυτώ ακεραιότης, αλλά τραύματα και μελανίσματα και έλκη σεσηπότα, δεν εξεπιέσθησαν ουδέ εδέθησαν ουδέ εμαλακώθησαν δι’ αλοιφής»

11 «τίνα χρείαν έχω του πλήθους των θυσιών σας ; λέγει Κύριος κεχορτασμένος είμαι από ολοκαυτωμάτων κριών και από πάχους σιτευτών, και δεν ευαρεστούμαι εις είμαι ταύρων ή αρνίων ή τράγων 12. όταν έρχησθε να εμφανισθήτε ενώπιόν μου, τις εζήτησεν εκ των χειρών σας τούτο, να πατείτε τας αυλάς μου; 13. Μη φέρετε πλέον ματαίας προσφοράς , το θυμίαμα είναι βδέλυγμα εις εμέ, τας νεομηνίας και τα σάββατα , την συγκάλεσιν των συνάξεων, δεν δύναμαι να υποφέρω, ανομίαν και πανηγυρικήν σύναξιν 14. Τας νεομηνίας σας και τας διατεταγμένας σας εορτάς σας μισεί η ψυχή μου, είναι φορτίον εις εμέ . εβαρύνθην να υποφέρω, ανομίαν και πανηγυρικήν σύναξιν 15. Και όταν εκτείνητε τας χείρας σας, θέλω κρύπτει τους οφθαλμούς μου από σας, ναι όταν πληθύνητε δεήσεις, δεν θέλω εισακούει, αι χείρες σας είναι πλήρες αιμάτων 16. Λούσθητε, καθαρίσθητε, αποβάλετε την κακία των πράξεών σας απ’ έμπροσθεν των οφθαλμών μου, παύσατε πράττοντες το κακόν .

21. «Πως η πίστη πόλις κατεστάθη πόρνη, ήτο πλήρης κρίσεων , η δικαιοσύνη κατώκει εν αυτή, αλλά τώρα φονείς 22. ο άργυρός σου κατεστάθη σκωρία, ο οινός σου συνεκεράσθη μεθ’ ύδατος 23. Οι άρχοντές σου είναι απιθείς και σύντροφοι κλεπτών, πάντες αγαπώσι δώρα και κυνηγούσιν αντιπληρωμάς, δεν κρίνουσιν τον ορφανόν ουδσέ έρχεται η δίκη της χήρας προς αυτούς» 25. «και θέλω στρέψει την χείρα μου επί σε και αποκαθαρίσει την σκωρίαν σου και αφαιρέσει όλον σου το κασσίτερον».

ΖΑΧΑΡΙΑΣ 8/η΄ 13: «…αλλά διεσκόρπισα (τους Ιουδαίους) αυτούς ως δ’ ανεμοστροβίλου εις πάντα τα έθνη» 8/η΄ 14 «Διότι ούτω λέγει ο Κύριος των δυνάμεων. Καθ’ ον τρόπον εστοχάσθην να σας τιμωρήσω , ότε οι πατέρες σας με παρώργισαν, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων…» 14/ιδ΄ 2 … « …και θέλω συνάξει πάντα τα έθνη κατά της Ιερουσαλήμ εις μάχην, και θέλει αλωθεί η πόλις και αι οικοίαι θέλουσι λεηλατηθή και αι γυναίκες θέλουσι βιασθή, και το ήμισυ της πόλεως θέλει εξέλθει εις αιχμαλωσίαν».

ΜΑΛΑΧΙΑΣ 1/α΄ 10 «……Δεν έχω ευχαρίστηση εις εσάς (Ιουδαίους) , λέγει ο Κύριος των δυνάμεων» ,

Ρωτάμε λοιπόν αυτούς τους άσχετους που έγραψαν ότι ο Θεός είναι υπέρ των Εβραίων και κατά των Ελλήνων:

Είπε ποτέ ο Θεός στην Αγία Γραφή, τόσο βαριά λόγια κατά των Ελλήνων όπως είπε κατά των Εβραίων; Μήπως τελικά η Παλαιά Διαθήκη (με τη δική σας λογική), είναι αντιεβραϊκό κατασκεύασμα γραμμένο από Έλληνες; Τι έχετε να πείτε;

Αλλά η Αγία Γραφή, πάντα γράφει αυτό που πρέπει εναντίον του ενόχου, είτε Έλληνας είναι αυτός, είτε Εβραίος, είτε Κινέζος. Δεν προσωποληπτεί εναντίον κανενός, όπως θα επιθυμούσαν οι εχθροί της για να βρουν κάτι να την κατηγορήσουν. Στους ενόχους, τα λέει έξω από τα δόντια, ανεξαρτήτως έθνους.

