- Κβαντικές Αϋπνίες - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
περιμένει ο Μορφέας, ο νους αρχίζει να γεννάει χιλιάδες εικόνες καθημερινές και μη. Σκέψεις που η μια πέφτει συγκεντρωτικά πάνω στη άλλη, δημιουργώντας μια χιονοστιβάδα. Τρομάζεις λίγο, αλλά ταυτόχρονα τσαντίζεται και Μορφέας που τον έστησες και τότε την πατάς. Ξερεις ότι τώρα θα ξημερωθείς και ότις τις 2 ώρες που τελικά θα καταφέρεις να κοιμηθείς δεν είναι αρκετές για να βγάλεις μια αναμενόμενη πολύ ζεστή μέρα. Και θα έισαι όλη την ημέρα κομμάτια.Χα,χα,χα.
Για να μην αναφέρουμε την μέγιστη κβαντική απροσδιοριστία που προκαλεί, όταν ενώ φέρει έναν τίτλο, δηλώνει πως δεν έχει τίτλο...
Ετσι, το θέμα αυτό μετονομάζεται σε "αϋπνίες"
από "Χωρίς τίτλο" που ήταν η αρχική του ονομασία.
Εάν έχεις κάποια αντίρηση σχετικά με τον τίτλο αυτό, μπορείς να το "βαφτίσεις" εσύ κάπως αλλιώς, σε εύλογο χρονικό διάστημα, βέβαια. ![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Οχι, οχι το "αυπνίες" , ακούγεται σαν εκπομπή της κυρίας Πάνια ![]()
Ασε που στο άκουσμα της λέξης μπορεί να τσιτώσω περισσότερο και το τσίτωμα δεν κάνει καλό στο πρόβλημα όπως ανέφεραν και οι φίλοι στο θέμα "Insomnia".
Ίσως Αμαλία αν το βαφτίζαμε "Κβαντικές Αϋπνίες" ? ![]()
Τώρα που το σκέφτομαι, πόσες και ποσες φορές στην ζωή δεν επιζητάμε μια αποτομη αλλαγή (ασχετα αν είμαστε έτοιμοι ή οχι για κάτι τέτοιο). Kάτι του στυλ:
" Ε, ρε και να μου καθόταν το joker",
ή πιο αγανακτησμένο:
"Δεν περνά ή κωλο-ώρα να φύγουμε"
ή πιο ονειρικό:
" Να ζούσα την τάδε εποχή"
ή πιο αγωνιώδες:
" Ελα Θεέ μου, βοήθα λίγο ΤΩΡΑ"
ή οτιδήποτε άλλο εμπεριέχει την έννοια της "αυτόματης" αλλαγής.
Δεν πάυει όμως να είναι ανθρώπινο, ασχετα μια τέροιου είδους
επιθυμία είναι ακατόρθωτη, ουτοπία.
Αλλά μήπως μέσα μας σαν άνθρωποι που μοιραζόμαστε την κληρονομιά των δυνατοτήτων μας και μιας συνολικής μνήμης υποψιαζόμαστε την πιθανότητα ενός τέτοιου "κβαντικού άλματος" ?
Το "κβαντικό άλμα" , ένας όρος της φυσικής, αναφέρεται στη φύση των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα σε κάτι απειροελάχιτα, και πολυ στοιχειώδη σωματιδιάκια. Κάποιος guru του είδους , ο κύριος Peat το μελέτησε ως εξής:
ΑΝτί, λεέι, για μια συνεχόμενη αλλαγή λαμβάνει χώρα ένα ασυνεχές άλμα. Τη μια στιγμή το στοιχειώδες σωματίδιο βρίσκεται μέσα στον πηρήνα και την επόμενη στιγμή έχει εξαφανιστεί. ΔΕν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση, ούτε μεσολάβσηση χρόνου κατα τη οποία το σωματίδιο φεύγει από τον πυρήνα.
Σε αντίθεση με ένα ποντίκι δεν πρόκειται ποτέ να δούμε ένα κβαντικό σωματίδιο να βγάζει το κεφάλι του από μια τρύπα ενώ η ουρά του είναι ακόμα μέσα.
Μια στιγμή πριν το "άλμα", το στοιχειώδες σωματίδιο καταλαμβάνει μια δεδομένη περιοχή στο χώρο. Μια στιγμή αργότερα βρίσκεται κάπου αλλού και σύμφωνα με την κβαντική θεωρία καμία φυσική διαδικασία δεν συνδεέι αυτές τις δύο καταστάσεις ύπαρξης, ούτε μεσολαβεί χρόνος. Είναι σαν το στοιχειώδες σωματίδιο ξαφνικά να ταλαντέυτηκε εκτός ύπαρξης , να πέρασε σε μια μεταβατική κατάσταση α-χρονικότητας και α-χωρικότητας και μετά να επανεμφανίστηκε κάπου αλλού.
