- Ελευθερία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Η αποστασιοποίηση, δημιουργεί εκφυλισμό συναισθημάτων απέναντι
στον συνάνθρωπο και την κοινωνία την ίδια...Οδηγεί στην απομόνωση
του ανθρώπου, με πολλά τέτοια παραδείγματα σήμερα...
Αυτό λέγεται ελευθερία;
Η περιγραφη αυτή δεν συναδει με την εννοια της ελευθερίας αλλα του φόβου. Αποστασιωποιούμαστε και ''παγωνουμε'' η ''αμβλύνουμε'' το συνάισθημα οταν θέλουμε να το ελέγξουμε με την μορφή της πίεσης και της απώθησης και οχι με την γνώση και την κατανόηση.
Οι ανθρώπινες σχεσεις σηματοδοτουν την εξέλιξη μας.
Σχεση σημαίνει συμμερίζομαι και συναναστρέφομαι. Διαφορετικά δεν σχετιζόμαστε με κάποιον αλλο αλλα με μια ιδεα μεσα στο δικο μας μυαλό..
Ομως τρεχαγυρευε δεν νομίζω οτι ο Πλάτωνας εννούσε την απομάκρυνση απο το συναίσθημα με αυτα που εγραψε αλλα την πλήρη αποδοχή του μεσω της αγάπης ..οπου τότε δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανεις οτιδήποτε...
ότι το θέμα της απομόνωσης έχει μεγάλη σχέση με τη λαθεμένη
αντιληψη της ελευθερίας στην εποχή μας, χωρίς φυσικά να
εννοώ τον αγαπητό ΠΛΑΤΩΝΑ....
Εννοώ τον μέσο πολίτη, που μέσω της τηλεόρασης, έχει αυτή τη
νοοτροπια και απλά παρατηρεί,χωρίς να καταλαβάινει ότι δεν
συμβαίνουν πολύ μακρυά του, ή ότι δεν μπορεί να αδιαφορεί για
βασικές εκφράσεις της ελευθερίας των άλλων, όπως και δικών του,
ώστε να μπορεί να είναι ελεύθερος...
Ελευθερία, χωρίς αντίληψη κι αίσθηση του τι γίνεται γύρω σου,
είναι επικίνδυνη και λέγεται αναισθησία, επαναλαμβάνω δεν εννοώ κάποιο συγκεκριμένο άτομο,αλλά τον μέσο πολίτη, γιατί σύντομα
θα παίρνουν χωρίς λόγο κοσμο απο τον δρόμο και δεν θα αντιδρά
κανείς, θα καταπατούνται ελευθερίες και δεν θα αντιδρά κανείς..
Τότε κινδυνεύει πολύ σοβαρά η ελευθερία...
quote:
Ελευθερία, χωρίς αντίληψη κι αίσθηση του τι γίνεται γύρω σου,
είναι επικίνδυνη και λέγεται αναισθησία, επαναλαμβάνω δεν εννοώ κάποιο συγκεκριμένο άτομο,αλλά τον μέσο πολίτη, γιατί σύντομα
θα παίρνουν χωρίς λόγο κοσμο απο τον δρόμο και δεν θα αντιδρά
κανείς, θα καταπατούνται ελευθερίες και δεν θα αντιδρά κανείς..
Τότε κινδυνεύει πολύ σοβαρά η ελευθερία...
Εχεις δίκιο αλλα αυτό δεν είναι ελευθερία πλέον αλλα ασυδοσία...παμε στην αλλη ακρη και πάλι κινούμαστε σε δίπολο....δυστυχως..
αλλά η ελευθερία είναι γνώση δεν είναι κατάχρηση...
Γνωρίζοντας κάτι αυτόματα παίρνεις και θέση, δεν μπορεί να
το αντιμετωπίζει σαν να αφορά άλλον....Αφορά τον άνθρωπο,
αν όχι σήμερα εσένα και σε κάποιον άλλον,αύριο, μεθαύριο, θα
ρθει για όλους...
Ελευθερία σημαίνει να αναγνωρίζεις την ελευθερία του άλλου,να
ζει ελεύθερα και να συλλογάται ελεύθερα...Όλα τα άλλα θα έρθουν
απο τη γνώση....
