ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αξίζει να δούμε - Προτάσεις για ταινίες - - Κινηματογράφος -

- Αξίζει να δούμε - Προτάσεις για ταινίες - - Κινηματογράφος -

Ιαπετός13 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ΙαπετόςΜέλος
04/09/2012, 10:37:54
Να σου πώ.. Εγώ θεωρώ κορυφαία κωμωδία τα "Friends" Άλλα αυτό είναι τηλεοπτική σειρά δεν είναι ταινία..
Ότι κωμωδία υπάρχει σε αυτό το στύλ,το βλέπω άνετα..

All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)

treptolemusΜέλος
05/09/2012, 00:10:33
Black Books τότε (σειρά απ τις λίγες)

quote:
quote:
Ιαπετός

Επίσης:

Φαντάζομαι ότι έχεις δει τις εξής: Minority Report, The Island (2005.

many questions, tiring answers
PREDATOR
Ισως και το φουτουριστικο "Escape from New York"

δε το κθέρω αυτό! θε ευχαριθτώ, υπόπθιν...

many questions, tiring answers

ΙαπετόςΜέλος
30/09/2012, 21:56:01
Όποιος έχει δεί το "5 Days Of War" (2011) να πεί εντυπώσεις,για να μην το "κατεβάσω" τσάμπα...

Edited by - Ιαπετός on 30/09/2012 21:59:02

ΙαπετόςΜέλος
23/10/2012, 22:49:30
Ξέρει κάποιος-οια την ταινία "The PI"?
Eπίσης τη ταινία "The Exam"?

Πρέπει να είναι λίγο ψιλοάγνωστες.. Μου τις προτείναν.
Ας μας πεί οποιοςδήποτε εντυπώσεις

Edited by - Ιαπετός on 23/10/2012 22:50:09

kondorasΜέλος
02/11/2012, 17:31:14
Pi: Πολύ ωραία - αν και αρκετά χαοτική - ταινία σχετικά με έναν τύπο που «ανακαλύπτει» μέσω του οικιακού του Η/Υ, έναν τρόπο για να προβλέψει το μέλλον των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Μόνο που χάνει το χαρτί της εξίσωσης. Αν σου αρέσουν τα μαθηματικά ή/και οι υπολογιστές, πιθανότατα θα σου αρέσει (χωρίς να είναι απαραίτητο το αντίθετο).

Exam: One room movie. Οκτώ προικισμένοι άνθρωποι καλούνται να απαντήσουν σε μία ερώτηση, με έπαθλο μια θέση εργασίας σε μεγάλη εταιρία. Έξυπνη ταινία, βλέπεται πολύ πιο άνετα από την προηγούμενη και τελειώνει με απολύτως κατανοητό τρόπο.

Να κάνω και μια πρόταση για ταινία:
Rango (animation). Αν και φαίνεται παιδική, εγώ δεν θα την έδειχνα στα παιδιά μου αν δεν είχαν κλείσει τα 12! Η ταινία απευθύνεται σε «μεγάλους» και μιλάει για πράγματα που δεν περιμένεις να δεις από «μίκυμάους». Για το θέατρο της ζωής με όλα του τα σκηνικά, για τους ρόλους που καλούμαστε (ή μήπως επιλέγουμε;) να παίξουμε, για το πέρασμα από τη ζωή στο θάνατο (αλλά και το... ανάποδο), για την... οικονομική (χρηματοπιστωτική καλύτερα) κρίση με μια ιδιαίτερη «μεταφορά» (από τις λέξεις-κλειδί στην ταινία), για το καλό και το κακό, ίσως και μια μικρή καλυμμένη αναφορά για την Αστανά, την πρωτεύουσα του Καζακστάν (οι λάτρεις της συνωμοσιολογίας θα καταλάβουν). Και όλα αυτά διανθισμένα με πολύ χιούμορ. Προτείνω να επιλέξετε την υποτιτλισμένη εκδοχή με την φωνή του Τζόνι Ντεπ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΙαπετόςΜέλος
04/11/2012, 11:19:54
Ευχαριστώ Kondora για τις πληροφορίες

Alexandros_nΝέο Μέλος
04/11/2012, 16:00:02
από τις αγαπημένες μου ταινίες

"ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ' ΑΪΔΗΣ"

