ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διαδικτυακή φιλία και real Life - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Διαδικτυακή φιλία και real Life - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Mousa_30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Mousa_Νέο Μέλος
21/06/2003, 11:26:41
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ REAL-LIFE!! Nομίζεται ότι οι Φιλίες που γεννιούνται στον χώρο του Διαδικτύου, μέσα από την επικοινωνία μας, μπορούν εύκολα να μεταλλαχθούν σε Πραγματικές φιλίες και να αντέξουν στον Χρόνο ?

Mousa_

21/06/2003, 12:44:10
Καλημέρα Mousa_, και καλώς ήρθες στα φόρουμς του εσωτέρικα.

Το θέμα που άνοιξες, με πήγε χρόνια πίσω, τότε που δεν υπήρχε το internet, παρά μόνο τα τηλέφωνα. Στα χρόνια τα σχολικά, όπου πολλοί από εμάς αναζητούσαμε διαφόρων ειδών γνωρημίες μέσω του τηλεφώνου. Και μιλάγαμε με τις ώρες, κάναμε πλάκα, φάρσες, ή ακόμα και σοβαρές συζητήσεις, προβάλλαμε μια εικόνα μας στον άλλο, με την ασφάλεια της έμμεσης επαφής, πίσω από το τηλεφωνικό καλώδιο.
Δεν θα επεκταθώ σε βαθύτερη ανάλυση του θέματος - τουλάχιστον όχι στην παρούσα στιγμή - θα θυμηθώ όμως, την αντίδρασή μου, όταν ερχόταν η στιγμή της κατά πρόσωπον επαφής.
Πολύ συχνά είναι δύσκολο να συνδιαστεί η εικόνα του προσώπου που μόλις βλέπεις, με την νοητική εικόνα που έχεις σχηματίσει από την τηλεφωνική ή μέσω του διαδικτύου γνωρημία. Κάτι τελείως καινούργιο και κάτι γνώριμο, και τα δυο συγκερασμένα στο ίδιο άτομο. Είναι πραγματικά περίεργη εμπειρία. Αλλοτε σε κάνει να φεύγεις τρέχοντας, άλλοτε ενισχύει η πρώτη νοητική γνωρημία την εικόνα τόσο εύστοχα, ώστε νιώθεις ότι το άλλο άτομο το ήξερες καιρό.
Οσο λιγότερο προβάλλεις κάτι το οποίο δεν είσαι, τόσο πιο εύκολο είναι για τον άλλο να αντέξει αυτήν την άμεση αντιπαραβολή των δύο εικονών, και να συνεχίσει τη γνωρημία.

αυτή...που τα κατάφερε!

21/06/2003, 19:32:22
Καλησπέρα και καλώς όρισες στη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΠΑΡΕΑ στην Ελλάδα για τη Μεταφυσική Αναζήτηση, αγαπητή ΜΟΥΣΑ...

Νομίζω πώς ΑΝ δώσεις ΛΑΘΟΣ διαστάσεις στις ΔΥΟ αυτές ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ, Real Life & Internet, τότε αρχίζουν τα προβλήματα...
Τα ΟΠΟΙΑ προβλήματα...

Τι θέλω να πώ;;;;
Πώς ΑΝ θεωρήσεις ότι στο ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, ΠΡΕΠΕΙ έναν άλλον εαυτό να δείχνεις και ΟΧΙ αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στη Real Life είσαι, τότε κατα την υποκειμενική μου γνώμη και άποψη, ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΙΑ και ΚΑΝΕΝΟΣ είδους φιλία δε θα μπορέσει να ευδοκιμήσει...

Ουτε ΚΑΝ και μέσα στο διαδύκτιο, μιάς και κάποια δεδομένη στιγμή, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ...

Αυτά για αρχή...
Και μια μικρή συμβουλή (αν μου επιτρέπεις φυσικά)...

Να είσαι ΠΑΝΤΑ ο εαυτός σου και ΠΟΤΕ ο εαυτός που οι ΑΛΛΟΙ θέλουν...
Αυτό, θα σου φανεί χρήσιμο ΚΑΙ στη Real Life αλλά ΚΑΙ στο διαδύκτιο...

Kαλώς όρισες και πάλι...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Odysseus_nemoΜέλος
21/06/2003, 19:58:02
ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΕΛΣΟ!! ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΜΟΥΣΑ!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΕΛΣΟ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ESOTERICA. ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ESOTERICA Ή ΑΠΟ ΠΡΙΝ; ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ. ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ : ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕRΝΕΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ Η ¨ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΜΑΣΚΑ¨ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ(ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Ή ΟΧΙ); ΕΔΩ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ¨ΜΑΣΚΑΣ¨ ΔΕΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ (ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ) ΠΟΥ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ.

ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΑΣ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

GlorfindelΜέλος
21/06/2003, 23:37:33
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΦΙΛΙΕΣ;;ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΣΑΚΩΜΟΙ,ΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗ;;
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

21/06/2003, 23:44:31
Χαιρετώ τους φίλους, Κέλσο συμφωνώ μαζί σου. Είναι πιστεύω αισθητό αυτό που αναφέρεις.
Πολλοί είναι αυτοί που παρουσιάζουν κάποιο άλλο εαυτό, καθένας για διαφορετικούς λόγους, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που αξίζει διερεύνησης, σ' αυτό ακριβώς που ειπώθηκε απο τον φίλο Κέλσο.
Μήπως στην real life, παρουσιάζουμε κάποιον άλλο εαυτό και εδω μέσα είμαστε αληθινοί?
Αυτό βέβαια δε μπορεί να ισχύει για όλους.
Υπάρχουν όμως πιστεύω πολλοί που ξεδιπλώνονται μέσα απο απο αυτό το site, ξεμουδιάζουν το πνεύμα τους και τεντώνουν νωχελικά και φιλικά την ψυχή τους σαν να βρισκότανε σε μια φιλοσοφική παρέα.
Αυτοί στους οποίους αναφέρομαι, βιώνουν την παντελή έλλειψη βαθιάς επικοινωνίας στην καθημερινή ζωή και όντας βαθειά θιρησκευόμενα άτομα (με την πραγματική έννοια της λέξεως) αναζητούν συνδέσμους που με τη βοήθεια αυτών (άλλα μέλη) θα πραγματοποιούν μικρά ή μεγάλα ταξίδια στα σύννεφα όχι απαραίτητα ονειροπόλα μα και προφητικά.
Αυτοί οι λίγοι πιστεύω, εκείνη τη στιγμή, μετακινούν έστω κατά λίγα χιλιοστά το σημείο συναρμολόγησής τους και γίνονται "το άλλο".
Στην ερώτηση απαντώ θετικά...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

22/06/2003, 02:56:33
Καλησπέρα σας.
Φίλε Odysseus_nemo, πολύ εύστοχη η ερώτησή σου, κατευθείαν στο ψητό.

Πράγματι, μέσα σε αυτόν τον διαδικτυακό χώρο, άτομα τα οποία για καιρό γνωριζόμασταν μόνο μέσω των μηνυμάτων μας στα φόρουμς, άντε και καμιά φορά σε κανέναν messenger, βρεθήκαμε κάποια στιγμή πρόσωπο με πρόσωπο.
Προσωπικά, σε κανένα από αυτά τα άτομα δεν διέκρινα αναντιστοιχία αυτής της προσωπικότητας που παρουσίαζαν στα φόρουμς, με την πραγματικότητα. Το αντίθετο μάλιστα!
Μπορεί να οφείλεται ομως αυτό και στο είδος του τόπου. Εάν ο σκοπός που συμμετέχει κανεις σε αυτές τις συζητήσεις είναι ειλικρινής, εάν θέλει μέσα από τις συζητήσεις να μάθει τον αληθινό του εαυτό, οφείλει να τον προβάλλει καθαρά, χωρίς να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Και τότε η κατά πρόσωπον γνωρημία, δεν κρύβει εκπλήξεις δυσάρεστες, παρά μία πολύ ενδιαφέρουσα και γόνιμη συνέχεια.

αυτή...που τα κατάφερε!

Mousa_Νέο Μέλος
22/06/2003, 11:32:43
Καλημέρα
Μετα απο τις απαντήσεις σας ηθελα να θεσω και εγώ την δίκη μου αποψη.
Ξεκίνησα να κανω chat πριν απο αρκετα χρονια και απο την αρχή ενιωσα οτι βρίσκομαι σε μια μεγαλη παρέα οπου απο εκει μεσα καποια ατομα εδεναν περισσότερο με το δικο μου χαρακτήρα και αλλα οχι Ετσι ξεχώρησαν καποια ατομα και γρηγορα εγινα και ενιωσα φιλη μαζι τους. Σε τιποτε δεν ξεχώριζα τους chatικούς μου φίλους απο τους real φιλους μου Μοιραζομουν μαζι τους τις χαρές μου τις λύπες μου τους προβληματισμούς μου .. πιστευα οτι οπως ειμουν εγω αληθινή ... και εδειχνα αυτο που είμαι πραγματικα ..... ετσι ήταν και απο την δική τους πλευρα ... Τελικά στην πορεια καταλαβα οτι δεν είναι ετσι ... Τα περισσότερα ατομα αφηνουν να φανει αυτο που ζητάει ο αλλος να δεί .... Απογοητεύτικα ..... Απογοητευση και πικρια ..... ομως διαβαζοντας τις απαντήσεις σας ..... νιωθω πραγματικα οτι δεν ειναι τοσο πραγματικα ασχημα τα πραγματα οπως τα ειδα αυτο το διαστημα ..ισως πρεπει να ειμαστε .... να γινουμε πιο επιφυλακτικοι .... γιατι υπαρχουν και πραγματικες φιλιες μεσα στο διαδικτυο

Mousa_

22/06/2003, 12:38:56
Την καλημέρα μου σε ΟΛΟΥΣ...

Καταρχάς βλέπω κάτι που είναι πλέον ΓΕΓΟΝΟΣ, το οποίο το "επιβαιώνουν" οι απαντήσεις σας...

Βλέπω ότι το ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, το ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με την υπηρεσία εκείνη του διαδυκτίου που λέγεται CHAT (κουβεντούλα)...
Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ γίνεται ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ;;;;

Μήπως ΚΑΙ τα FORUMS (συζητήσεις), τα νομίζεται και τα θεωρείται πώς είναι ένα είδος CHAT (κουβεντούλας);;;;

Ας τα ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ λοιπό τα πράγματα και ας τα βάλουμε σε μιά ΤΑΞΗ...

Ρώτησε κάτι ο φίλος Οδυσσέας εμένα και την Αμαλία...
Και η Αμαλία απάντησε, ΑΛΛΑ με γνώμονα το CHAT (κουβεντούλα) και ΟΧΙ τα FORUMS (συζητήσεις)...
Τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί, πράγμα που με βρίσκει αντίθετο...

Το λέω αυτό, γιατί (έτσι όπως απάντησε η Αμαλία) φαίνεται πώς ΜΕΣΑ στους χώρους συζήτησης (FORUMS), άλλα υποστηρίζω και λέω σε σχέση με την ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ & πολύ περισσότερο με τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ (που λίγοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προσεγγίζουν) ΚΑΙ ΠΩΣ άλλα είπα ή έπραξα όταν με γνώρισε η Αμαλία απο κοντά...

Νομίζω πώς απο τα ΟΣΑ γράφω και πολύ περισσότερο, ΠΡΕΣΒΕΥΩ μέσα στους χώρους συζήτησης (FORUMS) του Esoterica.gr και στην "real life", ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΙΝΩ ΟΥΤΕ ΚΕΡΑΙΑΣ...

Φυσικά (για να δικαιολογίσω την Αμαλία σε όσα είπε), αν έχουμε κατά νού το CHAT (κουβεντούλα) που είναι κάτι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ απο τα FORUMS (συζητήσεις), μπορεί με τα δικά της κριτήρια να λέει ως απάντηση στο ερώτημα το φίλου Οδυσσέα:

quote:
Προσωπικά, σε κανένα από αυτά τα άτομα δεν διέκρινα αναντιστοιχία αυτής της προσωπικότητας που παρουσίαζαν στα φόρουμς, με την πραγματικότητα. Το αντίθετο μάλιστα!

Μάλιστα πρίν λίγο καιρό, κάπου, σε κάποιο απο τα πολλά forums του Esoterica.gr γράφτηκε κάτι περί ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗΣ των συμμετοχόντων μέσα στους χώρους συζήτησης...
Και σε εκέινο το σημείο αισθάνθηκα όιτι το μέλος που το έγραψε, στο μυαλό του είχε κάτι απο CHAT (κουβεντούλα) και όχι τα FORUMS (συζητήσεις) και μαζί με το CHAT είχε και ΟΛΑ όσα μπορούν να προέλθουν απο μια "απλή" κουβεντούλα...

