- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ esoterica>> - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Γιώργος![]()
... βαλε και ενα Galactic Empire μπαρμπα..!! ![]()
![]()
Δεν ενδειαφερει κανεναν πιστευω η προσωπικη λογομαχια καποιων,αντιθετα μας ενδειαφερει να καταθετουμε αλλα και να εισπρατουμε αποψεις και γνωσεις που προσφερουν στην αναζητηση μας.
Αυτη δεν ειναι εξαλλου και η σημασια ενος φορουμ;
Τελος παντων αυτη ειναι η δικη μου αποψη,παντα φιλικα βεβαια
Πάντα φιλικά , Μπάμπης![]()
Για να γίνει το θαύμα,τα πάντα ξεκινούν απο την καρδιά.Η φαντασία είναι το παιχνίδισμά της.Μετά είναι η σειρά του μυαλού να αναλάβει το κατασκευαστικό μέρος.
Να σκέφτεσαι ότι είμαστε μια ελεύθερη μη κερδοσκοπική διακικτυακή κοινότητα όπου συμμετέχουν άνθρωποι κάθε λογής επιπέδου...
Εδώ εφημερίδα διαβάζουμε - που την πληρώνουμε κιόλας- και είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε κάθε λογής ανόητο άρθρο που δημοσιεύεται... ακόμα και κει βλέπεις χρειάζεται φίλτρο...![]()
Τηλεόραση βλέπουμε και είναι αναπόφευκτο να συναντήσουμε το φαινόμενο αυτό...
Εν ολίγοις επειδή το esoterica δεν είναι παρά μια μικρογραφία του κόσμου μας θα πρέπει να μην είμαστε τόσο αυστηροί... Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο καθένας φέρει το βάρος των λεγόμενών του και κρίνεται από αυτά...Τι λες και σύ?![]()

φιλικα παντα Βασια.
συ είπας...
και νομίζω ότι δεν είναι θεμιτό να μιλάς τόσο απόλυτα τη στιγμή που είσαι τόσο καινούργια εδώ.
Αλλωστε ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο υπάρχει και το γκρι αν έχεις ακουστά...
Δεν είπα να ανεχόμαστε προσωπικές αντιπαραθέσεις που συμβαίνουν σε μεγάλη εκταση και κατ'εξακολούθηση αλλά πιστεύω ότι δεν είμαστε ρομποτάκια ούτε και δημοσιογράφοι για να αναφερόμαστε μόνο με εγκυκλοπαιδικά στοιχεία που αφορούν το τόπικ... Είναι ανθρώπινο να επηρεαζόμαστε από κάποια πράγματα και να αντιδρούμε...

Και τι σημαινει αυτο οτι επειδη ειμαι καινουργιο μελλος δεν μπορω να πω την αποψη μου αγαπητη avallon?Αν ειναι ετσι και δεν μπορει καθε νεο μελλος να εκφερει την αποψη του οταν μπαινει στο forums τοτε να το κρατησετε για τον εαυτο σας το forums και να μην το δημοσιευεται στο internet.Eγω την αποψη μου απλα ανεφερα χωρις να θελω να θηξω την αποψη σου.Συγνωμη για το υφος μου αλλα ενοχληθηκα
κι εγω με την σειρα μου απο το δικο σου.
Φιλικα παντα
Μια συμβουλή προς τους νεότερους της παρέας και ταυτόχρονα υπενθύμιση στους παλιότερους: Είναι ενδογενής αδυναμία του γραπτού λόγου να μην είναι πλήρης.Λείπει το ύφος και ο τόνος της φωνής,που εκφράζεται μόνο μέσω προσωπικής επαφής.Ας μη μιλήσω και για τη μη-λεκτική επικοινωνία...
Ψυχραιμία λοιπόν και προπαντός ...καλές ιδέες!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Edited by - Darkangel_78 on 10/12/2003 01:07:22
quote:
χμ ...τι θα λέγατε για την δημιουργία μιας Εσωτέρικα BBS οπου θα συνδεθουμε μεσο telnet ....οπου θα μπορουμε με την ανεση μας να κανουμε chat , και να ανεβαζουμε / κατεβαζουμε κανενα εσω-αρχειακι
Αν και δεν επικροτώ για chat -δε με εκφράζει- αυτό για ανταλλαγή αρχείων μου άρεσε πάρα πολύ
Δεν ήξερα οτι υπάρχει αυτός ο τρόπος ανταλλαγής αρχείων σε chat.
~
quote:
Είχα να προτείνω κάτι ... αλλά το ξέχασα... θα επανέλθω μόλις το θυμηθώ γιατί πραγματικά άξιζε το κόπο... είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσετε... αρκεί να το θυμηθώ...
Συμπάθα με για τον γέλωτα αλλά έτσι όπως το διάβασα μου φάνηκε πολύ αστείο...Κι εμένα μου συμβαίνει συχνά αυτό. Να θυμάμαι οτι έχω κάτι καλό να πώ αλλά να μη θυμάμαι τι ακριβώς
~
quote:
Είναι ενδογενής αδυναμία του γραπτού λόγου να μην είναι πλήρης.Λείπει το ύφος και ο τόνος της φωνής,που εκφράζεται μόνο μέσω προσωπικής επαφής.Ας μη μιλήσω και για τη μη-λεκτική επικοινωνία...
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη φίλη Darkangel και να προσθέσω πως εκεί ακριβώς σημαντική βοήθεια έρχεται να προσφέρει ο άτυπος "κώδικας" συνομιλίας σε forums αλλά και τα smilies (όποτε αυτά χρησιμοποιούνται).
Όλα τα παραπάνω είναι χρήσιμα, όπως ακριβώς και στη συνενόησή μας με λόγο στις καθημερινές μας συνδιαλαγές με τους άλλους, όπου υπάρχουν κάποιοι άτυποι κώδικες συμπεριφοράς.
Π.χ δε μπορώ να μιλάω απλά με διάθεση να γίνω κατανοητός και να δείχνω ύφος που θα σήμαινε εριστική διάθεση (δίχως να έχω τέτοια), επειδή κάτι τέτοιο θα μπέρδευε αυτούς που με ακούνε.
Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το γραπτό λόγο στα forums.
Χρησιμοποιώντας σωστά όλα αυτά, βοηθούμε τους "συνομιλητές" μας να κατανοήσουν το ύφος μας.
Για παράδειγμα, αυτό που είπα πιο πάνω αναφερόμενος στο σχόλιο της Avallon, όντως μου φάνηκε αστείο.
Αν είχα διάθεση να ειρωνευτώ θα το έδειχνα ή με κάποιο smily κλόουν (παιριπαιχτική διάθεση) ή με κάποιο άλλο φανερό τρόπο.
Έτσι πιστεύω λύνονται πολλές παρεξηγήσεις πριν ακόμη αρχίσουν.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Edited by - reptilesalonica on 10/12/2003 01:36:48
quote:
Είναι ενδογενής αδυναμία του γραπτού λόγου να μην είναι πλήρης.
Δε νομίζω οτι τίθεται θέμα συγκρισης γραπτού και προφορικού λόγου.Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.Ο γραπτός λόγος πρέπει να συλλέγει το απόσταγμα του προφορικού λόγου και των ιδεών! Με άλλα λόγια ό,τι αξίζει να μείνει γραμμένο!
Αυτό έχω στο νού μου όταν μιλάω για ποιότητα στο esoterica.Δε θέλω να αντιδικήσω άλλο επι του θέματος οι απόψεις τέθηκαν.
Κάτι άλλο,οποιαδήποτε σύγκριση "παλιών" με "καινούργιων" είναι τουλάχιστον αφελής.Δεν ξέρετε τι διαδρομές έχει ο καθένας στη ζωή του οπότε να μη χρησιμοποιεί κανέις το επιχείρημα "εγώ ο παλιός στο esoterica" είναι αστείο και μικροπρεπές επιχείρημα για να υποστηρίξει κάποιος την άποψή του.Καλύτερα να κοιτάμε τα γραφώμενα παρά τον αριθμό των μηνυμάτων.Είναι πολύ εύκολο να φτάσει κάποιος 200 μηνύματα σε ένα μήνα,400 σε δύο μήνες κ.ο.κ. αυτό τον καθιστά πιο ειδικό και του δίνει δικαιώματα απέναντι σε νέα μέλη;Εδω δεν είναι κανενός το σπίτι όλες οι απόψεις είναι ισοδύναμες και αναζητούμε όλοι απαντήσεις στα ερωτήματά μας μέσω της επικοινωνίας.
Φιλικά, Μπάμπης
Για να γίνει το θαύμα,τα πάντα ξεκινούν απο την καρδιά.Η φαντασία είναι το παιχνίδισμά της.Μετά είναι η σειρά του μυαλού να αναλάβει το κατασκευαστικό μέρος.
quote:
Κάτι άλλο,οποιαδήποτε σύγκριση "παλιών" με "καινούργιων" είναι τουλάχιστον αφελής.Δεν ξέρετε τι διαδρομές έχει ο καθένας στη ζωή του οπότε να μη χρησιμοποιεί κανέις το επιχείρημα "εγώ ο παλιός στο esoterica" είναι αστείο και μικροπρεπές επιχείρημα για να υποστηρίξει κάποιος την άποψή του.Καλύτερα να κοιτάμε τα γραφώμενα παρά τον αριθμό των μηνυμάτων.Είναι πολύ εύκολο να φτάσει κάποιος 200 μηνύματα σε ένα μήνα,400 σε δύο μήνες κ.ο.κ. αυτό τον καθιστά πιο ειδικό και του δίνει δικαιώματα απέναντι σε νέα μέλη;Εδω δεν είναι κανενός το σπίτι όλες οι απόψεις είναι ισοδύναμες και αναζητούμε όλοι απαντήσεις στα ερωτήματά μας μέσω της επικοινωνίας.
Συμφωνώ απόλυτα, καλώς όρισες εσω.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Παντα φιλικα και χωρις παρεξηγηση.
ΚΑΤΑΡΧΙΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΕ ΜΟΡΦΗ CHAT ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΙΟ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ" ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.
ΤΟ ΣΥΓΚΕΡΚΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΗΣΤΗΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΨΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΜ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΚΟΛΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΙΑ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ,ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΙΞΟΥΝ ΠΑΝΤΑ,ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ..
ΦΙΛΙΚΑ 
Alma Libre....
quote:
Σεβομαι οτι καποια μελη ειναι περισσοτερο καιρο σε αυτο το forums εχουν προσφερει σιγουρα περισσοτερα απο οτι εγω και εχουν δουλεψει γι'αυτο αρκετα αλλα αυτο δεν τους δινει το δικαιωμα να μειωνουν με τετοιο τροπο τα νεα μελη.
ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΚΑΛΗ ΜΟΥ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΘΙΞΕΙ!ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ!!!!Η AVALLON ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΘΙΞΕΙ...![]()
![]()
![]()
![]()
ΦΙΛΙΚΑ 
Alma Libre....
quote:
Κάτι άλλο,οποιαδήποτε σύγκριση "παλιών" με "καινούργιων" είναι τουλάχιστον αφελής.Δεν ξέρετε τι διαδρομές έχει ο καθένας στη ζωή του οπότε να μη χρησιμοποιεί κανέις το επιχείρημα "εγώ ο παλιός στο esoterica" είναι αστείο και μικροπρεπές επιχείρημα για να υποστηρίξει κάποιος την άποψή του.Καλύτερα να κοιτάμε τα γραφώμενα παρά τον αριθμό των μηνυμάτων.Είναι πολύ εύκολο να φτάσει κάποιος 200 μηνύματα σε ένα μήνα,400 σε δύο μήνες κ.ο.κ. αυτό τον καθιστά πιο ειδικό και του δίνει δικαιώματα απέναντι σε νέα μέλη;
Συγνώμη...ομιλείτε ελληνικά ή μήπως εγώ μιλάω τούρκικα?
Πότε ανέφερα εγώ για διαφοροποίηση των μελών από τα μηνύματά τους?
Θα ήθελα αγαπητέ Μπάμπη (όντως είσαι παιδί θαύμα αφού δημιουργείς θέμα εκ του μηδενός...) να μου υποδείξεις το σημείο που το αναφέρω.
Ετσι για να μιλήσουμε με επιχείρήματα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και όχι με το ένστικτο...
Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει έχεις δημιουργήσει λανθασμένη εντύπωση για το άτομό μου... Οποιος μπει και διαβάσει το μήνυμά σου αυτό που είναι καθαρά παραπλανητικό χωρίς να έχει διαβάσει τα προηγούμενα θα θεωρήσει ότι η Αvallon είπε όντως κάτι τέτοιο, πράγμα που μακράν απέχει από την αλήθεια...
Και για να βάλω τα πράγματα σε τάξη πίστευα ότι θα καταλαβαίνατε το "αυτονόητο" όταν είπα για παλιούς δεν εννούσα τίποτα παραπάνω από το ότι τα μάτια των παλιών έχουν δει και έχουν διαβάσει περισσότερα από ένα νέο μέλος και γι'αυτό τα παλιά μέλη έχουν μια πιο "ολοκληρωμένη" άποψη.
Ε πως να το κάνουμε... άλλη άποψη έχει κάποιος που έχει δει 1-2 σκηνές από ένα έργο άλλη κάποιος που είδε 5-6 και άλλη κάποιος που την είδε όλη την ταινία... Είναι τόσο παράλογο ή τόσο δύσκολο να το καταλάβετε?
ΔΕΝ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ(ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει τίποτα πίσω απ'αυτές...)ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΘΑΥΤΕΣ...
Μην φαντασιώνσεστε πράγματα εκεί που δεν υπάρχουν...
Μην "διαβάζετε" παντού το κακό...
Μη "βλέπετε" παντού εχθρούς...
και τέλος...
ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ...(αγαπητό aeriko μάθε να καταλαβαίνεις τα smilies. Eχουν φτιαχτεί για ένα συγκεκριμένο λόγo: Για να δείχνουν την διάθεση και πρόθεση του συγγραφέα και να αποφεύγονται έτσι οι παρεξηγήσεις...)
Αγαπητοί Μπάμπη και Βάσια αν είσασταν περισσότερο καιρό ή αν είχατε διαβάσει περισσότερο το esoterica θα είχατε δει ότι όσον αφορά στον αριθμό των μηνυμάτων έχει "μαλλιάσει" στην κυριολεξία η γλώσσα μου (άντε στο τέλος θα της κάνω και χωρίστρα![]()
) να λέω ότι "ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ" πράγμα που το έχω δηλώσει σε πολλές συζητήσεις...
Βλέπω με πολύ λύπη ότι πέφτετε στην ίδια παγίδα που πέσαν και όσοι κατηγορήσατε... της online λογομαχίας αντί να στείλετε προσωπικό μέϊλ... Δάσκαλε που δίδασκες...
Μα εγώ δεν το κατακρίνω γιατί το έχω ζήσει πολλές φορές εδώ μέσα και ξέρω πως είναι τόσο αναπόφευκτο όσο και ανθρώπινο αρκεί να είναι μέσα σε κάποια πλαίσια ευπρέπειας...![]()
Αντιθέτως αυτό που κατακρίνω είναι το να ψάχνουμε παντού το κακό και να ξύνουμε διαρκώς τα νύχια μας...![]()
![]()
Η γιαγιά μου έλεγε πως όσο καλός και να'σαι όταν ο άλλος έχει την κακή διάθεση να σου πει κάτι θα το κάνει...
quote:
Συμπάθα με για τον γέλωτα αλλά έτσι όπως το διάβασα μου φάνηκε πολύ αστείο...Κι εμένα μου συμβαίνει συχνά αυτό. Να θυμάμαι οτι έχω κάτι καλό να πώ αλλά να μη θυμάμαι τι ακριβώς
Καλέ μου reptisalonica... τι να κάνουμε? Γεράματα βλέπεις...

Μάλλον μπέρδεψες τα θέματα... αλλά μιας και αυτά που λες είναι άκρως ενδιαφέροντα γιατί δεν ανοίγεις ένα θέμα για αυτά?
Είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα το τιμήσουν...
Καλή αρχή και καλές διαδρομές στα εσωτερικοδώματα...

Παντα φιλικα αερικο.