- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ
Ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει, καποια στιγμη θα τον ενοχλήσει και θα σηκωθεί να φυγει...!
Είναι δυνατόν να κάθεται εκεί μέχρι να πεθάνει...?!
Μήπως όμως την ηλίαση δεν την καταλαβαίνεις...?!
Θέλω να πω, μήπως δεν σε ενοχλεί...?!
"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg
Επηδει ομως ηθελα να το ψαξω λιγο το θεμα διαβασα οτι η συκια φυτρωνει σε εδαφος με βρωμιες,οπως κοντα σε βρωμικα νερα.Αυτα φυσικα ειναι πολυ ασχημα για την υγεια.Μηπως λοιπον,για να καταληξω,βγηκε αυτη η ιστορια για να αποφευγουν οι ανθρωποι να κοιμουντε κοντα σε συκιες γιατι ειναι κακο για την υγεια τους?
Τοτε βεβαια δεν γνωριζα τιποτα.
Θυμάμαι τα καλοκαίρια, οταν ημουν μικρή που μου λέγανε να μην μετράω τα αστέρια, γιατι οσα μετρησω, τοσα σπυράκια θα βγάλω...!
Φυσικα αυτο γινόταν για να με πεισουν τα ωραία βράδια να παω καποια στιγμή για υπνο!!!!!!!
(ασχετο, ε.....?!)![]()
quote:Και ομως πολλα ατομα που ξερω βγαλανε μερμυγκουλες επειδη μετρουσανε τα αστρα...Εχω και μια θεια που ξερει να τις διαβαζει,δηλ να λει καποια λογια,και να τις εξαφανιζει!
Υπάρχει και αυτ'η η περίπτωση...!
Θυμάμαι τα καλοκαίρια, οταν ημουν μικρή που μου λέγανε να μην μετράω τα αστέρια, γιατι οσα μετρησω, τοσα σπυράκια θα βγάλω...!
Φυσικα αυτο γινόταν για να με πεισουν τα ωραία βράδια να παω καποια στιγμή για υπνο!!!!!!!(ασχετο, ε.....?!)
Συμφωνώ απόλυτα με τον/την ΧD.
Για το θέμα της ηλίασης ή της θερμοπληξίας.
Μπορεί αν είναι μικρό παιδάκι να μην το καταλάβει.
Για το ότι οι συκιές φυτρώνουν σε <βρωμιές>, πρώτη φορά το ακούω.
Ο τόπος εδώ είναι γεμάτος από τέτοια δέντρα, δεν παρατήρησα να φυτρώνουν σε σκουπίδια κλπ.
Έπειτα,δεν αναφέρονται όλα αυτά μόνο για τη συκιά.
Στον τόπο μου πάλι, λένε το ίδιο και για την καρυδιά.
Κι ακόμα, σαν παιδί έτυχε πάρα πολλές φορές να κοιμηθώ στην εξοχή και κάτω από αυτά τα δέντρα.Δεν ένιωσα κάτι, πέρα από έναν βαρύ αλλά ξεκούραστο ύπνο.
Γιατί συμβαίνει σε κάποιους και όχι σε κάποιους άλλους?
Παίζει ρόλο η εποχή, το φύλλωμα, η ώρα?
Αν και συμφωνω με το παρακάτω:
quote:
Δεν αποκλείεται βέβαια, ο λόγος που εμφανίζονται αυτά τα φαινόμενα να είναι απόλυτα φυσικός π.χ. ενώ έχει ίσκιο να υπάρχει αντηλιά και να παθαίνει κάποιος σοβαρή ηλίαση (δεν ισχυρίζομαι ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, απλά κάνω μία παραδειγματική υπόθεση), οπότε να εξηγούνται από την λαογραφική παράδοση με τρόπο δυσιδαιμονικό, χωρίς ωστόσο να συμβαίνει κάτι περίεργο
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΗ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΟΙ ΣΥΚΙΕΣ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ. ΟΠΟΤΕ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.