Τη μια στιγμή βρίσκεται μέσα στον πυρήνα και την επόμενη ταξιδεύει με υψηλή ταχύτητα. Ανάμεσα στις δύο αυτές καταστάσεις τίποτα δεν συμβαίνει.
ΑΥτό είναι το μυστήριο του κβαντικού άλματος . (Peat,1990).
" Ελα Θεέ μου, βοήθα λίγο ΤΩΡΑ",
...να κάνω και έγω ένα αλματάκι !
Φιλικά,
Χείρων
quote:
Ίσως Αμαλία αν το βαφτίζαμε "Κβαντικές Αϋπνίες" ?
Συμφωνώ και επαυξάνω!!!![]()
(Οντως κι εμένα, κάτι μου θύμιζε, μα κάτι μου θύμιζε...)
Κατοχυρώθη λοιπόν! ![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Καλησπέρα,
Ο άνθρωπος της φωτογραφίας ονομάζεται Χουσεϊν Ρεζά Ζαντέχ,
26 ετών, Ιρανός και ζυγίζει 163Kgr. Προχθές λοιπόν, με χαρακτηριστική άνεση στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στην άρση βαρών, στη μεγαλύτερη κατηγορία(των γιγάντων) των +105kg.
Χαιρέτησε τον κόσμο, φώναξε στον Αλαχ, ψιθύρησε για λίγο στη μπάρα,
και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο ζετέ με 263.5Kgr (!).
Μάλλον δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος στον κόσμο, που να μπορεί να σηκώσει τόσο βάρος.
Εν συντομία, η προσωποποίηση της αντιβαρύτητας.
-Χείρων-

στην ακριβώς προηγούμενη αποτυχημένη του προσπάθεια να σηκώσει τα ίδια κιλά, χαμογέλασε παιδικά, δείχνοντας -προς τιμήν του- πως σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά ο αγώνας!
Χρυσό λοιπόν κι από εμάς, τους απλούς θεατές.
κάνε κλικ!![]()
Το γιατί συμβαίνει, φαντάζομαι ότι υπάρχουν εκατομμύρια προσωπικοί λόγοι για τον καθένα μας.
Το πως συμβαίνει, φαντάζομαι ότι μπορεί να είναι και κοινό.
Τι γίνεται αν παρατηρήσει κανείς τις σκέψεις του, ενω στριφογυρίζει στο κρεβάτι;
Τι γίνεται αν παρατηρήσει τα συναισθήματα , τα ... νυχτερινά;
Λοιπόν , στη δικιά μου περίπτωση , γράφω στις 3 τη νύχτα στο αχλαδότυρο.
Ε, από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς :)
quote:
ΧΜ, ΠOIΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΠΑΜΕ?
και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο ζετέ με 263.5Kgr (!).
Μάλλον δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος στον κόσμο, που να μπορεί να
σηκώσει τόσο βάρος.
-----------------------------------------------
Και όμως υπάρχει. O πατήρ ονόματι MCCOUGHY το 1997 στο αρασέ 
σήκωσε για ολόκληρη ζωή με τη μία 7 μωρά. Αυτό και αν είναι βάρος.
Εκεί να δείς αυπνίες! Τί κβαντικές...Ουαααντικές
quote:
"..σήκωσε για ολόκληρη ζωή με τη μία 7 μωρά. Αυτό και αν είναι βάρος"
Εγώ λέω ναι, χρυσό ΚΑΙ στον κύριο MCCOUGHY.
Αλλά, μπορεί να τον πεις "τυχερό", μπορεί να τον πεις και "καντεμη". Μπορεί να τον πεις "ευτυχή" αλλά και "δυστυχή".
"Έτσι" αλλά και "αλλιώς" κ.ο.κ. Μόνο αυτός θα ξέρει, εμείς σκέψεις κάνουμε.
Οοοοοπςςςς, τί έχουμε εδώ;
Σκέψεις , αλλά ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.
Ναι, ναι, να "το πως" ίσως να ξενυχτάμε ... κάνοντας ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.
Ενας τύπος λοιπόν, ο Dr. Stephen Wolinsky,(μπορεί και να μας πείσει , λέμε τώρα) άρχισε να λέει ότι οι τέτοιου είδους αντίθετες σκέψεις αν τις "σχηματοποιούσαμε" , θα εμφανιζόνταν στο χαρτί κάπως όπως παρακάτω: (για τους περισσότερους ανθρώπους):
Θεωρήστε το a2 σαν αντίθετο του a1, το b2 αντίθετο του b1, και παεί λέγοντας: Κάτι του στυλ: a1=είμαι κουρασμένος, a2:είμαι σε υπερδιέγερση, b1:αγαπώ τη δουλειά μου, b2: μισώ τη δουλειά μου κ.ο.κ.

Ωστόσο, λέει, στην πραγματικότητα , μια σκέψη "αναδύεται" και "κατακάθεται" και μετά υπάρχει ένα στιγμιαίο διαστημα προτού
αναδυθεί και κατακαθίσει με τη σειρά της η επόμενη αντίθετη σκέψη:
Γίνεται λοιπόν κάτι τέτοιο:

Μας πρoτρέπει να παρατηρήσουμε κάτι απλό: υπάρχει ένας χώρος στον οποίο η σκέψη κατακάθεται, πρoτού αναδυθεί η επόμενη ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΚΕΨΗ. Και τονίζει: Μείνετε στο διαστημα μεταξύ των δύο σκέψεων.
(...συνεχίζεται...)
(αν και τελικά απόλαυσα το athens 2004)
-Χείρων-
NASA Schedules News Briefing About Unusual Solar Object
http://www.nasa.gov/home/hqnews/2004/mar/HQ_n04040_solar_object.html
Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για έναν πλανήτη πέρα από τον Πλούτωνα, περίπου 6δις μίλια μακριά από την Γη, με διάμετρο πάνω από 1,200 μίλια. Τον νέο πλανήτη τον ονόμασαν Sedna , το όνομα της Inuit θεάς της θάλασσας.
Aπό τα Ινδικά Νέα
http://timesofindia.indiatimes.com/articleshow/msid-559814,curpg-1.cms
Ο μύθος της Sedna
http://www.hvgb.net/~sedna/story.html
Λέτε να είναι ο πλανήτης του Σίτσιν;! ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Για να εχουμε το νού μας
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον, ειδικά η διάμετρος που αναφέρεις
(1200 μιλια = 2000 χιλιομετρα) τον κατατάσει σαφώς στην τάξη
των μικρών πλανητών και οχι στην τάξη των αστεροειδών
(Η διάμετρος της Γής είναι 13000 χιλιομετρα).
Απο που πήρες την πληροφορία για τη διάμετρο ?
Στη σελίδα της NASA δεν αναφέρει ούτε μέγεθος ούτε
τα χαρακτηριστικά της τροχιάς.
Άγγελος.
Σε έχα σχόλιο που είχαν κάνει οι αστρονόμοι που ανακάλυψαν το Quaoar είπαν ότι "μπορεί να ανακαλύψουμε αντικείμενα μέσα στη ζώνη του Kuiper που να είναι μεγαλύτερα από τον Πλούτωνα" και ότι "αν την εποχή που ανακαλύπταμε τον Πλούτωνα γνωρίζαμε το τι υπάρχει μέσα στη ζώνη του Kuiper όπως γνωρίζουμε τώρα, τότε δεν θα θεωρούσαμε τον Πλούτωνα ως πλανήτη". Η υποψία μου είναι ότι το Senda πρόκειται απλώς για ένα από αυτά τα αντικείμενα.
Edited by - sparverius on 15/03/2004 10:51:27
http://www.ifa.hawaii.edu/faculty/jewitt/kb.html
είναι το site ενός Καθηγητή Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης, που σημειωτέον έχει ένα από τα καλύτερα Ινστιτούτα Αστρονομίας στον κόσμο. Κάντε κλικ στο link "Sedna" και απολαύστε... ![]()
Φιλικά,
sparverius
Φίλε sparverius φαίνεται ότι όντως δεν είναι ο πλανήτης Χ που περιμένουμε (αλλά δεν λέει να εμφανιστεί lol).
Μέχρι το βράδυ υποθέτω ότι θα ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες από την ΝΑΣΑ.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Φίλε Αγγελε οι λεπτομέρειες υπάρχουν στο άρθρο της εφημερίδας
indian times, στο δεύτερο link που δίνω.
Ναι το είδα...
Δεν έχω καμία θεότρελη εμπιστοσύνη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όταν
πρόκεται για επιστημονικά θεματα. Θα περιμένω την επίσημη ανακοινωση της
NASA.
Ευχαριστώ ostria.