- Mind Control & Psychological Illusions - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Καρυπίδης και τους τελευταίους μήνες, ως mindeity, προσπαθώ να προωθήσω ένα νέο είδος θεατρικού δρώμενου, το οποίο αντιπροσωπευτικά μεν, περιοριστικά δε, ονομάζω Mind Control & Psychological Illusions. Είναι ένας συνδυασμός από τεχνικές παραπλάνησης, πειθούς, ψυχολογίας και υποβολής που μου δίνει, φαινομενικά, τη δυνατότητα να ελέγξω και να προβλέψω την ανθρώπινη συμπεριφορά. Δεν είμαι ο κατάλληλος για να το πω, όμως πιστεύω πως θα το βρείτε τουλάχιστον έξυπνο.
Αν σας ενδιαφέρει να πληροφορηθείτε λίγο παραπάνω για αυτό, σας παρακαλώ και σας προσκαλώ να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου: www.constantine-mc.com Η επίσκεψή σας, θα με τιμούσε. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, είμαι στη διάθεσή σας.
Σας ευχαριστώ
Κωνσταντίνος Καρυπίδης
mindeity
Να σε ρωτήσω κάτι θα ήθελα.
Γράφεις:
quote:
Είναι ένας συνδυασμός από τεχνικές παραπλάνησης, πειθούς, ψυχολογίας και υποβολής που μου δίνει, φαινομενικά, τη δυνατότητα να ελέγξω και να προβλέψω την ανθρώπινη συμπεριφορά. Δεν είμαι ο κατάλληλος για να το πω, όμως πιστεύω πως θα το βρείτε τουλάχιστον έξυπνο.
Γιατί κάτι που είναι έξυπνο, ανοίκει σε αυτό το χώρο;
Κάνει η μέθοδος που προτείνεις καλύτερο τον άνθρωπο; Βασίζεται στη
δικαιοσύνη, την ηθική, την πνευματικότητα, την αγαθότητα, την αλήθεια;
Ποιός είναι ο στόχος της "παραπλάνησης, πειθούς, υποβολής";
Είναι ένα "θέαμα", ή κάτι παραπάνω;
Edited by - λίλιθ on 08/04/2006 21:45:50
Καλως σας βρήκα και ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση στις ερωτήσεις σου.
Ο όρος "έξυπνο" επιλέχθη εξαιτίας της ουδετερότητας του σε συνδυασμό με την προσωπική μου πεποίθηση πως είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των σοβαρών αναζητητών της όποιας φιλοσοφικής και όχι μόνο αλήθειας, οπότε και των επισκεπτών αυτού του site.
Προτίμησα αυτό το label απλά και μόνο γιατί δεν επιθυμώ να χαρακτηρίζω στο βάθος της, εγώ ο ίδιος τη δουλειά μου αλλά να μένω στην απλή περιγραφή της.
---
Όσον αφορά στο άλλο σκέλος της ερώτησης. Δεν πρόκειται για μία μέθοδο, αλλά για ένα θεατρικό δρώμενο. Δεν διδάσκω και δε μαθαίνω τίποτα σε κανέναν. Αυτό που προσπαθώ είναι απλά να αναδύσω ερωτήματα.
Ρωτάς:
"Κάνει η μέθοδος που προτείνεις καλύτερο τον άνθρωπο; Βασίζεται στη
δικαιοσύνη, την ηθική, την πνευματικότητα, την αγαθότητα, την αλήθεια;"
Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση μιας και είναι γεμάτη από αυτό που στα linguistics ονομάζεται Unspecified Referential Index (ζητώ δυγγνώμη για τη χρήση ορολογίας που πιθανόν είναι άγνωστη).
