- ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ! - - Κινηματογράφος -
εχω δει κατα καιρούς καποιές ταινιες που μου έχουν μείνει
φυσικα αρκέτες απο αυτές που αναφέρατε αλλα απο οτι κατάλαβα υπάρχουν ακόμα περισσότερες ...επομένως προς ολοταχώς..
- λαθος στροφη
- το αντικλείδι
-.....
λοιπον και να ζητήσω απο τους metr εδώ του τρόμου να μου προτείνουν κάποιες ταινίες που να έχουν σχέση με βρυκόλακες.. ειμαι fan του είδους....
στο σπίτι έχω πολλα dvd άλλα τα περισσότερα είναι επίστημονικης φαντασίας μιας και ο αδερφός μου είναι πιο του "επιστημονικού"..
"οτι θέλεις μπορείς να το κάνεις, αρκεί να το θέλεις . ¨Οπου υπάρχει θέλω υπάρχει και δρόμος"
Η δική μου τώρα:
Μία από της αγαπημένες μου και πιο ατμοσφαιρικές ταινίες anime-τρόμου είναι και το Vampire Hunter D: Bloodlust.
Η ταiνία είναι βασισμένη σε χαρακτήρες από τις νουβέλες του Ιάπωνα Hideyuki Kikuchi.
O D είναι ένας dhampir δηλαδή ο γόνος ενός βαμπίρ και μιας ανθρώπου. Σε ένα μετα-αποκαλυπτικό κόσμο επιζεί ως κυνηγός βαμπίρ τα οποία ενώ κάποτε κυριαρχούσαν στην γη τώρα βρίσκονται υπό διωγμό. Όταν η κόρη ενός πλούσιου αγρότη πέφτει θύμα απαγωγής από το βαμπίρ Meier Link ο πατέρας προσλαμβάνει τον D καθώς και τους αντιπάλους κυνηγούς αδερφούς Markus.
Μήπως όμως δεν πρόκειται για απαγωγή αλλά για θεληματική φυγή; Και τι θα κάνει ο D που είναι και αυτός απόγονος μιας ανάλογης βλάσφημης ένωσης ανάμεσα σε ένα βαμπίρ και μία άνθρωπο;
Την προτείνω ανεπιφύλακτα. Και δεν θέλω να σας ξενίσει το γεγονός πως είναι anime. Τα anime δεν είναι για παιδιά!!!!!!!!

Edited by - A. Kircher on 20/12/2006 05:20:22
η κορυφαία ίσως ταινία με βαμπίρ,δοσμένη με αυθεντικό
μαύρο χιούμορ και με πολύ νόημα στην ανάγνωσή της
σου τη συστήνω ανεπιφύλακτα
παραγωγή του 1985(?) - για ρώτα λίγο τον agnostic !
Απίστευτη ταινία σχετικά με βρυκόλακες! Παίζει όλος ο καλός ο κόσμος![]()
Το νούμερο 1 όμως ε? Ποιό μακελειό από έτσι δεν γίνεται ![]()

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΤΟΥ "ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ"

