ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Α Λ Η Θ Ι Ν Η Ζ Ω Η - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Α Λ Η Θ Ι Ν Η Ζ Ω Η - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

alfa-omega31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
13/12/2005, 14:09:15
Αληθινή ζωή είναι αυτή , που νιώθουμε ότι είναι αληθινή ;;;

Μήπως είναι αυτή που αισθανόμαστε ;;;

Υπάρχει και μια άλλη οπτική γωνία :
Αληθινή ζωή είναι αυτή που βιώνουμε καθημερινά .
Αυτή είναι σίγουρα , η ποιο αντικειμενική .

Έχεται άποψη φίλοι μου ;;;

Παρακαλώ εκθέστε την , με το χέρι στην αλήθεια .
Ευχαριστώ .

15/12/2005, 10:10:36
Είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη .
Κάτι μου τράβηξε την προσοχή ?

Μέσα σε αυτόν παρατήρησα κάτι το ψεύτικο .
Διέκρινα τα διαμορφωμένα εγώ μου.

Περίεργο αυτή η αίσθηση δεν μου είχε δημιουργηθεί παλιότερα στο μυαλό .
Γιατί ;;;

Κάθισα να τον παρατηρώ ,δεν θυμάμαι πόση ώρα είχε περάσει .
Λες και περίμενα να ζωντανέψει κάτι μέσα από το είδωλο που αντίκριζα .

Η απάντηση ήρθε μέσα από τον ίδιο τον εαυτό μου .
Αυτός που σπάνια εκφράστηκε μέχρι σήμερα ,μέσα από την αληθινή του ταυτότητα .

Αποφάσισα από εκείνη την στιγμή ,να αλλάξω την ζωή μου .
Να προσπαθήσω να δίνω καθημερινά τον καλύτερο εαυτό μου .

Το βράδυ αφού τελείωσα όλες τις συνηθισμένες δραστηριότητές μου ,στάθηκα και πάλι μπροστά από τον ίδιο καθρέφτη .
Άρχισα να παρατηρώ τον εαυτό μου .

Παράξενο ,το είδωλο ήταν διαφορετικό ?
Αναρωτήθηκα τι είχε αλλάξει ;;;

Έφερα στην μνήμη μου τις δραστηριότητες της ημέρας .
Θυμάμαι ότι εκείνη την ημέρα ,δεν προσποιήθηκα καθόλου .
Ήμουνα αληθινός ,σε όλη την διάρκεια της .

Η ταύτιση μου με τον ίδιο τον εαυτό μου ,με βοήθησε να γευθώ μια μοναδική στιγμή .

Την χάρηκα όσο δεν μπορούσα να φαντασθώ .
Αποφάσισα να συνεχίσω αυτήν την πορεία , αυτό το μονοπάτι .

Να με λοιπόν εδώ ενώπιον σας ,καταθέτοντας την άποψή μου ,για την αληθινή ζωή .

Θα περιμένω τις δικές σας απόψεις .

PeronosporosΜέλος
15/12/2005, 11:12:50
Έχεις την εντύπωση ότι την κάθε στιγμή που περνάει δεν αλλάζεις????
Απλώς όταν είδες τον εαυτό σου στον καθρέφτη σήμερα, αντιλήφθηκες την αλλαγή και συναρπάστηκες . Είναι όμορφο να το βλέπεις αλλά πρέπει να επανέλθεις στην "πραγματικότητα".
Φιλικά Περονοτέτοιος

τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος

ΧΕΓΓΑΡΟΜΦΕΑΣΝέο Μέλος
17/12/2005, 01:22:24
Η ΑΛΙΘΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΡΑ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΖΩΕΣ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ Η ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΗ ΑΔΕΛΦΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΗ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΛΙΘΙΝΗ ΖΩΗ ,ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Η ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ???

