- Α Λ Η Θ Ι Ν Η Ζ Ω Η - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
αλλά και πάλι κάτι με προβληματίζει.
Πως αυτή η έσω αλλαγή και πορεία μπορεί να συμβαδίσει με την καθημερινή ζωή?
Ναι μεν σε επίπεδο ψυχικής ανάτασης το αντιλαμβάνομαι,
αλλά δεν δημιουργούμε έτσι μια οντότητα δύο ταχυτήτων?
Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι,
ο "αληθινός" κόσμος είναι εκεί έξω.
Αν τοποθετούμε την αληθινή ζωή αλλού,
τότε πως επιβιώνεις διατηρώντας την κυρίαρχη σου προσωπικότητα?
Μάλλον πολύ τα μπέρδεψα...
Αλλά έτσι τα σκέφτομαι κι εγώ! ολίγον χαοτικά.
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
Ego prosopika den eimai euxaristimeni apo ti zoi mou,den exo autapates,leo ta pragmata opos exoun ki as ginomai kakia ston periguro.Kanonika,tha elege o polus kosmos,afou exeis stantar douleia,filous,anesi, den tha eprepe na milas.Nai, ama eisai bolepsakias.Gia mena omos i alithini zoi brisketai piso apo tin psuxiki iremia pano ap' ola,kati pou leipei apo tous anthropous kai apo emena episis.Dioti an den exeis ti galini mesa sou,an niotheis tromeri piesi,apla i zoi sou den einai alithini alla mia karikatoura tis me polles doseis placebo,gia tin tonosi tis autapatis mas...
χωμα εισαι και στο χωμα θα επιστρεψεις

In anticipation of my resurrection...
Αν τοποθετούμε την αληθινή ζωή αλλού,
τότε πως επιβιώνεις διατηρώντας την κυρίαρχη σου προσωπικότητα?
Ο alfa-omega προσπαθεί να ικανοποιήσει την ερώτηση .
Την αληθινή ζωή δεν την τοποθετούμε αλλού .
Ήταν & είναι ακόμη στον εσωτερικό μας κόσμο ,για το μέλλον δεν θέλω να αναφερθώ .
Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.
Επιβιώνω διατηρώντας την αληθινή μου ταυτότητα & όχι την κυρίαρχη προσωπικότητά μου .
Κυρίαρχη προσωπικότητα δεν υφίσταται για εμένα προσωπικά επειδή :
Τα πάντα αλλάζουνε γύρω μας & ουδέποτε μένουνε ίδια .
Όπως προανέφερα η εξωτερική ( κοινωνική ) προσωπική μας εξέλιξη , μας επιβάλει, προτρέπει αν θες , να έχουμε μια κυρίαρχη προσωπικότητα .
Έτσι αντιλαμβάνομαι & εγώ τα πράγματα .
Μένει όμως να διευκρινίσουμε ,διαφωτίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε ομαδικά , τον εσωτερικό κόσμο μέσα μας .
Όλοι ίδιοι είμαστε έσω, αλλά με διαφορετικές εξωτερικές αντιλήψεις .
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ,με το ψευδώνυμο alfa-omega .
Τηλ. Εξωτερικής επικοινωνίας : 6998 713750
Για να είσαι αυτός που πρέπει να είσαι .
Για να είσαι ακέραιος .
Για να είσαι αγνός .
Για να έχεις Όσφρηση της αληθινής ζωής .
Για να ευτυχής σε τακτικά χρονικά διαστήματα .
Για να είσαι μέσα & έξω από τον κόσμο κάνε το εξής :
Προσπάθησε να ζήσεις αληθινά .
Αυτό σημαίνει στην ουσία ένα πράγμα .
Αφήνεις πίσω σου αργά αλλά σταθερά τον παλιό καλό εαυτό σου , που στην ουσία ήτανε :
Ένα τίποτα , η πάρτο αλλιώς ,ένα καταξιωμένο κοινωνικό ον .
Που θα καταλήξεις ;;;
Θα γίνεις ένα αληθινό τίποτα . Ναι αλλά υπάρχει και συνέχεια ………
Το αληθινό τίποτα , είναι κοντά στην μέγιστη πνευματική συνειδητότητα του εαυτού .Ακόμη δεν τελείωσε το ταξίδι.
Η μέγιστη πνευματική συνειδητότητα είναι :
Η συνειδητοποίηση της αληθινής μου ταυτότητας .
Βρε μπας και ήμασταν κάποτε , ούλοι εμείς & εννοώ όλη την ανθρωπότητα , θεοί ;;;
Αλλά για να ξαναφθάσει κάποιος εκεί , θα πρέπει να διαλογίζεται τακτικά .
Να δουλεύει ποιο σκληρά με τον εαυτό του, από ότι με την γήινη εργασία του ( εξαιρούνται οι προνομιούχοι ) .
Να αγωνίζεται, μέχρι να του έρθει η πνευματική δίψα .
Αν αναστηθεί ο πεθαμένος θεός μέσα μας , θα αρχίσει μωρέ να μας αρέσει , όσο τίποτε άλλο :
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ .
Αληθινή ζωή είναι η θεϊκή .
Ευχαριστώ για την ανάγνωση .
αλλά να...
Θέλω να αλλάξω και τον κόσμο.
Όπως λέει και το άσμα...
"Θα σου δώσω μια να σπάσεις,
αχ βρε κόσμε γυάλινε...
Και θα φτιάξω μια δικιά μου κοινωνία άλληνε"...
Αυτό προσπαθώ να δέσω.
Γιατί εγώ προχωρώ,
αλλά πάω μόνη.
Αυτό με ξανακολλά πίσω.
Η εσωτερική πορεία είναι μοναχική έτσι κι αλλιώς,
αλλά για μένα η ευτυχία βιώνεται μόνο όταν κάπου τη διοχετεύω.
Θέλω συνοδοιπόρους.
Χαίρομαι που έχεις καταφέρει να έχεις έναν εαυτό, εγώ το παλεύω,
αλλά οι μοναδικοί συνοδοιπόροι που έχω, είναι όλα τα alter ego μου.
Και όσο προχωράω, τόσο πιο πολλά βρίσκω.
Θα ζήσω γιατρέ μου???
Φιλικά Ξωτικούλα
quote:
Πως αυτή η έσω αλλαγή και πορεία μπορεί να συμβαδίσει με την καθημερινή ζωή?
Αυτό το ερώτημα που θέτεις είναι απο τα πιό καίρια και δύσκολο να απαντηθούν. Βασικά την απάντηση πρέπει να την βρει ο καθένας για τον εαυτό του.Βέβαια μια εύκολη απάντηση θα ήταν <Βάζοντας την καθημερινή του ζωή να μετέχει σ΄ αυτή την έσω αλλαγή>.Αλλά αυτό γίνεται κατανοητό μόνο άν κάποιος το βιώσει.Συνήθως αυτό που γίνεται είναι ότι αυτό το κομμάτι μας που επιθυμεί αυτή την αλλαγή, αναδύεται μόνο σε συγκεκριμένες κατ΄ επιλογή στιγμές, και όλο τον υπόλοιπο καιρό θάβεται απο τους υπόλοιπους ρόλους μας, που έχουν αναλαβεί τα <καθημερινά>.
Και εδώ όμως υπάρχει μια παγίδα. Να θεωρήσουμε αληθινό αυτό το κομμάτι μας και ψεύτικα όλα τα άλλα.Η πραγματικότητα όμως είναι ότι όλοι αυτοί οι εαυτοί είμαστε εμείς, και ότι αυτά τα <εγώ> αναδύονται με τυχαίο κάθε φορά τρόπο, ανάλογα με τις εξωτερικές εντυπώσεις που δεχόμαστε.Είναι αποκομμένα μεταξύ τους. Η αληθινή ζωή, έχει να κάνει με την ένωση αυτών των <εγώ>.
quote:
Για να είσαι αληθινός .
Για να είσαι ακέραιος .
Για να είσαι αγνός .
Εδώ φίλε alfa-omega θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.Η αλήθεια δεν έχει να κάνει με απόψεις ηθικής ή εξιδανίκευσης .Έχει να κάνει με αυτό που πραγματικά είσαι. Γι΄ αυτό οι παραπάνω προτάσεις που κάνεις μου φαίνονται λίγο ασύμβατες. Το να είσαι αληθινός (να ξέρεις ποιός είσαι) είναι αυτό που σε οδηγεί στην αληθινή ζωή.
