- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Dr Jekyll Mr HydeΔεν είναι όλα ίσα και όμοια φίλε ΖΙΠ.
Ναι, δεν είναι επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ εμείς να είναι ... ok πάντως, no problem, απλά εγώ δεν διαχωρίζω τους συνανθρώπους μου κατ' αυτόν τον τρόπο που το κάνει ο alfa-omega.
και αρχικά, να πω ότι συμφωνώ απόλυτα(!!!!) με τον φίλο μου zip....
Δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων, οι άνθρωποι κάνουν τέτοια
πράγματα, η αρμονία του Θεού, όχι...Άλλο χάρισμα, ιδιαίτερη ικανότητα
συμπλήρωμα κι άλλο καλύτερος, ή λιγοτερος...
Φίλε μου alfa-omega, η παγκόσμια αρμονία, στην οποία υπακούνε τα
πάντα, δεν κάνει διακρίσεις..Ξέρει ότι όλα αποτελούν το Ένα και όλα
εκεί είναι....Η μεγάλη ομορφιά, είναι να μπορείς να δεις τους
ανθρώπους, να αλληλοσυμπληρώνονται, ως τμήματα αλήθειας κι όχι
να ξέρουν κάποιοι και οι άλλοι να αγνοούν ότι συντελείται...
Όλοι είμαστε ένα, καθένας χωριστά, αλλά, αποτελούμε τον άνθρωπο,
δεν τον χωρίζουμε....
Υπάρχει μόνο το Ένα, ο Θεός,μια έννοια πνεύματος, τον φαντάζεστε να ..αυτοδικαρίνεται;Να λέει αυτό απο μένα είναι σημαντικό, αυτό
όχι;Εσείς, ποιά μέρη του σώματος σας, δεν ..χρειάζεστε;
Υπάρχει μεγάλη σοφία και μεγάλη ομορφιά γύρω μας που δεν
βλέπουμε...Ας την δούμε...
quote:
Όσον αφορά το άλλο που λέγαμε ... κοίτα alfa-omega, από την στιγμή που λες :quote:
alfa-omegaΜε κάποιους λοιπόν βρίσκομαι στο ίδιο σημείο συνειδησιακής εξέλιξης ,που σημαίνει ότι αυτά που συζητάμε τα κατανοήσαμε στον ίδιο βαθμό .
σημαίνει ό,τι διαχωρίζεις τους ανθρώπους ανάλογα με το συνειδησιακό τους επίπεδο : σε αυτούς που εσύ βρίσκεσαι στο ίδιο και σε αυτούς που δεν βρίσκεσαι δηλ. αυτούς που έχουν χαμηλότερο ή υψηλότερο συνειδησιακό επίπεδο από το δικό σου. Προσωπικά, εγώ δεν βλέπω τους ανθρώπους κατ' αυτόν τον τρόπο. Διαφέρουμε λοιπόν στο πως βλέπεις εσύ τον κόσμο και στο πως τον βλέπω εγώ. Εγώ δεν αντιμετωπίζω κατ' αυτόν τον τρόπο τους συνανθρώπους μου. Έχω διαφορετική οπτική. Γι΄αυτόν τον λόγο δεν έδωσα συνέχεια στην κουβέντα μας.
Edited by - zip on 02/08/2009 21:47:16
Είναι πράγματι γεγονός .
Έχω συναντήσει συνανθρώπους μου με υψηλότερο συνειδησιακό σημείο εξέλιξης ,από το διαμορφωμένο εγώ μου και το αντίθετο .
Αυτοί που κατά την υποκειμενική μου άποψη ,ίστανται πάνω από το δικό μου εγώ , με τραβάνε ως ένας μαγνήτης προς το μέρος τους .
Είναι ο τρόπος σκέψεως αυτών των συνανθρώπων μου , που με εφελκύει .
Αυτό συνέβη δύο φορές στην ζωή μου .
Και στις δύο περιπτώσεις , μαγεύτηκα από το βάθος της σκέψης στο οποίο μπορεί να φτάσει η Ανθρώπινη διάνοια , όταν καλλιεργείται τακτικά .
