ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η Νέα Εκπομπή του Χαρδαβέλα - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Η Νέα Εκπομπή του Χαρδαβέλα - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

λίλιθ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
JimmerlusΜέλος
08/10/2004, 15:04:33
Φίλη Zadok πιστεύω ότι οι "εθελοντές" που βοήθησαν τον Γκέλλερ ήταν βαλτοί, το κόλπο με την καρέκλα δε με έπεισε καθόλου.

quote:
Συνεπώς τα πειράματα του (κάθε) Γκέλλερ δε μπορούν να θεωρηθούν απάτη!

Τα λεγόμενα του όμως περί ΝΑΣΑ και τροποποιήσεις σκέψης Ρώσου Αξιωματικού μπορούν; Πήραν ποτέ κανεναν Σαολίν στη ΝΑΣΑ για μελέτη;

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Λέτε να φέρουν και τον Άγιο Πέτρο στην εκπομπή;!;!
--------------------------------------------------------------------------------

Βοήθειαααα...!!! Ήμαρτον!

(Παρεπιμπτόντως, νομίζω ότι γλιτώσαμε απ' αυτόν, γιατί έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί...)

Μπα! Μην ανυσηχείς! Αποκλείεται να μην βγει ένας καινούργιος! Κάποιον τρελό θα βρούνε!

Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei

JimmerlusΜέλος
08/10/2004, 15:34:45

Παιδιά είδατε τον "Ελληνα Ούρι-Γιούρι Γκέλερ" στην Τατιάνα!

Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei

08/10/2004, 21:13:38
quote:
Φίλη Zadok πιστεύω ότι οι "εθελοντές" που βοήθησαν τον Γκέλλερ ήταν βαλτοί, το κόλπο με την καρέκλα δε με έπεισε καθόλου.

Αγαπητέ μου, εάν σου ζητούσαν να πας για "εθελοντής" (τέτοιου είδους), θα πήγαινες;

Ακόμα και να τους πλήρωναν, μου φαίνεται απίστευτο, γιατί δε συμφέρει!

quote:
Πήραν ποτέ κανεναν Σαολίν στη ΝΑΣΑ για μελέτη;

Οι ΝΑSΑ γνωρίζει πολλά περισσότερα απ' όσα φανταζόμαστε.

Ίσως, θα έπρεπε να αναρωτηθούμε πότε θα είμαστε έτοιμοι να τα μάθουμε...

Ειδικά οι Σαολίν δε νομίζω να ενδιαφέρονται να γίνουν πειραματόζωα.
Με το συμπάθειο: χέ...καν!

quote:
Παιδιά είδατε τον "Ελληνα Ούρι-Γιούρι Γκέλερ" στην Τατιάνα!

Αυτό δεν το είδα. Αν θέλεις, γράψε μας τί έγινε.

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

JimmerlusΜέλος
10/10/2004, 16:54:09
Φίλη Zadok στην Τατιάνα βγήκε ένας έλληνας ταχυδακτυλουργός και έκανε τα ίδια κόλπα με τον Γκέλερ.

Είδε κανείς την χθεσινή εκπομπή; Εγώ την είδα προς το τέλος.

Είμαι της άποψης πάντως να στείλει και το Esoterica έναν αντιπρόσωπο στην εκπομπή! Τι λέτε;

JimmerlusΜέλος
10/10/2004, 17:41:34

Ιδού! Παρατηρείστε ότι εκτός από τα δακτυλάκια είναι και η υπόλοιπη παλάμη κάτω από τα πόδια του Χάρδα. Επίσης ο Κύριος Χάρδας είναι ξαπλωτός, κάτι που δείχνει καθαρά ότι σηκώθηκαν μόνο τα μπροστινά πόδια, η πλάτη του ελάχιστα (μήπως είναι πιο βαριά και δεν έπιασε τόσο το κόλπο ;)

skepticΜέλος
10/10/2004, 23:12:56
Θέλω να προσθέσω το εξής ενδιαφέρον στοιχείο που δεν το είδα να αναφέρεται αλλού:

Ο Ουριέλ Γκέλλερ (σύμφωνα με τις ιδέες του και αυτά που πρόσεξα) ανήκει προφανώς στην παγκόσμια θρησκεία της Νέας Εποχής (New Age Movement) με σαφείς ρίζες στην αρχαία ανατολική φιλοσοφία +/-ZEN και στους θεοσοφικούς μασόνους και τα ανάλογα παρακλάδια τους, με πολύ βαθιά «αποκρυφιστική» ιστορία.
Αυτό σε συνδυασμό ίσως και με την καταγωγή του, τα χρήματα την προβολή και δύναμη(δοτή από άτομα με πραγματική δύναμη και όχι υπερφυσική) που διαθέτει είναι ικανό να με βάλει σε έντονες υποψίες για τον ρόλο που παίζει ο εν λόγω κύριος.
Επίσης ο Αλ Γκορ (πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ) που ανέφερε o Ουριέλ στο γέλιο συμβάν υπόγραψε! υπόγραψε! είναι επίσης πιστός γνωστός οπαδός και προπαγανδιστής της θεοσοφιστικής πανθρησκείας του New Age (μόνο new δεν είναι) και της ...’θετικής σκέψης’ (όπου ακούτε αυτό κρύβεται από πίσω προπαγάνδα newage)... Υπάρχουν όλα τα σχετικά στοιχεία για κάθε ενδιαφερόμενο.

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism

10/10/2004, 23:33:19
Jimmerlus, την εικόνα δεν την βλέπουμε, καλέ μου!

Δε μας λες... skeptic, τί το κακό έχει η ανατολική φιλοσοφία, η θεοσοφία και ο αποκρυφισμός;

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

11/10/2004, 02:07:54
Τον "έλληνα Γλέλλερ" τον είδα κι εγώ. Υποστήριξε ότι τα κόλπα του Γκέλλερ δεν είναι παρά οφθαλμαπάτη και ταχυδακτυλουργίες, ίσως σε συνδυασμό με την ικανότητα υποβολής.

quote:

Αγαπητέ μου, εάν σου ζητούσαν να πας για "εθελοντής" (τέτοιου είδους), θα πήγαινες;

Ακόμα και να τους πλήρωναν, μου φαίνεται απίστευτο, γιατί δε συμφέρει!

Εμείς δε θα πηγαίναμε, όμως σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν πολλές "ψωμόλυσσες".

11/10/2004, 02:16:58
quote:
Εμείς δε θα πηγαίναμε, όμως σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν πολλές "ψωμόλυσσες".

Πιθανόν να είναι έτσι.

Όμως, έχεις αναλογιστεί το κόστος και τον κίνδυνο κάποιος από όλους αυτούς (με τα ίδια οικονομικά κίνητρα) να αποκαλύψει τα πάντα δοθήσης ευκαιρίας;

Αν ήμουν επιχειρηματίας σ' αυτό το χώρο, δε θα έκανα ποτέ μία τόσο επισφαλή επένδυση.

3 Άλφα

skepticΜέλος
11/10/2004, 09:47:54
Because...
You **** with the devil the devil ****s you χρυσό μου

Τεσπα, αστειεύομαι, για πες μας Zadok είσε μεσα σε όλα αυτά;
New Age believer, αποκρυφισμός και ετσι;

Aν θες μου απαντάς...

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism