ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εωσφόρος και Ιησούς:ποια η σχέση τους; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Εωσφόρος και Ιησούς:ποια η σχέση τους; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Λουκάς Αυγερινός60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
kangaroΜέλος
20/06/2019, 15:57:37
quote:
Το θέμα αναφέρεται σε Εωσφόρο και Ιησού και το κάνατε σχέση Θεού - Σατανά. Η μόνη διαφορά μου με τα τελευταία λεχθέντα είναι ότι ο Διάβολος δεν γνωρίζει ότι θα χάσει. Όπως δεν γνωρίζει και τις βαθύτερες σκέψεις όταν έχουν καλό σκοπό . Ελπίζει ότι θα κερδίσει. Και εργάζεται δεν συν-εργάζεται. Δηλαδή κάνει ότι μπορεί αλλά όχι με σκοπό τη βοήθεια των ανθρώπων. Ο Θεός τον αφήνει για εξάσκηση των ανθρώπων προκειμένου να βελτιωθούν και να τον νικήσουν. Αυτό λέει ο χριστιανισμός.

quote:
Το θέμα αναφέρεται σε Εωσφόρο και Ιησού και το κάνατε σχέση Θεού - Σατανά. Η μόνη διαφορά μου με τα τελευταία λεχθέντα είναι ότι ο Διάβολος δεν γνωρίζει ότι θα χάσει. Όπως δεν γνωρίζει και τις βαθύτερες σκέψεις όταν έχουν καλό σκοπό . Ελπίζει ότι θα κερδίσει. Και εργάζεται δεν συν-εργάζεται. Δηλαδή κάνει ότι μπορεί αλλά όχι με σκοπό τη βοήθεια των ανθρώπων. Ο Θεός τον αφήνει για εξάσκηση των ανθρώπων προκειμένου να βελτιωθούν και να τον νικήσουν. Αυτό λέει και ο Χριστιανισμός.

Μεταξύ αυτών των δύο, αλήθεια δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά ;

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

kangaroΜέλος
20/06/2019, 16:02:14
quote:
Χρειαζόταν μεγάλη φαντασία για να το συλλάβεις ;;; Στην καθημερινή ζωή πολλά είναι αυτονόητα και αυτό είναι σαν και αυτά. Δεν είναι κάτι σπουδαίο. Απλά εσένα σε ενδιέφερε να μάθεις τι σκέφτομαι εγώ και όχι ο χριστιανισμός.

Άσε τι ενδιέφερε εμένα. Την διαφορά στο νόημα του κειμένου, μπορείς να την αντιληφθείς ;

quote:
Δεν είμαι τόσο "παγωμένος" σόρρυ αλλά είμαι φυσιολογικός άνθρωπος. Εσύ μπορείς να είσαι ότι θέλεις.

Αυτό το ξέρω εδώ και πολλά χρόνια.

quote:
Μα δεν ξεκίνησα εγώ να σε ειρωνεύομαι.

Εσύ δεν με αποκάλεσες πρώτα "παπάρα" και "ανόητο" ;

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

20/06/2019, 16:03:01
quote:

quote:
Το θέμα αναφέρεται σε Εωσφόρο και Ιησού και το κάνατε σχέση Θεού - Σατανά. Η μόνη διαφορά μου με τα τελευταία λεχθέντα είναι ότι ο Διάβολος δεν γνωρίζει ότι θα χάσει. Όπως δεν γνωρίζει και τις βαθύτερες σκέψεις όταν έχουν καλό σκοπό . Ελπίζει ότι θα κερδίσει. Και εργάζεται δεν συν-εργάζεται. Δηλαδή κάνει ότι μπορεί αλλά όχι με σκοπό τη βοήθεια των ανθρώπων. Ο Θεός τον αφήνει για εξάσκηση των ανθρώπων προκειμένου να βελτιωθούν και να τον νικήσουν. Αυτό λέει ο χριστιανισμός.

quote:
Το θέμα αναφέρεται σε Εωσφόρο και Ιησού και το κάνατε σχέση Θεού - Σατανά. Η μόνη διαφορά μου με τα τελευταία λεχθέντα είναι ότι ο Διάβολος δεν γνωρίζει ότι θα χάσει. Όπως δεν γνωρίζει και τις βαθύτερες σκέψεις όταν έχουν καλό σκοπό . Ελπίζει ότι θα κερδίσει. Και εργάζεται δεν συν-εργάζεται. Δηλαδή κάνει ότι μπορεί αλλά όχι με σκοπό τη βοήθεια των ανθρώπων. Ο Θεός τον αφήνει για εξάσκηση των ανθρώπων προκειμένου να βελτιωθούν και να τον νικήσουν. Αυτό λέει και ο Χριστιανισμός.

Μεταξύ αυτών των δύο, αλήθεια δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά ;

Σου είπα ότι δεν μπορώ να καταλάβνω τη διαφορά; Απλά δεν τη θεωρώ σημαντική και λόγο για τόση φασαρία. Όταν το διαβάζει κάποιος θα σκεφτεί ότι εγώ συμφωνώ ή ότι μπορεί να διαφωνώ μεν αλλά να μη θέλω να συζητήσω τη διαφωνία μου. Οπότε στο ίδιο καταλήγουμε. Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης της προσωπικής μου άποψης αν μείνουμε με την αρχική διατύπωση γιατί παραπέμπω στο χριστανισμό μιας και θεωρώ αυτούς που θα το διαβάσουν αστοιχείωτους περί τον χριστιανισμό. Αποδείχθηκε κιόλας εδώ. Να διαβάσουν πρώτα και μετά εάν και εφόσον έχω άλλη άποψη τότε μόνο μπορούμε να τη συζητήσουμε. Εκ του προχείρου συζητήσεις σε πράγματα που γνωρίζουμε επιφανεικά είναι ... αμερικανιές που εμένα δε μου αρέσουν. Εγώ μάλλον ανήκω στην Ανατολή.

Edited by - Λουκάς Αυγερινός on 20/06/2019 16:04:19

20/06/2019, 16:07:13
quote:

quote:
Χρειαζόταν μεγάλη φαντασία για να το συλλάβεις ;;; Στην καθημερινή ζωή πολλά είναι αυτονόητα και αυτό είναι σαν και αυτά. Δεν είναι κάτι σπουδαίο. Απλά εσένα σε ενδιέφερε να μάθεις τι σκέφτομαι εγώ και όχι ο χριστιανισμός.

Άσε τι ενδιέφερε εμένα. Την διαφορά στο νόημα του κειμένου, μπορείς να την αντιληφθείς ;

Σου απάντησα ήδη πιο πριν.Δεν το είδες επιδή έγραφες.
quote:

quote:
Δεν είμαι τόσο "παγωμένος" σόρρυ αλλά είμαι φυσιολογικός άνθρωπος. Εσύ μπορείς να είσαι ότι θέλεις.

Αυτό το ξέρω εδώ και πολλά χρόνια.

Ποιο από τα δύο; Το πρώτο ή το δεύτερο; (Είδες εγώ ρωτάω όταν δεν είμαι βέβαιος για κάτι ...)

quote:

quote:

Εσύ δεν με αποκάλεσες πρώτα "παπάρα" και "ανόητο" ;

Με εκνεύρισες σκόπιμα.

PeronosporosΜέλος
20/06/2019, 16:27:45
quote:
Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης της προσωπικής μου άποψης..... Να διαβάσουν πρώτα και μετά εάν και εφόσον έχω άλλη άποψη τότε μόνο μπορούμε να τη συζητήσουμε.

Το πιάσατε το νόημα μάγκες έτσι;;
Δεν σας παρέχει πηγές, δεν σας λέει την άποψή του, μόνο να συζητήσετε θέλει...
Λες και βλέπω συγκέντρωση Ιεχωβάδων!

quote:

Ε αυτό πάει πολύ! Εσύ ξεκίνησες τις ειρωνείες εδώ μέσα μπαγλαμά!
Εσύ και μόνο εσύ φταίς για την πορεία του νήματος. Από την αρχή δεν παρέχεις πηγές. Σου λέμε να βρείς. Αντί να βρείς, βρίζεις (μάλλον αγράμματος ή δυσλεκτικός θα είσαι). Σου λέμε να πείς που το πας, δεν λες, περιμένεις "να γίνει συζήτηση".
Κακώς σου απαντούν αν και νομίζω ότι πιο πολύ σου απαντούν για να κάνουν χαβαλέ με την κατάντια σου.

Χαρίζουν το γέλιο, ζωή και χαρά! :
Ο καραγκιόζης!
Ο xristosxatz!
Ο Λουκάς Αυγερινός!