GabrielΝέο Μέλος
17/12/2005, 09:40:53
H αληθινή ζωή είναι αυτή που σε κάθε στιγμή της εμπεριέχει την συνείδηση όσων είμαστε και κανουμε και μαζί βέβαια και την διαδικασία της αένας μεταβολής μας. Η πραγματικότητα τότε διευρύνεται και περικλείει πολύ περισσότερα δεδομένα από αυτά που ορίζουμε συνήθως για πραγματικότητα. Αυτό από μόνο του όμως μπορεί να γίνει μία παγίδα και αντί να διευρύνει την συνείδηση να την εγκλωβίσει σε ψευδαισθήσεις. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το τι βλέπουμε στον καθρέφτη ή τι νομίζουμε πως βλέπουμε. Πολλές φορές το είδωλο που αντικρύζουμε δεν είναι παρά μία προβολή (καθρέφτισμα) αυτού που θέλουμε να δούμε.

17/12/2005, 10:01:29
quote:

H αληθινή ζωή είναι αυτή που σε κάθε στιγμή της εμπεριέχει την συνείδηση όσων είμαστε και κανουμε και μαζί βέβαια και την διαδικασία της αένας μεταβολής μας. Η πραγματικότητα τότε διευρύνεται και περικλείει πολύ περισσότερα δεδομένα από αυτά που ορίζουμε συνήθως για πραγματικότητα. Αυτό από μόνο του όμως μπορεί να γίνει μία παγίδα και αντί να διευρύνει την συνείδηση να την εγκλωβίσει σε ψευδαισθήσεις. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το τι βλέπουμε στον καθρέφτη ή τι νομίζουμε πως βλέπουμε. Πολλές φορές το είδωλο που αντικρύζουμε δεν είναι παρά μία προβολή (καθρέφτισμα) αυτού που θέλουμε να δούμε.

Αυτό που θέλουμε να δούμε & δεν το είδαμε να γίνεται ,μένει μέσα στην μνήμη μας , ως ανεκπλήρωτη επιθυμία .
Όσο η επιθυμία μεγαλώνει μετατρέπεται σε πόθο .
Αν κάνω λάθος διορθώστε με .

Πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αυθυποβολή από την αληθινή αναζήτηση ;;;

Αρκεί η αυτογνωσία , η διαρκής αναζήτηση του εαυτού μας ;;;

force385Μέλος
17/12/2005, 14:56:10
quote:

Με διαρκή, επίπονη, και υπομονετική εργασία πάνω στον εαυτό μας.
Κυρίως ξεκινάμε μέσω της παρατηρήσης, η οποία είναι ίσως το αλφα-ωμέγα της εργασίας αυτής.

To Know | To Be | To Understand

kswtikoulaΜέλος
17/12/2005, 19:33:26
Εγώ είμαι η εικόνα που σχηματίζετι στα μάτια του καθενός. Είμαι άλλη με την οικογένειά μου, άλλη με τους φίλους μου, άλλη στη δουλειά μου, άλλη στη διασκέδαση.
Όλες αυτές είμαι εγώ και όλες ζούμε τη ζωή μου.
Αυτό που αναρωτιέμαι πάντα είναι αν κάποιος από αυτούς τους ρόλους είμαι πράγματι εγώ.
Αν έχω καταφέρει ποτέ να με αντικρύσω με όλα τα αρνητικά μου και τα θετικά μου.
Οι πάντες είναι κατοπτρα που πάνω τους βλέπουμε το δικό μας είδωλο με την ανάλογη παραμόρφωση αλλά και με τη στάση που εμείς παίρνουμε απέναντί τους.
Ίσως το μυστικό για την αληθινή ζωή να είναι αυτό που λέει ο φίλος ΧΕΓΓΑΡΟΜΦΕΑΣ
quote:
Η ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΗ ΑΔΕΛΦΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΗ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΛΙΘΙΝΗ ΖΩΗ ,ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Η ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.
Εγώ θα το έλεγα όταν βρούμε το κάτοπτρο στο οποίο μπροστά είμαστε αυτό που εμείς θέλουμε και προσπαθήσαμε να γίνουμε.
Φιλικά Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
http://www.purplemoon.com/Stickers/gnome-mushrooms.jpg

17/12/2005, 20:10:06
quote:

quote:

Με διαρκή, επίπονη, και υπομονετική εργασία πάνω στον εαυτό μας.
Κυρίως ξεκινάμε μέσω της παρατηρήσης, η οποία είναι ίσως το αλφα-ωμέγα της εργασίας αυτής.

Αυτό προσπαθώ να το εφαρμόσω , εδώ και εξι μήνες συνειδητά & έχει αποτελέσματα .
Γίνομαι όντος θετικώτερος , έτσι ΑΥΤΟεκτιμώ .

Σε αυτό που γράφει ο ΧΕΓΓΑΡΟΜΦΕΑΣ :
Η ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΗ ΑΔΕΛΦΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΗ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΛΙΘΙΝΗ ΖΩΗ ,ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Η ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.

Έχω μια απορία
Η αδελφή ψυχή είναι μία , η περισσότερες

Αγαπητή kswtikoula γράφεις :
Εγώ θα το έλεγα όταν βρούμε το κάτοπτρο στο οποίο μπροστά είμαστε αυτό που εμείς θέλουμε και προσπαθήσαμε να γίνουμε.

Αν φτάσεις στο σημείο αυτό ,θα σταματήσεις να θέλεις άλλα πράγματα

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες απόψεις σας , μέχρι αυτήν την στιγμή .
Καλό βράδυ σε όλους .

kswtikoulaΜέλος
17/12/2005, 21:39:35
quote:
Αν φτάσεις στο σημείο αυτό ,θα σταματήσεις να θέλεις άλλα πράγματα

Αν καταφέρω κάποτε να γίνω αυτό που προσπαθώ θα έχω απαλλαγεί γενικότερα από το θέλω.
Νομίζω πως φτάνοντας σε καποια νοητικά επίπεδα απαλασσεται ο άνθρωπος από το θέλω και απολαμβάνει το θαύμα της ζωής όπως του προσφέρεται.
Το ερώτημα αν ζούμε την πραγματική ζωή ειναι πραγματικά πολύ εύστοχο.
Τόσο που την έχουμε φορτώσει με ανάγκες και βιτρίνες ζούμε κάτι σκηνοθετημένο, προαποφασισμένο και το θαύμα της ίδιας της ζωής το αντικρύζουμε μόνο όταν βρισκόμαστε ενώπιον του θανάτου.
Όσο για την αδερφή ψυχή, αν και η ερώτηση δεν απευθύνεται σε μένα, έχω την πεποίθηση πως δεν είναι μόνο μία, αλλά πολλές.
Βέβαια ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος αυτό να είναι μόνο ευσεβής πόθος και μακράν να απέχει από την πραγματικότητα.
Είδομεν...
Καλό βράδυ σε όλους
Ξωτικούλα

18/12/2005, 13:27:19
Καλημέρα σε όλους τους αναζητητές τις αληθινής μας ταυτότητας .

Αγαπητή kswtikoula συμλέουμε στις βαθυσόχαστες σκέψεις μας .

Το θαύμα της ζωής είναι η ουσία , η αληθινή υπόσταση του θέματος στο οποίο αναφερόμαστε .

Αν η επιστήμη κατορθώσει να το εξηγήσει σε απόλυτο βαθμό :
Θα σταματήσει να με έλκει η μαγεία , αυτού του θαύματος .

Το ερώτημα που καθορίζει το είναι μου ( μας ) είναι :
Τι είναι ποιο θετικό για εμάς :
Να γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω απο αυτό η όχι ;;;

Προσωπικά , δεν θα ήθελα να το γνωρίσω γιατί ο εσωτερισμός και το μονοπάτι που διανύει έκαστος εξ υμών :

Θα είχε διαφορετική ροή.

ΠΡΟΤΙΜΏ ΝΑ ΜΑΘΑΊΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΈΡΑΝΤΟ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ ,ΟΣΟ ΘΑ ΖΩ , ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ .

Αν γνωρίζαμε όλοι την μία ( ισως ) & μοναδική αλήθεια , θα ήτανε περιτή η εσωτερική αναζήτησή μας .

Συμφωνείτε ;;;

Άλωστε πιστεύω ,ότι γνωρίζω τον αληθινό εαυτό μου όμως :
Άλλο προσωπική πίστη & άλλο η αληθινή γνώση .
Οι επιλογές είναι δικές μας .

Προσπαθώ να κρατώ την ισοροπία , μεταξύ πίστεως & αληθινής γνώσης .

Τι προυγείται όμως , η πίστη σε κάτι, η η γνώση ;;;

Αν πρέπει να γνωρίσουμε για να πιστέψουμε , δεν χάνει την αξία της η πίστη ;;;

OSIRIS_A_KΝέο Μέλος
18/12/2005, 17:46:04
quote:
Τι προυγείται όμως , η πίστη σε κάτι, η η γνώση ;;;

Αν πρέπει να γνωρίσουμε για να πιστέψουμε , δεν χάνει την αξία της η πίστη ;;;

Καμία δεν προηγείται, έχουν διαφορετικές άξιες για τον κάθε ένα από μας
Άλλοι πρέπει να γνωρίσουν για να πειστούν και άλλοι πιστεύουν σε κάτι και θέλουν να το γνωρίσουν αναζητώντας αυτό που πιστεύουν, όπως κάνουμε και οι περισσότεροι από εμάς εδώ στο esoterica
quote:
ΠΡΟΤΙΜΏ ΝΑ ΜΑΘΑΊΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΈΡΑΝΤΟ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ ,ΟΣΟ ΘΑ ΖΩ , ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ .

Αν γνωρίζαμε όλοι την μία ( ισως ) & μοναδική αλήθεια , θα ήτανε περιτή η εσωτερική αναζήτησή μας .

Συμφωνείτε ;;;

Φίλε μου
Το να μάθουμε την αληθινή μας προέλευση πιστεύω ότι δεν θα χάσουμε την δίψα για την εσωτερική μας αναζήτηση, ίσα, ίσα που θα γινόταν μεγαλύτερη γιατί θα μαθαίναμε την αλήθεια για ΕΜΑΣ
Τι είμαστε και τι σκοπώ έχουμε και γιατί.. πολλά ερωτήματα, που αν είχαμε απαντήσεις σε αυτά ο κάθε άνθρωπος θα προσπαθούσε να ανέβει πνευματικά, ψυχικά για να γνωρίσει το αληθινό πραγματικό εαυτό του για να προχωρήσει στο δρόμο της αληθινής ζωής .

Το θέμα είναι άλλο με το να μαθαίναμε όλοι την αλήθεια δηλαδή την αληθινή μας προέλευση
ναι μεν θα μας έφερνε όλους πιο κοντά πνευματικά & ψυχικά αλλά θα ήταν >>αναγκαίο<<
δηλαδή.

Ο Θεός υπάρχει είναι ο μεγαλοδύναμος και παντοτινός αιώνιος πατέρας μας.

Δεν νομίζεται ότι ένα θαύμα του θα μας έκανε να πειστούμε όλοι στην ύπαρξη του..
ΝΑΙ μα και βέβαια θα πείτε.
αυτή η απόδειξη θα μας φέρει και την πίστη σε αυτόν χωρίς να έχει κανένας μας καμία αμφιβολία
αλλά…
Νομίζετε ότι ο Θεός θέλει μέσω θαυμάτων να πιστέψουμε σε αυτόν
δεν νομίζω,
γιατί η πίστη μας σε αυτόν θα ήταν >>αναγκαία<<..

Η πίστη μας πρέπει να είναι καθαρή, αγνή, να προέρχεται από την πηγή, την ψυχή μας όχι να μας την δώσει έτυμη..

19/12/2005, 19:14:02
Φίλε OSIRIS_A_K διαβάζοντας τις σκέψεις σου, μου δημιουργήθηκαν μερικές απορίες ?

Αν είχαμε φτάσει όλοι στην ίδια αντίληψη του θείου πνεύματος εντός μας ,δεν θα ήτανε βαρετός ο κόσμος ;;;

Οι αντιθέσεις των απόψεών μας , όπως είναι διαμορφωμένες σήμερα, δεν αποτελούνε ένα κίνητρο, για να φτάσουμε στην πολυπόθητη τελειοποίηση του εσωτερικού μας κόσμου ;;;

Αν όλοι αγαπούσαμε με έναν και μοναδικό τρόπο , δεν θα καταντούσε βαρετό ;;;

Κάτι τελευταίο :
Πιστεύεις , ότι όλα εδώ τελειώνουνε ,σε αυτόν τον κόσμο ;;;

Ευχαριστώ .

OSIRIS_A_KΝέο Μέλος
19/12/2005, 22:09:47
Φίλε alfa-omega με ρωτάς.
quote:
Αν είχαμε φτάσει όλοι στην ίδια αντίληψη του θείου πνεύματος εντός μας ,δεν θα ήτανε βαρετός ο κόσμος ;;;

Όχι φίλε μου δεν θα ήταν βαρετός
Γιατί να ήταν βαρετός ένας κόσμος, ένας πλανήτης όπου οι κάτοικοι του θα είχαν και θα ένοιωθαν τον ένα και μοναδικό πατέρα τους και θα είχαν όλοι την ίδια αντίληψη για αυτόν.
Θα ήταν βαρετά? θα ζούσαμε μέσα σε μια μονοτονία? Γιατί…?
Δεν θα υπήρχε τίποτα το κακό σε αυτόν τον πλανήτη,
Για δες τώρα την κατάντια μας από μονοτονία και βαρεμάρα και κατάθλιψη έχουμε και μας περισσεύει.
Το γιατί πιστεύω ότι όλοι ψάχνουμε αυτό το χαμένο κομμάτι που ούτε με το χρήμα ούτε με τον πόλεμο ούτε με την βία μπορεί να αποκτηθεί παρά μόνο με αγάπη σε Αυτόν
και αγαπώντας Αυτόν ταυτοχρόνως αγαπάς τα πάντα και αγαπώντας τα πάντα παύεις να αισθάνεσαι βαρεμάρα, μονοτονία και.. και…

quote:
Οι αντιθέσεις των απόψεών μας , όπως είναι διαμορφωμένες σήμερα, δεν αποτελούνε ένα κίνητρο, για να φτάσουμε στην πολυπόθητη τελειοποίηση του εσωτερικού μας κόσμου ;;;

Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο διότι επειδή έχουμε διαφορετικές απόψεις, διαφορετικά πιστεύω ο κάθε άνθρωπος, δεν σημαίνει ότι ( συναγωνίζοντας ) της αντιθέσεις θα φτάσουμε στην εσωτερική μας τελειοποίηση,
Οι αντιθέσεις υπάρχουν για να μας δείχνουν ότι διαφέρουμε
Διαφέρουμε ώμος επιφανειακά και μόνον, διότι όλοι μας πιστεύουμε σε Αυτόν, απλά ο κάθε άνθρωπος τον μετατρέπει σε αυτό που μπορεί να το κατανοήσει, του δίνει δηλαδή την εξωτερική, επιφανειακή μορφή που αυτός επιθυμεί και θέλει να δει, αισθανθεί.

quote:
Αν όλοι αγαπούσαμε με έναν και μοναδικό τρόπο , δεν θα καταντούσε βαρετό ;;;

Η ΑΛΗΘΙΝΗ Αγάπη φίλε μου είναι αίσθημα τελειότητας με ρωτάς λιπών αν ένα τέλειων ων θα βαριόταν?
Μα όπως είπα και προηγουμένως
Αγαπώντας ταυτοχρόνως αγαπάς τα πάντα και αγαπώντας τα πάντα παύεις να αισθάνεσαι βαρεμάρα.
Είναι σαν να είσαι ερωτευμένος με τα πάντα και τα πάντα να είναι ερωτευμένα μαζί σου.

quote:

Δεν το πιστεύω.
Νιώθω μέσα μου ότι τίποτα δεν τελειώνει, όλα συνεχίζονται αλλά.. κάπως διαφορετικά.

20/12/2005, 09:12:32

alfa-omega
quote:

OSIRIS_A_K

quote:
Δεν το πιστεύω.
Νιώθω μέσα μου ότι τίποτα δεν τελειώνει, όλα συνεχίζονται αλλά.. κάπως διαφορετικά.

Σε αυτήν την αίσθηση έχω καταλήξει και εγώ .

Ο ενθουσιασμός που με κατέχει , όταν :
Προσπαθώ να διανοηθώ το διαφορετικό ,με παραπέμπει αυτόματα στην αληθινή ζωή της καθημερινότητάς μου .

Αυτή είναι η εξής :
Προσπαθώ & το καταφέρνω όλο και ποιο συχνά , να βγάζω από μέσα μου προς τα έξω τον αληθινό μου εαυτό .
Αυτό με γεμίζει .
Θα έλεγα ,ότι με εκφράζει ψυχικά στον μέγιστο δυνατό βαθμό .

Μου συνέβη την περασμένη Κυριακή κάτι , πάνω στο οποίο θα ήθελα την άποψή σου :
Μετά από ένα όνειρο σκέφτηκα κάτι, το πίστεψα ότι μπορεί να συμβεί και μετά ευχήθηκα για να γίνει πραγματικότητα .

Πράγματι έγινε .

Προσπάθησα μετά να αλλάξω το σενάριο , με το οποίο συνέβη το γεγονός μέσα από την εμπειρία της μνήμης .
Πάντοτε κατέληγα σε αυτό το συγκεκριμένο ,γιατί ήταν ότι ποιο τέλειο για εμένα και τον περίγυρό μου .

Σου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο ;;;

Αν ναι, θα ήθελα να γράψεις, αν δεν σου είναι δύσκολο μερικά λόγια .
Ευχαριστώ .

kswtikoulaΜέλος
20/12/2005, 13:35:07
Φίλοι μου πολύ ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις κάνετε και οι δύο.
Κατά την ταπεινή μου άποψη η αληθινή ζωή συνίσταται από στοιχεία και των δύο προσεγγίσεων.
Το θέμα νομίζω πως είναι, να μπορούσαν αυτές οι απόψεις να τοποθετηθούν σε ένα πραγματοποιήσιμο πλαίσιο.
Αν ποτέ κατάφερνε ο ανθρώπινος νους μας να συλλάβει την αξια της αγάπης,
αν όπως αναφέρθηκε αγαπούσαμε όλοι με τον ίδιο τρόπο,
όχι απλά δεν θα ήταν βαρετό αλλά θα ξεκινούσε η άνθιση του κόσμου.
Η αγάπη προϋποθέτει ή και γεννά τον σεβασμό.
Αν ο Θεός μπορούσε να συμβολιστεί με λέξεις αυτές οι δύο, αγάπη και σεβασμός, θα ήταν πιστεύω οι κατάλληλες.
Αν θέλαμε να χτίσουμε τον παράδεισο, εκεί θα βασιζόταν.
Η αλήθεια τώρα, είναι γεμάτη από όπλα, βία, συμφέρον, μικρότητα.
Κοινώς γεμάτη από τις δικές μας ανθρώπινες αδυναμίες.
Μόνο μικρούς παράδεισους μπορούμε να χτίζουμε και στιγμιαίους, όπως αυτόν που περιγράφει παραπάνω ο φίλος alfa-omega.
Όταν καταφέρνουμε τη θετική ενέργεια που διαθέτουμε να τη διοχετεύουμε και πέραν του εγώ.
Όταν ταυτόχρονα προσπαθούμε να δούμε κατάματα το εγώ μας με τα καλά και τα στραβά του και παλέψουμε τις δικές μας μικρότητες χωρίς να ξεχνάμε σε ποια σκηνή διαδραματίζεται το έργο.
Χωρίς να πιστεύουμε ότι θα γίνουμε σκηνοθέτες, ενώ η θέση μας είναι στη σκηνή πάνω.
Σας ευχαριστώ για τους προβληματισμούς που μου δημιουργείτε με τις απόψεις σας.
Φιλικά Ξωτικούλα

20/12/2005, 19:51:12
Ένα πρώτο συμπέρασμα που έχω βγάλει, απο την μέχρι στιγμής συζήτησή μας , περί του θέματος είναι ότι :
Ο κόσμος μας ο εξωτερικός , έχει ήδη διαμορφωθεί .