Αλλά μιλώντας για τον σημερινό άνθρωπο, η ασυδοσία που αναφέρεις,
λέγεται και αδιαφορία...
quote:
Όταν βλέπει και ερευνά τον άνθρωπο αποστειρωμένα, σαν σε εργαστήριο....Δημιουργεί μια κάποια αναισθησία, πρέπει να
παραδεχτείς....
Καλησπέρα από Καποδίστρια,
αγαπητέ trexagireve, δεν καταλαβαίνω γιατί ο παρατηρητής να βλέπει, όχι μονάχα τον άνθρωπο που λες, αλλά τα όσα παρατηρεί, "αποστειρωμένα" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις!
Ειλικρινά δεν νομίζεις ότι η παρατήρηση μπορεί να εμπεριέχει συναίσθημα,ανάμνηση?
Γιατι το περιορίζεις τόσο?
Και ποιός λέει πως ο παρατηρητής δεν μπορεί να ξεχυλίζει απο ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο, μάλιστα θα έλεγα πως αυτός ίσως περισσότερο απο τον καθένα μπορεί να ενδιαφέρεται για τους συνανθρώπους του και όχι μόνο...
Ίσως μάλιστα το,σε μεγαλύτερη ποσότητα,ενδιαφέρον τον έχει καταστήσει ...παρατηρητή!!!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
Edited by - kapodistria on 28/02/2009 02:48:58
το οποίο πιστεύω σχεδόν απόλυτα πως είναι υποκειμενικό,θα ήθελα απλά να βάλω ένα ερώτημα.
Άν,λέω αν,η ελευθερία μπορεί να παρομοιαστεί με την ίδια την λειτουργία της φύσης μέσω των εκφράσεων αυτής,τότε υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να περιπλακεί το θέμα αφού στην φύση δεν υφίσταται Ελευθερία. Γιατί? Απλούστατα διότι οι λειτουργίες της είναι απόρροια μιάς αλυσιδωτής αντίδρασης που έχουν αλληλεξάρτηση,αναπόφευκτα.
Άρα η Ελευθερία έτσι όπως την έχει θέσει ο άνθρωπος δεν μπορεί να υφίσταται! Είναι στο ιδεατό και εκεί, δυστυχώς ή ευτυχώς,θα παραμείνει...
Σε αυτή την περίπτωση μπορεί ο άνθρωπος να επιτύχει για τον εαυτό του Ελευθερία χωρίς να έχει αυτό επίδραση στην ζωή των συνανθρώπων του? Και αν δούμε στο επέκεινα μπορεί να πεί πως πέτυχε να αποκτήσει Ελευθερία χωρίς να κοιτάξει πίσω την γραμμή του πυρός που άφησε και κατακαίει ότι παραμέρισε για την δική του επιτυχή κατάληξη?
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ .... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
εγώ μίλησα για την παρατήρηση που χάνει την επαφή με το παρατηρούμενο και πλέον βλέπει έργο στην τηλεόραση, όχι την αγνή παρατήρηση και ενέργεια...Αυτού του ανθρώπου, του δημιουργούνται
συναισθήματα, αλλά σαν κάποιου που βλέπει μια εικόνα, όχι
ενός ανθρώπου που ζεί κι αισθάνεται μια κατάσταση.....
Η διαφορά τραγωδίας και δράματος, για να στο πω αλλοιώς....Το δράμα υποβάλλει συναισθήμτα, όπως η εικόνα, ενώ η τραγωδία, δείχνει έναν άνθρωπο με ελλατώματα, που δεν βγάζει τα ίδια συναισθήματα σε όλους τους θεατές..Υπάρχει η προσωπική εκτίμηση στον θεατή και άποψη...
Το ίδιο συμβαίνει και με την παρατήρηση...Είναι καλό να παρατηρείς
τι γίνεται για να κατανοείς πως έχουν τα πράγματα, αλλά, υπάρχει
φόβος να εγκλωβιστείς στον καναπέ, τρώγωντας ποπ-κόρν, όταν γύρω
σου συμβαίνουν ένα σώρο καταστάσεις, που συμβαίνουν τώρα σε άλλους,
αλλά σύντομα, με άλλη μορφή, θα έρθουν και σε σένα...
Αυτο, όμως, που έχει για μένα σημασία, είναι η παρατήρηση, να ωφελήσει τον παρατηρητή, αλλά και τον παρατηρούμενο..
