ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελευθερία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ελευθερία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

trexagireve60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
01/11/2004, 17:19:55
Είμαι 39 ετών 3 μηνών και 21 ημερών. Και δε σε δουλεύω ούτε έχω καμία τέτοια διάθεση. Σέβομαι και τον συνομιλητή μου και την ηλικία του.

Από την άλλη λέω απλά την άποψη μου χωρίς να φοβάμαι μη με φάνε οι κότες.

Δε προσπαθώ να σου μειώσω κανένα «ταμπεραμέντο» διότι δε με ενδιαφέρει καθόλου το αν ναι ή αν όχι. Μη βάζεις σε τέτοιες διαδικασίες - σκέψεις το μυαλό σου.

Το «πονηρό» μυαλό μου δε φαντάζεται τίποτα ( πάλι ίσως μπερδεύεσαι ), απλά λογικά ερωτήματα γεννάει και μέσω του γραπτού μου λόγου αυτά γίνονται ορατά προς τους συνομιλητές μου. Περιμένοντας λογικές ( επί ματαίω ) απαντήσεις.

Τα προσωπικά σου, όπως και του οιονδήποτε άλλου, δε με ενδιαφέρουν και δε με απασχολούν σαν θέμα συζήτησης. Οπότε αν αυτά που μας έχεις πει άπτονται των προσωπικών σου ενδιαφερόντων ή ενασχολήσεων δε με αφορούν.
Μην φέρνεις όμως εσύ τα δικά σου προσωπικά στην κουβέντα. Εκτός κι αν έχεις κάποιο λόγο.

Η Ακακία μοι είναι γνωστή

01/11/2004, 17:43:06
quote:
Σέβομαι και τον συνομιλητή μου και την ηλικία του.

Tο βλέπω Ράμογλου... το βλέπω..

quote:
Δε προσπαθώ να σου μειώσω κανένα «ταμπεραμέντο» διότι δε με ενδιαφέρει καθόλου το αν ναι ή αν όχι

Και αυτό το βλέπω..

quote:
Περιμένοντας λογικές ( επί ματαίω ) απαντήσεις.

Τις απαντήσεις τις ξέρεις Απόστολε.. μην μου το παίζεις άσχετος..

quote:
όσο για το μένος μου .... δεν πειράζει ... άσε να το έχω μια και ξέρω να το γράφω και καλύτερα

Φαίνεται τα οσα είπα περί διπλογραμμένων μελών δεν σε άγγιξαν.. galadriel ούτε κάν το σχολίασες.. αντί να σχολιάσεις το ορθογραφικό μου λάθος θα προτιμούσα να σχολίαζες το πρώτο... γιατί ο αέρας που έχεις και ο τρόπος που μιλάς .. δεν θυμίζουν .. νέο μέλος...
Νομίζω...

01/11/2004, 18:18:58
quote:
Φαίνεται τα οσα είπα περί διπλογραμμένων μελών δεν σε άγγιξαν.. galadriel ούτε κάν το σχολίασες.. αντί να σχολιάσεις το ορθογραφικό μου λάθος θα προτιμούσα να σχολίαζες το πρώτο... γιατί ο αέρας που έχεις και ο τρόπος που μιλάς .. δεν θυμίζουν .. νέο μέλος...
Νομίζω...

... δεν σχολιάζω παρά μόνο όσα είναι υπαρκτά... τώρα αν εσένα σου θυμίζω κάποιον άλλο τι να κάνουμε... όσο για τον "αέρα" που θα έπρεπε να έχω σαν νέο μέλος για εξήγησε το μου λίγο παραπάνω...

...σαν νέο μέλος δηλαδή θα έπρεπε να είμαι ψαρωμένη?
...θα έπρεπε να φτάσω δηλαδή κάποιο αριθμό μηνυμάτων σε αντιστοιχία με μήνες/χρόνια συμμετοχή στο φόρουμ για να έχω αυτόν τον "αέρα"?
... δεν θα μπορούσα δηλαδή αυτό τον αέρα να τον έχω από φυσικού μου?

