ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ

- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ

Agnostic61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
jazzΝέο Μέλος
22/03/2006, 14:59:42
φιλε dying λεγοντας να κανω μια 'θυσια' ιπονοεις να τα γραψω στα ελληνικα ας πουμε γιατι δε καταλαβαινει κανεις αυτα που λεω???δεικστε λιγο κατανοηση...κ περιμενω απαντησεις σε αυτα που ρωτησα γιατι αποτι ειδα κανεις δε σχολιασε-βοηθησε απλα το προσπερασατε λες κ ειναι....τεσπα
22/03/2006, 23:50:08
DANCANDO LAMBADA

KAI TA HXEIA ANOIXTA:
http://www.afn.org/~afn54821/lambada.mid
PANXROMANAΜέλος
23/03/2006, 01:30:51
Jazz το 4 και το 8 κατάλαβα για ποια λες αλλά και εγώ δεν θυμάμαι τίτλους... Μπείτε και εδώ www.meganimation.net έχει πάρα πολλά παιδικά... Αυτό το θυμάστε???

Dιmιtan la petite grenouille

23/03/2006, 02:18:59
δε μου λέει κάτι....

ενα άλλο ωραίο παιδικό που θυμήθηκα, αν και όχι τόσο διαδεδομένο, ήταν "οι Βαβουροπατάτες". Τον αγγλικό του τίτλο δεν θυμάμαι..

Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...

23/03/2006, 07:44:33
Αγαπητέ/ή jazz, με το προηγούμενο μου μήνυμα δεν υποννοώ να γράψεις με ελληνικούς χαρακτήρες.
Νομίζω οτι σου το είπα ξεκάθαρα κι η φράση μου περί θυσίας ήταν χιουμοριστική.

Η κατανόηση νομίζω οτι υπάρχει ούτως ή άλλως και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό απέναντι σε αρκετά πράγματα.
Εσύ όμως γιατί αντιδράς στο γεγονός να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες, κάτι που δείχνει κατανόηση από μέρους σου απέναντι στους κανονισμούς του forum?
Σου συνέστησα, φίλε μου, να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες όχι γιατί δεν γίνεσαι αντιληπτός με το λόγο σου αλλά επειδή η ανάγνωση των όσων γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες είναι δύσκολη.

Αναφορικά με την ερώτηση σου, πιστεύω οτι θα απαντηθεί.
Το οτι δεν απαντήθηκε αμέσως δεν σημαίνει οτι δε μπορεί να απαντηθεί πχ σήμερα, αύριο κτλ.
Απλά θέλει λίγη υπομονή...

Σου εύχομαι λοιπόν καλή διαδικτυακή διαμονή στο Esoterica!

In anticipation of my resurrection...

EVAKIΝέο Μέλος
23/03/2006, 22:25:27
Αρχικά να πς συγχαρητήρια κι εγώ για το συγκεκριμένο forum. Θέλς να κάνω μία ερώτηση,κι αν μπορείτε,πλιζ βοηθήστε με!
Θυμάται κάποιος πως λεγόταν ένα παιδικό, όπου ήταν 2 κούκλες, νομίζω ήταν αδέρφια, και φορούσαν μπιτζάμες. Θυμάμαι μόνο οτι ήταν ο ένας ψηλός και λεπτός και ο άλλος κοντός και πιο χοντρός, και τους άρεζαν πολύ τα μπισκότα! αν έχετε,θα ήθελα και φοτο!

EVA

another starΜέλος
23/03/2006, 22:37:56

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**

another starΜέλος
23/03/2006, 22:53:23

another starΜέλος
23/03/2006, 23:00:47

another starΜέλος
23/03/2006, 23:14:16

sparveriusΜέλος
28/01/2004, 18:28:43
Φίλοι καλησπέρα σας.

Χαίρομαι που έπειτα από αρκετούς μήνες απλής ανάγνωσης των θεμάτων του forum έχω πλέον τη δυνατότητα να συμμετέχω στην ωραία παρέα σας. Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάποιο που να προσομοιάζει στο περιεχόμενο.

Υπάρχουν ορισμένα δέντρα (π.χ. συκιά, μουριά) των οποίων η σκιά χαρακτηρίζεται ως "παχιά", δηλ. σκιά που δεν αφήνει τις ακτίνες του Ήλιου να διεισδύσουν. Κυκλοφορεί η δοξασία, ιδιαίτερα σε χωριά της Ρούμελης, ότι υπάρχει κίνδυνος για κάποιον που θα καθήσει κάτω από μία τέτοια σκιά να πάθει σοβαρές οργανικές βλάβες ή ακόμα και να πεθάνει.

Πέρα από την δοξασία, που έτσι κι αλλιώς είναι αμφισβητίσιμη, έχω ακούσει περιγραφή τέτοιων γεγονότων, πριν από καμιά 10αριά χρόνια, από εγγύτατα συγγενικά πρόσωπα. Μεταξύ αυτών και η μητέρα μου, τα λεγόμενα της οποίας δεν αμφισβητώ.