Διότι, βλέποντας κατι υποχρεούσαι να ενημερώσεις τον άλλο να τον βοηθήσεις να ωφεληθεί...Αυτό είναι που λέω σωστή παρατήρηση και την παρατήρηση του σχολιασμού του καφέ, χωρίς ενέργεια, ως λάθος...
Η ελευθερία, πρέπει να συνορεύει και εξηγεί άλλες ελευθερίες, για
να συμπληρωθεί ο κύκλος των ενεργειών, που κάνουν την πράξη, αληθινή
και εξ αυτού, εφαρμόσιμη...
quote:
Διότι, βλέποντας κατι υποχρεούσαι να ενημερώσεις τον άλλο να τον βοηθήσεις να ωφεληθεί...Αυτό είναι που λέω σωστή παρατήρηση και την παρατήρηση του σχολιασμού του καφέ, χωρίς ενέργεια, ως λάθος...
Αγαπητέ trexagireve,
λες ότι ο παρατηρητής υποχρεούται να ενημερώσει γιατι έτσι βοηθά... Μα αλήθεια πόσες,μα πόσες φορές έχουν πει οι άνθρωποι "τι ήθελα και ανακατεύτηκα!!!"
Ξέρεις ο εγωϊσμός του ανθρώπου δεν αφήνει περιθώρεια για μία πραγματικά εποικοδομιτική σχέση μεταξύ των ανθρώπων... Νομίζω πως πρέπει να το ξέρεις. Άτιμο πράγμα ο εγωϊσμός!!!
Και απο την άλλη πόσο δύσκολα βρίσκεις συνανθρώπους που ανταποκρίνονται και μάλιστα με ευχαρίστηση στην,κατα κάποιο τρόπο βοήθεια,απο τον άλλον;!!!
Άρα μάλλον η παρατήρηση γίνεται για την δική μας ψυχική και πνευματική ανέλιξη,ίσως και μόνον.
Όσο αφορά την παρατήρηση του καφέ,όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις,νομίζω πως δεν απέχει και πολύ απο τον τρόπο που οι πρόγονοί μας φιλοσοφούσαν... Άλλωστε γνήσιοι απόγονοί τους είμαστε και είναι κληρονομικό...(χα χα χα)
Αλλά πέραν του αστεϊσμού, με αυτόν τον τρόπο παρακινείς τους γύρω σου που ακούν ή και συμμετέχουν να κάνουν μία παραπάνω σκέψη,να την πουν και μέσα από έναν τέτοιο διάλογο να βγεί το εκατέρωθεν όφελος.
Σ΄ευχαριστώ.
Με ειλικρινή φιλική διάθεση πάντα ... Καποδίστρια.
quote:
Αγαπητέ μου Kapodistria καλημέρα...
Όχι αγαπηΤΟΣ,αλλά αγαπηΤΗ.![]()
ευχαριστώ...
Με ειλικρινή φιλική διάθεση πάντα ... Καποδίστρια.
Επι του θέματος τώρα, πρέπει να διαχωρίσουμε το ορθόν,
απο το μη εμπλεκόμενο του υποφαινομένου...
Επειδή,λοιπόν,προτιμώ πυξίδα το σωστό, προσπαθώ να ζώ σύμφωνα με τους όρους που απαιτείται απέναντι στον συνάνθρωπο, σεβασμό,
ενδιαφέρον και αγάπη, αφού αποτελεί έκφραση ενός άλλου προσώπου
του Θεού, όπως εγώ...
Φίλη, ο άνθρωπος θέλει ανθρώπους κι η επικοινωνία είναι θείο δώρο,
αλλά πρέπει να αποδίδει, όπως ένα μουσικό κομμάτι που κάτι σημαίνει
για τον καθένα μας, κάποια συναισθήματα μας δημιουργεί..Δεν μπορεί
να είναι κούφια μια έκφραση του λόγου...
Η παρατήρηση γίνεται ώς αφορμή έκφρασης του λόγου, όχι προς ιδίαν
εκμετάλευση, μόνον, αλλά και με εφαρμογή στην κοινωνία, έχουμε
την τέλεια έκφραση του λόγου ...
Ο άνθρωπος είναι θεός και μπορεί να είμαστε ο ένας για τον άλλο
θεοί, αν το καταλάβουμε και καταλαβουμε και την αλληλοεξάρτηση που
έχουμε, ειδικά τώρα που ζούμε σε μια κοινωνία απομόνωσης...
Επικοινωνία χρειαζόμαστε, όχι απομόνωση..Κι η παρατηρηση, επαναλαμβάνω, μπορεί να οδηγήσει στην απομόνωση και τον εγκλωβισμό του ανθρώπου σε δυνάμεις που ενεργούν , παρά τη θέληση του γύρω του...
Τα καλά νέα αξίζουν το πρώτο (και ελπίζω το τελευταίο) smiley που χρησιμοποιώ!
No Method, No Guru, No Teacher
ΦΙΛΕ ΜΟΥ allzzaro ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ** αποδιοπομπαίο τράγο. **.
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ....
ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ...
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΙΝΟΥΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ..
ΕΣΥ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
quote:
Οπως γνωρίζω .. καλά .. μέσα στο esoterica υπάρχουν μέλη που μπορούν να κάνουν πολλά με τα email. Επανειλημένως εχουν σταλεί email απο διάφορα μέλη , χωρίς τα μέλη αυτά να τα έχουν στείλει.
Γνωρίζω πολύ καλά μάλιστα μπαίνουν και διαβάζουν και τα email αλλων ... Εκτός αυτού έχουν την δυνατότητα να σπάσουν ακόμα και τους κωδικούς των email.
ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΣ ΤΟ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Το Πάσχα φέτος έπεσε νωρίς... Πολλές αναστάσεις βλέπω τελευταία...
Καλωσόρισες Ξενιτιά! Βίον ανθόσπαρτο!
quote:
Στο ``προφίλ μέλους`` βάζουμε το ονοματάκι μας.. αυτό υπάρχει για να γνωρίζουμε αν αυτός που μιλάμε είναι αγοράκι ή κοριτσάκι... Αυτό δεν το έχεις κάνει..
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε όλα τα τόπικ που γράφεις να γνωρίζουμε το φύλο σου...
Σσς! Ακούτε αυτόν τον ήχο; Είναι τα κόκκαλα του Tolkien που τρίζουν...(
)

Έχει πλάκα να ψάχνεις το Joker τελικά !!!!!
Η Ακακία μοι είναι γνωστή
Οι απαντήσεις σου δε μου αποσαφηνίζουν τους υπαινιγμούς σου.
Θα σε παρακαλέσω να καταθέσεις εδώ τα στοιχεία σου και να μας πεις ποια μέλη είναι αυτά τα οποία κάνουν όσα μας καταμαρτυρείς.
Θα μπορούσα κι εγώ κάλεστα να βγω και να κατηγορήσω αόριστα διάφορα μέλη του esoterica όταν μου ερχόντουσαν υβριστικά mail με τη διεύθυνση του Kelsoy , αλλά δε το έκανα διότι δεν είχα τον τρόπο να βρω ποιος το έστειλε και έτσι απλά το διέγραψα. Και από το outlook και από την σκέψη μου.
Από εκεί και πέρα δεν με διακατέχει κανένα αστυνομικό δαιμόνιο, αλλά μια απλή λογική. Αυτή με βοηθάει στο να καταλαβαίνω τι διαβάζω, στο να κάνω λογικούς συνειρμούς και μέσα από αυτούς να θέτω ερωτήματα, στο να μην ενστερνίζομαι αβασάνιστα την όποια άποψη κατατίθεται από τους συνομιλητές μου.
Ίσως με μπέρδεψες με άλλους !!!
Τα λεγόμενα σου δε με ενόχλησαν ούτε ως αστραπή έν αιθρία, ούτε ως, λέγε λέγε το κοπέλι κάνει τη γριά να θέλει.
Απλά αναρωτήθηκα ( φταίει το χαλασμένο μου μυαλό που όλο ερωτήματα έχει ) τι λόγο είχε αυτή η σκιώδης αναφορά.
1. Ποιοι είναι «αυτοί» τέλος πάντων ;
2. Γιατί ο Admin ( που είναι μηχανή και όχι φυσικό πρόσωπο κατά δήλωση σου στο θέμα Admina ) δεν βγαίνει να πει ο Τάδε και ο Δείνα είναι το αυτό πρόσωπο και διαγράφεται ;
3. Γιατί αναμοχλεύουμε θέματα πεπερασμένα ; Μήπως για να μη ξεχαστούν κάποια πράγματα ενόψει επανόδου κάποιων μελών ; ( Δεν ήταν βαθύς ο Ζάλογγος ).
4. Γιατί ξαφνικά μπερδεύουμε την εκλιπούσα με την παρούσα ;
5. Τα profile που αναφέρεις είναι τόσο σχετικά με το Forum που αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί τους ; Η εκλιπούσα έχω την αίσθηση πως είναι ποιο όμορφη, σεβαστή όμως η όποια διαφωνία-γνώμη σου.
Είδες λοιπόν πόσα ερωτήματα δημιουργούνται ; Δε θα συνεχίσω βέβαια να θέτω κι άλλα που αφορούν τα λόγια σου περί μελών που έφυγαν – διαγράφηκαν – κλπ γιατί δε θα σταματήσω να γράφω.
Βγάλε λοιπόν τον άσσο από το μανίκι και μίλα αντρικά και ξεκάθαρα για όσα έχεις να μας πεις και μην πετάς το μπαλάκι περί αποδιοπομπαίου τράγου.
Δυστυχώς μόνο η Ωδή του Τράγου ακούγεται εδώ δηλαδή η Τραγωδία ………
εγώ δεν έχω διαβάσει τους ατελείωτους θησαυρούς των μηνυμάτων των τόπικ που αναφέρεις....
έχω διαβάσει όμως τους ατελείωτους θησαυρούς των μηνυμάτων σε άλλα "ευαγή" τόπικ που με απέτρεψαν από το να βάλω το ονομα μου στο προφίλ μου όταν έκανα την εγγραφή μέλους...
εκεί επίσης είχα την "τύχη" να διαβάσω και άλλους "θησαυρούς" μηνυμάτων από αξιόλογα όπως αναφέρεις κατά τ' άλλα μέλη....
τώρα γιατί ακόμα κι εκεί κάποια μέλη κρατούσαν μία αξιοπρέπεια σε όσα έγραφαν και κάποια άλλα όχι φαντάζομαι δεν απασχόλησε μόνο εμενα...
δεν διάβασες το τόπικ με τον Πλάτωνα ε? περίεργο, θα πρέπει να ήσουν ο μόνος, γιατί η αναγνωσιμότητα του τόπικ εκείνες τις μέρες είχε ανέβει κατακόρυφα...
αλλά τι λέω, δεν ήσουν ο μόνος, είναι και δύο - τρία άτομα ακόμα που θα έπρεπε να το διαβάζουν ... αλλά καθυστερούσαν...
όσο για το μένος μου .... δεν πειράζει ... άσε να το έχω μια και ξέρω να το γράφω και καλύτερα...![]()
γενικά πάντως είναι η περίοδος των αναστάσεων... και αν έκανες τελικά τον κόπο να διαβάζεις μερικά τόπικ παραπάνω , εκτός από το φύλο του συνομιλητή σου θα καταλάβαινες τι εννοώ...
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
Θα απαντήσω μόνο σε αυτό..
quote:
Βγάλε λοιπόν τον άσσο από το μανίκι και μίλα αντρικά και ξεκάθαρα για όσα έχεις να μας πεις και μην πετάς το μπαλάκι περί αποδιοπομπαίου τράγου.
Τον άσσο απο το μανίκι μου θα τον βγάλω οταν θέλω εγώ και οχι όταν θέλεις εσύ... γιατί οταν το κάνω αυτό θα πρέπει να αποχωρήσω και απο το esoterica.
Επειδή ομως δεν θέλω να αποχωρήσω αυτή τη στιγμή και δεν συνηθίζω να αποχωρώ .. οπως το έχεις κάνει πολλάκις αλλά στο τέλος κάνεις ``λάθος λεωφορείο`` οπότε ξαναγυρνάς...
Εγώ θα αποχωρήσω αντρίκια Ράμογλου όταν έρθει η ώρα μου..
quote:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ allzzaro ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΟΥ.
Ναι avatar και εσύ με γνωρίζεις. Ξέρεις τουλάχιστον οτι είμαι υπαρκτό πρόσωπο..
quote:
ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ...
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΙΝΟΥΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ..
Καλέ μου φίλε.. γιατί μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις .. οταν γνωρίζεις τις απαντήσεις..
Ο ευρύτερος κύκλος του esoterica γνωρίζει πολύ καλά αυτό που και καλά αναρωτιέται και ο Ράμογλου. Ποιοί είναι αυτοί??
Θα μου πείς γιατί δεν μιλάει κανείς??
Πράγματι .. γιατί??