20/01/2013, 12:13:58
Είδα προ ημερών την ταινία του Quentin Tarantino, "Django Unchained".
Δεν θα πω πολλά λόγια, σε όποιον αρέσει ο Ταραντίνο, ξέρει τον λόγο που του αρέσει..
Θα πω μόνο πως κάποια θέματα είναι ταμπού και κάποιοι φοβούνται να μιλήσουν για αυτά, κάποια άλλα είναι "πολυσυζητημένα", ή πολύ φορεμένα, όπως θα έλεγαν άλλοι, και πάλι φοβούνται να μιλήσουν για αυτά φοβούμενοι μη θεωρηθούν μπανάλ, σε μία εποχή που υποτίθεται πως τα έχει ξεπεράσει..

Η ταινία είναι ΈΠΟΣ

και για του λόγου το αληθές:

Horse Raid Scene

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

parisseirios-Νέο Μέλος
25/01/2013, 11:11:01
Μια εκπληκτικη ταινία που είδα , ντοκυμαντερ , είναι το " God is a Dj"
που δείχει την ιστορία της διοργάνωσης του μεγαλύτερου trance , house party στον πλανήτη και τις διαβολικές ατυχίες των Ολλάνδών διοργανωτών

Για να μην γράφω περισσσότερα Πηγή εδώhttp://blog.athensweekly.gr/sensation-white-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CF%85-trance-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF/

http://www.athenweekly.gr
http://www.internetatmajor.com

06/02/2013, 02:28:52
Είδα πρόσφατα το Django Unchained που προτάθηκε παραπάνω. Ok ωραία ταινία, πολύ τολμηρή στο θέμα της βίας και των διαλόγων όπου λέγονται απίστευτα, αναχρονιστικά πλέον πράγματα (όπως για το κρανίο και την ευφυία των νέγρων). Αυτά φυσικά δεν με ενόχλησαν καθόλου, αντιθέτως μου άρεσε που απαρχαιωμένες αντιλήψεις γνωστοποιούνται στον σημερινό κόσμο ώστε να ψαχνόμαστε εγκυλοπαιδικά περισσότερο και να απορρίπτουμε το ρατσισμό.

Γενικά όμως η ταινία δεν με ενθουσίασε, δηλαδή δεν είναι απ' αυτές που θες να ξαναδείς διότι δεν την χόρτασες. Ισως η όχι και τόσο ενδιαφέρουσα πλοκή να μου προκάλεσε αυτή την συγκρατημένη άποψη.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

24/03/2013, 03:32:22
quote:
Agnostic: Είδα πρόσφατα το Django Unchained που προτάθηκε παραπάνω. Ok ωραία ταινία, πολύ τολμηρή στο θέμα της βίας και των διαλόγων όπου λέγονται απίστευτα, αναχρονιστικά πλέον πράγματα (όπως για το κρανίο και την ευφυία των νέγρων). Αυτά φυσικά δεν με ενόχλησαν καθόλου, αντιθέτως μου άρεσε που απαρχαιωμένες αντιλήψεις γνωστοποιούνται στον σημερινό κόσμο ώστε να ψαχνόμαστε εγκυλοπαιδικά περισσότερο και να απορρίπτουμε το ρατσισμό.

Και εμένα όχι απλα δεν με ενόχλησε αλλά αντιθέτως μου κατέδειξε με πολύ εμφανή θα έλεγα εντυπωσιακό τρόπο κάτι που είχε ξεχαστεί στα υποσυνείδητα μονοπάτια της λογικής του παραλόγου που κάποτε όλοι έχουμε συναντήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ο παραλογισμός μέσω της πειθούς και της δύναμης, ως ένδειξη αλήθειας δύναμης και ανωτερότητας με σκοπό την δύναμη, τον πλούτο, την ιδιότελεια και την συντήρηση όλων των παραπάνω στα ίδια χέρια. Γνωστός ο σκοπός και όπως φαίνεται ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά ο τρόπος είναι αυτός που ξαφνιάζει πάντα.
Εμένα μου άρεσαν πολλά στοιχεία στη ταινία, είχε ωραίους παραλληλισμούς για να προβληματήσει αλλά ίσως και για να σοκάρει κάποιους.

