ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΙΟΥΔΑΣ Ο ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ. ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η' ΘΕΪΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΙΟΥΔΑΣ Ο ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ. ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η' ΘΕΪΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ευστράτιος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/06/2007, 11:16:37
quote:
Φίλε elo το να διαφωνείς μαζί μου δεν είναι και τόσο σημαντικό αλλά το να διαφωνείς με τον Θεό είναι πολύ σοβαρό.

Καλημέρα el.elyon .

Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου δεν διαφωνώ με τον λόγο του Θεού, αλλά με το ανθρώπινο χέρι που έγραψε τον λόγο του Θεού .
Βέβαια θα μου πεις ότι γράφτηκε με την επιφώτιση του Αγίου πνεύματος ,συμφωνώ ,αλλά βλέπεις δυστυχώς κάποιοι κρατήσανε μόνο το κομμάτι που έγραψες πριν «τότε δέχεσαι την Οργή Του και την Κρίση Του.»γιατί τους βόλευε, και τα υπόλοιπα τα ξεχάσανε .
Βλέπεις αυτό που λέμε πνευματική τελειότητα (Αγαθό = Αγάπη) δεν επιβάλετε μέσα από καμία ΟΡΓΗ και ΚΡΙΣΗ .

quote:
Να δεχτείς τον Ιησού Χριστό και να πιστέψεις ότι πέθανε και για σένα, και για τις αμαρτίες σου.

Το να πιστέψεις ότι ο Ιησούς πέθανε για όλους μας και για τις αμαρτίες μας είναι το εύκολο ,το να περάσεις όμως στην εσωτερική διαδικασία να ανακαλύψεις τις προσωπικές σου αδυναμίες και αμαρτίες ,είναι το δύσκολο .
Άλλωστε η ιστορία αυτό μας έχει μάθει ,όλοι πιστέψανε στην επιφάνεια της διδασκαλίας του Ιησού ,αλλά λίγοι γνωρίσανε την βαθύτερη ουσία της .

el.elyonΜέλος
27/06/2007, 13:05:45
quote:

quote:
Φίλε elo το να διαφωνείς μαζί μου δεν είναι και τόσο σημαντικό αλλά το να διαφωνείς με τον Θεό είναι πολύ σοβαρό.

Καλημέρα el.elyon .

Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου δεν διαφωνώ με τον λόγο του Θεού, αλλά με το ανθρώπινο χέρι που έγραψε τον λόγο του Θεού .
Βέβαια θα μου πεις ότι γράφτηκε με την επιφώτιση του Αγίου πνεύματος ,συμφωνώ ,αλλά βλέπεις δυστυχώς κάποιοι κρατήσανε μόνο το κομμάτι που έγραψες πριν «τότε δέχεσαι την Οργή Του και την Κρίση Του.»γιατί τους βόλευε, και τα υπόλοιπα τα ξεχάσανε .
Βλέπεις αυτό που λέμε πνευματική τελειότητα (Αγαθό = Αγάπη) δεν επιβάλετε μέσα από καμία ΟΡΓΗ και ΚΡΙΣΗ .

quote:
Να δεχτείς τον Ιησού Χριστό και να πιστέψεις ότι πέθανε και για σένα, και για τις αμαρτίες σου.

Το να πιστέψεις ότι ο Ιησούς πέθανε για όλους μας και για τις αμαρτίες μας είναι το εύκολο ,το να περάσεις όμως στην εσωτερική διαδικασία να ανακαλύψεις τις προσωπικές σου αδυναμίες και αμαρτίες ,είναι το δύσκολο .
Άλλωστε η ιστορία αυτό μας έχει μάθει ,όλοι πιστέψανε στην επιφάνεια της διδασκαλίας του Ιησού ,αλλά λίγοι γνωρίσανε την βαθύτερη ουσία της .

