- OΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΟΡΦΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΕΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ (ΤΥΦΛΩΣΗ), ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ;;;
ΜΗΠΩΣ Ο ΟΡΦΕΑΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ;;
ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΤΑΜΑΤΑ;;
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
quote:
Πολύ ευχαρίστως να σε "διορθώσω" φίλε μου Χρησμέ...Στην Χριστιανική Θεολογία (την οποία και υποπτεύομαι ότι αποδέχεσαι ΜΟΝΟ) Εχω ξαναπεί και αλλού, ότι τα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ δε σηκώνουν ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ αναγνώσματα...
Συγγνώμη αν ο λόγος μου γίνεται ΤΡΑΧΥΣ, αλλά τα πράγματα έτσι είναι...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
φίλε Κέλσο γειά σου,
Κατ' αρχήν γίνεσαι "Τραχύς"...
Κατά δεύτερον δεν είναι ανάγκη να ζητάς συγνώμη για κάτι που δεν έχω λόγω να συγχωρήσω...Μα αν μή τι άλλο η γνώμη σου είναι γνώση για εμένα και σε ευχαριστώ γι' αυτό.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το "ΜΟΝΟ"... τι εννοείς;...με γνωρίζεις;
Πάψε να βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα και αντί να κρίνεις τους άλλους στρέψε το βλέμα σου στον εαυτό σου να βρείς το πρόβλημα...
Αν θυμάμαι καλά (που θυμάμαι) η μόνη μας "ρίξη" αφορούσε τους σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας ξεκινώντας από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο. Είναι αποδεκτοί από την εκκλησία και δεν το ξέρω;
Θυμάσε πιστεύω ότι μόλις διέκρινα την έχθρα που έβγαζες, σταμάτησα τη συζήτηση ζητώντας συγνώμη για να μην δώσω ένταση στην άτυπη σχέση μας. Εσύ αντί να το παρατηρήσεις περίμενες στη γωνία να ρίξεις τα βέλη σου... Γιατί το κάνεις;
Τι σε ενοχλεί, ο Ιησούς Χριστός;
Έλα να ανταλλάξουμε απόψεις να μάθει ο ένας από τον άλλο..εσύ με τον δικό σου κύριο (Μαϊτρέγια) και εγώ με τον δικό μου...
φιλικά
Μήπως ... ροφός;
(ροφός<ορφώς<ορφεύς, λογοπαίγνιο με το όνομα τού Ορφέα )
Από την μια ο περί ου ο λόγος Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.,
από την άλλη ο εσταυρωμένος Ορφέας,
αλλά και άλλα, πολλά....
(η κατάβαση στον Άδη, το κρασί, εν εκκλησίαις ευλογείτε τον Θεόν, ο Λόγος)
'Αρα:
quote:
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΦΕΑΣ;
Αχ, Σκοτεινέ μου...
![]()
![]()
![]()
quote:
Αλήθεια, τί είδους ιχθύς είναι ο Ιησούς Χριστός;
Ο Ιχθύς ήταν ένα Πυθαγόρειο σύμβολο, που σχηματιζόταν από δύο κύκλους που ενώνονται, σχηματίζοντας με τις εφαπτόμενες πλευρές του το σχήμα του Ιχθύ (vesica piscis). Οι δυο κύκλοι συμβόλιζαν το πνεύμα και την ύλη σε μία ιερή σύζευξη. Ιχθύς. Αστρονομικά ο ΙΧΘΥΣ ήταν η νέα εποχή, μετά την εποχή του Κριού- γι’ αυτό και ο Διόνυσος συχνά απεικονιζόταν με κέρατα Κριαριού.
