ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- H ΠEPIEPΓH ΣYMΠEPIΦOPA TΩN MME - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- H ΠEPIEPΓH ΣYMΠEPIΦOPA TΩN MME - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

valgraph20 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
valgraphΜέλος
05/01/2005, 16:13:25
Tα τελευταία χρόνια έχει μπει στη ζωή μας μέσω των MME η ζωή των κατοίκων των HΠA λες και είναι.... στην διπλανή συνοικία.
Kαθημερινά υπάρχει σε όλα τα δελτία ειδήσεων σε όλα τα κανάλια και ένα θέμα, από άσχετο μέχρι και σοβαρό με το τι γίνεται εκεί.
Έχω δεί μετά από ένα ρεπορτάζ για την αγορά στην Aθήνα, αμέσως μετά κάποιον αμερικανό που έσπασε το χέρι του από την κακοκαιρία...
Πολλές φορές ακούσαμε για ...2 - 3 νεκρούς σε τροχαίο στις HΠA λες και μιλάνε για την Aττική Oδό! Λες και δεν γίνανε και στη Γιουγκοσλαβία, στην Aγγλία, στη Γαλία κ.ο.κ.
Eντάξει, γίνονται και σοβαρά επισόδεια, αλλά καθημερινά/μικρά και άσχετα με την επικαιρότητα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν τι στο καλό θέλουν και τα δημοσιοποιούν στην Eλλάδα?
H οικιοποίηση τελικά για να έρθει η παγκοσμιοποίηση άρχισε με πολύ πλάγιο και ύπουλο τρόπο.
Δείτε σήμερα το βράδυ ένα δελτίο ειδήσεων και τη στιγμή που πέφτει αυτή η είδηση δείτε το πρόσωπο του παρουσιαστή!!! Ή θα λάμπει ξαφνικά ή θα δείχνει δυσανασχετισμένος για τις μ.....ς που του βάλανε να πει.
Σε λίγο μάλιστα θα βλέπουμε και για αμερικανούς που τους δάγκωσε κάποιο σκυλί στο δρόμο και τους τραυάτισε ελαφρά και άλλα τέτοια...
Kαι μόνο για τις HΠA.
Ίσως μια οργανωμένη αντίδραση να τα σταματήσει και να γίνει αυτό ένα εμπόδιο σ' αυτό που πάει να γίνει...
Ότι άλλη περίεργη και άσχετη είδηση βγαίνει νομίζω ότι πρέπει να εντοπίζετε και να καταγράφετε.
Nα βγάλουμε κάνα συμπέρασμα πιο πλήρες...

ValGraph

zinonΜέλος
05/01/2005, 16:17:55
Ίσως μια οργανωμένη αντίδραση να τα σταματήσει και να γίνει αυτό ένα εμπόδιο σ' αυτό που πάει να γίνει...

Προς το παρον "εκοψα"την τηλεοραση...

zinon

katiΝέο Μέλος
05/01/2005, 16:44:58
Έχεις απόλυτο δίκιο. παλιά έκαναν έκτακτο δελτίο μόνο για κάποιο σημαντικό γεγονός σε Ελλάδα,π.χ. σεισμό,κλπ, και τώρα κάθε φορά που διακόπτεται το πρόγραμμα μας μεταδίδουν ό,τι τους έρθει!!! δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αλλά έχει γίνει ήδη κουραστικό!!!
OannesΜέλος
05/01/2005, 16:52:19
Eγώ απλώς θα πω ότι αυτός ο μεταλλάκτης ψυχοσύνθεσης που λέγεται τηλεόραση, εκτός από on έχει και off.

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
oneiric1Μέλος
05/01/2005, 17:00:38
Συμφωνώ φίλε oannes!

Θα ήθελα επίσης απλώς ν’ αναφέρω ότι κάθε φορά που παρακολουθώ ειδήσεις, «κάνω» ώρες να συνέλθω αφού το στομάχι μου έχει γίνει ένας τεράστιος κόμπος και στο μυαλό μου έχουν «κολλήσει» οι φρικτές εικόνες που προβάλουν ... Όλα έχουν ένα όριο και μάλλον εγώ έχω φτάσει στο δικό μου...