Φίλε elo εγώ σου μιλάω για την Αγάπη Του Θεού αλλά και για την δικαιοσύνη Του. Αν δεν υπάρχει Κρίση τότε για ποιο λόγω να πεθάνει ο Ιησούς Χριστός? Αν δεν υπάρχει Κρίση τότε δεν υπάρχει ούτε Αμαρτία, ούτε Κακό, ούτε ο Σατανάς και τα δαιμόνια δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει Αδικία, δεν υπάρχει Ψέμα. Επειδή όλα αυτά Υπάρχουν για αυτό υπάρχει η Κρίση του Θεού, Υπάρχει η Δικαιοσύνη του Θεού που ακολουθεί την Αγάπη και την Χάρη του Θεού. Και μετά από αυτό αγαπητέ elo δεν υπάρχει ούτε Αμαρτία ούτε το κακό, ούτε Αδικία, και όσοι τα πράττουν όλα αυτά και δεν δεχτήκαν το αίμα του Ιησού Χριστού να τους καθαρίζει από τις αμαρτίες, δεν δεχτήκαν την δικαιοσύνη του Θεού θα είναι στην αιώνια καταδίκη. Αλλά όσοι σ΄ αυτήν τη ζωή δεχτούνε το αίμα του Ιησού Χριστού να τους καθαρίζει από όλες τις αμαρτίες και την δικαιοσύνη Του Θεού, έχουν περάσει από το θάνατο στην αιώνια ζωή και δεν θα υπάρχει για αυτούς Κρίση γιατί μπροστά στον Θεό είναι δίκαιοι, γιατί πιστεύουν στο όνομα του Ιησού Χριστού που είναι η δικαιοσύνη Τους.

Αγαπητέ elo είμαστε κάτω από την Χάρη και την Αγάπη του Θεού. Αλλά η άρνηση της Χάρης και της Αγάπης του Θεού οδηγεί στην μέρα της Κρίσης του Θεού. Ο Θεός έχει πληρώσει με το αίμα του Υιού Του για τις Αμαρτίες μας επειδή τόσο πολύ μας αγαπάει αλλά επειδή είναι δίκαιος Θεός θα Κρίνει τα πάντα και τους πάντες την μέρα της Κρίσης. Πως είναι δυνατόν να απορρίπτεις την Αγάπη του Θεού και μετά να πεις ότι ο Θεός δεν σ΄ αγαπάει? Πως είναι δυνατόν να απορρίπτεις την δικαιοσύνη του Θεού και μετά να πεις ότι ο Θεός είναι άδικος?

Αγαπητέ elo η δικαιοσύνη του Θεού είναι δώρο στον Άνθρωπο. Όταν ο Άνθρωπος δεχτεί ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες του θα πει ότι δέχεται ότι είναι αμαρτωλός και ότι μετανοεί για τις αμαρτίες του και ζητάει συγχώρεση από τον Θεό. Έτσι αυτός ο Άνθρωπος με την πίστη του στον Ιησού Χριστό είναι δίκαιος μπροστά στον Θεό γιατί ο Ιησούς Χριστός έχει πληρώσει για τις αμαρτίες του. Όταν γίνει αυτό στην πραγματικότητα αυτός ο Άνθρωπος έχει γεννηθεί από το Πνεύμα του Θεού, που είναι και η Σφραγίδα του Θεού ότι ο Άνθρωπος αυτός ανήκει στον Θεό και είναι δίκαιος γιατί πιστεύει στον όνομα του Ιησού Χριστού. Και μέσα του υπάρχει η Μαρτύρια και η βεβαιότητα από τον Θεό, ότι έχει αιώνια ζωή.

Αγαπητέ elo αν υπάρχει το Άγιο Πνεύμα στον Άνθρωπο τότε θα πρέπει να υπάρχει και ο καρπός του Αγιου Πνεύματος. Θα πρέπει να υπάρχει και η Βεβαιότητα για την αιώνια ζωή, στην πραγματικά θα πρέπει να υπάρχει κοινωνία με τον Θεό! Για αυτό αγαπητέ αν δεν υπάρχουν όλα αυτά τότε το αίμα του Ιησού Χριστού και η δικαιοσύνη του Θεού δεν έχουν γίνει αποδεχτά από τον Άνθρωπο και στην πραγματικότητα δεν έχει πιστέψει ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε και για τις αμαρτίες του και δεν έχει ζητήσει συχώρεση από τον Θεό!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 27/06/2007 13:11:20

28/06/2007, 01:51:51
quote:
Αν δεν υπάρχει Κρίση τότε για ποιο λόγω να πεθάνει ο Ιησούς Χριστός?

el.elyon πως μπορεί «κάτι» που είναι ομοούσιο με τον Θεό να πεθάνει ;
Μήπως πρέπει να το ψάξεις λίγο καλύτερα;
Κάτι που είναι αιώνιο και άχρονο δεν μπορεί να υποστεί φθορά και θάνατο .

quote:
Αγαπητέ elo η δικαιοσύνη του Θεού είναι δώρο στον Άνθρωπο. Όταν ο Άνθρωπος δεχτεί ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες του θα πει ότι δέχεται ότι είναι αμαρτωλός και ότι μετανοεί για τις αμαρτίες του και ζητάει συγχώρεση από τον Θεό. Έτσι αυτός ο Άνθρωπος με την πίστη του στον Ιησού Χριστό είναι δίκαιος μπροστά στον Θεό γιατί ο Ιησούς Χριστός έχει πληρώσει για τις αμαρτίες του.