Μέχρι και η ``ksenitia`` ειπε ``κάποιον υποψιάζομαι`` γιατί δεν ρωτάτε την ``ksenitia`` ποιόν υποψιάζεται και κρεμαστήκατε επάνω μου..
Εχεις φανταστεί φίλε avatar τι θα γίνει αν πώ ένα όνομα??
Εχεις φανταστεί .. οχι τι ``καρναβάλι`` θα γίνει εδώ μέσα??
Εχεις φανταστεί πόσοι θα πέσουν επάνω μου και οπως είμαι και οξύθυμος .. τι κουβέντες θα πώ???
Και κάτι αλλο... εχεις αναλογιστεί φίλε avatar οτι εμένα δεν θα με υποστηρίξει κανείς
Δεν είναι θέμα αντρισμού λοιπόν ... απλά δεν θέλω να αποχωρήσω απο το esoterica.
Διαπιστώνω έναν εκνευρισμό στα γραφόμενα σου. Αν θέλεις να συζητήσουμε τους λόγους που με έκαναν να αποχωρήσω μία φορά από το esoterica και άλλη μία να αποστασιοποιηθώ, πολύ ευχαρίστως να το κάνουμε.
Όταν λοιπόν επί τριμήνου αποχώρησα το έκανα διότι διαφώνησα στον τρόπο αντιμετώπισης συγκεκριμένων καταστάσεων από τον Admin, επειδή λοιπόν είναι δικό του αναφαίρετο δικαίωμα να καθορίζει τις κινήσεις που πρέπει να γίνονται και επειδή εγώ διαφωνούσα είπα την άποψη μου και αποχώρησα για να μην υπάρχει συνέχεια στην «κόντρα». Επέστρεψα όταν θεώρησα πως έχω κάνει και τι δική μου αυτοκριτική, όταν είχα δει και κάποια δικά μου λάθη και ουδέποτε συνέχισα την όποια παλιά διαφωνία, είτε με τον Admin, είτε με τον Thoth, αντίθετα περιορίσθηκα στο να λέω απλά την άποψη μου στα θέματα που συμμετέχω.
Την δεύτερη φορά αποστασιοποιήθηκα διότι έχω βαρεθεί τις μάσκες και τους τσάμπα μάγκες ( π.χ. Πλάτωνας ), το εν λόγο μέλος λοιπόν επειδή δεν είχε άλλα επιχειρήματα για να με αντιμετωπίσει, ανέφερε προσωπικό μου στοιχείο θέλοντας να καταδείξει ότι ο λόγος μου είναι ορμώμενος από μία συγκεκριμένη μου ιδιότητα.
Την οποία σημειωτέων ουδέποτε είχα αναφέρει, αλλά βεβαίως την γνώριζε η φίλη του και στις γνωστές πλέον «ανταλλαγές απόψεων» αυτό καταμαρτυρήθηκε.
Όπως παλαιότερα μου είχαν μεταφερθεί από την άλλη κολλητή διάφορα άλλα όμορφα τα οποία και άφησα ασχολίαστα.
Έτσι για να μην ακολουθήσει ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης προτίμησα να πώ «σιχάθηκα» και να αποσυρθώ για λίγο καιρό.
Αν θυμάμαι καλά αυτό είναι δικαίωμα μου εφ’ όσον ζούμε σε ελεύθερη χώρα.
Δεν άνοιξα κανένα Topic και δεν απάντησα για τους λόγους της αποστασιοποιήσεως μου σε mail που έλαβα.
Άρα δεν κάνω λάθος λεωφορείο φίλε μου απ’ ότι βλέπεις, άσε που δε μου αρέσουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς γενικότερα.
Τους άσσους από τα μανίκια τους τραβάνε οι χαρτοκλέφτες απ’ ότι ξέρω, ο σωστός ο άντρας, αυτός που ρισκάρει παίζει με ότι φύλλο έχει και όχι με σημαδεμένες τράπουλες και κρυμμένα φύλλα.
Ο σωστός ο άντρας δε λέει ότι ο τάδε είναι μηχανή και όχι υπαρκτό πρόσωπο, η δείνα ανήκει εκεί και ότι άλλο συνομοσιολογικό περνάει από το περιορισμένης δυνατότητας νου του και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ο σωστός ο άντρας λέει τα πράγματα με το όνομα τους άσχετα με τι μπορεί αυτό να του στοιχίσει, διότι μόνο οι καιροσκόποι και οι λοιδοροί λένε «έχω στοιχεία αλλά θα τα πω όταν έρθει η ώρα κλπ κλπ» και αφήνουν να αιωρούνται διάφορα ερωτήματα για άλλους.