κι εγώ πάλι θα μπορούσα να νομίζω ότι όποιος ανακατεύεται με τις κότες τον τρώνε τα πίτουρα (όχι δεν κάνω λάθος γνωρίζω τη σωστή διατύπωση).... κι όταν αποφασίσεις να βγάλεις τους "άσσους" από το μανίκι σου και να αποχωρήσεις, έλα να με ρωτήσεις για τις "κότες" γιατί τότε εγώ μπορεί να μην αποχωρήσω αλλά θα βρεθώ απενεργοποιημένη και δεν σκοπεύω να κάνω αυτή την χάρη σε κανέναν...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

01/11/2004, 18:33:04
quote:
Τις απαντήσεις τις ξέρεις Απόστολε.. μην μου το παίζεις άσχετος..

Αγαπητέ μου Φώτη επειδή πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι υπονοείς και για να μην έχουμε άλλες παρεξηγήσεις θα σου πρότεινα να πιούμε ένα καφεδάκι και να τα πούμε οι δυο μας από κοντά χωρίς να επηρεάσουμε το Forum.

Αν σε εκφράζει αυτή η πραγματικά φιλική πρόταση, το mail μου είναι στη διάθεση σου.

01/11/2004, 18:45:45
quote:
Αν σε εκφράζει αυτή η πραγματικά φιλική πρόταση, το mail μου είναι στη διάθεση σου.

Toν τελευταίο καιρό είμαι φοβερά απασχολημένος... αλλά θα το έχω υπόψιν... Θα μας δωθεί αυτή η ευκαιρία.... οσο για τις παρεξηγήσεις , είμαι λίγο οξύθυμος .. δεν λέω αλλά δεν φτάνω στα άκρα.. μην ανησυχείς λοιπόν..

CYBERMASTERΜέλος
01/11/2004, 19:01:07
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΙΞΕΤΕ ΑΛΛΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΤΕΡΜΑ ΟΚ?

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

01/11/2004, 19:58:47

Εβρι μπαντι ιζ α κομιντιαν !!!! ( κλεμένο )

Cybermaster mporeis na milas ligo poio omorfa ..........

foxyfreakΜέλος
01/11/2004, 20:06:23
ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΧΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!
ΑΑΑΧΧΧ! ΜΟΥ ΕΛΥΨΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ. ΔΟΥΛΕΥΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ Ε-ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. wmarlen@adjusting.gr ή στο wmarlen@yahoo.com.

ΠΟΙΟ ΑΠΟΒΡΑΖΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΡΣΑ??? ΠΟΣΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΘΗΚΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ. ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜSN ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ !!

01/11/2004, 21:02:19
.... εντ δε φλάϊ ιζ στολεν του...!

...cybermaster...den se enimerose kaneis oti i ksenitia zei?

Αχ, βρε foxyfreak δεν θα βάλεις μυαλό μετά από όλα αυτά που γίνανε? έτσι βγάζουν φόρα παρτίδα τις δ/νσεις των μαιλ ο κόσμος...?

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

darkdayΝέο Μέλος
01/11/2004, 21:42:48
Kataxθonie ramogloy.Ypokriti kai ypoule.Panta energis mesa apo to skotadi.Mesa se ayto zeis pada.Pantos sto θema tis xenitias epeses diana.

konosΝέο Μέλος
01/11/2004, 22:16:17
Xenitia esy kai h fili soy kala toys doyleyate olo ayto ton kero.Bravo.

01/11/2004, 22:16:22
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και για την διαφήμιση το νέο μέλος darkday .

Εύχομαι η παραμονή σου στο Forum του esoterica.gr να είναι εποικοδομητική, τόσο για σένα, όσο και για τους υπόλοιπους από εμάς.

Καλώς όρισες λοιπόν.

konosΝέο Μέλος
01/11/2004, 22:32:31
Kataxθonie ramogloy.Sta fanera meli stazei to stoma soy.Ypoyle.Opios exei tin miga migiazete.

01/11/2004, 22:44:42
καλά....

...δεν βαριέσαι ήθελα να 'ξερα να ανοίγεις νέους κωδικούς?
...δεν είναι κουραστικό να κάνεις login μια με το ένα όνομα και μετά με το άλλο?

ή μόνο εγώ τα βλέπω διπλά?

ά! όσο για τη μύγα όποιος την έχει να την παραδώσει στο πλησιέστερο τμήμα απωλεσθέντων...!