Φίλε μου el.elyon ο άνθρωπος πρέπει πρώτα να μάθει να είναι δίκαιος προς τον εαυτό του ,μετά στον συνάνθρωπο του και τελευταία στον ίδιο τον Θεό .
Και για να το καταφέρει αυτό πρέπει να ξεπεράσει τον φόβο της κρίσεως .
Βλέπεις αν ο Θεός ήθελε τον άνθρωπο πνευματικά τέλειο, δεν θα επέτρεπε να υπάρχει κακό και αμαρτία .

Η Ζωώδης φύση μας (ψυχή) πάντα θα ελέγχει την αδύναμη σάρκα μας ,ακόμα και ο ίδιος ο Ιησούς πέρασε από της δοκιμασίες της σάρκας ,αλλά βλέπεις αυτός γνώριζε το ανώτερο πνεύμα του ,εμείς δυστυχώς ούτε καν που μπορούμε να το αντιληφθούμε .

Όποτε el.elyon ένα σκέτο πιστεύω, χωρίς την συνεχόμενη εσωτερική μας αναζήτηση (αυτογνωσία) δεν πρόκειται να μας προσφέρει τίποτε .
Για κάθε λάθος μας και αδυναμία μας ,θα φταίει ο δήθεν Σατανάς και τα δαιμόνια που αναφέρεις και όχι το αδύναμο Εγώ μας .

el.elyonΜέλος
28/06/2007, 10:36:49
Καλημέρα.

quote:
elo: quote:
Μήπως πρέπει να το ψάξεις λίγο καλύτερα;
Κάτι που είναι αιώνιο και άχρονο δεν μπορεί να υποστεί φθορά και θάνατο .

Φίλε elo, θα σου το πω πολύ απλά ότι αν ο Ιησούς Χριστός δεν πέθανε τότε δεν Αναστήθηκε!

quote:
elo: Φίλε μου el.elyon ο άνθρωπος πρέπει πρώτα να μάθει να είναι δίκαιος προς τον εαυτό του ,μετά στον συνάνθρωπο του και τελευταία στον ίδιο τον Θεό .
Και για να το καταφέρει αυτό πρέπει να ξεπεράσει τον φόβο της κρίσεως .

Μιλάς για τρία διαφορετικά πράγματα. Η δικαιοσύνη με τον Θεό δεν είναι κάτι που μαθαίνεις αλλά είναι ότι δέχεσαι την δικαιοσύνη που σου προσφέρει ο Θεός. Όταν δέχεσαι την δικαιοσύνη του Θεού τότε αγαπητέ μου δεν υπάρχει ο φόβος της κρίσης γιατί αν ο Θεός σε έκανε δίκαιο τότε είσαι δίκαιος και δεν υπάρχει κρίση για σένα, άρα δεν υπάρχει ο φόβος της Κρίσης. Η Δικαιοσύνη του Θεού είναι δώρο, και ένα δώρο ή το δέχεσαι, ή το απορρίπτεις. Πως μπορεί να απορρίπτεις την Δικαιοσύνη που σου προσφέρει ο Θεός και να πεις ότι εσύ θα μάθεις να είσαι δίκαιος με τον Θεό? Είναι σαν να πεις ότι δεν χρειάζεσαι το αίμα του Ιησού Χριστού να καθαρίζει τις αμαρτίες σου, ότι δεν χρειάζεσαι συγχώρεση για τις αμαρτίες σου. Αν δεν τα χρειάζεσαι τότε ποιος θα πληρώσει για τις αμαρτίες σου, με ποιο τρόπο? Και αν δεν χρειάζεσαι το αίμα του Ιησού Χριστό τότε έχεις απορρίψει την Αγάπη του Θεού!

