ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ... - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...

- ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ... - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...

Helios31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
beyondΜέλος
29/05/2003, 06:47:59
ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ VIDEO ΣΤΟ ΕΧΤΡΑ..
ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΔΑ..

Just_A_ManΜέλος
29/05/2003, 10:22:25
Μην ενθαρρύνουμε την τάση διαχωριστικότητας μεταξύ των συνανθρώπων μας, που επικρατεί από άγνοια στην κοινωνία…

« Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος, ουδέ ελεύθερος,
Πάντες γαρ υμείς εστε εν Χρηστώ Ιησού».
Γαλ. Γ΄26-28)

Ο γλυκός μας Χρηστός είναι μόνο ΑΓΑΠΗ.

Just A Man

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”

29/05/2003, 12:39:33
ΓΚΑΝΤΙ ΜΑΧΑΤΜΑ

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ , ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΚΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.....

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

29/05/2003, 15:26:07
ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΤΑΙ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΜΟΥ.
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΕΥΚΟΛΟΣ;

29/05/2003, 15:40:02
"ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ,ΦΑΣΙΣΤΩΝ,ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ."

ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑΔΕΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΣΑΣ; ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΑΙ.

CronosΜέλος
29/05/2003, 16:05:32
Αλήθεια πιστεύετε ότι ένας Χριστιανός που πιστεύει και ακολουθεί την διδασκαλία του Ιησού και αγαπά τον πλησίον (κεφ. ιγ'34 κατά Ιωάννην)θα έκανε όλα αυτά τα έσχη που περιγράφετε;;;
Πιστεύω πως αυτοί που τα έπραξαν δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι σημαίνει Χριστιανική Αγάπη ή ο διάβολος αποφάσησε να κάνει ένα παρτάκι.
Τόσοι και τόσοι Άγιοι και Μάρτυρες αφέθηκαν να θανατωθούν και δεν πείραξαν κανένα ούτε έβρησαν κανέναν. Αυτοί είναι που εκφράζουν την θρησκεία του Χριστιανισμού και όχι αυτοί που δεν μπορούν να αγαπήσουν...

Με τα παραπάνω δεν θέλω να κρίνω κανέναν καθώς τα μόνα που γνωρίζω για τα όσα έγιναν στο συνέδριο τα έχω μάθει από εδώ...

ευχαριστώ

εγώ ειμί το Φως του κόσμου

beyondΜέλος
30/05/2003, 08:13:49
ΛΟΓΙΚΟ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ,ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙ..
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΝΑΚΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΕΙ,ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΑΡΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ..

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
30/05/2003, 09:29:36
Καλημέρα σε όλους

Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.
Δυστυχώς δεν πρόλαβα την εκπομπή.

Παρόλ’ αυτά μου έχει μείνει ακόμη η απορία.
Ποιος/ Ποιοι οργάνωσαν αυτό το «συνέδριο»;

Σίγουρα όσοι βρεθήκατε εκεί, (από ανακοινώσεις, αφίσες κλπ) θα γνωρίζετε.

Δεν προσπαθώ βέβαια να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα
Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε.
Αν διοργανωτές (και συντονιστές) είναι κάποιοι ακραίοι θρησκευτικοί κύκλοι, απλά τζάπα στεναχωριόμαστε.
Από πού λαμβάνει δηλαδή κύρος και εξουσία ένα τέτοιο συνέδριο που όπως θα λέγανε και οι πολιτικοί μας «αυξάνει την εσωστρέφεια της παράταξης»! (sic).

Τέλος πάντων.

Ήλιε ξεφεύγεις από την «λαμπρή σου πορεία».
Οι χαρακτηρισμοί σου για τους χριστιανούς, αφορούν όλους τους χριστιανούς;
Αν ναι, πες το μου για να… θυμώσω!

Κανένας, Κανένας, Κανένας, ΚΑΝΕΝΑΣ φανατισμός δεν προσφέρει στον Άνθρωπο.

Τουλάχιστον είναι μια βασική, κατανοητή αρχή, από την οποία όλοι (σ’ αυτό το χώρο) θα πρέπει να ξεκινούμε.

Μια στάση επιθετική, δίχως νόημα, προς ένα δύσκαμπτο θρησκόληπτο τρόπο σκέψης που τον έχει ήδη ξεπεράσει η ιστορία, πείτε μου σε τι ωφελεί;

Δεν είναι παιδικότητα;
Έλλειψη μήπως μέτρου και σοφίας;

Ίσως να μην γίνεται πολιτικά κατανοητό, αλλά βρισκόμαστε πια στα πρόθυρα μιας ενωμένης Ευρώπης. Συνταγματικά και πολιτικά συγκροτημένης!

Όλες λοιπόν οι παλιές, γραφικές, σκληροπυρηνικές, άκαμπτες και φανατικές ιδέες, καθώς πολλά από τα περιορισμένα οικονομικά αποστήματα του παρελθόντος, θα ξεπεραστούν και θα σβήσουν.
Δίχως «αγώνες», «λάβαρα», και «πολεμικά προσκλητήρια».