Επίσης ,<βρώμικο>.Για τους καρπούς του, οι οποίοι πέφτοντας κάτω,σαπίζουν, τραβούν διάφορα έντομα.
Τώρα για το αν βάζουν το χεράκι τους οι νύμφες όπως είπε ο καλός μας φίλος πρίγκιπας,μμμ...δεν ξέρω.Οι νύμφες δεν είχαν τέτοιες ιδιότητες.
Να αφαιρούν ζωές.
Ή μήπως μου διαφεύγει κάτι?
quote:
Και ομως πολλα ατομα που ξερω βγαλανε μερμυγκουλες επειδη μετρουσανε τα αστρα...Εχω και μια θεια που ξερει να τις διαβαζει,δηλ να λει καποια λογια,και να τις εξαφανιζει!
Οπως το "ξεματιασμα" ενα πραγμα...!
Αλλα...χμμμ...αυτο νομιζω οτι σηκώνει δικο του θέμα...!
Οσο αφορά τις συκιές, θα συμφωνήσω με την Ελευθερία...!
Δεν φυτρώνουν σε βρωμιές...!
quote:
Επίσης ,<βρώμικο>.Για τους καρπούς του, οι οποίοι πέφτοντας κάτω,σαπίζουν, τραβούν διάφορα έντομα.
Για τις "μερμυγκούλες" όμως έχω ιδίαν πείρα. Οταν ήμουν μικρή (κολλημένη με τον νυχτερινό ουρανό μέχρι και σήμερα) έβγαλα κάποια στιγμή αυτά τα "στίγματα" στις παλάμες και η μητέρα μου έκανε κάποια "μαγικά" που της είπαν για να φύγουν. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το "ξόρκι" αλλά μπορώ να ρωτήσω αν θυμάται βέβαια να μου πει.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Για τις "μερμυγκούλες" όμως έχω ιδίαν πείρα. Οταν ήμουν μικρή (κολλημένη με τον νυχτερινό ουρανό μέχρι και σήμερα) έβγαλα κάποια στιγμή αυτά τα "στίγματα" στις παλάμες και η μητέρα μου έκανε κάποια "μαγικά" που της είπαν για να φύγουν.
Και...δεν μας είπες...!
Έφυγαν...?!
"Έπιασαν" τα μαγικά...?!
Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω (ούτε πως βγήκαν, ούτε πως έφυγαν) και αυτό συνέβει μόνο μια φορά, παρόλο που αργότερα συνέχισα να κάθομαι έξω τα βράδια και να χαζεύω τον ουρανό. Δεν θυμάμαι βέβαια αν μετρούσα τα αστέρια ή απλώς τα κοίταζα όταν συνέβει, ούτε αν τα τα αστέρια παίζουν κάποιον ρόλο. Μου φαίνεται εντελώς απίστευτο να κοιτάς (ή να μετράς) τα αστέρια και να βγάζεις σημαδάκια!
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Η κόρη μου έχει εδώ και λίγο καιρό <μερμυγκούλες ή <μυρμήγκια>, όπως είπε ο δερματολόγος.
Κι εγώ βέβαια έχω ακούσει τη σχέση που λένε ότι έχουν με τα αστέρια.
Θα δώσω όμως και την ιατρική άποψη(όπως μου την ανέλυσε ο γιατρός)
Μου είπε λοιπόν ότι οφείλονται σε έναν ιό.Αν τα αφήσεις εξαπλώνονται.
Υπάρχουν κάποιες θαραπείες με διάφορα υγρά που τις καίνε.
Μόνο που οι πιθανότητες να περάσουν έτσι, είναι μικρές(Εμείς προς το παρόν,είμαστε στη φάση που δοκιμάζουμε αυτά,αλλά ακόμα χωρίς αποτέλεσμα).Αλλιώς φεύγουν μια και καλή με λέιζερ.Κάποια ένεση από ότι είπε και μετά κάψιμο με λέιζερ.
Αν πάντως κάποιος από εσάς βρει το ξόρκι, θα το δοκίμαζα.
Άλλωστε,το κακό που κάνουν τα φάρμακα δεν νομίζω να το έκανε.