Δεν είμαι ο κατάλληλος να κρίνω έννοιες όπως καλλίτερο, δικαιοσύνη, ηθική, πνευματικότητα, αγαθότητα ή αλήθεια. Στο δικό μου κόσμο αυτά τα πράγματα όντας ελλειπώς προσδιορισμένα είναι πάρα πολλά και τίποτα ταυτόχρονα. Εν ολίγοις είναι πολύ γενικά και υποκειμενικά. Υπό αυτή την εννοια λοιπόν, η απάντηση μου στο ερώτημά σου, είναι:
"Δεν ξέρω"
Κατά μία άλλη προσέγγιση θα έλεγα πως δεν ξέρω αν υπάρχουν εξωγήινοι, θεοί, δαίμονες ή άγγελοι, ηθική ή καλοσύνη ή αλήθεια…Ειλικρινά αναρωτιέμαι συχνά για πράγματα πολύ πιο απλά… Όπως, για παράδειγμα, για το αν υπάρχουν Έλληνες, Αλβανοί, Αμερικανοί ή Αφγανοί. Σκέφτομαι διαρκώς την έννοια του labeling και το βαθμό στον οποίο επιδρά, επηρεάζει και κατευθύνει τη ζωή μας. Είτε το θέλουμε είτε όχι, κάθε σύστημα αξιών στο οποίο δεσμευόμαστε, φέρει σύμφυτο ένα πλήθος εννοιών και αρχών ανεβασμένων στο βάθρο του δεδομένου και απόλυτου. Χωρίς να επιδιώκω λοιπόν, την επίθεση σε κάποια συγκεκριμένη πεποίθηση, πίστη ή φιλοσοφία, πιστεύω ακράδαντα πως όντας άνθρωπος αυτό που με διαφοροποιεί από κάθε άλλο, αποδεδειγμένα υπαρκτό, ζωντανό οργανισμό σε αυτόν τον πλανήτη, είναι η ικανότητα να αξιολογώ και να κρίνω καθετί που μου παρουσιάζεται… Και ειδικά όταν μου λένε πως αυτό είναι αλήθεια!
Η όλη μου προσπάθεια λοιπόν, κινείται σε αυτές τις γραμμές αναζητώντας τα σύνορα μεταξύ φαινομενικά πραγματικού και πραγματικά πραγματικού.
Ακριβώς αυτός είναι και ο στόχος της παραπλάνησης, της πειθούς και της υποβολής. Είναι τα όπλα μου, αν θέλεις, για να δείξω πως αυτό που πιστεύουμε και αισθανόμαστε ως αληθινό ίσως δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι του μυαλού μας. Εξ'ου και ο τίτλος "Mind Control and Psychological Illusions"
Δεν ξέρω αν απάντησα στις ερωτήσεις σου ικανοποιητικά αλλά το προσπάθησα με ειλικρίνεια. Σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σου. Μη διστάσεις να ρωτήσεις οτιδήποτε άλλο επιθυμείς.
Γεια χαρά!
mindeity
Με αφορμή το κλείδωμα του pixelnightmare μερικά δευτερόλεπτα πριν απο το οποίο ετοιμαζόμουν να στείλω ένα σχόλιο αφού είχα παρακολουθήσει την ενδιαφέρουσα πεντασέλιδη συζήτηση.
Μπήκα στον πειρασμό και σκέφτηκα ..
Πως θα αισθανόμουν αν για οποιοδήποτε λόγο είχα την δυνατότητα να κλείσω το στόμα κάποιου και το έκανα? (Η δική μου απάντηση είναι ότι θα αισθανόμουν τόσο δυνατός που δεν θα το έκανα)
Πως αισθάνεται άραγε κάποιος όταν με συνοπτικές διαδικασίες κατεβάζει τους διακόπτες? Όχι την στιγμή που το κάνει ...αλλά ακριβώς μετά?
Τι είδους ψυχικά χαρίσματα πρέπει να έχει κάποιος ή να να μην έχει για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εξουσίας που κατέχει?΄
Η σχέση εξουσιαστή - εξουσιαζόμενου ισοδυναμεί με την σχέση καταπιεστή - καταπιεζόμενου?
Μπορεί να προφυλαχτεί η εξουσία απο την αλαζονεία ή είναι αναπόφευκτη η κατάληξη?
Αν και οφείλω να ομολογήσω πως στο αρχικό μου παράδειγμα ο διακόπτης έπεσε με ευγενικό τρόπο το γεγονός από μόνο του είναι θλιβερό (sad).
Γίνετε λοιπόν όλοι admin και πάρτε την εξουσία στα χέρια σας
Αλήθεια οι ηγέτες γεννιούνται ή γινονται?
Και εγώ μόλις πάτησα αποστολή μου εγραψε topik locked.
Ετσι το έθεσα στον πίνακα ανακοινώσεων.
Τωρα οσο αφορά τα ερωτήματα σου:
quote:
Πως αισθάνεται άραγε κάποιος όταν με συνοπτικές διαδικασίες κατεβάζει τους διακόπτες? Όχι την στιγμή που το κάνει ...αλλά ακριβώς μετά?Τι είδους ψυχικά χαρίσματα πρέπει να έχει κάποιος ή να να μην έχει για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εξουσίας που κατέχει?΄
Η σχέση εξουσιαστή - εξουσιαζόμενου ισοδυναμεί με την σχέση καταπιεστή - καταπιεζόμενου?
Μπορεί να προφυλαχτεί η εξουσία απο την αλαζονεία ή είναι αναπόφευκτη η κατάληξη?
Θα σου πω μόνο το εξής:
Όταν ο Λάθος άνθρωπος χρησιμοποιεί Σωστά μέσα
τότε τα Σωστά μεσα λειτουργούν με Λάθος τρόπο.
Και αυτό ισχύει είτε είσαι Αdmin είτε όχι.
Καλό σου βράδυ.

quote:
Όταν ο Λάθος άνθρωπος χρησιμοποιεί Σωστά μέσα
τότε τα Σωστά μεσα λειτουργούν με Λάθος τρόπο.
Με προβλημάτισε αυτό που είπες, ChosenNone...
Σε σχέση δηλαδή και με το ερώτημα που τυχαίνει να μοιράζομαι με τον geox :
quote:
Αυτό που με προβληματίζει είναι αν τελικά υπάρχει αυτός ο..."Σωστός άνθρωπος", με την έννοια του αν υπάρχει πράγματι άνθρωπος που να κατέχει μια θέση εξουσίας και να παραμένει "ασυγκίνητος" από τη μέθη που αυτή προκαλεί...
Έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψη ότι η εξουσία, όπως κι αν την ονομάσουμε, παραμένει η ίδια στην ουσία της. Μπορούμε να πάρουμε ως παράδειγμα τα διάφορα "πολιτεύματα" και τους τρόπους διακυβέρνησης και να το επεκτείνουμε φυσικά και σε μικρότερη κλίμακα...Στη δουλειά...Στην οικογένεια...κλπ κλπ!
Σε τελική ανάλυση, θα ήταν μάλλον άτοπο να αποδώσουμε αγαθές ή όχι προθέσεις στα Μέσα...Αυτές αφορούν μάλλον στους Ανθρώπους...Στο παιχνίδι της εξουσίας όμως ίσως εφαρμόζεται εκείνο το "γνωμικό" που λέει ότι "ο δρόμος για την Κόλαση είναι γεμάτος καλές προθέσεις". Ίσως αυτές αλλάζουν με τον καιρό...δεν ξέρω! Αλλά δεν μπορώ να μην επαναλάβω και την οργουελική άποψη ότι η εξουσία τελικά έχει ως μοναδικό κίνητρο την εξουσία την ίδια! Ότι γίνεται αυτοσκοπός!
Ακούγομαι απαισιόδοξος;
Επί τη ευκαιρία...Καλωσήλθες...και πάλι...![]()

Αγαπητέ geox, νομίζω πως το θέμα της "εξουσίας" δεν έχει να κάνει με admins κτλ,
Πρώτα απ' όλα έχει να κάνει με εμάς τους ίδιους, πιστεύω.
Να έχουμε αυτοέλεγχο, να προσπαθούμε να έχουμε έναν αντικειμενικό τρόπο σκέψης και να καταλάβουμε οτι η εξουσία δεν είναι όπλο αλλά μεγάλη ευθύνη.
Αυτό το λέω για να καταστήσω σαφές οτι δε μπορώ εγώ πχ να περιβληθώ μιας εξουσίας - δικαιοδοσίας αν δεν καταλάβω τι καλούμαι να κάνω και για ποιό λόγο.
Επειδή λοιπόν δε μου άρεσε ποτέ η λέξη "εξουσία" επέτρεψε μου να την αντικαταστήσω με τη λέξη "έργο".
Είμαστε λοιπόν ικανοί να αναλάβουμε ένα έργο?
Να καταλάβουμε οτι το έργο αυτό δεν αποτελεί μέσο εκπλήρωσης προσωπικών επιθυμιών αλλά είναι ένα μέσο για την επίτευξη κάποιου κοινού καλού?
Μπορούμε να εναρμονίσουμε τις όποιες προσωπικές μας επιθυμίες με το γενικότερο καλό?
Νομίζω πως αυτό ειδικά είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Πως θα αισθανόμουν αν για οποιοδήποτε λόγο είχα την δυνατότητα να κλείσω το στόμα κάποιου και το έκανα?
![]()
Tι λές βρέ παιδί μου...
Εσύ μέχρι στιγμής μου έχεις δώσει την εντύπωση οτι αρέσκεσαι να ανοίγεις το στόμα του κάποιου??
Το μερτικό μου απ` τη χαράαααααααα
μου τοχουν πάρει αλλλοιιιιιιιιιιιιιιι
γιατιειχα χέρια καθαράααααααααα...και μια καρδιά μεγάαααααληηηηηη
Φίλοι μου αγαπημένοι
Edited by - allzzaro on 10/01/2006 17:59:27
Ωραία το θέτεις το θέμα της εξουσίας.
Πιστεύω θα ήταν καλύτερα να μεταφερθεί σε κάποιον άλλο χώρο (όπως "Απόψεις, Προτάσεις, κ.α." ή ακόμα και στη ΣΟΦΙΑ).
Επίσης, θα πρότεινα να αλλάξει κάπως ο τίτλος, ώστε να είναι πιο δηλωτικός της σοβαρότητας του θέματος που θίγεις.
Περιμένω λοιπόν από εσένα μία πρόταση για κάποιον τίτλο και σύντομα το θέμα θα μετονομαστεί και θα μεταφερθεί.
Θα ήθελα να τοποθετηθώ κι εγώ, προς το παρόν όμως δεν έχω τον χρόνο. Εύχομαι να τον βρω σύντομα. ![]()
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Θα ήθελα να τοποθετηθώ κι εγώ, προς το παρόν όμως δεν έχω τον χρόνο. Εύχομαι να τον βρω σύντομα
Eγώ τοποθετήθηκα..![]()
![]()
![]()

quote:
Περιμένω λοιπόν από εσένα μία πρόταση για κάποιον τίτλο και σύντομα το θέμα θα μετονομαστεί και θα μεταφερθεί.
Πού.. πού..??
να ενημερωθώ παρακαλώ..![]()
Στην amalia:
Με τον τίτλο του θέματος μετέφερα κατ' αναλογία την ιεραρχία της εξουσίας ενός φόρουμ σε αυτή της κοινωνικής ζωής. Προφανώς έγινε κατανοητό πως η λέξη admin χρησιμοποιήθηκε μεταφορικά.
Η αφορμή ήταν και παραμένει ο "αφανισμός" με την χρήση της εξουσιαστικής δύναμης.
Προς D.I.
quote:
Επειδή λοιπόν δε μου άρεσε ποτέ η λέξη "εξουσία" επέτρεψε μου να την αντικαταστήσω με τη λέξη "έργο".
Δεν αναφέρομαι στο έργο που πράτει αυτός που έχει τα ηνία στα χέρια του . Αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο και υπό οποιοδήποτε πρόσχημα χρησιμοποιεί την θέση του και την δύναμη που του παρέχει για να "παυσει" την αντίθετη άποψη.
quote:
ένα μέσο για την επίτευξη κάποιου κοινού καλού
Το σύνηθες είναι ότι όσοι διέπραξαν τα μεγαλύτερα ιστορικά εγκλήματα επικαλέστηκαν "το κοινό καλό". Στην πρόσφατη ελληνική ιστορία αναφέρεται το κωμικοτραγικό λογίδριο του Παπαδόπουλου που παραλλήλισε τον Έλληνα με τον ασθενή και τις πράξεις εξουσίας με τον γύψο για το "καλό" του ασθενούς.
Πως λοιπόν προσδιορίζεται το κοινό καλό , είναι κάτι στατικό είναι κάτι δυναμικό και αν ναι υπό ποιους όρους και συνθήκες μπορεί να ελεγχθεί αυτός που καλείτε να το υπερασπιστεί . Υπάρχει έλεγχος απο κάτω προς τα πάνω και πως γίνεται αυτός?
Επίσης ερωτώ προφανώς τον καθένα απο τους αναγνώστες να απαντήσει στον αν αυτός "θα κατέβαζε τον διακόπτη" αν του δινόταν η ευκαιρία.
Θεωρώ αυτό το ερώτημα το πιο σημαντικό για αυτοπροβληματισμό.
Σε ότι αφορά την μεταφορά του θέματος αλλού αν πρέπει να γίνει έτσι ας γίνει μιας και ως νέος εδώ δεν έχω ακόμα διαμορφώσει γενική αποψη για την λειτουργία του φόρουμ
Στον κύριο που αυτοαποκαλείται "σοφός" :
Η έκθεση στο φοβικό αντικείμενο μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τόσο την φοβία σου απέναντι σε εμένα όσο και το διωκτικό παραλήρημα το οποίο σου προκάλεσα. Θεραπεία είναι και αυτό, άρα είσαι καλοδεχούμενος να συμμετάσχεις έστω και με χιούμορ ή ασυναρτησίες.
Μου αρέσει το θέμα σου geox. Εύχομαι να προχωρήσει ομαλά![]()

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Στον κύριο που αυτοαποκαλείται "σοφός" :
Η έκθεση στο φοβικό αντικείμενο μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τόσο την φοβία σου απέναντι σε εμένα όσο και το διωκτικό παραλήρημα το οποίο σου προκάλεσα.
geox.. ματς μούτς βρέ... ![]()
Λοιπόρδ..
Γλυκέ μου.. εγώ δεν αυτοαποκαλέστηκα σοφός...
Ο noel με αποκάλεσε .. και πλήρωσε για αυτό που έκανε με πολύμηνη στέρηση χαρτζηλικιού...![]()
Ετσι λοιπόν για μια ακόμη φορά.. καμάρι μου.. διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα μου... Μπράβο βρέ..
Τώρα
``Σκυμμένο κεφάλι το κόβει ακονισμένο μαχαίρι...`` είπες..
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ.. το σκυμμένο κεφάλι είναι το δικό μου.. ![]()
ΛΑΤΡΕΥΤΕ ΜΟΥ.. geox.. με τι θα μου κόψεις το κεφάλι καμάρι μου??
Με το σπαθί σου??
quote:
Θεραπεία είναι και αυτό, άρα είσαι καλοδεχούμενος να συμμετάσχεις έστω και με χιούμορ ή ασυναρτησίες.
Τέλεια.. τέλεια
δεν θέλω να πω τίποτα αλλο.. για να δείς τι καλό παιδί που είμαι..
Εγώ θα μείνω να σε απολαύσω..
ματς μούτς..
quote:
Eγώ θα συμφωνήσω ότι πρέπει να μεταφερθεί νομίζω η ΣΟΦΙΑ είναι κατάληλος τόπος για να το φιλοξενήσει
Οχι.. οχι.. ο κατάλληλος τόπος είναι η θεραπεία...
Απο οτι θα διαπιστώσετε.. ο ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ φίλος geox.. πάσχει απο το σύνδρομο της ``στέρησης εξουσίας``.![]()
Σαν να μην φτάνει ομως αυτό ``ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ`` θα θέλει να γίνει γιατρός..
sorry.. admin
quote:
``Σκυμμένο κεφάλι το κόβει ακονισμένο μαχαίρι...`` είπες..
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ.. το σκυμμένο κεφάλι είναι το δικό μου..
ΛΑΤΡΕΥΤΕ ΜΟΥ.. geox.. με τι θα μου κόψεις το κεφάλι καμάρι μου??
Με το σπαθί σου??
Πάλι λάθος έκανες όμως ... δυστυχώς για σένα δεν περιστρέφονται όλα γύρω απο σένα. Μη φοβάσαι λοιπόν για το κεφάλι σου. Τουλάχιστον όχι από εμένα.
quote:
Επίσης ερωτώ προφανώς τον καθένα απο τους αναγνώστες να απαντήσει στον αν αυτός "θα κατέβαζε τον διακόπτη" αν του δινόταν η ευκαιρία.
Να σοβαρευτώ.. λίγο....
και προτείνω να σοβαρευτείς ή εσύ.. και να μην κάνεις τέτοιες αποπροσανατολιστικές ερωτήσεις.
Οι περισσότεροι εδώ μέσα.. έχουν αυτό που λένε νιονιό στην γκλάβα τους.. και το περιτύλιγμα που χρησιμοποιείς.. με εφφέ.. το ακαδημαιστί λεξιλόγιο.. δε φτουράει...
Ο admin geox κάνει τη δουλειά του και τα μέλη τη δουλειά τους.
Δεν μπορείς να φέρεις σε σύγκριση εναν admin με ενα μέλος.
Απο οτι εχεις παρατηρήσει ο admin δεν συμπεριφέρεται σαν ενα κοινό μέλος... οπως και ενα κοινό μέλος δεν μπορεί να συμπεριφεθεί ως admin...
Προφανώς λοιπόν να υποθέσω λόγω ηλικίας
αυτό δεν το σκέφθηκες...
quote:
Πάλι λάθος έκανες όμως ... δυστυχώς για σένα δεν περιστρέφονται όλα γύρω απο σένα. Μη φοβάσαι λοιπόν για το κεφάλι σου. Τουλάχιστον όχι από εμένα.
Mε τη φόρα που είχες πάρει.. τι ήθελες να εννοήσω...
Αλλά για περίμενε.. αν δεν το είπες για εμένα .. τότε σε ποιόν το έλεγες.. οι δυό μας είμαστε στο τόπικ...
Τεσ/πα.. δεν θέλω να πώ τίποτα αλλο..
Να σε αφήσω να αναπτύξεις το θέμα σου..
Θα συμμετέχω και εγώ εποικοδομητικώς... εκτός αν δεν θέλεις..![]()
Λυπάμαι που σου έχω προκαλέσει τόση σύγχυση.
Όσο με αναλύεις τόσο πιο πολύ σε καταλαβαίνω. Ευχαριστώ