quote:
Αν θυμάμαι καλά (που θυμάμαι) η μόνη μας "ρίξη" αφορούσε τους σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας ξεκινώντας από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο. Είναι αποδεκτοί από την εκκλησία και δεν το ξέρω;
Μάλλον δε το ξέρεις φίλε hrismig. Για απράδειγμα στην μονή του Αγίου Νικολάου του Σπανού, στο νησάκι των Ιωαννίνων,
Υπάρχουν οι εικόνες των επτά σοφών της αρχαιότητας, που φιλοτεχνήθηκαν το 1560 Οι σοφοί που απεικονίζονται είναι ο Πλάτωνας, ο Σόλωνας, ο Αριστοτέλης, οΠλούταρχος, ο Θουκυδίδης, ο Χίλων και ο Απολλώνιος ο Τυνέυς. Πάνω από τις εικόνες υπάρχει η επιγραφή:
« Άνδρες Έλληνες περί της θείας ενανθρωπίσεως του Χριστού.»

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
quote:
Μάλλον δε το ξέρεις φίλε hrismig. Για απράδειγμα στην μονή του Αγίου Νικολάου του Σπανού, στο νησάκι των Ιωαννίνων,
Υπάρχουν οι εικόνες των επτά σοφών της αρχαιότητας, που φιλοτεχνήθηκαν το 1560 Οι σοφοί που απεικονίζονται είναι ο Πλάτωνας, ο Σόλωνας, ο Αριστοτέλης, οΠλούταρχος, ο Θουκυδίδης, ο Χίλων και ο Απολλώνιος ο Τυνέυς. Πάνω από τις εικόνες υπάρχει η επιγραφή:
« Άνδρες Έλληνες περί της θείας ενανθρωπίσεως του Χριστού.»
Αυτό το γνωρίζω φίλε μου και όχι μόνο...Εικόνες Ελλήνων σοφών της αρχαιότητας υπάρχουν και αλλού (μονή Βατοπεδίου, σε εκκλησία του Πειραιά και αλλού).
Αυτό δεν σημαίνει όμως και αναγνώριση από την επίσημη εκκλησία. Η βασική διαφορά τους βρίσκεται στην παλυγεννεσία. Γι' αυτό και δεν παίρνει θέση η εκκλησία. Αν και σε αυτό έχουν τη λύση...
Σε ενόχλησε το ΜΟΝΟ που είπε μέσα σε παρένθεση (αλήθεια γνωρίζεις την αξία της παρένθεσης στο γραπτώ λόγο;) και λές πώς ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ...
Χμμμμ με 45 μηνύματα σου, παρακολουθώ τον τρόπο που εκτυλίσεις τη σκέψεις σου και πάνω σε ΠΟΙΟΥΣ άξονες κινήσαι...
Πράγματι απο τα γραφώμενά σου ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ δείχνεις...
Αλλά βλέπω πώς είσαι ΚΑΙ εσύ (όπως πολλοί απο τα μέλη μας) της "σχολής, δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις"....
Στο λέω γιατί ΝΑΙ ΜΕΝ μου λές ότι ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ (με τα 45 μηνύματά ως δείγμα γραφείς σου) αλλά σε βλέπω να βγάζεις ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ πόρισμα για την αναξιότητά μου!!!!
Αλήθεια βρέ "θηρίο", διάβασες τα μηνύματά μου και απο το δικό μου δείγμα γραφείς, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΜΕΣΩΣ το "τί καπνό φουμάρω" ΚΑΙ άν φουμάρω δηλαδή;;;
Και επιδή ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ οι πομπώδης εκφράσεις όπως αναφέρεις (...την έχθρα που έβγαζες, σταμάτησα τη συζήτηση ζητώντας συγνώμη για να μην δώσω ένταση στην άτυπη σχέση μας. Εσύ αντί να το παρατηρήσεις περίμενες στη γωνία να ρίξεις τα βέλη σου... ), θα σε παρακαλούσα ανοικτά να μου δείξεις ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ και κατά πόσο όλα αυτά ΔΕΝ είναι αποκοίημα της φαντασίας σου φίλε μου...