MANAGΜέλος
30/01/2004, 18:31:02
Για τον/την izaura
Λένε κάποιοι "ο Θεός συμπεριφέρεται σα να είναι άνθρωπος...."

Tα ίδια και τα ίδια..απαντημένα εδώ και αιώνες:

"οσα είναι διατυπωμένα για το Θεό, με σωματικές παραστάσεις, έχουν λεχθεί
συμβολικά και έχουν κάποιο υψηλότερο νόημα' γιατί το θείον είναι απλό και
ασχημάτιστο. Ας καταλάβουμε λοιπόν ότι τα "μάτια" του Θεού και τα βλέφαρα
και η "όραση", είναι η εποπτική Του δύναμη πάνω σε όλα και το αλάθητο της
γνώσης Του, επειδή σε μας με την αίσθηση αυτή( την όραση) δημιουργείται
τελειότερη γνώση και πληροφορία. ΤΑ "αυτιά" και η ακοή σημαίνουν την ευμενή
στάση του Θεού και τη φιλάνθρωπη διάθεσή του να ακούει τις παρακλήσεις μας'
γιατί με αυτή την αίσθηση κι εμείς γινόμαστε ευμενείς σ'αυτούς που
ικετεύουν. Το "στόμα και η λαλιά" δείχνουν τη βούληση του Θεού, όπως σε μας
με το στόμα και τη λαλιά σημαίνονται εγκάρδια νοήματα. (...)Τα χέρια
σημαίνουν την αποτελεσματικότητα της ενέργειάς του, γιατί κι εμείς τα
απαραίτητα έργα και μάλιστα τα πιο σπουδαία τα επιτελούμε με τα δικά μας
χέρια. (..) Τα πόδια και το βάδισμα σημαίνουν τον ερχομό και την παρουσία
του Θεού για την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη, όπως σε μάς η άφιξη κάποιου
γίνεται με τα πόδια. (..)Η οργή και ο θυμός δείχνουν την απέχθεια και την
αποστροφή προς την κακία' γιατί και εμείς οργιζόμαστε, όταν μισούμε τα
αντίθετα με τη γνώμη μας.(..) Έτσι λοιπόν, όλα αυτά που είναι διατυπωμένα
για το Θεό με σωματικές παραστάσεις έχουν κάποιο κρυφό περιεχόμενο που μας
διδάσκει με εικόνες του δικού μας κόσμου για όσα βρίσκονται πάνω από
εμάς(..) "
Ιωάννη Δαμασκηνού "Έκδοσις αληθής της Ορθοδόξου πίστεως" Εκδ. Πουρνάρα

IzauraΜέλος
30/01/2004, 21:15:23
οσα είναι διατυπωμένα για το Θεό, με σωματικές παραστάσεις, έχουν λεχθεί
συμβολικά και έχουν κάποιο υψηλότερο νόημα' γιατί το θείον είναι απλό και
ασχημάτιστο. Ας καταλάβουμε λοιπόν ότι τα "μάτια" του Θεού και τα βλέφαρα
και η "όραση", είναι η εποπτική Του δύναμη πάνω σε όλα και το αλάθητο της
γνώσης Του, επειδή σε μας με την αίσθηση αυτή( την όραση) δημιουργείται
τελειότερη γνώση και πληροφορία. ΤΑ "αυτιά" και η ακοή σημαίνουν την ευμενή
στάση του Θεού και τη φιλάνθρωπη διάθεσή του να ακούει τις παρακλήσεις μας'
γιατί με αυτή την αίσθηση κι εμείς γινόμαστε ευμενείς σ'αυτούς που
ικετεύουν. Το "στόμα και η λαλιά" δείχνουν τη βούληση του Θεού, όπως σε μας
με το στόμα και τη λαλιά σημαίνονται εγκάρδια νοήματα. (...)Τα χέρια
σημαίνουν την αποτελεσματικότητα της ενέργειάς του, γιατί κι εμείς τα
απαραίτητα έργα και μάλιστα τα πιο σπουδαία τα επιτελούμε με τα δικά μας χέρια. (..) Τα πόδια και το βάδισμα σημαίνουν τον ερχομό και την παρουσία του Θεού για την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη, όπως σε μάς η άφιξη κάποιου γίνεται με τα πόδια. (..)Η οργή και ο θυμός δείχνουν την απέχθεια και την αποστροφή προς την κακία' γιατί και εμείς οργιζόμαστε, όταν μισούμε τα αντίθετα με τη γνώμη μας.(..) Έτσι λοιπόν, όλα αυτά που είναι διατυπωμένα για το Θεό με σωματικές παραστάσεις έχουν κάποιο κρυφό περιεχόμενο που μας
διδάσκει με εικόνες του δικού μας κόσμου για όσα βρίσκονται πάνω από
εμάς(..) "