Η απομυθοποίηση του Άη Βασίλη...
Χεχε!
Καλή Πρωτοχρονιά και σε σένα και στους υπόλοιπους φίλους του θέματος! ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ ΩΣ ΤΗΝ ΑΥΓΗ 1 - FROM DUSK TILL DAWNΑπίστευτη ταινία σχετικά με βρυκόλακες! Παίζει όλος ο καλός ο κόσμος
Το νούμερο 1 όμως ε? Ποιό μακελειό από έτσι δεν γίνεται
Πράγματι φίλη vasiliskos(χρόνια πολλά και για τη γιορτή σου επί τι ευκαιρία) το Σούροπο.... είναι αρκετά καλή και αιματηρή ταινία.![]()
quote:
Φίλη μου vasiliskos, την φωτογραφία αυτή από το Silent night, deadly night κάπου την έχω ξαναδεί και νομίζω σ' αυτό το θέμα...
Σωστά νομίζεις φίλε μου Dying. Την έχω παραθέσει την ταινία αυτή νωρίτερα, αλλά δεν θυμάμαι σελίδα τώρα.
Θα προσθέσω άλλες δύο ταινίες στο ίδιο ποστ μιας και το σενάριο τους παρουσιάζει πολλες ομοιότητες. Ουσιαστικά πραγματεύονται την υπόθεση βιβλίου του Lovecraft (The Colour out of space).
Πρόκειται για το Die Monster Die(ελληνιστί "Σατανικό Μυστικό") του 1965 και το The Curse (ελληνιστί "Κατάρα") του 1987.
Το Die Monster Die είναι αρκετά καλό και ατμοσφαιρικό, ενώ το The Curse...έτσι κι έτσι....![]()
Το βασικό κοινό στοιχείο των δύο ταινιών είναι ότι ένας κομήτης που πέφτει στο ύπαιθρο επηρεάζει την χλωρίδα της περιοχής με αποτέλσμα να παθαίνουν διάφορα ευτράπελα οι κοντινοί κάτοικοι(αλοιώσεις στην εμφάνιση, παράνοια κτλ). Τα έχω δει και τα δύο πριν πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.
Κατ'αρχήν το Die Monster Die που με είχε εντυπωσιάσει περισσότερο αναφέρεται σε έναν νεαρό άντρα ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά το εξοχικό σπίτι της αρραβωνιαστικιάς του στο οποίο διατηρεί το εργαστήριό του ο επιστήμονας πατέρας της(τον υποδύεται ο Boris Karloff). Ο νεαρός άντρας έχει καταλάβει από την διαδρομή της κοντινής περιοχής ότι κάτι δεν πάει καλά με την χλωρίδα της περιοχής. Το ωραίο είναι ότι βλέπει και την τεράστια τρύπα στο έδαφος που έχει αφήσει ο μετεωρίτης αλλά του πουλάνε παραμύθια ότι προκειται για κάτι άλλο αν θυμάμαι καλα.
Αφού λοιπόν φιλοξενηθεί στο σπίτι της αρραβωνιαστικιάς του, διαπιστώνει ότι τα φυτά στο θερμοκήπιο του πατέρα της έχουν υπερβολικά αναπτυχθεί και όχι μόνο αυτό. Η ίδια της η μάνα έχει παραμορφωθεί τα μάλλα και ο νεαρός πρωταγωνιστής προσπαθεί να σταματήσει τα πειράματα του πατέρα της. Φυσικά ο πατέρας της προσπαθεί να τον βγάλει από τη μέση και μια πεικίνδυνη περιπέτεια για τον πρωταγωνιστή και την αρραβωνιαστικιά του αρχίζει. Αν και όπως είπα δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, η συγκεκριμένη ταινία μου άρεσε αρκετά και είχε σκοτεινή ατμόσφαιρα.

Αντίθετα το The Curse κινείται σε γενικότερη μετριότητα και απ'ότι διαβάζω σε διαδικτυακές πηγές περιέχει μερικούς ερασιτεχνισμούς που βγάζουν μάτια. Για παράδειγμα υπάρχει στιγμή που το παιδί-πρωταγωνιστής αποκαλείται από τη μάνα του με το όνομα του αληθινού ηθοποιού που υποδύεται τον ήρωα και όχι με αυτό που τον φωνάζουν στην ταινία όλες τις άλλες στιγμές!!!![]()
![]()
http://www.allmovie.com/cg/avg.dll?p=avg&sql=1:11802
Ε κι εδώ τα ίδια. Σκάει ο μετεωρίτης κοντά στη φάρμα του πιτσιρικά πρωταγωνιστή, χύνοντας γλίτσα, μεταλλάσοντας τα φυτά της περιοχής σε εκτρώματα και μολύνει το νερό έτσι ώστε αυτοί που το πίνουν να χάνουν τα λογικά τους! Θυμάμαι σκηνή που ο πατριός του μικρού ήρωα της ταινίας έχει γίνει σαν ζόμπι με παραμορφωμένη φάτσα και κυνηγάει τον πιτσιρικά! Παλιότερα μου είχε αφήσει μέτριες εντυπώσεις. Τώρα αν το ξαναδώ ίσως και να φρίξω!
Εγώ πάντως σας προειδοποίησα!![]()
![]()

Αντε καλή θριλλερο-χρονιά να έχουμε με πολλες καλές νέες ταινίες τρόμου!!!![]()
ΥΓ. Πρόσφατα είδα και αυτό το χριστουγεννιάτικο τάχα μου θρίλερ "Black Christmass" και αποδείχτηκε μεγάλη πατάτα. Φυλάξτε τα λεφτά σας για κάτι καλύτερο. Trust me...

Φίλε Agnostic, το "The curse" το είχα δει πριν καιρό - δεν θυμάμαι πόσο για να είμαι ειλικρινής - αλλά θυμάμαι οτι ήταν μεγάλη παντόφλα το έργο! ![]()
Το άλλο που πρότεινες πάντως δεν το έχω δει οπότε... ![]()

In anticipation of my resurrection...
O agnostic με έπιασε αδιάβαστη γιατί καμμιά από τις δυό ταινίες δεν έχω δει και μάλλον τη δεύτερη μετά από τα σχόλια σας δεν θα την πολυψάξω.
Τη πρώτη μια και υπάρχει ο Μπορίς Καρλόφ μάλλον θα την δω!
Και μια παρένθεση. Είδα το prestige και μου άρεσε πάρα πολύ!!!!

Στην πραγματικότητα είναι απλώς χαλαρά εμπνευσμένα από αυτό.
Το The Curse ίσως είναι λίγο πιο κοντά στην πλοκή του διηγήματος.
No Method, No Guru, No Teacher
Living dead at the Manchester morgue
ή
Non si deve profanare il sonno dei morti
Ταινία του 1974, ισπανική, του Jorge Grau. Επηρεασμένο από Ρομέρο, φτηνή παραγωγή, την είχα δει σε άθλια κόπια σε παλιότερο Φεστιβάλ Τρόμου!
Αστυνομικός κυνηγά δυο χίππηδες για φόνους που στην πραγματικότητα διέπραξαν κάποια ζόμπι. Αρκετά ατμοσφαιρικό, με βαριά ατμόσφαιρα και καλά πλάνα.

Αναπάντεχα καλή ταινία, στυλάτη, σέξι και σχετικά πρωτότυπη. Δεν έχει πολύ splatter και ούτε το χρειάζεται. Καλές ερμηνείες και σενάριο.
Ο πλούσιος γιος παρουσιάζει τη μνηστή του (πανέμορφη η Lydie Denier) στον χειρούργο πατέρα του. Πατέρας και γιος δεν τα πάνε καλά και φαίνεται πως το ζευγάρι σκοπεύει να δολοφονήσει τον πατέρα. Ο οποίος, όμως, δεν διστάζει να φλερτάρει τη μνηστή και τα πράγματα παίρνουν πολύ περίεργες διαστάσεις.
Την είχα δει τυχαία στην τηλεόραση και μπορώ να πω πως με εξέπληξε.
Ο σκηνοθέτης κάνει κυρίως τηλεοπτικές δουλειές κι έτσι δεν έχω δει άλλη ταινία του. Κρίμα...

Edited by - wendigo on 05/01/2007 20:28:39
Η υπόθεση έχει ως εξής:
Σε ένα μικρό συγκρότημα σπιτιών διαβιούν 5-6 ηλικιωμένοι. Ωστόσο, αποφασίζεται - όχι και τόσο δημοκρατικά - από φορείς της πόλης, να κατεδαφιστεί το κτιριακό συγκρότημα των ηλικιωμένων για να χτιστούν τα γραφεία μιας εταιρίας. Ηδη απέναντι χτίζεται ένας ουρανοξύστης που πρόκειται να στεγάσει άλλα γραφεία της εταιρίας αυτής.
Ε, οι ηλικιωμένοι παθαίνουν αυτό που λέμε "Αμόκ" και αποφασίζουν να εκδικηθούν την άσπλαχνη πολιτεία που τόσο άδικα τους στερεί τη στέγη τους. Και πώς εκδικούνται? Μα φυσικά δολοφονώντας με στυλ, εργάτες του απέναντι κτιρίου και γενικότερα οποιονδήποτε επιχειρεί να κάνει έργα γύρω από το κτίριο τους!! Θυμάμαι δύο φόνους μόνο.
Στον πρώτο "χαλαρώνουν"(νομίζω) τα σχοινιά ενός εργάτη που εργάζεται σε μια πλατφόρμα στον διπλανό ουρανοξύστη, με αποτέλεσμα αυτός να γκρεμοτσακιστεί από ύψος πολλών πολλών ορόφων!!! Ο δεύτερος και ιδιαίτερα κτηνώδης φόνος που θυμάμαι, είναι ενός πολεοδόμου ή κάτι τέτοιο(πάντως όχι απλού εργάτη) τον οποίο τα γεροντάκια...θάβουν ζωντανό σε τσιμέντο!!!!!!![]()
Απ'ότι βρίσκω σε διαδικτυακές κριτικές, έχει αποσπάσει πολύ καλά σχόλια. Θα προσπαθήσω να την ξαναβρώ με κάθε τρόπο(όχι μην ανησυχείτε, δεν θα κάνω και φονικό
) γιατί θυμάμαι ότι με είχε εντυπωσιάσει!!! Αν μη τι άλλο μας παρέχει και το δίδαγμα, να μην εγκαταλείπουμε τους ηλικιωμένους στη μοίρα τους και να μην τους συμπεριφερόμαστε άσπλαχνα και άδικα....

Μην σας προβληματίζουν τα διαφορετικά εξώφυλλα και οι διαφορετικοί τίτλοι. Πρόκειται για την ίδια ταινία. Εγώ την είχα πετύχει σε εκείνο το αδικοχαμένο βίντεο-κλαμπ με το πρώτο εξώφυλλο.
Ψάξτε το. Αξίζει.
http://www.imdb.com/title/tt0071617/
ΥΓ. Θα έχω υπόψη και τις προτάσεις του φίλου wendigo παραπάνω. Ούτε που τις ήξερα τις δύο ταινίες που προτείνει. Τελικά ποτέ δεν θα έχουμε δει τα πάντα όσο ψαγμένοι κι αν είμαστε σε ένα είδος!![]()

Edited by - Agnostic on 08/01/2007 11:58:13
Πρόκειται για μια ακόμα σπουδαία ταινία anime-horror του 2000.
Η ιστορία διαδραματίζεται στην αμερικανική βάση αεροπορίας Yocota στην Ιαπωνία λίγους μήνες πριν το ξέσπασμα του πολέμου του Βιετνάμ. Ενώ όλοι ετοιμάζονται για τον πόλεμο, διάφορες ανεξήγητες αυτοκτονίες λαμβάνουν χώρα στην γειτονική πόλη και πολλοί στρατιώτες αρχίζουν να συμπεριφέρονται περίεργα. Η απειλή φυσικά προέρχεται από κάποιους βαμπιρικούς δαίμονες τους λεγόμενους Chiropterans. Η μόνη ελπίδα είναι μια κοπέλα με το όνομα Σάγια και η πανίσχυρη κατάνα της.
Η ταινία είναι αρκετά τρομαχτική με εντυπωσιακά οπτικά εφέ και αρκετή ενέργεια στις σκηνές δράσης.

