- ΘΕΕ ΜΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Είπα μέσα μου ωστόσο: Μη μένεις στους τύπους, δες την ουσία, μη στέκεις στην εικόνα, δες το νόημα.
Μπορεί το προφίλ του σε θεία κατάνιξη Χριστιανού να είναι κάποτε για κάποιους αξιογέλαστο, οι πράξεις όμως και η καρδιά η γεμάτη αγάπη μετράει, καρδιά η οποία δεν σκλαβώνεται μέσα από σύμβολα και εικόνες, αλλά ξεδιπλώνεται ελεύθερη πέρα από αυτά.
Εμένα αυτό το μήνυμα μου έδωσε η ταινία η συγκεκριμένη και γιαυτό την ανέφερα. Γιατί πέραν από τη σκλαβιά των θρησκευτικών παγειωμένων πιστεύω, υπάρχει και η σκλαβιά που δημιουργείται από την άρνηση, την αντίδραση ενός ερευνούντως νου, σχετικά με πρότυπα που πιστεύει ότι τον κρατούνε περιορισμένο. Αλλά ούτε ο νους, ούτε η καρδιά δεν εχει όρια. Αν δεν θέλει. Δεν στέκεται και δεν κολλά, αν είναι ελέυθερη πετά, στέκεται πάνω από πρότυπα σύμβολα και εικόνες και πετάει ελέυθερα στον προορισμό της.
Πες τα τους βρε αμαλία ετσι πρέπει..... το βρίσκω ξεχωριστο και ευγενικό να βλεπεις την παλία ελληνικη ταινια και να σου προκαλούν τετοια συναισθηματα και σκέψεις Μπραβο.!!... ουτε αυτα δεν μπορούν να καταλάβουν τα (ασε να μην το πώ)...![]()
ασε τους αλλους που ειναι στο <παρακάτω> και στο αξιογέλαστα... (για πολλους ειναι θέμα αρνησης...και για αλλους θέμα επιλογής ...και δεν μπορεις να κάνεις τιποτα..)
Γιώργος ![]()
αυτος που τα κατάφερε , να φάει μια μεγάλη πιτσα , μισο λιτρο παγωτο , και μετα να κάνει σέξ.
αυτή...που τα κατάφερε!
περιμένοντας να δώ τι θα μας πούνε οι πατέρες της εκκλησίας...σχετικά με το θέμα...
quote:
Ίσως απλά αλλαξοπίστησε.
εδω να δείς ενέργεια..!!!
Γιώργος![]()
Λες παρόλα αυτά να τα καταφέρω;
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
Τα τελευταία λόγια του Ιησού είναι απόδοση μεταγενέστερων συγγραφέων και έτσι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η αποκωδικοποίησή τους. Επίσης, αν ήθελε να αποφύγει το μαρτύριο ο Ιησούς από τη Γαλιλαία θα το κανε νωρίτερα, δε χρειαζόταν να λιποψυχήσει πάνω στο σταυρό, που τόσο συνειδητά επέλεξε. Αυτά προς το παρόν, Αραμαϊκά δε γνωρίζω, αλλά γνωρίζω ότι κατά την ελληνική μετάφραση των 70 έγιναν αρκετές ατασθαλίες επί του θέματος, οπότε θεωρητικολογούμε άνευ ουσίας.
Σας χαιρετώ φιλικά
Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;
Edited by - konosk on 02/06/2003 01:34:20
Σώστε με
Ελεύθερος
quote:
"Ελοϊμ, Ελοϊμ λαμα σαβαχθανι", "Θεενοι, Θεενοι, γιατι με εγκαταλειπετε;"
- Ψαλμος κβ', απο τους ψαλμους του Δαυιδ. Ενας ψαλμος που αρχιζει με απελπισια, αλλα τελειωνει με θριαμβο...
- ...και συνεχιζει ο ψαλμος, "γιατι στεκεσαι μακρια απο τη σωτηρια μου και απο το λογο των στεναγμων μου;"
- και παρακατω..."η δυναμη μου ξεραθηκε σαν οστρακο και η γλωσσα μου κολλησε στο λαρυγκα μου και συ με κατεβιβασες στο χωμα του θανατου.Γιατι σκυλια με περικυκλωσαν, συναξη πονηρευομενων με περιεκλεισε. Τρυπησαν τα χερια μου και τα ποδια μου, μπορω να αριθμησω τα πλευρα μου. Αυτοι με ενατενιζουν και με παρατηρουν. Διαμοιρασθηκαν τα ιματια μου μεταξυ τους και στον ιματισμο εβαλαν κληρο..."
- Αλλα, παρακατω ακολουθει ο θριαμβος.
- "Οι τεθλιμμενοι θα φανε και θα χορτασθουν και θα αινεσουν τον Κυριο οι εκζητουντες αυτον. Η καρδια σας θα ζει αιωνια, θα θυμηθουν και θα επιστρεψουν προς τον Κυριο ολα τα περατα της γης και θα προσκυνησουν μπροστα σου ολες οι φυλες των εθνων.
- Γιατι του Κυριου ειναι η βασιλεια και αυτος εξουσιαζει ολα τα εθνη.
Ξαναδιάβασα την απάντηση του Πασχάλη σήμερα το πρωί.
Αναζητούμε, ποια μετάφραση είναι η έγκυρη και ποια μη.
Κι όμως, ολόκληρο το κείμενο με τα προ- αλλά και τα μετά-λεγόμενα της συγκεκριμένης φράσης τα αγνοούμε λες και μόνο από μια συγκεκριμένη φράση θα κριθεί όλο το έργο, λες και η φράση αυτή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του νοήματος που ψάχνουμε. Μήπως είναι λάθος αυτός ο τρόπος ερεύνης; Μήπως μέσα στην προσπάθειά μας να δούμε κρατούμε τελικά τα μάτια μας κλειστά;
Απλά αναρρωτιέμαι, αναρρωτηθείτε κι εσείς, αν θέλετε.
αυτή...που τα κατάφερε!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ.ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ 2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ
1.ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ.
2.ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΠΟΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ..
Αφήστε το νου να ενωθεί με την καρδιά σας ώστε να αυξηθεί η Αγάπη,
προς όφελος της ανθρωπότητας.
Just A Man
“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”
ΧΑΙΡΟΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΩ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ. ΕΙΧΕ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΥΧΕΙ. ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΕΞΥΠΝΟΙ, ΜΑΖΕΥΕΣΤΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΡΗ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΓΕΛΟΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝΕ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.
ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΥΠΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕΣ ΣΤΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΧΑΖΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΝΑ.
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΑ (ΜΠΡΡΡΡ..) ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΦΤΑΣΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΧΩΩΩΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΕΕΕΕΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.
ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΦΙΖΟΥΝ ΒΑΘΕΙΑΑΑΑΑΑΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ. ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ.
ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΖΗ (ΠΙΣΤΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ) ΕΡΩΤΗΣΗ. ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΓΙΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ; ΑΝ ΤΑ ΦΟΡΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΔΙΝΑ ΜΙΑ ΤΑΠΕΙΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ. ΒΓΑΛΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ (ΩΧ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΞΙΟΓΕΛΑΣΤΟ) ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ
Α! ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΩ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΓΜΑΤΑΚΙ. ΕΙΜΑΙ ΛΟΧΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ. ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ; ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΛΩΝ;
ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ «ΣΥΝΕΔΡΙΟ» ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ (Ο ΟΛΙΖΑΝΤΕΜΠΕ) ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ.
ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ Ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