{συγνώμη για το "άσχετο" του θέματος φίλε/η valgraph}

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

05/01/2005, 17:14:42
ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΕΣ
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ
ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΒΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ 40 ΛΕΠΤΑ
ΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟΜΙΣΗ ΩΡΕΣ
valgraphΜέλος
05/01/2005, 18:19:14
Eμείς ξέρουμε ότι υπάρχει και off...
Tελευταία έκανα 5 μήνες να δω τηλεόραση (...και δούλευα 10 χρόνια σε κανάλι!).
Όταν έκατσα να ξαναδώ με πιάσανε τα γέλια!
Tον υπόλοιπο κόσμο όμως πως και ποιος θα τον ειδοποιήσει?
Δεν πρέπει κάποιος να κάνει κάτι?
Mην περιμένουμε την ομάδα...E.
Πάντος για να καλυφθεί ο τηλεοπτικός χρόνος δεν νομίζω να επιλέγονται κάποια άσχετα θέματα τυχαία- θέματα υπάρχουν και κόβονται. Για συγκεκριμένα άσχετα θέματα μιλώ που στα καλά καθούμενα προβάλονται.
Kαι να ξέρετε: Στα μεγάλα κανάλια η ροή προγράμματος, χρωματολογία σημάτων, ηχητικά, επιμέλεια και επιλογή θεμάτων δελτίων κ.α. γίνονται και με τη συμμετοχή ψυχολόγων και άλλων ειδικών (...ή τεχνικών αν θέλετε). Όσο κι αν "χύμα" φαίνονται υπάρχουν κάθε μέρα στατιστικά για την τηλεθέαση και για την "ζωντοβολίαση" των τηλεθεατών.
Kατά τη ροή δε κάποιου δελτίου, υπάρχει και ή άμεση παρέμβαση κάποιων και η ταχύτατη τροποποίηση του προγράμματος κατά τη διάρκεια της ροής του!
Θυμάστε κάποτε που όλοι περιμέναμε τον Tριανταφυλόπουλο να κάνει κάποιες αποκαλύψεις, το γύρισε στα καλλιτεχνικά και για δύο μήνες γυρνούσε πόλεις και λιμάνια παριστάνοντας την Kορομυλά!
Σαν να έλεγε "όλο το χρόνο είδατε ότι είδατε, τώρα που τα διόρθωσα ας γλεντήσουμε"...

ValGraph

skepticΜέλος
07/01/2005, 02:28:19
Δείτε ποίοι ελέγχουν τα διεθνή και τοπικά MME, και θα καταλάβετε κάποια λίγα πράγματα για το τι σας σερβίρουν και για τους λόγους που σας το σερβίρουν......
Επίσης οι ειδήσεις είναι και αυτές ένα εμπορικό προϊόν που υπάγετε με τη σειρά του στους γνωστούς νόμους του μάρκετινγκ.

Αυτά για το θέμα...

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism

SAUDiΜέλος
07/01/2005, 19:25:58
Μια χαρα τα λεσ φιλε valgraph ! πολυ σωστη η παρατηρηση σου...Αν παρακολου8ησε κανεις, ακομα και χτες αναφερανε οτι λογο κακοκαιριας σε καποιο μερος της αμερικης σκοτωθηκε μια οικογεννεια σε αυτοκινητιστικο...Λες και ειναι κατι το μοναδικο στο κοσμο που εγινε η σαν να ηταν παραξενο μεσα στα τοσα εκατομυρια αμερικανους και με τοσο σφορδη χιονοθυελα να μην σκοτωνονταν κανεις!

-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-

SagaviperΜέλος
07/01/2005, 20:28:52
Ax φίλε valgraph μακάρι να ήταν μόνο τα ΜΜΕ. Δυστυχώς είναι παντού όπως τον καρκίνο και μας τρώει σιγά σιγά. Όπως θα δείς και στο φιλμάκι που σου βάζω ύπαρχει πόλεμος ταυτόχρονα σε πόλλα επίπεδα και διαστάσεις με σημαντικό μέσο την τηλεόραση. Φαντάστου πόσοι πάνε δουλειά απο το πρωί μέχρι τη νύκτα βλέπουν τα νέα των 8:30 και μετά κοιμούνται.

Γεννιέσαι με φορμαρισμένο χαρτ-ντραιβ και αυτοί φροντίζουν να σου "βάλουν" Windows με φυσικά πολλά "updates".

VIDEO CLIP - The product is you

More Clips

http://www.adbusters.org/home/

"You are only paranoid when you Imagine people are against you"

Edited by - Sagaviper on 07/01/2005 20:32:58

07/01/2005, 23:30:40
Αγαπητέ φίλε νομίζω ότι άνοιξες ένα πολύ μεγάλο θέμα. Η τηλεόραση και ειδικά τα δελτία ειδήσεων είναι η προμετωπίδα του συστήματος ενάντια στην συνείδησή μας και στις όποιες αντιστάσεις προβάλλουμε στην νέα τάξη πραγμάτων. Διαβάζοντας το θέμα θυμήθηκα κάτι πολύ ωραίο που μου είχε πει κάποια στιγμή ο αδελφός μου: "Η πιο επαναστατική πράξη που μπορεί να κάνει σήμερα ένας άνθρωπος, είναι να πετάξει μέσα απο το σπίτι του την τηλεόραση." Πολλές φορές λέμε γιατί δεν αντιδράει ο κόσμος σε αυτά που του συμβαίνουν. Και όμως φίλοι μου αναρωτιόμαστε για αυτό μπορεί να τον εμποδίζουν χίλιοι δυο λόγοι, φόβοι, ανασφάλειες κλπ και δεν σκεφτόμαστε πόσο δύσκολο τελικά είναι να καταργήσουμε τις τηλεοράσεις, που στο κάτω κάτω κανείς δεν μας υποχρεώνει να τις παρακολουθούμε με το ζόρι... Τόσο μεγάλη είναι η εξάρτηση... Και για να επανέλθω στο αρχικό θέμα θέλω να πω... Αγαπητέ φίλε ακόμα δεν έχεις δει τίποτα... όπως έλεγε πολύ ωραία ένα τραγούδι του Μαχαιρίτσα που τραγουδούσε ο Παπακωνσταντίνου: "...να δεις τι σου 'χω για μετά..."
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

valgraphΜέλος
08/01/2005, 00:43:07
Δυστυχώς έχω δει πάρα πολλά... Προσπάθησα να το θέσω το θέμα πιο απλά.
Έχω δουλέψει και δουλεύω πάνω από 10 χρόνια σε tv στον τομέα των graphics και την παραγωγής.
Tο τι έχει περάσει από τα χέρια (ματια) μου δεν περιγράφεται...
Πριν ένα χρόνο μετακόμισα στην Kύπρο και το πρώτο 5μηνο δεν έβλεπα καθόλου tv. Όταν την ξανάνοιξα είδα την διαφορά. Aκόμη και Kυπριακά κανάλια που δεν έχουν και τόσα τηλεσκουπίδια ακόμη όπως τα Eλληνικά ξαναείδα το πως η διαστροφή και το συμφέρον κάποιων κατευθύνει τα πάντα... Έψαχνα να δώ για κάποια είδηση συμαντική και περνούσαν από μπροστά μου ένα σωρό μ.....ες μέχρι να την παίξει...
Πιστεύω εδώ μέσα όλοι να τα γνωρίζετε, αυτό όμως που με παρεξένεψε όπως είπα και στην αρχή είναι γιατί μικροειδήσεις από τις HΠA, γιατί τώρα και γιατί απ' όλα τα κανάλια ταυτόχρονα (ακόμη και τα Kυπριακά).
Πλησιάζει κάτι? Kάτι πάει να γίνει? Γιατί να μας ενδιαφέρει ποιον είχε καλεσμένο ο Λάρρυ Kίνγκ εχτές? Tι διαφορά έχει ένας αμερικανός που έπεσε από το ποδήλατο λόγω του χιονιού και έσπασε το χέρι από έναν Σουηδό ή Pώσσο ή... ή...??
Eπίσης σε πολλές πλέον ταινίες, η πόρνη μαμά με το ξώγαμο από κάποιον κακοποιό, γίνεται το πρότυπο και η καλή σύζηγος του καλού ήρωα...
Όπως ένα κύμα κακοκαιρίας μεταφέρεται σιγά σιγά και αρχίζει να μας επηρεάζει έτσι και ο αμερικάνικος τρόπος ζωής και προτύπων (πιο έντονα πλέον - όχι όπως παλιότερα) αρχίζει να μπαίνει στη ζωή μας.
Kαι ο Mπούς ξαναβγήκε πρόεδρος! H μεγαλύτερη "κλανιά" ξανά μπροστά.
Πιθανότατα, αφού "μπασταρδέψει" το μυαλό των ανθρώπων από μια καλή πλύση εγκεφάλου τότε η συνείδηση δεν λειτουργεί καλά, τα σκουλίκια βγαίνουν στην επιφάνεια και εμείς ασυνείδητα πλέον τα στηρίζουμε και τα εξυμνούμε... Aυτό εφαρμόζετε πλέον και στην Eλλάδα.
Kαι κάτι ακόμη. Πριν λίγους μήνες βλέπαμε στην τηλεόραση για ανθρώπους σεισμόπληκτους να υποφέρουν. Στις λαχαναγορές ανθρώπους, ευπόλιπτους πολίτες αλλά με προβλήματα να μαζεύουν σκουπίδια για να φάνε. Παιδάκια στην αφρική να πεθαίνουν. Kανείς δεν έκανε τίποτε γιατί η τηλεόραση δεν έδωσε το σύνθημα να γίνει! Όλοι απλώς κοιτούσαμε και επαναπαυόμασταν γιατί δεν ήμασταν στη θέση τους. Στην τελευταία θεομηνία η τηλεόραση έδωσε το σύνθημα. Kαι όλοι δώσαμε (και καλά κάναμε) αλλά γιατί μόνο εκεί? Kαι φανταστείτε - το τέστ ήταν παγκόσμιο.
Tο τέστ της πλύσης πέρασε με άριστα.
Δεν χρειάζεται να δεις tv για να δεις τη συμφορά. ¶νοιξε την πόρτα και πήγαινε στο πίσω σοκάκι - κι εκεί υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν.
.........αυτά για την ώρα...

ValGraph

Edited by - valgraph on 08/01/2005 00:51:02

08/01/2005, 22:37:43
Όσων αφορά στα δελτία ειδήσεων το πιο γελοίο απ' όλα κατά την γνώμη μου είναι αυτό του star! Τα θέματα που παρουσιάζουν είναι εξωφρενικά! Μ' άρεσε πάντως που είχε βγει ο Αιμίλιος Λιάτσος και κατηγορήσε τα τηλεσκουπίδια και το πόσο η τηλεόραση έχει χάσει τη σοβαρότητα της! Σχόλιο: -Φαίνεται είναι υπνωτισμένος όταν διαβάζει και σχολιάζει τους τίτλους των ειδήσεων του βραδινού δελτίου του star!

Αυτό του alter φέρνει το τέλος του κόσμου! Δεν τολμώ ούτε να κάνω ζάπινγκ προσπερνώντας το... Απλά το αγνοώ! Ειλκρινά τις λίγες φορές που το έχω παρακολουθήσει αργότερα ένιωθα το κεφάλι μου να πονάει κ να βουίζει... και ενώ είμαι αισιόδοξο άτομο γενικώς, αναρωτιέμαι πολύ για το τι μέλλει γένεσθαι... και αυτό το γένεσθαι προβληματίζομαι αν θα προσπεράσει τα επόμενα πέντε χρόνια! Επιτρέπεται να συγκρίνω το δελτίο του alter με την Αποκάλυψη;

Γενικά πάντως η τηλεόραση προβάλλει ότι μας αρέσει να βλέπουμε και αυτά που βλέπουμε οι περισσότεροι μας συνήθως είναι "τηλεσκουπίδια"! Αυτά σπάνε τα μηχανάκια της AGB... και φερόμαστε σαν να αγνοούμε πως η AGB είμαστε εμείς!

Ωστόσο μήπως η τηλεόραση είναι μία παγκόσμια συνομωσία όπως ο Διεθνής Σιωνισμός; (χαριτολογώ εννοείται...)
Τα πρότυπα που προβάλλει και ο τρόπος ζωής που επιβάλλει ως μόδα... εισβάλλουν στην καθημερινότητα μας και λέω τώρα εγώ... μας οδηγούν κάπου... σε κάτι συγκεκριμένο; Τι να πω... δεν τη θεωρώ τόσο ένοχη. Μη βλέπουμε παντού συνωμοσιές...!
Μου αρέσει πάντως πολύ ως συσκευή...! Προβάλλει και πράγματα τα οποία νομίζω πως αξίζει να παρακολουθούμε! Γενικά η τηλεόραση σε "ξυπνάει"... άποψη μου!

Φιλικά, Νότης Σκορπιός!

Όταν θελήσεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν θα συνομωτήσει μαζί σου για να το πετύχεις...!

08/01/2005, 22:48:18
Επίσης τα θερμά μου συγχαρητήρια στην κρατική τηλεόραση που κατέφερε ένα πραγματικό θαύμα. Το αστρονομικό ποσό των 16.000.000 ευρώ (για τα ελληνικά δεδομένα) που συγκεντρώθηκε για του πληγείσες περιοχές... σίγουρα θα πιάσει τόπο.

Εκτός από ο εξ' απο 'δώ η τηλεόραση μήπως είναι και φύλακας άγγελος!!!

Φιλικά, Νότης Σκορπιός!

Όταν θελήσεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν θα συνομωτήσει μαζί σου για να το πετύχεις...!

valgraphΜέλος
08/01/2005, 23:31:18
Tο ότι όλοι οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών (τοπικών, περιφερειακών και πανελληνίων) και άλλων MME ανήκουν σε κάποια στοά ή οργάνωση σημαίνει τίποτε?
Προσωπικά για μένα όχι πολλά, αλλά και έστω το λίγο μου δημιουργεί υπόνοιες ότι ίσως - και ξαναλέω ίσως - κάτι να σημαίνει...
Mε αυτά που συνεργάστηκα εγώ, η σχέση αυτή υπήρχε όπως φαινόταν για οικονομικούς λόγους (εισροή διαφημίσεων/πελατειακές σχέσεις)...
Ίσως η αλλαγή που παρουσιάζεται και αντί για κάτι που περιμέναμε οι λίγοι να βλέπουμε κάτι άλλο - τηλεσκουπίδια - να γίνεται γιατί το θέλουν οι πολλοί και μόνο.
Tο τελικό προϊόν όμως της κατάστασης αυτής είναι η οικονομική εκμετάλευση και η πνευματική χειραγώγηση - Όχι η ψυχαγωγία (λίγη ενημέρωση ίσως ναι).
Για να βγάλει όμως ένα κανάλι χρήματα δεν θα ήταν απαραίτητα αυτά - αντίθετα όλα τα κανάλια μαζί - χέρι με χέρι - πήραν τον "κατήφορο".
Oι ίδιοι όμως είναι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι - το ίδιο και το πλήθος που ενημερώθηκε ότι όλα είναι εντάξει και το αντίθετο.
H μόνη ενέργεια που χρησιμοποιείται τελικά για να παραχθεί έργο είναι η κίνηση του χεριού στο τηλεκοντρόλ με αποτέλεσμα να υπάρχει αδράνεια στην πραγματική επέμβαση σε προβλήματα, ενώ όλοι νομίζουμε πως βοηθήσαμε απλώς βλέποντάς τα συμμετέχοντας απλώς μαζί με τον παρουσιαστή.

Eντοπίζω ότι κάτω από το καζάνι η φωτιά άναψε... Tώρα τι θα μαγειρςυτεί ούτε ο θεός δεν το ξέρει...

ValGraph

Jason_18Μέλος
09/01/2005, 22:52:38
παιδια εχετε απολυτο δικιο σε οτι λετε.ομως ο λογος που τα ΜΜΕ προβαλουν ολες αυτες τις "μπουρδες" ειναι οτι δυστηχως αυτα βλεπει ο κοσμος...εχουμε πεσει σε τοσο χαμηλο επιπεδο που πλεον ο κοσμος προτιμαει να βλεπει ολα τα κουτσομπολια(πως περναει ο ρουβας,τι εβαλε η Βισση στη δεξιωση κ.α.)απο το να βλεπει πολλη σοβαροτερα πραγματα που συμβαινουν στον κοσμο!!!οσο γισ την Αμερικη λογικο δεν ειναι?η κυριαρχη δυναμη σε ολη την εφυλιο!!!οτι συμβαινει εκει ειναι σημαντικο!!!ΒΛΑΚΙΕΣ!!!
τωρα ολα τα μεγαλα καναλια εχουν και απο μια κουτσομπολιστηκη εκπομπη...μονο ο alpha δεν προβαλει τετοιου ειδους εκπομπη που και αυτο αργα η γρηγορα θα παρασυρθει...που θα παει!!!
10/01/2005, 11:26:07
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΤΗΝ ΜΟΝΟΜΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.

ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΜΕ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ....
ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΕΧΕΙ ΕΝΑ OFF ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ. (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.

ΥΠΑΡΧΗ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ....
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ?????

ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΝΑΣ Η Ο ΑΛΛΟΣ..

ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

valgraphΜέλος
10/01/2005, 12:38:32
Σας ευχαριστώ για τις γνώμες & απαντήσεις.
H απορία μου ήταν για κάποιες μικρές περίεργες ειδησούλες στα δελτία - όντος και τα άλλα μέσα "κράζουν" απο παρατυπίες και "ανάρμοστη συμπεριφορά".
Aπλώς έθεσα το θέμα για το αν γίνανε αυτές οι περίεργες ειδησούλες αντιληπτές - ειδησούλες απαρατήρητες από τους περισσότερους αλλά νομίζω πολύ σημαντικές για... κάτι.
Eχτές πάλι είδαμε για τον χιονιά στις HΠA, έφτασε το χιόνι το 1 μέτρο σε κάποιες περιοχές εκεί. Yπάρχουν 400 - 500 πόλεις στον πλανήτη που το χιόνι πέρασε το ένα μέτρο. Eντοπίζω μόνο αυτό το σημείο που αναφέρονται τα MME και όχι την υπόλοιπη συμπεριφορά τους που είναι γνωστή σχεδόν σε όλους...
Όσο και για το off, όλοι το ξέρουμε αλλά ο εθισμός, η περιέργεια, η συνήθεια και άλλα πολλά δύσκολα μας οδηγούν σ' αυτό.
Eίναι αναγκαίο κακό η τηλεόραση - είναι ένα δωρεάν μέσο ενημέρωσης.
Tο ίδιο και οι φυλλάδες και το ράδιο. Kαι τα βιβλία μαζί - με τον κώδικα νταβίντσι π.χ. υπάρχει μια υστερία - πολλοί (σχεδόν όλοι!) παρερμήνευσαν το βιβλίο και το πήραν σαν ντοκουμέντο και όχι σαν εικασίες/μυθηστόρημα...
O κόσμος επηρεάζεται από τα πάντα και κάποιοι το εκμεταλεύονται αυτό πολύ καλά.
Όλα τα MME πρέπει να χρησιμοποιούνται από μας για να βγάζουμε συμπεράσματα και γνώμες ακούγωντας όλες τις πλευρές, όχι για να "αγιοποιούμε" αμέσως ότι ακούμε,διαβάζουμε ή βλέπουμε.
Kαι επιστρέφω στο βασικό μου ερώτημα/απορία. Tις μικρές περίεργες ειδησούλες για μια συγκεκριμένη περιοχή (HΠA) λες και μιλάμε για την διπλανή μας συνοικία, για συμπατριώτες μας ή για γείτονές μας... Mέσα σε όλο το μπάχαλο που επικρατεί και έχετε ξανασυζητήσει εδώ μέσα, ξεχώρισα αυτό το σημείο που δεν φαίνεται. Aυτό το 1 λεπτό καθημερινά κάνει δουλειά όσο 10 ώρες παραπληροφόρησης γιατί αυτό το λεπτό δεν εντοπίζεται και δεν δίνει περιθώρια αντίδρασης αντίθετα με το υπόλοιπο πρόγραμμα.
...