quote:
Γενικά όμως η ταινία δεν με ενθουσίασε, δηλαδή δεν είναι απ' αυτές που θες να ξαναδείς διότι δεν την χόρτασες. Ισως η όχι και τόσο ενδιαφέρουσα πλοκή να μου προκάλεσε αυτή την συγκρατημένη άποψη

Χμ.. είναι πάντα θέμα γούστου αλλά και από ποια σκοπιά παρακολουθείς μία ταινία ή τι περιμένεις.
Εγώ εντυπωσιάστηκα και φαντάζομαι πως στο μέλλον θα θελήσω να την ξαναδώ αλλά όπως είπα δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια πράγματα..

16/02/2014, 02:51:00
Όσοι αρέσκονται σε θρίλερ αγωνίας με μπόλικη βία πιθανόν θα βρουν ενδιαφέρον το Eden Lake του 2008. Είναι αγγλική ταινία με δυνατές ερμηνείες, πολύ σασπένς και ένα φοβερό φινάλε που σε κάνει να θες να πάρεις το νόμο στα χέρια σου.

Δείτε κι εδώ:
http://www.horrormovies.gr/movies/eden-lake-2008/

Lost in Necropolis

La ville de la mort

AriadneΝέο Μέλος
26/02/2014, 11:55:34
quote:

Τον τελευταίο καιρό έχω την αίσθηση πως οι περισσότερες ταινίες είναι κακές και στην καλύτερη περίπτωση είναι απλά μέτριες. Πραγματικά έχω καιρό να δω μία ταινία που να ξεπερνάει τα όρια της μετριότητας..
Ίσως φταίει η κρίση, ίσως φταίει που έχω καιρό να πάω στον κινηματογράφο? αλλά ακόμα και όταν κάποιες στιγμές μπήκα στην διαδικασία να ψάξω για κάποια ενδιαφέρουσα ταινία, δεν βρέθηκε κάτι να με κινητοποιήσει..

Θα ήθελα εδώ να κάνουμε προτάσεις για ταινίες ή animated movies που είδαμε και μας εντυπωσίασαν ή να επισημάνουμε ταινίες από το παρελθόν που αξίζει να δούμε ή ακόμα και να ξαναδούμε αλλά και γι' αυτές που δεν είδαμε και περιμένουμε με αγωνία να βγούνε στην μεγάλη οθόνη.

Και μιας και δεν έχω να προτείνω κάτι σε αυτή την φάση, ή τουλάχιστον δεν έχω κάποια στο μυαλό μου από αυτές που έχω δει τελευταία (που δεν είναι και πολλές), ευκαιρία να ρωτήσω για την ταινία "DARK SHADOWS" του Tim Burton, χωρίς όμως να θέλω να εμμείνουμε σε αυτή επειδή το θέμα δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη ταινία, αλλά, όπως είπα παραπάνω, να γίνουν προτάσεις για αυτές που πιστεύεται πως έχουν "λόγω ύπαρξης" και αξίζουν να ειπωθούν και γιατί όχι, να συζητηθούν.
Αλήθεια την είδε κανείς?
Απόψεις...???
Δυστυχώς και λέω δυστυχώς γιατί ήταν μία από τις ταινίες που περίμενα από καιρό και ήθελα με την πρώτη ευκαιρία να δω με όποιο τρόπο, από όσο είδα στις διάφορες κινηματογραφικές ιστο-κριτικές, δεν φάνηκε να πήγε πολύ καλά... βέβαια η προσωπική άποψη δεν συμβαδίζει πάντα με τις διάφορες κριτικές οπότε κάποια στιγμή σύντομα θέλω να πιστεύω θα την δω αλλά γενικά μου έχει κάπως κοπεί ο μεγάλος ενθουσιασμός για την συγκεκριμένη.
Θα δείξει....

Άμα βλέπεις χολυγουντιανές ταινίες, απλά χάνεις τον καιρό σου γιατί είναι όλες χάλια εδώ και δεκαετίες. Εγώ προτιμώ ταινίες από Ευρώπη (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία) και Ασία. Από ελληνικές που έχω δει, η Μικρά Αγγλία ήταν καλή ταινία.