Φίλε elo ο άνθρωπος πρέπει να δεχτεί ότι είναι αμαρτωλός, ότι έχει ανάγκη κάποιος να τον ελευθερώσει από την αμαρτία, πρέπει να δεχτεί την αγάπη και δικαιοσύνη που του προσφέρει ο Θεός. Και το πρώτο βήμα είναι να ζητήσει συγνώμη από τον Θεό για τις αμαρτίες του, να ζητήσει το αίμα του Ιησού Χριστού να τον καθαρίζει από κάθε αμαρτία. Θα πρέπει να δεχτεί ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε στην θέση του για να έχει αιώνια ζωή και να μην έρθει σε κρίση. Για αυτό θα πρέπει να πει ευχαριστώ στον Θεό για το αίμα του Χριστού, για την Αγάπη του Θεού, για την Δικαιοσύνη και την αιώνια ζωή. Όταν δέχεσαι την Αγάπη του Θεού, τότε η αγάπη του Θεού διώχνει το φόβο της κρίσης.

quote:
elo: Όποτε el.elyon ένα σκέτο πιστεύω, χωρίς την συνεχόμενη εσωτερική μας αναζήτηση (αυτογνωσία) δεν πρόκειται να μας προσφέρει τίποτε .

Δεν είναι ένα σκέτο πιστεύω αλλά είναι μια καθημερινή κοινωνία με τον Θεό. Όταν δέχεσαι την δικαιοσύνη του Θεού, είσαι δίκαιος μπροστά στον Θεό, ξεκινάει η κοινωνία με τον Θεό. Η παρουσία του Αγιου Πνεύματος, η μελέτη του γραπτού Λογού του Θεού και η προσευχή είναι μέρος της κοινωνίας με τον Θεό. Η κοινωνία με τον Θεό είναι συνεχομένη διαμέσου της πίστης! Ο δίκαιος με την πίστη θα ζήσει!

quote:
elo: Για κάθε λάθος μας και αδυναμία μας ,θα φταίει ο δήθεν Σατανάς και τα δαιμόνια που αναφέρεις και όχι το αδύναμο Εγώ μας .

Ο Σατανάς και τα δαιμόνια δεν είναι δήθεν αλλά πραγματικότητα. Για τις αμαρτίες μας εμείς φταίμε και όχι ο Σατανάς. Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας. Και όσοι δεν τον δέχονται και δεν έλαβαν συγχώρεση θα κριθούνε για τις αμαρτίες τους! Άρα φίλε elo για την κάθε αμαρτία φταίει ο άνθρωπος που δεν θέλει τον Χριστό να τον ελευθερώσει από την αμαρτία, από τα πάθη, από την αδυναμία και παραμένει στα δεσμά της Αμαρτίας.

Υπάρχει ελπίδα, ο Ιησούς Χριστός περιμένει με αγάπη τον κάθε άνθρωπο. Αν είσαι κουρασμένος από την αμαρτία, από τα πάθη, από την αδυναμία, έλα στον Ιησού Χριστό, ζήτησε Του να σε ελευθερώσει από τα δεσμά της Αμαρτίας και θα το κάνει. Από αγάπη για σένα πέθανε και αναστήθηκε, πλήρωσε αυτός για τις αμαρτίες σου για να μην έρθεις σε κρίση αλλά για να έχεις αιώνια ζωή. Γιατί ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος αλλά το δώρο του Θεού είναι η αιώνια ζωή!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

29/06/2007, 01:42:54

quote:
Φίλε elo τι είναι η Π. Διαθήκη και τι είναι η Κ. Διαθήκη?

Φίλε el.elyon,είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις τις βασικές διαφορές μεταξύ Παλαιάς και Καινής Διαθήκης?

Επίσης θέλω να σε ρωτήσω εάν γνωρίζεις αστρολογία?

29/06/2007, 02:55:01
quote:
Φίλε elo, θα σου το πω πολύ απλά ότι αν ο Ιησούς Χριστός δεν πέθανε τότε δεν Αναστήθηκε!

el.elyon ο Ιησούς έκανε πράξη αυτά που δίδασκε, ότι ο άνθρωπος μόνο πνευματικά μπορεί να αναγεννηθεί και όχι σαρκικά .