Η ταινία λέγεται Rawhead Rex και στα ελληνικά την είχα βρει πριν 6-7 χρόνια με τίτλο Το Ξύπνημα του Δαίμονα. Είναι του 1986.
Υπόθεση απλή χωρίς πολλά φρου φρου.
Σε μια επαρχιακή περιοχη της Ιρλανδίας, ένας ανίδεος αγρότης, αποφασίζει να μετακινήσει μια μεγάλη πέτρα, κάτι σαν τους βράχους του Στόουνχετζ. Δυστυχως για τον ίδιο και την ευρύτερη περιοχή, ο ογκόλιθος αυτός σφράγιζε τον τάφο ενός πανάρχαιου παγανιστικού δαίμονα του οποίου το όνομα είναι Rawhead Rex, ο τίτλος της ταινίας δηλαδή![]()
Ο Δαίμονας ξεπετάγεται(αφού πρώτα ένας κεραυνός χτυπάει την πέτρα "εφετζίδικα") από τον τάφο του και ως βδελυρός, αιμοβόρος και σαρκοφάγος που είναι, αρχίζει να σκορπίζει τον τρόμο και την καταστροφή στην γύρω περιοχή. Εννοείται πως την πληρώνουν με τη ζωή τους όσοι κοινοί θνητοί βρεθούν στο δρόμο του, τους οποίους εξολοθρεύει με συνοπτικές διαδικασίες.![]()
Πρωταγωνιστής είναι ένας Αμερικάνος καθηγητής ιστορίας ο οποίος αν θυμάμαι καλά βρίσκεται στην περιοχή με την οικογένειά του για να καλύψει κάποιο θέμα σχετικά με τα μυστικά βιβλία των εκκλησιών ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Δυστυχώς για τον πρωταγωνιστή, ο Rawhead Rex σκοτώνει το μικρό του γιο, κι έτσι ο καθηγητής, αποφασίζει να εξοντώσει τον φρικτό Δαίμονα ψάχνοντας στην εκκλησία της περιοχής για κρυμμένα βιβλία με ξόρκια που θα στείλουν το Δαίμονα από 'κει που'ρθε. Και αν θυμάμαι καλά, η ίδια η εκκλησία είναι χτισμένη πάνω σε κατάλοιπα παλιότερου παγανιστικού ναού που νομίζω συσχετιζόταν με τον Rawhead Rex.
Εν πάση περιπτώσει, η ταινία κινείται γρήγορα, έχει δράση, μουρατο κακό Δαίμονα αλλά δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο. Βασικά περίμενα πιο πολύ αίμα δεδομένου του στιλ της ταινίας(hack & slash). Σε όσους αρέσουν οι ταινίες τρόμου με τέρατα, θα περάσετε γύρω στη μιαμιση ώρα ευχάριστα.
Κι εδώ που τα λέμε ο δαίμονας Rawhead Rex, σε κάποια κοντινά πλάνα...πλαστικοφέρνει επικίνδυνα(τουλάχιστον η άγρια μουτσούνα του)

Κι επειδή έχει γίνει σχετικά τρέντυ ο συγκεκριμένος δαίμονας, τον βγάλανε και σε κουκλάκι![]()

Τα λέμε.

καρα-cult![]()
![]()
![]()
Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι ναζί καταλαμβάνουν ένα ναό χτισμένο σε ορεινή τοποθεσία. Στα βάθη του, όμως, ο ναός κρύβει ένα μυστικό.
Μια κρύπτη, σφραγισμένη από αιώνες που κανείς δεν πρέπει να ανοίξει.
Οι ναζί την ανοίγουν...
Αργόσυρτο, ατμοσφαιρικό θρίλερ που σε υποβάλλει. Διάχυτη αίσθηση απειλής και ζόφου, με Λαβκραφτική γεύση. Τα εφφέ στο τέλος θα μπορούσαν να είναι καλύτερα αλλά σε έχει κερδίσει πολύ πριν το τέλος! Ενδιαφέροντες ηθοποιοί:
Σκοτ Γκλεν
Γιούργκεν Πρόχνοβ
Γκάμπριελ Μπερν
Ίαν ΜακΚέλλεν

ΥΓ: Το Rawhead Rex βασίζεται σε ιστορία του Κλάϊβ Μπάρκερ. Όχι κορυφαίο αλλά και καθόλου άσχημο. Προσπαθούσα να θυμηθώ τον τίτλο του αλλά με πρόλαβε ο Agnostic. Τα μεγάλα (τρομάρα μου!) πνεύματα...