Αυτά τα λόγια είναι ο εμπλουτισμός για τον οποίο μιλούσα...
Αυτά τα λόγια είναι η γνώμη κάποιου πρωτόγονου ανθρώπου όχι των δημιουργών μας!!!!!!!!
Αυτά τα λόγια είναι τα λόγια των πρω-τό-γονων που δεν καταλάμβαιναν
τους δημιουργούς μας...
Που δεν καταλάμβαιναν ότι με την ΕΠΙΣΤΗΜΗ Η ΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΜΑΣ...

"Ο αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω"

30/01/2004, 21:22:48
MANAG,

εδώ δέν καταφέρατε μέχρι σήμερα να αποδείξετε ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ που να μιλάει για κάποιον "Θεάνθρωπο" απο την Πεντάτευχο, τώρα θέλετε να το βρείτε......ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ!

Το έχω γράψει και αλλού, κοίτα να γλυτώσεις τον τίτλο του γραφικού διότι αργά αλλά στεθερά για εκεί το πάς!

Πάρτο χαμπάρι, ΚΑΝΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ ΤΗΣ Π.Δ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ "ΘΕΟ" ΟΥΤΕ ΓΙΑ "ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ".

Διαβάστε την ΓΝΗΣΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, και θα καταλάβεται ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ "ΘΕΟΥΣ" ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!

www.jewfaq.org/index.htm

Και καλά θα κάνεις κύριε θωμά να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ πρώτα αυτά που σου γράφουνε και μετά να κάνεις copy-paste

MANAGΜέλος
31/01/2004, 08:57:44
Δεν καταλαβαίνω τί λες για τη Θεότητα του Χριστού τόσο καιρό. Διάβασε το Παροιμ. η 22 μήπως σου λυθεί η "απορία"

31/01/2004, 09:45:30
MANAG,

δέν θέλει παιδάκι μου και πολύ μυαλό για να καταλάβεις

Εάν αφήσουμε στην άκρη τις προφορικές σας παραπλανήσεις (εσείς μάθατε να τις αποκαλέιται "παράδοση"...) και πιάσουμε την Πεντάτευχο των εβραίων, τότε θα διαπιστώσουμε ότι ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΝΟΣ "ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ", ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΝΟΣ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Υ !!

Σου έχω ΗΔΗ παραθέσει τα σχετικά εδάφια, αλλά....το παίζεις Γάλλος!

Επίσης, σου έχω δώσει και μια ΕΒΡΑΪΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ η οποία και εξηγεί απο πρώτο χέρι ΓΙΑΤΙ ο υποτιθέμενος "Θεάνθρωπος" Ιησούς ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ Ο "ΜΕΣΣΙΑΣ" ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ.

Επίσης, μιάς και γυροφέρνεις στο esoterica, καλά θα κάνεις να ρίξεις μιά ματιά στα εξαιρετικά άρθρα που έχουνε δημοσιευθεί σχετικά. Διάβασε λοιπόν τα εξής (άν αντέχεις..):

http://www.esoterica.gr/articles/contributions/religion/histchr/histchr1.htm

http://www.esoterica.gr/articles/religion/osiris_christ/osiris_christ.htm

http://www.esoterica.gr/articles/religion/pagchr/pagchr.htm

Πάρτο χαμπάρι καημένε Μανολη, ένα παραμύθι είναι και τίποτα άλλο. Και μάλιστα και ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΟ

MANAGΜέλος
31/01/2004, 10:41:19
Επειδή το έγραψες κι αλλού θα σου το αντιγράψω εδώ και θα σου πω ότι αυτά που μου έδειξες τάχω ξαναδιαβάσει
Στην Αφρική κάποια φυλή διδάχτηκε το Χριστό. Όταν, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι καινωνούσαν έκαναν κύκλους χορεύοντας από τη χαρά τους και για να ευχαριστήσουν το Χριστό (όπως εμείς γονατίζουμε για παράδειγμα). Κανείς δεν τους κατηγόρησε για αυτό
Ο καθένας, λοιπόν, εκφράζει την πίστη του με διαφορετικό τρόπο. Και ήταν σίγουρο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται ένα "πάντρεμα πολιτισμών".
Όπως και ο καθένας προσωπικά εκφράζεται διαφορετικά όταν πιστεύει στο Χριστό. Άλλος γίνεται μοναχός, άλλος παντρεύεται, άλλος βοηθάει φτωχούς και ανήμπορους ανθρώπους, άλλος του αρέσει να διδάσκει κλπ κλπ. Δεν είναι κακό αυτό
Επίσης κάποιοι στην Αφρική πάλι έφτιαξαν το Χριστό μαύρο. Δεν είμαστε ειδωλολάτρες εμείς. Τα υλικά μέσα χρησιμοποιούνται για να καταλαβαίνουμε καλύτερα το θείο. Είναι βοηθητικά μέσα προς την πνευματική μας τελείωση. Κάτι σαν τις ανθρώπινες εκφράσεις που δίνουμε στο Θεό όπως (όπως έγραψα κάπου παραπάνω)

Για τα άλλα διάβασε στις παροιμίες που σου είπα και στις προφητείες που έχω ξαναγράψει
Υ.Γ. Μήπως είσαι όργανο των εβραίων και θες να βγάλεις σκάρτο το χριστιανισμό? Γιατί με τόσο φανατισμό τον κατηγορείς τόσο πολύ?

31/01/2004, 14:43:23
Πριν απο τον χριστο, υπηρξαν καμμια 20αρια εσταυρωμενοι και αναστημενοι σωτηρες, τους οποιους υποσχομαι να παρουσιασω εδω, παρα το λιγοστο του χρονου μου.
Ας δουμε ομως πρωτα την ιστορικοτητα του Τζεσουα...

Στην Ελλάδα, η κριτική προς την Βίβλο περιορίστηκε –και περιορίζεται– σχεδόν αποκλειστικά στα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης. Το περίεργο –αν και ευεξήγητο– γεγονός είναι πως οι… κριτικοί «καταπίνουν την κάμηλον» της «ιστορικότητας» της Καινής Διαθήκης καθώς και το «υψηλό ηθικό περιεχόμενό» της, ενώ από την άλλη «διυλίζουν τον κώνωπα» των πασιφανέστατων μυθολογημάτων της Παλαιάς Διαθήκης. Ευεξήγητο…

Ως προς το ερώτημα «υπήρξε ο Ιησούς;» η απάντηση είναι: όχι. Οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν σήμερα με την άποψη του Μπάουερ και αναζητούν τις ρίζες του χριστιανισμού εκτός Παλαιστίνης, στο κέντρο της αυτοκρατορίας: στην Ρώμη. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιβλίο του αείμνηστου Νίκου Βεργίδη (Σάκη Κατσαρού), Νέρων και Χριστός, Η Αληθινή Καταγωγή του Χριστιανισμού (εκδ. Arcadia, Αθήνα, 1985), στο οποίο ο συγγραφέας του ισχυρίζεται ότι ο χριστιανισμός αποτελεί δημιούργημα της ρωμαϊκής άρχουσας τάξης. Το βιβλίο, αν και γραμμένο πριν από δεκαπέντε χρόνια, αποτελεί μακράν το πιο ενδιαφέρον έργο στα ελληνικά, και από τα πιο ενδιαφέροντα έργα της διεθνούς βιβλιογραφίας…