Το αντίθετο συμβαίνει με τους συνανθρώπους μου ,οι οποίοι σύμφωνα με την υποκειμενική μου εκτίμηση, βρίσκονται κάτω από το σημείο εξέλιξης το οποίο διανύει η προσωπικότητα μου .
Το τραγικό είναι ,ότι βλέποντας αυτούς τους συνανθρώπους μου σε αυτό το στάδιο , προσπαθώ να τους δείξω κάποια πράγματα .
Συνέβαινε όμως κάθε φορά το ίδιο πράγμα , ο συνάνθρωπός μου έλεγε :
- Φυλακή ; Τι λε' ρε μεγάλε ; Μια χαρά ελεύθερο πουλάκι είμαι!
Συνέβη τόσες πολλές φορές ώστε και με την δικό σου μήνυμα , άποψη που Απεστάλη: 29/07/2009, 22:34:59 ,να συνειδητοποιήσω ποιος από τους δύο χαρακτήρες (ο δικός μου η του συνανθρώπου μου ) , είναι εγκλωβισμένος σε μία κατάσταση, δηλαδή φυλακισμένος .
Με τα σημερινά δεδομένα στον επεξεργαστή μου , η συμπεριφορά μου άλλαξε .
Δεν ξεχωρίζω πλέον τους συνανθρώπους μου σε προχωρημένους , η λιγότερο προχωρημένους σε συνειδησιακή εξέλιξη .
Είμαι ο εαυτός μου .
Δηλαδή προσπαθώ να είμαι πάντα το αληθινό εγώ .
Δεν είναι εύκολο .
Όμως πρέπει να μάθω να σέβομαι πάνω από όλα , τις δυνάμεις στις οποίες οφείλουμε όλοι , την ύπαρξή μας .
Και βέβαια για να συμβεί αυτό , σύμφωνα με την υποκειμενική μου άποψη, θα έπρεπε να βρούμε το μονοπάτι που οδηγεί προς αυτές τις δυνάμεις .
Τα μονοπάτια είναι πολλά ,τόσο πολλά ,που καμιά φορά ,χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα ,όπως λέει μία παροιμία .
Αυτή είναι η επίκαιρη διαμορφωμένη οπτική γωνία , μέσω της οποίας βλέπω τον κόσμο γύρω μου .
Θα με ενδιέφερε zip να διαβάσω την οπτική γωνία , μέσω της οποίας εσύ βλέπεις (ίσως διαφορετικά ) τον κόσμο γύρω από εμάς .
Κάτσε ρε συ φίλε λίγο , να δούμε την πράξη .
Στην θεωρία ,σε κάθε θεωρία , σχεδόν πάντα όλα είναι απλά τόσο απλά που νομίζουμε ότι και στην πράξη ,έτσι είναι .
Καλά δεν βλέπεις γύρω μας τι συμβαίνει ?
Δεν βλέπει ο καθένας την μεγάλη σοφία και ομορφιά ,που εσύ βλέπεις .![]()
Και όταν βλέπουμε κάτι διαφορετικά , τι μπορούμε να κάνουμε για να το δούμε με έναν ενιαίο τρόπο ;
Στην πράξη όχι στην θεωρία .
Σχετικά με αυτό που κουβεντιάζουμε, προσωπικά εγώ προσπαθώ να μην διαχωρίζω. Πιστεύω ακράδαντα μέσα μου, πως όλοι οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τα πάντα & να κατανοήσουν τα πάντα. Εγώ στους συνανθρώπους μου δεν βλέπω συνειδησιακά επίπεδα, χαμηλότερα ή υψηλότερα, βλέπω απλώς ... ανθρώπους, συνανθρώπους, διαθέσεις & θέσεις, βλέπω απλά πράγματα. Ούτε υποθέσεις, ούτε προθέσεις. Προσπαθώ να δω [ πολλές φορές αυτό χρειάζεται αρκετό χρόνο ] αν αυτός που έχω απέναντί μου είναι αυθεντικός, original, αν μιλάει απλά, καθαρά, με απλή γλώσσα που να φτάνει και να γίνεται κατανοητή από τον πιο αμόρφωτο, φτωχό άνθρωπο μέχρι τον πιο σπουδαίο επιστήμονα.