Ο εσωτερικός , είναι ατελείωτος .
Αυτή δεν είναι η μαγία του , το στοιχείο που μας έλκει, όλους εμάς που αναζητάμε ακόμα την αληθινή ζωή ;;;

Στον εξωτερικό κόσμο μας , η ένοια του γενικού καλού σχετίζεται άμεσα με την γνώση μας.

Στον εσωτερικό η ένοια του αλλάζει χαρακτήρα .
Δεν χρειάζεται γνώση για την εφαρμογή του .
Γνωρίζουμε όλοι το γενικό καλό, αλλά η εξωτερική διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας ,μας κατευθύνει & εσωτερικά .
Η ψυχική αντίσταση που έχει διαμορφώσει ο καθένας μας μέσα του , είναι το μυστικό της αλλγής .

Απο τα έσω προς τα έξω εργάζεται , ο ταξιδιώτης που έχει πίσω του ένα εσωτερικό ταξίδι .
Όσο ποιο μεγάλο είναι αυτό, τόσο περισσότερο αρχίζει να πιστεύει στο θείο πνεύμα μέσα του .

Η τακτική αφωσίωσή μας , στα εσώτερα περιεχόμενα της ψυχής μας ,μας διαμορφώνει σε κάτι που είμασταν πριν γεννηθούμε .

Θα συνεχίσω τον συλογισμό μου ,αύριο που θα ήμαι ξεκούραστος πνευματικά , αρκεί βέβαια να συμμετέχεται και εσείς με τις πολύτιμες απόψεις σας .

21/12/2005, 11:24:17
Αγαπητή kswtikoula σέβομαι την επιθυμία σου .
Θα προσπαθήσω να τοποθετήσω τις σκέψεις μου, σε ένα πραγματοποιήσιμο πλαίσιο .

Πρόλογος .
H κοινωνία μας προετοιμάζει από μικρούς , να παίξουμε έναν ρόλο του ανίδεου σκλάβου, του εργάτη δόλιων ιδεών ,του προδότη των ευγενών ανθρώπινων ελπίδων ,του συντηρητή ενός συστήματος που φτιάχτηκε για να μας σκοτώνει τόσο αργά και μεθοδικά ,ώστε να μην μπορεί κανείς να το κατηγορήσει για το φόνο .

Κυρίως θέμα .
Τα κατάφερε .
Η πλειοψηφία των ανθρώπων περίπου το 4% , έχει επιστημονική γνώση ,το υπόλοιπο 96% δεν έχει .

Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Μια δίκαιη κατανομή της γνώσεως , είναι άτοπη.
Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη & διατηρείτε στο επίπεδο αυτό, συνειδητά .

Επίλογος .
Αν ξαναγεννιόμουνα ( συγνώμη για το υποθετικό δεδομένο) ,δεν θα ήθελα να ανήκω στο 4% ,διότι δεν θα μου γέμιζε την ψυχή .
Νόησα πλέον, ότι :

Είμαι μια θλιμμένη και ατυχής συγκυρία ( ορθάνοιχτοι άνθρωποι σε στενούς καιρούς ) .
Copy past by :ΤΣΑΡΣ ΦΟΡΤ.

Συμπέρασμα .
Σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουνε δύο επιλογές :
1 ) Δέχεσαι το άνωθεν σύστημα που περιέγραψα & συμβαδίζεις (συμπλέεις συνειδητά )με αυτό .

2) Προσπαθείς να εξερευνήσεις τον εαυτό σου , να ακούσεις την εσωτερική φωνή μέσα σου & να προσπαθήσεις να την ακολουθήσεις .

Πραγματοποιήσιμη εξάσκηση του εαυτού μου ( μέσα από την καθημερινότητα ) , για την ανεύρεση της αληθινής μου ταυτότητας :
Προσπαθώ για ένα χρονικό διάστημα , ( για τον καθένα ισχύει διαφορετικός χρόνος ,ανάλογα με το εσωτερικό ταξίδι που έχει πίσω του ), να ζω με οδηγό την αίσθηση .
Ένας καινούργιος κόσμος αρχίζει να μου αποκαλύπτεται τελείως φυσιολογικά .
Ο χαμένος κόσμος των αισθήσεών μου .
Η εμπειρία αυτή είναι χρήσιμη για τον καθένα μας διότι :
Μέσα από αυτόν πραγματοποιείται ,η αληθινή ζωή .
Το τέλειο είναι ότι, μπορεί ο καθένας μετά από αυτήν την επίγνωση του αληθινού εαυτού του , να εξωτερικεύσει την εμπειρία του .
Αξίζει να προσπαθήσετε .
Φέρνω ως παράδειγμα τον εαυτό μου , διότι δεν έχω άλλη απόδειξη .
Ένιωσα & αισθάνθηκα το θείο πνεύμα μέσα μου , όσο ποτέ άλλοτε .
Ευχαριστώ για την ανάγνωση .

kswtikoulaΜέλος
21/12/2005, 11:42:22
Άρα αγαπητέ καταλήγουμε εκ των πραγμάτων στη μοναξιά.
Ή ζούμε όπως ορίζουν οι φύλακες,
ή κοιτάμε έσω και χαράζουμε πορεία δική μας και αναγκαστικά περιθωριοποιούμαστε?
Μπορεί να απλοποιώ τα πράγματα,
αλλά επί της ουσίας αυτό δε συμβαίνει?
Το χειρότερο απ'όλα όμως για μένα είναι οι ευαγγελιστές της ομαδικής αφύπνισης.
Αυτοί είναι οι επίδοξοι σωτήρες που βουλιάζουν κάθε γενιά σε μεγαλύτερη σκλαβιά.
Αυτούς φοβάμαι πιο πολύ κι από την ίδια τη συγκατάβαση.
Για μένα ναι, το δέχομαι πως ίσως και να υπάρχει ελπίδα,
αλλά τι να την κάνω μια ζωή μόνη μου???
Όπως είπε και ο Αριστοτέλης ο Άνθρωπος φύσει πολιτικόν ζώον.
Φιλικά Ξωτικούλα

21/12/2005, 16:15:05
quote:

Άρα αγαπητέ καταλήγουμε εκ των πραγμάτων στη μοναξιά.
Ή ζούμε όπως ορίζουν οι φύλακες,
ή κοιτάμε έσω και χαράζουμε πορεία δική μας και αναγκαστικά περιθωριοποιούμαστε?
Μπορεί να απλοποιώ τα πράγματα,
αλλά επί της ουσίας αυτό δε συμβαίνει?

Αναφέρεσε στην περιθωριοποίηση του εγώ .
Κοινωνικά απόλυτα ορθό.

Αναφέρομαι στο παράθυρο το ανοιχτό ,που κρατάει για εμάς όλους το σύμπαν .
Η αξιοποίησή του μπορεί ίσως να αποκλείσει το προσωπικό μου εγώ , το κοινωνικό .
Δεν με θλίβη αυτή η προοπτική .
Με αναβάζει σε ένα άλλο πνευματικό επίπεδο.

Απο εκεί , βλέπω τα πράγματα στην ορθή τους διάσταση.
Ενεργώ και δραστηροποιούμε εκεί που πρέπει .

Έτσι γνωρίζω & έτσι ζω.
Αληθινά δίχως μάσκες & προσποήσεις .

Το μπορεί ο καθένας .

Σκοπός μου δεν είναι να το υποδείξω, μεταφέρω σε άλλες υπάρξεις .

Σκοπός μου είναι να βρω συνταξιδιώτες & όχι κοινωνικούς συντρόφους .
Απο αυτούς έχω αρκετούς στην καθημερινότητά μου .

Το φόρουμ ασχολείται με τον εσωτερισμό ,αλλά πολλά απο τα μέλη της το
ξεχνάνε .

Μπαίνουνε στα θέματα τα εσωτερικά & προσπαθούνε να ανταλάξουνε γνώσεις εξωτερικής φύσεως .

Τι ψάχνουμε εδώ μέσα το εγώ μας , η τον χαμένο εαυτό μας ;;;

Αν έχω κάνει κάπου λάθος , σε παρακαλώ διόρθωσε την σκέψη μου .
Ευχαριστώ .