Απλά θα σβήσουν και θα χαθούν στα χρονοντούλαπα του πολιτισμού μας, ως γραφικές θρησκευτικές εκφράσεις του παρελθόντος.
Γιατί λοιπόν αυτός ο παν-ικός;
Ποιους και τι εξυπηρετεί;
Την Ελλάδα;

Χλωμό και αστείο.
Ίσως και κάπου επικίνδυνο.

Παρατηρώ με απορία, περιέργεια και προβληματισμό, όλες αυτές τις αντιδράσεις.

Νέα παιδία, κάποια στην εφηβεία ακόμη, κραυγάζουν για τα «εγκλήματα» που έκαναν οι χριστιανοί στους προγόνους τους. Είναι μάλιστα τόσο έντονες οι τοποθετήσεις τους που αναρωτιέσαι μήπως βασανίστηκαν οι ίδιοι, ή σφαγιάστηκαν κάποιοι συγγενείς τους!

Το εκπληκτικό σε αυτή την υπόθεση είναι πως για αυτούς όλο και κάποιος συγγενής τους ίσως να κυνηγήθηκε από την χούντα, βασανίστηκε στο εμφύλιο, σφαγιάσθηκε στον Πόντο, ξεκληρίστηκε από την Μικρά Ασία ή απ’ την Κύπρο!
Κι όμως σιωπή!

Απλά κάποιοι ξεκινούν τη «αρχαία βεντέτα»
Το αίμα που χύθηκε πριν 1600 χρόνια είναι νωπό!
Στα μυαλά ποιών;

Και ενώ κάποιοι, γιατί άραγε, σέρνουν τον χορό της διχόνοιας, νέα φανατισμένα πρόβατα ακολουθούν περήφανα.
Βελάζουν κάτω από καθοδήγηση και θεωρούν όλο καμάρι πως βρυχούνται σαν λέοντες!

Σας θυμίζει τίποτα αυτό;

Προσωπικά ένα έχω να πω.
Και είναι αντιγραφή, το τραγούδησε ήδη ο Σφακιανάκης:

«Πρόβατα ΞΥΠΝΗΣΤΕ….
όσο υπάρχουν πρόβατα, θα υπάρχουν λύκοι».
«…και σεις τσοπαναραίοι άντε να κουρεύεστε!»

Με Αγάπη Φώτης.

beyondΜέλος
30/05/2003, 13:19:01
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ..

ΗλιοφόροςΝέο Μέλος
30/05/2003, 14:22:02
O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ..........ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΚΛΠ......ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ : ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ...ΣΤΟΝ (ΣΥΧΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟ)ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ....
ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ.....

30/05/2003, 21:19:09
Σχετικα με το συνεδριο...
  • Απο 'την εταιρειαν Ορθοδοξων Σπουδων".ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΔΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ. Δωδεκαθεϊσμος, Υποτιμησις της παλαιας διαθηκης, διοργανωσις Ολυμπιακων Αγωνων..
  • Ενα πολυ ενδιαφερον συνεδριον δια την Νεοειδωλολατρειαν (Δωδεκαθεϊσμος, Υποτιμισις της παλαιας διαθηκης, Ολμπιακοι Αγωνες) διοργανωνεται απο την "Εταιρειαν Ορθοδοξων Σπουδων", εις το Αριστοτελειον Πανεπιστημιον Θεσσαλονικης (αιθουσα τελετων )απο 25-27 Μαϊου 2003.
  • Η Οργανωτικη Επιτροπη αποτελειται απο τους κατωθι:Προεδρος: Πρωτοπρεσβυτερος καθηγητης Γεωργιος Μεταλληνος. Αντιπροεδρος, πρωτοπρεσβυτερος καθηγητης Θεοδωρος Ζησης. Γραμματευς, Μοναχος Αρσενιος Βλιογκοφτης, Δρ.Θ.-πτ.Φ. Μελη;Αρχιμ. Ιωσηφ, καθηγουμενος μονης Ξηροποταμου Αθω, Αρχιμ. Τιμοθεος Σακκας ,καθηγουμενος μονης Παρακλητου, Αρχιμ. Μαρκος Μανωλης, Πνευματικος προϊσταμενος "Πανελληνιου Ορθοδοξου Ενωσεως". Αρχιμ. Σαραντης Σαραντος, καθηγητης Ριζαρειου Εκκλησιαστικης Σχολης, Ιωαννης Κορναρακης, ομοτιμος καθηγητης Πανεπιστημιου Αθηνων. Γεωργιος Θεοδωρουδης, καθηγητης, προεδρος τμηματος ποιμαντικης Α.Π.Θ.
ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΞΥΛΟ!!! Τρεις μεταπτυχιακοι φοιτητες (Ελληνοπρεπεις) ξυλοκοπηθηκαν . Υ.Γ. ..26- Μαϊου, 11.40-11.55, ομιλητρια ,Λιανα Κανελλη!..

Edited by - Πασχαλης on 30/05/2003 21:20:39