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

01/11/2004, 22:49:35
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και για την διαφήμιση το νέο μέλος Konos .

Εύχομαι η παραμονή σου στο Forum του esoterica.gr να είναι εποικοδομητική, τόσο για σένα, όσο και για τους υπόλοιπους από εμάς.

Καλώς όρισες λοιπόν κι εσύ.

01/11/2004, 23:56:22
Έχω την εντύπωση, πως ορισμένοι άνθρωποι μπερδεύουν την ευγένεια, με τις συνήθειες τους και το λεξιλόγιο…που απόχτησαν σε γήπεδα. Δεν γίνεται αλλιώς να εξηγήσω, πως ένα μέλος, (μα και άλλα που αποχώρησαν για τους ίδιους γνωστούς λόγους) αντιμετωπίζονται με υποτιμητικές λέξεις, ότι δηλαδή φορούν μάσκες….και ακόμα χειρότερα, το… τσάμπα μάγκες!

quote:
Την δεύτερη φορά αποστασιοποιήθηκα διότι έχω βαρεθεί τις μάσκες και τους τσάμπα μάγκες ( π.χ. Πλάτωνας )

Μιας και ο κόμπος έφτασε στο χτένι, θα σας παρουσιασθεί σύντομα η ευκαιρία Κυριε Ραμογλου, να μας κατεβάσετε από κοντά την μάσκα….και να μας πείτε το τσάμπα μάγκες....….απο πολυ ΚΟΝΤΑ... κοιτώντας μας στα μάτια!

quote:
το εν λόγο μέλος λοιπόν επειδή δεν είχε άλλα επιχειρήματα για να με αντιμετωπίσει, ανέφερε προσωπικό μου στοιχείο θέλοντας να καταδείξει ότι ο λόγος μου είναι ορμώμενος από μία συγκεκριμένη μου ιδιότητα.

Τι μας λες, σοβαρά?

quote:
Την οποία σημειωτέων ουδέποτε είχα αναφέρει…

Πω πω Απόστολε!!!!!!! εδώ υπογράφεις κείμενα σε ΦΟΡΟΥΜ,

http://www.metafysiko.gr/forum/viewtopic.php?t=417&start=0

και εδώ μέσα τα έγραψες, (βαριέμαι να το ψάξω) και μιλάς για κρυφές ταυτότητες?

Διαχωρίζεις τη θέση των Μασωνων/Τεκτωνων της P2… από τη θέση των κάλων Τεκτόνων, ………υπογράφεις και σαν…. O kakos lykos….!!!!!! και δεν έχεις ποτέ αναφέρει την ιδιότητα σου?

quote:
αλλά βεβαίως την γνώριζε η φίλη του και στις γνωστές πλέον «ανταλλαγές απόψεων» αυτό καταμαρτυρήθηκε.

Εγώ και η φίλες μου….συνομοσιολογουμε λοιπόν… κατά του τεκτονισμού?
Αχ ρε φουκαρά... και να ήξερες… Θα σου πέφτανε οι τρίχες….μα αυτές την κάνανε αξιοπρεπώς από το κεφάλι σου!
(Όπως βλέπεις, αν θέλω…. μέγα δάσκαλε… μπορώ να ειρωνεύομαι και εγώ!)

quote:
Όπως παλαιότερα μου είχαν μεταφερθεί από την άλλη κολλητή διάφορα άλλα όμορφα τα οποία και άφησα ασχολίαστα.

Όλοι λοιπόν…. είμαστε κολλητοί! Εγώ η Ζεζ…. και η Αβαλλον!
Ναι Απόστολε, έχεις δίκαιο! Πρότεινα στα κορίτσια να συνομολογήσουμε κατά των Τεκτόνων…μάλιστα τους πρότεινα να βρεθουμε και σε μια ταβερνιτσα….για να καταστρώσουμε τα υποχθόνια σχέδια μας… μα αυτές θέλησαν να πάνε εκείνο το Σάββατο…. σε μια συγκέντρωση….. του ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ….να βρεθουν με φίλους.

quote:
Έτσι για να μην ακολουθήσει ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης προτίμησα να πώ «σιχάθηκα» και να αποσυρθώ για λίγο καιρό.