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
Ναι, δεν είναι επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ εμείς να είναι ... ok πάντως, no problem, απλά εγώ δεν διαχωρίζω τους συνανθρώπους μου κατ' αυτόν τον τρόπο που το κάνει ο alfa-omega.
Δεν θα λεγα οτι δεν θέλουμε, θα λεγα απλά οτι ο τεμπέλης επιλέγει να είναι τεμπέλης ενώ ο εργατικός επιλέγει να είναι εργατικός.
Μπορεί μεν αν ο εργατικός αν είχε γεννηθεί στη θέση του τεμπέλη να είχε γίνει κ αυτός τεμπέλης αλλα αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα του κόπου του για αυτό και θα ανταμοιφθεί.. αυτό.. ίσοι και όμοιοι είμαστε πρακτικά το θέμα είναι τι κάνεις με αυτό..
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
Σχετικά με αυτό που κουβεντιάζουμε, προσωπικά εγώ προσπαθώ να μην διαχωρίζω. Πιστεύω ακράδαντα μέσα μου, πως όλοι οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τα πάντα & να κατανοήσουν τα πάντα. Εγώ στους συνανθρώπους μου δεν βλέπω συνειδησιακά επίπεδα, χαμηλότερα ή υψηλότερα, βλέπω απλώς ... ανθρώπους, συνανθρώπους, διαθέσεις & θέσεις, βλέπω απλά πράγματα. Ούτε υποθέσεις, ούτε προθέσεις. Προσπαθώ να δω [ πολλές φορές αυτό χρειάζεται αρκετό χρόνο ] αν αυτός που έχω απέναντί μου είναι αυθεντικός, original, αν μιλάει απλά, καθαρά, με απλή γλώσσα που να φτάνει και να γίνεται κατανοητή από τον πιο αμόρφωτο, φτωχό άνθρωπο μέχρι τον πιο σπουδαίο επιστήμονα.
Αν δεν είναι διάκριση αυτή εσείς πως το ονομάζετε αυτό.
quote:
Εγώ στους συνανθρώπους μου δεν βλέπω συνειδησιακά επίπεδα, χαμηλότερα ή υψηλότερα, βλέπω απλώς ... ανθρώπους, συνανθρώπους, διαθέσεις & θέσεις, βλέπω απλά πράγματα.
Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ Η ΔΙΑΧΩΡΙΣΗ …………. διαθέσεις & θέσεις,
Δηλ το συνειδησιακό επίπεδο με τι μετριέται.
quote:
Ούτε υποθέσεις, ούτε προθέσεις. Προσπαθώ να δω [ πολλές φορές αυτό χρειάζεται αρκετό χρόνο ] αν αυτός που έχω απέναντί μου είναι αυθεντικός, original, αν μιλάει απλά,
Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ Η ΔΙΑΧΩΡΙΣΗ …………. αν αυτός που έχω απέναντί μου είναι αυθεντικός, original, αν μιλάει απλά,
ΔΗΛ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ORIGINAL ΚΑΙ Ο ΟΧΙ. (ΜΙΛΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ORIGINAL)
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ Η ΔΙΑΧΩΡΙΣΗ …………. αμόρφωτο, φτωχό άνθρωπο μέχρι τον πιο σπουδαίο επιστήμονα.
Ο ΦΤΩΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΜΟΝΟ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ.
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΚΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΝΑ;
ΜΗΠΩΣ Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΕΙ;
quote:
alfa-omega Με τα σημερινά δεδομένα στον επεξεργαστή μου , η συμπεριφορά μου άλλαξε .
Δεν ξεχωρίζω πλέον τους συνανθρώπους μου σε προχωρημένους , η λιγότερο προχωρημένους σε συνειδησιακή εξέλιξη
ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟς ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙς ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ;
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑν δεν είναι διάκριση αυτή εσείς πως το ονομάζετε αυτό ;
Απλή καθημερινότητα.