Άλλωστε και η συνομιλία με τον Νικόδημο αυτό μας λέει «Eκείνο που έχει γεννηθεί από σάρκα είναι σάρκα, κι εκείνο που έχει γεννηθεί από το Πνεύμα είναι πνεύμα»
«“Πράγματι, σε βεβαιώνω, αν δε γεννηθεί κανείς από το νερό και από το Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει στη βασιλεία του Θεού.»

Πιστεύω φίλε μου ότι καταλαβαίνεις τον συμβολισμό πίσω από αυτά τα λόγια ;
Το να πεθάνει κάποιος σαρκικά και να αναστηθεί πάλι ως σάρκα δεν έχει νόημα .
Η ανάσταση ή αν το θες αναγέννηση ,έρχεται μέσα από το αιώνιο και αθάνατο πνεύμα .

quote:
Φίλε elo ο άνθρωπος πρέπει να δεχτεί ότι είναι αμαρτωλός, ότι έχει ανάγκη κάποιος να τον ελευθερώσει από την αμαρτία, πρέπει να δεχτεί την αγάπη και δικαιοσύνη που του προσφέρει ο Θεός. Και το πρώτο βήμα είναι να ζητήσει συγνώμη από τον Θεό για τις αμαρτίες του,……… Όταν δέχεσαι την Αγάπη του Θεού, τότε η αγάπη του Θεού διώχνει το φόβο της κρίσης.

Και λοιπόν .

Τι νόημα έχει το να γνωρίζω ότι είμαι αμαρτωλός και να ζητάω συνέχεια συγνώμη για τις αμαρτίες μου ,όταν δεν γνωρίζω από πού πηγάζουν αυτές η αδυναμίες μου;

Τι νόημα έχει το να ζητάω από μια ανώτερη δύναμη (θεός) να με ελευθερώσει από τις αμαρτίες μου ,όταν δεν είμαι ικανός από μόνος μου να τις αντιμετωπίσω ;

Τι νόημα έχει να δέχομαι την αγάπη του Θεού ,όταν δεν μπορώ εγώ να ψάξω και να βρω την αγάπη που έχω μέσα μου και να την προσφέρω απλόχερα γύρω μου ;

Με απλά λόγια φίλε μου ,μην περιμένουμε εκ θαύματος ένα αόρατο χέρι να μας φανερώσει την αγάπη που αναφέρεται ο Ιησούς ,αν δεν ψάξουμε να την βρούμε μόνοι μας .
Η αλλαγή προς το καλύτερο έρχεται από μέσα μας και όχι από έξω μας .

Άλλωστε 2000 χρόνια μετά την σταύρωση του Ιησού δεν άλλαξε τίποτε και αυτό γιατί όλοι τον πιστέψανε εξωτερικά αλλά κανείς δεν τον γνώρισε εσωτερικά .

29/06/2007, 09:38:14
quote:
Υπάρχει ελπίδα, ο Ιησούς Χριστός περιμένει με αγάπη τον κάθε άνθρωπο. Αν είσαι κουρασμένος από την αμαρτία, από τα πάθη, από την αδυναμία, έλα στον Ιησού Χριστό, ζήτησε Του να σε ελευθερώσει από τα δεσμά της Αμαρτίας και θα το κάνει. Από αγάπη για σένα πέθανε και αναστήθηκε, πλήρωσε αυτός για τις αμαρτίες σου για να μην έρθεις σε κρίση αλλά για να έχεις αιώνια ζωή. Γιατί ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος αλλά το δώρο του Θεού είναι η αιώνια ζωή!

Αγαπητέ el.elyon ομολογώ ότι η παραπάνω παράγραφος μου μοιάζει με απόσπασμα κηρύγματος - με το οποίο δεν τα πάω καλά...

quote:
Φίλε elo ο άνθρωπος πρέπει να δεχτεί ότι είναι αμαρτωλός, ότι έχει ανάγκη κάποιος να τον ελευθερώσει από την αμαρτία, πρέπει να δεχτεί την αγάπη και δικαιοσύνη που του προσφέρει ο Θεός. Και το πρώτο βήμα είναι να ζητήσει συγνώμη από τον Θεό για τις αμαρτίες του, να ζητήσει το αίμα του Ιησού Χριστού να τον καθαρίζει από κάθε αμαρτία.