Εγώ Απόστολε δεν σιχάθηκα κανένα! Ίσως έκανα λάθος εκτίμηση, ίσως εξαγρίωσα και ορισμένους… (μα αυτά είναι μέσα στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ)…προς τη γνώση...ΕΑΥΤΟΥ!

Άλλαξα στέκι, αφήνοντας σας ήσυχους… εσάς και τις διδασκαλίες σας...

Το χειρότερο.... που μπορεί να συμβεί, δεν είναι πως φεύγει ένα μέλος από το φόρουμ….

μα να έχεις διαβάσει (σε τοσα και διάφορα βιβλία)…. ότι έχεις διαβάσει……(και όλα αυτά).... να είναι τόσο μακριά.

Αν δεν κατάλαβες διδάσκαλε….5 ***** (αστεράκια)…και προσοχή, στο τέλος!

Τέλος, σε ένα από τα ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ,…. που θέλω να πιω το ΑΙΜΑ *(ΖΑΝΤΟΚ), μιας και την βλέπω για ότι ΕΙΝΑΙ *(και όχι για την ιδιότητα της....) ορμώμενος από άλλο τοπικ, θέλω να πω… πως εκεί που τελειώνει ο Πλάτων, αρχίζει ο Κρισναμουρτι, μα είναι ο ίδιος κύκλος, που βλεπουμε στην κυκλική οπτική… του Ηράκλειτου, (αρχή και τέλος στον κύκλο, συμπίπτουν)

Μιας λοιπον και δεν επανηλθα....απλα απαντησα σε προκληση, αφιερωνω στα Νεωτερα μελη, το παρακατω.

Εvα Παραµύθι

Μια φoρά κι έvαv καιρό -πoυ είvαι o τρόπoς πoυ αρχίζoυv όλες oι αληθιvές ιστoρίες- υπήρχε έvας κόσµoς όπoυ όλoι oι άvθρωπoι ήταv άρρωστoι και θλιµµέvoι κι ωστόσo όλoι τoυς πρoσπαθoύσαv vα ελευθερωθoύv από τα βάσαvά τoυς και vα βρoυv τηv ευτυχία.

Αvαζητώvτας τηv ευτυχία πρoσεύχovταv, λάτρευαv, αγαπoύσαv και µισoύσαv, παvτρεύovταv κι έκαvαv πoλέµoυς.

Εκαvαv παιδιά τo ίδιo δυστυχισµέvα µε αυτoύς κι ωστόσo δίδασκαv στα παιδιά εκείvη τηv ευτυχία πoυ ήταv δικαίωµά τoυς και τελικός σκoπός τoυς.

Υστερα, κάπoια µέρα, αvάµεσα σ’ αυτόv τo βασαvισµέvo κόσµo γεvvήθηκε έvας ψίθυρoς πoυ δυvάµωσε κι έγιvε κραυγή, ότι θα ερχόταv έvας Μεγάλoς Διδάσκαλoς πoυ, εξαιτίας τής αγάπης τoυ για τov κόσµo και της σoφίας τoυ, έφερvε παρηγoριά στη θλίψη τωv βασαvισµέvωv και θα έδειχvε σε όλoυς τoυς αvθρώπoυς στov κόσµo, πώς θα µπoρoύσαv vα βρoυv τηv ατέλειωτη ευτυχία πoυ όλoι τoυς έψαχvαv.

Ετσι, πρoκειµέvoυ vα διαδoθoύv όσo πιo πλατιά γίvεται τα χαρoύµεvα vέα τoυ ερχoµoύ τoυ Διδάσκαλoυ δηµoυργήθηκαv εταιρίες και oργαvισµoί και άvτρες και γυvαίκες γύριζαv σ’ όλo τov κόσµo µιλώvτας για τov Διδάσκαλo πoυ θα ερχόταv. Μερικoί πρoσεύχovταv σ’ αυτόv για vα ‘ρθει γρηγoρότερα. Μερικoί έκαvαv τελετές για vα πρoετoιµάσoυv τov κόσµo vα τov δεχτεί. Μερικoί µελέτησαv σε βάθoς ξεχασµέvες επoχές στις oπoίες είχαv εµφαvιστεί και διδάξει άλλoι µεγάλoι Διδάσκαλoι, έτσι ώστε µ’ αυτή τη µελέτη τoυς vα καταvoήσoυv καλύτερα τov τελευταίo. Μερικoί αvακήρυξαv τoυς εαυτoύς τoυς µαθητές τoυ πρoκαταβoλικά, έτσι ώστε όταv θα ερχόταv vα µπoρoύσαv vα σταθoύv, τoυλάχιστov, µερικoί στo πλάι τoυ και vα τov καταλάβoυv.

Κι ύστερα, κάπoια µέρα, ήρθε. Και είπε στoυς αvθρώπoυς τoυ κόσµoυ ότι είχε έρθει για vα τoυς φέρει ευτυχία, vα αvακoυφίσει τoυς πόvoυς τoυς και vα γιατρέψει τις θλίψεις τoυς. Είπε ότι αυτός o ίδιoς, περvώvτας µέσα από πoλλά βάσαvα και πόvoυς, είχε βρεί τo δρόµo τoυ για τov oίκo της γαλήvης, για τo Βασίλειo της αιώvιας Χαράς. Τoυς είπε ότι είχε έρθει για vα τoυς oδηγήσει σ’ αυτό τo µέρoς. Αλλά, είπε, επειδή τo µovoπάτι πoυ oδηγoύσε σ’ αυτό τo Βασίλειo ήταv στεvό κι απόκρηµvo, µπoρoύσαv vα τov ακoλoυθήσoυv µόvo εκείvoι πoυ ήταv πρόθυµoι vα παραµερίσoυv όλα όσα είχαv µαζέψει στo παρελθόv. Τoυς ζήτησε vα παραµερίσoυv τoυς Θεoύς τoυς, τις θρησκείες τoυς, τις ιερoτελεστίες και τις τελετoυργίες τoυς, τα βιβλία τoυς και τις γvώσεις τoυς, τις oικoγέvειες και τoυς φίλoυς τoυς. Και αv θα τo έκαvαv αυτό, είπε, θα τoυς πρoµήθευε φαΐ για τo ταξίδι, θα τoυς έσβηvε τη φλoγερή δίψα τoυς µε τo ζωvταvό vερό πoυ είχε και θα τoυς έφερvε στo Βασίλειo της Ευτυχίας, όπoυ αυτός o ίδιoς κατoικoύσε αιώvια.

Τότε, όλoι εκείvoι oι άvθρωπoι πoυ τόσα πoλλά χρόvια πρoετoιµάζovταv για τov Διδάσκαλo, άρχισαv vα vιώθoυv άβoλα και δύσκoλα. Γιατί όπως έλεγαv: «Αυτή δεv είvαι η Διδασκαλία πoυ περιµέvαµε και για τηv oπoία έχoυµε πρoετoιµαστεί. Πώς είvαι δυvατόv vα απαρvηθoύµε όλη αυτή τη γvώση πoυ µε τόσo κόπo απoκτήσαµε; Χωρίς αυτήv, o κόσµoς δεv πρόκειται vα καταλάβει πoτέ τov Διδάσκαλo. Πώς είvαι δυvατόv vα απαρvηθoύµε όλες τις λαµπρές ιερoτελεστίες και τελετoυργίες πoυ κάvovτάς τες αvτλoύµε τόση πoλλή ευτυχία και δύvαµη; Πώς είvαι δυvατόv vα απαρvηθoύµε τις oικoγέvειές µας και τoυς φίλoυς µας, όταv τoυς χρειαζόµαστε τόσo πoλύ; Τι σόι διδασκαλία είvαι αυτή;»

Κι άρχισαv vα αvαρωτιόvται µεταξύ τoυς: «Μπoρεί vα είvαι αυτός πραγµατικά o Διδάσκαλoς πoυ περιµέvαµε; Δεv µας πέρασε πoτέ από τo voυ ότι ότι θα έλεγε τέτoια πράγµατα κι ότι θα µας ζητoύσε v’ απαρvηθoύµε τόσα πoλλά.» Ιδιαίτερα άβoλα και δύσκoλα, έvιωσαv εκείvoι πoυ είχαv αvακηρύξει τoυς εαυτoύς τoυς µαθητές τoυ εξαιτίας της βαθύτερης γvώσης της θέλησής τoυ που απόκτησαν.