Αλήθεια, μιάς και εσύ (όπως διατήνεσαι) θυμάσαι, πότε μιλήσαμε ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ για τον Τρισμέγιστο Ερμή σε σχέση με το πόσο ή όχι τον αποδέχεται η εκκλησία;;;
Σε ρωτάω γιατί η μηδαμινότης μου ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ....
Αλλά μια και το κινείς το θέμα, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ μαζί με ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ...
Το περιφημο "Ως εν Ουρανό ΚΑΙ επι της Γής" απο τη Κυριακή Προσευχή (για μένα είναι ΦΥΣΙΚΑ για ΟΛΕΣ τις ημέρες και ώρες της εβδομάδος και ΟΧΙ ΜΟΝΟ για τη Κυριακή!!!) είναι η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΟΛΗ του Περίφημου Σμαραγδένιου Πίνακα που αποδίδεται στον Τρισμέγιστο Ερμή που λεει πώς "'Οπως Επάνω έτσι ΚΑΙ Κάτω"
Φυσικά σε εκείνους που τους αποκαλέσανε "Πατέρες της Εκκλησίας" και που ΕΚΟΨΑΝ & ΕΡΑΨΑΝ στα μέτρα τους τα Αρχαία Κείμενα και Πιστεύω, έλειψε το ΘΑΡΡΟΣ και η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ να παραδεχθούν την ΠΗΓΗ απ'όπου έλαβαν τα κείμενά τους και προπαντώς, το ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ...
Αλλά θα σε παρακαλέσω μιάς και μιλάμε στο παρόν θέμα για τον ΟΡΦΕΑ και όχι για τις θρησκείες, ας μη το "κάψουμε" ΚΑΙ αυτό το θέμα...
Και πάνω σε αυτό το θέμα, του ΟΡΦΕΑ και της ΠΑΛΙΓΕΝΝΕΣΙΑΣ που ήταν ΕΝΑ απο τα δόγματά του κοινό και γνωστό στις μέρες μας ως ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ, θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου....
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Επίσης θα ήταν πολύ καλό να επεκτείνουμε λίγο την συζήτηση πάνω στο θέμα Ορφέας και Ελευσίνια Μυστήρια που αναφέρει ο φίλος Κελσος.

quote:
Σε ενόχλησε το ΜΟΝΟ που είπε μέσα σε παρένθεση (αλήθεια γνωρίζεις την αξία της παρένθεσης στο γραπτώ λόγο;) και λές πώς ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ...
'Όχι...για πες τη μου...
quote:Χμμμμ με 45 μηνύματα σου, παρακολουθώ τον τρόπο που εκτυλίσεις τη σκέψεις σου και πάνω σε ΠΟΙΟΥΣ άξονες κινήσαι...
εντυπωσιακό! με παρακολουθείς; Και δεν κατάλαβες ακόμη ότι η αλήθεια που γνωρίζω ΕΝΩΝΕΙ και δεν ΔΙΧΑΖΕΙ; Είπα ποτέ και πουθενά ότι οι άλλες θρησκείες ΔΕΝ κρύβουν αλήθεια;
quote:Αλλά βλέπω πώς είσαι ΚΑΙ εσύ (όπως πολλοί απο τα μέλη μας) της "σχολής, δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις"....
Στο λέω γιατί ΝΑΙ ΜΕΝ μου λές ότι ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ (με τα 45 μηνύματά ως δείγμα γραφείς σου) αλλά σε βλέπω να βγάζεις ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ πόρισμα για την αναξιότητά μου!!!!
Δεν σε προβλημάτισε ποτέ ότι αυτά τα μέλη είναι πολλά;
Που είδες το "νόμο δεν εκράτεις";
Προπαντώς δεν σε αποκάλεσα ΠΟΤΕ ανάξιο. Μή βάζεις λόγια στο στόμα μου φίλε! Εξ' άλλου όχι μόνο δεν σε θεωρώ ανάξιο αλλά μάλλον το αντίθετο συμβαίνει...άλλο είπα και άλλο κατάλαβες. Σκέψου λοιπόν το εξής για να προβληματιστείς.
ΡΩΤΗΣΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ; ή ΠΑΝΤΑ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ; Σκέφτηκες ποτέ ότι ΔΕΝ είσαι ο Θεός;
quote:
...Σε ρωτάω γιατί η μηδαμινότης μου ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ....
Αυτό (άν είναι αλήθεια) το "δεν θυμάται" σε τιμά. Τώρα όσο για το "μηδαμηνότης" έχω τις επιφυλάξεις μου...
quote:
Αλλά μια και το κινείς το θέμα, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ μαζί με ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ...
Γι' αυτό απάντησα ανωτέρω. Αλλά συμφωνώ στο να μην "κάψουμε" το θέμα όπως λες και ας μην το συνεχίσουμε...Τη γνώμη μου για την μετενσάρκωση (και όχι μετεμψύχωση) θα στην αναφέρω στη πρώτη ευκαιρία που θα ταιριάζει το θέμα.
Ζητώ συγνώμη απ' όλους εσάς γι' αυτή την παρένθεση (;;;)
Φίλε μου Αλάτι13, φυσικά και έτσι ΘΑ ΓΙΝΕΙ...
Θα στραφούμε πρός την ΟΥΣΙΑ του Ορφισμού μέσα απο τα Ελευσίνια Δρώμενα...
Απλά θα γίνει στην "ώρα του"...
Φίλε μου Χρησμέ...
- Την παρένθεση την χρησημοποιούμε στο γραπτό λόγο για να δείξουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΥΩΝ που θα πρέπει ο αναγνώστης να διαβάσει ΚΑΙ να κολήσει, ΑΛΛΑ είναι μια ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ των όσων ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ και που ΚΡΙΝΕΙ ο συγγράψας ΜΕΣΑ σε παρένθεση, ότι χρειάζεται (η επεξήγηση δηλαδή...)
- Ποίο ακριβώς είναι το ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ φίλε μου;;;
Που σε "παρακολουθώ" ή που βγάζω συμπερασμα απο τη γραφή σου;;;;
και για να ΜΗΝ σε πάω "μακριά", σε άλλα μηνύματά σου σε άλλα τόπικ, σου παραθέτω το σκεπτικό σου που ξετυλίγεις στο παρόν και που μάλιστα το θεωρείς και ΣΥΝΕΝΕΤΙΚΟ!!!
quote:
"...αφορούσε τους σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας ξεκινώντας από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο...
Είναι αποδεκτοί από την εκκλησία και δεν το ξέρω;...Τι σε ενοχλεί, ο Ιησούς Χριστός;
Έλα να ανταλλάξουμε απόψεις να μάθει ο ένας από τον άλλο..εσύ με τον δικό σου κύριο (Μαϊτρέγια) και εγώ με τον δικό μου..."
Μη βιάζεσαι λοιπόν να λές πράγματα που τα ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ σε διαψεύδουν φίλε μου...
Και στο λέω φιλικά, χωρίς καμία άλλη υποκίνηση...
Αλλά ΜΗΝ λές ΨΕΜΑΤΑ στο ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ!!!!
Γιατί πώς αλλιώς θα το εκλάβει ο αναγνώστης όταν γράφεις για τον "δικό σου Κύριο" και για τον "δικό μου" και αφού πρώτα έχει προηγηθεί η νύξη ότι με ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ (ΧΡΙΣΤΟΣ)!!!!!
- Η φιλοσοφία μου ως πρός τη ΖΩΗ, μου λέει πώς οι ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ...
Δια της ΣΤΕΝΗΣ ΠΥΛΗΣ θα προχωρίσης κλπ κλπ...
Αυτό λοιπόν έρχεται και επιβεβαιώνει τον "τρόπο" των "πολλών" μέσα απο τα forums...
Δεν είπα ότι ΕΣΥ με αποκάλεσες ΑΝΑΞΙΟ, αλλά αυτόν τον τίτλο ΜΑΖΙ με τον άλλο της ΜΗΔΑΜΙΝΟΤΗΤΑΣ τον αποδίδω σε μένα...