@ Το Σεμινάριο του Ιησού…

Τον Μάρτιο του 1985, ο Robert Funk, γνωστός μελετητής της Καινής Διαθήκης, προήδρευσε στην πρώτη συνάντηση μιας ομάδας θεολόγων που ο ίδιος είχε συγκαλέσει, και που ονομάστηκε «The Jesus Seminar». Η ομάδα των θεολόγων, που συναντήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ στην Καλιφόρνια, ανέλαβε να φέρει σε πέρας ένα πρωτοφανές έργο: να ερευνήσει όλες τις διαθέσιμες πηγές, «κανονικές» και «μη κανονικές» προσπαθώντας να απαντήσει στο ερώτημα «τι είπε πραγματικά ο Ιησούς;»

Η διαδικασία είχε ως εξής: η ομάδα θα συνεδρίαζε κάθε δύο χρόνια, και σε κάθε συνάντηση θα συζητούσε πάνω σε μια συγκεκριμένη ομάδα αποφθεγμάτων που αποδίδονται στον Ιησού, με στόχο να επιτευχθεί ομοφωνία σχετικά με την αυθεντικότητα ή μη αυθεντικότητα των αποφθεγμάτων. Μετά το πέρας της συζήτησης θα ακολουθούσε ψηφοφορία, και ο κάθε μελετητής θα έριχνε μια χάντρα σε ένα κουτί: κόκκινη, αν πίστευε πως ο Ιησούς είχε πει κάτι τέτοιο, ή κάτι πολύ παραπλήσιο. Ροζ, αν πιθανώς ο Ιησούς να είχε πει κάτι τέτοιο. Γκρίζα, αν ο ερευνητής πίστευε πως ο Ιησούς δεν είχε πει κάτι τέτοιο, αλλά κάποια ιδέα (ή κάποιες ιδέες) που περιλαμβάνονταν στην φράση μπορεί να ανήκε στον ίδιο. Και μαύρη, αν πίστευε ότι ο Ιησούς δεν είχε πει κάτι τέτοιο, και ότι αυτή η φράση αντιπροσώπευε μια διαφορετική ή μεταγενέστερη παράδοση.

Το Σεμινάριο του Ιησού εργάστηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο για έξι χρόνια, και στις εργασίες του συμμετείχαν κάθε φορά περίπου 30 άτομα. Μέρος του σχεδίου αποτελούσε και η εκ νέου μετάφραση των τεσσάρων Ευαγγελίων, καθώς και η μετάφραση του Ευαγγελίου του Θωμά, το κοπτικό χειρόγραφο του οποίου είχε ανακαλυφθεί στο Ναγκ Χαμαντί της Αιγύπτου το 1945. Τα αποτελέσματα όλου αυτού του έργου εμφανίστηκαν το 1995 στο βιβλίο The Five Gospels: The Search for the Authentic Words of Jesus (από τους Robert W. Funk, Roy W. Hoover, and the Jesus Seminar, εκδόσεις Macmillan, Νέα Υόρκη). Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Οι μελετητές θεώρησαν πως μόνον το 18% των όσων αποδίδονται στον Ιησού είναι αυθεντικά, πήραν δηλαδή κόκκινο ή ροζ χρώμα. Το υπόλοιπο 82% θεωρήθηκε πως δεν αποτελούν αυθεντικά λόγια του Ιησού, πήραν δηλαδή γκρίζο ή μαύρο χρώμα…

Συνδεσεις για περαιτερω ερευνα διατιθενται παρακατω...
http://www.christianism.com/
http://www.truthbeknown.com/christcon.htm
http://www.homeusers.prestel.co.uk/littleton/gm1_jesu.htm

Τα βιβλία του Joseph Wheless: Is It God’s Word?, και Forgery in Christianity
http://www.trends.net/~yuku/bbl/bbl.htm

The Journal of Higher Criticism (Κείμενα των εκπροσώπων της Ολλανδικής Ριζοσπαστικής Κριτικής και
όχι μόνον.)
www.ucsb.edu/fscf/library/pearson/seminar/home.html" target="_blank">http://id-www.ucsb.edu/fscf/library/pearson/seminar/home.html

http://religion.rutgers.edu/jseminar/jsem_b.html

Από τους πιο ενδιαφέροντες διαδικτυακούς τόπους, όσον αφορά το ζήτημα της καταγωγής του χριστιανισμού, είναι εκείνοι που ασχολούνται με την συνωμοσία των Piso. Οι ερευνητές του θέματος προσφέρουν διαρκώς και νέα στοιχεία για να στηρίξουν την θεωρία ότι η ρωμαϊκή οικογένεια των Piso (ένα μέλος της, ο Πείσων, πλήρωσε με την ζωή του την συμμετοχή σε μια συνωμοσία κατά του –αντιχριστιανού- Νέρωνα το 64 μ.Χ.) είναι οι πραγματικοί δημιουργοί του χριστιανισμού. Ό,τι πιο ενδιαφέρον υπάρχει σήμερα στο διαδίκτυο.
http://www.angelfire.com/biz5/piso/,
http://www.angelfire.com/wi/famtree/,
a-albionic.
Για τις παγανιστικές ρίζες του χριστιανισμού, και την μη ιστορικότητα του Ιησού, ενδιαφέρον παρουσιάζει
το βιβλίο των Timothy Freke & Peter Gandy, The Jesus Mysteries. Was the Original Jesus A Pagan
God?, εκδ. Thorsons, 1999. ISBN 0-7225-3677-1. Στο εξώφυλλο του βιβλίου υπάρχει η φωτογραφία
ενός φυλαχτού του 3ου μ.Χ. αιώνα με τον Εσταυρωμένο Ορφέα.

31/01/2004, 17:45:07
MANAG,

Λες:
«Για τα άλλα διάβασε στις παροιμίες που σου είπα και στις προφητείες που έχω ξαναγράψει
Υ.Γ. Μήπως είσαι όργανο των εβραίων και θες να βγάλεις σκάρτο το χριστιανισμό? Γιατί με τόσο φανατισμό τον κατηγορείς τόσο πολύ?»

Εκτός του ότι φίλτατε έχεις εξόχως περιορισμένες γνώσεις, σε έχει καταβάλει και μία...συνομωσιολογία! Άλλα σου γράφουνε και εσύ απαντάς με...παροιμίες!!

Τι να πω, είναι μάλλον ΚΟΙΝΟ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΜΑ....

Όσο για την απορία σου, να σε ενημερώσω ότι έχω αρκετούς ΚΑΛΟΥΣ φίλους Εβραίους, όπως και Μουσουλμάνους και άθεους αλλά και ορισμένους Βουδιστές. Βεβαίως ΚΑΙ πάρα πολλούς (έτσι γράφει η ταυτότητα...) χριστιανούς. Όλα καλά?

Δέν είμαι «όργανο» κανενός φίλτατε. Το αντίθετο συμβαίνει όμως με σένα: διότι είσαι ένα ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ!!

Ποιός είναι άραγε «όργανο»??

Απλά είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ. Και αυτό αρκεί. Δέν προσπαθώ να βγάλω «σκάρτο» τίποτα. Δέν συμφωνώ όμως καθόλου με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ που φορτώθηκε στα κεφάλια μας, πόσο μάλλον δε που είναι και ΕΞΟΧΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ! Το ίδιο θα έλεγα εάν ήτανε και Κινεζικής προέλευσης.

Όλες οι «Θρησκείες» είναι απλά ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ και συνήθειες. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Η πλάνη και η θεουργία των εβραιοχριστιανών κολλητών σου πρέπει κάποτε να γίνει γνωστή.

Αρκετά τράβηξε αυτό το παραμύθι.

MANAGΜέλος
02/02/2004, 09:50:33
Κύριε Πασχάλη σας είπα ότι δεν ξέρω αγγλικά καλά και δεν μπορώ να διαβάσω τα κείμενα και έτσι δεν μπορώ να σας απαντήσω. Αν μπορείτε, βοηθήστε με.
Αλλά δεν καταλαβαίνω κάτι. Λέτε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη του Χριστού και λίγο παρακάτω ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ό,τι γράφτηκε στην Κ. Διαθήκη το είπε Αυτός. Άρα υπάρχουν αποδείξεις για τα υπόλοιπα. Πείτε μας τις ιστορικές πηγές που αποδεικνύουν και το ένα και το άλλο. Ξεμπερδευτείτε. Αποφασίστε τί πιστεύετε και στη συνέχεια θα ξαναπω και τα δικά μου στοιχεία. Για τα άλλα που λέτε απάντησα στο "μα όλα σε αυτόν τον κόσμο είανι ελληνικά?".