Επειτα, ύστερα από πoλύ σκέψη και διαλoγισµό, ήρθε η φώτιση και η λύση στo πρόβληµά τoυς. Και είπαv: «Είvαι αλήθεια ότι o Διδάσκαλoς έρχεται για vα βoηθήσει τov κόσµo, αλλά επειδή εµείς ξέρoυµε τov κόσµo καλύτερα από ‘κείvov, θα είµαστε oι ερµηvευτές τωv λόγωv τoυ στov κόσµo.»

Κι εκείvoι πoυ είχαv µεγάλες γvώσεις είπαv: «Τo κάλεσµά τoυ για απάρvηση της γvώσης δεv αφoρά εµάς, γιατί o κόσµoς χρειάζεται τις γvώσεις µας και δεv µπoρεί vα κάvει χωρίς αυτές. ‘Ετσι, για χάρη τoυ κόσµoυ, θα συvεχίσoυµε vα αvαζητoύµε τη γvώση.»

Κι εκείvoι πoυ έκαvαv τις ιερoτελεστίες και τις τελετoυργίες είπαv: «Εµείς, φυσικά, έχoυµε απαρvηθεί όλες τις ιερoτελεστίες και τις τελετoυργίες που γίνονται για τo καλό µας, έχoυµε ξεπεράσει τηv αvάγκη τoυς, αλλά για χάρη τoυ κόσµoυ θα συvεχίσoυµε vα τις κάvoυµε, αλλιώς o κόσµoς θα υπoφέρει.» ‘Ετσι, συvέχισαv vα χτίζoυv εκκλησίες και vαoύς και vα κάvoυv ιερoτελεστίες, τα πάvτα για vα βoηθήσoυv τov κόσµo, και ήταv πάρα πoλύ απασχoληµέvoι για vα βρoυv καιρό vα ακoύσoυv τov Διδάσκαλo.

Και oι µόvoι άvθρωπoι πoυ πρόθυµα απαρvήθηκαv τα πάvτα, ήταv εκείvoι πoυ άφησαv τα σπίτια τoυς και τις oικoγέvειές τoυς, επειδή ήθελαv vα απαλλαγoύv από τα καθήκovτα και τις υπoχρεώσεις τoυς. Και ήρθαv στov Διδάσκαλo και τoυ είπαv: «Αφήσαµε τα πάvτα για vα σε ακoλoυθήσoυµε, τώρα βρες µας καµιά εύκoλη δoυλειά για vα κερδίζoυµε τo ψωµί µας.»

Υπήρξαv και µερικoί, λίγoι, πoυ παραµέρισαv τα πάvτα και κάθησαv στα πόδια τoύ Διδάσκαλoυ και πρoσπάθησαv vα µάθoυv απ’ αυτόv πώς µπoρoύσαv vα θρέφoυv τov πειvασµέvo και vα ξεδιψoύv τo διψασµέvo.

Αυτoί oι άvθρωπoι σκέφτηκαv ότι η σoφία τoυ θα βoηθoύσε περισσότερo τoυς αvθρώπoυς από τις δικές τoυς γvώσεις, ότι η απλότητά τoυ µπoρoύσε vα γίvει ευκoλότερα καταvoητή από τις δικές τoυς περιπλoκότητες, ότι o Διδάσκαλoς µπoρεί vα ήξερε καλύτερα όταv έλεγε ότι oι ιερoτελεστίες και oι τελετoυργίες, δεv ήταv αvαγκαίες για vα βρει καvείς τηv ευτυχία πoυ ήρθε vα δώσει, κι ότι µπoρoύσες vα απαρvηθείς τηv oικoγέvειά σoυ και τoυς φίλoυς σoυ µέσα στηv καρδιά σoυ χωρίς, όµως, vα τoυς εγκαταλείψει η υλική υπόστασή σoυ.

Αλλά oι υπόλoιπoι τoύς κατηγόρησαv για εγωισµό και επιπoλαιότητα.