To Know | To Be | To Understand
Η πράξη του καλού είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να καλυτερεύσει τον κόσμο.
Αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο όλον σε μια μέρα ,η τουλάχιστον όσο διαρκέσει η ζωή σου και νομίζεις ότι θα το καταφέρεις , δεν θα αρκέσει .
Πρέπει να το πιστέψεις .
Πώς να πιστέψεις σε κάτι, αν δεν δοκιμάσεις τις προσωπικές κοινωνικές δυνατότητές σου .
Όταν αυτές τελειώσουνε και έχεις πορευτεί ουσιαστικά μέσα στον κόσμο όπου ζεις , τότε :
Σκέψου αν θέλεις να ξεκινήσεις ένα ποιο όμορφο και ατελείωτο ταξίδι .
Να αλλάξεις το σύμπαν ολόκληρο μέσα από τον ίδιο τον παλιό ξεχασμένο θεϊκό εαυτό σου .
Λόγια θα μου πείτε .
Ναι λόγια θεϊκά ξεχασμένα , που θυμάμαι ένα -ένα μέσα από το υποσυνείδητο μου & προσπαθώ να τα μεταφέρω σε αυτόν τον δημόσιο χώρο.
ΥΓ . Αν η εσωτερική πορεία είναι μοναχική , η όχι ,άσε να το κρίνει κάποιος , η κάποιοι που έχουνε διανύσει ένα κομμάτι του μονοπατιού .
Αρχίζω να μυρίζομαι αγαπητή kswtikoula ,ότι ουδέποτε ασχολήθηκες σοβαρά εσύ προσωπικά με τον εσωτερικό σου εαυτό .
Αν κάνω λάθος παρακαλώ διόρθωσέ με .
Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές .
quote:
Για να είσαι αληθινός .
Για να είσαι ακέραιος .
Για να είσαι αγνός .
quote:Εδώ φίλε alfa-omega θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.Η αλήθεια δεν έχει να κάνει με απόψεις ηθικής ή εξιδανίκευσης .Έχει να κάνει με αυτό που πραγματικά είσαι. Γι΄ αυτό οι παραπάνω προτάσεις που κάνεις μου φαίνονται λίγο ασύμβατες. Το να είσαι αληθινός (να ξέρεις ποιός είσαι) είναι αυτό που σε οδηγεί στην αληθινή ζωή.
Έχεις δίκαιο φίλε force385.
Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση .
Σε όλη μου τη ζωή αναλωνόμουνα στο να γίνω αγαπητή απο όλους και σε μεγάλο ποσοστό το κατάφερα.
Με όλους τους ανθρώπους που γνωρίζω συνήθως δημιουργώ πολύ ιδιαίτερες σχέσεις.
Με τον εαυτό μου άρχισα να ασχολούμε πρόσφατα.
Γι'αυτό και συνεχώς ρωτάω,
γι'αυτό και με τρώνε οι απορίες.
Έχω ασχοληθεί τόσο πολύ στη ζωή μου με τους άλλους που έγινα η εικόνα που έβλεπα στα μάτια τους.
Ίσως γιατί δεν τα πήγαινα καλά με τον καθρέφτη.
Όπως έχεις καταλάβει μάλλον για τους παραπάνω λόγους με απασχολεί τόσο πολύ η τοποθέτηση της δικής μου εσώτερης αλλαγής στον έξω κόσμο.
Ήμουν πάντα παιδί του εκεί έξω.
Εδώ και χρόνια έχω αρχίσει να ζηλεύω τους εσωστρεφείς ανθρώπους και να καταννοώ πόσο περισσότερο από εμένα μπορεί να έχουν προχωρήσει ως οντότητες.
Σ'ευχαριστώ για την προσοχή που έδωσες στα γραπτά μου,
ώστε να καταλάβεις το τρωτό σημείο.
Επίσης εύχομαι να αποκτήσω κάποτε τέτοια οξυδέρκεια.
Τα σέβη μου, Ξωτικούλα