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος, η αιτία που μέσα στο Esoterica.gr ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η δυνατότητα που παρέχει το διαδύκτιο και εννοώ το GHAT (κουβεντούλα) και απ'όσο γνωρίζω ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙΛΑΒΟΥΜΕ στις παρεχόμενες υπηρεσίες πρός τα μέλη του Εsoterica.gr

Και για να απαντήσω και'γω στον φίλο Οδυσσέα, θα πώς πώς ΝΑΙ τα πeρισσότερα παιδιά που γνώρισα απο κοντά, προβάλουν την εικόνα που έχουν παραθέσει στους χώρους συζήτησης (FORUMS) και όχι σε κάποιους χώρους κουβεντούλας (CHAT) και μάλιστα συζητώντας πιό ΑΜΕΣΑ real life, βρήκαμε ακόαμ περισσότερα κοινά σημεία...

Για την Αμαλία, απλά ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ να συμματάσχουμε σε κοινούς χώρους συζήτησης (ανάλογη θεματολογία)...
Ισως αυτό να ήθελε να πει λέγοντας πώς :

quote:
Μπορεί να οφείλεται ομως αυτό και στο είδος του τόπου.

Αλλά αυτό, δε μου δίνει το δικαίωμα να πώ πώς η Αμαλία σε όσα θέματα έχει συμμετάσχει, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ώς πρός το πρόσωπό της και ως πρός τις αληθινές ιδέες (της real life) που έχει...

Πάντως μέσα απο την υπηρεσία του διαδυκτίου, αυτή στην οποία συμμετάσχω, τα FORUMS (συζητήσεις), έχω γνωρίσει ΑΞΙΛΟΓΟΤΑΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με τους οποίους είμαστε ΚΑΙ φίλοι...

Βλέπεις λοιπόν καλή μας Μούσα (αλήθεια, ποιά απο όλες τις Μούσες είσαι εσύ;) ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ, συμφωνείς με αυτό που έγραψα στην αρχή,περί διπλοπροσωπίας κλπ...

Νομίζω πάντως πως αδικής το διαδύκτιο, αν λές πώς αυτό που πρεσβεύει είναι ΜΟΝΟ η κουβεντούλα (CHAT), μαζί με ΟΛΑ τα περελκόμενά του...
Μέσα απο τα FORUMS του Esoterica.gr είμαι σίγουρος ότι θα ανακαλύψεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ που μάλιστα θα "ταιριάζεται" σε δύσκολα θέματα, όπως αυτά περί ΨΥΧΗΣ, περί ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ, περί διαφόρων ομάδων και μυητικών ταγμάτων, περί φιλοσοφίας ως πρός τη ζωή & τον άνθρωπο και τόσα άλλα θέματα πουτ συζητάμε μέσα στους χώρους συζήτησης (FORUMS)...

Την καλημέρα μου σε ΟΛΟΥΣ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Edited by - Kelsos on 22/06/2003 12:48:08

MaraΜέλος
22/06/2003, 13:10:22
Καλημερα σε ολους και καλως μας ηρθες Μουσα !

Σε καποιο σημειο αναφερεις :

quote:
Τελικά στην πορεια καταλαβα οτι δεν είναι ετσι ... Τα περισσότερα ατομα αφηνουν να φανει αυτο που ζητάει ο αλλος να δεί ....

Μην ξεχνας πως ετσι ακριβως ειναι και στην πραγματικη ζωη! Ποσες φορες εχουμε πιστεψει πως καποιο ατομο ειναι φιλος/η μας, κοντα μας αλλα τελικα εχουμε ανακαλυψει πως απλα αυτο αφησανε να φανει?

Θα πρεπει - και πολυ σωστα αναφερθηκε ο Κελσος - να διαχωρισουμε κατ'αρχην την εννοια του chat και των φορουμς. Αλλη η νοοτροπια, ο τροπος που φερετε κανεις μεσα σε ενα τσατ και αλλο μεσα στα φορουμ. Πρεσβευουν 2 διαφορετικα πραγματα και καλυπτουν διαφορετικες αναγκες.

Σερφαρωντας σχεδον 5 (ποτε περασαν?????????) χρονια εχω γνωρισει αρκετο κοσμο και πιστευω πως το διαδικτυο ειναι αν το θες μια μικρογραφια της κοινωνιας, θα βρεις ολων των ειδων των ανθρωπων! Απο ατομα που θα σε κοροιδεψουν, απο ατομα που κουβαλανε μεσα τους πολλα προβληματα, απο τα ατομα που θα σου συμπαρασταθουν, θα σου προσφερουν την φιλια τους, την αγαπη τους.