Έχει, λοιπόν, κανείς ακούσει κάτι παρόμοιο;

Φιλικά,
sparverius

katiaΜέλος
28/01/2004, 19:04:24
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ SPARVERIOUS KAI KAΛΩΣ ΗΡΘΕΣ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΞΟΡΚΙΑ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΔΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΝΟΤΙΖΟΝΤΑΙ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ?

sansationfΜέλος
28/01/2004, 19:39:02
ΝΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΝΕ Ο ΙΣΚΙΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΑΝ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ.....

respect

28/01/2004, 19:44:55
Η γιαγιά μου, έλεγε ένα τραγούδι που ήταν μια ολόκληρη ιστορία.
Για ένα παιδάκι που η μάνα του από τις πολλές δουλειές που είχαν εκείνα τα χρόνια, δεν πρόσεξε ότι κοιμήθηκε κάτω από μια καρυδιά.
Το παιδάκι προσπαθούσε να ξυπνήσει.Μάταια φώναζε την μητέρα του, τη θεία του κλπ.Ο ύπνος ήταν βαρύς.Φώναζε ασταμάτητα αλλά όλοι ήταν στις διάφορες δουλειές τους.
Τότε, άκουσε ο αρχάγγελος και του πήρε την ψυχή.
Κρίμα που δεν θυμάμαι τους στίχους.

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

sparveriusΜέλος
28/01/2004, 19:56:19
Οι ιστορίες που έχω ακούσει από πρώτο χέρι δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτή που περιέγραψε η Ελευθερία, ούτε έχουν κάποια χαρακτηριστική λεπτομέρεια. Η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό έχει ως εξής:

Αγροτική οικογένεια κάθεται κάτω από δέντρο σαν αυτά που περιέγραψα στην αρχή του θέματος - νομίζω συκιά - για μεσημεριανό φαγητό. Χωρίς προειδοποίηση, τα μάτια του παιδιού της οικογένειας αλληθωρίζουν, τα δάχτυλα των χεριών του κλείνουν σαν να έχουν πάθει αγκύλωση και το παιδί αρχίζει να βρυχάται και να έχει σπασμούς. Μετά από λίγη ώρα πεθαίνει.

Συγγνώμη για την έλλειψη λεπτομερειών αλλά πάνε περίπου 10 χρόνια που μου διηγήθηκε η μητέρα μου την ιστορία - το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον...

Φιλικά,
sparverius

lokΝέο Μέλος
28/01/2004, 19:57:53
ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ Κ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΥΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ Κ ΑΜΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΚΙΑ Κ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΟΤΙΣΕΙ ΤΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΟΛΟΙ Κ ΠΑΙΖΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ Η ΜΑΝΑ ΕΙΔΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΚΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΤΛ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ

28/01/2004, 20:05:46
quote:
ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΟΛΟΙ Κ ΠΑΙΖΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ Η ΜΑΝΑ ΕΙΔΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΚΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ναι, αυτό που θυμάμαι κι εγώ ήταν ο συσχετισμός του <βαρύ ίσκιου> με κάποια πνεύματα,αγγέλους και νεράιδες!
Ίσως το μη κατανοητό για εκείνη την εποχή?
Ίσως κάτι άλλο??

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

29/01/2004, 03:04:58
Δεν αποκλείεται βέβαια, ο λόγος που εμφανίζονται αυτά τα φαινόμενα να είναι απόλυτα φυσικός π.χ. ενώ έχει ίσκιο να υπάρχει αντηλιά και να παθαίνει κάποιος σοβαρή ηλίαση (δεν ισχυρίζομαι ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, απλά κάνω μία παραδειγματική υπόθεση), οπότε να εξηγούνται από την λαογραφική παράδοση με τρόπο δυσιδαιμονικό, χωρίς ωστόσο να συμβαίνει κάτι περίεργο.

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

29/01/2004, 08:25:16
Αγαπητοί συμπορευτές

Μήπως θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι υπάρχουν πνεύματα της φύσης, μήπως αυτές ήταν οι νύμφες για τις οποίες μιλούσαν οι αρχαίοι?

sparveriusΜέλος
29/01/2004, 10:45:26
quote:

Δεν αποκλείεται βέβαια, ο λόγος που εμφανίζονται αυτά τα φαινόμενα να είναι απόλυτα φυσικός π.χ. ενώ έχει ίσκιο να υπάρχει αντηλιά και να παθαίνει κάποιος σοβαρή ηλίαση (δεν ισχυρίζομαι ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, απλά κάνω μία παραδειγματική υπόθεση), οπότε να εξηγούνται από την λαογραφική παράδοση με τρόπο δυσιδαιμονικό, χωρίς ωστόσο να συμβαίνει κάτι περίεργο.

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

Ναι, amalia, αυτό το πιστεύω κι εγώ. Η απαρχή μίας δεισιδαιμονίας δεν μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά, επομένως μύθος και πραγματικότητα είναι δύσκολο να διαχωριστούν. Εντούτοις γνωρίζω από πρώτο χέρι τουλάχιστον δύο τέτοιες περιπτώσεις (και ίσως περισσότερες, αν θυμηθούν οι συγγενείς μου). Αυτό είναι που μου έκανε εντύπωση στη συγκεκριμένη δοξασία.

Φιλικά,
sparverius