Edited by - Peronosporos on 20/06/2019 16:28:42

kangaroΜέλος
20/06/2019, 16:29:54
quote:
Σου είπα ότι δεν μπορώ να καταλάβνω τη διαφορά; Απλά δεν τη θεωρώ σημαντική και λόγο για τόση φασαρία. Όταν το διαβάζει κάποιος θα σκεφτεί ότι εγώ συμφωνώ ή ότι μπορεί να διαφωνώ μεν αλλά να μη θέλω να συζητήσω τη διαφωνία μου. Οπότε στο ίδιο καταλήγουμε. Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης της προσωπικής μου άποψης αν μείνουμε με την αρχική διατύπωση γιατί παραπέμπω στο χριστανισμό μιας και θεωρώ αυτούς που θα το διαβάσουν αστοιχείωτους περί τον χριστιανισμό. Αποδείχθηκε κιόλας εδώ. Να διαβάσουν πρώτα και μετά εάν και εφόσον έχω άλλη άποψη τότε μόνο μπορούμε να τη συζητήσουμε. Εκ του προχείρου συζητήσεις σε πράγματα που γνωρίζουμε επιφανεικά είναι ... αμερικανιές που εμένα δε μου αρέσουν. Εγώ μάλλον ανήκω στην Ανατολή.

Γιατί απαντάς με ερώτηση ;

quote:
Ποιο από τα δύο; Το πρώτο ή το δεύτερο;

Το δεύτερο.

quote:
Με εκνεύρισες σκόπιμα.

Δεν έχει σημασία. Κι εσύ στο παραπάνω (στο ότι μου απαντάς με ερώτηση κι έπειτα γράφεις μια ολόκληρη παράγραφο δικαιολογίες) με εκνευρίζεις σκόπιμα. Αυτό δεν σημαίνει πως μου δίνεις το δικαίωμα να σε αποκαλέσω "παπάρα" ή "ανόητο".

20/06/2019, 16:32:42
Το να έχει κανείς μια άποωη τεκμηριωμένη ή μη είναι δικαίωμα του. Το να παρουσιάσει αποδείξεις πα΄ρι αυτής επίσης είναι δικαίωμά του και μπορεί να το κανει όταν και όποτε θελήσει και για όσο θελήσει σε όποιους θελήσει. Αν δεν μας αρέσειένα θέμα δεν γραφουμε σε αυτό. Αν θεωρούμε ανόητο ή και ηλίθιο έναν άνθρωπο για λόγους τυπικής ευγένειας δεν το λέμε κάθε τρεις και λίγο και δεν το λέμε και ευθέως στον ίδιο εκτός και αν μα προκαλέσει. Το να προσβάλλουμε κάποιον επειδή αρνείται να παρουσιάσει τις αποδείξεις του ή να προσφέρει περισσότερα σε έναν διάλογο δείχνει προβληματική ψυχολογική κατάσταησ για εκείνον που το κάνει. Επίσης και το να ζητάμε αποδείξεις ενώ στο ίδιο μήνυμα λίγες γραμμές πιο πάνω βρίζουμε τον άλλο με λέξεις όπως "βλήμα", "ηλίθιο" κλπ. δείχνει προβληματική ψυχολογική κατάσταση.
Τέτοιες τεχνικές χρησιμοποιούνται στις σχολές πρακτόρων των ΗΠΑ και άλλων χωρών για να προκαλέσουν συναισθηματική διέγερση των στόχων τους και να τους φέρουν εκτός εαυτού ώστε να μην ξέρουν τι κάνουν Φυσικά αυτό είναι έγκλημα και κολάσιμη ηθικά και ποινικά πράξη διότι μπορεί να οδηγήσει κάποιον με αδύνατη ψυχολογία σε πράξεις υπερβολικές. Είναι γνωστές πολλές αυτοκτονίες που έγιναν με τέτοιες μεθόδους, αλλά πόσες φορές πλήρωσαν οι υπεύθυνοι;
Γιαυτό δε θέλω άλλες τέτοιες μεθόδους στο θεμα μου. Σε όποιον αρέσει μένει σε όποιον δεν αρέσει φεύγει. Όταν στην αρχαία Ελλάδα συζητούσαν ένα θέμα που προέκυπτε δεν έβριζαν τον θεματοθέτη ούτε ο Σωκράτης ούτε άλλος συνδαιτημόνας. προσπαθούσαν να πουν την άποψή τους και υπήρχε καλή πίστη μεταξύ τους. Αυτό το πνεύμα διαλόγου είναι που προάγει τον πολιτισμό. Οι πρακτορίστικες τεχνικές και οι ψυχολογικές επιβαρύνσεις του καθενός δεν μπορεί να είναι οδηγός συζήτησης και διαλόγου. Τουλάχιστν όχι στο παρόν θέμα. Ευπρόσδεκτος όποιος έχει να πει κάτι έτσω και ατεκμηρίωτο αρκεί να δίνει κάποια κατεύθυνση ώστε να βρούμε τα υπόλοιπα. Το να ζητώ να φέρει τις πηγές κάποιος επακριβώς θα ήταν εκ μέρους μου και ανόητο, και προσβλητικό μιας που ο άλλος ήδη μου κάνει τη χάρη και αφιερώνει χρόνο και θα πρέπει να είμαι ευγνώμων γιαυτό, και ατελέσφορο διότι δεν μπορεί πάντα να το κάνει εν μέσω της καθημερινής έλλειψης χρόνου λόγω εργασίας και υποχρεώσεων.
Όποιος το κάνει φυσικά διευκούνει αλλά δεν είναι υποχρέωση αυτό. Είναι φιλική συνεισφορά δική του και θα του είμαστε ευγνώμωνες. Τέλος η ειλικρινής έκθεση απόψεων μπορεί να γίνει και επί τη βάσει λογικών επιχειρηματων χωρίς πηγές. Και αυτή είναι ευπρόσδεκτη.

kangaroΜέλος
20/06/2019, 16:33:33
Πρέπει να έχεις υπομονή με τους ανθρώπους φίλε.

kangaroΜέλος
20/06/2019, 16:36:39
quote:
Γιαυτό δε θέλω άλλες τέτοιες μεθόδους στο θεμα μου. Σε όποιον αρέσει μένει σε όποιον δεν αρέσει φεύγει.

Αυτό δεν είσαι σε θέση να το καταφέρεις. Ξέρεις που ακριβώς βρίσκεσαι ;

Edited by - kangaro on 20/06/2019 16:37:23

20/06/2019, 16:45:15
quote:

quote:

Γιατί απαντάς με ερώτηση ;

Δεν είναι ερώτηση κυριολεκτική αλλά ρητορική που είναι προφανής η απάντηση σε αυτή ("όχι"). Μιας και εσύ το χρησιμοποίησες το "έτσι μου αρέσει" σου κάνει; Αυτό λέγεται "ανάπτυξη της προσωπικότητας", το να ενεργείς με τον τρόπο που θεωρείς καλύτερο χωρίς φόβο και πάθος.

quote:

quote:
Με εκνεύρισες σκόπιμα.

Δεν έχει σημασία. Κι εσύ στο παραπάνω (στο ότι μου απαντάς με ερώτηση κι έπειτα γράφεις μια ολόκληρη παράγραφο δικαιολογίες) με εκνευρίζεις σκόπιμα. Αυτό δεν σημαίνει πως μου δίνεις το δικαίωμα να σε αποκαλέσω "παπάρα" ή "ανόητο".

Αν σε εκνεύριζα σκόπιμα θα σου έδινα το δικαίωμα και θα είχες κάθε δίκιο. Εσύ παραδέχεσαι ότι με εκνεύρισες σκόπιμα και από την άλλη λες "δεν έχει σημασία". Πως τότε έχει σημασία αν εγώ προσπαθούσα να σε εκνευρίσω σκόπιμα όπως υποθέτεις; Μόνο που εγώ δεν το έκανα σκόπιμα στο παραπάνω, επειδή δεν υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να σε εκνευρίζει (κανονικά). Το να απαντάω σε προφανείς ερωτήσεις "υποτακτικά" δημιουργεί μια ψυχολογια "υποταγής" απλά και μόνο από αυτό το γεγονός: της απάντησης σε προφανή ερωτήματα. Αυτοχαζοποίηση δηλαδή. Αυτοϋποτίμηση. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να αυτοθυματοποιούμαι. Μπορεί σε εσένα πλέον να μοιάζει φυσικό όλο αυτό αλλά δεν είναι καθόλου φυσικό. Είναι τεχνική υποταγής αν δεν το ξέρεις. Είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλο το Δημόσιο και στην κοινωνία και παράγει αποτελέσματα τα οποία βλέπεις γύρω σου.
Δεν έχω καμιά πρόθεση να τα επαυξήσω.

18/06/2004, 05:15:59
quote:
Ένα καλό βιβλίο είναι το «το πρόβλημα του τέταρτου» του Καρλ Γιουγκ από τις εκδόσεις Ιαμβλίχος αν θυμάμαι καλά.

Εκπληκτικό βιβλίο!

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

18/06/2004, 09:31:57
Άλλο ένα καλό βιβλίο είναι το «Η Κυρά της Λίμνης» της Αθανασίας Διχωσονοματίδου – Χτυπημένου, από τις εκδόσεις Λύκος.

Ο κακός λύκος

18/06/2004, 22:03:51
zezmperg ζητω συγνωμη για το λαθος

το στοιχημα αναφερετε στην π.δ. στα ποιητικα-διδακτικα βιβλια
στο κεφαλαιο με τιτλο ιωβ στους στιχους 6-12 της πρωτης εν.
και στους στιχους 3-6 της δευτερης εν.

για την δευτερα παρουσια ο υιος του γιαχβε χριστος (που συμφωνα με τον ιωαννη υπηρχε πριν απο την δημιουργια και οτι εφτιαξε ο γιαχβε το εφτιαξε μαζι με τον χριστο)
μιλαει στο κατα ματθαιον(κεφ.ιστ στ.27-28)
κεφ κδ στιχ.1-35
κεφ.κδ.στ.36-51
κεφ.κε.στ.1-13
κεφ.κε.στ.31-46
αι πραξεις κεφ.α στ.5-11
αι πραξεις κεφ.γ στ.20-26

υπαρχουν και αλλες αναφορες αλλα ειναι παρα πολλες για να τις γραψω

Ramoglou
το οτι η εκλλησια δεχετε μονο τον χριστο σαν γιο του γιαχβε ειναι γνωστο εχουν γινει πολλες συζητησεις γυρο απο αυτο το θεμα στο φορουμ και παντα οι γιαχβεδιστες λενε οτι μονο ο χριστος ειναι υιος του

dimitris2
για πες τι ελεγαν οι αρχαιοι?
και γραψε και που το βρηκες

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

zezmpergΜέλος
19/06/2004, 10:15:54
Σας χαιρετώ.
quote:

zezmperg

το στοιχημα αναφερετε στην π.δ. στα ποιητικα-διδακτικα βιβλια
στο κεφαλαιο με τιτλο ιωβ στους στιχους 6-12 της πρωτης εν.
και στους στιχους 3-6 της δευτερης εν.

για την δευτερα παρουσια ο υιος του γιαχβε χριστος (που συμφωνα με τον ιωαννη υπηρχε πριν απο την δημιουργια και οτι εφτιαξε ο γιαχβε το εφτιαξε μαζι με τον χριστο)
μιλαει στο κατα ματθαιον(κεφ.ιστ στ.27-28)
κεφ κδ στιχ.1-35
κεφ.κδ.στ.36-51
κεφ.κε.στ.1-13
κεφ.κε.στ.31-46
αι πραξεις κεφ.α στ.5-11
αι πραξεις κεφ.γ στ.20-26

υπαρχουν και αλλες αναφορες αλλα ειναι παρα πολλες για να τις γραψω

Σε χαιρετώ gigenis.
Νομίζω ότι κάνεις κάποια λάθη. Βέβαια με την πρώτη ματιά δεν μπορούν να ανακαλυφθούν. Όμως άλλο ο Γιαχβέ και άλλο ο υιός του Ιησούς, όπως και είναι, άλλο ο υιός Σατανάς, απ'τον πατέρα Γιαχβε!!!
Έτσι, δεν μπορούμε να κρίνουμε το έργο του υιού στο πρόσωπο του πατέρα σε κανένα Ιερό βιβλίο.
Ακόμα δεν υπήρξε "στοίχημα" μεταξύ υιού Σατανά και Πατρός Γιαχβε στο βιβλίο του Ιωβ ξαναδιάβασε εαν θες.
Το έχω ξαναγράψει -και το ξαναγράφω- θα πρέπει, κάθε ιερό βιβλίο να το μελετούμε με την ίδια αξία δίχως να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε οτιδήποτε όσο κιαν εμείς πιστεύουμε πως κάτι άλλο λέει!
Καλή συνέχεια στη συζητησή και στο όμορφο topic.
Σε χαιρετώ gigenis.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.

19/06/2004, 21:48:09
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΟΘΕΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΕΝΕΡΓΗΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
ΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΣ(ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ)ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΕΞΑΛΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΦΥΣΗΣΕΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ ΑΛΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΑΣ?

