ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ... - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

- Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ... - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

SoSaT31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/03/2016, 22:14:34
Δε μας είπες όμως με τι εργαλείο έριξες τις ματιές

06/03/2016, 23:25:40
quote:

Χαχαχα

Με την χούφτα που την έκλεισε σαν τηλεσκόπιο.Σαν τον άλλον που έβλεπε στον νότο τον Αρη δίπλα στον Δία.

Βέβαια υπάρχει και το θέμα του...διπλού ουίσκυ!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/03/2016, 23:33:12
Και δεν μου λες Πυθαγόρα...την πραγματική αιτία που έφερες το θέμα από την αφάνεια?

Θέλεις να μάθεις αν κατάγεσαι από τον Σείριο και ξύνεσαι?

Εγώ ξέρω, αλλά ορκίσθηκα σε Πλειάδιο φίλο μου, να μην το πω ποτέ.
Μπορώ μόνο να σου πω, πως έχεις ρίζες από εκεί αλλά κατάγεσαι από αλλού.

Που?
Δεν θα μάθεις ακόμη.Πάντως θα σε ενημερώσουν Αυτοί.Σύντομα θα χρειασθούν μηχ-μηχ και θα σε "απαγάγουν".

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

07/03/2016, 18:06:26
quote:

αιθέρα αν εννοείς για τηλεσκοπική παρατήρηση, όχι με τέτοιο μέσο, αν και είναι διακαής μου πόθος να πάρω ένα καλό ερασιτεχνικό με την πρώτη ευκαιρία.

Συνήθως παρατηρώ διά γυμνού οφθαλμού,
και με ένα ζευγάρι κυάλια που έχω.

Ακομα και με αυτά τα μέσα
μου αρέσει η παρατήρηση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο Νικόμαχος έπεσε διάνα

"παρατήρηση με άδεια χούφτα"

αλλά έτσι κι αλλιώς ο Ωρίωνας, ο Δίας , ο Σείριος, ο Προκύων, ο Aldebaran , ο Regulus, κλπ, δεν θέλουν κυάλια ή τηλεσκόπιο για να τους δεις σε καθαρό νυχτερινό ουρανό.

Άρη δεν είδαμε, και ούτε έπαιξε ρόλο το "διπλό"
(ποτήρι είπαμε ρε Νικαχε, όχι ....μπουκάλι

-εκεί μπορεί να βλέπαμε όλο το δωδεκάθεο όχι μόνο Δία και Άρη )

quote:
Και δεν μου λες Πυθαγόρα...την πραγματική αιτία που έφερες το θέμα από την αφάνεια?

Για πολλούς λόγους.
1ον Ειλικρινά βαρέθηκα τη μονοτονία με τα αντίδια του Γιαλαντζή και το 'βάλτωμα' του φόρουμ

2ον. Γιατί εχθες βγήκα έξω και κοίταζα τα αστερια και το Σείριο

3ον. Γιατί ψάχνοντας κάτι άλλες σημειώσεις μου και παλιά χαρτούρα απροσδιορίστου εποχής, έπεσα σε μερικά τμήματα του προσωπικού μου αρχείου, τότε που με είχε πιάσει κάψα να υπολογίζω περίγεια, απόγεια, κομήτες, συνόδους, κλπ

4ον, γιατί ο Σείριος, από μόνος του είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα.

και 5ον για να βρω αφορμή να σε ρωτήσω μια που τό φερε η κουβέντα:

-Ποιες είναι οι νεότερες γνώσεις που έχουμε για το Σείριο?
Είναι σύστημα 2 ή 3ων αστέρων?
Βρήκαμε τίποτα πλανήτες στο σύστημά τους ή απλώς υποθέτουμε την ύπαρξή τους? Κάνα περίεργο ραδιοσήμα από κείνο το μαχαλά? Εξάλλου είναι μόνο στα 8,5 - 9 έτη φωτός μακριά....

-Τι ξέρεις για αυτό το σκηνικό με τους Ντόγκον? Είναι αληθινό ή "εκβιαζόμενος" θρύλος και ψιλομουφέ?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

07/03/2016, 18:52:17
ΝΙΚΟΜΑΧΕ άρχισε να του εξηγείς τα ερωτηματικά του!
γιατί θα ξεθάψει ολα τα θέματα των τελευταίων 10 χρόνων!

07/03/2016, 19:12:16
quote:

Πες το ψέματα!

Μιας και ο Νικόμαχος έχει περισσότερο χρόνο από μας
για να γράφει εδώ, ας τον τσιγκλάμε λίγο περισσότερο,
γιατί αλλιώς τον απορροφάνε μόνο οι σφαλιάρες στους Ρωμαίους....

και κάτι άλλο που έχω απορία, σχετικά με τα τηλεσκόπια,
υπάρχει τηλεσκόπιο (αστεροσκοπείου) την σήμερον ημέρα που να έχει διακριτική ικανότητα τέτοια ώστε να δει ένα άστρο ως δίσκο και όχι ως φωτεινό στίγμα,
και αν ναι, ποια σχέση ισχύει μεταξύ των μεγεθών αυτών
(διακριτική ικανότης/διάσταση τηλεσκοπίου, απόσταση Αστέρα σε έτη φωτός, λαμπρότητα/μέγεθος αστέρα)?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

07/03/2016, 19:33:46
Προφανώς μιλάς για εξωπλανήτες(?)
Απο τα λίγα που ξέρω, σε τόσο μεγάλες αποστάσεις δεν μπορούμε να δούμε "πλανήτες" γιατί τους υπερκαλύπτει σε φωτεινότητα το μητρικό άστρο (ήλιος)
Γι αυτό το λόγο κατασκεύασαν τα ραδιοτηλεσκόπια,
αν και κάπου διάβασα τελευταία οτι με μια νεα τεχνική (συσκευή?)
μπόρεσαν να "δουν" εξωπλανήτες και τους δορυφόρους τους.
(περισσότερα ο γέροντας Νικόμαχος)

07/03/2016, 19:54:55
quote:

Αμέσως!

quote:

-Ποιες είναι οι νεότερες γνώσεις που έχουμε για το Σείριο?
Είναι σύστημα 2 ή 3ων αστέρων?

Είναι τριπλό άστρο του Μ.κυνός.Αποτελείται από τον Σείριο Α με μάζα 1,7 φορές την ηλιακή, ο Σείριος Β που κατανάλωσε τα καύσιμά του και περιφέρεται ως λευκός "σύντροφος" και ο Σείριος Γ, προσφάτως ανακαλυφθείς ( 1995 ) και είναι λευκός νάνος.Το περίεργο είναι, πως οι Α και Β περιφέρονται γύρω από τον Γ.
Ας σημειωθεί ότι ο Σείριος Γ, δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένο ακόμη, αν πρόκειται για λευκό νάνο ή για κάποιο πλανήτη του συστήματος.Η περιοχή είναι πολύ φωτεινή.Εικάζεται ότι ίσως ο Γ να λαμβάνει και να εκτρέπει ποσότητες φωτός από τους συνοδούς του και εξ' αιτίας αυτού να φαίνεται φωτεινός σε μας.

quote:

Βρήκαμε τίποτα πλανήτες στο σύστημά τους ή απλώς υποθέτουμε την ύπαρξή τους? Κάνα περίεργο ραδιοσήμα από κείνο το μαχαλά? Εξάλλου είναι μόνο στα 8,5 - 9 έτη φωτός μακριά....

Οχι δεν έχουμε βρεί πλανήτες στο σύστημα του Σείριου, αλλά υπάρχουν με απόλυτη βεβαιότητα.Δεν έχουμε τα μέσα να τους δούμε, πέρα από τις βαρυτικές ενδείξεις, από τις κινήσεις των Σείριου Α και Β.
Προσωπική άποψη, μετά από τόσα χρόνια στο αστρικό "κουρμπέτι", η οποία υποστηρίζεται από τους περισσότερους αστρονόμους, δεν υπάρχει αστρικό σύστημα χωρίς πλανήτες και δορυφόρους αυτών.Πάντα υπάρχουν κατάλοιπα στην δημιουργία άστρων.Ακόμη και ένα 2% της αστρικής σούπας, από την οποία προήλθε ένα άστρο, είναι ικανό να παράξει αρκετούς πλανήτες.

quote:

-Τι ξέρεις για αυτό το σκηνικό με τους Ντόγκον? Είναι αληθινό ή "εκβιαζόμενος" θρύλος και ψιλομουφέ?

Παλαιότερα είχα την εντύπωση πως πρόκειται για θρύλο.
Μετά την ανακάλυψη του Σείριου Γ, θεωρώ πως "κάτι σοβαρό παίζει".Ισως κάποια βίζιτα από τα παλιά, ίσως κάποια γνώση αποκτηθείσα με μεταφυσικό τρόπο, δεν ξέρω τι.
Πάντως να γνωρίζουν οι μπονόμπο κάτι που ανακαλύψαμε πολύ μετά από αυτούς, είναι τουλάχιστον περίεργο.Μην ξεχνάς πως και ο Σείριος Β ανακαλύφθηκε από τον Κλάρκ κάπου στο 1860.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

07/03/2016, 20:04:22
quote:

και κάτι άλλο που έχω απορία, σχετικά με τα τηλεσκόπια,
υπάρχει τηλεσκόπιο (αστεροσκοπείου) την σήμερον ημέρα που να έχει διακριτική ικανότητα τέτοια ώστε να δει ένα άστρο ως δίσκο και όχι ως φωτεινό στίγμα,
και αν ναι, ποια σχέση ισχύει μεταξύ των μεγεθών αυτών
(διακριτική ικανότης/διάσταση τηλεσκοπίου, απόσταση Αστέρα σε έτη φωτός, λαμπρότητα/μέγεθος αστέρα)?

Η διακριτική ικανότητα αφορά πάντα την διάμετρο του τηλεσκοπίου σε σχέση με την προσπίπτουσα ακτινοβολία.Στα επίγεια τηλεσκόπια, υπάρχουν πάντα τα λεγόμενα ατμοσφαιρικά εμπόδια, τα οποία διαταράσσουν την όποια διακριτότητα.
Η μονάδα μέτρησης διακριτότας είναι τα arcsecond.

Τα τηλεσκόπια που ευρίσκονται στο διάστημα, έχουν την ικανότητα να δουν ένα άστρο χωρίς το ¨φωτοστέφανο" γύρω του, κάτι σαν δίσκο όπως λες, αλλά δεν μπορούν να δούν τίποτα άλλο, επειδή η σκέδαση διαχέει και αποκρύπτει το φως, από οποιοδήποτε άλλο παρακείμενο αντικείμενο.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

07/03/2016, 20:06:21
quote:

(περισσότερα ο γέροντας Νικόμαχος)

Γέροντας είσαι και φαίνεσαι και από την μύτη σου κρέμεσαι!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/03/2016, 00:37:27

quote:
Είναι τριπλό άστρο του Μ.κυνός.Αποτελείται από τον Σείριο Α με μάζα 1,7 φορές την ηλιακή, ο Σείριος Β που κατανάλωσε τα καύσιμά του και περιφέρεται ως λευκός "σύντροφος" και ο Σείριος Γ, προσφάτως ανακαλυφθείς ( 1995 ) και είναι λευκός νάνος.

???....κάνεις πλάκα έτσι δεν είναι;;