Είναι μια ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ και αυτό για τι ΓΝΩΡΙΖΩ...
Μη σου κακοφαίνεται αυτή η λέξη φίλε μου...
Την χρησημοποιώ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ και ποτέ επιπόλαια...
Στο σημείο που έφτασα για να κρίνω εαυτό ΑΝΑΞΙΟ, έφτασα ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ ρωτώντας, κάτι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ...
Ακούγωντας επι χρόνια πολλά, μα πάρα πολλά "άλλους" να ομιλούν και να διδάσκουν, εμένα, τον ΑΝΑΞΙΟ και ΜΗΔΑΜΙΝΟ αναζητητή...
Πάντα ΕΤΣΙ ΗΜΟΥΝ, σε ΟΛΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ φίλε μου...
ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ και λάτρης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ...
'Οσο για τον ΑΝ σκέφτηκα αυτό που με ρωτάς, σου απαντώ ΟΧΙ...
Και δεν το έκανα γιατί ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΝΩΡΙΖΩ!!!!
Γνωρίζω ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, άρα επαγωγικά και με μαθηματικό τρόπο ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΜΑΙ...
Φυσικά μπορώ να σου ναπτύξω ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΠΙ ΣΕΛΙΔΩΝ τις απόψεις μου, αλλά αυτό είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ για το θέμα...
Εξού και ΠΩΣ φτάνω στο να κρίνω τον εαυτό μου φίλε μου...
Περιμένω να μου ΘΥΜΙΣΕΙΣ τα όσα μου καταμαρτύρησες γιατί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ...
Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο να ανακαλύψεις ΚΑΙ εσύ τον εαυτό σου φίλε μου...
Και μιάς και ομιλούμε περί του ΟΡΦΕΑ...
Γνωρίζεται ότι η Ινδική λέξη - όνομα, ΚΡΙΣΝΑ σημαίνει ΜΑΥΡΟΣ, ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ;;;;;
Σας παραπέμπει κάπου αυτό;;;;
Κέλσος ο Φιλαλήθης
quote:
Ο ΙΗΣΟΥΣ (ΧΡΙΣΤΟΣ)!!!!!
Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο να ανακαλύψεις ΚΑΙ εσύ τον εαυτό σου φίλε μου...
Ειλικρινέστατα ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ από όσα αναφέρεις πιό πάνω...Ας το αφήσουμε να περάσει...που ξέρεις...
Τώρα πάλι δεν κατάλαβα τι σε ενόχλησε στον υπαινιγμό μου αφού και μόνος σου βάζεις το ΧΡΙΣΤΟΣ σε παράνθεση. Άρα μάλλον είχα δίκιο... αν... και δεν το ψάχνω πιά...
Όσο για το τελευταίο...μμμ...μάλλον ναι...με βοήθησες...
Ας το τελειώσουμε εδώ
σε ευχαριστώ
Ο Ιησούς είναι ένα "κτίσμα" που ΚΑΙ Αυτό έγινε ΔΙΑ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (Χριστού) μιάς και στο κατα Ιωάννην ευαγγέλιο αποκαλείται ο Υιός του Ανθρώπου...
Τι λοιπόν ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ στα περί παρένθεσης που έθεσα (επεξήγηση σε ΠΟΙΟΝ αναφέρωμαι) φίλε μου;;;
Με τον τρόπο που ΕΣΥ έγραψες, φανερώνει κάποιον που ΕΙΝΑΙ ο Ιησούς (όνομα) Χριστός (επώνυμο) και είναι ο "σύνηθες τρόπος" να γράφει ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ (κάτι ανάλογο με αυτό που ανέφερα για τα μέλη)...
Αλλά σε βλέπω πώς ΕΜΕΙΝΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
Για τις άλλες ΠΑΛΙ δέν έχεις να πείς κάτι;;;;
Τουλάχιστον εκείνες τις ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης