- Η Ατλαντίδα στην Κύπρο; Ναι, υπάρχουν ευρήματα ! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ?ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΑΝΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ.
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ( ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΕΝΝΟΕΙ).
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΑΘΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ.
ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ.
ΚΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ, Η ΘΕΩΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ.
ΝΑ ΕΜΝΕ ΕΝΑΝ ΡΑΣΙΟΠΟΥΛΟΝ Σ' ΟΡΜΑΝ ΑΠΕΣ ΠΟΥΛΟΠΟΝ
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ
Συμφωνώ μαζίσου!
Διορθώνω τον ποντιακό στοίχο
(εδώ είναι ολόκληρος)
ΠΑΡΘΕΝ Η ΡΩΜΑΝΙΑ
Να ηλί εμάς, να βάι εμας
Οι Τουρκ' την πόλ΄επΗραν
ΕπΗραν τον Βασιλόσκα μ'
Ηλάεν αφεντια.
Μοιρολογούν τα εκκλησιάς
κλαιγ'νε τα μΟναστήριΑ
Κ' (ο) Αϊ ΓιάννΗς ο Χρυσόστομον
Κλάιει, δερνοκοπίσκεται
Μην κλαις, Μην κλαις Αϊ ΓιάννΗ μου,
και μη δερνοκοπάσαι
Η Ρωμανία πέρασεν
Η Ρωμαία επάρθεν
Η Ρωμανία πέρασεν
ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ
Τα κεφαλαία φωνίεντα προφέρονται διαφορετικά
Oi politismoi xilieties prin htan perissotero anaptygmenoi apoti nomizoume..
De lew mporoun na mou poun.. ma kala xwris stoixeia les tetoia koula?
Texnologies xathikan..pou tis "anakalupsan" metepeita merikoi "neoi" episthmones...
--
Στράτος. Ετσι απλά.
Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση των πραγμάτων, είναι να ζουν έκπτωτοι.
Γενικότερα είναι ενδιαφέρον βιβλίο. Αν θέλεις περισσότερα ανέτρεξε σε αυτό. Μια λεπτομέρεια μόνο : Το αντίγραφο της λόγχης βρίσκεται στο Βατικανό αλλά η ίδια η λόγχη βρίσκεται στη Βιέννη, σε κάποιο μουσείο.
Το κάτω μέρος του δόρατος μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον 8ο αι. Ο Σουλτάνος Βαγιαζίτ ο ΙΙ το έδωσε σαν δώρο στον Πάπα Ινοκέντιο τον 8ο το 1492 ο οποίος και το τοποθέτησε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.
Βρίσκεται ακόμη εκεί. Σχετικά με την αυθεντικότητά του η καθολική εκκλησία δεν κάνει καμία αναφορά.
macedon
Βεβαια το γεγονός ότι η Καθολική εκκλησία δεν κάνει κουβέντα γι'αυτήν, αν και την έχει στην κατοχή της, μάλλον συνηγορεί προς την κατεύθυνση του μύθου μάλλον παρά του πραγματικού αντικειμένου.
macedon
Το κάτω μέρος (το κοντάρι δηλαδή) βρίσκεται στο Βατικανό.
macedon
τον Χριστό με μια λόγχη, γιατί να φυλάχτει αυτή η λόγχή ?
Για τον ρωμαίο που τρύπησε τον Χριστό, ο Χριστός δεν ήταν παρά ένας
απο τους πολλούς κατάδικους που εκτελέστικαν με την απάνθρωπη μέθοδο της σταύρωσης. Δεν είχε κανένα λόγο να φυλάξει τη λόγχη. Δεν μπορούσε να γνωρίζει
οτι πολλά χρόνια αργότερα αυτός ο άνθρωπος που πέθανε στο σταυρό θα αναγορευόταν ο ιδρυτής της σημαντικότερης θρησκείας στην ιστορία.
Η λόχγη πιθανότατα επιστράφηκε στην αποθήκη οπλισμού όταν ο ρωμαίος βγήκε στη σύνταξη και μπερδεύτηκε με χιλιάδες άλλες λόγχες του ρωμαικού στρατού.
Αγγελος.
Εξαιρετικά απλή σκέψη, εξαιρετικά λογική! Συμφωνώ απόλυτα.
macedon
quote:
Δεν μπορούσε να γνωρίζει
οτι πολλά χρόνια αργότερα αυτός ο άνθρωπος που πέθανε στο σταυρό θα αναγορευόταν ο ιδρυτής της σημαντικότερης θρησκείας στην ιστορία.
Kαλή και λογική σκέψη, πράγματι, αλλά το ευαγγέλιο αναφέρει σεισμούς και έκλειψη ηλίου αμέσως μετά την στάυρωση του Ιησού, σε σημείο μάλιστα που ένας ρωμαίος εκατόνταρχος να αναφωνήσει πως ο Ιησούς ήταν πράγματι γιός του Θεού.
Επίσης, αναφέρεται πως όταν ο στρατιώτης τρύπησε τον Ιησού με τη λόγχη, απο το πλευρό Του έτρεξε αίμα και νερό.
Αν όλα τα παραπάνω συνέβησαν πραγματικά, εγώ τουλάχιστον αν ήμουν στη θέση του ρωμαίου στρατιώτη θα φρόντιζα να κρατήσω τη λόγχη...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
Κοίταξε ψηλά τον ουρανό και σκέφτηκε: "Θα'χει πλάκα να μου χαλάσει το Σαββατοκύριακο, έχω και έξοδο αύριο".
Έριξε μια ματιά στην κλεψύδρα χειρός που είχε, μάρκας "Χριστιανός Διόρ", έβαλε τη λόγχη υπό μάλης και τράβηξε προς το στρατώνα μουρμουρίζοντας. "Καταταχτείτε μας λέγανε... ανακαταταχτείτε μας λέγανε...Αντε 2.302 κι απόψε μείνανε..."
macedon
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ...!!!
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Εγώ λέω να κάνουμε δεήσεις και αγρύπνιες στην Παναγία των Πατησίων.
Και αν δεν πιάσουν να κάνουμε Βουντού.
Και αν δεν πιάσει ούτε το Βουντού να κάνουμε wicca
Και αν δεν πιάσει ούτε αυτό να φωνάξουμε τον Ουρι Γκέλερ.
Περαστικά
Αγγελος.