- Ταχύτητα του φωτός. Είναι σταθερά τελικά; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αυτό που με απασχολεί τελευταία είναι το γεγονός ότι κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η θεμελιώδους σημασίας σταθερά της ταχύτητας του φωτός στο κενό δεν είναι πραγματικά σταθερή αλλά μετα βάλλεται ακόμη και στο κενό. Δεν μπορώ να παραπέμψω σε κάποιο δικτυακό τόπο διότι απλούστατα δεν γνωρίζω κάποιον. Έδωσα βάση στο θέμα διότι αυτό , όπως τουλάχιστον άκουσα απο τα ΜΜΕ, απασχολεί πολλούς επιστήμονες και σύμφωνα με αυτούς μια πιθανή πειραματική επιβεβαιωση της άνω υπόθεσης ,διότι περί υπόθεσης προκειται ακόμη από όσο μπορώ να γνωρίζω, θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την αντίληψή μας για την κατανόηση του φυσικού κόσμου. Αν υπάρχει κάτι που γνωρίζετε θα ήθελα να κατατοπιστώ και εγώ.
(εαν το άνω θέμα έχει τεθεί ήδη επί τάπητος θα ήθελα να το ξέρω διότι προσωπικά δεν ανακάλυψα κάτι σχετικό).
Χαιρετώ.
Όταν λάμψει ο Απολλώνειος Ήλιος θα κατακαεί όχι μόνον η σάρκα των μισανθρώπων της Γης αλλά ακόμη και η θύμησή τους.
Αν έχεις κεφι για διάβασμα εδώ είναι μία φρέσκια εργασία πάνω στο θέμα (απο τις εκατοντάδες που υπάρχουν)
http://arxiv.org/abs/astro-ph/0310178
Η υπόθεση (όπως σωστά αναφέρεσαι σε αυτή) αυτη κυκλοφορεί εδώ και δεκαετίες και πολλες εργασίες έχουν γραφτεί. Απότελούν όμως περισότερο "υποθετικές ασκήσεις"
παρά ολοκληρωμένες θεωρίες. Απο καιρού εις καιρο, κάποιος χαζός δημοσιογράφος που δεν βρίσκει αίμα να γεμίσει τις "ειδήσεις" ξεθαβει κατι φαντεζι απο τον επιστημονικό χώρο, λεει πέντε ****κιες στην τηλεόραση και σαν αποτέλεσμα, κάποιος μη-ειδικός που τον ακούει αρχίζει ευλογα να αναρωτιέται.
quote:
Έδωσα βάση στο θέμα διότι αυτό , όπως τουλάχιστον άκουσα απο τα ΜΜΕ, απασχολεί πολλούς επιστήμονες
Προτείνω λίγη περισότερη επιφύλαξη σε ότι ακούμε στην τηλεόραση. Σαν τέστ, σου προτείνω να τσεκάρεις την αξιοπιστία της τηλεόρασης σε ένα αντικείμενο που γνωρίζεις ο ίδιος καλα. Θα διαπιστώσεις οτι οι κοτσάνες που λένε είναι ανεπανάληπτου μεγέθους. Ε, αρα και για τα άλλα θέματα που δεν γνωρίζεις μάλλον και για αυτα κοτσάνες λενε.
Άγγελος
Καλώς ήλθες στην παρέα μας.
Σχετικά με το θέμα σου.Η ταχύτητα του φωτός είναι σταθερή στο απόλυτο
κενό.Μάλιστα δε εξακολουθεί και ισχύει ακόμη και σε καταστάσεις κενού
και απολύτου μηδενός (κατά κλίμακα Kelvin).Τούτο το αποδεικνύουν οι
μέθοδες που ακολουθήθηκαν προκειμένου να καταστεί δυνατή η μέτρησή της
Όμως υπάρχουν σωματίδια που κάτω από συνθήκες (ταχιόνια) έχουν ταχύτη-
τες μεγαλύτερες του φωτός.(Προς αποφυγή παρεξήγησης οφείλω να τονίσω
ότι το θέμα των ταχιονίων δεν είναι τόσο απλό,ως θέλει να φανεί ανωτέρω.Υπάρχουν ολόκληρες θεωρίες για την συμπεριφορά τους).
Πιθανότατα κάτω από συνθήκες διαφορετικές τότε ίσως να μπορούσαμε
να δεχτούμε κάποια μεταβολή της ταχύτητας του φωτός.Μη ξεχνάμε ότι το φώς είναι "κβάντα",έχει δηλαδή σωματιδιακή υφή.
Φιλικώτατα
Πέτρος
ΒΙΟΣ ΑΝΕΟΡΤΑΣΤΟΣ ΜΑΚΡΑ ΟΔΟΣ ΑΠΑΝΔΟΧΕΥΤΟΣ
quote:
ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΑΧΙΟΝΙΑ ??? ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ???
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ:
ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΤΑ ΤΑΧΥΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΥΘΕΡΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟΥ ΓΙΝΕΙ ΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, Η ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ. ΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΕΙΧΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΜΑΖΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.
ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΑΘΕΡΑ, ΑΥΤΟ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΛΕΤΗΣ. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΡΙΝ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΙΚΑΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ NEW SCIENTIST ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NATURE ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΡΑΦΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΟΤΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΚΡΥΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.
ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΒΡΩ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ WEB ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΑ LINKS, ΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΣΚΑΝΑΡΩ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ.
quote:πολυ καλα τα λες φιλε μου προσωπικα εχω γελασει με την ψυχη μου πολλες φορες και δεν θα ξεχασω ποτε ενα περιστατικο οπου ειχαν πει "ελληνες χακερ εβγαλαν στο ιντερνετ γυμνες φωτογραφιες της ταδε" και απλα ηταν καποιος αμοιρος που σκαναρε καποιες φωτο απο καποιο περιοδικο και της εβαλε στην σελιδα του.
Σαν τέστ, σου προτείνω να τσεκάρεις την αξιοπιστία της τηλεόρασης σε ένα αντικείμενο που γνωρίζεις ο ίδιος καλα. Θα διαπιστώσεις οτι οι κοτσάνες που λένε είναι ανεπανάληπτου μεγέθους
και για να επανελθω στο θεμα (αν και δεν εχω της απαραιτητες γνωσεις απλα ειναι η αποψη μου) μου φαινεται λογικο να μην εχει την ιδια ταχυτητα γιατι σιγουρα θα υπαρχουν παραγοντες που θα το παρεμβαλουν
δεν υπαρχει και η θεωρια σχετικα με της μαυρες τρυπες οπου θεωρειται οτι η βαρυτητα στο συγκεκριμενο σημειο ειναι τοσο μεγαλη ωστε παγιδευει και το φως? μην με παρει κανενας με της λεμονοκουπες απλα καπου το ειχα διαβασει
quote:εδω μπερδευτικα ομως για πιο λογο το φως και η ακτινοβολια να εχουν την ιδια ταχυτητα? ρωταω ασχετος ειμαι και ρωταω μπας και μαθω τιποτα απο την συζητηση
Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΚΡΥΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
quote:
εδω μπερδευτικα ομως για πιο λογο το φως και η ακτινοβολια να εχουν την ιδια ταχυτητα?
ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΟ (C).
ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ C.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΝΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΣΤΡΟ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ 12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΠΕΙΧΕ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.
quote:
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΤΟ ΦΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΡΙΠΕΣ ΚΒΑΝΤΩΝ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ (ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ).
ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΟΡΦΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ, Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ.
the trouth is inside
the trouth is inside
from us
quote:
και για να μην ξεχνιόμαστε - δεν υπαρχει κενό...
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ??
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝΕ ΤΟ ΦΩΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ !! ΑΚΟΜΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΩΦΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ???
quote:
σχετικα με της μαυρες τρυπες οπου θεωρειται οτι η βαρυτητα στο συγκεκριμενο σημειο ειναι τοσο μεγαλη ωστε παγιδευει και το φως
quote:δεν σε ρωταω ποια αποψη ειναι η σωστη αυτο δεν γινεται να το απαντησει κανενας αλλα η θεωρια που εχω ακουσει εγω σου φαινεται παπατζα?
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝΕ ΤΟ ΦΩΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ
from us
http://archive.ncsa.uiuc.edu/Cyberia/NumRel/BlackHoles.html

quote:
έχει γραφτεί σχετικά βιβλίο που απορύπτει την ταχύτητα του φωτός σαν σταθερά σύμφωνα με τις θεωρίες του maxwell. o "σωστός" τύπος μέσα στα λάθη του Α είναι ε=m*Μ.Ο.c2 k.t.l...
Ποιο βιβλιο είναι αυτο;
Που μπορούμε να το βρούμε;
Νευρωτικός είναι ο άνθρωπος που χτίζει κάστρα στον αέρα. Ψυχωτικός είναι εκείνος που ζει μέσα σ' αυτά και ψυχίατρος αυτός που παίρνει τα νοίκια. Jerome Lawrence
ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΕΙ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙΙΣΩΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΙΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕ !
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΑΧΥΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΥ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ
from us
quote:
ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ! ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΑΣΤΡΟ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΑΖΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΗΛΙΟΥΣ ΝΟΜΙΖΩ , ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΞΗ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΤΡΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΑΛΛΑ Η ΒΑΡΥΤΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΤΡΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΜΑΣ ΤΡΥΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΛΞΗΣ ΛΟΓΩ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΑΖΑΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΑΠΟ 4 ΗΛΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ Η ΒΟΕΒΟΔΕΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΡΟΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ! ΔΗΛΑΔΗ Π.Χ. ΑΠΟΡΟΦΟΥΝ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΛΕ ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ!ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΕΙ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙΙΣΩΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΙΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕ !
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΑΧΥΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΥ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