Το διαδικτυο μου προσφερε την δυνατοτητα οχι μονο να γνωρισω ατομα που δεν ειχαμε τοσα κοινα οσα πιστευαμε εξ'αρχης αλλα να γνωρισω και τα ατομα τα οποια ειναι αυτη την στιγμη ειναι τα πιο σημαντικα προσωπα στην ζωη μου! Γιαυτο μην απογοητευεσαι απλα κρατα τα κριτιρια που εχεις για τα ατομα στην real life σου και για ατομα που συναναστρεφεσαι και στο διαδυκτιο (οτι γραφει λαμπερα δεν ειναι χρυσος )

Εγω προσωπικα πιστευω πως η ζωη μου θα ειναι παντα fotinι οσο θα εχω μεσα μου ζωντανη την elpida... κύριε ramoglou τι λετε?? :))

And I keep on wondering....

notis_29Μέλος
22/06/2003, 16:14:54
Γεια σου Mousa_ και καλωσόρισες κι από μένα.
Πιστεύω πως δεν παίζει κανένα ρόλο ο τρόπος γνωριμίας (είτε αυτός είναι μέσο του διαδικτύου είτε κάτι άλλο) στη δημιουργία μιας πραγματικής φιλίας.
Αυτό που κάνει μια φιλία να είναι αληθινή, είναι η επαφή και ο χρόνος.
Όσο και να δείχνουμε, όσο και να λέμε ότι δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, ότι είμαστε αληθινοί, πάντα ο χρόνος είναι αυτός που ξεδιπλώνει τον εσωτερικό μας κόσμο και αποκαλύπτει κάθε φορά και ένα νέο στοιχείο μας που δεν δείξαμε μέχρι τώρα.
Μέσα στο διαδικτυακό χώρο, μας κυριαρχεί ο ενθουσιασμό και η απογοήτευση από τα άτομα που γνωρίζουμε και εύκολα βγάζουμε συμπεράσματα για το ποιος μπορεί να είναι φίλος ή όχι. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε Real Life όταν συναντάμε για μετρημένες στα δάκτυλα φορές κάποια άτομα.
Τώρα όσο αφορά τον πραγματικό μας εαυτό θα συμφωνήσω εν μέρη με τον φίλο κέλσο και θα πω πως είναι δύσκολο να βγάλεις μέσα στα φόρουμς τον αληθινό εαυτό σου. Ιδικά όταν έχεις ένα ρόλο συντονιστή τότε θα πρέπει πολλές φορές να απέχεις από τα ίδια τα πιστεύω σου, να δείχνεις έναν εαυτό που να αρμόζει στα καθήκοντα σου κ.α. Οπότε, αναγκαστικά να υπάρχει "διπλοπροσωπία" σε σχέση με τη real life.

Αν και ξέφυγα λίγο, πιστεύω πως το συγκεκριμένο θέμα έχει να προσφέρει πολλά, όποιες διαστάσεις κι αν πάρει(πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια).

Θεέ μου συχώρεσε με, τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

22/06/2003, 18:53:33
Καλησπέρα σας φίλοι μου...

Καλέ μου Νότη, σε αυτό που έρχεσαι και λές, περί ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ, είναι ένα θέμα που δεν ήθελα να θίξω...
Αλλά μιας και το έθεσες να δώσω την οπτική που έχω...

Δε νομίζω πώς η ΙΔΙΟΤΗΤΑ του συντονιστή των forums, μας δίνει κάποιο είδους "ΑΛΩΘΙ" για να ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ αυτοί που είμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...

Θα έλεγα απλά, ότι αυτή η ΙΔΙΟΤΗΤΑ, του να ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ τις συζητήσεις, μάλλον μας ΕΠΙΦΟΡΤΩΝΕΙ το να κυλούν τα πράγματα και τα θέματα συζήτησης, ΟΜΑΛΑ και σε ΤΑΞΗ...
Προσωπικά ΔΕΝ ΥΠΕΡΕΒΗΚΑ ΠΟΤΕ την προσωπική μου άποψη, "υποχρεούμενος" απο την ΙΔΙΟΤΗΤΑ που είμαι (και είσαι) επιφορτισμένος...

Πάντως είναι ΑΛΗΘΕΙΑ, ότι σε ΠΟΛΛΑ θέματα ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ όπως θα συμμετείχα ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ το συντονιστικό ρόλο...
Αλλά αυτό σε καμία μα ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα μπορούσε να υποτεθεί πώς ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ και στην "έξω" ζωή μου, τη real life...

Πάντως είμαι ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟΣ με τον Νότη, ότι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ο τρόπος που θα γνωρίσεις κάποιον, αλλά αφού τον γνωρίσεις, ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ και εννοώ αν είσαι ΑΛΗΘΙΝΟΣ ή ΟΧΙ σε όσα λές...
Αυτό έχει να κάνει με την ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΙΛΙΑ, η οποία είναι και αυτή που ΚΡΑΤΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ...

Την καλησπέρα μου

Κέλσος ο Φιλαλήθης

catΜέλος
22/06/2003, 19:15:31
Καλώς ορισες Mousa,

Από μένα θα λάβεις αλλη απάντηση για το θέμα της internetikis φιλίας ....
Εγώ ασχολούμαι με το internet άπό το 1993 ....
Το πρώτο πρόγραμμα επικοινωνίας για μένα ηταν το Icq...και μέσα από αυτό ..σε μια δύσκολη φάση εφηβίας ...εκανα πολλές και καλές φιλίες ...που κρατάνε ως τώρα ...και το βασικότερο ...γνώρισα και τον ανθρωπο που θα παντρευτώ !!!!! οποτε τι αλλο περισσότερο να πω πια !!!!
Απλά πιστεύω οτι ετσι που εχει γίνει η ζωή μας ....εχουμε κλειστή τόσο πολύ στον εαυτό μας που το φλέρτ που υπήρχε κάποτε στα μπαράκια ...γίνεται πια μόνο μέσο διαδυκτίου ...και πάλλι καλά να λέμε αλλιώς θα ημουνα ακόμα μπακούρι /!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

22/06/2003, 21:47:05
Καλησπέρα σας.

Φίλε Κέλσο...
Αναρρωτιέμαι...
Τόσο καλά μπορείς να διαβάζεις ΠΙΣΩ από τις λέξεις, ώστε μέσα από τις δύο απαντήσεις που έδωσα σε αυτό το τόπικ, έβγαλες το συμπέρασμα ότι αναφέρομαι σε CHAT;

Που το είδες αυτό γραμμένο;
Μην το είδες στην πρώτη μου απάντηση;
Μπα, δεν νομίζω, γιατί είναι Ηλίου φαηνότερον ότι μιλάω γενικά για την διαδικτυακή γνωρημία, χωρίς να θίγω το είδος, πράγμα το οποίο και θα έπρεπε να κάνω, αν ήθελα να είμαι συνεπής στην απάντησή μου προς τη Mousa, η οποία θέτει εξαρχής την ερώτηση γενικά.

quote:
Nομίζεται ότι οι Φιλίες που γεννιούνται στον χώρο του Διαδικτύου, μέσα από την επικοινωνία μας, μπορούν εύκολα να μεταλλαχθούν σε Πραγματικές φιλίες και να αντέξουν στον Χρόνο ?

Μην όμως το εννοώ στη δεύτερή μου απάντηση;

quote:
Πράγματι, μέσα σε αυτόν τον διαδικτυακό χώρο, άτομα τα οποία για καιρό γνωριζόμασταν μόνο μέσω των μηνυμάτων μας στα φόρουμς, άντε και καμιά φορά σε κανέναν messenger, βρεθήκαμε κάποια στιγμή πρόσωπο με πρόσωπο.

Εδώ δεν γράφω κάτι που παραπέμπει σε CHAT, αν διάβασες (κι όχι απλά κοίταξες-εύχομαι) τα επόμενα, ούτε κι εκεί υπονοοώ κάτι τέτοιο.

Και λες λοιπόν φίλε μου Κέλσο:

quote:
Ρώτησε κάτι ο φίλος Οδυσσέας εμένα και την Αμαλία...
Και η Αμαλία απάντησε, ΑΛΛΑ με γνώμονα το CHAT (κουβεντούλα) και ΟΧΙ τα FORUMS (συζητήσεις)...
Τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί, πράγμα που με βρίσκει αντίθετο...

Μπορεί αυτό να το εννόησες ΕΣΥ φίλε Κέλσο, και σε αυτήν την περίπτωση, μάλλον εσύ τελικά το είδες το θέμα ως CHAT.
Πες μου, δεν είναι εκνευριστικό να βάζουν στο στόμα σου λόγια που δεν είπες, νοήματα που καν δεν σκέφτηκες;

Να συνεχίσω την ένστασή μου;

quote:
Το λέω αυτό, γιατί (έτσι όπως απάντησε η Αμαλία) φαίνεται πώς ΜΕΣΑ στους χώρους συζήτησης (FORUMS), άλλα υποστηρίζω και λέω σε σχέση με την ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ & πολύ περισσότερο με τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ (που λίγοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προσεγγίζουν) ΚΑΙ ΠΩΣ άλλα είπα ή έπραξα όταν με γνώρισε η Αμαλία απο κοντά...