Αν δεν προσπαθήσει ο ίδιος ο άνθρωπος να ελευθερωθεί από τα πάθη του - κι όχι τις αμαρτίες του - δεν πρόκειται να ελευθερωθεί.
Σ' αυτή του την προσπάθεια μπορεί να έχει δίπλα του τον Ιησού, τον Βούδα, τον Αλλάχ και να ελευθερωθεί από αυτά στον ίδιο βαθμό.
Αναλόγως της εσωτερικής εργασίας που κάνει με τον εαυτό του, πόσο καλά τον γνωρίζει, πόσο αποφασισμένος είναι να το πράξει και πως ωφελείται από αυτή την πίστη του.

In anticipation of my resurrection...

29/06/2007, 17:45:49
quote:
Φίλε elo ο άνθρωπος πρέπει να δεχτεί ότι είναι αμαρτωλός, ότι έχει ανάγκη κάποιος να τον ελευθερώσει από την αμαρτία, πρέπει να δεχτεί την αγάπη και δικαιοσύνη που του προσφέρει ο Θεός. Και το πρώτο βήμα είναι να ζητήσει συγνώμη από τον Θεό για τις αμαρτίες του, να ζητήσει το αίμα του Ιησού Χριστού να τον καθαρίζει από κάθε αμαρτία.

Ωχχ,τώρα κατάλαβα που μπήκα...άκυρα τα ερωτήματά μου,δεν υπάρχει λόγος....εκτός βέβαια κι αν κάποιος δηλώσει ενδιαφέρον να μάθει...

el.elyonΜέλος
29/06/2007, 22:54:24
quote:
elo: Και λοιπόν .
Τι νόημα έχει το να γνωρίζω ότι είμαι αμαρτωλός και να ζητάω συνέχεια συγνώμη για τις αμαρτίες μου ,όταν δεν γνωρίζω από πού πηγάζουν αυτές η αδυναμίες μου;

Ότι ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος και το δώρο του Θεού είναι η αιώνια ζωή!
Η ασυγχώρητη αμαρτία σε οδηγεί στην αιώνια καταδίκη ενώ η δικαιοσύνη του Θεού στην αιώνια ζωή. Η ανθρώπινη φύση είναι η πηγή της αμαρτίας, για αυτό υπάρχει και ο θάνατος.

quote:
elo: Τι νόημα έχει το να ζητάω από μια ανώτερη δύναμη (θεός) να με ελευθερώσει από τις αμαρτίες μου ,όταν δεν είμαι ικανός από μόνος μου να τις αντιμετωπίσω ;

Γιατί ποτέ δεν θα είσαι ικανός να πληρώσεις για τις αμαρτίες σου, για αυτό και πέθανε και αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός, για τις αμαρτίες μας. Γιατί μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να σε ελευθερώσει από τα δεσμά της αμαρτίας. Ο Θεός δεν είναι απλά μια ανώτερη δύναμη αλλά είναι ο δημιουργός, είναι ο Κυρίαρχος. Ο Θεός θα κρίνει τα πάντα και τους πάντες. Όταν ο Ιησούς Χριστός σε ελευθερώσει από την εξουσία της αμαρτίας μόνο τότε θα είσαι ελεύθερος από την αμαρτία. Ο άνθρωπος είναι ανίκανος από μόνος του να ελευθερωθεί από την αμαρτία, για αυτό και διάλεξε άλλο δρόμο: δεν υπάρχει αμαρτία, δεν υπάρχει ο Θεός που τιμωρεί την αμαρτία αλλά αγαπάει τον Άνθρωπο, δεν υπάρχει Κρίση, αλλά υπάρχουν οι αμαρτωλοί Θεοί με τα πάθη τους, όλα είναι Ένα!

quote:
elo: Τι νόημα έχει να δέχομαι την αγάπη του Θεού ,όταν δεν μπορώ εγώ να ψάξω και να βρω την αγάπη που έχω μέσα μου και να την προσφέρω απλόχερα γύρω μου ;

Γιατί ο Θεός είναι αγάπη, ο Θεός είναι η πηγή της αγάπης. Άρα όταν δέχεσαι την αγάπη του Θεού τότε μπορείς και εσύ να αγαπάς τον Θεό και τους γύρω σου.
Γιατί αγαπητέ elo αν δεν δεχτείς την Αγάπη του Θεού τότε σε περιμένει η Κρίση γιατί ο Θεός είναι δίκαιος Θεός. Εσύ δεν θέλεις την αγάπη του Θεό και όχι ότι ο Θεός δεν σε αγαπάει! Επειδή είσαι ελεύθερος να επιλεγείς -γιατί ο Θεός θέλει να είσαι ελεύθερος - ή την Αγάπη του Θεού ή την Κρίση Του.
Γιατί αγαπητέ elo αυτό είναι το νόημα της ζωής, να δεχτείς την Αγάπη και την Δικαιοσύνη του Θεού και να έχεις κοινωνία μαζί Του. Κάποια στιγμή θα τον συναντήσεις, ελπίζω όχι ως Κριτή!