ΓΙΑΧΒΕ <<ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΤΟΝ ΔΟΥΛΟ ΜΟΥ ΙΩΒ?ΔΕΝ ΗΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΚΕΡΑΙΟΣ ΚΙ ΕΥΘΥΣ ΜΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ>>
ΣΑΤΑΝΑΣ<<ΜΗΜΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΣΕ ΣΕΒΕΤΕ? ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΤΑ ΑΓΓΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΒΛΑΣΤΗΜΗΣΕΙ>>
ΓΙΑΧΒΕ<<ΟΡΙΣΤΕ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΗΝ ΑΠΛΩΣΕΙΣ ΧΕΡΙ>>

20/06/2004, 15:57:15
Σε σχέση με την προσφώνηση «γιος», και το εάν μας παραπέμπει κάτι τέτοιο απαραίτητα και αβίαστα στην υιοθέτηση ενός «Θεού», όπως θέλει η ιουδαιοχριστιανική πλευρά, μπορούμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

Ο εβραϊκός μύθος μας μεταφέρει ότι ο Γιαχβέ επικοινωνούσε με τους ΔΟΥΛΟΥΣ του Ισραηλίτες μέσω των προφητών του. Κάθε προφήτης ήταν ο εκλεκτός του άνθρωπος, ήταν κατά την εβραϊκή έκφραση ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που τον επισκέπτονταν στα ενύπνια του και του ανέθετε να μεταφέρει στον περιούσιο λαό του τους Λόγους του, τις εντολές και τις αποφάσεις. (π.χ. «Θεϊκές» κατασχέσεις ΞΕΝΩΝ εδαφών, αιματοκύλισμα αμάχων κ.α. ωραία……)

Η έννοια του «γιος του ανθρώπου» δεν είναι όμως ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ!

Με την έννοια αυτή προσφωνεί στο προφητικό βιβλίο του Ιεζεκιήλ ο μυθικός Γιαχβέ τον συγγραφέα-προφήτη ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ως «Υιέ ανθρώπου» (93!).

Συμβαίνει συνάμα και το εξής: με την ίδια ακριβώς φράση «Υιέ ανθρώπου» προσφωνεί ο Γιαχβέ και τον προφήτη Δανιήλ.

Βλέπουμε λοιπόν πως ως «γιος του Θεού» αποκαλείται όποιος έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον μυθικό Γιαχβέ. Μια τέτοια «ιδιαίτερη» σχέση είχε όμως και κάποιος άλλος προφήτης: Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΩΝ.

Ο Ιησούς ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ, όπως είναι γνωστό, ως ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, δεν αποκάλεσε ΠΟΤΕ ΤΟΥ τον εαυτό του ως Θεό ή Θεάνθρωπο (μάλλον ήξερε λίγα παραπάνω από τους εξουσιαστές που ίδρυσαν νέα θρησκεία επάνω στο ξεδοντιασμένο του μύθο…), γεγονός που φανερώνει ότι ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του απλό προφήτη του Γιαχβέ.

Η του «Πατέρα» του αν αγαπάτε. Διότι, συμβολικά, «Πατέρας» υπήρξε φυσικά πάντοτε και παντού ο οποιοσδήποτε Θεός.

Τα υπόλοιπα όλα είναι κακοραμμένα μπαλώματα επιλεκτικής ελληνικής σοφίας επάνω στο σκληρό και άχαρο εβραϊκό μύθο.

Και ο νοών νοείτω.

20/06/2004, 19:58:39
quote:
Ο Ιησούς ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ, όπως είναι γνωστό, ως ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, δεν αποκάλεσε ΠΟΤΕ ΤΟΥ τον εαυτό του ως Θεό ή Θεάνθρωπο (μάλλον ήξερε λίγα παραπάνω από τους εξουσιαστές που ίδρυσαν νέα θρησκεία επάνω στο ξεδοντιασμένο του μύθο…), γεγονός που φανερώνει ότι ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του απλό προφήτη του Γιαχβέ.

Η του «Πατέρα» του αν αγαπάτε. Διότι, συμβολικά, «Πατέρας» υπήρξε φυσικά πάντοτε και παντού ο οποιοσδήποτε Θεός.

Αυτό είναι μία αλήθεια, αγαπητέ Schwabe.