Τoυς είπαv: «Ο κόσµoς δε χρειάζεται τo ψωµί τoυ Διδάσκαλoυ, αλλά έvα ειδικό είδoς ζυµαριoύ πoυ έχoυµε εµείς τη συvταγή τoυ. .και χρειάζεται vερό για vα σβήσει τη δίψα τoυ, αλλά τo κρασί πoυ περιέχoυv τα δισκoπότηρά µας.

Τα λόγια τoυ Διδασκάλoυ σας δε θα βoηθήσoυvε τov κόσµo, γιατί παραείvαι απλά και o κόσµoς δεv µπoρεί vα καταλάβει τι θα πoύvε.»

Ετσι, από εκείvoυς πoυ, µε τρoµερό εvθoυσιασµό, αvήγγειλαv τov ερχoµό τoυ διδάσκαλoυ, ήταv πoλύ λίγoι εκείvoι πoυ άκoυσαv τη διδασκαλία τoυ. Υπήρξαv και κάπoιoι πoυ είπαv:
«Δεv είvαι αυτός o Διδάσκαλoς πoυ περιµέvαµε κι έτσι θα συvεχίσoυµε vα πρoετoιµαζόµαστε για τov ερχoµό τoύ πραγµατικoύ Διδάσκαλoυ.»

Και άλλoι έκτισαv τoίχoυς και εµπόδια γύρω τoυ, έτσι ώστε καvείς vα µηv µπoρoύσε vα τov πλησιάσει, αv δεv άvoιγαv αυτoί τις πόρτες.

Κι ύστερα από µερικά χρόvια, λoιπόv, εκείvoς έφυγε µακριά και τότε, oι ίδιoι άvθρωπoι πoυ τov αρvήθηκαv, τov αvαγvώρισαv ως θεϊκά εµπvευσµέvo και έχτισαv καιvoύριες εκκλησίες στo όvoµά τoυ και επιvόησαv καιvoύριες και περίπλoκες ιερoτελεστίες και τελετoυργίες για vα τov δoξάσoυv και oικoδόµησαv µια καιvoύρια θρησκεία βασισµέvη πάvω στη διδασκαλία τoυ πoυ δεv άκoυσαv. Και o κόσµoς συvέχισε vα υπoφέρει και vα φωvάζει για βoήθεια.

J. Krishnamurti, Poems and Parables.

02/11/2004, 00:45:40
Αγαπητέ μου Πλατωνάκο τα μαλλιά μου προτίμησαν την αυτοκτονία παρά την ατίμωση να γίνουν άσπρα. Ακόμα οι μύες μου αποφάσισαν να δημιουργήσουν προστατευτικό στρώμα και έτσι δημιούργησαν τους προ-κοιλιακούς. Όλα αυτά σε συνάρτηση με το ότι ο Κουασιμόδος ήταν ο προπάππους μου μπορούν να επεξηγήσουν την εξωτερική μου μορφή.

Αντίθετα με κάποιους που ο Πλάστης τους έκανε πανέμορφους και εκτός από την εξωτερική ομορφιά τους έδωσε και εσωτερική.

Από εκεί και κάτω, δε μπορώ να καταλάβω γιατί κόπτεσαι τόσο πολύ να αποδείξεις κάτι που ΜΟΝΟ απ’ όσα παραθέτεις δεν συνάδει με αυτό που θες να διαλαλείς.

Νομίζω ότι μπορώ να έχω άποψη ( άσχετα αν είμαι βλάκας ) για κάποια πράγματα και έτσι έχω δικαίωμα αυτή την βλακώδη μου άποψη να την εκφέρω.
Τώρα αν αυτή η άποψη είναι υπέρ κάποιου Τάγματος π.χ. αυτό δεν αποδεικνύει πως είμαι μέλος του εν λόγο Τάγματος. Αν δε με απατά η περιορισμένης δυνατότητας μνήμη μου και άλλα μέλη έχουν πει διάφορα υπέρ Ταγμάτων αλλά δε απέκτησαν την ανάλογη ταυτότητα.

Από εκεί και κάτω

quote:
Μιας και ο κόμπος έφτασε στο χτένι, θα σας παρουσιασθεί σύντομα η ευκαιρία Κυριε Ραμογλου, να μας κατεβάσετε από κοντά την μάσκα….και να μας πείτε το τσάμπα μάγκες....….απο πολυ ΚΟΝΤΑ... κοιτώντας μας στα μάτια!

Α πα πα πα ΤΡΕΜΩ !!!!!!!!!!!!!

quote:
Εγώ και η φίλες μου….συνομοσιολογουμε λοιπόν… κατά του τεκτονισμού?

Πού είπα εγώ πως συνομοσιολογήτε ??????????
Πάλι ταραγμένος είσαι και δεν ξέρεις τι θέλεις να πεις !!!!!!!!!!!!!!!
Εμ άμα ανεβοκατεβάζεις τις θερμοκρασίες του σώματος σου αυτά παθαίνεις, βαράς 42 και ψάχνεις ασπιρίνες !!!!!!!!!!!

quote:
Όλοι λοιπόν…. είμαστε κολλητοί! Εγώ η Ζεζ…. και η Αβαλλον!

Μου είναι εντελώς αδιάφορο, με ‘γεία σας και χαρά σας !!!!!!

quote:
…μάλιστα τους πρότεινα να βρεθουμε και σε μια ταβερνιτσα….για να καταστρώσουμε τα υποχθόνια σχέδια μας… μα αυτές θέλησαν να πάνε εκείνο το Σάββατο…. σε μια συγκέντρωση….. του ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ….να βρεθουν με φίλους.

Εσύ γιατί δεν πήγες ;
Άσε που θα με κάνεις να δακρύσω από την συγκίνηση !!!

quote:
Άλλαξα στέκι, αφήνοντας σας ήσυχους… εσάς και τις διδασκαλίες σας...

Δεν έχω δει κανέναν εδώ μέσα να το παίζει διδάσκαλος κανενός, αυτά είναι μόνο στο δικό σου μυαλό και είναι δικές σου εκτιμήσεις.
Από την άλλη το esoterica όπως και η Zadok είναι σκληρά ναρκωτικά και δεν κόβονται εύκολα !!!!!!!!!!

Drugs Zadok και κίνηση !!!!!!!

02/11/2004, 00:52:08
Α !!! Και κάτι που ξέχασα να ρωτήσω.

Το «Κακός λύκος» πάει να πει «Τέκτονας» ;;;;;;

Όποιος θυμάται και μας πει πότε και ποιος με βάφτισε κακό λύκο κερδίζει ένα χρυσό «Polex»

02/11/2004, 06:30:29
...είναι και πρωϊ βέβαια και δεν έχω ανεβάσει στροφές...
...δεν έχω πιει καφέ...
...είμαι και νέο μέλος ...
...δεν καταλαβαίνω και πολλά πολλά από φυσικού μου...

...αλλά απορώ... πως χωρίς να έχει αναφερθεί όνομα, κάποιος αποφασίζει ότι η πρόσκληση ήταν γι'αυτόν...

...φαίνεται ή έχει να κάνει με τα θέματα της μύγας και σε ποιον αυτή ανήκει ή πράγματι το esoterica δημιουργεί στερητικό σύνδρομο...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

02/11/2004, 08:15:20
"Εγώ δε σε κατηγορώ,
που ένα μήνα δεν μου είπες μια κουβέντα,
δε φταις εσύ για της ζωής μας την πατέντα,
ούτε ζητώ να με χαϊδεύεις σα μωρό.

Εγώ δε σε κατηγορώ,
τα Σαββατόβραδα που κέφι πια δεν έχεις,
ούτε τους φίλους τους παλιούς που δεν αντέχεις,
και μου επιτρέπεις και μονάχος μου να βγω.

Εγώ δε σε κατηγορώ,
κι άμα δε λύγιζες εσύ θα είχα σπάσει
κι αν δε με πόναγες θα σ'είχα ξεπεράσει
και θα ταξίδευα σ'απέραντο κενο.

Εγώ δε σε κατηγορώ.

Εγώ δε σου αντιμιλώ,
που σε ρωτάω κι απαντάς εκνευρισμένη,
που σε χαϊδεύω και κοιτας αρρωστημένη,
πίσω από μένα ένα αόρατο εχθρό.

Εγώ τα ρέστα δε ζητώ,
γιατί γνωρίζω πόσο άδικα υποφέρεις,
ξέρω για σένα όσα ούτε εσύ δεν ξέρεις,