Το πέτα λάσπη και όλο και κάτι θα μείνει είναι παλιά μέθοδος και ειδικά αυτών που έχουν ανάγει την φράξια σε επιστήμη.
Προσωπικά λοιπόν έχω δηλώσει πως, αν δεν είμαι σύννομος με τους κανόνες του esoterica ο Admin έχει δικαίωμα να με διαγράψει ανά πάσα ώρα και στιγμή και ότι δε θα φτιάξω άλλο λογαριασμό μετά. Ακόμα διατηρώ αυτό το λογαριασμό από τότε που μπήκα εδώ και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΝ. Προκαλώ τον οποιοδήποτε να με αντικρούσει ή να μου αποδείξει πως έχω φτιάξει και άλλους λογαριασμούς.
Άρα αν σε έχουν ενοχλήσει οι επάνοδοι μου στο Forum μπορείς να απευθυνθείς στον Admin και να ζητήσεις τη διαγραφή μου, αν θεωρείς ότι έχω και άλλους λογαριασμούς παρέθεσε τα στοιχεία, αν έχεις κάποιο στοιχείο που να δείχνει δράση εναντίων του esoterica ή δράση που να αποσκοπεί σε προσωπικό όφελος πάλι κατέθεσε τα.
Αν δεν έχεις τότε μην πετάς λάσπες διότι δε με αγγίζουν τα λόγια κοινών λασπολόγων και κατά συρροή συκοφαντών.
Δε θέλω να πιστέψω πως εσύ ανήκεις σε αυτές τις κατηγορίες φίλε μου.
Ελπίζω τώρα να κατάλαβες γιατί αντέδρασα στα πρώτα σου λόγια και να βλέπεις το αποτέλεσμα αυτών που είπες. Είδες που δεν είχε σχέση το θέμα του Topic με αυτό το οποίο προσπάθησες να στρέψεις την προσοχή μας, ηθελημένα (;) ή αθέλητα !
quote:
Δε θέλω να πιστέψω πως εσύ ανήκεις σε αυτές τις κατηγορίες φίλε μου.
Oχι .. δεν ανήκω...
quote:
Τους άσσους από τα μανίκια τους τραβάνε οι χαρτοκλέφτες απ’ ότι ξέρω, ο σωστός ο άντρας, αυτός που ρισκάρει παίζει με ότι φύλλο έχει και όχι με σημαδεμένες τράπουλες και κρυμμένα φύλλα.Ο σωστός ο άντρας δε λέει ότι ο τάδε είναι μηχανή και όχι υπαρκτό πρόσωπο, η δείνα ανήκει εκεί και ότι άλλο συνομοσιολογικό περνάει από το περιορισμένης δυνατότητας νου του και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ο σωστός ο άντρας λέει τα πράγματα με το όνομα τους άσχετα με τι μπορεί αυτό να του στοιχίσει, διότι μόνο οι καιροσκόποι και οι λοιδοροί λένε «έχω στοιχεία αλλά θα τα πω όταν έρθει η ώρα κλπ κλπ» και αφήνουν να αιωρούνται διάφορα ερωτήματα για άλλους.
Αυτά είναι που δεν μου αρέσουν σε εσένα Ράμογλου..λές πολλά .. και μπερδεύεσαι με τα πίτουρα.. Τώρα τι προσπαθείς να κάνεις.. προσπαθείς να μου μειώσεις το αντρικό μου ταμπεραμέντο.. ωστε να αρχίσω να ξερνάω ... ώστε να λοιδορήσεις τελευταίος...
Είσαι γενικά πολύ μικρός Ράμογλου... για να με δουλεψεις Ράμογλου..
Ο άσσος που κρύβω .. δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που φαντάζεται το πονηρό μυαλό σου... εγώ δεν έχω καμμία σχέση με όλα αυτά..
Είναι κάτι προσωπικο .. δικό μου.. πολύ προσωπικό.. δεν μπορείς να φαταστείς..
Θα διαβάσω προσεκτικότερα το τι μου γράφεις .. γιατι με ενδιαφέρουν αυτά που γράφεις περί αποχωρήσεως...