Αν κάνουμε τον κόπο να μελετήσουμε την Καινή Διαθήκη, μπορούμε να πιστοποιήσουμε του λόγου σου το αληθές.

Δεν είμαι όμως και τόσο σίγουρη ότι θεωρούσε πραγματικά εαυτόν απλό προφήτη, αν και εκ του κειμένου αυτό προκύπτει.

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 20/06/2004 20:00:32

bodarkΜέλος
20/06/2004, 20:28:43
Μπορειτε να μου πειτε ποιος ειναι ακριβως αυτος ο Γιαχβε;

Bodark
-----------

Dio batte il diavolo

20/06/2004, 22:17:54
Schwabe KAI Zadok ΣTHN K.Δ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΓΙΑΧΒΕ
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΗΝ Κ.Ε ΣΤΙΧ.16-18
<<ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΔΙΩΚΟΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΖΗΤΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟΚΤΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΠΟΙΕΙ ΕΝ ΣΑΒΒΑΤΟ

Ο ΔΕ ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΕΚΡΙΝΑΤΟ ΑΥΤΟΙΣ Ο ΠΑΤΗΡ ΜΟΥ ΕΩΣ ΑΡΤΙ ΑΡΓΑΖΕΤΑΙ,ΚΑΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ
ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΖΗΤΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΑΠΟΚΤΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΟΥ ΜΟΝΟ ΕΛΥΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΙΔΙΟΝ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΘΕΟΝ,ΙΣΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΠΟΙΩΝ ΤΩ ΘΕΩ.>>

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΗΝ Κ.Η ΣΤΙΧ 57-58
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΗΝ Κ.Θ ΣΤΙΧ 35-36
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΗΝ Κ.Ι ΣΤΙΧ 29-30

ΜΟΝΟ ΣΤΟΥ ΙΩΑΝΗ ΤΟ ΕΥΑΓ. ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΒΡΗΚΑ 4 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΓΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

bodark ΓΙΑΧΒΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

20/06/2004, 22:52:45
gigenis,

από τα διάφορα που έπραξαν και άφησαν πίσω τους, ως μύθο, οι επίδοξοι «Μεσσίες» της εποχής εκείνης (δεδομένου ότι οι έχοντες την εξουσία του Ναού απογοήτευαν τον απλό κοσμάκη στις Μεσσιανικές του προσδοκίες), ράφτηκε ο Ιησούς του Παύλου.

Κάπου λοιπόν φαντάστηκαν πως θα κόλλαγε η διήγηση.

Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν, και το ΚΑΛΥΤΕΡΗ ας το τονίσουμε όσο μπορούμε, ο «Μεσσίας Ιησούς» του Παυλισμού είναι ΕΝΑΣ ΘΝΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι Θεός ή…..Θεάνθρωπος.

Θα μπορούσε κάλλιστα να αυτοπροσδιορισθεί με ξεκάθαρο ρόλο και «τίτλο» ο Ιησούς εάν θεωρούσε εαυτόν «Θεό» και να αποφύγει τους γρίφους και τα σταυρόλεξα.

Ακόμη και αν δεχθούμε πως διεκδίκησε ρόλο «Μεσσία» (όπως ουκ ολίγοι άλλοι..) το πρόσωπο της περιγραφής (κάτι που δεν προκύπτει αβίαστα από σοβαρές συγκρίσεις…), τότε και πάλι θα ήτανε ένας ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΘΝΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, με την διαφορά ότι θα είχε το «χρίσμα» (ο «Χριστός» δηλαδή) για να οδηγήσει τον περιούσιο λαό του Θεού του Ισραήλ Γιαχβέ προς την ολοκλήρωση των προφητειών.

Να υπενθυμίσουμε πως ο «Μεσσίας» των εβραίων προφητών είναι ΘΝΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και τίποτα παραπάνω.

«Εκείνος» όμως «κλήθηκε» να υπηρετήσει τον Γιαχβέ, να ερμηνεύσει και να οδηγήσει τον λαό του στον δρόμο που είχανε από καιρό χάσει (σύμφωνα πάντοτε με την άποψη του).

Για αυτόν τον λόγο και ονομάστηκε Jeshouah (=Σωτήρας ο Γιαχβέ), επειδή πίστευε πως κλήθηκε να εκτελέσει ένα έργο…..

Zadok,

νομίζω πως κάπου εδώ ανάμεσα είναι και το τι «πίστευε».