Δυστυχώς στο σημείο αυτό, με εγκατέλειψε και η ικανότητα να παρακολουθήσω τους συνειρμούς σου.
Η πολύ απλά...με παρεξήγησες.
Γιατί βρε Κέλσο;

Τέλος πάντων.
Δεν το συνηθίζω να γράφω μηνύματα του παραπάνω στυλ, αλλά με τα γραφόμενά σου Κέλσο, ενοχλήθηκα. Με πείραξε το γεγονός ότι ερμήνευσες τα λόγια μου, όπως εσύ ήθελες ή νόμισες πως έπρεπε να τα ερμηνεύσεις.

Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν να βγάζουμε συμπεράσματα...έτσι;

αυτή...που τα κατάφερε!

22/06/2003, 22:33:48
και μετά από μια μικρή εξήγηση...
λύνεται η παρεξήγηση!
...
η οποία οφείλεται στον δαίμονα του...συντακτικού και όχι του τυπογραφείου!
Ας προχωρήσουμε όμως, στη μετάφραση:
quote:

Σε κανένα άτομο...δε διέκρινα αναντιστοιχία
Σε όλα τα άτομα...διέκρινα αντιστοιχία

και η πρόταση γίνεται:
προσωπικά, σε όλα αυτά τα άτομα, διέκρινα αντιστοιχίααυτής της προσωπικότητας που παρουσίαζαν στα φόρουμς με την πραγματικότητα.
Δηλαδή, όλα τα άτομα προέκυψαν, όπως τα φαντάστηκα από τα γραφόμενά τους.
Δηλαδή, όλα καλά!
Ναι στα φόρουμς.
Οχι στο GHAT ()...εξαρτάται τι θέλει να φάει ο καθένας.

Την καληνύχτα μου σε όλους

αυτή...που τα κατάφερε!

22/06/2003, 23:01:15
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΝΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΙΕΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ!!!

ουπς! παίδες, ντου νοτ φρικ πλίζζζ...

Αμαλιάκι, όπως σου έλεγα, μάλλον ο Κέλσος διάβασε το "αναντιστοιχία" σαν "αντιστοιχία"...το ίδιο λάθος έκανα και γω, μόλις διάβασα πρώτη φορά το μήνυμά σου!

μα τι μας κάνει πιά αυτό το ηλιοστάσιο! ό,τι θέλουμε διαβάζουμε...

Αλήθεια φίλε μου Κέλσο, ακόμη δεν μπόρεσα να καταλάβω τι σε πείραξε με εκείνην την ατάκα στο παλίοοοο το θέμα πέρι απομυθοποίησης εκείνου του έρμου του ΜΕΛΟΥΣ!!!

quote:
Μάλιστα πρίν λίγο καιρό, κάπου, σε κάποιο απο τα πολλά forums του Esoterica.gr γράφτηκε κάτι περί ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗΣ των συμμετοχόντων μέσα στους χώρους συζήτησης...
Και σε εκέινο το σημείο αισθάνθηκα όιτι το μέλος που το έγραψε, στο μυαλό του είχε κάτι απο CHAT (κουβεντούλα) και όχι τα FORUMS (συζητήσεις) και μαζί με το CHAT είχε και ΟΛΑ όσα μπορούν να προέλθουν απο μια "απλή" κουβεντούλα...

το ΜΕΛΟΣ αυτό, αν θες να ξέρεις, το έγραφε εκείνο με καλή διάθεση, συμπάθεια, και καλή καρδιά. επειδή το γνωρίζει πόσο καλός είσαι στον αποσυμβολισμό, και σε θαυμάζει γιαυτό και τις γνώσεις σου, ήθελε να δώσει μιά ποιητική / συμβολική διάσταση στο μήνυμά του (του μέλους).
έτσι, νομίζω ότι είναι καιρός να λυθεί πλεον εκείνη η παλιά παρεξήγηση, που το ΜΕΛΟΣ, ούτε που είχε φανταστεί, ότι θα μπορούσε να σε πειράξει.
στο κάτω-κάτω, η απομυθοποίηση επέφερε μιά καινούργια, καλύτερη μυθοποίηση!