ValGraph

SAUDiΜέλος
10/01/2005, 15:53:35
Το θεμα ειναι ποιος εχει τη δυναμη να πεταξει την τηλεοραση απο το σπιτι του η να μην ακουει ραδιο η να μη διαβαζει τυπο? Πολλοι λιγοι μπορουν να το κανουν αυτο..αλλα και πολλοι λιγοι μπορουν να το αντεξουν. Γιατι οποιος φτασει σε αυτο το σημειο το "συστημα" εχει παρει τα μετρα του μια χαρα! με μια λεξη.. περιθωριοποιηση! Δεν εισαι καταναλωτικο οργανο αρα και αχρηστος στην κοινωνια
Οι περιθωριακοι δεν μπορουν να επαναστατησουν. Εχουν χασει πια τη μαχη..
Η επανασταση και η αντισταση μπορει να γινει μεσα απο την καρδια του "θηριου"
Το λυπητερο ειναι οτι ο George Orwell με το βιβλιο του "1984" χρονο με το χρονο δικαιωνεται ακομα περισσοτερο!

-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-

ALOSΜέλος
11/01/2005, 14:33:10
Παρόλο που το θέμα είναι μερικώς αυτονόητο κράτησα επίτηδες ολίγα
περάξενα ώς προς την συμπεριφορά των ΜΜΕ (και όχι μόνο)

Αν αναφερόμαστε στην Τηλεόραση το πιο σοβαρό που μπορεί κάποιος να
δεί είναι φυσικά οι ειδήσεις, (αν δεν θέλει να δεί σκουπίδια).
Εκεί μπορεί να δεί σοβαρές ειδήσεις εκτός των άλλων.

Το πλήρως όμως αξιοπερίεργο είναι οι στάσεις των πολιτικών και των
δημοσιογράφων σε θέματα μακάβρια. Στον αγώνα Αλβανία-Ελλάδα ο κύριος
Παυλόπουλος είχε λεζάντα πριν πολεμική ατμόσφαιρα και ήταν χαμογελαστός

ΜΕΤΑ τον αγώνα με λεζάντα "ΧΥΘΗΚΕ ΑΙΜΑ..." ήταν ΑΚΟΜΑ πιο χαμογελαστός.

Στο θέμα με το Σινούκ ο ΑΛΛΟΣ Παυλόπουλος ο πολιτικός (τί σύμπτωση)
ήταν χαμογελαστός αρκετές στιγμές πάλι...

Δέν είναι τα μόνα παραδείγματα που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος μέσα
σε αυτή την παράξενη συμπεριφορά.

Σε ειδήσεις στο CNN έχουν αρχίσει πειράματα για να είναι ψυχολογικά
καλά τα αμνοερείφια και τους βάζουν να βλέπουν cinema!

Mάλλον μας βλέπουν σαν αμνοερείφια και βλέπουν πόσο ομοιάζουν οι
συμπεριφορές μας. Τί άλλο να σκεφτώ.

Πάντως υπάχουν πάντα και μερικές εκπομπές που δίνουν και "σωστές"
συμβουλές για οικογενειακή ευτυχία!

Και η παράξενη συμπεριφορά θα συνεχίζεται όλο και πιο παράξενη...