quote:
elo: Με απλά λόγια φίλε μου ,μην περιμένουμε εκ θαύματος ένα αόρατο χέρι να μας φανερώσει την αγάπη που αναφέρεται ο Ιησούς ,αν δεν ψάξουμε να την βρούμε μόνοι μας .
Η αλλαγή προς το καλύτερο έρχεται από μέσα μας και όχι από έξω μας .

Όταν απορρίπτεις την Αγάπη και την Δικαιοσύνη του Θεού τότε το μόνο σίγουρο που θα περιμένεις είναι η Μέρα της Κρίσης!

Μπορείς να πεις και εσύ ότι δεν υπάρχει Αμαρτία, ότι δεν υπάρχει κακό, ότι δεν υπάρχει η μέρα της Κρίσης, μπορεί να θέλεις να βρεις την Αγάπη αλλά όλα αυτά φίλε elo θα είναι μάταια. Δεν μπορείς μόνος σου να ελευθερωθείς από τα δεσμά της Αμαρτίας και δεν μπορείς να αγαπάς όταν απορρίπτεις την Αγάπη Του, την Πηγή της Αγάπης. Δεν μπορεί να είσαι δίκαιος όταν απορρίπτεις την Δικαιοσύνη του Θεού.

quote:
elo: Άλλωστε 2000 χρόνια μετά την σταύρωση του Ιησού δεν άλλαξε τίποτε και αυτό γιατί όλοι τον πιστέψανε εξωτερικά αλλά κανείς δεν τον γνώρισε εσωτερικά .

Ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός και έχει όλη την δύναμη και όλη την εξουσία και κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί μπροστά του. Εκείνη την μέρα όλοι θα προσκυνήσουν μπροστά του και όλοι θα ομολογήσουν ότι είναι ο βασιλιάς των βασιλιάδων και ο Κύριος των Κυρίων. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος που μπορεί να σε ελευθερώσει από τα δεσμά της Αμαρτίας. Και μετά από 2000 χρόνια ο Ιησούς Χριστός ελευθερώνει από τα δεσμά της αμαρτίας – ναρκωτικά, πορνεία, ομοφυλοφιλία – και όλα τα πάθη. Αν κουραστικές από όλα αυτά, αν έχεις γευτεί την πίκρα της αμαρτίας έλα στο Χριστό. Αν θέλεις να ελευθερωθείς από την Αμαρτία έλα στο Χριστό και θα σε ελευθερώσει. Υπάρχουν αμέτρητες μαρτυρίες ανθρώπων που ο Ιησούς Χριστός τους ελευθέρωσε από τα δεσμά της Αμαρτίας και τώρα είναι Ελεύθεροι!
Για να λες κάτι τέτοιο φίλε elo τότε σίγουρα δεν έχεις γνωρίσει από κοντά άνθρωπο που τον έχει ελευθερώσει ο Ιησούς Χριστός από τα δεσμά της Αμαρτίας.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 29/06/2007 22:57:20

Edited by - el.elyon on 29/06/2007 23:03:17

el.elyonΜέλος
29/06/2007, 23:10:19
quote:

quote:

Ωχχ,τώρα κατάλαβα που μπήκα...άκυρα τα ερωτήματά μου,δεν υπάρχει λόγος....εκτός βέβαια κι αν κάποιος δηλώσει ενδιαφέρον να μάθει...

Μπήκες στο Esoterica, επειδή είσαι μέλος και δικαίωμα σου να ακυρώσεις τις ερωτήσεις σου. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ότι, κάποιος που θα δηλώσει ενδιαφέρων για να μάθει, τι θα μάθει; Αφού τα ερωτήματα σου είναι για μένα, για να απαντήσω εγώ, αν εγώ δεν απαντώ τότε πως και τι θα μάθει κάποιος που θα δηλώσει ενδιαφέρον να μάθει,? Αστρολογία?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!