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^

old tigerΜέλος
22/06/2003, 23:57:01
Φίλοι μου καλησπέρα,

Φίλη Μούσα ένα θερμό καλώς όρισες και από εμένα

Θυμάμαι το πρώτο μου κομπιούτερ τον είχα αγοράσει πριν περίπου 22 χρόνια. Ηταν ένας spectrum zx...με κασσέτα αντί για δισκέτα...
Στα σχεδόν 22 αυτά χρόνια-αφήνω έξω το τελευταίο 6μηνο-ουδέποτε είχα σκεφθεί να εμπλακώ σε forums και πολύ περισσότερο σε chats.
Ο λόγος είναι ότι σαν άτομο προτιμώ την άμεση επαφή και όχι την ψυχρή και απρόσωπη μέσω ενός P.C. Θέλω τον άλλον όταν του μιλάω και μου μιλάει να τον κοιτάζω στα μάτια....

Αυτό άλλαξε, από την στιγμή που έγινα μέλος στο Esoterica. Και άλλαξε όχι γιατί ξαφνικά άλλαξα εγώ συνήθειες. Απλά επειδή που αρέσει το Μεταφυσικό, που αλλού θα μπορούσα να βρω τόσα άτομα και να ανταλλάσουμε απόψεις;

Αν και δεν το είχα σκεφθεί μέχρι τότε, κάποια στιγμή ήρθε και η ώρα να γνωρισθώ με κάποιους.
Αφού ξεπέρασα το σοκ των διδύμων(κομπίνααααα), είδα ότι όντως υπάρχει η αντιστοιχία που αναφέρει στο διορθωμένο μήνυμά της η φίλτατη Αμαλία.

Δεν θα ήθελα να μιλήσω για "φιλία", καθώς σαν όρος είναι πολύ "βαρύς" κατά την ταπεινή μου άποψη. Σίγουρα όμως μπορεί να υπάρξει ένας πολύ ισχυρός συνδετικός κρίκος.
Το αν θα καταλήξει σε φιλία, όπως λέει και ο φίλος Notis

quote:
Αυτό που κάνει μια φιλία να είναι αληθινή, είναι η επαφή και ο χρόνος.

μένει ο χρόνος...

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

23/06/2003, 00:07:15
quote:
είδα ότι όντως υπάρχει η αντιστοιχία που αναφέρει στο διορθωμένο μήνυμά της η φίλτατη Αμαλία.

όχι διορθωμένο φίλε παλιοτίγρη
επεξηγηματικό.

αυτή...που τα κατάφερε!

old tigerΜέλος
23/06/2003, 00:39:42
Καλή μου Αμαλία
το 1ο μήνυμά σου
quote:
Προσωπικά, σε κανένα από αυτά τα άτομα δεν διέκρινα αναντιστοιχία αυτής της προσωπικότητας που παρουσίαζαν στα φόρουμς, με την πραγματικότητα.

το...διορθωμένο...
quote:
προσωπικά, σε όλα αυτά τα άτομα, διέκρινα αντιστοιχία αυτής της προσωπικότητας που παρουσίαζαν στα φόρουμς με την πραγματικότητα.

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
23/06/2003, 00:47:27
Αγαπητοί φίλοι γεια σας.
Αγαπητή Μούσα αυτό το Forum δημιουργήθηκε για την αναζήτηση της αλήθειας και παράλληλα για να βοηθηθεί καθένας μας στις αναζητήσεις του.Πιστεύω λοιπόν πως όλοι μας πρέπει να γράφουμε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε για να πάρουμε,όσο το δυνατόν και την καλύτερη βοήθεια.
Πρέπει καθένας μας να ΝΟΙΩΘΕΙ ΜΑΘΗΤΗΣ μέσα σ'αυτό το χώρο και όλους τους φίλους ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ του. Έτσι,αν τυχόν γνωριστεί με κάποιους,μάλλον θα είναι πολύ δυνατή η φιλία και θα δίνει την εντύπωση ενός φίλου που είχαμε να δούμε πολύ καιρό.Ξέρετε,αυτό το νοσταλγικό και πολύ αγαπημένο συναίσθημα που όλοι νοιώσαμε σε κάποια στιγμή της ζωής μας!!
Άλλωστε μας "δένει" κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή φιλία.
Αυτά.
Με φιλία, ΑΝΑΛΥΩΝ.

+