Το πολύ πολύ να μην έπιανε.
Α! και κάτι ακόμα.
Ο γιατρός είπε ότι τα έβγαλε, διότι έχει πεσμένη άμυνα,από κούραση και διάβασμα.Είναι Γ'λυκείου έχει πανελλήνιες κλπ.
Πάντως φίλη Ostria θα χαρώ αν κατορθώσεις και βρεις και το ξόρκι.

quote:
Ο γιατρός είπε ότι τα έβγαλε, διότι έχει πεσμένη άμυνα,από κούραση και διάβασμα.Είναι Γ'λυκείου έχει πανελλήνιες κλπ.
Αχχχχχ.....!
Πόσο την "πιάνω"...!
Ναι Κάτια μου το έχω ακούσει από πολλούς,αν και δεν σου κρύβω ότι δεν μπορώ να το κατανοήσω.
Άμα γίνεται, βρείτε αυτά τα λόγια.Θα μάθουμε σε μια μέρα(το πείραμα στην κορούλα μου)!!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
Και μια μικρή συγνώμη που βγήκαμε εκτός θέματος.Θα έρθουμε <εντός> σύντομα.
Ευχαρίστώ!
Συνέλεξα κάποια στοιχεία από ηλικιωμένους ανθρώπους που κατοικούν σε
νησιά του Ιονίου.
Εκεί πάλι πιστεύουν πως δεν φταίει ο ίσκιος του δέντρου ή το είδος.
Αλλά ο τόπος που φύτρωσε.
Και ορίστε και μια ιστορία, από έναν γλυκό γερούλη:
Καθημερινά πήγαινε στο κτήμα του.
Συνήθιζε το μεσημέρι να παίρνει έναν υπνάκο κάτω από μια καρυδιά.
Στο κτήμα του είχε 3 από αυτά τα δέντρα , σε διάφορα σημεία.
Κοιμόταν στο ένα που ήταν και πιο κοντά.
Μια μέρα βρέθηκε κοντά στο ποταμάκι που ήταν και η τρίτη καρυδιά.
Τον πήρε το μεσημέρι και κάθισε κάτω από το δέντρο να ξαποστάσει.
Εκεί αποκοιμήθηκε.
Κοιμήθηκε πάρα πολύ βαριά.
Κάποια στιγμή ένιωσε πως δεν μπορεί να ξυπνήσει.
Η καρδιά του χτύπαγε δυνατά και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.
Τα ένιωθε όλα αυτά,άκουγε την καρδιά του,τρόμαξε,αλλά ήταν αδύνατον να ανοίξει τα μάτια του ή να κουνηθεί.
Αφού δεν μπορούσε να ανασάνει, σκέφτηκε:¨Ηρθε το τέλος μου.
Τότε ο σκύλος του,ένα μεγαλόσωμο ζώο, πήδηξε πάνω του και άρχισε να του τραβάει το πουκάμισο και το παντελόνι.
Έτσι και ξύπνησε.
Μου είπε:<Ο σκύλος μου, μου έσωσε τη ζωή>
Και αναρωτήθηκε:
Για χρόνια κοιμόμουν κάτω από τα άλλα δυο δέντρα και δεν είχε συμβεί τίποτα.
Γιατί σ'αυτό?
Μου είπαν και κανα δυο ακόμη ιστορίες, απλές όμως χωρίς πολλά στοιχεία,όπως είναι και αυτές που γράψαμε κι εμείς παραπάνω.
Αλλά, για δέντρα όπως η βελανιδιά και η...<ελιά>,που εμένα προσωπικά με παραξένεψαν.Ειδικά για την ελιά,που μέσα μου την θεωρούσα ιερό δεντρό, και μη συσχετισμένο με αρνητική ενέργεια...
Αυτό μου φαίνεται παράξενο...!
Εδώ στον τόπο μου όλο ελιές έχουμε, και ποτέ δεν έχω ακούσει κάποια παραξενη ιστορία...!
Φιλικά,
sparverius